Златанова ще подкрепи искането на съдебния съвет за по-високи заплати на магистратите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  аз пък подкрепям осъдителните присъди към България в Страсбург да се удържат от заплатите на съдиите взели решенията по казусите ,а не да плаща само държавата

 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Допълнителни близо 25 млн.лв. за онези, които не "могат да таковат" по признанието на висш магистрат? Айде не! А с подобно абсурдно предложение самата Зинаида заслужава някой да и го "такова" и на нея, ама първо ще трябва малко да си оправи физиономията.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Да,но първо на всички други преди тях.

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Да му мисли матряла, дето ще им ги изработва. За тях лошо време и крайни срокове няма, вали, гърми трещи заплатата върви, т.е. тича.

 5. 5 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За да се вдигнат заплатите в съдебната система - просто изхвърлете от там прокуратура! Така е в целия цивилизован свят, не броя Русия, Украйна и т.н.

 6. 6 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1371 Весело

  Що така бе, Зинаида, да не е останало някое магистратче сираче... без майка строителка горкото?

 7. 7 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  "Според членовете на съвета заплатите трябва да бъдат вдигнати заради високата натовареност на магистратите и условията, при които работят. Освен това като аргумент беше посочено и че възнагражденията не са актуализирани през последните две година."

  То и на повечето българи възнагражденията не са "актуализирани" през последните не две години, а пет години, това въобще може ли да бъде аргумент?!

  Иначе за натовареността - натоварени са само една част от магистратите, например в определени градски и окръжни съдилища и прокуратури. Немалка част от магистратите са със съвсем малко натоварване - например следователите и военните съдии и прокурори. Защо не се направят структурни промени в съдебната система, която да пренасочи слабонатоварени магистрати към силнонатоварените съдилища и прокуратури, а се излиза с аргумента за увеличаване на заплатите в една зле работеща система? Къде спи сегашната министърка, та не постави въпроса по този начин?

 8. 8 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#5] от "emilm13":

  Къде трябва да е прокуратурата?

 9. 9 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Важни предизборни мероприятия в ресора на г-жата...

 10. 10 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#8] от "Тишо":
  Прокуратура е адвокатура на държавата. т.е. прокуратура е изцяло зависима от политическата власт и няма място в независимата съдебна власт, но тъй като повечето прокурори са толкова слаби юристи, че не могат да стъпят на малкия пръст на адвокатите, държавата ги толерира, като ги прави равни на съдиите. Прокуратура трябва да е част от следствието.

 11. 11 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  #5, и те като махнат прокуратурата от съдебната власт, какво ще стане - прокурорите ще заработят без заплати? Та парите, заделяни за тях, ще се дават допълнително на съдиите?
  И не е вярно, че навсякъде в цивилизования свят прокуратурата била извън съдебната система. Така е например в САЩ, но в повечето западноевропейски страни прокуратурата е част от съдебната система. Виж, институция като Следствието въобще няма място там. И без това на прокурорите дадоха след поправките на конституцията от 2007 и разследващи функции.

 12. 12 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#10:"emilm13"]Прокуратура трябва да е част от следствието. [/quote]

  а следствието ??

  кучетата си лаят...керванът си върви

 13. 13 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  #10:
  "... прокуратура(та) е изцяло зависима от политическата власт и няма място в независимата съдебна власт......Прокуратура трябва да е част от следствието. "

  Ти въобще имаш ли някакви основни понятия и познания по конституционно право, теория на държавното устройство, разделение на властите и пр.? Или си чул нещичко и се правиш на чукча- писател?
  Няма държава в света, в която прокуратурата да е част от следствието, защото навсякъде по света ПРОКУРАТУРАТА РЪКОВОДИ и КОНТРОЛИРА РАЗСЛЕДВАНЕТО, а РАЗСЛЕДВАНЕТО СЛУЖИ НА ПРОКУРАТУРАТА.

  Скрий се някъде, неграмотнико!

 14. 14 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3052 Неутрално

  Увеличението може да бъде от 100 до 200 лв. на човек , ами колко му е да ни ликвидират пенсионерите с 200 лв. и да ги дадат на правосъдието . НО дали ще им стигнат , или пак ще РЕВАТ .

  Peni Nikol
 15. 15 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#13:"kirsner"]Няма държава в света, в която прокуратурата да е част от следствието, защото навсякъде по света ПРОКУРАТУРАТА РЪКОВОДИ и КОНТРОЛИРА РАЗСЛЕДВАНЕТО, а РАЗСЛЕДВАНЕТО СЛУЖИ НА ПРОКУРАТУРАТА.  Скрий се някъде, неграмотнико! [/quote]

  няма държава с света със :

  700 полицая на 100 000
  350 магистрати на 100 000
  -----------
  или си заинтересовано лице..

  или толкова си можеш...май е второто

 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 950 Любопитно

  По-високи заплати може единствено ако се ИЗРИНАТ поне 95% от тях, защото са КОРУМПИРАНИ и НЕКАДЪРНИ.
  Всеобща тайна е, че през последните 15-ина години за прокурори и съдии, особено в по-големите градове се избираха почти само протежета на съдии, поркурори и бизнесмени.
  И тези избраните са изключително корумпирани и некадърни

 17. 17 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Има една категория хора, на които държавата трябва да плаща много и да не им дава да пипат нищо. Щото а пипнат, а срутват всичко. Сега ако може Златанова да ги прати в някой резерват, за са изпълни и втората част от условието. Иначе хем пари ще вземат, хем ще съсипват наоколо де що има.

  "Я з москалями не балакаю!"
 18. 18 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  #15, и точно какво общо има факта, че полицаите и магистратите са еди-колко- си, с факта, че в цял свят прокуратурата е "господар" на разследването, а не обратното?

  И вземи, та се пообразовай малко - в момента грубо казано в България има около 2,600 съдии, 1700 прокурори и 400 следователи. Т.е. общо 4,700 магистрати, което при 7.3 млн. души население прави около 64 магистрата на 100,000 , а не 350, както неграмотно си написал.
  Иначе не позна - нямам нищо общо със съдебната система в България, работя в областта на ИТ, на Запад, на седем часа разлика. Но ми пука за тази нещастна държава, която вие, останалите в нея, не може да си подредите вече 25 години, пък и не искате! Пука ми, защото младостта ми е минала там, а и една част от най-близките ми живеят там. И поради това едва ли ще намериш човек в тоя форум, който да е написал повече мнения и да е дал повече конструктивни предложения от мен- и по отношение на съдебната система, и по отношение на образованието, и по отношение на други значими обществени неща. Само с викане и общи лафове система не се променя, трябва да знаеш конкретно какво искаш да промениш. Трябва да имаш ПОЗНАНИЯ, за да можеш да правиш конкретни ПРЕДЛОЖЕНИЯ за ПРОМЯНА. Съдейки по теб и подобните тебе, такива хора в България трудно вече се намират.

 19. 19 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да не би корумпираните политици и престъпниците да са в затвора? За какво ще им се увеличават заплатите, защото не им стигат рушветите от мутрите и политиците ли? Аз предлагам да се оставят без заплати, и който до един месец не е напуснал съдебната система, заради липсата на пари, с които да се издържа, да бъде вкарван в затвора за корумпираност.

 20. 20 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Така, така, кризата се отрази и на хотелиерството, трябва да им се вдигнат заплатите

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 21. 21 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Що просто не им легализират доходите "под масата", та да могат да си признаят най-сетне пред света, че с милионери в евро, че притежават къщи, хотели, имения, яхти, самолети, ферми, заводи, села… Дреме им на "съдебниците" ни за някакви си заплати. Те (също като митничарите ни) за едната чест работят. Милинките!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 22. 22 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 645 Неутрално

  верно да ги увеличат и всеки да има право да покани член от семейството на работа в съдебната система( не че сега не са едно голямо семейство) абе заплати я закривай и наново без комуняги и дс ...това е пътя всичко друго е ала бала

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 23. 23 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  хм, по-големи заплати? ние що все си мислим, че магистрати, митничари, кметове, милиционери не са там за едната заплата..

 24. 24 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Аз повече работа да вършат, не виждам. Нито пък има липса на кадри, както при лекарите и учителите. Инфлация също няма.
  Та, ако ще давате, най-оправдано е да се даде на лекарите и медицинските сестри.

 25. 25 Профил на БД
  БД
  Рейтинг: 217 Весело

  Моето предложение за реформа в съдебната система е да ги направят като футболистите, да могат да си сключват лични договори. Така или иначе прибират пари и вършат работа само на тези, които им плащат. Защо да се товари държавният бюджет допълнително?

 26. 26 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Диагностицираната неврастеничка Зз дори не знае какво прави там в тва ведомство.
  По нелепо човече едва ли можеше да се намери както в ценз така и в визия .

 27. 27 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 479 Неутрално

  2,600 съдии,
  1700 прокурори
  400 следователи.
  ===================
  Т.е. общо 4,700 магистрати

  На държавна ясла
  На гърба на под 1 млн. реално работещи в неправ .сектор ''добичета'' изкарващи БВП то
  или по

  213 държавни-храненици -Паразити
  За всеки един работещ Български човек ,гражданин !!!! 28. 28 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 537 Неутрално

  А кога ще приемат промени в закона, така че тези магистрати сами да си плащат осигуровките и здравните вноски, а не народа да им ги плаща. По 3 хилки минимум взема един окръжен съдия и на това се мръщи.

 29. 29 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Първо да изритат една камара корумпирани некадърници от системата и тогава да им вдигат заплатите. Тъкмо ще има и налични средства.

  А г-жа. Зинаида е все така... умопомрачителна, буквално.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 30. 30 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Тези заслужават намаление на заплатите, а не увеличение.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 31. 31 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 583 Неутрално
 32. 32 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  През ръцете на тези дебили от съдебната система са минали и продължават да минават милиарди лева под формата на подкупи и взятки под масата.В тази свинска ферма всеки е човек на някого ,но всичките тези персони с образование -менте са с комунистическо потекло и агентурна зависимост.По тези причини най голям брой престъпни кланове са оформени в съдебната система /от общо 370 мафиотски клана ,над 180 са в съдебната кочина и МВР.Само декомунизация,лустрация,национализация на заграбеното и Народен съд по Германски модел са алфата и омегата на проблема.Друг път за морал и справедливост няма.

 33. 33 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Сега няма защо да питаме как когато има избор на виша длъжност в съдебната система няма 4итав кандидат!

 34. 34 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  ако се вземе в предвид качеството на правораздаването в бг. заплатите трябва да се намаляват. те и в момента не са под 2000 лв, много повече от учители лекари и т.н.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 35. 35 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  не им стигат подкупите, че за заплати пак зареваха

  РЕФОРМИ !
 36. 36 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тези магистрати не заслужават никакви заплати !!! Народа трябва да ги избира директно и цяла година да са на средната за страната заплата и в края на годината да се прави оценка от избирателите и според нея да се дава допълнително на заслужилите !!!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK