Станишев и Местан поздравиха ромите за 8 април

Станишев и Местан поздравиха ромите за 8 април

© Цветелина Белутова, КапиталЛидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан поздравиха ромската общност по случай 8 април - международен ден на солидарност с ромите.


"Националният съвет на БСП декларира, че грижите на БСП и на всички ляво мислещи и социално отговорни хора в България за социалната равнопоставеност и за преодоляване на проявите на дискриминация за нас са и ще бъдат приоритетни", се посочва в разпратеното от пресцентъра на левицата съобщение.


Ние смятаме, че няколкогодишната тежка социално-икономическа криза тежко се отрази на всички бедни хора в България и особено на бедните ромски слоеве, заявява лидерът на БСП и допълва, че ще подкрепя всички справедливи мерки на правителството на Пламен Орешарски, насочени към намаляване бедността и социалното изключване в българското общество.
"Каквито и да са политическите развития, каквито и политически съюзи да се сключват, БСП си остава партията - най-последователно законните права на българските граждани от ромски произход", завършва обръщението на Станишев.


Лидерът на ДПС пък изказва почитта си към жертвите от ромски етнос, загубили живота си през Втората световна война в нацистките концлагери. "Тяхната историческа жертва е стълб в днешната амбиция на етноса за постигане на реална интеграция и по-добро бъдеще, което съм убеден, че може да бъде реализирано чрез успешния български етнически модел", пише той. Реалната интеграция се получава само тогава, когато представители на всички етноси в България заемат своето място във всички структури на българското общество, посочва още Местан.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK