Кандидат-студентите в СУ пишат за Априлското въстание и Първата балканска война

Кандидат-студентите в СУ пишат за Априлското въстание и Първата балканска война

© Юлия ЛазароваТемите за първата кандидатстудентска сесия по история на България в Софийския университет "Св. Климент Охридски" тази година, между които бъдещите студенти избират да пишат, днес са "Априлско въстание 1876 г." и " България в навечерието и по време на Първата балканска война (1908 - 1913), предаде агенция "Фокус".


Те бяха изтеглени в 9 ч. в 65-а аудитория на Ректората от Теодор Селман от гр. Сливен.


1266 са подалите заявление за явяване на изпит днес, 13 април. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа.


Сред специалностите, за които кандидатстудентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: философия; социология; политология; публична администрация; културология; библиотечно-информационни науки; история; археология; етнология; история и география; архивистика и документалистика; минало и съвремие на Югоизточна Европа; история и философия; педагогика; социални дейности; неформално образование; предучилищна и начална училищна педагогика; социална педагогика; специална педагогика; логопедия; физическо възпитание и спорт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK