"Алфа Рисърч": Нито един от новите политически субекти няма да се превърне в електорален феномен

"Алфа Рисърч": Нито един от новите политически субекти няма да се превърне в електорален феномен

© ДневникЗа трети пореден месец ГЕРБ запазва преднина пред БСП, като успява да отбележи лек ръст (до 17.5%). След началния спад, който левицата претърпя с  реанимирането на проекта АБВ,  сега подкрепата й остава без промяна (15.2%). Това показва регулярното проучване на агенция "Алфа Рисърч", проведено в периода 20 – 24 март 2014г. 


И двете формации, които влязоха с летящ старт в началото на 2014-та, АБВ и "България без цензура", имат отлив през март. По-силно изразен е той при движението на предишния президент Георги Първанов (от  6.1% на 4%) и по-слабо – при партията на бившия телевизионен водещ Николай Бареков (от 5.5% на 5.2%), отбелязват още социолозите.


"Основната изборна интрига на последните месеци е как ще се развие заявката на няколко нови политически формации да спечелят вота на около 60-те процента недоволни от настоящото управление. Имайки предвид данните от вече три поредни проучвания, може с голяма доза сигурност да се твърди, че нито един от новите субекти няма да успее да се превърне в електорален феномен, каквито наблюдавахме в близкото минало", гласи анализът на социолозите. 
С 6.5% обща подкрепа и обичайната висока степен на мобилизация, ДПС запазва мястото си на трета политическа сила. При Реформаторския блок няма промяна (5.1%), а националистическият вот продължава да бъде разделен между НФСБ (3.6%) и Атака (2%). 


Ключът към евроизборите, а оттам – и към евентуална промяна на политическото статукво, се държи от три неизвестни  – избирателната активност, високият дял "нерешили", които ще определят вота си в последните седмици на кампанията и броят на партиите, които ще успеят да преминат високата избирателна квота от 5.88%, напомнят от "Алфа Рисърч".


"Алфа Рисърч": Нито един от новите политически субекти няма да се превърне в електорален феномен

© Алфа рисърч


Въпреки че резултатите за основните политически сили изглеждат относително стабилни, както в ляво, така и в дясно текат процеси, които могат да доведат до размествания и да дадат различни отговори на въпроса за промяна на политическото статукво.


"Алфа Рисърч": Нито един от новите политически субекти няма да се превърне в електорален феномен

© Красимир Юскеселиев


В ляво БСП стабилизира позициите си (15.2%). Не се наблюдава изтичане на избиратели към АБВ, нито към други конкурентни формации. Обратно, АБВ губи част от по-центристките си симпатизанти, които се разколебават дали и за кого да гласуват. В резултат на това подкрепата за АБВ намалява до 4%. 


Темата Русия


Продължаващият спад в личните рейтинги на Станишев и Първанов изравнява позициите им – по 17% доверие. Същевременно, противоречивите изявления на представители на БСП по референдума в Крим и респективно, по позициите на ЕС и Русия, създават напрежения в нейния електорат, който е с най-силно изразена русофилска ориентация, отбелязват социолозите. Предупреждават още, че разочарованието на част от симпатизантите, особено в контекста на европейските избори, рискува загуба на русофилски гласове и евентуално ново разместване на пластовете в тази част от спектъра.


Ситуацията в Украйна и позицията спрямо Русия може да даде нов импулс на националистическия сектор, където "Атака" е най-силният говорител по темата, отбелязват още от агенцията. Според тях към момента партията не извлича дивиденти от своята позиция и НФСБ продължава да събира по-голямата част от националистическия вот (3.6%). Но при натрупване на напрежение част от левите и евроскептичните гласове могат да бъдат привлечени от тези партии.


Спад в рейтинга на Бареков и на Местан


Високата чувствителност към скандалите около имотното състояние на българските политици не оставя незасегнати и новите лидери. През март личният рейтинг на бившия телевизионен водещ Николай Бареков пада с 3 на сто (на 8%), а електоралната подкрепа за партията - на 5.2%. ББЦ остава обаче с влияние в малките населени места и при липсата на сериозна конкуренция в тях може да възвърне позициите си. 


"Алфа Рисърч": Нито един от новите политически субекти няма да се превърне в електорален феномен

© Надежда Чипева, Капитал


ДПС запазва стабилно електорално присъствие (6.5%), висока мобилизация за гласуване и мястото си на трета политическа сила. Продължава обаче спадът в рейтинга на лидера му Лютви Местан (от 10% на 7%), който се капсулира почти изцяло в електората на ДПС. За втори пореден месец нарастват силно критичните настроения към него сред симпатизантите на коалиционния партньор БСП.


В дясно ГЕРБ бележи лек ръст (до 17.5%) и макар с малка преднина, затвърждава водещата си позиция. Аналогична е тенденцията при лидера му Бойко Борисов, чийто рейтинг нараства до 22%.


През март Реформаторският блок стабилизира подкрепата си -  5.1% от избирателите, като успява да разтвори електоралната си периферия.


В Реформаторския блок - интерес към възможността да се пренарежда кандидатската листа


Важен щрих към политическата картина вдясно е интересът към преференцията, отбелязват от "Алфа рисърч". Общо една четвърт от българските избиратели заявяват, че са решили да отбележат предпочитан от тях кандидат. Очаквано най-висока е лоялността към партийната подредба сред избирателите на БСП и ДПС. Обратното, най-висока чувствителност към имената в листата и готовност да използват преференцията имат избирателите на Реформаторския блок. Последица от това е известно разширение на неговата периферия. 


"Алфа Рисърч": Нито един от новите политически субекти няма да се превърне в електорален феномен

© Красимир Юскеселиев


Два месеца преди изборите делът на хората, които твърдо са решили за кого ще гласуват, не само остава нисък, но и намалява с още две на сто (до 44%). Това, заедно с неясната все още избирателна активност и мобилизационната способност на новите партии да прескочат избирателната квота от 5.88%, очертава интригите около  изхода от предстоящите евроизбори, коментират още социолозите. 


Изследването е проведено сред 1010 пълнолетни жители от цялата страна. Използвана е
стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.

Коментари (206)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  РБ трябваше да заложи на нови лица.Дори от гражданския съвет.

 2. 2 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Спад в рейтинга на Бареков и на Местан"

  Рейтинг !?- на тия двамата само тояга ще им приляга. Иначе - колко е приятно да видиш Атака как отича в клоаката начело с бялата Златка!

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 3. 3 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 714 Разстроено

  [quote#1:"hodounski"]РБ трябваше да заложи на нови лица[/quote]


  Абсолютно точно!
  И да се сбогува с "не"-говоренето.
  За съжаление заложеният недъг по рождение е 'подарък' от Костов, към всичките му останали за липсващия ни преход.

  the more we learn, the more we die...
 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Надявам се поне това за Берекадата да е вярно, че едва ли ще има евродепутати. И дано представянето му има отрезвяваш ефект върху финансиращите го.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на семето
  семето
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#3] от "v_vendeta":

  "не"-говоренето е присъщо за българската политика и ако не го употребяват, няма да бъдат припознати от електората. А са много малко хората, които разбират "да"-говоренето

 6. 6 Профил на bellami
  bellami
  Рейтинг: 388 Весело

  Е то наште политици са феномени във всички други отношения и нито едно от тях не е за хвалене

 7. 7 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Неутрално

  От тези само Борисов мисли за България и хората! Реф блокчето е твърде ненадеждно и претоварено с червени кукувици... А останалите образи са силово за благото на руските интереси...

  Само Борисов и Движение 22 септември са спасението за държавата!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 8. 8 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1184 Весело


  Добри новини
  [quote#0:"статията"] а националистическият вот продължава да бъде разделен между НФСБ (3.6%) и Атака (2%). [/quote]
  Не че се радвам на онзи от СКАТ, ама хич не е зле ако Юруш изчезне от парламента (първо европейския, после българския).

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 9. 9 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Герб, РБ и всички останали в дясно трябваше да се явят с единна листа на изборите за европарламент. Сигнала щеше да е много силен. Има несъотвенствие между целите които РБ прокламират и действията им, има и спад в доверието което никой не обяснява. Вече не знам на какво изобщо разчитат?

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  [quote#5:"семето"]"не"-говоренето е присъщо за българската политика и ако не го употребяват, няма да бъдат припознати от електората. [/quote] Не съм съгласна. Особено при групите гласуващи, към които се цели РБ.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#5:"семето"]"не"-говоренето е присъщо за българската политика[/quote]

  Имах предвид заложената контра за евентуално бъдещо не-коалиране с ГЕРБ.

  the more we learn, the more we die...
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  [quote#4:"dogwoman"]Надявам се поне това за Берекадата да е вярно, че едва ли ще има евродепутати. И дано представянето му има отрезвяваш ефект върху финансиращите го. [/quote]
  А дано Ама мустакатия не е глупав, па и не обича да губи инвестиции, та...не се знае знае ли се.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 14. 14 Профил на семето
  семето
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":

  Напълно съгласен съм с теб! Хората, които гласуват за РБ са точно такива, но ако искат по-широка подкрепа, с "да"-говорене няма да стане

 15. 15 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Фани единия, удари другия!

  Дневник: Що не сложихте и Сидеров и и.д. Президент на Г"Е"РБ, за да комплектовате снимката?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 16. 16 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всички са "Ела ме ритни". Вижте какво говори вторият в листата на Реформаторския блок Малинов за водачката на същата листа Кунева и се питайте къде е морала и на двамата ?

  http://www.blitz.bg/news/article/257871

  Тоя Малинов сега е на втора позиция зад Кунева, а Кунева се съгласява тоя дето я плюе хамалски да е след нея ?!?!?

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Весело

  [quote#13:"Мойше! Толкоз!!!"] па и не обича да губи инвестиции,[/quote] Един добър начин да не губи инвестиции е да се спре навреме, когато вижда, че точно това се случва. Много станаха явни нещата, а има една стара приказка, че "Умно куче на голям панаир не лае". Грубо нарушена в нашия случай.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Баце Боци пак ше плеска БеСиПе-ту като шкембе у дувар на евроизборите !

  Съсел Съселов пак ще се пъчи победител (смятайки пенсионерските и турските бюлетини в едно) !!

  Негодяй Бюреков - ще се преквалифицира и стане рекламно лице на нова серия капути (с мирис на лай...а) !!!

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  [quote#14:"семето"]с "да"-говорене няма да стане [/quote] Мисля, би било консенсусно да се съгласим, че "само с "да-говорене" няма да стане. Не е и нужно само да се "да-"ка.

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Някои от тях, обаче, могат да се превърнат във фискални такива.

 21. 21 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Ще има много хленчещи, и недоумяващи. След изборите.

 22. 22 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Герб има скрит електорат от поне 6-7%. По две направления.

  Първо - доста хора мразят всички и като форма на протест - по време на социологическо проучване казват - няма да гласувам. Но като дойдат избори все пак отиват да гласуват за най-малкото зло.

  Второ - има привърженици на ГЕРБ, които ги е срам да си признаят. Това е заради опорната точка "герберите са прости", която, трябва да признаем, е успешно наложена чрез медиите от агентите на Моника и със любезното съдействие на реформаторските медии като Дневник и Оффнюз. Но факт е - тъй като аз нямам никакви комплекси, че съм проста - си признавам че гласувам за ГЕРБ в разговори с познати. И едва тогава и те се отпускат и тайничко ми прошепват, че и те така...

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 23. 23 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1935 Любопитно

  РъБъ начело с ухилената накриво "Червена Кукувица" може да излъже само объркани маргинали. По-буйните от тях ще отидат към "Атака" за да се правят на мъже. Търсещите политическа сила, която да представлява интересите им в парламентата, ще подкрепят нещо по-реално. Та вероятността РъБъ пак да е зад борда, е твърде реална...

 24. 24 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "hodounski":

  Верно, звучи примамливо, но после ще ни се догади от солови акции.

 25. 25 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#3] от "v_vendeta":
  [quote#3:"v_vendeta"]бсолютно точно!
  И да се сбогува с "не"-говоренето.
  За съжаление заложеният недъг по рождение е 'подарък' от Костов,...............[/quote]

  Аз па си мисля ,че целия проблем на държавата особено в последните 10-15 години идва от празното плямпотене на повечето от основните политически фигури.
  Нема друга държава с толку шляпатарници в политиката.
  Ама мериносовото стодо си иска това - да го успиват .Като се почне с оправяне за 800 дена и се свърши с обещания за мед,масло и светло бъдеще с магистрали и зали.
  Готово е и на един така наречен Капут да поверва.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#9] от "olly (Дневник=Цензура)":

  В момента всички в дясно се явяват с обща листа, не виждам какво си недоволен.

  Иначе виждам, че на форумните експерти пак РБ им е виновен за всичко. Дори и с великото твърдение за нови лица???, при положение, че там няма стари, и с още по-идиотското за НЕ-говоренето, при положение, че РБ е единствената политическа сила с политическа платформа.
  Ей затова Бареков ще ви оправя.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 28. 28 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  5.2 % за Бареков и ББЦ прави около 100 000 гласа. Да се намерят толкова наивници в една малка страна си е направо феномен. Другото феноменално е, че това ще са най-скъпо струвалите гласове в историята на Бьлгария. Така че "Алфа Рисърч" не са съвсем прави.
  www.chavdarmihov.com‎

  Чавдар Михов
 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5051 Неутрално

  В общи линии това е положението. Някаква промяна да вижда някой на статуквото? Аз не виждам. Чесането по главата сега, води до подсмърчане после...

 30. 30 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2250 Неутрално

  [quote#1:"hodounski"]
  РБ трябваше да заложи на нови лица. Дори от гражданския съвет. [/quote]
  Има достатъчно граждански лица в листата. Избирателите ще решат с преференцията кого да подкрепят.

 31. 31 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#1] от "hodounski":


  [quote#1:"hodounski"]

  РБ трябваше да заложи на нови лица.Дори от гражданския съвет. [/quote]
  Права си, старите коне са уморени а хората искат промяна на статуквото.

 32. 32 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#27:"Тони!"]В момента всички в дясно се явяват с обща листа, не виждам какво си недоволен. [/quote]
  Не ме учудва че си доволен от 4-те % на "всички" в дясно. Голяма победа се очертава, както и неизбежно предсрочни парламентарни избори и реформаторско управление!

 33. 33 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5051 Неутрално

  До коментар [#28] от "Чавдар Михов":

  Вие господине, докога ще си правите реклама, нарушавайки правилата на Икономедия?

 34. 34 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2250 Весело

  [quote#29:"Доби ВЕлКОВ"]

  В общи линии това е положението. Някаква промяна да вижда някой на статуквото? Аз не виждам. Чесането по главата сега, води до подсмърчане после..[/quote]
  Когато няма оправячи, идват освободителите. Те, са последната надежда за ефтин ток и високи пенсии. Накрая изчезват и токът и пенсиите.

 35. 35 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  " (БСП) създават напрежения в нейния електорат, който е с най-силно изразена русофилска ориентация,
  "
  Това обяснява последните 70 години от историята на България.

  California Über Alles
 36. 36 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#27] от "Тони!":


  [quote#27:"Тони!"]Дори и с великото твърдение за нови лица???[/quote]
  Тони, не си криви душата, ако кажеш, че водача на листата е нов човек, здраве му кажи!

 37. 37 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тези проучвания не броят купените гласове.
  Бареков и неговата организация "BG WC" ще имат процент, толкова голям колкото собствениците на дудука отделят като бюджет за купуването на ромски вот.
  Който е виждал събиране на "симпатизантите" на Боклуков знае за какво говоря. Карат роми с автобуси от цяла България.
  Собствениците му зная ограничените му умствени възможности, но искат да го ползват в медии и евентуално парламент като злобен пинчер - дребно същество, но злобно и привлича внимание, може да го насъскаш срещу всеки и всичко.

 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  [quote#27:"Тони!"]Иначе виждам, че на форумните експерти пак РБ им е виновен за всичко. Дори и с великото твърдение за нови лица???, при положение, че там няма стари, и с още по-идиотското за НЕ-говоренето, при положение, че РБ е единствената политическа сила с политическа платформа.
  Ей затова Бареков ще ви оправя.[/quote] Тони, сътворил си необичаен тюрлюгювеч с този коментар. Първо, никой не е обвинил РБ - единствените, които би трябвало да разсъждават какво да променят и какво да направят при тези резултати от проучванията, са точно РБ и никой друг. Второ, да кажеш, че в РБ няма стари лица, е толкова невярно, че чак звучи забавно. И трето - какво общо има "не-"говоренето с наличието или не на политическа платформа? Как едното изключва другото или му противоречи? И накрая - точно в този форум да кажеш "Бареков ще ви оправи", и то с този тон, е твърде обидно - и ти вероятно сам да го знаеш.

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  Хайде да погледнем от европеиска гледна точка:
  GUE/NGL - няма
  S&D - БСП
  Greens/EFA - няма
  ALDE - ДПС
  EPP - ГЕРБ, РБ
  ECR - няма
  EFD -няма
  NA

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на Адриана Димова
  Адриана Димова
  Рейтинг: 823 Весело

  [quote#22:"diva_ovtsa"]Но факт е - тъй като аз нямам никакви комплекси, че съм проста - си признавам че гласувам за ГЕРБ в разговори с познати. И едва тогава и те се отпускат и тайничко ми прошепват, че и те така... [/quote]

  +++++++++++ Точно така е и при мен! Никога не съм крила, че съм подкрепяла и винаги ще подкрепям единствения истински държавник в най-новата ни история - Бойко Борисов и понеже той е лидер на ГЕРБ, подкрепям и гласувам за ГЕРБ, без да съм член на партията.
  Радва ме фактът, че напоследък срещам доста съмишленици, сред непознати и познати хора!

  Не причинявай другиму това, което не искаш да се случи с теб!
 41. 41 Профил на Ивайло Московски
  Ивайло Московски
  Рейтинг: 430 Любопитно

  Несменяемите от години и толерирани от Западните господари ''полит експериментатори ' рано или късно ще предизвика такава гражданска война с епохални мащаби у нас ,че
  Майдана в Украйна ще ни се види като репетиция.
  Половин България се доминира от етнически самоопределящи се Турци.
  Голям % са Българоговорящи,ислямизирани които изобщо не се самоопределят и интегрират в обществото адекватно нито като турци нито като Българи
  Огромен % има цигани
  Наченки на зараждащо се Арабско гето което Фашизираният Евро съюз Ясно ви каза оня ден-Дръжте си ги !У нас те няма да стъпят .Вие сте буфера в който ще идват ,за да не пострадаме ние!
  Управлението ни в момента е изцяло от турско говорящи
  В големите градове се зараждат маси с чисти радикални Фашисти
  2 % има свръх -богати и богата олигархия
  и Народ който бива ползуван като Гвинейски... за експерименти вече 75г.

 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5051 Весело

  До коментар [#34] от "Ще върнем България в Европа":


  [quote#34:"Ще върнем България в Европа"]Когато няма оправячи, идват освободителите. [/quote]
  Да пази Господ от освободители и любезни лосове...

 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Весело

  [quote#28:"Чавдар Михов"]Бареков и ББЦ прави около 100 000 гласа. [/quote] Тази сутрин слушах, че по прогнозни данни в страната има 70 000 болни от шизофрения в различна фаза на напредналост. 100 000 не ми се струва ужасно много в такъв случай.

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#22] от "diva_ovtsa":

  Напълно подкрепям казаното от Вас. Моника-дълбокото гърло, успя с черен ПР да направи "неприлично" да си за ГЕРБ. И аз като Вас съм перде и си казвам публично, че ще гласувам за тях. Не гласувах за ГЕРБ по време на еуфорията през 2009 а сега на последните, защото видях какво зло се задава. Който не го е разбрал си заслужава съдбата. Мисля, че изборът между партия с грешки и грешки с партия е ясен. Като прибавим и факта, че първите са про-българска формация а вторите филиал на Кремъл, нещата съвсем си идват в… изборната урна.
  Знам, че да се напише това в този форум е недопустимо, така че нека минусите почнат сега, особено ако вярвате, че с минуси и лайкване във фейсбук се гонят комунисти от власт.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 45. 45 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 497 Весело

  От шест партии, пет са създадени от комунистите и една от мутрите и комунистите..., евала!!!
  Ние сме демократична държава, в която живеят най-големите тъпанари на света...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 46. 46 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  "..."Алфа Рисърч": Нито един от новите политически субекти няма да се превърне в електорален феномен..."
  Правилно. Нищо ново не може да се получи чрез рециклирането на безскруполни, нагли и безсрамни политически и медийни отпадъци.

 47. 47 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Успех ще имат традиционно познатите партии.
  Засега БСП и ДПС са непоклатими,ГЕРБ е на кантар за водачество

 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Весело

  [quote#39:"dark'star"]Хайде да погледнем от европеиска гледна точка[/quote] Какво точно се очакваше да погледнем?

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#16] от "dend":

  Много забавно!! Уж печени политици, уж в ДСБ само експерти, многообразовани, компетентни... а пък често им се случва да изпадат в такива конфузни ситуации.

  А Бойко, уж прост пожарникар, никога не изпада в безмислени крайни красноречия към политическите си опоненти. Даже ги хвали - Доган, Гоце... на напусналите ГЕРБ пожела успех... За реформаторите, въпреки нападките от тяхна страна, не им отвръща. Даже веднъж им напомни, че един ден като ЕНП ги принуди да влязат в коалиция с ГЕРБ ще се чувстват неудобно от приказките си. Но самовлюбените в раздаването на епитети Кънев, Малинов, Москов - едва ли са го чули. Те не са слушатели, те са говорители.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 50. 50 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#38] от "dogwoman":
  От мен +

 51. 51 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#49] от "diva_ovtsa":

  Защото "политиката е в кръвта на Бойко". Не съм го казал аз а един от най-добрите политически анализатори - Иван Кръстев.

  Нека хората с много дипломи, претенции, речников багаж и малко проценти се замислят над това.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 52. 52 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Алфа Рисърч продължава "стратегията" на системно увеличаване на рейтинга на ГЕРБ, въпреки нескончаемите скандали около тях.
  Гоце явно не си е платил достатъчно при последното проучване

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#38] от "dogwoman":

  Не очаквам от теб подобен коментар, затова и ще ти отговоря:
  1.Лицата в РБ принципно са нови. От всичките 50-60 човека, има само трима с политически опит на високо ниво и влизали в управлението по някакъв начин. От всиките 17 участника в евролистата има само един такъв. Затова твърдението е нелепо. Освен, ако вече не твърдим, че и Лукарски или Радан са стари лица, но това би било твърде нагло.
  2. Наличието на политическа платформа означава, че говориш ЗА - че имаш тема, имаш какво да кажеш и говоренето ти е ЗА него, а не базираш обръщенията си на база НЕ-то към другите. Това е очевиден факт, що се отнася до РБ, учуден съм, че не виждаш връзката между двете неща.

  До коментар [#36] от "Веселин":
  Един. От седемнадесет. При наличието на преференция.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  Да се търси Десен обединен фронт като се започне от откровни милиционери до крайни консерватори и либерасти си е химера. По-добре да има 2 или три десни центъра - другото е десен болшивизъм. В ляво АБВ не е алтернатива на леви, а на центристи. БСП не са леви. Бареков не знае какъв е. НФСБ също не знаят. ГЕРБ - и те не са наясно със себе си. Лявото е чисто празно и левите нямат представителство ! Това е проблемът! Всички искат "партия на целия народ" по Живковски.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  [quote#29:"Доби ВЕлКОВ"]В общи линии това е положението.[/quote]
  -Горе-долу в общи линии може и да е така, но... При използването на метода с интервюта по домовете са възможни доста отклонения. Той се ползва, за да се спазят котите по линия на социално-демографските белези на населението. Но много респонденти, когато им потропа анкетьор на вратата и им изстреля въпросите от интервюто, често замъгляват или направо крият мненията си в отговорите. Особено, ако интервюиращите са местни познати от тях хора.А често информацията може да се изкривява и от начина по който анкетьорите пита и доколко някои отговарящи са разбрали въпросите. Така че само на изборите лъсва цялата истина, а пък и дотогава има още много време.-Достатъчно да се променят част от нагласите на избирателите.
  "Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица."

 56. 56 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Електорален феномен" е, че в България след близо 25 години демокрация управлява коалиция от комунисти и турци с подкрепата на фашисти. Това е феномен.
  Феномена се дължи на 1 мил. емигранти (живи и здрави хората - всеки си и а път да следва), + 1.5 мил. "гъбари". Това е накратко електоралния феномен....

 57. 57 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Единна дясна листа щеше да има между 25-30% сега, с което предсрочни избори щяха да бъдат неизбежни. Някой не го искат, те ще чакат да станем много зле, някога, за да дойдат да ни спасяват. Е да де , но никой освен тях в дясно не иска да ставаме много зле.

 58. 58 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  За пореден път се потвърждава истината,че ако имаше една силна дясна формация,тя щеше да печели всички избори.

  ОФ-то работи точно против това!

  Кои са в ОФ-то вие ги знаете!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 59. 59 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1126 Разстроено

  Как е възможно 5,2 % да гласуват за Бареков!
  Всеки народ си заслужава управниците!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 60. 60 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#56:"dutch"]"Електорален феномен" е, че в България след близо 25 години демокрация управлява коалиция от комунисти и турци с подкрепата на фашисти. Това е феномен.
  Феномена се дължи на 1 мил. емигранти (живи и здрави хората - всеки си и а път да следва), + 1.5 мил. "гъбари". Това е накратко електоралният феномен....[/quote]

  Абсолютно!

  Бих добавил-наличието на ОФ около БСП!
  Участниците ги знаете!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 61. 61 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони!": Кои са десните които се обединиха , десет партии с по един водач с по трима заместници и един електорална единица.
  Не се излагай!

 62. 62 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#48] от "Догуомън": " Какво точно се очакваше да погледнем? "
  Европейското разположение на политическия спектър от ляво на дясно и нашето вписване в него Сверяване на часовниците един вид = все пак темата са Европейски избори. Бая ни липсва!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 63. 63 Профил на Българска Идилия
  Българска Идилия
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#21] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  За разлика от вашите хора, които винаги са цимент откъм обещания и изпълнение нали

 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#61] от "shileto":

  Това дали си ляв, десен, се определя по политиките, записани в управленските ти програми, в политиките записани в устава ти и основните документи на политическата сила, които я определят, а не от електората, който те следва, или пък желанието на някакъв псевдовожд. Нещо неясно?


  До коментар [#57] от "olly (Дневник=Цензура)":

  Би ли обяснил как точно щяха да се достигнат тези проценти? Ей така, съвсем нагледно, да видим откъде се взеха тези чудесни числа...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#33] от "Доби ВЕлКОВ": За рекламата съм го докладвал няколко пъти без ефект и се намериха разни поводи да ме трият и просто вече не го чета

 66. 66 Профил на Адриана Димова
  Адриана Димова
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#49] от "diva_ovtsa":

  Нямам какво да добавя към това, затова ти давам +++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Не причинявай другиму това, което не искаш да се случи с теб!
 67. 67 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#64:"Тони!"]Би ли обяснил как точно щяха да се достигнат тези проценти? Ей така, съвсем нагледно, да видим откъде се взеха тези чудесни числа...[/quote]
  Питай Велизар, той ще ти ги обясни нагледно. Както ви обясни защо вашите спадат, нали го направи, ти не слушаше ли?

 68. 68 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  [quote#53:"Тони!"]Лицата в РБ принципно са нови. От всичките 50-60 човека, има само трима с политически опит на високо ниво и влизали в управлението по някакъв начин[/quote] Нека си говорим сериозно. И двамата начело на листата (и съотв. на избираеми места) са отдавна познати лица с всички плюсове и минуси от това познаване. Гласуващите за тази листа сигурно най-масово ще използват правото за пренареждане. А за не-говоренето: упоритото плюене срещу ГЕРБ, с което РБ държи да се идентифицира, е случай на "не-говорене" пар екселанс и то няма общо с никаква платформа. Напоследък фиксацията в тази тема се позаглуши, което е хубаво. И друго - ако мислиш, че хората ще гласуват масово за РБ заради плана от 6 точки, смятам, че се заблуждаваш. Според мен, които ще гласуват за РБ, са механичният сбор между костовистите, които биха гласували за всичко, що има връзка с Командира, плюс евентуалните почитатели на Куневата партия - и минус онези, които не приемат съчетанието между горните две...

  Доброто е заразно
 69. 69 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#64] от "Тони!":
  Неясно има ама при тебе

 70. 70 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  [quote#9:"olly (Дневник=Цензура)"]ерб, РБ и всички останали в дясно трябваше да се явят с единна листа на изборите за европарламент. Сигнала щеше да е много силен. [/quote]

  Сега също сигнала Е силен: "Не можем да се съюзяваме с Мутри"
  Ако и сега не го разбирате от ГЕРБ, никой не може да ви помогне

 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#22] от "Дива овца": "има привърженици на ГЕРБ, които ги е срам да си признаят. Това е заради опорната точка "герберите са прости"
  Нали се разбраха в съда Бойко с Бареков :
  - при ГЕРБ са тъпите
  - при ББЦ простите
  Отделно в РБ са "красивите" и "умните"(?)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Няма нужда от социологически проучвания.

  на база резултатите от предните избори които бяха само преди една година могат да се сметнат и сегашните:

  ПП "ГЕРБ" 1 081 605 гласа - това беше дъното за ГЕРБ. Спомняте си каква истерия беше. Реално е да добавят още най-малко 80 000 гласа към този резултат.

  КП "Коалиция за България" 942 541 - това беше тавана за БСП. Разочарованието е голямо. Бареков ако им вземе 40 000 гласа, АБВ има потенциал да им вземе 200 000 - значи около 700 000.

  Тоест съотношенито ГЕРБ:БСП е 3:2

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 73. 73 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  На мен прага от 5.88% ми харесва. Това пречи на малки, измекярски партийки (като тая на Дудука) да влизат в парламента и след това да се продават на големите партии за пари (както направи атака)
  Трябва този праг да е 15% - тогава или ДПС или БСП може да не влезе - кеф.

 74. 74 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  [quote#64:"Тони!"]Това дали си ляв, десен, се определя по политиките, записани в управленските ти програми, в политиките записани в устава ти и основните документи на политическата сила, които я определят, а не от електората, който те следва, [/quote] Разсмя ме много Значи важно е какво пише в докИментите, викаш, електоратът да чете и да се съобразява Дали си ляв или десен е нагласа към света, Тони. Едните желаят да се справят сами, да проявяват талант, да се състезават, да измислят, да търсят баланс, да не го намират, пак да го търсят... другите искат някой нещо да "пусне" в магазините, някой нещо да им "осигури" и изобщо да поеме отговорността. Мисля аз.

  Доброто е заразно
 75. 75 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не гласувах за ГЕРБ, щото Бойко е безцеремонен простак и напълни управлението на България с безцеремонно простаци. Но за Плевенлиев гласувах, алтернативата беше страшна. Сега ако насреща са Серго и Първанката, безцеремонния простак по не ме плаши. Барикадата и Атака само за бунището стават ( истинското, не само историческото).

  chavo64
 76. 76 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#22] от "diva_ovtsa":
  До коментар [#40] от "Адриана Димова":

  Сложих ви по един + просто ей така.
  Не знам как да го опиша...

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 77. 77 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  ПС За съжаление "Реформаторите" и "Сините" пак не се разбраха. Съжалявам, защото са от мойта "кръвна група" ( е като изключим подставените от ДС).

  chavo64
 78. 78 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#67] от "olly (Дневник=Цензура)":

  Като нямаш собствен отговор на идиотската си и напълно незащитима позиция, го удари на празни приказки, нали?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 79. 79 Профил на zlatediki
  zlatediki
  Рейтинг: 442 Неутрално

  След като откачалници и наглеци като В. Сидеров и Н. Бареков са сред основните политически играчи в момента, има резон да се постави по-висок праг, за да бъдат елиминирани от играта.

 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#68] от "dogwoman":

  Значи да обобщим - лицата в РБ са по-стари политици от новите политици в Герб например? Остави тая работа, това е теория, която не можеш да защитиш.


  До коментар [#74] от "dogwoman":

  Да, разбира се - важно е дали имаш изобщо документи и какво пише в тях, защото именно те определят каква политическа сила си, и каква политика изповядваш. Тия, които желаят да се справят или да не се справят сами са техните избиратели, а не самите политически сили, доста сериозна грешка в поста ти. И точно по този показател, Герб е лява от всякъде.

  ПП Само да вметна, че според БСП, РБ и Герб са едва ли не коалиция. Ти пък твърдиш, че РБ плюе основно Герб. Няма угодия...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#7] от "glas":

  Борисов е тефал! Той мисли за всичко. Миналата година например е успял през януари да измисли, как да изнесе за Гибралтар бензин и дизел за 180 милиона лева, който е бил достатъчен на всички жители на Гибралтар да си запалят колите (всеки сам в кола) да отидат да разгледат Монголия и след това да се приберат.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 82. 82 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#71] от "dark'star":

  Безинтересен си! Такива като теб с лопата да ги ринеш в интернет пронстранството. Изгледали десетина филмчета в ютуб за световната конспирация, и си сметнали че получили божие откровение.
  Много ти личи, че не си прочел и две книги през живота си. Така че затвори браузера, изключи компютъра и бягай на Славейков да си купиш книги. Започни с нещо по-леко - руските класици са идеални за начало.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 83. 83 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#17] от "dogwoman":Едва ли инвестирането е само в Дудука. По вероятно той да е един от клонингите, от което следва, че "Кой" винаги ще си възстанови, под една или друга форма, вложеното. По-скоро идеята е да се разсеят гласове и да се запази статуквото. Дудука е необходимото мюре!

  Sic transit..
 84. 84 Профил на sconsult
  sconsult
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Сега ако от Реформ. блок кажат, че и взелите най-много преференциални гласове ще водят листите за парламентарните избори ще направят умен ход. Ще привлекат избиратели за евроизборите и ще си икономисат нерви за парланемтарните! Харесва ли ви идеята?

 85. 85 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Как може тия милйоциюнери да са първи!

  Нали ша са разпадат,ве?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 86. 86 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#78] от "Тони!":

  Типичен коментар на самовлюбен елиткомисар. Сбора на всички в дясно дава около 23-25% като се добави синергичния ефект от обединението процента е между 25-30. Много сложна математика за Елита с 4% подкрепа с тенденция надолу!

 87. 87 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#84:"sconsult"]Сега ако от Реформ. блок кажат, че и взелите най-много преференциални гласове ще водят листите за парламентарните избори ще направят умен ход[/quote]

  Ма нали ша ги избираме за евродепутати,уж,ве?

  Що щат на парламентарни избори?

  Или, викаш, да ги избираме докат ги уредим някъде,квот да е!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 88. 88 Профил на anitamihaylova
  anitamihaylova
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хубав анализ, ама на тия проучвания вяра нямам.

 89. 89 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#82] от "diva_ovtsa":


  Недей така, ся!
  Ний трябва да сме прости!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 90. 90 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  [quote#80:"Тони!"]Тия, които желаят да се справят или да не се справят сами са техните избиратели, а не самите политически сили, доста сериозна грешка в поста ти. [/quote] Тони, излизам от този разговор. Ти очевидно успяваш някак си да отделиш "самите политически сили" от хората, които гласуват за тях и ги подкрепят. Явно говорим за различни неща, а така разговор не се получава. Имам личен познат, който е отколешен активист на една партия, която, с годините, съществува най-вече в своя устав, никой не му обръща грам внимание, но той отказва да го приеме като факт. По-смешна картинка няма, повярвай ми. А за "новите" на ГЕРБ - никъде не съм казвала и дума по този повод, тъй че не знам защо реши да го извъртиш и включиш в тезата си. Съгласна съм само с едно - угодия няма, наистина

  Доброто е заразно
 91. 91 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  “...а националистическият вот продължава да бъде разделен между НФСБ (3.6%) и Атака (2%).”

  Ако предположим, че към 20% от подкрепата за Дудука идва от опинци, гласували минимум веднъж за Сидеров, цифрат, която може да консолидира националистическия вот е сриозна!
  Не трябва да забравяме, че всички BG националисти в червата си са русофили...

  I Want To Believe
 92. 92 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#7] от "glas":

  жалка картинка си ,не мога да повярвам все още има закърнели ...

 93. 93 Профил на sconsult
  sconsult
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До 87 / По досегашните изследвания ще влезе 1, а листата е 17. Идеята е да видим за кого от тях избирателите смятат, че го бива. В този карнавал на нефелни кандидати от всички бои и това не е малко.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#81] от "tribiri":

  И 3 бири ти идват в повече.
  Не се обръщай към мен!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 96. 96 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#94] от "Тони!":
  Не прехвърляй проблемите на псевдообединението в РБ на всички други. Това че вие се събрахте на принципа, юруш на маслините и всички ви се смеят, не значи че всички са като вас. При РБ от червена кукувица и син бухал се излюпи, фъфлещо шарено гардже.
  Тиква ще викаш на баща си, който малко те е ......! Нахален простак!

 97. 97 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#92:"remover"]До коментар [#7] от "glas":

  жалка картинка си ,не мога да повярвам все още има закърнели ...[/quote]

  Човек, за да се почувстваш съвсем глупаво ти обръщам внимание, че 50% от 110 гласувания за този коментар го подкрепят.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 98. 98 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Класация на Дъч на политиците на снимките от най-противния към по малко противните. Най- противен:
  1. Бареков - с пари от Цв. Василев, ходи с джибики по селата да привлича шушумиги. Има манталитет на кръчмарски музикант, какъвто той всъшност е. Лично мисля, че няма да го огрее.
  2. Първанов - дребен агент на ДС издигнал се до президент, за да може да стреля по редки кози в бившите Съветски републики. Никой в Европа не го искаше около себе си.
  3. Местан - агент на ДС, председател на етническата партия, която тежи като воденичен камък на врата на българската демокрация.
  Лидери които не са противни.
  4. Кънев - добра визия, действия в правилната посока. Слаба каризмата на водач, в резултат на което избутва противоречивата Кунева напред.
  5. Борисов - самоиздигнал се политик, да бил е пожарникар, бил е от сенчестия бизнес - ама вече не е. Председател е на най-голямата партия в България член на НЕП, бил е мин. председател. Има уникалния шанс да представлява дясното в България. Наблюдава се известна мъдрост, предпочете да сдаде властта вместо да счупи главата на петното януари месец и т.н. Има добри шансове - само да не дигне кръвното.

 99. 99 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#7] от "glas":
  Борисов мисли за България?!?
  Извинявай, но в редките случаи, когато му се налага да мисли , обекта на неговата мисловна дейност е единствено собствената му личност!

 100. 100 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#59] от "grand funk railroad":
  Пари, пари и пак пари.
  Примерно, до преди седмица-две Боклуков имаше във фейсбук 200-300 харесващи последователи. Сега са инвестирали някой лев и пинчера има 18 000.
  Единици заблудени или разстроени може да гласуват за този. Само с ромски купен вот може да вземе гласове. Отидете му на някой митинг да видите какъв "матрял" се кара от цяпата страна за да има какво да снима ТВ7.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK