Много искам да гласувам за вас, защо вие не искате (отворено писмо до Реформаторския блок)

Кадър от флашмоба под наслов "Направи избор" на Реформаторския блок.<br />

© Анелия Николова

Кадър от флашмоба под наслов "Направи избор" на Реформаторския блок.Публикуваме отвореното писмо на Фани Давидова до Реформаторския блок, което тя сподели в профила си във "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник". Редакцията е готова да публикува и отговор на коалицията.

Уважаеми дами и господа,

Много искам, ама наистина много искам да гласувам за Реформаторския Блок. Не знам дали съм десен избирател, не знам дали попадам във вашата целева група (ако ще ме апострофирате, че всеки български гражданин е вашата целева група – грешен МНОГО грешен апостроф). 

Няколко думи за мен смятам, че е важно – пето поколение градски човек, пето поколение в семейство, което изкарва прехраната си с математика, филология, право, медицина. Притежавам недвижима собственост. Инвестирам в образованието на детето си. Работя и плащам данъците си. 


Няколко думи за възгледите ми смятам, че е важно –


основни ценности за мен са правото на свободен избор във всеки един аспект, правото на частна собственост и свободата на договаряне
Тези три ценности бих искала да са защитени и гарантирани в държавата, в която аз живея. Надявам се плоският данък да не бъде отменен; смятам, че осигурителната тежест поне частично трябва да е доброволна; не ми харесва, че крайбрежието ни се застроява, но смятам, че собствениците трябва да имат право да се разпореждат със собствеността си както намерят за добре в рамките на съществуващите законови регламенти – еднакво за всички без изключения ad hoc и ad hominem; не съм пушач, приятно ми е в заведенията които не се пуши, но съм категорично против забраната за пушене, защото свободата на личния избор ми е свидна.


Не се самоопределям като ляво или дясно мислещ човек, не ме интересува къде попадам в нечия политическата координатна система – това са просто моите възгледи.


Уважаеми господа, както казах много искам, ама наистина много искам да гласувам за Реформаторския Блок. Питам се защо вие не искате аз да гласувам за вас ... Какво ми има и с какво очевидно не попадам във вашата целева група избиратели? Защо мисля така:


1. Обръщението "приятели", което изскача от повечето ви публични изяви е фалшиво и по-лошото вредно. Ние не сме приятели, не можем и да бъдем когато вие сте в качеството си на избирани, а аз на избирател. Вие сте тези, които образно казано кандидатстват за работа, а аз съм този, който решава можете ли да свършите това, за което кандидатствате. Работните взаимоотношения не просто изключват приятелството, то вреди на отношенията. Къде изчезна доброто старо "Дами и господа"?


2. Снимки на вашите лидери, прегърнати с мили бабки от село единствено идат да ми покажат, че будалкате или бабките или мен. Няма как да представлявате интересите и на двете групи, а противното твърдение е откровена популистка лъжа. 


3. Липсва бърза, ясна и конкретна (последното подчертавам) реакция по твърде важни въпроси, за сметка на това не спира напълно инфантилната ви ПР кампания. Пример – след случката с изгонените бежанци от село Розово, бих искала да чуя от тези, за които ще гласувам какво мислят за това, че правото на един собственик да отдаде свободно имота си под наем на когото намери за добре е погазено, и абсолютно незащитено, а за сметка на това защита са получили хора, които с лопати и крясъци раздават правосъдие. Четвърти ден нито дума от вас по въпроса, за сметка на това селфи снимка на лидерите ви, която е толкова карикатурна, че по-добре да не я коментирам.


4. От нито едно изявление на който и да е от вашите лидери не мога да си извадя извода, че вие ще защитавате интересите на работещите хора, които създават добавена стойност и които издържат цялата държава. Не съм чула/прочела нито едно простичко и конкретно послание, ако щете от вида на: "Ние сме за запазване на плоския данък" или "Ние сме против удължаването на платеното майчинство " или "Следва да се обмисли задължителната осигурителна тежест" ... все неща, които ми се ще да чуя, но не би.


Уважаеми господа, както казах много искам, ама наистина много искам да гласувам за Реформаторския Блок. Питам се защо вие не искате аз да гласувам за вас ...


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1515 Весело

  Абе, госпожа, това са избори за Европейски парламент!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Въпрос без отговор,защото
  са лодка без компас,без платно
  и без рул.За капитан няма
  да споменавам.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 3. 3 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хриси":

  Браво, Криси!

  Това писмо да не е платен черен ПР?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 4. 4 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Аз не искам да гласувам за плагиаторския блок (ПБ), както и за всички останали рожби на БКП-ДС задкулисието.

  Напомням, че граждански "съветници" на ПБ са бившия министър на енергетиката Трайков и бившия шеф на парламентарната енергийна комисия Мартин Димитров. Вие знаете ли друг отрасъл от родната индустрия от който да се краде повече? А да сте забелязали тез двамцата да са направили нещо против това?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1181 Весело

  "Не съм чула/прочела нито едно простичко и конкретно послание, ако щете от вида на: "Ние сме за запазване на плоския данък" или "Ние сме против удължаването на платеното майчинство " или "Следва да се обмисли задължителната осигурителна тежест" ... все неща, които ми се ще да чуя, но не би" - Авторката да се обърне към парламентарната опозиция Герб? Те всеки ден дават такива предизборни обещания.......

 6. 6 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Вие сте за ГЕРБ,не за Реформаторския Блок,който не е блок,а отломки от Блок.

 7. 7 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#1] от "Хриси":

  И за селски кмет да са,важното е,че жената не е чула тези неща от рИформаторите.

 8. 8 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Скалата в обувката на РъБъ са пръмова и касим дал + дружката му.... Вчера даже излезаха фотоси от изборите у Югославия, дето корман се е боднал да подкрепя албанската(турската) партия там....Чий го дири там е друга тема...всички знаем, че е верния човек на ердогЪн тук от дясното пространство.....дпс-то са левия му проект....ама тва е само за протокола.....Ква работа има човек на ердогЪн у европарламента още не мога да проумея, ама тва пак е друга нелицеприятна тема.......Пръмова нема да я коментирам....тя е ясна....Та толкоз за РъБъ.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 9. 9 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 448 Неутрално

  ....да , най важния проблем сега са изгонените бежанци от с.Розово, ех колко неориентирани хора има по света....

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Така и не разбрах, при така зададените въпроси и отговори, защо, все пак толкова много искате да гласувате за тях !!! Голяма част от тях вече са били във властта и ги видяхме, какво и колко, пък за първото място в листата въобще няма да пиша, щото модератора винаги бди.

 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  На 100 % съгласен.Просто не ми се вярва това да е взето от профил във Фейсбук. Но да не обиждам редакцията,възможно е да е от там.Супер е.

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4988 Неутрално

  не е лошо писмото на госпожата , но не ми се струва достатъчно искрено или нещо неми действа ентусиазирано .....

 13. 13 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Ох, Фани, сигурна ли си, че знаеш какво искаш?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 14. 14 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Тази госпожа трябва да гласува за либертарианците и техните представители в настоящата селекция (да ги потърси, примерно, при Илияна Раева и депутатката от НДСВ, дето много работа е отхвърлила досега в ЕП).

  Лично на мен някои от изказванията й ми се струват непремерени - примерно за свободния избор и забраната за пушене. Прекалено много свобода отива към слободия, което от своя страна води до друга поредица от негативни явления. Важно е да има демократични права, ала и отговорности. Защото интересите на индивидите се различават, а трябва някаква рамка, в която те да са в минимален конфликт.

 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1224 Любопитно

  Ама че дивотия... тъпооо, тъпо... ПР излагация

 16. 16 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  С изкпчение на последната забележка всичко друго са маловажни неща и излишни претенции.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 450 Весело
 18. 18 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  "Снимки на вашите лидери, прегърнати с мили бабки от село единствено идат да ми покажат, че будалкате или бабките или мен. Няма как да представлявате интересите и на двете групи, а противното твърдение е откровена популистка лъжа."

  Госпожо, БЗНС е в блока, може би трябва да се информирате повече. А и баба на село вероятно има толкова нужда от нов морал, колкото гражданята пето поколение.

 19. 19 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ...и не разбирам какво е това писмо "защо не сте такива,каквито аз искам да сте?",човек избира от това което му се предлага,Госпожата иска да моделира точно тези хора по точно този начин който на нея й се иска,защото са най-просто моделируеми ли,не разбирам.Реформаторският блок не може да се справи в това море от акули,каквото е политическото ни пространство,няма опит,няма сила,има някакво мъждукащо желание за демокрация,което се изразява чрез леко пререваване от време на време,пререваване с глас на бебе,търсещо гърдата на майка си,така не се преборва закоравяла,безсърдечна,арогантна политическа престъпност...

 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  [quote#11:"vjacho"]Просто не ми се вярва това да е взето от профил във Фейсбук.[/quote]

  хехе, ма там има сърч все пак

 21. 21 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Фанито си търси либертарианска партия така като я чета да се хване с милиционера каролев.

 22. 22 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Какво й харесва на тази дама плоският данък не знам. Първо: този данък обслужва олигарсите, защото във всичките цивилизовани страни богаташите плащат до 70-80% от печалбите си като данък (пример Жерар Депардийо, който стана руски гражданин за да не плаща 80% данък). Подобно е положението във всичките страни в ЕС, с изключение на България. Второ: малките и средни фирми, които са основата на всяка напреднала икономика, при подходяща таблица за данъка ще плащат по-малко от 10%.
  Плоският данък бе въведен от комунистите, защото олигарсите делят печалбата с тях. Изумително е как уж лява пария пълни гушите на банкерите. Опозицията също очевидно лапа от Цветан Василеув и сие, защото не отмени плоския данък и сега гък не казва против него.
  РБ ще ме загубят като избирател, ако обяват запазване на плоския данък.
  Ако плоският данък беше добър и други страни в ЕС щяха да го прилагат. Не го пхрилагат и имат достатъчно пари за здравеопазване, образование и т.н. Преди дни един мост падна и четирима загинаха защото нямало пари за ремонта му. Е, Цве3тан Василев има пари да купува Станишевци, а и да си прави сам партия. Не държава, а бананова република.
  А дамата има сигурно реституция, та се цигани за малко по-висок данък. Нямам нищо против реституцията, ама ако е така, дамата би трябвало да гласува за Хамстера, той е най-големият защитник на плоския данък. И тогава всичко ще си дойде на мястото - БСП - дясна партия на богатите.

 23. 23 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Преди време си направих социален експеримент. Реших да изпратя въпроси до РБ относно позицията им към Русия и други теми.
  Първо не на мерих майл на РБ и изпратих писмото до майлове от страниците на партиите, като партията на Касим Дал, нямаше даже и посочен майл.
  Естествено никой не ми върна отговор. Питам се това ли са реформаторите и как искат да печелят гласове.
  Колкото и да вярвам, че те са алтернатива, горчивия вкус трудно се премахва.

  Това е писмото, което изпратих до партиите в РБ на 02.04.2014

  "Уважаеми Дами и Господа,

  Пише ви един от гражданите на България, който все още има вяра, че има надежда за политическата система в БГ и нещата могат да се случват по нормалния начин.

  Днес посетих сайта на Реформаторския блок с цел да се информирам по слединте въпроси, който са важни за моя избор, за кого ще дам гласа си на предстоящите избори за Европейски парламент:

  1. Какво е отношението на РБ към позицията на управляващите партии в БГ към Русия, които кои по- явно, кои по- открито подкрепят окупацията на Крим?
  2. Каква ще бъде политиката на РБ към Русия, ако е има възможност да управлява?
  3. Какво е отношението ви към проучванията за шистов газ, изграждане на терминали за LNG, развитие на възобновяеми енергийни източници?
  4. Какво е мнението ви за руските инвестиции в България? Смятате ли, че голяма част от тях се явяват заплаха за националната ни сигурност и индиректно заплаха за Европейския съюз?
  5. Какво е отношението ви към кандидатурата на Турция за членство в ЕС, в светлината на последните седмици и ограничаването на функционирането на социалните мрежи?

  И един допълнителен въпрос:
  Как смятате да комуникира РБ с гласоподавателите, след като аз лично не открих e-mail на РБ на сайта на РБ."

  Пътуващ
 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Изключително приятно съм изненадан от прямия, но свободолюбив дух на писмото.
  Нищо общо с демонсрираното тесногръдие и сектанство на много от т.н. верни почитатели на елитарната и единствено неповторима същност на РБ

 25. 25 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Нито аз искам да гласувам за вас, нито на вас ви пука за мен. Значи сме квит.

 26. 26 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Напротив,ако наистина си управленец,то създаваш ясни и добри условия за бизнес.От което следва по-добро състояние на работещите,а от там чрез вноските,подобряване състоянието и на пенсионерите.Считам от чутото и прочетеното,че точно това е една от целите на РБ,съвместно с абсолютно необходимата реформа в съдебната система,щото тя гарантира спазването на добрите норми,правата и защитата на всичко.

 27. 27 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А може пък Реформаторският блок наистина не желае гужа Давидова да гласува за тях?

  А може пък Реформаторският блок наистина не иска да има общо с хора, споделящи настроенията на госпожата?

  Защото в своя статия Давидова откровено признава, че не знае лява ли е или дясна.
  А човек на нейната възраст отдавна би трябвало да е наясно поне с това!

  Та - защо някой очаква, че РБ ще се радва да докопа гласа и на такива като госпожата?
  Може пък РБ не желае да се компрометира с такива гласове?
  И може би точно за това РБ ще получи моят глас!

  pump it!
 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Всичко хубаво, само това с бабките не го разбрах. Какво я дразнят пък бабките и защо да не може РБ да се доближава до тях? Какво стана със свободния избор, който писателката пропагандира? За разлика от нея аз пък съм пушач и съм върло за забраната да се пуши вътре. Особено в държава, в която 8-9, а някой път и 12 месеца можеш преспокойно да си кадиш навън, ако това ти се иска.

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#27:"pump it!"]А човек на нейната възраст отдавна би трябвало да е наясно поне с това! [/quote] Защо??? Ами ако си по средата?

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Много силен текст.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 31. 31 Профил на mario hristov
  mario hristov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#9:"it4"]света[/quote]
  проблема не е че са изгонени бежанци , а че шепа хора могат да отнемат конституционно гарантираното право , на всеки , да определи къде да живее на територията на България или ЕС. Тези същите хора утре могат да дойдат под твоята тераса и да поискат да ти конфискуват имуществото, както видяхме няма кой да ни защити правата ....

  Никакво задължително гласуване.
 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  [quote#23:"En route"]сайта на Реформаторския блок [/quote]

  можеш ли да пуснеш линка че нещо не намирам сайт на РБ... иначе, можеш да пишеш в блога им или фб... виждам че секциите за коментари са отворени

 33. 33 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 598 Неутрално

  С всичките "изисквания" съм съгласен, освен това за забраната за пушене. Значи според госпожата забраната за пушене е ограничаване на лична свобода... Ами тогава забраната да си усилваш музиката до дупка след 22ч. в апартамента също е ограничаване на лична свобода и трябва да се махне. Забраната да сгазиш пешеходец на пешеходна пътека е ограничаване на личния избор - в крайна сметка някой може да е избрал да сгази пешеходеца, нали?

 34. 34 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#28] от "Гласувайте! Don't get mad, get even! (dogwoman)":


  ["] който писателката пропагандира? с[/quote]


  Давидова не е писателка!
  От 2000 година до сега работи в "Програма достъп до информация".

  pump it!
 35. 35 Профил на ggrigorov
  ggrigorov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#34:"pump it!"]От 2000 година до сега работи в "Програма достъп до информация". [/quote]

  Мощно създава добавена стойност

 36. 36 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Истината е, че капиталистически ориентираният човек няма за кого да гласува. И не говоря само за тези избори, а въобще.
  Под капиталистически ориентиран имам предвид следното:

  "основни ценности за мен са правото на свободен избор във всеки един аспект, правото на частна собственост и свободата на договаряне"

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 37. 37 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#18:"Нервната акула"]А и баба на село вероятно има толкова нужда от нов морал, колкото гражданята пето поколение.[/quote]

  И как ,откъде го докарвате тоя нов морал и как,кому го пришивате ?? И какво е това НОВ морал,вие усещате ли се какво пишете?! А иначе може редовната агитка да си слагате плюсчета.....все тая,не променя дивотията!
  Бабите са си баби и няма как да им смените мозъците,това е болна,изостанала,нечетяща и немислеща история...взели-дали!

 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#34:"pump it!"]Давидова не е писателка! [/quote] Аз имам странен изказ понякога. И за миг не си помислих, че е писателка "Авторката" исках да кажа

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#14:"Читател"]при Илияна Раева и депутатката от НДСВ, дето много работа е отхвърлила досега в ЕП[/quote]

  Не бъркай 2 в 1, т.е. Раева с Кунева.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 40. 40 Профил на Florentin
  Florentin
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Фани въобще няма намерение да гласува за реформаторския блок.От всичко това което е написала ,става ясно че тя принадлежи към един друг електорат или по скоро към една друга партия,която е свикнала да води предизборната си агитация с измами и клевети.

 41. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#39:"шапчица за РБ"]Не бъркай 2 в 1, т.е. Раева с Кунева.[/quote] Има предвид Първанова (Антония).

  Доброто е заразно
 42. 42 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#41] от "Гласувайте! Don't get mad, get even! (dogwoman)":

  уау, даже не знаех, че пак се кани Антония........

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#42] от "шапчица за РБ": Кани се, та дрънка. Буквално, преносно, всякак го разбирай.

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много хитрееш бе, госпойце. Аман от лигави либерали клонящи към герб. Като не ти харесват, не гласувай . Или както е писано в дебелата книга , гордостта е смъртен грях.Между избирателите на РБ има хора и без Пето не знам си кво.То няма и смисъл , София преди сто години е била едно помийно село ама карай ,щом си горда от това.Пък и не всеки е успял да осребри знанията си като вас със имоти ,тухли там , доходи . На тези избиратели дами и господа да им речеш ще е първа глупост и суетност. За останалите ви съждения меко казано, пу.... а работа ми се вижда ,с хитрост и злонамереност е писано . Ако е ДА да бъде ДА, другото е от лукавия.

 45. 45 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Фани Давидова, като сте от четящо и пишещо семейство и потекло, защо не попрочетохте малко какво прави и говори РБ. Годината е 2014 и информацията е навсякъде около нас и на един клик разстояние (в повечето случаи) - така че "не знам" и "не съм прочела" не се приемливи изказвания. Иначе звучи трол-ско.

 46. 46 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  гласуването и изборите са ... за морънс......

 47. 47 Профил на Oberyn
  Oberyn
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Много добре казано. Поздравления на авторката.

 48. 48 Профил на id5
  id5
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Доста слабичко, айде стига с тия 15то поколение интелектуалци дето всичко им е криво и напук няма пък да гласуват ... Отговорност на всеки гласуващ е да се информира за каквото го вълнува, особено ако има претенции да не е от гражданите дето чакат нещо там кибапчета и концерти, покрай които да им се обяснят нещата от живота.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 49. 49 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 389 Разстроено

  Така е,защото се мъчат със старите ку..и да направят нов публичен дом.Е ми :НЕ СТАВА! Аз лично ще съм за охлюви в деня на избори,че месо не мога да си купя

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 50. 50 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#45] от "Yomega": Я ни светни,че и аз не съм запознат,какво правят сега в РБ старите мастии :?

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 51. 51 Профил на newbiee
  newbiee
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Отговорите на всички въпроси ги има и са дадени от РБ. А с помоща на чичо Гугъл достъпа е на един клик разстояние.
  Не смятам, че писмото е писано от потенциален гласоподавател на РБ и не харесвам това, че не прави разлика между свобода и свободия.
  п.п. И аз имам право да ходя на заведение без да бъда принуждаван, едва ли не насила, от приятелите си пушачи да ходим в салона с дима. Пуста наркомания, какво да го правиш!

 52. 52 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#50] от "bzm":

  Е щом не си запознат, значи не се интересуваш.
  Насила хубост не става.

 53. 53 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Писмото е от един пето поколение объркан човек. Особено дразнят призивите по фундаментални въпроси, от които дамата йе отбира нищо, а само ги е сложила за пълнеж и за по-интелигентно.

 54. 54 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Съжалявам,Дневник,но тази публикация ми изглежда на хитровато-тъпоумна манипулацийка.
  РБ трябва внимателно да обмисли отговора си на Фани,защото за да гласувам за тях,трябва да не възприемат някои от предложенията й.

 55. 55 Профил на geri.miteva
  geri.miteva
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Поздравления за писмото!

 56. 56 Профил на geri.miteva
  geri.miteva
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ще ми е интересен отговорът на РБ.

 57. 57 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  РБ е единствената политическа сила с ясни становища по най-важните и актуални въпроси, какъв й е проблемът на тая?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 58. 58 Профил на krasi62
  krasi62
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Добронамерен съм към госпожата,но ми се струва ,че се опитва да се хареса на определени сили. Всичко което споделя е изсмукано от пръстите и ,водевилно е чак. Ако можеше да чете и разбира четеното,щеше да се убеди ,че онова което се предлага в програмата на РБ като идеи за развитие на страната далеч надхвърля представите за смисленост и рационалност,аз лично се боя от това дали ще имат кураж да изпълнят целите си. За куража им са необходими и сили и най вече доверие на избирателите. Пожелавам им го, и нека госпожата се обърне към разума си за да се увери ,че няма друга политическа сила с такива разумни послания.За нейна изненада, не съм им политически съмишленик,просто се опитвам да видя нещата такива каквито са.

 59. 59 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  [quote#14:"Читател"]Лично на мен някои от изказванията й ми се струват непремерени - примерно за свободния избор и забраната за пушене.[/quote]
  Или пък казала каквото казала,да не се публикува в Дневник.В Библията имаше нещо по въпроса-да не си хвърляш бисерите на прасетата.Съжалявам,но форумът на Дневник беше по-така преди година и кусур.След падането на Борисов тотално се болшевизира.

 60. 60 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Поредната превзета интелигентщина!!! Искам, ама не знам какво точно и ме е много яд, че и вие не знаете... и те ти източен проблем....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 61. 61 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Реформаторския блок го боли фара за проблемите на г-жа Давидова. Неговият основен проблем е да не пресъхне чучура за цицане от западните разузнавания и техните фондации и затова скрояват тоя Франкенщайн белким вкарат някой депутат. От лидерите на блока ясно се вижда, че той е антибългарски по своята същност и характер. Радан Кънев прикрит еврей, г-жа Кунева е католичка, а Корман Исмаилов е ислямист агент на Анкара. Трябва много да се мразите и да мразите България за да гласувате за тая дружина.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 62. 62 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 418 Весело

  Уважаема госпожо, прочетох вашите писаници и установих от тях, че Вие сте особена сингулярна точка и няма как да съществува партия, която да Ви удивлетвори. Освен това има и други позиции на различни от Вас хора, които също имат право на съществуване и трябва да уважавате техните позиции. Позиции подобни на Вашите ни доведоха до пълно отсъствие на организираност в общесвото, до всеобща анархия.
  Аз няма да гласувам за РБ, но не го сматам за проблем.

 63. 63 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Така сме ние десните избиратели в БГ- малко ни трябва да си сбърчим надменно носовете, веднага щом някой каже нещо малко по различно или пък не каже точно това което искаме да чуем... И все сме над нещата, и все сме 3-то и 10-то поколение не знам какви си, и все никой не е достоен за нашите аристократични стандарти... Ето, на г-жа Давидова например не й харесва, че от РБ се прегръщат с бабки от село. А с баби от града става ли? А с дядовци? Или може само с жени на средна възраст, минимум 5-то поколение живеещи в идеалния център на София, но не и отвъд Канала, там са вече простаците.

  Ето, това разделение е пагубно. А я вижте червения и ДПС електората - ако ще не Пеевски а Хитлер да му спуснат, гласува и вика ура, и онези печелят ли печелят докато ние се кумим пре-интелектуално...

 64. 64 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  [quote#58:"krasi62"]Добронамерен съм към госпожата,но ми се струва ,че се опитва да се хареса на определени сили. Всичко което споделя е изсмукано от пръстите и ,водевилно е чак.[/quote]
  Напротив,изглежда на пръв поглед че е вдигнала летвата твърде високо,а като се замисли човек,поставила я е точно там където й е мястото.

 65. 65 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Има една програма Гласоводител (http://www.glasovoditel.eu/).
  Може да седне авторката, да изгуби 10 мин и да разбере за кого да гласува. Толковя е просто> гледаш с идеите на коя партия имаш най-голямо припокриване и това е твоята партия. Освен това никъде и никога няма да намери 100% от идеите си представени от една партия.

 66. 66 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Абе Дневник на всеки графоман ли дава думата "да се изока"? Защо занимавата публиката с егото на този или онзи, което някой друг не бил погалил? Егати

 67. 67 Профил на wwwto4kacom
  wwwto4kacom
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Това писмо може да е актуално за вскички партии, не само за РФ.

 68. 68 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 1126 Весело

  [quote#61:"42"]Неговият основен проблем е да не пресъхне чучура за цицане от западните разузнавания и техните фондации и затова скрояват тоя Франкенщайн белким вкарат някой депутат. От лидерите на блока ясно се вижда, че той е антибългарски по своята същност и характер. Радан Кънев прикрит еврей, г-жа Кунева е католичка, а Корман Исмаилов е ислямист агент на Анкара. [/quote]

  Ахахах, заклевам се, ако не си трол и искрено мислиш това, си удивителен човек, който трябва да бъде показван по панаирите!

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 69. 69 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Това писмо въобще не звучи като от човек, искащ да гласува за РБ, не е написано с доброжелатене тон, обратното, със заядлив.
  Освен това авторката му очевидно се е объркала - изборите не са за народно събрание, а за европейски парламент! На нито едно място в текста това не е споменато! Какъв плосък данък, какво майчинство....?!
  А просто - защо не ви харесвам. Все едно писано от ученичка. Ако авторката не беше писала, че има дете, щях да бъда сигурна, че още ходи на училище.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 70. 70 Профил на teller
  teller
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За тази госпожа Фани Давидова мога да кажа само едно: лицемерка.
  Много искала да гласува за РБ. Ами гласувай бе госпожа. Какво разтягаш тези локуми?
  Вижте смотаните и писания в тази статия.
  "не съм пушач, приятно ми е в заведенията които не се пуши, но съм категорично против забраната за пушене, защото свободата на личния избор ми е свидна." По-голяма глупост от това може ли да се съчини? По-горе съм го написал, но ще повторя. Лицемерка и то не особено умна.

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  Г-жо Давидова,аз също ще гласувам за РБ.Но и да имам забележки,ще ги направя добронамерено,а не злобно,като вас.Като гледам,за вас по-подхощо е да гласувате за България без цензура.

 72. 72 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Горе долу е права авторката.
  РБ ще се окажат поредните маргинали в дясно.
  Жалко, не оправдаха очакванията.

 73. 73 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 389 Неутрално

  [quote#52:"Yomega"]До коментар [#50] от "bzm":

  Е щом не си запознат, значи не се интересуваш.
  Насила хубост не става.[/quote]
  Така де!Затова питам и искам да ни кажеш.Запознай ни с какво ще ни изненадат старите мутри,нещо с което до сега да не са ни лъгали,пък и да им хванем вяра!Приказката за лъжливото овчарче вероятно я помниш,нали ?Тези хора са за затвора,ако не и по-лошо,но...търпеливи сме,а някой/2 млн/ се евакуираха зад граница.Браво на тях!

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 74. 74 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 389 Неутрално

  [quote#57:"clint_eastwood"]РБ е единствената политическа сила с ясни становища по най-важните и актуални въпроси, какъв й е проблемът на тая?[/quote]
  ТЕ винаги са имали ясни изразени становища,само дето ги забравят след изборите и се сещат за тях преди нови такива.ЛЪЖЦИ са всичките...маскари са,а ВСИЧКИ вие сте продажници и платени драскачи.Срамота.Такива като тях изгониха 2 млн зад граница и това няма никога да бъде поправено.ЩЕ изпукаме тук в мизерия .ТАКАВА ни я готвят и вашия РБ и тези преди тях и тези след тях.ЗАПОМНЕТЕ ГО,всъщност вие го знаете,ама ви плащат за да сте тролчета.С парите им от тази си дейност,ВИЕ вероятно ще изпратите децата си на Запад или пък ще ги нахраните.СРАМОТА!Не ви обвинявам,трябва и да ядете,така че си заработете парите.

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 75. 75 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 389 Неутрално

  [quote#62:"new_ghost"]Уважаема госпожо, прочетох вашите писаници и установих от тях, че Вие сте особена сингулярна точка и няма как да съществува партия, която да Ви удивлетвори. [/quote]

  Така и трябва да бъде! НАРОДА сме единствената реална опозиция и не трябва да им вярваме.ДОКАЗАЛИ са се с лъжите си,колко още да им вярваме и да ги търпим,че и да ... омръзна ми от заблудени хора.

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 76. 76 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 367 Неутрално

  ГОСПОЖО
  когато ПЕЕВСКИ се КюФНЕ в БРюКСЕЛ
  и започнат да се питат ТОЗИ ОТ КОЯ ДЪРЖАВА Е
  тогава ще се сетите за ДЪщЕРЯСИ И СМЕшНИТЕ СИ
  РАЗСЪЖДЕНИЯ

  АКО ИМА 69% ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ
  ПЕЕВСКИ НАМА ДА ВИДИ БРюКСЕЛ

 77. 77 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 367 Неутрално

  ГОСПОЖО
  и аз виждам слабости , но вие като работодател,
  посочете ми по-добър КАНДИДАТ ,които ра осигури
  бъдеще за младите
  може би ПЕЕВСКИ
  може би ЙОТОВА с мурзилките
  може би БАРЕКОВ
  моге би БОЛЕН с руския си орден

 78. 78 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#74:"bzm"]ТЕ винаги са имали ясни изразени становища,само дето ги забравят след изборите и се сещат за тях преди нови такива.[/quote]
  РБ още не са били "след избори". Как реши, че "ги забравят"?
  А пък ако визираш произхода, правителството на ОДС (1997-2001), олекваш много. То бе единственото в прехода което изпълни всичките си предизборни обещания. Странно, че това не се коментира, нито даже се споменава. Интересно защо?

 79. 79 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#75] от "bzm":

  Ти на колко ракии си?

 80. 80 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#60:"boby1945"]Искам, ама не знам какво точно и ме е много яд[/quote]
  Пич, имаш сериозен проблем. Потърси добър психиатър.

 81. 81 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#3] от "шапчица за РБ":

  !? Толкова ли сте фанатизирани крайните фенове на РБ?!?!??

  Че да не може да не повярвате, че има справедлива критика към него. Като ви чета с Хриси, вие щяхте да сте леви избиратели в Европа май. А на България е нужно по-дясно правителство от всякога, богатите имат право да правят грешки със социалисти, а при нас положението е крайно.

  Ако говорим за принципи, частната собственост е над всичко, а да забраните на 2-ма души да се съберат и да пушат в кафенето на единия е началото на пътят към робството. Дали на вас ви харесва, или не, това е положението. Сега, разбира се, че в БГ има смисъл (засега) от този закон, защото нормалните възприятия на обществото са тотално изкривени. Но да не разбирате смисълът на писмото – свободата, това е тъжно.

  Безкрайно разочароващо е и тесногръдието по казуса Розово (само Радан е адекватен). Докато се натуткате с "позиция".

  От един човек, който с безкрайно разочарование все пак ще гласува за РБ.

 82. 82 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#61] от "42":

  това, разбира се, са тотални глупости.

 83. 83 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#82] от "ungeheuer":

  Кое по-точно не е вярно или е глупост?

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 84. 84 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Само вижте коментарите на костоветата под писмото и кажете как наистина нормален човек да гласува за РБ-то?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 85. 85 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#72] от "mishokov":

  А ти горе-долу ще се окажеш трол или глупак.

 86. 86 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#56:"geri.miteva"]Ще ми е интересен отговорът на РБ.[/quote]
  А длъжни ли са да отговарят на всеки невменяем?
  Все пак съм сигурен, че ще отговорят. Но целта на отвореното писмо е ясна: Да вкарат РБ в обяснителен режим. РБ това и чака. Той има какво да каже. Предполагам, че няма да пропусне възможността която и предоставя на тепсия авторката на това емоционално и не чак толкова смислено писмо.

 87. 87 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 675 Неутрално

  РБ имаше своите шансове и ги пропусна.Този формат умря , преди първите си избори.Дали ще имат един евродепутат или не , не е съществено.Същественото е , че ще си останат маргинали.Което е жалко , защото имаха потенциал.Както обаче е казано "Много баби, хилаво бебе".Станах абсолютен песимист за бъдещето на държавата.Боце , Гоце , Кхмера , Дудука , Болен, Местан....Те това е избора.Направо съм ужасен!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 88. 88 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 873 Неутрално

  [quote#23:"En route"]Реших да изпратя въпроси до РБ относно позицията им към Русия и други теми.[/quote]

  Ех, колега, прочетете мненията на Тони!, той е представителна извадка на РБ. Той съвсем откровено си казва, че не ще власт и му е, да го кажем "безразлично' какво мислят простите избиратели като вас и мен, важното е "моралната чистота" на възгледите. Тези хора никога няма да управляват, те не го искат - за тях е достатъчно да се чувстват 'по-така" от останалите и да оправдават личните си семпли постижения с пречките, създавани от "други".
  Вечната драма на амбициозната посредственост, уви..........

  Знанието е сила, информацията - власт
 89. 89 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#88] от "pag":

  Прав си и ние го знаем.

  Още преди предишните избори,когато нещата бяха на кантар,казах,че лесно ще познаем Костов-ако вземе да се прави на идеологически чист,значи е минал към ОФ-то!

  Така и се оказа!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 90. 90 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 873 Разстроено

  [quote#89:"mr.moonlight."]Така и се оказа![/quote]

  Уви, така се оказа още на по-предишните избори, за президентските да не говорим, че се нервирам......

  Знанието е сила, информацията - власт
 91. 91 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 676 Разстроено

  [quote#0:"Статията"]не съм пушач, приятно ми е в заведенията които не се пуши, но съм категорично против забраната за пушене, защото свободата на личния избор ми е свидна.[/quote]
  Свидната ти свобода на личния избор е до където не вреди на другите(пушач съм)!? Отвъд тази линия е терор, другарке!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 92. 92 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#69] от "Jessika":

  Тая,писала писмото е направо поръчкова. Да компрометира,да злепоставя.Повечето неща не са на място и изсмукани от пръстите, и като чели иска да каже,е щом не сте идеални няма да гласувам за вас.Но тя не е виновна,така са и го продиктували,такива опорни точки са и подали.

 93. 93 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#22] от "pentcho":


  [quote#22:"pentcho"]във всичките цивилизовани страни богаташите плащат до 70-80% от печалбите си като данък[/quote]

  Пенчо, Пенчо! Колко удобно! Някой да си троши главата, нервите и здравето за да изкара нещо а пък държавата да му ги вземе за да ги даде на такива като тебе или на подкупни партийни шуро-баджанаци.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 94. 94 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 533 Неутрално

  "Къде изчезна доброто старо "Дами и господа"?"
  Ох... Ах! И прегръщат баби! От село! Какви хора...
  Боже, колко мъка има по тоя свят!
  Мога да посъветвам изстрадалата душа да гласува за този, който е в състояние да и обещае всичко, което жадува. Лесно ще намери такъв, няколко даже.
  РБ не и го обещава и има защо.
  РБ представлява почтените хора, които искат да разчитат на своите ръце и ум, дори ако в момента не успяват. Много такива има, а това не е хубаво. Те също трябва да имат шанс, даже родените в Обеля, представете си, г-жо Фани. И да ви е трудно, опитайте.
  Аз искам да си представя, как сутрин тръгвам по софийската улица (извън синята зона) и виждам ведри лица на млади хора, които излизат за работа. Също искам щастливи деца, гледани от собствените си щастливи баби/дядовци. Не че съм противник на социализацията. Противник съм децата да стават в 6:00 за целта, ако ме разбирате.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Цитат: " не мога да си извадя извода, че вие ще защитавате интересите на работещите хора"
  ++ Браво на Фани ++!!! За жалост РБ не е за "работещите хора" , а за богоравните ... В техния свят няма "работещи" ... има само неквалифицирани безработни лузъри за мачкане. ...Дано да поумнеят

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#87] от "1Sion1": "РБ имаше своите шансове и ги пропусна.Този формат умря , преди първите си избори.Дали ще имат един евродепутат или не , не е съществено.Същественото е , че ще си останат маргинали."
  НЕЕЕЕ !!! РБ пропусна само тези избори. много е важно да има поне 1 депутат - дава му право на парламентарна сила за ДРУГИ избори ! Когато ГЕРБерите загубят надежда да се върнат на власт и БСП/ДПС катастрофира = ще дойде и тяхното време ! До тогава ще се реформирата първо ТЕ вътре в РБ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 97. 97 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  [quote#26:"Лелка"]РБ,съвместно с абсолютно необходимата реформа в съдебната система,щото тя гарантира спазването на добрите норми,правата и защитата на всичко.[/quote]"Реформа" е много обтекаемо понятие. Аз не разбрах какво точно иска РБ да промени в съдебната система. "Съдиите да станат честни"? "Прокурорите да си вършат работат"? Че то и сега по принцип трябва да е така. Дяволът е в конкретните детайли, а именно те ми се губят. Иначе, ние на думи вече четвърт век се реформираме.

 98. 98 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#33] от "blaf":

  Мисля, че се пропуска нещо важно. Забраната за пушене не ограничава правата на пушачите, а на собствениците на заведения. В този си вид, забраната е аналогична на това да ми забраниш да разрешавам на приятелите си (аз отказах цигарите преди доста години) да пушат у нас. Примерът с музиката след 22:00 ч. също не е съвсем точен, защото пушекът от имота ми, независимо дали къща или кръчма, не отива в съседите, докато усилената музика определено им пречи. Никого не принуждавам на сила да посещава имотите ми, за да се налага друг да определя, какво може или не може да се прави там. Иначе съм напълно съгласен, че границата на личната свобода е защитата на същото право за останалите. В случай, че димът от цигарите на приятелите ми вместо да се проветрява през прозореца, се просмуква през стената на съседите, веднага ще призная, че и те имат право да определят, дали да се пуши в моя дом.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 99. 99 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "pentcho":

  От морална гледна точка, плоският данък е по-справедлив от прогресивния, а от икономическа е по-благоприятен за увеличаване на благосъстоянието на всички ни - и "богати" и "бедни". Освен това, плоският данък, в сравнение с прогресивния, уверичава събираемостта и от там приходната част на бюджета.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 100. 100 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Фани Давидова да не би да е поредното ново име на известното форумно лице Фани Мазакура?
  Предположението идва поради безсмислиците, които лицето е надробило:"...не съм пушач, приятно ми е в заведенията които не се пуши, но съм категорично против забраната за пушене, защото свободата на личния избор ми е свидна"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK