Съдът призна имамите за виновни, че са проповядвали антидемократична идеология (допълнена, видео)

Мюсюлманските проповедници по-скоро не бяха изненади от решението на съдия Ивета Парпулова.

© Георги Кожухаров

Мюсюлманските проповедници по-скоро не бяха изненади от решението на съдия Ивета Парпулова.Една ефективна присъда, две условни и десет глоби наложи Пазарджишкият окръжен съд на 13-те имами по безпрецедентен досега процес.


Съдът призна всички за виновни, че са участвали в нерегистрираната организация "Ал Уакаф ал Ислями", която е имала за цел да проповядва антидемократична идеология чрез салафисткото течение в исляма, което се изразява в противопоставяне на демократичните принципи, разделението на властите и основните човешки права и което отрича либерализма.


На практика съдът уважи изцяло искането на прокуратурата. Ефективната присъда е от една година при първоначален строг режим за Ахмед Муса Ахмед, който е имам от квартал "Изток" в Пазарджик.
В негова подкрепа в градинката пред съда в Пазарджик бяха дошли много хора от квартала. След произнасянето на присъдата някои от тях се разплакаха, а други нарекоха наказанието  несправедливо.


След като той излезе от съда беше посрещнат от близки, с които заедно поеха към квартал Изток. На единият тротоар срещу съда се бяха събрали и около десет младежи, развяващи български знамена. Стигна се само до размяна на реплики. Полицейското присъствие в района беше засилено. 


Муса беше признат за виновен и за разпространение на религиозна омраза чрез слово. Съдът постанови той да изтърпи и предишно наказание от три гоодини лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок, тъй като извършените от него престъпления са в рамките на изпитателния срок.  Така Ахмед Муса Ахмед ще трябва да изтърпи едно общо наказание от четири години лишаване от свобода при строг първоначален режим в затвора. Какво е салафизъм
В хода на процеса стана известно, че не може да бъде дадено точно определение за това какво е салафизъм.  Според прокуратурата то е направление в исляма. Преди време в. "Капитал" писа, че 
обобщен извод в арабистката експертиза е че салафизмът преди всичко е метод за търсене на религиозната истина, свързан със стремеж да се практикува ислямът точно такъв, какъвто е бил "низпослан" по времето на пророка Мохамед.

Останалите мюсюлмански духовници не бяха изненадани и обявиха, че ще обжалват присъдите на втора инстанция. Някои заявиха, че ще съдят и държавата. Докато съдия Ивета Парпулова четеше решението си, повечето се усмихваха.


Процесът срещу проповедниците започна през септември 2012 година. Две години по-рано срещу тях ДАНС (тогава под ръководството на настоящия вътрешен министър Цветлин Йовчев) проведе зрелищна акция. 


Днес те казват, че случващото се с тях е или от некомпетентност на разследващите, защото по думите им нито един факт не е бил доказан, или е по предварителен сценарий, чиято крайна цел не им е известна.


Двете условни присъди са за Сеид Мутлу и Абдула Салих, като те са с изпитателн срок от три години. Съдът постанови една година затвор за Мутлу и глоба от три хиляди лева с три години изпитателн срок, както и глоба от три хиляди лева, а за Салих - 10 месеца затвор с три години изпитателен срок и три хиляди лева глоба. 


На останалите имами беше наложена глоба от по 2 хил. лв. Мярката за неотклонение на всички остана "подписка", въпреки че прокуратурата поиска задържане под страна за Ахмед Муса.


Ахмед Муса Ахмед, който получи ефективна присъда от една година, беше посрещнат от близки в градинката пред съда, след произнасянето на присъдата

© Георги Кожухаров

Ахмед Муса Ахмед, който получи ефективна присъда от една година, беше посрещнат от близки в градинката пред съда, след произнасянето на присъдата


Съдът конфискува в полза на държавата иззетите от дома на Саид Мутлу три хиляди лева, пет хиляди долара, 5795 евро и 597 саудитски риала. Съдът отне и компютър, и два лаптопа отново иззети от дома на Мутлу, защото те са послужили за извършването на престъпление. Съдът постанови да бъдат върнати на мюсюлманското вероизповедание иззетите от дома на Абдулах Салих 17 725 лева, за които по време на делото се доказа, че са били за заплати на мюсюлманските духовници в региона.


Мюсюлманските духовници ще трябва да заплатят и по 630 лв. разноски по делото. Книгите, които са били иззети преди близо четири години ще бъдат върнати на имамите.


В края на януари от държавното обвинение поискаха една ефективна, две условни присъди и 10 административни глоби за имами. 13-те имами са обвинени и за участие в нерегистрираната у нас организация "Ал Уакф ал Ислями". Срещу трима от тях имаше и обвинение в насаждане на омраза на религиозна основа, но прокуратурата обяви, че не го поддържа.


Според обвинението 13- те имами са имали за цел да проповядват антидемократична идеология срещу принципите на разделение на властите чрез налагане на идеологията на салафизма и налагане на шериатската държава. По този начин те са и застрашили националната сигурност.


След края на заседанието близките на Ахмед Муса Ахмед от квартал "Изток" тръгнаха с него. Стигна се до размяна на реплики с други хора. Полицейското присъствие беше засилено.

© Георги Кожухаров

След края на заседанието близките на Ахмед Муса Ахмед от квартал "Изток" тръгнаха с него. Стигна се до размяна на реплики с други хора. Полицейското присъствие беше засилено.


"Прокуратурата инженерстваше над изкуственото напрежение между българи и мюсюлмани"


"Това, което е недопустимо за съдебна институция в демократична светска държава е, че всъщност спорът се изроди във вътрешно ислямска казуистика и се стигна до това да се определя коя вяра е права и коя погрешна, кой е автентичен мюсюлманин и кой е вероотстъпник или неверник. Стигна се до правния абсурд, както каза един от подсъдимите: "да бъдем съдени, защото сме мюсюлмани". Това няма нищо общо с НПК и не е работа на един наказателен съд. Наблюдателите и защитата не чуха да се изясняват или опровергават вини на подсъдимите, а чист религиозен спор и то на много ниско ниво на компетентност", коментира за "Дневник" Антонина Желязкова, социален антрополог.


По думите й по казуса с имамите сме наблюдавали "не само безсмислено, но и вредящо на националната сигурност преследване на духовни водачи на мюсюлманската общност".  Според нея е необходимо службите за сигурност и прокуратурата да не се превръщат в посмешище, "макар да инженерстваха над изкуствено напрежение между религиозните общности, като дори не се постараха да го подсигурят от компетентни свидетели и експерти". Какво е салафизъм
В хода на процеса стана известно, че не може да бъде дадено точно определение за това какво е салафизъм.  Според прокуратурата то е направление в исляма. Преди време в. "Капитал" писа, че 
обобщен извод в арабистката експертиза е че салафизмът преди всичко е метод за търсене на религиозната истина, свързан със стремеж да се практикува ислямът точно такъв, какъвто е бил "низпослан" по времето на пророка Мохамед.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  И каква е ефективната присъда?

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  Според обвинението 13- те имами са имали за цел да проповядват антидемократична идеология срещу принципите на разделение на властите чрез налагане на идеологията на салафизма и налагане на шериатската държава. По този начин те са и застрашили националната сигурност.

  У нас, със или без имами, демокрация и разделение на властите няма. Напразно са се мъчили горките, да развалят нещо, дето го няма.

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 488 Неутрално
 4. 4 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 928 Неутрално

  А сега да последва отнемане на гражданството на тях и наследниците им и изселване със забрана за влизане на територията на страната за период от няколко десетки години.

 5. 5 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1375 Неутрално
 6. 6 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 594 Гневно

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Сигурно да изядат едно агне. За наша сметка.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 7. 7 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Най-после, едно добро решение.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 8. 8 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Къде е Местан, сега да извие пак на умряло...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 9. 9 Профил на ATR
  ATR
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Браво за какво? Условни присъди и някакви смехотворни глоби?

 10. 10 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално
 11. 11 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Изненада! Поне на първа инстанция.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 414 Весело

  Сега от (анти)БХК че уреват целия свят.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 14. 14 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 434 Любопитно

  И цялата дандания за една ефективна( на база преди6на условна присъда ) и няколко условни присъди + пари4ни административни? За това ли тро6ихте толкова пари на данъкоплатци? Баси съдът не признава най-сериозното обвинение за насаждане на омраза на расова или религиозна основа. Ясна поли4ба, 4е име не6то гнило в Дания. Дали да не се изсмея?

  ne mutlu türküm diyene.
 15. 15 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Е, ами добре, все пак се стигна до осъждане.

 16. 16 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 447 Неутрално

  много меки присъди, трябваше най-ниската да е шест години с отнемане на имуществото, а най-тежката - двадесет. След като ги излежат отнемане на гражданстовото и екстрадиция.

  proudly built in Bulgaria
 17. 17 Профил на Buster
  Buster
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Засега добре, известно ли е дали могат да обжалват?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  480HP
 18. 18 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#7:"grand funk railroad"]Най-после, едно добро решение. [/quote]

  ... слабинко е, решенийцето... в обратната ситуация поповете на кол ше ги набучат... и не си играйте на "демократи", че да не
  ревете после... закон и ред, без политически толеранси!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 19. 19 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1051 Неутрално
 20. 20 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ако това бяха православни отчета в турция щяха да им паднат главите, или най-малкото да лежат до живот!
  Екстрадирайте ги от България и им забранете да влизат на територията и!

  П.С
  До редактора:
  "След произнасянето на присъдата някои от тях се разплакаха, а нарекоха наказанието е справедливо."

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 21. 21 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#17] от "Buster":Естествено.Основно право е и 6те обжалват поради простата при4ина 4е аргументите са "лабави" и оспорими и не биха издаржали при нормални условия ли6ени от емоционалност.Визирам поведението на псевдонационалистите вкупом.Би било по-правдоподобно ако бяха осъдени на база застра6аване на националната сигурност.Вероятно съдът не намери аргумент за издаване на такава присъда.А говорехме основно за това.Останалото е подробност и гарнитура за успокояване на лумпениадата.Но да бадем търпеливи и да из4акаме подробностите.

  ne mutlu türküm diyene.
 22. 22 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  На последна инстанция ще бъдат оправдани. Гарантирано от ДПС!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 23. 23 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#20:"Политически Емигрант"]Ако това бяха православни отчета в турция щяха да им паднат главите, или най-малкото да лежат до живот! [/quote]
  Глупости. Хайде да се изказваме по-подготвени ! Кога си 4ул за осъдени християнски религиозни дейци в Турция при положение 4е тука буквално кипи от християнски протестантски мисионери?

  ne mutlu türküm diyene.
 24. 24 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Строго мъмрене, както винаги.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 648 Любопитно

  "По този начин те са и застрашили националната сигурност."

  --------

  А в този казус отнемане на бълг. гражданство не се ли предвижда?

 27. 27 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#8] от "Jessika"

  подготвя си назидателния "наратив" обилно напоен с дълбокомъдрени слова и ще ни размаха пръст към нас-раята.

 28. 28 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#21] от "hasanço":

  И Вие хасан ли сте, мюмюн ли сте и те, вървете да обжалвате и проповядвате там където ислама е основна вяра! България е православна християнска държава!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 29. 29 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2614 Любопитно

  "Съдът призна всички за виновни" - естествено, че са виновни! Самото им държане коренно се различава от реалността, в които българите искат да живеят. Каква Европа, какви права, ако се капсулират остарели разбирания за религия, а и се налагат като единствено правоВЕРНИ?! Сега мекото НИ отношение, толерантност, граничеща с дебилност, ще ни доведе нови и нови защитници на неща, които ТЕ самите не допускат близо до себе си. Българската държава задължително трябва да отстоява правата на всички граждани по недвусмислен начин - съвременно зачитане на свободите, без изкривяване, заради каквото и когото и да е.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 30. 30 Профил на Андрейко
  Андрейко
  Рейтинг: 221 Гневно

  Една година, муахахаха, но излезнал от съда и си тръгнал към квартала. Присъдата не трябва ли да се изпълни на момента?!

  Sileto et spera!
 31. 31 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Тежки обвинения-леки присъди.
  Така си знаем-така правим.

 32. 32 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Че са виновни - виновни са . Нито съм ги чувал , нито съм ги виждал , но съм видял един клип с манифестации в циганския квартал в Пазарджик. Смятам се за толерантен човек, обаче след това което видях ,за кратко минах към отявлените расисти . Мина ми , но твърдо мисля ,че такива прояви трябва да се премахват с горещо желязо . Без много четене на закони и правила . Повтарям - с горещо желязо .

 33. 33 Профил на virtuoz1234
  virtuoz1234
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Абе тия тарикати какво се првят на улави , само като им видиш външния вид , как се стараят да изглеждат като талибани и можеш да ги осъдиш и няма да сбъркаш. Техните номера няма да минат ние сме търпеливи , но едно време добре да го знаят.

 34. 34 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#17] от "Buster":

  Това е само първа инстанция, може да се обжалва последователно на втора и трета.

 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  Напънала се планината и родила мишка.
  Сега създадоха на имамите ореол на мъченици за вярата.

 36. 36 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Изгонете ги извън България барабар с целите им родове цигани.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 37. 37 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Малко са им!
  А тази Антонина Желязкова, чиито мнение се цитира на края, е малоумна за мен! Едва ли е стъпвала в райони с мюсюлмани и едва ли се е срещала с имами като тези, за да им чуе възгледите за житието и битието!? Говоря точно за тези младоци, на които им промиха мозъците в Саудитска арабия!

  ИНапротив! Точно тази реакция на ДАНС и на българския съд е правилна и е в защита на националната сигурност! Ако не бяха реагирали службите, тия докъде ли щеше да стигнат!?

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  Всъщност, всеки религиозен мисионер може да мине за заплаха за правовата държава. Едва ли ще намерите някой кришнар, будист, евангелист, мунист или мормон да проповядва за ценностите на демокрацията и правовия ред. Навсякъде ще е нещо с царството земно и царството небесно, които все не се припокриват с ГПК и НК.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2269 Любопитно

  ДАНС би трябвало да следи изкъсо всякакви талибански елементи у нас и да им ограничи финансирането от саудитски !

  Салафитите трябваа да се забранят и да се преследват в България!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Ефективната присъда е 4г. Но това е първа инстанция. А като знам как работи независимата ни система, очаквам пазарлъци по-натам. Така че хасанчо има доста право.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 43. 43 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#38] от "cinik":

  Едното "-"че е от мен, но като се замисля сте прав. Съжалявам за минуса. Всички тези "религиозни мисионери" целят сляпо подчинение и зомбиране на последователите си и нямат нищо общо с вярата.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 44. 44 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това ако са присъди. Тия ще продължат анти-държавната си дейност много скоро!

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 45. 45 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Асанчо да си гледа турцията и да не се обажда.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 46. 46 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ислямът не е религия, нито култ, ислямът е 100% цялостна система. Той има политически, икономически, социални и военни компоненти. Религията е капакът над всички компоненти. Ислямизирането започва, когато в една държава се достигне до определен процент на мюсюлманите в населението. Тогава започват кампании за религиозни привилегии.

  Когато обществата, които са политически коректни, толерантни и с културно многообразие, решат да приемат мюсюлманските искания за религиозните им права, някои от другите компоненти, които също са част от Исляма, но не са религиозни, проникнат в някои аспекти на общественият живот. Докато мюсюлманското население в дадена държава е около 2% за пред местното население ще изглежда като едно миролюбив малцинство, но в никакъв случай като заплаха за останалите граждани.
  Такъв е случаят:
  САЩ : 0.6% мюсюлмани
  Австралия : 1.5% мюсюлмани
  Канада : 1,9% мюсюлмани
  Китай: 1,8% мюсюлмани
  Италия : 1,5% мюсюлмани
  Норвегия : 1,8% мюсюлмани
  Когато мюсюлманското население започне да варира между 2 % и 5% , мюсюлманите започват да проповядват Исляма между други етнически малцинства и недоволните групи в дадената държава. Често влизат в тесни връзки със престъпни групировки и улични банди.
  Това се случва в :
  Дания : 2,0% мюсюлмани
  Германия : 3,7% мюсюлмани
  Великобритания : 2,7% мюсюлмани
  Испания : 4,0% мюсюлмани
  Тайланд : 4,6% мюсюлмани
  Когато мюсюлманското население мине границата на 5%, то започва да упражнява едно прекомерно влияние като процент от населението, което представляват. Така например, настояват за въвеждането на халал-храна (чисти храни според ислямските стандарти), като по този начин си гарантират, работни места в сектора на хранително-вкусовата промишленост запазен само за мюсюлманите. Започват да упражняват натиск върху супермаркетните вериги за показване халал-храна на техните рафтове - заедно със заплахи за неизпълнение на тези изисквания.
  Това се случва в :
  Франция : 8,0% мюсюлмани
  Филипините : 5,0% мюсюлмани
  Швеция : 5,0% мюсюлмани
  Швейцария: 4,3% мюсюлмани
  Холандия : 5,5% мюсюлмани
  Тринидад и Тобаго : 5,8% мюсюлмани
  Когато се стигне до този момент, с помощта на някои ислямски държави, ислямските малцинства започват да упражняват натиск върху правителствата за правото да се самоуправляват (в рамките на техните гет ) съгласно Шериата-Ислямския закон. Крайната цел на ислямистите е да установят Шериата в световен мащаб. Когато мюсюлманите стигнат до 10% от населението, те започват да увеличават беззаконието като начин, чрез който показват недоволството си от условията на живот в дадената страната. В Париж видяхме бунтове, запалиха автомобили и мебели. В такава ситуация, действията на всеки немюсюлманин, каквито и да са тези действия - са винаги обида за Исляма и водят до бунтове и заплахи. Както се случи в Амстердам, след като опозицията показа карикатурите на Мохамед и филми за Исляма. Това напрежение се наблюдава ежедневно, особено в мюсюлманските части на:

  Гвиана : мюсюлмани 10.0%
  Индия: мюсюлмани 13.4%
  Израел : 16.0% от мюсюлманите
  Кения: мюсюлмани 10.0%
  Русия : 15,0% от мюсюлманите
  Когато мюсюлманското население достигане до 20%, народът на дадената държава може да очаква масови безредици и бунтове, от които настръхва косата. Формиране на джихадистите в обучени военни отряди, спорадични убийства и опожаряване на църковни светини.

  Етиопия: мюсюлмани 32.8% Когато мюсюлманското население стигне до 40% в една християнска държава, това което следва са масови кланета, хронични терористични атаки и продължителни военни акции, като например:

  Босна : мюсюлмани 40.0%
  Чад : мюсюлмани 53,1%
  Ливан : мюсюлмани 59,7% Държави, в които мюсюлманското население стигне до 60%, в тях остатъка от населението е подложено на неограничено преследване. Невярващите от всички други религии (включително неправославни мюсюлмани) са преследвани. Започва спорадично етническо прочистване (геноцид), използване на Шериата като оръжие, както и създаването на Ждизя – специален данък само за неверниците, както се случва в:

  Албания : 70.0% мюсюлмани
  Малайзия : 60,4% мюсюлмани
  Катар : 77,5% мюсюлмани
  Судан: мюсюлмани 70.0%
  Когато мюсюлманите в една държава стигнат до 80%, може да се очаква сплашване и насилие от Джихад върху неислямските жители, някаква форма на етническо прочистване от страна на държавата и дори геноцид, тъй като тези страни изгонват малкото неверници, които са останали на територията им. Те преследват главната цел, която е -100% мюсюлмани, като това вече се случва в :

  Бангладеш : 83,0% мюсюлмани
  Египет : мюсюлмани 90.0%
  Газа : мюсюлмани 98,7%
  Индонезия : 86,1% мюсюлмани
  Иран : 98,0% мюсюлмани
  Ирак : 97,0% мюсюлмани
  Йордания : 92,0% мюсюлмани
  Мароко : 98,7% мюсюлмани
  Пакистан : мюсюлмани 97.0%
  Палестина: 99,0% мюсюлмани
  Сирия : 90.0% мюсюлмани
  Таджикистан : мюсюлмани 90.0%
  Турция : 99,8% мюсюлмани
  Обединени Арабски Емирстваа : 96,0% от мюсюлмани Достигането на 100% мюсюлманско население довежда до мир: "Dar - ES- Salaam" (Раят на ислямският мир).

  Ето тук се допуска съществуването на мир, защото всички жители са мюсюлмани. Ислямските Медресета са единствените училища и Корана е единствената наука. Това се случва в:

  Афганистан : 100% мюсюлмани
  Саудитска: Арабия 100% мюсюлмани
  Сомалия: 100% мюсюлмани
  Йемен: 100% мюсюлмани

  За съжаление, мирът никога не се постига, тъй като в тези 100% мюсюлмански общества, онези техни членове, които са по-радикални бълват омраза и започват да убиват други мюсюлмани, които са по-малко радикални, като за оправдание си измислят най-различни причини .

 47. 47 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1417 Любопитно

  До коментар [#46] от "sam_vimes":

  Леле вие ли го направихте този анализ. Имам няколко питания Сомалия 100% мюсюлмани пък мир никакъв.
  Етиопия 32% мюсюлмани, а пък си живеят мирно, че даже имат самочувствието, да са пазителите на изчезналия кивот

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 48. 48 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Докато има ДПС(ДС) прегърнато здраво и с огромна обич от другарите в стогодишната, ще имаме и проблеми с имамите и следващите ги признателно юрушчии на Волния.

 49. 49 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  "Съдът призна всички за виновни, че са участвали в нерегистрираната организация "Ал Уакаф ал Ислями", която е имала за цел да проповядва антидемократична идеология чрез салафисткото течение в исляма, което се изразява в противопоставяне на демократичните принципи, разделението на властите и основните човешки права и което отрича либерализма."

  Ако това се беше случило у наше село, 13-те имами щяха да бъдат осъдени на доживотен затвор без право на помилване. Все пак да не забравяме, че става дума за комунистическа България и съответно комунистическия й съд.

 50. 50 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  [quote#49:"GreenEyes"]Ако това се беше случило у наше село, 13-те имами щяха да бъдат осъдени на доживотен затвор без право на помилване.[/quote]
  У-у-у-у зверове! Ние пък тука сме човеколюбиви, милеем за престъпилите закона, без значение как и колко са го престъпили, затова им даваме условни присъди. Българските съдии най-големите хуманисти в света.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 51. 51 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2451 Весело

  [quote#50:"bee"]Българските съдии най-големите хуманисти в света. [/quote]
  Освен, ако не са им сипали една торба руско злато - тогава ще са много люти...

 52. 52 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1134 Весело

  [quote#51:"GreenEyes"]Освен, ако не са им сипали една торба руско злато [/quote]
  Те в изключително редки случаи само на зелено кълват, не знам що така, иначе по принцип не взимат. Българските съдии най-честните на света.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 53. 53 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  "По думите й по казуса с имамите сме наблюдавали "не само безсмислено, но и вредящо на националната сигурност преследване на духовни водачи на мюсюлманската общност".

  Това е много нагло.Дай да ги оставим да си проповядват шериатските ценности, защото са част от религията им...сакън, да не накърним чувствата им.
  И властта да вземе да се замисли дали не е редно да се въведе забрана за носене на бурки по подобие на Франция - една силно светска държава,все пак България е секуларистка,християнска република.
  Взе да ми додява от тая криворазбрана толерантност,където малцинствата са поставени на пиедестал и всяко действие по отношение на тях се тълкува като репресия.А защитата на правата им се е превърнала просто в бизнес за милиони.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Това добре, ама какво ще е решението на следващи инстанции?

  goblenka
 56. 56 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Вътре, вътре ще им обадят ред!
  Само така!!!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 57. 57 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1593 Гневно

  Много сме беззъби, може и да е добре за социалния мир, проблемът е, че те не са.
  Ако продължим да кротуваме и започнат открито да ви викат гяури и да ви плескат по улиците, да не се чудите.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 58. 58 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Мисля,че мнозина в този форум не схващат,че става въпрос за колосална некомпетентност и разхищение на държавни средства от страна на ДАНС,прокуратура и съд. Поради смешния характер на "доказателствата" / ако някой си направи труда да се запознае /, присъдите будят недоумение в чисто правен аспект,а това навява мисли и за тенденциозност на съдийското решение-един вид "да покажем строгост на закона" и да се харесаме на широките "патриотични" маси Не забравяйте,че в противен случай тогавашният шеф на ДАНС и днешен бос на МВР Цв.Йовчев-дал благословия за акцията срещу имамите,щеше за пореден път да стане за посмешище....
  Ако присъдата бъде потвърдена на по-горна инстанция,очаквайте още присъди от Страсбург. Едни радикални ислямски проповедници бяха превърнати в "мъченици" ,както по горе споменава patsis.....

 59. 59 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#56] от "Freedom of Speech":

  Вярваш ли, че на последна инстанция ще потвърдят присъдите?

  goblenka
 60. 60 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#58] от "thepirineagle":

  Извинявай, ама този път не съм съгласна с теб! Абсолютно! Външни проповедници проповядват незаконно у нас религия, която противоречи на нашите закони, на нашия начин на живот и трябва да си траем? Купуват си вярващи! Да! Говоря за ромската махала в Пазарджик! Между другото, Бареков по същия начин си купи симпатизанти за партията! Даже по-евтино му излезе, защото той само обещава, а ислямистите наляха пари там.

  goblenka
 61. 61 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  А подкрепата,която някои във форума дават на това решение на съда,говори за "патриотизъм" и интелектуално усилие на ниво Сидеров и Каракачанов....

 62. 62 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#61] от "thepirineagle":

  Не! Не става дума за Сидеорв и Каракачанов! Става дума за България и за българския народ! В това число и на турско говорящото и ислямо религиозното население. Защото то е част от народа. Този народ трябва да остане цял, както и държавата! Това, че има стремежи към сепаратизъм и наслагване на напрежение, противопоставяне, омраза, то те идват не от страна на съответните общности. това са политически хватки. Хватки, за сметка на народа и целостта на страната! Не е нещо ново! ненаучен урок, не изработени защитни инстинкти от страна на хората!

  goblenka
 63. 63 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#23] от "hasanço":

  Няма нужда да бъдат съдени, вие християнските мисионерите периодично ги убивате! Няма да давам конкретните примери, щото ги знаеш не по-зле от мене, само не се прави, че не знаеш за какво иде реч.

 64. 64 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Любопитно

  До коментар [#62] от "goblenka":
  Виж,аз не твърдя,че принципно не си права за много от нещата.
  Тук става въпрос не за сепаратизъм,а за ислямски фундаментализъм главно, и ако е имало нарушение на закона при тази мюсюлманска секта,то ДАНС,прокуратурата и съдът не са си свършили работата. И не само това,ами са натворили един куп глупости в разрез с българските и европейски закони. Не мога да разбера възторга на някои съфорумци.
  Много от нашите пари са похарчени за нечий ПиАр,нечия некадърност,които за пореден път уронват престижа на България като държава,а след време ще трябва и парична компенсация за осъдените. Защото Съдът в Страсбург се интересува единствено и само от ФАКТИТЕ и ЗАКОНА,за разлика от нашите съдилища. Осъдените,дори да са нарушили закона,в момента са осъдени за нещо съвсем друго,не разбираш ли?

 65. 65 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#63] от "iron_cross":Убити мисионери? Знам само за един слу4ай в Малатия.Но се иска по-ве4е за да тварди6 4е ги убиваме? Свидна ни е всяка жертва без зна4ение на религия, но една пти4ка пролет не прави.Мисля 4е темата е из4ерпана.

  ne mutlu türküm diyene.
 66. 66 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#64] от "thepirineagle":

  "Тук става въпрос не за сепаратизъм,а за ислямски фундаментализъм главно, и ако е имало нарушение на закона при тази мюсюлманска секта,то ДАНС,прокуратурата и съдът не са си свършили работата" Това, за несвършената работа... Не знам за някаква добре свършена работа от тях. А, този ислям, в едно с претенциите, предявявани от ДПС, Мюфтийството и турски функционери са крачка към сепаратизъм. Подготвят почвата и почти са готови.

  goblenka
 67. 67 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#66] от "goblenka":
  Потенциално да, но конкретно в случая не. Разбира се, една по-широка подкрепа за фундаменталистите в бъдеще, би могло да доведе до сериозни проблеми,дори и сепаратизъм ,ако се наложат в отделни райони.
  Но отново,тук става въпрос за некадърни и безотговорни служби и институции, и то от тези,които са призвани да пазят реда и законите в страната. Затова и неразбирам странното въодушевление във форума от резултатите от това държавно и инстутиционално безхаберие,чийто резултат са тези присъди. И още веднъж повтарям - превръщат тези хора ненужно в "мъченици" в очите на последователите им и оронват и без това обруления имидж на България....

 68. 68 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  "Сепаратизмът" на ДПС е просто абсурд-тия дс-хайдуци могат да виреят само и единствено в страна като Бг / и са ченгета,не забравяй / , обикновенните турци са толкова далеч от подобни глупости,че също е смешно да говорим. Истерията около имотите на Мюфтийството е точно и само това - истерия за отвличане на внимание и дърпане на гласове от определени добре познати партии,и при съответните патриотарски изцепки-поредното затягане на редиците сред ДПС електорат....такива ти ми работи,но не очаквам да се съгласиш
  Поздрави!

 69. 69 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Весело

  До коментар [#49] от "GreenEyes":А какво правят с вещиците у ваше село?
  Горят ли ги или първо ги хвърлят в реката и ако изплуват, значи непременно са вещици и чак тогава ги горят?

 70. 70 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2451 Весело

  [quote#69:"patsis"]До коментар [#49] от "GreenEyes":А какво правят с вещиците у ваше село? [/quote]
  Това е отминал етап. После само няколко вещици са пострадали. Друго си е обаче у татковината. Както каза една колежка тук - болгарский суд самый гуманный суд в мире! Риспек!

 71. 71 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#67] от "thepirineagle":

  Да. Пак стигаме до институциите и тяхната некадърна работа. Аз твърдя, че умишлено я вършат така, ама това е друга тема. И, няма друг вариант, на базата на така стеклите се обстоятелства. Или ще бъдат осъдени и в нечии очи " мъченици", или ще си свършат работата и по все повече улици ще се разминаваме с брадати мъже и забулени жени, които не признават светските закони и институции. Няма средно положение. А, когато въпросните хора станат достатъчно, ще говорим за автономии и сепаратизъм, а може и до анексии, подобно на Крим.

  goblenka
 72. 72 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#68] от "thepirineagle":

  Права си. И, тази истерия, това подклаждане на огъня е също политически похват. Готвят си манджата! както и преди съм писала, това не са целите и стремленията на българските турци и мюсюлмани. На техен гръб, и на наш се прави политика и бизнес. Големи при това!

  goblenka
 73. 73 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#72] от "goblenka":
  +++++++++++
  Единодушни сме

 74. 74 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#38:"cinik"]Всъщност, всеки религиозен мисионер може да мине за заплаха за правовата държава. Едва ли ще намерите някой кришнар, будист, евангелист, мунист или мормон да проповядва за ценностите на демокрацията и правовия ред. [/quote] Само че никой от изброените от вас не проповядва, че колкото повече неверници изколиш, толкова по-голяма е вероятността да попаднеш в небесното царство. Това е отличителна характеристика на исляма. Може би не на целия, но точно на този от саудитски тип, който се насажда напоследък у нас.

  Една българка
 75. 75 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  До коментар [#74] от "Палица Бухалица":Обяснение на ромските жени, прегърнали исляма /лично съобщение от Антонина Желязкова/:
  "Откакто сложих покривалото, никой вече не ми вика на улицата "мръсна циганка", всички казват "тая мюсюлманката". Като се прибави, че и мъжът ми вече не пие и носи всичките си пари в къщи..."
  Та какво да се прави, когато БПЦ /в лицето на своя висши и почти целия низш клир/ се прави, че не забелязва, че една четвърт от населението до 20 години са от ромски произход?

 76. 76 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#73] от "thepirineagle":

  Да.

  goblenka
 77. 77 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#75:"patsis"]"Откакто сложих покривалото, никой вече не ми вика на улицата "мръсна циганка", всички казват "тая мюсюлманката". Като се прибави, че и мъжът ми вече не пие и носи всичките си пари в къщи..."
  Та какво да се прави, когато БПЦ /в лицето на своя висши и почти целия низш клир/ се прави, че не забелязва, че една четвърт от населението до 20 години са от ромски произход? [/quote] Нито БПЦ, нито някоя друга разновидност на християнското вероизповедание може да осигури на циганката покривало, под което да крие, че е циганка. Но ако тя самата се среши и поизмие, ако си изпере дрехите и се държи приветливо, няма да й викат "мръсна циганка". Познавам такива и не им пречи, че са циганки. Както и на околните.

  Една българка
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK