Няма сходство в почерците на палежите на автомобили

Няма сходство в почерците на палежите на автомобили

© ДневникСлед анализ на  палежите на автомобили през последните месеци компетентните органи установили, че към момента няма сходство на почерка на извършителите на престъпленията.


Анализът е направен на срещата, която проведе в сряда заместник-главният прокурор Борислав Сарафов с наблюдаващи прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници по повод на палежите на автомобили на журналиста Генка Шикерова, взрива на автомобила на Сашо Диков, избухналата през 2006 г. бомба пред дома на Васил Иванов, журналист от Нова телевизия, както и взрива пред редакцията на в. "Галерия" и други случаи на нападения на журналисти и редакции на медии.


Срещата беше свикана от главния прокурор Сотир Цацаров. Той  разпореди проверка и на всички криминални случаи на палежи на имущество на граждани от цялата страна от последните 3 години.
Набелязани са 29 конкретни стъпки, по които ще се провежда разследването, като надзорът над него ще се извършва от прокурор от Върховната касационна прокуратура, съобщават от институцията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK