Президентът посъветва вицепрезидента да се информира повече за действията на администрацията му

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова

© Анелия Николова

Росен Плевнелиев и Маргарита ПоповаСъветвам вицепрезидента Маргарита Попова да се информира малко повече за действията на президентската администрация. Това заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев по повод изявлението на Попова, че указите, подписвани от президента, трябва да носят класа, предаде "Фокус".


Държавният глава посочи още, че в момента, в който Маргарита Попова е дала това изявление, Съюзът на юристите в България е присъдил най-високото звание "Юрист на годината" на секретаря на президента по юридическите въпроси.


"Аз вярвам, че с действията си екипът на президента по възможно най-добрия и професионален начин защитава правото на всички български граждани, включително и на президентската институция, за да можем да променим дневния ред и начина, по който работи Народното събрание. Искам парламентът, освен да се занимава с Мишо Бирата и Бисер Петното, да подобри драстично начина, по който се дебатира по национално важните теми", добави президентът.
Росен Плевнелиев подчерта, че между него и Маргарита Попова няма конфликт, а нормални работни отношения.


Патриотични съвети към жителите на Розово


Важно е да припомним на хората от село Розово какво казаха и какво направиха българските патриоти в зората на възстановяването на Третата българска държава, заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев, коментирайки изгонването на сирийските бежанци от селото.


Държавният глава припомни, че при съставянето на една от най-демократичните конституции в Европа от края на XIX век, българските депутати са посочили, че "всеки роб, който прекрачи границата на Княжество България и стъпи на нейна територия, става свободен".


"Надявам се да си припомняме тези мъдри думи на българските патриоти. Същевременно аз съм благодарен на жителите на град Крън, които доказаха, че оценяват завета на българските патриоти", каза Росен Плевнелиев.


Европейски дебат преди изборите


За предизборната кампания, той посочи, че политиците трябва да се върнат към своето задължение да дебатират пред българския народ по европейския дневен ред, който е важен за всички.


"Брюксел за нас е София. Трябва да се добави стойност и да кажем ясно, как виждаме Европейския съюз до 2020 година, кои са приоритетите на страната. България винаги е била слаба, когато е била изолирана. Българските политици трябва наистина да разберат, че по отношение на своето европейско бъдеще българският народ не е разделен", подчерта Росен Плевнелиев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK