Министър Терзиева ще отговаря за провеждането на евроизборите

Десислава Терзиева - министър на регионалното развитие

© Юлия Лазарова

Десислава Терзиева - министър на регионалното развитиеПравителството възложи на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева задачата да координира организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейския парламент от България.


Изборите ще се състоят на 25 май. 


Отговорност на Терзиева е да съгласува с Централната избирателна комисия условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване и изготвянето и публикуването на избирателните списъци, съобщи правителствената пресслужба.
В помощ на Терзиева е създадена междуведомствена експертна работна група, чийто състав и задачи предстои да определи премиерът Орешарски. 


За подготовката и произвеждането на изборите в чужбина отговаря министърът на външните работи Кристиан Вигенин.


Министърът на финансите Петър Чобанов е получил задача да изготви план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, която да съгласува с ЦИК.
Финансовото ведомство ще предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети плащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK