1572 студенти ще стажуват в държавната администрация това лято

От дванадесет години в страната се провежда и инициативата "Мениджър за един ден". В нея ученици и студенти заместват директори, министри и дори президента на техните постове за един ден

© Георги Кожухаров

От дванадесет години в страната се провежда и инициативата "Мениджър за един ден". В нея ученици и студенти заместват директори, министри и дори президента на техните постове за един денДържавната администрация планира през това лято да вземе на стаж 1572 студенти, съобщиха от пресслужбата на правителството. Днес в 14 ч. ще бъдат публикувани позиции, за които могат да кандидатстват желаещите.


Програмата се провежда за трети пореден път. Стажовете, обявени по програмата за тази година, са с над 470 повече от миналата. За летен стаж в държавната администрация могат да кандидатстват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина без значение от степента, формата на обучението или курса.


Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация на студентите. Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г.
Предлагат се стажове в 40 професионални направления като най-много обявени стажантски позиции са в секторите икономика (507), администрация и управление (225), право (178), архитектура, строителство и геодезия (98), информатика и компютърни науки (72), социални дейности (66) и др.


Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата. Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK