Наплив на независими кандидат-евродепутати - за всекиго по нещо

Наплив на независими кандидат-евродепутати - за всекиго по нещо

© Велко Ангелов, КапиталСамо ниската летва за участие ли е причината на евроизборите на 25 май да има 6 независими кандидати за евродепутати, или двойно повече от самостоятелните играчи на вота през 2009 г. и 2007 г.? Вероятно зад всяка кандидатура се крият по малко амбиция, градене на имидж, а защо не и ползване на кампанията за други цели, след като за номинираните и издигащите ги комитети е ясно, че трудно може да бъде прескочена бариерата от 5.88 пункта, дори и при ниска избирателна активност.


От десет регистрирани инициативни комитета през ситото засега преминават 5-има независими кандидат-евродепутати за изборите през май, а проверката на ГРАО за необходимите редовни 2500 подписа продължава до 27 април. За сравнение - през 2009 г. имаше само един извънпартиен играч - Чавдар Николов, който получи едва 0,33% от гласовете или с 18 пъти по-малко от нужното. Той обаче се оказа по-успешен в сравнение с двамата кандидати през 2007 г., когато участваха Никола Иванов и Мария Серкеджиева, издигната от инициативен комитет начело с предишния вицепрезидент Тодор Кавалджиев (1997-2002 г.).


В капана на уседналостта
Централната избирателна комисия заличи в сряда вечерта регистрацията на анализатора и независим кандидат Александър (Алекс) Алексиев, заради това, че не отговаря на изискванията за 6-месечна уседналост - да има постоянен и настоящ адрес у нас или в страна от ЕС, тъй като настоящият му адрес от 2006 г. е в САЩ според данните на ГРАО. Съветникът на бившия премиер Филип Димитров, който от години живее в САЩ, беше издигнат от инициативен комитет, в който влизат бившият зам.-кмет на София и бивш зам.-председател от СДС Иван Сотиров, икономистът Красен Станчев, царистът Димитър Иванов.


Алекс Алексиев

© Иван Григоров

Алекс Алексиев


Алексиев е син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и фейлетонист Райко Алексиев, емигрант е в САЩ от 1965 г., научен сътрудник е в института "Хъдсън", дълги години е работил в корпорация RAND, председател е на Центъра за балкански и черноморски изследвания в София.


В обръщение към избирателите на сайта си alexalexiev.eu Алекс Алексиев посочва част от мотивите си да се кандидатира - "Още по-тревожен е фактът, че на политическата сцена днес няма ясна алтернатива. БСП, ДПС и "Атака" са възможно най-продажното и антибългарско управление на страната от прехода насам. ГЕРБ продължава да защитава "Южен поток", който е един открито антиукраински, антибългарски и антиевропейски проект. С други думи, те също защищават интересите на Москва. Остават реформаторите, в чиито редове се намира партия, която възхвалява човек, който управлява със забрана на "Туитър" и "Ютюб" (Народната партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов - бел. ред.).


Едва ли


събирачът на бирени капачки за джип за над 100 000 лв.


Виктор Папазов не е изчислил добре и възможностите си за европейските избори. Бившият шеф на Българската фондова борса стана известен в миналото с това, че при една от първите игри на "Загорка" изчисли по теорията на вероятностите, че ще му излезе по-изгодно да изкупува бирени капачки със съответните стикери, вместо да си купи джипа награда или да инвестира в пивото. 


Виктор Папазов от времето, когато ръководеше Българската фондова борса

© Георги Кожухаров

Виктор Папазов от времето, когато ръководеше Българската фондова борса


Днес Папазов е независим кандидат за евродепутат, зад който застават музикантът Валди Тотев, магът Антраник Арабаджиян (Астор), юристът проф. Момяна Гунева, професорът по реторика Йордан Ведър, хирургът д-р Христо Мазнейков, сомелиерът Михаил Марковски и други.


Основният мотив на Папазов да се кандидатира според сайта му nezavisim.bg е липсата на алтернатива. "Партиите от изразители на идеи се превърнаха в ракови образувания, които изсмукват жизнените сокове на страната и народа. Те се превърнаха в корпоративно-олигархични структури. Омръзна ми да няма алтернатива. Омръзна ми да няма разлика за кого гласувам и дали въобще ще гласувам. Не искам повече да съм изправен пред фалшиви избори. Искам да избирам личности, а не партии", пише той.


"Кандидатирам се, защото не харесвам тази "криво разбрана демокрация, която се купува с пари" и не работи за хората. Българите са разделени, обезверени и озлобени от безизходицата, в която живеят. Искам нещата да се променят и вярвам, че независим български депутат в Европейския парламент ще бъде пряк представител на хората", заяви Папазов.


Мотото на кампанията му е "Искам Европа и за хората" и предлага десет идеи, защото "промяната все някога и все отнякъде трябва да започне" - "Европа на хората", битка с бедността, по-малко регулации, "не" на бюрокрацията, здравеопазване, работещ единен пазар, еврофондове за малки и средни предприятия, иновации, млади предприемачи, образование през целия живот.


Николай и Евгения Баневи

© Красимир Юскеселиев

Николай и Евгения Баневи


В графата "атрактивни"


кандидати за евродепутати се нарежда управителят на "Русалка тур" Евгения Банева - съпруга на бизнесмена Николай Банев. През последните години Банева влизаше в новините заради сблъсъците си с правосъдието заради неплащане на данъци на фирмите им и обвиненията срещу ГЕРБ. Според Банева партията на Бойко Борисов е подлагала на репресии нея и съпруга й, за да им вземе бизнеса. Банева беше осъдена условно, тъй като прекъснала електропровод, който минавал през курортния комплекс Русалка, който е собственост на семейството, но впоследствие присъдата беше отменена.


Пред "Дневник" тя обяви, че се кандидатира за евродепутат, защото "във вътрешното политическо блато хора като мен са "кауза пердута", същевременно гражданската й позиция не можела да се примири с изпращаните от партиите "послушковци" в Европарламента. "Европарламентът е "бойно поле" на интересите на страните членки и само високо образовани и подготвени българи могат да отстояват и развиват националните приоритети там", посочи тя.


Николай Банев и съпругата му Евгения Банева на националната среща на правителството с бизнеса през февруари 2014 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Николай Банев и съпругата му Евгения Банева на националната среща на правителството с бизнеса през февруари 2014 г.


Останалите на терена


Сред интересните кандидат-евродепутати е и 24-годишният Николай Йовев с прякор Горския - един от четиримата задържани и обвинени за взрива в края на юни 2012 г. пред офис на "Евророма" в Сандански, при който тежко беше ранен 58-годишен мъж. В момента той е на свобода с мярка за неотклонение "подписка".


Горския е сочен за кандидат на националистите, тъй като в инициативния комитет влизат представители на неформални националистически организации и членове на фенклубове от София и страната, сред които "Национална съпротива", "Кръв и чест", както и Български национален съюз, който някога се оглавяваше от Боян Расате. Въпреки че регионални медии включват в подкрепата му и нерегестрираната все още в съда Националистическа партия на България на Симеон Костадинов, формацията му ще участва с две партии - мандатоносители на Павел Чернев - "Свобода" и "Либертас България".


Зад кандидатурата на Николай Йовев прозира търсенето на поле за изява от футболните привърженици и премерване на възможностите им. "Политически затворник и доказан националист" са определенията за Йовев, заради които той е подкрепян.


Тезите, които Йовев и поддръжниците му застъпват, са много близки до вижданията на "Атака" - против либертарианския модел на управление, ликвидиране на монополите и мощна регулаторна роля от страна на държавата, против Европейския съюз в този му вид, "защото е превърнат в тирания на малцинствата над мнозинството", против опитите "да се смени етническият и расов облик на Европа, както и раздутата администрация и легалната спекулация чрез консултантски услуги в целия съюз", а най-много ги "дразни насаждането на педерастия, педофилия и дори кръвосмешение".


Сред независимите кандидати за евродепутати е и активният участник във февруарските протести от 2013 г. Янаки Ганчев, който по-късно създаде заедно с бившия седесар Николай Гацев движение "Орлов мост  - за промяна". През юли миналата година Ганчев обяви, че ще учредява и Народна партия, но така и не събра достатъчно учредители.


Янаки Ганчев на протест срещу монополите в държавата

© Юлия Лазарова

Янаки Ганчев на протест срещу монополите в държавата


Кандидатурата му беше издигната от инициативен комитет "Народен блок", като целта му е да бъде в тройката на тези избори, след което да започне национална кампания за провеждане на референдум за
условията за членство на България в Европейския съюз. България има нужда от промяна, каквато през последните 25 години не се състоя, каза Янаки Ганчев и обясни какво го е амбицирало да се кандидатира за евроизборите: "Чак, когато видях точно водачите на листите, които ще бъдат, те се сбъднаха 95%. И най-вече начинът, и борбите и имам чувството, че нищо не се е променило за тези 25 години. Едно БКП се пръсна на 20-30 малки БКП-нца и няма да се получи. Затова ние изчезваме като народ с осем човека на час. Това е основният проблем."


Емигрантката Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти е петият кандидат за евродепутат. Тя е родена в София през 1963 г., но е живяла в България само девет години. От 1985 г. живее и работи във Франция. Завършва гимназия в Париж, а след това и Сорбоната с магистърска степен по информация и комуникация. Автор е на книгите "КГБ и компания на щурм към Европа", "Истината за атентата срещу Йоан Павел II", "КГБ и сие", "Газовата война. Заплахата от Русия" и "За кожата на Кадафи". Специалист е по въпросите на изборното законодателство и води борба за изборните права на българите зад граница.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Весело

  Заглавието щеше да е по-точно ако беше: "Наплив на гювечари за независими кандидат-евродепутати"! Обаче ние на 25 май ще кажем: "Гювеч никому"!!!

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Ами блажи им се, ама няма.

 3. 3 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  "Емигрантката Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти е петият кандидат за евродепутат."

  За мен, тя е най-достойният кандидат за евродепутат! Млада, амбициозна и с определено пробългарска позиция.

 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7145 Неутрално

  кокала е голям и не е гол - та и наплива е голям . щом и Банева е тръгнала направо към Европа.......

 5. 5 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Алекс Алексиев е единствения, който би бил истински представител на България в европарламента. Да, ама не. Поздрави.

 6. 6 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#3] от "batzdravo":


  [quote#3:"batzdravo"]Угърчинска-Винсенти[/quote]

  не става !

 7. 7 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Гневно

  Имаше един антикомунист и те му намериха цаката....

 8. 8 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 513 Весело

  Ще гласувам с дантелената бюлетина, за госпожа Банева...

 9. 9 Профил на Теодоси Бялков
  Теодоси Бялков
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Папазов ми се вижда с най-големи шансове , но едва ли ще прехвърли бариерата. Баневи не ми се коментират - наглостта няма граници

  Поздрави от Варна.
  http://touchesofvarna.blogspot.com/

  http://touchesofvarna.blogspot.com/
 10. 10 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 455 Любопитно

  [quote#3:"batzdravo"]Млада[/quote]

  "Тя е родена в София през 1963г."

  На 51 г.???

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 820 Весело

  Невероятно одухотвореното лице на Янаки Ганчев е черешката на тортата.
  Гледах го при Коритаров.Все едно човек да попадне в 9-ти клас без преди това да е стъпвал в училище.Веднага му личи.

 12. 12 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 820 Весело

  [quote#7:"Коки"]Имаше един антикомунист и те му намериха цаката...[/quote]
  Нищо.Ще се кандидатира след Освобождението.

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#9] от "Теодоси Бялков":

  Папазов го играе "резерва" на КБ.Аргументи:спонсорира Гоце в президентските му кампании,забогатява неизвестно как /нещо като български вариант на Рокфелер/,Инициативният му комитет се състои от бивши ченгета/Мазнейков /,Момяна Г.-дъщеря на прокурора,който отказа на президента Желев да съди Т.Живков и подаде оставка/уж по лични причиниІ идр.подобни.Направете си изводите,а защо не и съответните справки!Чао за сега!

 14. 14 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Алекс Алекс е най- сериозния кандидат. Вероятно и госпожа Винсенти. Към останалите липсва и Йоло Денев, за да е комплекта пълен.

 15. 15 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Браво на Банев,представя съпругата си-дано има повече такива мъже в България

 16. 16 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 794 Весело

  Банева успя да ме грабне със своята борбена кауза

 17. 17 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Могъщи някога картии не можаха да преминат 4 % бариера за влизане в НС, а вземането на 6% от един депутат за влизане в Европейския парламент е утопия, освен ако не се появи някой толкова харизмачичен, че да вземе акъла на българите.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 18. 18 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 450 Гневно

  Независимите кандидати може да бъдат критикувани, но са звезди в сравнение с партийните креатури и крадци!
  Така, че гласувайте за независими!
  А пък като сте толкова умни и знаещи патриоти, да бяхте се кандидатирали!

 19. 19 Профил на Dimitar Pehlivanov
  Dimitar Pehlivanov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#3] от "batzdravo":

  родена 1963....., е чак пък млада... Виж, може да се каже зряла...)
  Но интересното е друго - всички новоизлюпени кандидат-депутати щели да защитават "българските национални интереси". Дори не им е ясно, че евродепутатите не защитават "националните", а "общоевропейските" интереси - те са представители на европейските народи, а не само на своя...

 20. 20 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Определено си е риск да тръгнеш като независим, при положение, че може да се прикрепиш към някоя партийна листа. От всички посочени симпатизирам на Алекс Алексиев и единствено него не го подозирам в лапачество.

 21. 21 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 839 Весело

  [quote#1:"Дедо Либен"]
  Заглавието щеше да е по-точно ако беше: "Наплив на гювечари за независими кандидат-евродепутати"![/quote]
  -Или: "Тази година наплив на независими- догодина на зависими кандидат-евродепутати".

 22. 22 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1578 Весело

  "...царистът Димитър Иванов"

  Царистът?!
  Те такова животно нема!

  I Want To Believe
 23. 23 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 839 Весело

  [quote#12:"vjacho"]Имаше един антикомунист и те му намериха цаката...- цитат на коментар #7 от “Коки”

  Нищо.Ще се кандидатира след Освобождението. [/quote]
  -След кое осовбождение?- На робите в УСА-та ли? Може, ама в техния конгрес.

 24. 24 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Всички ''независими'' кандидати си приличат по поне три неща:
  1 - те са ''независими'' защото нищо не зависи от тях
  2- искат промени в България и затова се натискат за Европарламента
  3- никой не си признава, че основната му цел е да се добере до депутатското корито което е доста добре напълнено

 25. 25 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1273 Весело

  Готини.На никого не мога да откажа...

 26. 26 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  На първата снимка трябва да пише не ЦИК, а ЦИРК.

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 27. 27 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Като не ви харесват гласувайте за управляващите. Те очевидно ви харесват.

 28. 28 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Гневно

  Много маймуни на клона,без никакви шенсове за класиране.Криминали и лумпени бързешком навличат оФчите кожи и наизустяват кухите фрази от речите на Илиана Йотова.Драпат да се докопат до индулгенция и да избягат още малко от прокуратирата.Не,че тя се е забързала,ама все пак...
  И тук идва един въпросец.След като премахнаха А.Алексиев за уседналост,не трябва ли и Сидеров да се премахне с повдигнатите криминални обвинения срещу него? Да не говорим,оня обвиняем за взрива....Или по-добре да си изчистим крими боклука в ЕП.Там да му мислят.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 29. 29 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#28] от "д-р Петроff":

  Станишев също е подследствен с предявено обвинение ,а Барека е разследван по сигнали за корупция,да не говорим за Пеевски......
  Въобще идеална КОЧИНКА!

 30. 30 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Основният мотив на Папазов да се кандидатира, според сайта му nezavisim.bg, е липсата на алтернатива. "Партиите от изразители на идеи се превърнаха в ракови образувания, които изсмукват жизнените сокове на страната и народа. Те се превърнаха в корпоративно-олигархични структури. Омръзна ми да няма алтернатива."
  Бре,бре,че поборници..бре,бре че наглеци...сякаш цяла БГ не те знае що си!
  "Омръзна ми да няма разлика за кого гласувам и дали въобще ще гласувам. Не искам повече да съм изправен пред фалшиви избори. Искам да избирам личности, а не партии", пише той.''
  Бре,бре,че човек на зор,бре...сега ще може да избира личности като гласува за..СЕБЕ СИ !! ДСарчета и бандитчета на десант по Европата,после се чудте дека сте на картата!!

 31. 31 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Любопитно

  [quote#3:"batzdravo"]"Емигрантката Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти е петият кандидат за евродепутат."
  За мен, тя е най-достойният кандидат за евродепутат! Млада, амбициозна и с определено пробългарска позиция[/quote]

  Молим..мОООООлим?? Те че няма да се наситят да ви пунтират,ама вам не омръзна ли да сте пушечно месо?!
  Другарката,която още от дете по времето на комунизма(с баща едра номенклатура от Външната тзрговия,вероятно ДС другарче-може ли на такъв висш пост и то в представителства по "гнилата" западна чужбина да не си такъв?!) е хойкала като ПРАВОИМАЩА по чужбините западни,докато българите бяха натикани в концлагера ?! Млада,това ли е качеството?? На 51 лазарника е!Амбициозна...това качество ли е на тази длъжност особено?! Амбициозна е да се натиска само да докопа златния пост на който ставаш милионер само от заплата и екстри(без да коментираме бизнес отношенията и парсата ЛИЧНА,които завързваш зад паравана)! Пробългарски позиции?! Зарад написания пасквил ,който защитава Т.Живков ,БКП,ДС и Ко. - че нямали нищо общо с атентата срещу Папата?!
  Долна история е,но не само с таъи или онзи,всичкото е бунене за килипира,а иначе- НИЩО не зависи от тази едра еврономенклатура относно безобразията и падението в деградиралата ПОСЛЕДНА страна в Европа! Ще четата лозунги и ще местят папки напред-назад в лъскавите офиси...

 32. 32 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1006 Разстроено


  На нито един от кандидатите за еврософрата, лицето му не излъчва човешки добродетели, еле пък на Баневица!

  80 процента от тях са платени и ръководени единствено от низки човешки страсти!
  Никой не вярва на лозунги!
  Мерси!

 33. 33 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#32:"Да бе да"]80 процента от тях са платени и ръководени единствено от низки човешки страсти! [/quote]

  100% !

 34. 34 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ето един ТЕСТ за ЕП мераклии http://dox.bg/files/dw?a=241bcc2d6f - подписва - наш човек /гювеч за всички/, не подписва – тц – другар „под прикритие”.
  Пряка власт на гражданите на всички равнища – това ще промени света!

 35. 35 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако не виждаш твоята алтернатива в "менюто", не гласуваш, а ТЕ се грижат да НЕ МОЖЕШ да я издигнеш сам. И така си аут - и да гласуваш /"избираш" между ментета/, и да гласуваш - избират се и без теб. Да направим малко усилие и се научим да издигаме СВОИ кандидати, обвързани с волята на избирателите чрез договор за мандат /поръчка/ и инструменти за пряко влизане на гражданите в "играта" при измама. ТЕСТ за ЕП мераклии http://dox.bg/files/dw?a=241bcc2d6f - подписва - наш човек, не подписва – чупката!

 36. 36 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#29] от "doroteus":
  В тази навалица от криминали,просто го забравих.И Банева е поне 100 дела закачена.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 37. 37 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#31] от "triton123":
  Може,вземи пример от САтаниШеф.Баща едра номенклатура комунистическа,а синът председател на ПЕС.Европа си харесва палачите...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 38. 38 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  [quote#17:"dark'star"]Могъщи някога картии не можаха да преминат 4 % бариера за влизане в НС, а вземането на 6% от един депутат за влизане в Европейския парламент е утопия[/quote]
  Всички кандидати са наясно с утопичността на евро-заверата си. Важно е да се появят пред електоралната публика Както каза един от кандидатите за евро-депутат, не е важно да вляза в Европейския парламент, важно е един месец да имам платена трибуна, от която да говоря против правителството. Човекът беше кристално откровен за поставените му задачи, които всъщност изпълнява от години.

 39. 39 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Алексиев за мен е неприемлив кандидат, защото не е живял в България и не е сърбал попарата, която ние сме сърбали. Той не е моят кандидат. Същото се отнася и до госпожата от Париж. Синът на Начо Папазов , Виктор Папазов е номенклатурно чедо, което е получило един от големите "куфари с пари" от Луканов и основал фондовата борса не без благословията на партията майка.Той също не е моят кандидат. За Банева да не говорим, "високо образована и подготвена", силиконовата муза на парвенюто. Останалите две кандидатури са извън всякаква класация.

 40. 40 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нов ТЕСТза ЕП-мераклии http://dox.bg/files/dw?a=b14d7be7ab
  Подписва - наш кандидат,
  не подписва - тц – другар „под прикритие”!

 41. 41 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1930 Любопитно

  [quote#6:"ТМаринов"]не става ! [/quote]

  И защо не става?! Вероятно харесваш по-млади, като Банева!

  До коментар [#19] от "raz_2_tri":

  Виж сега, млада е за мен, но не съм съгласен с:
  [quote#19:"raz_2_tri"]всички новоизлюпени кандидат-депутати щели да защитават "българските национални интереси". Дори не им е ясно, че евродепутатите не защитават "националните", а "общоевропейските" интереси - те са представители на европейските народи, а не само на своя... [/quote]

  Според твоята логика, няма смисъл всяка страна да има своя квота представители. Ако беше както казваш отдавна да са ни наложили да гласуваме по обща европейска листа.Но тогава ще се гласува за кандидати определяни от кого?! И каква е гаранцията, че тези "избранници" ще защитават освен "общоевропейските" интереси на своите страни и нашите
  Общо европейските интереси са също толкова важни, колкото и националните, иначе нямаше да има "Европа на две скорости" за "първа" и "втора" ръка страни и други! 42. 42 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1930 Весело

  [quote#31:"triton123"]Молим..мОООООлим?? Те че няма да се наситят да ви пунтират,ама вам не омръзна ли да сте пушечно месо?! [/quote]

  Кои са "те", приятелю? А и как ставам "пушечно месо"? Като споделям мнение? Такъв съм си, казвам какво мисля, мога и да коментирам сериозни "казуси", ако имам насреща си разумни доводи, а не тролене
  Имам един въпрос. Защо така избирателно се дават "индулгенции" на някои така наречени "политици", относно произхода им, а на други се отказва това "право"?!...Всички тези нещица, които си написал по-горе, са важащи за повечето от нашия "елит". Защо се приема, например А. Алексиев, за по-достоен? Защо считаш, че изчистването на името на България, омърсено по чисто политически подбуди, от една наша "приятелка", сигурно си чувал - Стърлинг, е недостойно деяние? България, мили ми "другарю" не е на Т. Живков, а на българите. Спирам щото стана дълго.

 43. 43 Профил на smeshko
  smeshko
  Рейтинг: 229 Любопитно

  До коментар [#9] от "Теодоси Бялков":

  Ние не сме късопаметни, човека е бил агент на ДС, инфото излезе още преди няколко години.

 44. 44 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Алекс Алексиев е световно признат специалист по сигурността, съветологията и радикалния ислям. Бил е съветник на висшия истеблишмънт в САЩ, вкл и на президента Рейгън. Който се интересува, може да се запознае с биографията му и да разбере кой е и чий потомък е. Не вярвайте на червената журналистика, на която е възлажена задача да "неутрализира" Ал Ал. И, освен това - казусът с регистрацията му изобщо не стои така, това тепърва ще се изясни от видни юристи и ще стане достояниене само тук, но и в Европа.

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 45. 45 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 659 Неутрално

  ВИЖТЕ какво пише един Червентрол за потомствената шпионка на КГБ/ФСБ Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти:

  "За мен, тя е най-достойният кандидат за евродепутат! Млада, амбициозна и с определено пробългарска позиция." !!!!?????

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK