Новият игумен на Троянския манастир планира ремонт

Новият игумен на Троянския манастир планира ремонт

© Надежда Чипева, КапиталДа започне ремонтирането на съществуващите сгради и да се довърши изграждането на южното крило на Троянския манастир  са първите задачи, които си поставя новият игумен - Величкият епископ Сионий, съобщи БТА.


Днес Сионий беше въдворен за игумен на манастира от Ловчанския митрополит Гавриил. 


Като приоритети обяви необходимостта да се обнови богослужението в храма, да се акцентира върху духовния живот и изповедта, върху светото причастие.  "Моят предшественик е направил много за светата обител и смятам да продължа неговите добри начинания, да отворя широко вратите, да влизат повече православни християни тук, както и досега, но и да се организират семинари, срещи, конференции и други инициативи. И още - да привличаме повече хора на това свято място, които да почувстват благодатта на Божията майка и светостта на този величествен старославен български манастир", заяви за БТА дядо Сионий. 


Митрополит Гавриил пожела на новия игумен здраве, сили и мъдрост и да направи така, че манастирът духовно и материално да заблести. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK