БСП бламира ръководството си и извади сина на Недим Генджев от евролистата (допълнена)

Снимката е архивна.

© Георги Кожухаров

Снимката е архивна.След скандал пленумът на БСП смени проектолистата на Изпълнителното бюро и извади от нея по-малкия син на бившия главен мюфтия хаджи Недим Генджев - 24 годишният Ибрахим хаджи Недим Генджев.


Според предложения вариант той трябваше да бъде на неизбираемото 10-то място, но след бурна реакция на залата присъствието му в списъка не е бил подкрепено.


В залата никой не е разбрал откъде е дошло това предложение, защитено единствено от Димитър Дъбов и Георги Гергов. 
Депутатът Милко Багдасаров от Кърджали обявил, че ако Ибрахим Генжев остане в листата, той не гарантира, че тя ще получи гласове в региона му.


Кирил Добрев пък предложил на негово място да бъде номинирана бившият депутат от левицата Милена Христова, която беше в движението "Евророма" на Цветелин Кънчев, но в края на миналия мандат го напусна. "Ако тя влезе, ще напусна Коалиция за България", ядосал се Кънчев.


В крайна сметка залата не подкрепила Генджев. Социалисти възразили, че в първата десетка на листата попадат само четирима партийци, но лидерът Станишев отчел, че тя е балансирана между половете, присъствието на разпознаваеми за БСП лица и представители на гражданското общество.


Станишев ще бъде водач на евролистата, но подчерта да не бъде разглеждан като бъдещ евродепутат. На пресконференция след закритото заседание на пленума той каза, че водачеството му показва неговото отношение към важността на вота. "То е най-мобилизиращо за нашия актив, особено след този забит в гърба нож, който почувствахме всички от една новосформирана формация", каза Станишев по адрес на АБВ. 


Залагам моето име, защото сме убедени, че имаме кауза", каза още той и шеговито призова и останалите партии да си обявят листите. 


На второ място след него е евродепутатът Илияна Йотова, следвана от зам.-председателя на БСП Георги Пирински. Следващите три места в избираемата зона са за т.нар. гражданска квота и коалиционен партньор - Петър Курумбашев, Достена Лаверн и вероятно зам.-председателят на социалдемократическата партия Светлина Йолчева. Нейното име обаче все още не е посочено официално от партията й, но се очаква в близките дни. 


На девето място е бившият депутат от БСП историкът Андрей Пантев. Десета позиция заема Ия Гурбалова, следвана от кмета на Сухиндол Пламен Чернев и преподавателя в ТУ Стоян Ташков. 13-та е Наталия Стоянова - Петрова от движение "Русофили", на 14-то място е Катя Колева от Института за социална интеграция, 15-ти е Момчил Неков. На последните две места са общинският съветник във Варна проф. Николай Джагаров и областният председател на БСП в Бургас Николай Тишев. 


Ето и кратки биографии на кандидатите, разпратени от пресцентъра на БСП:


1. Сергей Дмитриевич Станишев
47 г.; президент на ПЕС; председател на НС на БСП; председател на ПГ на КБ; министър-председател на най-успешното правителство по време на Прехода (2005-2009 г.); народен представител (2001-2005 г. и от 2013 г.). През 1989 г. завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет. През 1994 г. защитава дисертация за научна степен доктор. През 1998 г. специализира политически науки в Московската школа за политически изследвания, а в периода 1999–2000 г. по международни отношения в Лондонското училище по икономика и политически науки.


2. Илияна Малинова Йотова - досегашен член на ЕП
49 г.; завършила е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски"; народен представител (2005-2007 г.); член на ЕП от 2007 г.; в ЕП заема следните позиции: заместник-председател на делегация в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Молдова; член на комисията по рибно стопанство; член на комисията по петиции; член на делегация в Парламентарна асамблея Евронест; заместник-член на комисията по заетост и социални въпроси; на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи; на делегацията за връзки на ЕП с държавите от Магреб и Съюза на Арабския Магреб.; член на НС на БСП.


3. Георги Георгиев Пирински 
65 г.; завършил е ВИИ Карл Маркс; заместник-председател на НС на БСП (публични политики); дългогодишен народен представител (1990-2012 г.); председател на Народното събрание (2005-2009 г.); вицепремиер в две правителства в периода 1989 -1990 г.; външен министър (1994 -1996 г.). Занимава се с програмната и идейната дейност на партията. Активен участник в изработването на редица партийни документи, включително и при изработването на настоящата Програма на БСП (приета през 2008 г.); член на НС на БСП.


4. Петър Атанасов Курумбашев
46 г.; завършил ТУ-София; преди да влезе в политиката се занимава с журналистическа дейност; общински съветник от БСП (2007-2009г.); народен представител от 2009 г.; през 2013 г. е водач на листата на Коалиция за България в 24 МИР София; в момента е заместник-председател на ПГ на КБ в парламента; член на Комисията по външна политика и на Комисията по околна среда и водите.


5. Достена Христова Ангелова-Лаверн - издигната от ИК
39 г.; висше образование – Страсбургския университет Марк Блок – Антропология и Магистър е по съвременна история и международни отношения във Висшата европейска школа в Страсбург. Докторат по политическа антропология във Висшата школа по социални науки в Париж. Лаверн живее в Страсбург и работи като журналист в списанието за култура на френския ежедневник "Ле Дерниер Нувел д`Алзас" и преподава политическа антропология в Страсбургския университет. Програмен директор на няколко международни програми и фестивали за литература. Автор на книгата "Експертите на прехода". Основен обект на изследване в нея са българските тинк-танкове.


6. Коалиционен партньор - Български социалдемократи


7. Евгени Захариев Кирилов - досегашен член на ЕП
69 г.; висше инженерно, правно и икономическо образование; народен представител (1995-2007 г.); член на ЕП от 2007 г.; в ЕП заема следните позиции; първи заместник-председател на Комисията по регионално развитие на ЕП; член на Съвета на председателите на делегации; член на комисията по външни работи; член на Делегация в комитетите за парламентарно сътрудничество ЕС-Армения, ЕС-Азербайджан и ЕС-Грузия; заместник-член на Комисия по регионално развитие; на Подкомисията по сигурност и отбрана; на Делегация в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Бивша югославска република Македония.  Член на НС на БСП.


8. Александър Тихомиров  Симов
36 г.; висше образование – журналистика (ФЖМК в СУ "Св. Климент Охридски"). Работил e като журналист във вестниците "Стандарт", "Пловдивски труд", "Земя". От 2004 година работи във вестник "Дума". Активен блогър. Секретар на Оперативното бюро на МО на БСП с ресор "Медийна политика". Член на БСП.


9. проф. Андрей Лазаров Пантев
75 г.; историк; професор от СУ "Св. Климент Охридски"; дългогодишен преподавател. Автор на над 300 публикации на няколко езика (български, английски, руски, испански, немски); автор на около 40 книги; съставител и редактор на исторически сборници и енциклопедии. Депутат в 39-то, 40-то и 41-то НС от гражданската квота на Коалиция за България.


10. Ия Тодорова Петкова- Гурбалова
33 г; висше образование – има научна степен "доктор", защитена в специалност Администрация и управление в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски"; като магистър е завършила Стратегическо управление (в СУ) и Политически мениджмънт (в НБУ); преминала е редица обучения с политическа насоченост към Българското училище за политика, ИСИ, Съвета на Европа и др.; има научни публикации в международни издания. През 2007г. е била стажант-асистент на Кристиан Вигенин в Европарламента. Трудовият й опит включва работа в Ситибанк; в АФИС като ръководител на управление на проекти; в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" като Асистент. Член е на НС на БСП.


11. Пламен Димитров Чернев
40 г.; висше образование – магистър от ВИХВП Пловдив (Технология на виното и пивото); магистър от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" (Регионално развитие). Кмет на община Сухиндол (област Велико Търново) за втори мандат. Преди това един мандат е бил зам.-кмет на общината. Член на ИБ на БСП Сухиндол. Членува в Съюза на енолозите в България от 2009г.


12. Стоян Ташков  Ташков
34 г.; висше образование – машинен-инженер, доктор от ТУ София. Работи като Главен асистент в същото висше учебно заведение. Секретар на 33 ОПО София, член на ИБ на район Студентски. Бил е кандидат за народен представител от листата на Коалиция за България в София - МИР 23.

13. Наталия Стоянова Стоянова - Петрова
37 г.; висше образование – магистър от СУ "Св. Климент Охридски" (Връзки с обществеността); от Университета в Аахен (Европеистика); от УНСС (Международни икономически отношения); преминала е редица допълнителни курсове за подготовка (най-вече във фондация Фридрих Еберт). Трудовият й опит включва работа в БНТ (експерт в дирекция "Международна дейност"); в БНБ като експерт в отдел "Връзки с обществеността" и началник на кабинета на управителя  като Асистент. Част е от Национално движение "Русофили" от 2008г.Член на БСП.


14. Катя Колева Келевска
45 г.; висше образование – магистър от ВИНС гр. Варна (Икономика и управление). Има направени специализации в: John F. Kennedy School of Government, Харвард; в Държавния департамент на САЩ по Развитие на лидерство; в Московската школа за политически изследвания. Взела участие в множество семинари и обучения на Световна банка, ОИСР, Европейски институции и  НПО-та, като "Фридрих Еберт", Българското училище за политика и др. Работи като Финансово-икономически директор в консултантска фирма за инвестиционни проекти. Председател на ИСИ от 2011 г. Два мандата член на НС на БСП (2005 - 2012 г.); Областен координатор на ОЖС-Смолян; член на ОблС на БСП-Смолян; член на ОбС БСП-Смолян. Била е два мандата общински съветник (2003-2011 г.)


15. Момчил  Стефанов Неков
27 г.; висше образование – магистър по политология (СУ "Св. Климент Охридски"); магистър по Международни икономически отношения (УНСС). Докторант към Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Работи като старши инспектор в Комисията за защита на личните данни. Член на РС на БСП-Изгрев; зам.-председател на 15 ОПО София-Дианабад.


16.  проф. Николай Филев Джагаров
65 г.; висше образование – професор, доктор на техническите науки и доктор от Санкт-Петербургския електротехнически Университет. В същия университет е завършил своята магистърска степен (Електрообзавеждане и автоматизация). Преподава във Висшето военно-морско училище "Н.Й. Вапцаров" – Варна от 40 години. Общински съветник от групата на БСП във Варна за трети мандат. Председател на РС-Приморски гр.Варна; член на ИБ на ГС БСП-Варна.


17. Николай  Асенов Тишев
38 г.; висше образование – Стопанска академия "Д.А. Ценов" - Свищов (магистър по Финанси; бакалавър по Застраховане.). Изпълнителен директор на Пристанище-Бургас ЕАД. Областен председател на БСП-Бургас.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1036 Весело

  ...В залата никой не е разбрал откъде е дошло това предложение, защитено единствено от Димитър Дъбов и Герги Гергов...

  Кой?

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 2. 2 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  БСП започва да "циганясва"....

 3. 3 Профил на kritikar
  kritikar
  Рейтинг: 495 Весело

  Балансирана между половете?!?... Кои са мъжете в листата, не разбрах!

 4. 4 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 386 Неутрално

  "Залагам моето име, защото сме убедени, че имаме кауза"

  Г-на Станишев, фалшви залози не се приемат. Нямаш нито име, нито кауза!!!

 5. 5 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 607 Любопитно

  Младо момче, много перспективно

  Ама първо е дало верен отговор на въпроса "Кой е баща ти?"

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 6. 6 Профил на oboroti
  oboroti
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Къде са интелигентните хора на БСП!?
  Почти не присъстват в листата!

 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2269 Любопитно

  Ужас, само маскари !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 600 Неутрално

  БСП стана такъв придатък на ДПС, че на следващите евроизбори всички кандидати от Позитано ще са с азиатски имена.
  Били сме 500 години под турско. Давай още серГей ага.

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Е глей сЯ къв кофти коалиционен партньор са БСП-то. Вместо да го сложат на второ място в листата и да изпратят детето да види свЕт и да се отърка у Европарламента, те го извадили от списъка. Дават ли си сметка БСП-то, че без гласовете на ДПС-то ще я закъсат, така, че поемат риск, който няма да могат да понесат след изборите.

 10. 10 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  Не подкрепили Генджев,пък подкрепили световно известната Достена ЛаТерн!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 11. 11 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Какво ли не е способна да направи тая партия в името на властта?! Вече ме отвращава тотално.
  Затова АБВ е алтернатива на лявото.

 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2614 Любопитно

  "тя е балансирана между половете, присъствието на разпознаваеми за БСП лица и представители на гражданското общество" - голЕма ДЕМОкрация!?! БорбЪ за поредните хапки...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Слаба листа..Да се надяваме , че хората ще гласуват за личности , а не за послушковците на Станишев и Борисов.А дано , ма надали..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 14. 14 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#6:"oboroti"]Къде са интелигентните хора на БСП!?
  Почти не присъстват в листата![/quote]
  То не само в листата по принцип в БСП интелигентни хора няма.

  писнало ми е от левичари
 15. 15 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 541 Неутрално

  13-та е Наталия Стоянова - Петрова от движение "Русофили"

  А тука имаме и национална предателка.

  писнало ми е от левичари
 16. 16 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 913 Неутрално

  [quote#2:"calc"]БСП започва да "циганясва".... [/quote]
  Искаме Запада да се отнася към нас по-добре отколкото ние към ромите и нищите, ама нейсе. Едва ли съществува благоденствие върху дискриминация, а тя се оказва почти вродена, за векове...

 17. 17 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Другарю Станишев, Сергей... Вашата личностна и партийна драма ме покърти. АБВ ви заби коварен нож в гърба, 21-то движение на Татяна ще опоска и малкото мислещи от редиците ви....
  Чудя се отоманските и цигански лидери какво могат да ви забият в бъдеще?

  the more we learn, the more we die...
 18. 18 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1923 Весело

  Щом Станишев ще води листата със сигурност ще загубят...едни избори не е спечелил този...не че го съжалявам...

 19. 19 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 991 Любопитно

  Хайде сега да видим колко шарана останаха още в тая държава, да гласуват за др. Станишев!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  УжасТ. И Станишев вече си говори ту в единствено ту в множествено число

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  На 25 май гажданята-демократи традиционно ще се юрнат на 24-майските дълги уикенди към Слънчев Бряг, Златните, Гърция, Турция, Виена и Прага. Случайно в понеделник 28-ми фейсбукът да не остане без нов снимков материал от плажа, виенското колело на Пратера и Айфеловата кула, че приятелите ще те гледат с вирнат нос.

  И точно в този момент "величавите народни маси" от описания в репортажа пенсионерско-малцинствен съюз ще излезнат на голата тепсия и ще приберат всичко за себе си.

  Тъжно, но факт. После гражданята ще се върнат и ще почнат да се оплакват, че са им вдигнали данъците и че "требе ъ кихаш на сека крачка, щом мръднеш нещо"

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3951 Неутрално

  Залагал авторитета си?! Защо не заложи авторитета си като станеше министър председател а предпочете друг да вади кестените(пардон орехите)от огъня?! Че то така и аз мога да заложа авторитета си.Много плоско бе Станишев!

  klimentm
 23. 23 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Ех, ако можеше никой от тези да влезе в Европарламента. Трябва да се гласува масово и срещу БСП, ДПС

 24. 24 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Под 35-40 години колкото (ако) и да е знаещ, умен, можещ, избират ли някого за депутат, то е само и единствено по шуробаджанашка линия.
  То и без друго от 25 години насам си нямаме правителство и парламент, ама от 10 години насам въобще се побъркаха. То не бяха калинки, тефтери, телефонни разговори и други подобни байганювщини. Имаме някакви интересчии и разбира се продавачи на национални интереси.

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#21:"cinik"]На 25 май гажданята-демократи традиционно ще се юрнат на 24-майските дълги уикенди към Слънчев Бряг, Златните, Гърция, Турция, [/quote] Много искам да не си прав! Въпреки това ми се наложи да сложа "плюс" (съгласявате се с коментара).

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#15] от "koiot":


  Просто удивително!
  Тея дето изповядват излизане от ЕС и влизане в путлеристкия съюз, се натискат за евродепутати, за да се възползват от евроблагинките максимално.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 27. 27 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 839 Неутрално

  "Залагам моето име, защото сме убедени, че имаме кауза"

  Като чуя за КАУЗАТА на тоя хамстер, и от устата ми изригва МАМА.............!

  Да разлая троловете!!
 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  [quote#25:"dogwoman"]Много искам да не си прав! [/quote]

  Желанието ти се изпълнява частично. 24. май е всъщност събота и няма да има дълъг уикенд. Парен каша духа!

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 29. 29 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#3] от "kritikar":


  [quote#3:"kritikar"]Балансирана между половете?!?... Кои са мъжете в листата, не разбрах! [/quote]Ами Пирински.Друг май няма.

 30. 30 Профил на kritikar
  kritikar
  Рейтинг: 495 Неутрално
 31. 31 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#10] от "mr.wonderworld.":


  [quote#10:"mr.wonderworld."]подкрепили световно известната Достена ЛаТерн![/quote]А въпросната Достена е дъщеря на Мария Пиргова-сега един от най-върлите Барековисти.

 32. 32 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#31:"yanne"]А въпросната Достена е дъщеря на Мария Пиргова-сега един от най-върлите Барековисти. [/quote]


  Явно ЛаТерн ще осигурява топлата връзка с Барека!

  не е ясно как,щот тя едни социални ги приказва,пък барек нали минава за десен?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 33. 33 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  [quote#20:"dogwoman"]УжасТ. И Станишев вече си говори ту в единствено ту в множествено число[/quote]

  По голям ужас ще е като "съвсем официално" то почне да се зове на "ТО".

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 34. 34 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 552 Весело

  По жалка партия не съм виждал.
  А кримските българи?
  БСП -> Голям лаф, дребни пари /за електората/ и последното всички го знаят.
  Рано или късно идва Видовден!!!!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 35. 35 Профил на Лимонетко
  Лимонетко
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Абе комунисти, гласувайте за Първанов!

 36. 36 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6978 Неутрално

  До коментар [#23] от "daam":

  подкрепям +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 723 Весело

  Като четох "статията" не можах да спра да се смея.. Народът толова ли е оглупял..

 39. 39 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#3:"kritikar"]Балансирана между половете?!?... Кои са мъжете в листата, не разбрах![/quote]

  Не бъде толкова взискателен, с "мъже" като Станишев и "жени" като Буруджиева в БСП балансът съвсем не е лесен.

 40. 40 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 434 Неутрално
 41. 41 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 496 Любопитно

  Абе Дневник, вие редактори нямате ли? От известно време насам в редица статии се наблюдава изобилие от малки, дребни и глупави правописни, и печатни грешки. Поне спел-чек вярвам, че имате инсталиран.

  Иначе за информацията в статията циганско-комунистическа работа :Д

 42. 42 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#28] от "cinik":

  ще е достатъчно къс пак да няма избиратели пред урната...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 43. 43 Профил на akademiqta
  akademiqta
  Рейтинг: 434 Весело

  "Ледът се пропуква , господа съдебни заседатели "-Остап Бендер

 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#28:"cinik"]Желанието ти се изпълнява частично. 24. май е всъщност събота и няма да има дълъг уикенд. Парен каша духа![/quote]Дълъг-къс, българче обича да е някъде си по 24 май, традиция е вече. Но да се надяваме, че истината ще бъде по-скоро към участие в изборите, отколкото към воаяжи.

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  БСП на евроизборите ще претърпи разгром...

 46. 46 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Каква саможертва!Само и само да отчете,че е спечелил избори слага себе си за водач на листата.Напълно основателно може да се направи извод,че бяга от отговорност.Защото БСП реално няма да спечели изборите и следваше изритване(отстраняване)на лидера.

 47. 47 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1509 Разстроено

  Боже, какви хора се готвят да ни срамят в Европа....

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 48. 48 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#1] от "#оставка":

  Той ама го няма и не е намерен и не съществува. Партия от фантоми.

 49. 49 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2873 Весело

  До коментар [#2] от "calc":
  "БСП започва да "циганясва"...."

  Напротив!
  Завърши циганясването

  подпис
 50. 50 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Весело

  Ще си запазя тая статия, за моменти когато съм много пиян. Много добро средство за повръщане! То само като ги чуя тия убавци, ми се повдига.

  chavo64
 51. 51 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  [quote#35:"Снежинко"]Абе комунисти, гласувайте за Първанов![/quote]

  Може и за Дончева

  [quote#47:"Jessika"]
  Боже, какви хора се готвят да ни срамят в Европа....[/quote]

  Затова не искат референдума да е заедно с изборите, защото никой от тези няма да бъде изпратен в ЕП

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 52. 52 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#32] от "mr.wonderworld.":


  [quote#32:"mr.wonderworld."]Явно ЛаТерн ще осигурява топлата връзка с Барека!

  не е ясно как,щот тя едни социални ги приказва,пък барек нали минава за десен?[/quote]Просто все по-ясно се вижда сливането между БСП ДПС и тяхното най-малко детенце-изродче Барековата Цензура.Нещо като Светата Троица-Отец-Дух и Син.

 53. 53 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1372 Любопитно

  Интересно освен Дмитриевич и Заеков още колко юдеи има в листата?

 54. 54 Профил на logifeel
  logifeel
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ще доживеем ли автентичен ляво-центристки прект?

 55. 55 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 381 Любопитно

  [quote#15:"koiot"]А тука имаме и национална предателка.[/quote]

  Не бой се Вигенин като истински мъж е с вас за Украйна
  Та десните малко се усмирете,вие заедно с онези предатели от БСП си имате вече доста допирни точки.

 56. 56 Профил на frequentflyer
  frequentflyer
  Рейтинг: 434 Любопитно

  БСП имат движение "русофили", но не и "българофили"?

 57. 57 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Надявам се Станишев да живее далеч от някое софийско училище. Ама не е зле да се провери...

  От идиоти отговор не чакам
 58. 58 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 714 Неутрално

  От БйеСйеПе капе миризлива гной.

  BohrMottelson
 59. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Гневно

  [quote#25:"dogwoman"]Много искам да не си прав[/quote]

  Само с искане не става. Герб трябваше да наложат в закона задължителното гласуване в миналия парламент.....

 60. 60 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  Ия Гурбалова!? Тази рускиня ли е?

 61. 61 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 436 Неутрално

  БСП бламира ръководството си и извади сина на Недим Генджев от евролистата...

  - Що така червени сектанти ?..

  urkobozambo
 62. 62 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 928 Неутрално
 63. 63 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Желая успех на кандидатите! За една по-справедлива към България Европа! Свобода, равенство, братство! Никога повече фашизъм!

 64. 64 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4625 Неутрално

  [quote#60:"dobrich"]Ия Гурбалова!? Тази рускиня ли е? [/quote]
  Русначкаджийка.

  Gunter glieben glauchen globen
 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4625 Любопитно

  Кефи ме и друарчето Александър Симов. Тоя го канят във всички телевизии да лее смрадлива болшевишка отрова. За награда - топло брюкселско местенце. По примера на др. Йотова. Иначе и двамата мразят Брюксел. Но мангизите и животът там им харесва.
  ПП. Интересно защо липсва тавариш Волгин?

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 455 Неутрално

  17 кандидати? БСПто май е загубило връзка с действителноста...

 67. 67 Профил на comment
  comment
  Рейтинг: 11 Любопитно

  "Залагам моето име, защото сме убедени, че имаме кауза"
  - К'ва ти е каузата, бе ага?

 68. 68 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Ало....земя....земя....имаме ли връзка.....говори летящата чиния на Бузлуджа, приготвили сме 17 евродепутата.... къде да ги доставим.... Ало ало.... Връзката се разпадна....

 69. 69 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#65] от "Blood Red Skies":

  Др.Волгин ще изпълнява ролята на ГЛАШАТАЙ.

 70. 70 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Не съм много сигурен че с присъствието си в листата Станишев и помага. Много по-верятно е чрез участие в обща и единствена листа той да търси помощ за себе си. Има нужда да си припише доверието и гласа на хиляди хора дадени за листата.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 71. 71 Профил на system1
  system1
  Рейтинг: 381 Весело

  1. Сергей Дмитриевич Станишев - 47 г.;
  ...>министър-председател на __най-успешното__ правителство по време на Прехода (2005-2009 г.)<;
  Е това вече е за Гинес! То бива лъжа ама чак пък толкова не бива. По какви параметри г-н Станишев, е най-успешното, по какви?
  Или май горния текст трябва да е: министър председател на __най-успешното__ правителство на кражбата и на тройната ламя в Р.България за периода от освобождението на България от Османско Иго та до днешни дни. Така може би да.
  Така става за CV и сигурно ще е едно добро CV (ако кандидатствате за работа в някоя африканска държава).

 72. 72 Профил на logifeel
  logifeel
  Рейтинг: 488 Неутрално

  БСП са боклук, най са ми неприятни, защото фалшиво завзеха ляво-центриското пространство.

 73. 73 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#60] от "dobrich":


  "Ия Гурбалова!? Тази рускиня ли е? - Баща и е Румен Петков

 74. 74 Профил на kos
  kos
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До ком.,,38",, Магелан".Има един глупав ,но със сигурност това не е НАРОДЪТ.

 75. 75 Профил на mozo
  mozo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#63:"naiden_pravdev"]Желая успех на кандидатите! За една по-справедлива към България Европа! Свобода, равенство, братство! Никога повече фашизъм!
  [/quote]

  Че те са в коалиция с фашистите, драги. Не може да сте толкова слепи о_О

 76. 76 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#73] от "alextan":

  ? Тодорова Петкова

 77. 77 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Защо ли си дадох зор да го чета това, че и да се ядосам! Блъмирали неизбираемото място! Не, че много ми е зор този човек да стане евро депутат, ама що не блъмираха избираемо? На Станишев, например! На Йотова! Добре, че поне са се решили да покажат своя собствена воля, макар и за неизбираемо място! Иначе, щях да съм твърдо убедена, че БСП се състои от 10 човека, водени от Станишев и обвързали икономическите си интереси с него! Сега леко разширявам групата, но не мога да посоча точно броя на членовете И.

  goblenka
 78. 78 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Пускайте ЛаТерна-та,другарки и другари и ще ядете брюкселско зеле...

 79. 79 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 813 Весело

  [quote#66:"dutch"]17 кандидати? БСПто май е загубило връзка с действителноста... [/quote]
  -Комай си прав? Ако да беше листата на ГЕРБ, в нея щеше да е достатъчно само едно име , на един Човек-председателят г-н Борисов.

 80. 80 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1875 Весело

  До коментар [#72] от "logifeel":"БСП са боклук, най са ми неприятни, защото фалшиво завзеха ляво-центриското пространство."

  А "клонинга" - дясно-центристкото! БКП "запълва" политическото пространство! Когато и дясното крило, представено от номенклатурни отрочета, бъде обявено, тогава и резултатите от изборите ще са предвидими, и ще докажат горесподеленото

 81. 81 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1270 Весело

  "БСП бламира ръководството си и извади сина на Недим Генджев от евролистата"

  Какъв демократизъм! Какъв евродемократизъм! Чудеса! Чудеса се случват преди Великден в България! Ура другари!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 82. 82 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1526 Весело

  "13-та е Наталия Стоянова - Петрова от движение "Русофили"

  На фаталната 13 позиция в листата за Евровот, където водач е председателя на ПЕС се намира мутант от движение Русофили?!
  Само какви кандидати - след тях ще трябва много Емека...
  Особено когато шефът Емек!

  I Want To Believe
 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Каквото и да правят БСПДПС-то на 25 май ще ги тричаме. Нека се охранят като бродиловските песове, а на тричането ще гледаме да не ни опръскат.
  Тричане- езически обичай практикуван в с. Бродилово, при който кучетата се въртят с въже и се празнува.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#76] от "dokoro":
  Да, моя грешка, имах предвид бившия областен управител Тодор Петков и цялото име е Ия Тодорова Петкова-Гурбалова.

 85. 85 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 677 Неутрално

  министър-председател на най-успешното правителство по време на Прехода (2005-2009 г.);

  някой много ЛЪЖЕ ... нали сегашното управление е НАЙ УСПЕШНОТО за ВЕЧНИ ВРЕМЕНА
  последно другари , кое е НАЙ успешното управление на 20 и 21 век.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 86. 86 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#13] от "1Sion1":

  за капутБареков например , един достоен българин ... а ако сложи оня счупения нос капутПетров - ехе , как да не гласуваш за тях

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK