Татяна Буруджиева, БСП: Кандидатура на Делян Пеевски за евродепутат ще мобилизира наказателен вот

Татяна Буруджиева, депутат от БСП и началник на кабинета на председателя на БСП Сергей Станишев

© Надежда Чипева, Капитал

Татяна Буруджиева, депутат от БСП и началник на кабинета на председателя на БСП Сергей СтанишевС наближаването на предизборната кампания за евровота на 25 май се засилва и европейският дебат между левицата и десницата. "Дневник" разговаря с депутата от БСП и началник на кабинета на председателя на левицата Сергей Станишев - Татяна Буруджиева, за ситуацията в Украйна, казуса с ЕРП-тата, предизборните послания на социалистите.


Каква е кратко и ясно позицията на България за украинската криза и санкциите към Русия?


- Без икономически санкции и за политически диалог, който да включва Русия, Украйна, Европа и САЩ. В Украйна се случват две неща. Едното е свързано с промяната на правителството и по повод партиите, които участват в тази промяна, и ПЕС, и БСП са с ясна позиция, че сред тях има такива, които определено са свързани с крайни политически позиции, включително и профашистки.
Първите действия със забраната на езиците на малцинствата предизвикаха острата реакция на България. Трябва да подкрепим твърдата позиция на ЕС в това отношение. Левицата в ЕП също трябва да бъде поздравена за това, че успя да извоюва достойната позиция на Европа. Зачитането на правата на малцинствата трябва да продължи като натиск към украинските власти, тъй като сигналите не са особено добри в това отношение.


И най-важното в цялата тази ситуация - ние трябва да защитим националния интерес, поучени от всичко, което ни се случи, около югоембаргото. България трябва да бъде категорична и докрай да отстоява позициите срещу налагането на икономически санкции на Русия и също така много трудната и тежка позиция - да отстояваме "Южен поток" и липсата на двойни стандарти в Европа. Виждаме, че "Северен поток" не притеснява някои държави в Европа, а в същото време "Южен поток" ги притеснява.


Цялата история с двойните стандарти е част и от настоящия европейски дебат покрай изборите.


Това позицията на България ли е или е позиция на БСП? По-скоро това са тези на депутатите на БСП не толкова на министрите.


- Не е така. Продължава избирателното чуване. Позицията нито на българското правителство, нито на министрите е по-различна.


Вашата лична позиция съвпада ли с тази на БСП и кабинета?


- Да, категорично. Смятам, че ситуацията в Украйна все още не е показала твърдост на европейските демократични правила и ценности. Всяка държава има своето право на самоопределение, в този смисъл аз не мога да възразявам срещу това какво правителство и как се избира в една държава, но имам своите опасения за начина, по който то действа.


Ще ви върна към ситуацията 1990 г., когато над 10 години се дебатираше какво се случи на площада в Румъния, не ми се иска по същия начин дълго време да обсъждаме какво се случи на площада "Майдан" в Украйна.


Споменахте "Южен поток", нужен ли е?


- Категорично, той е нужен не просто на България, тук става въпрос за цяла Южна Европа. Трябва да сме наясно, че България успя да извоюва много добра позиция - в "Южен поток" ще може да се включва газ и от други държави. За нас това е един от най-сериозните ни мегаикономически проекти, от изключително значение за собственото ни развитие като държава, но и за връзките ни с цяла Южна Европа.


Мисля, че отстояването на "Южен поток" не е самотно занимание на България. Заинтересовани от него са Италия, Австрия и други държави, които смятам, че ще успеем да отвоюваме справедливата позиция на ЕС, която засега се сблъсква най-остро с реакцията на Германия. Но пък това е европейският дебат на тези избори - кой как управлява Европа. Германски социалисти ни подкрепиха в нашата позиция и в желанието ни да се приключи с тези двойни стандарти в Европа.


Аз съм оптимист както за резултата от изборите за Европейски парламент, така и за новата ориентация на Европа и европейската политика.


Каква според Вас е отговорността на БСП за това, че България остава енергийно зависима от Русия? Не са изградени връзки дори със съседите ни, защо?


- Колкото повече емоционално подхождаме към този въпрос и се делим на "фили" и "фоби", както през 1878-1879 г., толкова повече ще страда националният ни интереси. Колкото е отговорността на Ангела Меркел за това, че Германия е зависима от Русия със "Северен поток", толкова е и отговорността на БСП за това, че ще има "Южен поток".


Какъв сигнал давате към чуждестранните инвеститори с казуса с ЕРП-тата?


- Даваме много ясен и изключително позитивен сигнал, че подкрепяме всички, които спазват законите в страната. Инвеститорите също са различни, в крайна сметка сериозните, стабилните, дългосрочните инвеститори, които идват в една страна не с идеята да направят големия удар и ще източват, а с идеята, че ще вложат и ще развиват, също би трябвало да са успокоени от този ход, защото той ясно показва, че държавата е коректна към този, който спазва законите.


Фактът, че има толкова нарастващ инвестиционен интерес, говори, че по никакъв начин едно такова действие не може да отблъсне сериозните инвеститори. Мисля, че може да възпита онези, които идвайки в България много бързо забравят реалните и нормални правила и възприемат недобрите практики в българските условия.


От най-дребните инвеститори, които създават шивашки цехчета, до мегаинвеститорите, каквито са тези в енергетиката, всеки един от тях трябва да е наясно, че държавата си влиза в ролята и трябва да се спазват правилата. Не може на гърба на българския гражданин нито един инвеститор да печели повече, отколкото българските закони му позволяват.


Какво очаквате да стане с цената на тока. Кога ще се повиши, защото и вашият съпартиец Румен Овчаров отчита като грешка задържането й?


- Няма задържане на цената на тока, имаше преглед на начина, по който тя се определя и на практика от там се получи и намаляване на цената на тока. Достатъчно беше да се махнат тези измислени такси, вкарани от предходното правителство, за да може да се освободи износът, но и това да повлияе на цената на тока.


Не съм специалист в енергетиката, но това, в което съм сигурна като гражданин, е следното - нямам спомен енергоразпределителните дружества в нито един период да са искали нещо друго, освен повишаване на цената на тока. Работа на държавата и държавния регулатор е да удържа тези техни разбираеми стремежи постоянно да повишават цената. В това е и битката с монополите - от една страна да има ясни държавни правила, както и ясен контрол, защото подобни искания обикновено са свързани с обяснения колко много са вложили в системата.


За мен големият проблем е начинът, по който са сключвани тези договори за концесии. Заявили сме и предстои законодателна промяна в това отношение, защото България като държава трябва да има по-различно отношение както към природните си богатства, така и към всички неща, които определят нейната национална сигурност.


Притеснява ли ви препоръката на Европейския парламент към Еврокомисията за еврофинансирането на България?


- Не за първи път десницата в Европа на принципа на разнасяните от България сплетни и клюки заема една определена позиция. Гледахме го в края на 90-те години, в края на 2000 г., на това бяхме свидетели преди 2007 г. като влизахме в ЕС, на това сме свидетели и след това.


Основният аргумент на всеки, който иска да спечели преднина във вътрешнополитически план, е да ходи да наклепа България и българското правителство, което и да е то, пред ЕС и еврокомисарите и те да започнат да ни плашат и да ни размахват тоягата на европейските средства.


Това, че ГЕРБ е отишла и извоювала от хората, с които се тупат по рамото, някаква препоръка, не следва абсолютно нищо за България и Слава Богу. Благодарение именно на това правителство, успяхме да спасим стотици милиони евро през 2013 г., които иначе щяха да бъдат загубени, поради изключителната "кадърност" на предходното правителство.


В този ред на мисли какви ще бъдат посланията ви в предизборната кампания за европейските избори?


- Бих ги структурирала в две групи. Една част от посланията ни са свързани с това какво трябва да се промени в Европа, защото ние сме част от Европа и е от изключително значение какво се случва там, за да може нещата в България да протичат по различен начин.


На първо място да се изпълнят двата основни ангажимента, които БСП пое на парламентарните избори - единият е с ключовото значение на социалната политика и вторият е индустриализацията на страната. Това са новите приоритети, които левицата изважда в Европа и благодарение на тази промяна, която търсим в Европа, ние искаме да няма двойни стандарти, да няма страни, които да могат да налагат решения, а същите решения да не могат да бъдат част от другите страни.


Искаме да имаме една Европа, чийто основен фокус на финансовата й политика и развитието й да е съсредоточен в това да се разкриват работни места и да се повишават доходите на хората, а не да се обслужват фискални политики и администрация, без да е ясно какъв ще е резултатът. Категорично сме за това тежките последици от каквато и да е криза, да не бъдат разпределяни върху отделните хора, а  в същото време да бъде подпомаган само едрият капитал и банките, както се случи с финансовата криза. Тогава решението на дясна Европа беше да се налива в банките и това срути доста голяма част от икономиките на държавите. Разбира се големите успяха да се възстановят по-добре, но виждаме какво се случва, включително и в съседна Гърция, като резултат - около 50% безработица е убийствена политика към собствените ти граждани.


На второ място са посланията към това какво трябва, следва и може да променим в България в резултат на тези европейски избори. Основното послание е за стабилността на развитието, което беше започнато. Социалната политика, образованието и забуксувалите реформи в здравеопазването - всичко това може да стане единствено и само чрез съживяване на икономиката. Първите данни, че тази икономика е почнала да се свестява, вече ги имаме, но въпросът е ще можем ли да продължим по този начин. Посланието към българските граждани е да подкрепят онова, което в момента в последните 8-10 месеца прави правителството.


Чрез вота за европейските избори на практика българите ще гласуват както за промяна в България такава, каквато започна да се случва и за нейната необратимост, така и за промяната в Европа.


Обвързвате ли резултатите с предсрочни парламентарни избори?


- Много ясно беше заявено и от двете партии, които подкрепят това правителство, че ясен знак на гражданите за това дали подкрепят политиката на правителството и всичко, което правим в парламента, ще бъде мнозинството от европейските депутати. Ако няма такова мнозинство, мисля, че този дебат е на дневен ред.


Какви са отношенията Ви с коалиционния партньор ДПС. Напоследък проличават все повече различия, а и имаше знаково кафепиене в Кърджали?


- Всяка партия решава какви да са отношенията й с другите партии. Що се отнася до нашите взаимоотношения, онова, което нас ни събира, е добрата работа и резултатите от управлението на правителството. Всичко останало говори, че сме две различни партии и няма как да е другояче.


Как ще коментирате номинацията на Делян Пеевски за евродепута?


- Убедена съм, че ДПС е достатъчно разумна, мъдра партия със сериозен политически опит, за да не си даде сметка до какви трудности ще доведе именно правителството и неговата работа една такава номинация.


Тоест очаквате да не е в листата?


- Очаквам ДПС да приеме номинациите на своите организации за Делян Пеевски като позиция, която по-скоро изказват техните членове по повод на всичко онова, което се случи преди една година, по повод на протестите и на значението, което този политик има за тях. Оттам-нататък изграждането на една листа дава отговори политическата позиция, която има партията, спрямо актуалната ситуация, спрямо правителството, неговата стабилност, възможността то да функционира добре и да не се връщаме една година назад.


Ако все пак Пеевски оглави листата на ДПС, това как би рефлектирало върху стабилността на правителството?


- Ще върне настроенията, емоциите и мотивациите за протест отпреди една година и второто, до което ще доведе - да реанимира политически субекти, които в момента нямат никакви политически шансове.


Като?


- Като Реформаторския блок. Хора, които не виждат начин да подкрепят една листа или едно обединение, което нищо не им дава, ще намерят такава мотивация, защото ще има къде да излеят протеста си. Най-малкото ще повиши желанието за наказателен и протестен вот.


Ако той все пак оглави листата на ДПС и на водача на вашата листа Сергей Станишев му се наложи да отиде на предизборен дебат с Пеевски и Николай Бареков, какво ще го посъветвате?


- Трябва да има дебат между Станишев и Бойко Борисов. В Европа сблъсъкът е между лявото и дясното, защото това е бъдещето на управлението на Европа, това е голямата въпросителна какво ще се случи. В България сблъсъкът отново е между БСП и ГЕРБ, защото казусът тук пак е дали наистина ще допуснем Цветан Цветанов и Борисов Борисов да управляват.


Дебатът между Станишев и Борисов ще покаже на хората как ще се управлява и как ще бъде поставена България в ЕС. След като ГЕРБ каза, че имат партийно поръчение от ЕНП да бият председателя на ПЕС, не виждам защо се отказват от дебат.


Станишев е водач на листата, заради европейската битка, той няма да става евродепутат. Всички водачи на листи, които смятат да влизат в ЕП, ще трябва да се срещнат със следващия след Станишев, който де факто ще оглави нашата група в Европейския парламент. Дебатите стават винаги на нивото, което могат да станат.


И Бареков е лидер.


- Ако той няма да става евродепутат, тепърва този лидер трябва да се докаже като се яви на национални избори и неговата партия прекрачи бариерата. Лидери много, в България има над 200 партии.


За Вас Пеевски и Бареков едно и също ли са?


- Не. Както стана въпрос, Бареков е лидер на партия, която много енергично се е устремила към парламентарното си представяне, докато г-н Делян Пеевски е един от представителите на партия, която си има своите лидери.


Какво става с идеите ви за нов закон за движение по пътищата?


- Другата седмица трябва да имаме обща конструкция на закона и неговата философия и следват срещи с двамата министри - на вътрешните работи и на транспорта, на които ще представим нашите идеи за промени. Конкретните текстове ще са ясни в хода на работата на работните групи в парламента и в двете министерства.


Ще въведете ли наказания на пияни пешеходци?


- Идеята е, когато има пътно-транспортно произшествие между пешеходец и пътно превозно средство и пешеходецът е употребил алкохол и то в сериозни количества, той също носи своята отговорност, освен шофьора. Всеки от участниците в движението по пътищата трябва да носи адекватна отговорност. Вярно е, че пътно-транспортните средства са доста по-мощни и затова се носи по-голяма отговорност. Големият проблем  е контролът и превенцията, а не толкова реакциите "след дъжд качулка".

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Този дългокос мъж от снимката казва някой смешни неща (95%).

  "...От най-дребните инвеститори, които създават шивашки цехчета, до мегаинвеститорите, каквито са тези в енергетиката…" ??!?!? Къде са тези инвеститори, драги? Крият ли се или са офшорни фирмички на "батко и братко"?

  Наказателният вот няма да е среу Пеевски само, а срещу всички вас, срещу наглата ви и крадлива същност. Откакто сте на власт, едно хубаво нещо не се е случило. Престъпност, тъпота, неадекватност, популизъм и болести. Трябвало е в Библията да напишат - "И изпрати Бог ужасно наказание на хората - комуноидната чума…"

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на boris333
  boris333
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пеевски няма шанс, изобщо не трябва да се мъчи дори...

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  Татяноооу,

  Гледай си опорните точки и не се меси в работи, от които хал-хабер си нямаш!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Интересно интервю. Има какво да прочете човек.

 6. 5 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ебати ква каша й е в главата на тая.

 7. 7 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Точно на Цветница ли трябваше да ми тикате в полезрението другарката Буруджиева.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 8. 8 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  [quote#5:"Petak"]Ебати ква каша й е в главата на тая.[/quote]
  Де да беше каша.
  Най обикновен чугун.Савецки.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 9. 9 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Това е редактираният наръчник с опорни точки. Защото Позитано не може да смогне с флашките.
  Жалки, жалки комунета. Вижда ви се краят.

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 10. 10 Профил на rachonka
  rachonka
  Рейтинг: 374 Гневно

  И без да съм доцент по политология мога да стигна до това заключение, г-жо Буруджиева!

 11. 11 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Народа си стои тихичко и ви готви балтията........На 25 май ще гледаме отново разревани комунета....

 12. 12 Профил на nios
  nios
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Защо взимат такива километрични интервюта от несъстояли се хора?

 13. 13 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 626 Весело

  ДПС и Пеевски са най-малкия проблем на БСП.
  Те не успяха да натоварят активите от появата на АБВ. И за това ли им е крив космоса или както там се казваше.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 14. 14 Профил на nios
  nios
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#8:"El Chuncho"]Де да беше каша.
  Най обикновен чугун.Савецки.[/quote]
  Ама непрекъснато ни го тикат под носа тоя чугун. Отвориш крана на водата, тая тече оттам, отвориш консерва риба, тая излиза отвътре ...

 15. 15 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Весело

  [quote#12:"nios"]Защо взимат такива километрични интервюта от несъстояли се хора?[/quote]
  Ако някой надълго и на широко почне да ти обяснява,че Земята е плоска пак получаваш информация,не за Земята естественно..

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 16. 16 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Изказала се е само за да вдигне пиедестала на Боко:умен,висок,красив,интелигентен вицаджия...

 17. 17 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#14] от "nios":

  Гадост ама кво да прави човек,харесват си я другарите.Дано не я направят директор на БНТ,че току виж ни пуснали някой филм като "Чернвите ангели" или "В името на народа"

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 18. 18 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Буруджиева достига завидни висоти на наглост, пошлост и откровени лъжи - все приоми от агитпроп наръчника на Гьобелс и Путин.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 19. 19 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Весело

  Каква характерна снимка !

  Наказателен вот !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 20. 20 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 447 Неутрално

  До коментар [#3] от "boris333": Там е работата, че ДПС си имат 6% твърдо винаги....но това е защото активността е 55-60%. Ако гласуват 85%+ ще минат под 4%, както и БьеСьеПье-то също ще вземе по-малък процент. Гласувайте!

 21. 21 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Нещо събитията май се повтарят - този път Пеевски не е предложен за шеф на ДАНС, ама пак го тикат напред. Явно той е най-умният и способен успял мъж на 33 в тая държава, че все той да води хорото.

 22. 22 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Вариация на стар виц: Тате, ще ми купиш ли колело?
  Да, някой ден ще поговорим за това
  [quote#0:"статия"]Обвързвате ли резултатите с предсрочни парламентарни избори?

  - Много ясно беше заявено и от двете партии, които подкрепят това правителство, че ясен знак на гражданите за това дали подкрепят политиката на правителството и всичко, което правим в парламента, ще бъде мнозинството от европейските депутати. Ако няма такова мнозинство, мисля, че този дебат е на дневен ред.[/quote]
  Демек, ако не получим подкрепа от гражданите, ще си поговорим за предсрочни избори. Докато дойде време за срочните такива

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 23. 23 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Твърдо продажни възгледи... за пари... там сега е хранилката..

 24. 24 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 904 Неутрално

  [quote#12:"nios"]Защо взимат такива километрични интервюта от несъстояли се хора? [/quote]
  Километричните отговори в подобно "интервю" за мен са индикация че въпросите са зададени няколко дни предварително. И предварително подготвените отговори са напечатени с едър шрифт на номерирани листове, да не стане като онзи гаф преди година две.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 25. 25 Профил на Сабака Баскервіляў
  Сабака Баскервіляў
  Рейтинг: 419 Неутрално

  В края на краищата последна дума този път трябва да имат хората пред урните.

  Ще не вмерла Україна
 26. 26 Профил на turlakov
  turlakov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Нека има предизборни дебати, да ги видим тези лидери от "какво са направени". Нека разберем, защо трябва да отидем да гласуваме за европейски парламент.

 27. 27 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#20] от "krell":
  Ти си прав, безусловно. Ти, аз, и може би 90% от пишещите тук ще гласуваме. Сега кАжи как да подкараме тези 40-50% "гъбари" и те да гласуват?
  [quote#20:"krell"]Там е работата, че ДПС си имат 6% твърдо винаги....но това е защото активността е 55-60%. Ако гласуват 85%+ ще минат под 4%, както и БьеСьеПье-то също ще вземе по-малък процент. Гласувайте! [/quote]

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 28. 28 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Гневно

  Провесионален лъжец и манипулатор!
  Предлагам прекръстване на "Бургуджиева" - от циганин-бургуджия!
  Лъжлив, мазен, подъл и т.н.....

  Това същество има и наглостта да говори за "двойни стандарти".. олеле...!!! Я се погледни в огледалото първо, после погледни онзи, на когото си шеф на кабинета, после жена му и т.н....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 29. 29 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3040 Весело

  Д'бро 'тро !

  Не позна , анорексиците (станали такива от недояждане обаче) ще гласуват наказателно с/у булемиците (преяждащи с власт)!!!

 30. 30 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Дневник, моля публикувайте само интервюта с хора, които имат какво да кажат. Опорните точки си ги знаем.
  В момента какво ни представяте - гледна точка ли? Това е несериозно за медия като вашата.

 31. 31 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#27:"Мойше! Толкоз!!!"] Сега кАжи как да подкараме тези 40-50% "гъбари" и те да гласуват? [/quote]
  Зад колко от тях стоят живи хора, които живеят в ЕС и имат право да гласуват? Изобщо избирателният списък от колко човека се състои този път?

 32. 32 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1212 Весело

  След изказването на Буруджиева получих откровение свише.
  Делян Пеевси го кандидатираха, за да се повиши избирателната активност срещу ДПС. Така ДПС ще се самосвали от власт. Каква ли е дълбоката стратегическа цел на най-мъдрия от всички политици - Доган?

 33. 33 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А от ПЕС знаят ли за твърденията на тази особа за Украйна, че и ПЕС "са с ясна позиция, че сред тях има такива, които определено са свързани с крайни политически позиции, включително и профашистки." ? Или това е само едноличното мнение на доскорошния съветски гражданин Станишев ?
  Лесно е да се потърси официалното мнение на ПЕС

 34. 34 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  До коментар [#17] от "El Chuncho":


  [quote#17:"El Chuncho"]Гадост ама кво да прави човек,харесват си я другарите[/quote]В БСП само такива се издигат.Вижте Йотова,Манолова,Корнелия Нинова,преди-Клара Маринова,Татяна Дончева,Нора Ананиева-една читава няма,една...

 35. 35 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 910 Любопитно

  Май се търси ремикс на "порциите" от село Кочан? Само не могат да предвидят наказателния вот накъде ще тръгне.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 36. 36 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Другарко, помним какво направи баща ти - убиеца ! По добре се оттегли в дълбоката гръцка провинция и си смени фамилията.

 37. 37 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#31] от "fatoumata":
  [quote#31:"fatoumata"]Зад колко от тях стоят живи хора, които живеят в ЕС и имат право да гласуват? Изобщо избирателният списък от колко човека се състои този път? [/quote]
  Един господ знае първото. Второто всички го знаят, и всички знаят че данните не са вЕрни, ама никой от управляващите няма да коригира тази фалшификация. Както и изкуствено надутия брой на жителите на България (защото субсидиите от ЕС са на калпак).

  Докато не се въведе активна регистрация в избирателните списъци-няма оправия

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 38. 38 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  "Не за първи път десницата в Европа на принципа на разнасяните от България сплетни и клюки заема една определена позиция"

  Ох, след такава наглост и самонадеяност, която струи от всяка дума на това същество няма какво да се каже. Дано след изборите да посърнат мутр..е им

 39. 39 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#37:"Мойше! Толкоз!!!"]Второто всички го знаят, и всички знаят че данните не са вЕрни, ама никой от управляващите няма да коригира тази фалшификация. [/quote]
  Добре де, за парламентарните избори бяха близо 7 млн. избиратели (толкова жители няма, камо ли избиратели), обаче сега няма ли да ги понамалят? Все пак много българи живеят в Турция, Америка, Масква и други места, от които нямат право да гласуват.
  Друг е въпросът, че всеки от тях може да се регистрира за гласуване с проста декларация, че живее в ЕС, а българските власти трудно могат да установят, че това не е така.

 40. 40 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Виждаме, че "Северен поток" не притеснява някои държави в Европа, а в същото време "Южен поток" ги притеснява." С какъв акъл Буруджиева сравнява двата потока? Севрният минава изцяло по дъното на Балтийско море, а Южен ще минава ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!. Нима Буруджиева не знае, че що се отнася до руска държавна собственост в чужбина, руската Дума със закон е развързала ръцете на президента Путин за еднолични и императивни решения, включително и агресия, за защита на тази собственост. Южен поток ще застраши националната сигурност на България! По същия начин както сега руските тръби в Украйна застрашават националната й сигурност от Русия.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 41. 41 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ... даааа... поредният дебел червен, солидно издание
  ... "Цитатник" (сборник политически цинизми)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 42. 42 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Весело

  До коментар [#34] от "yanne":
  Срещу генетиката не се рита.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 43. 43 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  Олеле... Тва секретарката на главния като се еманципира... Вай, вай, вай...

 44. 44 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мойше! Толкоз!!!":
  "Сега кАжи как да подкараме тези 40-50% "гъбари" и те да гласуват?"
  Принципното и радикално решение на проблема е да подкрепим докрай реализацията на трите идеи на Президента в инициативата му за Референдум по изборната система. Една от трите идеи е за задължително гласуване.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 45. 45 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 524 Любопитно

  Хм, абе... някой друг случайно да има съмнения, че с номинацията на Шопар Джуниър Сопола всъщност нарочно повтаря сценария от 2009 г., когато наля сериозен брой гласове на Боко с наглото изказване как от негово Сополско височество зависело всичко?

 46. 46 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  САмо опорни точки и простотии, "достойна" дъщеря на баща си, не можеш да си надскочиш ниското ниво, колкото и да се пънеш и каквито и претенции да имаш. Кръвта вода не става.

  Няма шики-мики.
 47. 47 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Др. Буруджиева, имате нужда едновременно от ментална и пластична операция.

 48. 48 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 479 Весело

  За Пеевски дано е права,но както той изкара хората по улиците,така ще ги накара и да гласуват срещу него. Разсмя ме позицията и за Реформаторския блок, обединение, което нищо не дава на избирателя.Под даване има в предвид,както те намалиха тока.Или май за кебапчета говори.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 49. 49 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Гневно

  Г-жа Буруджиева иска Русия без санкции и с преговори с Русия!
  Как така?КОЙ асимилира Крим,КОИ е агресора,защо агресорът трябва да бъде "обгрижван".Моралът и свободата са над всичко,дори над Вашите проруски интереси!

  Tony
 50. 50 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#47] от "balkantourist":
  лоботомия...Ама чугуните масово имат нужда от такава операция.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 51. 51 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Откакто Местан си пи(е) кафето с Бойко, БСП взе да ги сърби много дупето!

 52. 52 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 673 Неутрално

  "Кандидатура на Делян Пеевски за евродепутат ще мобилизира наказателен вот"

  Което много ме радва и значи, че всичко е наред!

 53. 53 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Много премерено и интелигентно.

 54. 54 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 685 Неутрално

  тези са обсебени от тезата "да не допуснем никога Борисов и Цветанов" ...И до кога бе дъще на убиец само с това ще ни промивате съзнанието ...Не е ли това проблем на народа , а вашата работа е чрез работата си за народа , да стане така , че същия този народ САМ да стигне до извода ,че Борисов и Цветанов повече не са ни нужни ... вие , дъще на един убиец само с този ваш страх ли ще ни занимавате ... и до кога?

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 55. 55 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 479 Весело

  Никой друг не ме активира по-добре от Станишев.

  Но сега ми светна - каква е играта. Като се канидатира за депутат Пеевски прави услуга на Станишев. Осигурява му алиби пред малоумния електорат защо са загубили изборите катастрофално.
  А за катастрофалната загуба вече и в БСП не се съмняват - както виждате оправданията започнаха.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 56. 56 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 857 Весело

  "Споменахте "Южен поток", нужен ли е?

  - Категорично, той е нужен не просто на България, тук става въпрос за цяла Южна Европа. "

  Южен паток е нужен на всеки русифилист, така както въздуха и слънцето за всяко живо същество!

 57. 57 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 479 Весело

  Вчера по стечение на обстоятелствата се впуснах в приключението "путъване с влак". От Плевен до София - три бабички в моето купе кълняха комунистите. Станишев, Моника... и оная кикимора Манолова.

  Изобщо не участвах в разговора им. Ние тука в тоя форум сме аматьори в сравнение с тях.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 58. 58 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Доста не в час сте Буруджиева...все някой друг е виновен, вие света вода...ама нали яко кеширате кво ви дреме


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 59. 59 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 910 Весело

  [quote#57:"diva_ovtsa"]три бабички в моето купе кълняха комунистите[/quote]
  Сигурно са от последните живи гербаджийки.Пяха ли "Цъфнал герб",като са от Плевен?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 60. 60 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5999 Неутрално

  г-жа Бурова като че не си е научила опорните точки , или са сменени . ОСТАВКА !!!!!!!!!!

 61. 61 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#59] от "Майндърбайндър":

  Аз се качих в Плевен - те идваха от по-далече. И не мога да ти кажа от коя партия бяха. Изказваха се ласкаво и за Бойко и за Гоце. Но от три бабета в купето - три кълняха Серго. Факт!

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 62. 62 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 447 Неутрално

  До коментар [#24] от "Мойше! Толкоз!!!": Ба ли маа му

 63. 63 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 910 Любопитно

  До коментар [#61] от "diva_ovtsa":

  Предния ми коментар беше в зелено,но ако трябва сериозно,това е най-лошата реклама за всяка партия.Бабите никой не ги ползва в кампания и никой не признава,че са му базовия електорат.Не е дискриминация,просто чавката,дето пие мозъци, при тях иде по-рано.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 64. 64 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Любопитно

  Банева, савецкия посланик, Буруджиева... още кой ли са ни изкопали от гробищата за днес другарете?

 65. 65 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#63] от "Майндърбайндър":

  Аз пък си мисля че идват по-добри времена, щом дори и бабетата прозряха, че Серго вкара в БСП в схемите на мафията.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 66. 66 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 553 Любопитно

  Българска баба Яга!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 67. 67 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 479 Неутрално

  27-годишен от ДПС попадна в директорския борд на НЕК

  Мустафа Ахмедов, възпитаник на ТУ в Габрово и НБУ в София. Въпреки факта, че е само на 27 години и няма никакъв управленски опит, преди броени часове той бе назначен за член на борда на директорите на НЕК.

  Вестта за скандалното назначение идва само ден, след като Пламен Орешарски се похвали пред граждани, че е изчистил енергетиката ни от баничари.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 68. 68 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 412 Неутрално

  А тая червена офцЪ какво се е притеснила за ДПС!

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 69. 69 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 910 Любопитно

  До коментар [#65] от "diva_ovtsa":

  Българските баби са уникални и техните прозрения са богатство за медицината.Няма други баби по света,които си хвърлят парите през прозореца на мургави "доктори",дошли за пари за златни гвоздеи.Или да си изтеглят парите от банката и да ги оставят до някой километричен със същото предназначение.Така че:българска баба да ми дава акъл???? КО ??? НЕ!!!

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 70. 70 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Да е жива и здрава другарката Буруджиева, ама в качеството си на каква обяснява позицията на България? На началник на кабинета на председателя на втората по големина парламентарна сила? Нелепо е. Има Президент, Председател на Народното събрание, Министър-председател, Министър на Външните работи. Тези хора могат да говорят от името на България. Излиянията на другарката Буруджиева нямат никаква стойност.

 71. 71 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#53] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  пак нещо се подмазваш човече ..сега е момента да споделиш , какво толкова са ти обещали

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 72. 72 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ваниотис, изумява ме онова ваше ( разбирай на БСП) умение да не спирате да се самобичувате с подобни изказвания.
  Между другото: напоследък ще разчекнете това ДПС - ту вие дърпате, ту ГЕРБ.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 73. 73 Профил на monitor13720
  monitor13720
  Рейтинг: 423 Весело

  Не мога да разбера болшинството коментиращи, подкрепящи плагиаторския РБ - този блок няма да има евродепутати, защо се хабите ? Може би ще гласувате за ГЕРБ ? Ако да, за какъв морал говорите ?

 74. 74 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Не мога да преценя къде тази Чума е по-вредна? Като законодател по Закона за Движение по Пътищата или като червена врачка!

  I Want To Believe
 75. 75 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Наказателният вот вече е формиран!

 76. 76 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Отврат, пълен ужас е тази кака, долна манипулаторка и лъжкиня. Но трябва да признаем че десетилетната школовка да се обещава, лъже, манипулира и мами на БКП си казва думата. Никой, ама никой не може да лъже и манипулира като кадрите на БСП!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 77. 77 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 910 Неутрално

  [quote#73:"monitor13720"]този блок няма да има евродепутати[/quote]
  Не е работа на редовия гласоподавател да прави сметки за прагове,коефициенти и коалиции.Редно е да гласува за личности и идеи,а след това-каквото се получи.Да харесваш нещо,а да избереш друго,защото първото може да не прескочи прага,си е бакалска политика,да не кажа проституиране.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 78. 78 Профил на monitor13720
  monitor13720
  Рейтинг: 423 Весело

  До коментар [#77] от "Майндърбайндър":

  Проблемът на РБ е именно в това, че не предлага нито личности, нито смислени идеи. Прочетете също това:
  http://www.segabg.com/article.php?id=694595

 79. 79 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#78] от "monitor13720":

  Това е друго! Аз не съм съгласен с избор по сметки и %.Щом смяташ,че не стават,не ги избираш.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 80. 80 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  сменете снимката че се пуашат ората

  Birds of a feather flock together.
 81. 81 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 386 Весело

  [quote#57:"diva_ovtsa"]Ние тука в тоя форум сме аматьори в сравнение с тях.[/quote]

  Ти сега ли го разбра!!! Ашъколсун!!!+++

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 82. 82 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 689 Весело

  " Кандидатура на Делян Пеевски за евродепутат ще мобилизира наказателен вот"
  Нещо повече, мотивира ни по-бързо да създадем Гражданско общество и да ви бием шута за винаги.

 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Каква стана тя? Станишев водач и с Моника Йосифова се изселват в Брюксел. Болен Лидеров водач и отива в Брюксел. Дудук Бареков водач на листа и отива в Брюксел. Пеевски водачи ....Куневица, Надето, реформатори...всички водачи за Брюксел.
  Приказки от рода на : Ние от там ще работим за България...колкото чухме за Филиз Хюсменова, Бинев, Д Стоянов.....
  Остават Бойко и Местан, явно те са единствените искащи да направят нещо реално тук, за нас, за нашите доходи, работа, инфраструктура!!! Ако е за крадене, то в Брюксел се краде по-лесно.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Бас държа тази има пен*с

 85. 85 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 505 Неутрално


  ...И Бареков е лидер....

  "Ако той няма да става евродепутат, тепърва този лидер трябва да се докаже като се яви на национални избори и неговата партия прекрачи бариерата. Лидери много, в България има над 200 партии."
  Бареков е новото отроче на Парията-майка....Сменят балансьора ДПС.Нямат нужда повече от Турция като "съюзник"Русия иска цялата власт."ДА,АМА НЕ"Сега наистина е настанало време да получат дългоочаквания ш*т отзад....

 86. 86 Профил на akademiqta
  akademiqta
  Рейтинг: 426 Гневно
 87. 87 Профил на logifeel
  logifeel
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Много е права. Освен ДПС за които отдавна твърдя че работят за герб ро и бсп на станишев правят същото и зорлан наливат електорат на напастта герб.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 88. 88 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1879 Весело

  Програмата на ЕС за "щастливи прасета"!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK