Изпълнителният директор на "Южен поток България": Имаме график, започваме строителството през юни

Игор Елкин, изпълнителен директор на "Южен поток - България"

© Спас Спасов

Игор Елкин, изпълнителен директор на "Южен поток - България"Надяваме се икономическите аргументи да надделеят над политическите. Ние имаме график за работата си по изпълнение на българския участък от проекта "Южен поток. Започваме в края на май или началото на юни". Това каза днес във Варна изпълнителният директор на "Южен поток България" Игор Елкин като коментар за резолюцията на Европейския парламент, с която се препоръча спиране на проекта. На 16 април евродепутатите се обявиха против проекта заедно с искане за още санкции за Русия


Елкин участва в кръгла маса на тема "Проектът "Южен поток" - какво печелят България и Европа", организирана от Българската търговско-промишлена палата в курорта "Слънчев ден". Тя се случва на фона на упоритата защита на проекта от лидера на БСП Сергей Станишев и енергийния министър Драгомир Стойнев в поредица изказвания през последните десетина дни. Вчера и външният минстър Кристиан Вигенин се включи, като заяви, че България ще направи всичко възможно за реализацията на "Южен поток".  


Току-що обявена, презентацията на Елкин трябваше да бъде прекъсната, тъй като телефонът му звънна и той излезе от залата, за да проведе телефонния си разговор без да се съобрази с факта, че сред аудиторията му бяха областният управител на Варненска област Иван Великов и секретарят на община Варна Кристиян Богоев. Неловката пауза до завръщането на Елкин в залата постави в неудобна ситуация и модератора на събитието, председателят на Варненската търговско-промишлена палата Иван Табаков.
По-късно в експозето си Игор Елкин повтори вече известни данни като например, че реализацията на проекта "Южен поток" ще привлече в България над 3,5 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции, че в държавният бюджет ще влязат данъчни отчисления и транзитните такси, а за строителството и експлоатацията на газопровода у нас ще бъдат създадени повече от 5 хил. работни места.


Изпълнителният директор на "Южен поток България" заяви дори, че изграждането на съоръжението през територията на нашата страна ще доведе до диверсификация на маршрутите за доставка на газ, ще гарантира "укрепването на енергийната безопасност на Европейския съюз и ще повиши инвестиционната привлекателност на България".


"Ние трябва


да се фокусираме върху подкрепата на мащбани енергийни проекти, които ще осигурят значителен икономически растеж и енергийна сигурност


каза Желко Сертич, председател на сръбската Търговско-промишлена камара. Той съобщи, че сръбската Тръговско-промишена камара вече работи за създаване на "Балканска енергийна инициатива" чиято цел щяла да бъде да стимулира диалога между съседните страни и развитието на политиките в региона на Балканите по отношение на мащабните енергийни проекти."Ние стартирахме процеса по реализацията на тази идея с писмо за намерения, което ще дискутираме и по-късно през месец май във Виена, каза още Желко Сертич.


Дрю Лайфхайт от Natural Gas Europe, информационен център по проблемите на природния газ и енергия подкрепи идеята на Сретич като каза, че е необходима по-добра координация между страните, за да се постигне максимален ефект от мащабни проекти като "Южен поток". "Турция дори предложи проектът да преминава през нейна територия, което допълнително би засилило позициите й като енергиен център, каза Лайфхайт. Балканските страни могат само да загубят, ако не обединят усилията си."


По време на днешната "кръгла маса" във Варна бе съобщено също, че в момента "Южен поток България" разработва съвместни програми с няколко висши учебни заведения у нас за обучението на специалисти в сфери, свързани с експлоатацията на газопровода. Във връзка с изпълнението на този проект като гости на събитието бяха поканени преподаватели от варненския Икономически университет, Висшето военноморско училище и Техническия университет в града.


Най-активен сред гостите бе доц. Николай Джагаров от Военноморското училище във Варна.


"Защо "Северен поток да е възможен, а "Южен поток" - не?


попита Джагаров, който е и общински съветник във Варна от БСП (това е една от опорните точки, които левицата използва в защита на проекта. Подобно изказване направи днес лидера й Сергей Станишев в Кърджали - бел.-ред.). Европейският съюз има три изисквания, които вече са залегнали в договора между българския енергиен холдинг и "Газпром" - да се раздели доставката от транспорта на газ, цената да бъде регулирана и по тръбите да може да тече друг газ, освен руски", обясни Джагаров.


След това преподавателят разказа, че при посещението си в компресорна станция "Портовая", разположена в района на гр. Виборг, Ленинградска област през декември м.г., се е уверил, че "подобен високотехнологичен проект в енергетиката не е виждал, въпреки тридесетгодишния си стаж като преподавател". Според Джагаров "Южен поток" бил гаранция за националната сигурност на България. "Кой ще позволи на територията на страна, през която ще минава съоръжение като "Южен поток", да влязат чужди войски?", попита Николай Джагаров, а след това сам отговори на въпроса си: "Никой! Няма кой!".


Накрая Джагаров обобщи, че по същата причина (гаранциите за националната сигурност, бел. ред.) в страната ни трябва да бъдат реализирани "и другите енергийни проекти", явно имайки предвид втората атомна електроцентрала край Белене.


Специално място в състоялата се днес "кръгла маса" бе отделено и на отношението на медиите в България към проекта "Южен поток". "Повечето журналисти, с които съм разговаряла споделят, че читателите на медиите, в които работят, приемат положително новините, свързани с реализацията на българския участък от проекта", каза Нина Мирчева, комуникационен мениджър на "Южен поток транспорт" за България.


Според нея въпросите, които гражданите най-често задавали в информационния център на проекта били свързани с възможностите за работа. На второ място идвали тези за трасето на газопровода и възможността за изкупуване на имоти, розположени по него, времевия график за строителството на газопровода, както и възможността за участие в търговете, организирани от "Южен поток България".


"Въпросите за бъдещата съдба на плажа Пашадере и помпената станция край варненския кв. "Аспарухово" са теми, които на практика вече отпаднаха от дневния ред на посетителите в информационния център", обясни Мирчева.


Тя съобщи още, че компанията – строител на морския участък от газопровода, е обявила на сайта си 22 позиции за работа на висококвалифицирани специалисти и мениджъри. Три от тези работни места били позиционирани в България, а останалите в Турция, Холандия и Русия.


По време на днешното събитие превод от руски на български за присъстващите гости и журналисти не бе осигурен. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Любопитно

  Този не схваща ли че става дума за България? Страна присъединила се към ЕС, а не някаква руска земя.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 2. 2 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1145 Любопитно

  "По време на днешното събитие превод от руски на български за присъстващите гости и журналисти не бе осигурен."

  Има ли нужда от коментар?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 3. 3 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1145 Любопитно

  Защо му е издадена входна виза на този?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 4. 4 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  Браво!
  Щом има Северен поток, защо да няма Южен поток - за всеки влак си има пътници????

 5. 5 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 570 Неутрално

  " Защо Северен може , а Южен не " Защото няма пари за още арбитражни дела с милиарди $ неустойки както се случи с "Беленския паток "/ Гьол.../ !

 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#4:"Дедо Либен"]Щом има Северен поток, защо да няма Южен поток - за всеки влак си има пътници????[/quote]
  А защо да не се включим в този газопровод?

  http://bulgarian.ruvr.ru/2013_06_28/Marshrutt-na-azerbajdzhanskija-gaz-v-Evropa/

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Почваш ти таратанци, те от ЕС само това чакат...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 8. 8 Профил на jorosrabskia
  jorosrabskia
  Рейтинг: 458 Любопитно

  "По-късно в експозето си Игор Елкин повтори вече известни данни като например, че реализацията на проекта "Южен поток" ще привлече в България над 3,5 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции"

  Нещо по - конкретно?

 9. 9 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 732 Гневно

  Истерията и суматохата около Южен поток нагледно доказва защо сме най-бедните в Европа. От една, по принцип добра и печеливша ситуация, вместо да изстискаме гегографията си докрай, ние подаряваме на руснаците територия срещу евентуални бъдещи приходи от транзитни такси (кога и какви - пълна мистерия). ... И, както обикновено, в милото ни Отечество - мненията са диаметрално противоположни, в зависимост от спонсора. ... От плюсовете и минусите които има подобно начинание, едните виждат само плюсовете, другите само минусите. ... А смислена дискусия как БЪЛГАРИЯ (повтарям БЪЛГАРИЯ !!!) да спечели от прокарването (или НЕпрокарването) на ЮП - тотално отсъства. Така както отсъстват и държавници с визия и мисъл за България.
  ... А гърците преди три седмици продадоха изоствено летище край Атина за 900 млн. евро.

 10. 10 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#2] от "grand funk railroad":

  Разбира се,че няма нужда от превод!
  Без преводач,но този път на чист български език питам защо Изпълнителният директор на "Южен поток БЪЛГАРИЯ е руснак ???
  И второ:Защо менютата в много български ресторанти по Черноморието са написани САМО на руски???Или не сте попадали на подобно безобразие!

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5962 Неутрално

  Какво почват да строят и до къде ще го докарат , после бедния българин да плаща едното нищо .

 12. 12 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#9] от "Булаир":

  Евалла ти правим, момче!!!!
  +++++++++++++++++++++++

 13. 13 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#10] от "doroteus":

  Защото и тук ще идват "зелени човечета"

  За жалост с толкоз продажници нищо чудно и наистина да стане ;(

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 14. 14 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Ама тоя е за вързване!
  Те не го пускат в селото, а той пита за поповата къща!

  Да разлая троловете!!
 15. 15 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#10] от "doroteus":

  Въпросите ви са повече от основателни. На Черноморието не ходя, тъй като за мен то е символ на Задунайска губерния.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 16. 16 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Какъв транзитен газ какви пари като това ще е само за Булгарглупак с цени каквито ти постави доставчика и от къде инвестиции като трасето на територията ще е за наша сметка.Не се ли сещате че вечем играхме по тази свирка и не ни хареса по добре да бяхте измислили нещо ново.Знаем че искате насилствено да ни заробите икономически да сме зависими от Русия но едва ли този път ще ви се удаде тази възможност.

 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  Към текста:

  "Кой ще позволи на територията на страна, през която ще минава съоръжение като "Южен поток", да влязат чужди войски?", попита Николай Джагаров, а след това сам отговори на въпроса си: "Никой! Няма кой!".

  Как няма кой? Ами руски войски, които да охраняват тръбата, интересите и нашето "спокойствие". Доста спирепо гледа руският гражданин - директор на ЮП България, та да не е в зелена униформа.
  Питам се - в коя година живеем, членове ли сме на ЕС, законите спазват ли се или единствено интереса на добре обвързаната върхушка е важен за страната.

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#9] от "Булаир":

  Заради подобни разсъждения БЕТОНИРАХМЕ Черноморските и планинските си курорти!По този случай у нас ще идват все повече "алкохолизирани"западняци и руснаци и никакви нормални платежоспособни хора от България и света!!
  Понякога КЕЛЕПИРЪТ трябва да отстъпи място на някакви принципи и идеали/колкото и старомодно да звуча/!Ще дойде време,ще видите,че съм прав!Дано е по-скоро!!!

 19. 19 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  Пристанище "Росенец" с особен статут и неподлежащо на проверка настъпва през цяла България във вид на Южен поток.

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 20. 20 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#1] от "Храбър":

  Да преизпълним производствения план в най-кратки срокове!ПЕТИЛЕТКАТА - ЗА ПЕТ МЕСЕЦА!!!
  Някои по-възрастни пишещи братя сигурно си спомнят тези призиви на родната БКП!!!????

 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  Болшевишката наглост те оставя без дъх.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 631 Весело

  До коментар [#1] от "Храбър":

  Явно му е трудно А моя въпрос е тоя "директор" влиза ли в 5 000 работни места, които ще се "открият" със строежа на ЮП?

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 24. 24 Профил на Тошо Корп.
  Тошо Корп.
  Рейтинг: 627 Весело

  А официална втора заварка ще има ли?

  краен идеалист
 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Любопитно

  Изпълнителният директор на "Южен поток БЪЛГАРИЯ"
  се казва Игор Елкин? Паразително!!!

 26. 26 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":

  Курортите се правят с бетон - поинтересувай се колко бетон има в Монако, на Канарите или Куршевел. ... Та проблемът не е в бетона, а в неговото количество.
  ... По същия начин проблемите с ЮП не са в идеята за пряк газопровод от Русия до България (нещо лошо да виждаш в това ???), а в реализацията и детайлите. ... Говоря за баланса, където като държава сме много, ама мнооого слабички. ... Защото, за да намериш баланс трябва мисъл, знание, воля и държавнически традиции. Много по-лесно е да се лашнеш в крайна позиция, хеле пък, ако се намери някой и да ти плаща за това.

 27. 27 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  До коментар [#25] от "extraCACA":

  Казва се "Проста да падладееш....", но за целта трябва да си рускиня, живяла поне 15 г. в България.

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 28. 28 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#10:"doroteus"]Без преводач,но този път на чист български език питам защо Изпълнителният директор на "Южен поток БЪЛГАРИЯ е руснак ???
  И второ:Защо менютата в много български ресторанти по Черноморието са написани САМО на руски???Или не сте попадали на подобно безобразие! [/quote]

  Щото не съм чувал и виждал българин с опит в изпълнението на проекти по строителство на газопроводи, вероятно и собственикът "Южен поток България" също не е намерил българи с подобен опит. Относно менютата... пак така си определят собствениците на съответните заведения, свободен пазар му се вика.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 29. 29 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Любопитно

  "Кой ще позволи на територията на страна, през която ще минава съоръжение като "Южен поток", да влязат чужди войски?", попита Николай Джагаров, а след това сам отговори на въпроса си: "Никой! Няма кой!".


  Боже мили, и този човек сигурно минава за редовен?

 30. 30 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#18:"doroteus"]Понякога КЕЛЕПИРЪТ трябва да отстъпи място на някакви принципи и идеали/колкото и старомодно да звуча/!Ще дойде време,ще видите,че съм прав!Дано е по-скоро!!! [/quote]

  То и преди, цели 45 години все това ни разправяха, че принципите и идеалите са над интереса, ма нали се отказахме... Сега пак ли трябва да си пренебрегваме интересите заради новите принципи и идеали?

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 31. 31 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#9] от "Булаир": Много е добро това което казвате но как да стане като нещата в нашата много изстрадала страна се решават от бивши БКП кадри които като чуят руска реч и застават мирно.
  Какъв им беше проблема да кажат на руснаците: южен поток добре направете морската част ние имаме газопреводна мрежа каквото се иска допълнително ще го изградим. Разбира се преносът на газ се заплаща по международни цени незабавно. Но не би. Не съм толкова компетентен за тези неща но при една дискусия го чух от специалисти. От какъв зор трябва да има руски тръби у нас като ние си имаме. Трябва само да се изградят интерконекторни връзки.

 32. 32 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Подобни гости в България точно сега ще ни носят само негативи,както и изявленията на Стойнев и Вигенин.
  Според мен правителството ще изпадне в още по голяма изолация от ЕС и няма как да е другояче след като правиш сечено на общността от която зависиш.Колективът ти го наби.а както се казва.
  Лошото в цялата ситуация е че както обикновено ще страдаме пак ние народът.

 33. 33 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Това е новината на деня. Прекрасна новина за всички.

 34. 34 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Насила добро не става...

 35. 35 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 994 Неутрално

  "Накрая Джагаров обобщи, че по същата причина (гаранциите за националната сигурност, бел. ред.) в страната ни трябва да бъдат реализирани "и другите енергийни проекти", явно имайки предвид втората атомна електроцентрала край Белене."
  Звучи като заплаха...

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 36. 36 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Весело

  [quote#27:"mitko11"]Казва се [/quote]
  хехе, да беше понаучила български белки разбереш какво точно казвам

 37. 37 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1418 Весело

  "Започваме в края на май или началото на юни". Това каза днес във Варна изпълнителният директор на "Южен поток България" Игор Елкин
  ...........
  Виж ко,
  човекът тактично не е посочил годината.
  След две-три петилетки може и да започне, кой знае.
  Тръби много, газ малко, какво започват и те не знаят. Май бързат нещо, шубе ги е. Да не се окаже, че шистовият газ ще е по-изгоден, какво ли.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 38. 38 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Разстроено

  Таваришч, дигайте си чуковете и сърповете да не стане ашибка...

 39. 39 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2684 Любопитно

  - няма осигурен преводач от руски
  - телефонът му звъни и той излиза от залата да говори, през което време всички го чакат

  Колко уважително

 40. 40 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 853 Гневно

  Ами до юни трябва да ги изметем. Иначе това ни чака.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Blaster _
  Blaster _
  Рейтинг: 515 Гневно

  Нали Драгомир Стойнев делегира права на ЕК да преговаря с Русия за ЮП? Как така самият Стойнев, Станишев и компания пренебрегват това и защитават яростно проекта?
  Хубавото поне е, че каквото кажеш в Брюксел се помни.
  П.С. Призовавам за масово гласуване на всички следващи избори.

 43. 43 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  "Според Джагаров "Южен поток" бил гаранция за националната сигурност на България. "Кой ще позволи на територията на страна, през която ще минава съоръжение като "Южен поток", ..."

  По тази логика, Близкият изток трябваше да е най-мирния район на земята...

 44. 44 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#10] от "doroteus":Така е ще повторя нещо което написах преди малко: комунистите в България (защото има германски, румънски полски и т.н. комунисти но български няма и никога не е имало) когато чуят руска реч застават мирно, затова директора на българския участък е руснак.
  А относно руското нашествие по Черноморието е нещо неописуемо такова нещо не може да се случи никъде другаде навсякъде хората следят за баланса.
  Това е огромна "украинска" бомба заложена у нас заради продажността на политиците ни и глупоста на част от народа.

 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Любопитно

  До коментар [#41] от "mutata":

  е баш те тва твойте таварищи онзи ден нарекоха "синдрома на Дядо Мраз" ко не се лъжа

 46. 46 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#43] от "Петър Иванов":
  "Според Джагаров "Южен поток" бил гаранция за националната сигурност на България. "Кой ще позволи на територията на страна, през която ще минава съоръжение като "Южен поток", ..."
  .............
  Именно...По тази логика, такова съоръжение ще стане любима мишена на брадати младежи скитащи с ранички и американски паспорти, пък не знаят за чеп английски.
  И затова ще бъде пазено от руски бригади. Здравствуйте братушки. Опят, да и ... а м..ма ви.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 47. 47 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ТРИ РАБОТНИ МЕСТА ;
  ТУРЦИЯ
  ХОЛАНДИЯ
  РУСИЯ

 48. 48 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Това гостуване е за подгряване на супата ....доколкото ми е известно всички страни от ЕС през които минава ЮП са делегирали права на европейската комисия да преговаря от тяхно име, а не си спомням България да си е оттеглила пълномощното ! Европейския парламент преди броени дни препоръча ЮП да не се строй ,сега следват няколко месеца докато заработи новия европарламент и съответните комисии, през това време периодично тука ще идва някой руснак да поддържа огъня в чугунените глави и т.н.

 49. 49 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#33] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Горите вятър свеж ще залюлее,
  под топло слънце ще растат тревите,
  от извори богатство ще се лее
  и златни пак ще потекат реките.


  Потоците от радост ще бълбукат,
  от светлина ще пламнат езерата
  и всяка скръб ще отлети оттука,
  прокарат ли веднъж тръбата.

  Да ме извинява Толкин и преводача му

 50. 50 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#44] от "pomnesht":
  Това е огромна "украинска" бомба заложена у нас заради продажността на политиците ни и глупоста на част от народа.
  ...............
  Добре, на Кирил Йорданов, (на)екс кмета на Варна, съпругата е рускиня.
  На Марешки съпругата е рускиня.
  Портних си е с руски корени.
  Рибата мирише от каскета. За краката да не говорим, знаем си ги родните чугуни.
  Папроста пропалис окончателно..., затова викам да докараме повечко немци и ингилизи, поне да има баланс в екосистемата.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 51. 51 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  АКО СЕ ОЦЕНИ САМО ЗЕМЯТА ЗА СЕРВИТУТА щЕ БЪДЕ ПОВЕчЕ ОТ
  ВСИчКИ ТАКСИ ЗА ТОЗИ Гъол през цяла България

 52. 52 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Пак ли ще има първа копка (заварка)?

 53. 53 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#29:"extraCACA"]съоръжение като "Южен поток", да влязат чужди войски?", попита Николай Джагаров[/quote]
  Припомни му Кувейт Кой е този Джагаров?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 54. 54 Профил на evolyucioner
  evolyucioner
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Чета коментари и се сещам: Кучетата си лаят, а потоците си текат...

 55. 55 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#9] от "Булаир":
  Има прости икономически аргументи защо Южен поток е вреден за България:
  1. Сега получаваме 100% от транзитните такси след построяването му ще паднем на 50%
  2. Цената на газопровода е поне двойна на аналогични проекти и ще се строи от руски фирми. Един вид те ще ни дадат кредит който веднага ще си приберат през строителството а ние ще останем със задълженията.
  3. Много малка част от цитираните милиарди ще остане в България, реално единствено вложения труд в строителството. Огромна част от материалите са вносни.
  4. При агресивната имперска политика на Русия, тръбата е по- скоро допълнителен лост за контрол на България.
  5. Средствата вложени в ЮП може да дадем за диверсификация.
  6. ЮП е част от политическия натиск върху Украйна, така подпомагаме агресия която би стигнала и до нашите граници.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Да сложат в банката залог за бъдещите санкции. Отделно глоби за загубеното доверие в България и т.н. Този се разпорежда с нас сякаш сме някаква руска губерния където правят каквото им наредят от Москва.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 515 Весело

  ЕС евентуално би допуснала строежа, само ако десните (разбирай ГЕРБ и никой друг) са на власт. Към настоящите управляващи няма никакво доверие. Дори социалистите в ЕС тотално игнорират оня, експерта - как му беше името - пак го забравих - лешников, стафидков или нещо подобно.

  Така че не е лесна вашта драги русофилистици. Избирайте - ГЕРБ и Паток или БСП и без Паток.☺

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 59. 59 Профил на talkman
  talkman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Путин и компания: Имаме график, почваме да крадем от Българския и руския бюджет през юни.

 60. 60 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ами кво, човечето го търсят по телефона- е кво толкова?
  Нека си спомним газовата криза.Станишев отиде в Москва да пита Кво става с газта.
  4 чАСА чАКА В ПРИЕМНАТА НА ПРЕМИЕРА/ ПУТИН ИЛИ МЕДВЕДЕВ/,СРЕщАТА СЕ ОТЛАГА ЗА ДР. ДЕН
  Станишев споделя ,че тъкмо успял да си купи малко
  СЪВЕТСКА ЛИТЕРАТУРА

 61. 61 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#15] от "grand funk railroad": Добре но това не е решение.
  Аз живея там какво мога да направя срещу това изключително гадно и опасно положение ако нямам подкрепа от вас .
  Все пак това е част от България защо да я харизваме на руснаците.
  Решенията се вземат в София не в затънтената провинция.
  Има и нещо друго туристите, масовото нахлуване на руски туристи изгони западните особено германските туристи (независимо какво говорят управниците) и докато българските авиокомпании навсякъде на запад могат да участват в търгове за превоз на туристи в Русия това е невъзможно. Затова на черноморските летища 70-80 % се обслужват руски компании.
  Българските не могат да участват в руския чартър
  търсят работа на вън.
  Така че вече на българска територия работят руските компании а нашите са в Пакистан, Еритрея, Исландия и т.н.
  Не случайно Австрия е въвела 10% ограничение за руски туристи.

 62. 62 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Неутрално

  всичкито подлага на ПУСИНА и северна азия.ЕС да им наложи санкций руските агенти в България да се махат веднъж и завинаги

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 63. 63 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "petka":
  [quote#30:"petka"]То и преди, цели 45 години все това ни разправяха, че принципите и идеалите са над интереса, ма нали се отказахме... Сега пак ли трябва да си пренебрегваме интересите заради новите принципи и идеали?[/quote]

  Интересно е да се знае , защо , да речем , започва и е проведен процеса срещу българския комунистически лидер, Трайчо Костов.
  Просто , бидейки отговорен икономически фактор , отказва /временно и възможно поради типична комунистическа бюрократична недомислица, приет е закон за държавната тайна, като тогава, /1947 г./ СССР не е обвързан формално в никакви съюзнически или договорни отношения с България/, да предостави на съветския посланник търговски данни, а именно,
  цените , на които се продават българските тютюни на световния пазар. Това води впоследствие /Георги Димитров, нарича въпросът повдигнат от Сталин, недоразумение, каквото и вероятно е било /, до процеса срещу него и смъртната му присъда ,по абсолютно измислени обвинения , разбира се, като и много вероятно , до кончината на Гошо Тарабата в санаториума в Барвиха /все пак цирозата не е толоква смъртоносно заболяване, особено , ако , намалиш пиенето./
  Та за такива принципи и идеали става въпрос.

 64. 64 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#17] от "Alexander97":Много правилно. Дано някои се замислят над думите ви.

 65. 65 Профил на talkman
  talkman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Много ме е яд на сънародниците ми - никой не му пука, че като си подава гъза за 10 лв, България губи 1000 лв.

 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  [quote#19:"mitko11"]Пристанище "Росенец" с особен статут и неподлежащо на проверка настъпва през цяла България във вид на Южен поток.[/quote]
  Също и Лукойл без право на уреди за данъчен контрол. На които ако след много зор и забавяне ги сложат веднага правят байпас "за технологични нужди". И няма съд и присъда за такива, те са отделна държава в нашата.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Любопитно

  [quote#53:"Синята шапчица"]Кой е този Джагаров?[/quote]
  някакво мухлясало комуне

  "Проф. Николай Джагаров е роден в град Дряново. Завършва Санкт-Петербургския електротехнически университет през 1972 г. Шест години по-късно защитава там първата си дисертация, а от 1994 г. е и доктор на науките. Три години - от 1972 до 1975 г. е работил като конструктор във Варненската корабостроителница. От 1979 г. досега работи в Техническия университет в морската столица, където минава през всички нива на развитие - научен сътрудник, асистент, доцент, професор. Понастоящем е ръководител на катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане”. Кара втори мандат като общински съветник от БСП. От три години председателства комисията по образование към местния парламент."

 68. 68 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Кой ще позволи на територията на страна, през която ще минава съоръжение като "Южен поток", да влязат чужди войски?", попита Николай Джагаров, а след това сам отговори на въпроса си: "Никой! Няма кой!".

  Попитай за отговор украйнците - през страната им минават повече от 2\3 от газопроводите по които се експортира путлеристанския газ! Гаранция франция - никакви чужди войски още повече путлеровски не биха и помислили да влизат, освен по заповед на самото параноично джудже. ...

  П.С. И такива"стратег" патриот и гении на военната теория преподава в военно учебно завендение на булгаристан .... между другото формално страната уж е в нато и ЕС даже.... Мила родна картинка. Няма такъв шумкарски паноптикум никъде в европа...

 69. 69 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  цялото българско правителство работи за една чУЖДА НАМ ДЪРЖАВА,която не цени и собствените си кадърни хора.
  Павел Дуров -руският феисбук,съобщи, че не е в РУСИЯ И НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ВРЪщА СЛЕД УВОЛНЕНИЕТО СИ ОТ
  ВКОНТАКТЕ

 70. 70 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1030 Весело

  КОйто плаче без бой, плаче за бой-реплика от родители към ревящи деца!
  КОйто плаче без инвеститор-плаче за инвеститор!
  Е, нали рИвахте за инвеститори!На ви инвеститори! И да плачете и да рИвете,
  късно е вече! Инвеститора дошъл! "късно е либе за китка"! Инвеститор и танк лесно се не връщат!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 71. 71 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#4] от "Дедо Либен":

  Защото Северния поток го договаряше Меркел да е изгоден за Германия, а Южния поток ще е договорен за изгодна комисионна.

  Не че няма да ни е нужен, както и два реактора - за да имаме за производство в бъдеще; ама баш на този и на това правителство след всичките им осир@ния, не трябва да се дава да пипат.

 72. 72 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Весело

  [quote#67:"extraCACA"] научен сътрудник, асистент, доцент, професор. [/quote]
  .....и да говори подобни глупости..........

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 73. 73 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ДО Д.О.РН./48/
  ЛОГИчНО ,ТОВА ОЗНАчАВА ,чЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС,
  НО ПЪРВО КОМУНЕТАТА щЕ ПРАТЯТ ЕВРОДЕПУТАТИ ЗА ДА ДРЪПНАТ МАЛКО ЕВРО ЗА ПОСЛЕДНО,чЕ ПОСЛЕ;

  чОМОДАН-ВОКЗАЛ-СИБИР

 74. 74 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Щом има график ще се строи, как иначе? Достатъчно е газопроводът да стигне до нас, нататък ако ЕС иска да го забранява.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 75. 75 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#29] от "extraCACA": Не разбирате ли че за изроди като този а те не са млко виждаме ги и в този форум руските войски не са чужди, чужди са войските на НАТО а това значи и българските.

 76. 76 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Правителството на Орешарски и цялата шайка издигнала го на власт упорито и целенасочено ни влачат към изолация от цивилизования свят. Подхвърлят ни се разни трохи за да го приемем и подкрепим. Той и без това Орешарски вече е канен само във Виетнам и Китай.

  Упорито не се съобразяваме с политическите препоръки на ЕС относно съдебна система и корупция. Очевидно и сме некадърни да променим България като място за живот и да догоним поне малко европейците. Толкова сме некадърни че и с дадените ни пари не можем да го направим и единствено мислим как да ги свием.

  Сега остава и да се опълчим срещу една съществена препоръка и тогава сме готови за изгонване.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 77. 77 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  апелирам към общият разум на ФОРУМА ,помогнете ми да си отговоря на въпроса;
  ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ,ПРИЯТЕЛ НА РУСИЯ, КОЯТО ДА Е
  П РОК О П С А Л А

 78. 78 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#74] от "др. Иванов": Винаги съм си мислил и то още когато другарю беше задължително че другар използвано в този смисъл е равно на глупак.
  Имайки предвид името което сте си избрали и писанията ви съм сигурен че наистина е така.

 79. 79 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#77] от "btl56358577": НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

 80. 80 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Кой ще позволи на територията на страна, през която ще минава съоръжение като "Южен поток", да влязат чужди войски?"
  ------------------------------
  Ужасно тъп въпрос! А зад отговора му прозира, че Русия няма да позволи, понеже това е нейно съоръжение. АМИ АКО ВОЙСКИТЕ, КОИТО ВЛЯЗАТ НА НАША ТЕРИТОРИЯ СА РУСКИ???... Или отчаяният русофил, задал този тъп въпрос, не смята руските войски за чужди?...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 81. 81 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#76:"emil"]Упорито не се съобразяваме с политическите препоръки на ЕС [/quote]

  Кога са ни изгонили? Не съм разбрал, жалко, можеше да се почерпя!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 82. 82 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#72] от "Синята шапчица":

  ПУЦ "Готварство" - специалност "Каши" - директор на завод за роботика (кибернетика); реален случай отпреди 89-та.

 83. 83 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#41] от "mutata":Защо цитирате Вазов само в младежкия му период защо не цитирате зрелия Вазов.
  Ще се получи нещо друго.
  Да не говорим за това че сегашната Русия е жалък лилипут с милиони разбягващи се от нея жители в сръвнение с тогавашната.

 84. 84 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#71] от "Deaddark":
  "...Защото Северния поток го договаряше Меркел да е изгоден за Германия, а Южния поток ще е договорен за изгодна комисионна...."
  Само дето си в грешка за Меркел. Договорите и изпълнението му практически на Норд Стриима се случиха по времето на комараде Шрьодер - геноссе дер боссе... Забавното е че и там беше избран безумно по скъпият в пъти вриант по морското дъно на балтика само да за се направи мръсно на поляците с които първоначално бе договорено минаването му по суша. А те глупавите поляци зеха да се заяждат за контрола над паралелния на газопровода комуникационен кабел с огромен капацитет за трафик на сигнал.

 85. 85 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#4] от "Дедо Либен":
  Деде, не ви ли увряха главите, че тази опорна точка е куха! Кога се е случил Северен Поток? Каква е била тогава политическата обстановка в Европа? Кой ще разваля нещо вече готово, заради тъпите аргументи на Станишев? Още повече, че немският бизнес даде да се разбере, че след започване на експлоатацията на шистовите находища в Полша, ще премине постепенно към шистов газ. Който е два пъти по-евтин от руския, идващ от Северен Поток.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 86. 86 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ДО помнещ/79/
  БЛАГОДАРЯ и аз така си мислех, но не бях сигурен.
  А ДАЛИ ИМА ДЪРЖАВА ПРИЯТЕЛ НА РУСИЯ КЪДЕТО МУЖИЦИТЕ ПРАВЯТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА РУСКИ БЕЗ ПРЕВОД

 87. 87 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Хайде, още една новина свързана с Русия. Имало и график.
  Тези дни нещо се е случило. Да не би Путин да е изпратил писмо на комунягите да очакват разстрел?
  Или се изпълнява програма България да стане руска - първо се изгражда руска инфраструктура, после при невъзможност да изплащаме, руснаците стават собственици.
  А "интелигентните" българи гласуват за русофили в очакване на бакшиш.

 88. 88 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Уважаеми Хора, не спорете с Червенитролове и не им обяснявайте, че водата е мокрая или че геврекът има дупка. Това е не само загуба на време. Навлизайки в спорове с такова човекоподобно същество има опасност да заприличате на него. С троловете от Червената сган не бива да се влиза в полемика, просто трябва да се гонят с камъни (не с тояги, защото хапят).

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 89. 89 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#4] от "Дедо Либен":
  И още нещо деде. Северен Поток минава под Балтийско море, но не влиза на германска земя!!! Напиши си го на челото!!! А Южен Поток ще минава ПРЕЗ България, ще прекоси територията й по дължина. Кой е хитрият? Немците или ние? Кой е глупавият? Ние или немците? Ако Станишев беше българин, първото нещо, за което трябваше да заеме стабилна позиция е, че руската тръба трябва да е само до пределите на българската акватория посока Варна - оттам нататък българска тръба!
  В този си вид Южен Поток е национално предателство! И ще предизвика софийски Майдан, помни ми думата!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 90. 90 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#50] от "СДС":АЗ СЪМ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ. Най малко не съм видял нито един германец или англичанин да си водят кучетата да серат пред вратата ми но от руснаците съм се хванал за главата въпреки че се карам с тях но без никакъв успех на другия ден пак са тук абсолютни чукундури. Не че няма и българи но като му направя забележка на другия ден не повтаря.
  А относно К.Йорданов ,Портних и т. н. това са дребни риби те и да искат не могат да проведат политика. Благословията е от най високо място.

 91. 91 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  [quote#88:"Уточнител"]Уважаеми Хора, не спорете с Червенитролове и не им обяснявайте, че водата е мокрая или че геврекът има дупка. [/quote]
  Правилно. Целта на червените тролове, обаче е друга - да се закачат за твоите постове и да се влачат зад теб, докато не изгубиш търпение и тогава цамбур...във фризера....
  [quote#87:"shumkar"]Или се изпълнява програма България да стане руска - първо се изгражда руска инфраструктура, после при невъзможност да изплащаме, руснаците стават собственици. [/quote]
  Реално погледнато, комунистите от БСП, ДПС и Атака гласуваха за излизането на България от ЕС. И това не е никаква шега, защото преди малко повече от три седмици 3 от 4-те парламентарни фракции на руската империя в НС гласуваха закон, според който Южен паток, преминавайки през България, всъщност не преминава на европейска територия и затова за него не важат законовите европейски норми на Третия енергиен пакет....

  Пазете се от доносника vesolr
 92. 92 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Разстроено

  До коментар [#76] от "emil":
  [quote#76:"emil"]Правителството на Орешарски и цялата шайка издигнала го на власт упорито и целенасочено ни влачат към изолация от цивилизования свят. [/quote]
  [quote#76:"emil"]Упорито не се съобразяваме с политическите препоръки на ЕС относно съдебна система и корупция. Очевидно и сме некадърни да променим България като място за живот и да догоним поне малко европейцит[/quote]
  Цинично е, не , че не е вярно. А е цинично, това, че заклет привърженик на партия, чийто избран наскоро със 100 % от гласовете на божем партийния форум , лидер, твърдеше , че бай Тоше е построил три Българии, че лидери на същата партия са Тетка Цецка , която, освен всичко друго поддържала много до скоро строителството на руската АЕЦ Белене или даже това което имахме /слава богу/ като вътрешен министър -- един умен и демократичен господин, Цветан Цветанов,
  Та цинично е да казваш, че ние сме некадърни, драги, Вие сте некадърни. Колкото , или дори повече от сегашните.

 93. 93 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#81] от "др. Иванов":
  Сипи си малко самогон и вместо мезе отвори картата на Русия и постави образа на Путин. Пий и замезвай с почерпеното вдъхновение...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 94. 94 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 402 Неутрално

  МУТАТА /41/
  товаришч,ВАЗОВ ПИшЕ тези редове 1876 лето
  ПРЕДИ СТЪПВАНЕТО НА РУСКИЯ чЕПИК НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ СЛЕД ТОВА ТРИЖДИ СИ Е ПРОКЛЕЛ ПЕРОТО ЗАРАДИ ТЕЗИ РЕДОВЕ

 95. 95 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Имало график...
  ха-ха -хааа..
  Графикът беше 2015 г по тръбата да тече газ....
  Ха-ха-ха-ха---
  Големият шлем на червените бабички се превърна в голям
  .у.й. ха-ха-ха

  Вяра. Надежда. Любов.
 96. 96 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 558 Неутрално

  този каква фрустрирана физиономия има - представям си какъв стрес е за всеки мужик да го пуснат да излезе извън зандана - веднага намразва всичко свободно и иска занданът му да се ширне навсякъде

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 97. 97 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#76] от "emil": Не е за учудване като се има предвид кой ни управлява (руски граждани и възпитаници), кой ни информира (руски възпитаници на всички нива), кой владее правосъдната ни система (руски възпитаници и правото на Вишински) смятам че няма нужда дапродължавам навсякъде ще се намери този корен.

 98. 98 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цялата Пета колона на Путин в България и агентите на Газпром са активирани до краен предел.
  С каква цел е организирана тази седянка на българска територия без превод на български език ? Да се бръщолевят опорните точки колко хубаво ще е на България, когато си предаде територията на империалистическа Русия, когато плаща най-високата цена за газ в Европа, когато някакви си мижави такси за транзит ще се получават евентуално след поне 25 години - защото ще се удържат от цената на тръбите, които пък съвсем случайно са два пъти по-скъпи отколкото са в Германия,примерно ?
  Южен поток е геополитически проект на Путин и е ПРОТИВ българските национални интереси. НЕ на Южен поток!

 99. 99 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#63] от "цаки":

  От текста излиза, че Трайчо Костов е екзекутиран защото е следвал интересите на страната си, а не някакви идеали, с което моята теза се доказва.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 100. 100 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Няма никакво значение кога какво е било! Щом няма да се строи ЮП незабавно да се спира Северен или Германия да напуска ЕС!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK