Октай Енимехмедов: Искам да съм депутат или на държавна длъжност (допълнена)

Октай Енимехмедов по време на нападението срещу Ахмед Доган

© Цветелина Белутова, Капитал

Октай Енимехмедов по време на нападението срещу Ахмед ДоганНападателят на почетния председател на ДПС Ахмед Доган - Октай Енимехмедов има амбиции да бъде народен представител или да заеме висока държавна длъжност. Той отказа да уточни кога ще участва на избори, като в момента е отворен за разговори с партии и формации, които изповядват неговите виждания за политиката.


Многократно в интервюто си пред Нова телевизия отказа да уточни идеологията, която изповядва, и религията си. Според него това е лична информация, за която "никой друг политик не е бил питан от журналист".


На въпрос дали би искал да е премиер, Енимехмедов, който в момента е под домашен арест, посочи: "Всичко е възможно, но има по-добри хора за този пост". След това обаче изрази готовност да поеме такава отговорност.
Посочи, че симпатизира на Корман Исмаилов и Касим Дал, които в момента са част от партията Народна партия "Свобода и достойнство" в Реформаторския блок. "Те проявиха доблест и се противопоставиха на ръководството на ДПС", каза Енимехмедов и добави, че те не са имали интерес той да нападне Ахмед Доган.


На въпросите кой му е поръчал нападението, кой му е господар и възможно ли е да съществува теория на конспирациите, Октай Енимехмедов посочи, че следва истината, а тя не е свързана с поръчка за атака срещу лидера на ДПС. "И за протестите казват, че има платени. Дори да се появи чист човек в мотивите си, те ще очернят по някакъв начин", заяви той и добави, че Васил Левски е негов господар.


Според него, за да промениш системата, трябва да стане чрез политиката. Каза, че вече някои партии са го търсили за сътрудничество, но той отказал, защото те не изповядвали неговите виждания. Отказа да ги назове.


По време на интервюто Енимехмедов изгледа запис от нападението си над Доган. "В момента, когато той говори за гражданската енергия, се появи Октай и се разбра какво е гражданин", заяви той и добави, че не разбира защо има толкова много охрана около Доган. "От какво го пазят.". На въпрос какво е искал да постигне, той заяви: "Много неща", а след това добави, че унижението на лидера на ДПС е най-малкото, което е можел да постигне. За политиците на конгреса на ДПС, които го ритаха на подиума, Енимехмедов посочи: "Не са доблестни тези мъже. Цялото общество се ръководи по техните закони."


По думите му с действията си е станал ясен неговия стил и начин. "С тези мирни протести през лятото се видя, че е много трудно да се бориш само с плакати в ръцете."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK