Станишев към младежите в БСП: Приоритетна задача е да сте групи за натиск

 

© Пресцентър на БСП

 За младежкото обединение приоритетна задача е да сте групи за натиск, защото вие сте гражданското общество, каза днес лидерът на БСП Сергей Станишев на второто отчетно събрание на младежкото обединение към партията. "Искам от вас да бъдете защитници, да поставяте въпросите и обществото да знае, че има кой да го защити. Вие трябва да бъдете тези, които се борят с неправдата. Ако във всяка община имате групи за натиск към институциите, които отстояват интересите, вие ще бъдете още повече и още по-мотивирани", допълнил Станишев, цитиран от "Фокус".


Той призовал членовете на младежкото БСП да запазят чувствителността си към несправедливостта. "Искам да ви помоля да не защитавате душата си с много слоеве защита и прегради за хората, които да излеят пред вас своята болка", посъветвал младите Станишев.

 Родената през 1988 година Вероника Делибалтова от Сливен е новият председател на Младежкото обединение в БСП. Тя е завършила "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", членува в партията от 2006 година, а от учредяването на младежкото обединение е член на Националния съвет и Оперативното бюро на организацията.<br /><br />

© Пресцентър на БСП

Родената през 1988 година Вероника Делибалтова от Сливен е новият председател на Младежкото обединение в БСП. Тя е завършила "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", членува в партията от 2006 година, а от учредяването на младежкото обединение е член на Националния съвет и Оперативното бюро на организацията.Той изтъкнал, че има решение 6 млрд. евро тази и следващата година да бъдат насочени за младежка заетост. "Това е сериозен ресурс, който трябва да бъде използван ефективно. Много младежи получиха възможност и тя тепърва ще се разгръща, за да може много млади хора да видят перспектива за себе си", казал още Сергей Станишев.


Според него в изключително трудна среда при яростна съпротива от досега управляващите правителството и парламентът са приели решения, които пряко работят в интерес на младите хора. "Тази политика трябва да продължи и да се разгърне в дълбочина във всички направления, свързани с реформите в образованието, пазара на труда, грижата за майчинството. Всички тези неща имаме волята да ги направим и знанието, и решимостта да се случат въпреки всички затруднения", посочил Станишев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK