Партиите на евровота: БСП – не по-лоша от всички останали?

БСП проведе предизборен митинг в Деня на труда

© Анелия Николова

БСП проведе предизборен митинг в Деня на труда"Дневник" публикува серия от текстове на политолога Даниел Смилов за основните партии, които ще участват в евроизборите. На тях в настоящата политическа ситуация се гледа много повече като на вътрешни избори и измерване на доверието към управляващи и опозиция (кампаниите и посланията също са в този тон) и очакването към резултатите е, че те ще дадат отговор ще има или не предсрочен парламентарен вот.


В края на април Смилов представи Реформаторския блок. Днешният текст е за БСП.


Що е то: едричко, червеничко, на запад гледа, на руски говори; неспечелило избори - на висок стол седи, незагубило избори - аха да падне; за малки хора приказва, за големи комисионни мисли; Европа му все в устата, както и на Путин тръбата; големи айдуци преследва, но с не по-малки такива; на две се рядко разцепва, но после пак го залепват; и нищо старо не забравя, с чекисти май ще е до края?
БСП преживя тежка година, която започна с частична еуфория от резултатите на изборите през май 2013 г. и е на път да завърши с частично разочарование на европейските избори, на които най-вероятно отново ще се нареди втора след ГЕРБ. Основният успех на партията през годината беше оцеляването на кабинета "Орешарски". Този своеобразен "сървайвър" мобилизира всичките й ресурси и първоначално успя да консолидира активисти и привърженици около лидера Станишев. Цената на тази консолидация се оказа твърде висока за някои, обаче, и те се отделиха в новата формация АБВ, разчитайки на експертизата на Калфин и политическата тежест на Първанов. Оцеляването на Орешарски и Станишев, в този смисъл, костваше партийно разцепление, което като цяло се случва рядко в дисциплинираните редици на столетницата.


От обективна гледна точка, страната изпадна в управленско безвремие: никакви реформи и големи инфраструктурни проекти, липса на външни инвестиции, мизерен растеж въпреки позитивните сигнали от еврозоната, продължаващ репутационен колапс по отношение на корупция, свобода на медии и пр. БСП и привържениците й сигурно ще възразят на една такава оценка, като посочат следните постижения на кабинета "Орешарски", случили се на фона на "безпрецедентни протести":


- Увеличаването на социални плащания към определени групи – майки, ученици, както и увеличаването на пенсиите. Тези политики са факт, но те са по-скоро управленски детайл, който с нищо не променя голямата картина. Вярно е, че, воден от доктринерски разбирания за финансова дисциплина, ГЕРБ пропусна шанса да облекчи положението на най-уязвимите в социално отношение групи, което му струваше и падането от власт. Още служебното правителство започна да поправя тези грешки. Редно е да се каже, обаче, че през изминалата година символичните увеличения на някои плащания бяха по-скоро жест към потенциалните избиратели на левицата. Макар и като цяло правилни и неизбежни, тези плащания не решават нито един от големите управленски проблеми на страната – те са едно носене по течението, което всяко правителство след февруари 2013 г. би направило;


- Намаляването (удържането?) на цената на тока. Тук отново става дума за носене по течението, този път с опасни последици. Липсата на желание за предоговаряне на споразуменията с производителите на ток и изкуственото задържане на цената на енергията води системата към финансов колапс, който поне засега не е ясно как ще бъде избегнат;


- "Реиндустриализация". Вместо за политика, тук става въпрос за добре-звучаща дума. Не е ясно какво ще прави държавата, за да реиндустриализира икономиката. В най-добрия случай ще създава благоприятни условия за (високо)технологичен бизнес – нещо, което трябва да се прави така или иначе. В най-лошия – ще се платят дълговете на собствениците на стари и ръждясали предприятия. Тук отново политиката се използва основно за да се възбуди соц-въображението на електората с фантазми за изобилна електрификация и пр. Целта е предизборна, нещо като тунелът под Шипка и влакът стрела до Бургас;


Ребалансиране на регионите на страната: 500 млн. лева бяха изхарчени за общини на ДПС и БСП. Да вземеш от едни, за да дадеш на други е политика, но по-добрата политика е, когато ситуацията на всички се подобрява. За съжаление, вместо бедните региони да се дърпат към нивото на по-богатите, подобни мерки могат най-много да изравняват всички на едно ниско ниво. Да не говорим и за дискрецията при разпределението на средствата, която е условие за неефективност и корупция. В крайна сметка, дотук основните мерки на левицата могат да бъдат четени в предизборен ключ – раздаване на средства на потенциални избиратели. От това става ясно, че макар и отричаща възможността за предсрочни избори, през изминалата година БСП основно се е готвила за такива;


Отваряне на големи (руски) инфраструктурни проекти: засега Белене остава на реторическо ниво, макар че остават и висящите претенции от двете страни, както и поръчан реактор, който ще се чудим какво да правим. С две думи, инвестиции има, резултат нулев. По сходен начин държавата инвестира вече поне 200 млн. в "Южен поток", което може би обяснява жертвоготовността на левицата в защитата на този проект. Проектът трудно ще се реализира в настоящата политическа среда и рискува да заседне в ситуацията на "Белене" – поети ангажименти към Русия и местни фирми (с финансово измерение), но нищо като възвръщаемост;


- "Освобождаване от страха" – под тази формулировка се има предвид широко оповестеното прекратяване на използването на държавната машина срещу политическите опоненти (което безспорно го имаше при ГЕРБ). Има ли реална деполитизация на полиция, прокуратура, независими органи, обаче? Това, което знаем, е, че коалицията БСП–ДПС подмени назначения на ГЕРБ със свои в ЦИК, Сметната палата, МВР и т.н. Политизацията на ВСС не се е променила особено, така че явно държавата е престанала да "страхува" едни, което не означава, че не "страхува" други. Самото назначаване на Пеевски в ДАНС беше ясен сигнал за желание за политика на саморазправа срещу политически опоненти. Вярно, Пеевски в крайна сметка не остана на поста, но може ли авторите на идеята за назначаването му да си приписват заслуга за това? Все едно при неуспешен опит за грабеж бандитът да ви обърне внимание, че е подобрил подготовката ви за справяне с такива като него.


С това "успехите" на левицата се изчерпват, за сметка на реалните негативи, които и тя, и страната инкасираха през изминалата година. На първо място, вкопчването на социалистите във властта на всяка цена доведе до сериозно противопоставяне и до загуба на доверие в основните политически институции. Правителство и парламент са на критично ниски нива на подкрепа, като президентската институция и съдилищата са също засегнати.


В една такава среда на ниско доверие БСП избра особена тактика - не да повишава подкрепата за себе си, а да руши тази в другите. Може ние да не сме добри, но не сме по-лоши от останалите. И да гласувате, нищо няма да се промени – пак ще получите същото. Трябва да се признае на левицата, че успя до значителна степен с тази си стратегия. Първо, пиар машината беше впрегната да развива психози срещу евентуално връщане на ГЕРБ във властта. По-късно огънят се насочи и срещу нови формации, като РБ, които се опитваха да използват енергията на протеста. Накрая се включи и Бареков, задачата на когото е да не остави неокаляно петно в пейзажа. Посланието е едно – няма избор. Нещата са патови, каквото и да правите, голяма промяна не може да се случи.


Това не е реалност, колкото и да ви убеждават определени социолози. В политиката подобни фаталистични заклинания са просто пиар стратегия, обслужваща управляващото статукво. Засега тя изглежда работи, но "безалтернативността" е слаба позиция. Костовото управление си отиде драматично с подобно послание. БСП са наясно, че през май няма как да не изконсумират протестен вот, но надеждата им е той да отиде в удобни присъдружни организации, като тази на Бареков, който ще направи възможни нови пасианси между БСП и ДПС.


Вторият негатив за социалистите е влошената им коалиционна валентност. Оставането с ДПС е свързано с траен брак с Пеевски; залитането към Бареков добавя и Цветан Василев – вече в официалната роля на кум, което още повече оголва проблематични корпоративни зависимости. Да, БСП остава желан партньор за ДПС, Атака, ББЦ, но каквато и коалиция от тези субекти да формирате, едва ли някой ще е очарован от нея. В този смисъл, обещанието на левицата е за коалиционна безпътица, за затъване в невъзможни формули, които ще изкривяват лицата на симпатизантите у нас и на партньорите в чужбина.


Третата слабост е в пълзящата международна изолация на БСП, която ще лъсне в пълна сила след идващите избори за ЕП. Украинската криза и газовите авантюри с Южен поток само подсилиха впечатлението, че управляващите не са особено желани в страните от ЕС. Посещенията на Орешарски са достатъчно показателни, но и отношението към Станишев е в тази категория. Макар и лидер на ПЕС, той очевидно няма солова роля в европейската предизборна кампания на социалистите (или дори забележима роля в хора). Като цяло, България пропиля една възможност да остави позитивна следа в политиката на европейско ниво: изказвания на Ханес Свобода, например, показват, че политиката на управляващото мнозинство у нас е по-скоро притеснителна и конфузна за евросоциалистите. Като добавим и откритото говорене за "руски агенти" в България от страна на Барозу, изолацията на БСП добива релефни очертания, които трудно могат да се прикрият с протоколни визити на Шулц.


В заключение, през изминалата година БСП заложи на ницшеанска стратегия – каквото не ни убива, ни прави по-силни. С това тя изостави най-силната страна на една левица – капацитетът за прогресивна, позитивна социална промяна. Консолидация на ядрото, мобилизация на присъдружен бизнес, разчитането на социален инженеринг с контра-протести, инструментализиране на корпоративно-политически проекти, като този на Бареков. Вярно е, че ситуацията, в която левицата попадна беше сложна: трудна, почти невъзможна коалиция, разчитаща на гласове от Атака. Но представете си, например, че Станишев беше ударил по масата и не беше се поддал на изнудването с назначаването на Пеевски. Да, кабинетът Орешарски може би щеше да падне (макар че силно се съмнявам в това – ДПС просто блъфираха). За сметка на това, обаче, щяхме да имаме левица в политически възход, водена от лидер със сериозни европейски перспективи, доказал, че може да отстоява на корпоративен натиск. Днес кабинетът "Орешарски" все още се крепи, но европейските перспективи и възходът на левицата, както и вярата, че политиката може да контролира нелегитимните мераци на бизнеса ги няма.


Консервативното втвърдяване на БСП имаше и вреден ефект върху т.нар. "нови леви". По-разумните от тях просто се дистанцираха, останали заключени между лоялността си към местното ляво и протеста, който те привидяха като "десен". Една група от тези "нови леви" парадоксално се сталинизира, обаче, като зае боен курс в подкрепа на режима на Путин, мощен анти-американизъм и социално-икономическа реторика от 50-те. Защо БСП окуражава такъв тип говорене и подкрепя основните му представители – някои от които се добраха дори до декоративните места на евролистата - остава загадка. Най-вероятно надеждата е, че на фона на такова радикално говорене, БСП може да започне да изглежда "по-европейски".


Голямата дилема на социалистите на идващите избори не е това с колко места тя ще приключи. И с две по-малко от ГЕРБ да вземе, все ще се намерят анализатори да обяснят защо това няма значение. По-важен е другият въпрос – кога левицата ще излезе от модуса "сървайвър", кога ще се разграничи от корпоративно-овладяната ДПС, кога ще се отвори за истинска про-европейска модернизация. Засега смислен план по отношение на тези три важни задачи в ляво не се вижда. Залага се на повече от вече познатото. Страната, а и самата БСП, трудно могат да издържат на режим "оцеляване" още една година, обаче.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  БСП е комунистическа рашистка партия, която колкото по-бързо забраним, толкова по-бързо ще се оправим!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не става само с черен ПР, трябва и акъл, какъвто другарите очевидно нямат. С такава дребна и злобна душица начело - толкоз

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 3. 3 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Все пак, БСП е единствената по нашите ширини партия. Другото е вождизъм, сектантство, популизъм, психопатология, корпоративен фамилизъм и т.н.

 4. 4 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  В БСП ще стане това, което нареди Москва. Докато са на власт, същото важи и за България. Единствената надежда е ЕС да озапти руските имперски претенции.

 5. 5 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Разстроено

  Хубав текст!
  Проблемът е, че Квазимодовците с по 12 зъба, които гласуват за БСП не могат да четат и мислят!
  И цялото ръководство на БСП много добре се съобразява с това!

  ПП: Виж ми подписа!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 6. 6 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Много интересно, цялата работа на БСП е толкова чиста, толкова коректна. Целувката на Станишев с Местан, Кафето на Борисов с Местан. Нека да си поговорим за стари и нови политики.

 7. 7 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#3:"naiden_pravdev"]Все пак, БСП е единствената по нашите ширини партия[/quote]
  БСП е правоприемник на една терористична организация, която ако имаше справедливост отдавна щеше да е забранена.

  писнало ми е от левичари
 8. 8 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  БКП е най-голямото зло , което ни е сполеятло за последните 600 години. Краят й се вижда , в поколенията след 1975г( вече 40 годишни мъже и жени) взимат едноцифрени проценти.

  И в предсмъртната си агония хапят най-жестоко , твърдо решени да довършат България ако могат

  15.02.1989 - 07.02.2018
 9. 9 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 873 Разстроено

  До коментар [#5] от "The Core":

  Хората над 70+ на нищо не може да ги научиш, нито физически, нито на акъл, те са си обременени от системата, и за това системата ги използва, да се надяваме, че ще умрат повечето до нормалните избори, колкото и жалко да звучи това ...
  А титюшките ще заминат много бързо след това !!!

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 10. 10 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 367 Неутрално

  БСП е червена болест,от която трябва да се излекуваме или умираме!

 11. 11 Профил на beroe
  beroe
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Крайно време е БСП да бъде забранена по две очевидни причини: 1. Създаване и връзки с организираната престъпност /убийствата на А.Луканов, Илия Павлов и Ем. Кюлев са добро основание/ и 2. За национално предателство - през годините многократно доказаха, че нямат друга кауза освен защита на руските интереси

 12. 12 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Европа му все в устата, както и на Путин тръбата[/quote]

  Ха ха ха ха. Чудесно!

 13. 13 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 470 Весело

  Социалисти, всичко което искам да ви кажа съм написала в подписа си:

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  [quote#0:"статията"]В този смисъл, обещанието на левицата е за коалиционна безпътица, за затъване в невъзможни формули, които ще изкривяват лицата на симпатизантите у нас и на партньорите в чужбина.[/quote]
  В този цитат е показана цялата безпътица до която би ни довело понататъното управление на червените.
  Те горките нито имат някаква изпълнима идея за управлението и реформите които трябва да се извършат за ускоряване на по-нататъшното развитие на страната, нито имат политическия потенциал да извършат нещо.
  С две думи БЕЗПЪТИЦА и НАУСПЕХ. Такава ще е преспективата ни ако продължаваме да се опираме на "експертизата" на столетницата. Те вече доказаха що за експерти са! Да не говорим за честността, патриотизма и некорумпираността у БСП! Те са ни известни до болка, ами да си плюем в пазвите да не ни полазват повече! Налазваха ни достатъчно! Вече 45+25=70 години и повече. Все към "успехи" ни водят!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1834 Разстроено

  До коментар [#5] от "The Core":

  За съжаление си много прав.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 16. 16 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#13] от "Think Pink 18X ☺":

  БСП-2?!!! Не! Мерси! АМАН ОТ КОМУНИСТИ!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1086 Весело

  ...БСП – не по-лоша от всички останали?.....
  -------

  Не е.
  Просто търсим по-добра от всички останали.

 19. 19 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8326 Неутрално

  тази партия толкова стара - с което се гордеят , трябва да замине в забвение , и начело да излязат нови и съвременни - е не сапунени мехури като бюрека .

 20. 20 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1158 Неутрално
 21. 21 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Добър анализ.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 22. 22 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Престанете с тези избори за европарламент ! Да мислим позитивно ! Скоро може да има избори за евроазиятски парламент ! Кой ако не Станишев /за малко да пропусна Варадеров/ е по подходящ за там ! Все пак гласувайте на 25 май !

 23. 23 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Мъкаааа, мъка, и тези като другите ща ни обясняват, колко е трудно, че е невъзможно и не знам си какво ли още не.

 24. 24 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#9] от "Колаборационист":

  Не е така. Баба ми, живяла през социализма, на 70+ заяви: "Ще гласувам за този, който е добър за децата и внуците ми!" И го направи. Човекът е способен на развитие.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  [quote#6:"dragoman"]Нека да си поговорим за стари и нови политики.[/quote]
  Не е възможно. От БСП не искат да се явяват на дебат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#16] от "Георги - Цензуриран от червеният модератор!":

  БСП-2, 3, 4 - колкото повече, толкова повече.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 680 Неутрално

  [quote#4:"emilm13"]В БСП ще стане това, което нареди Москва. [/quote]

  Все пак дадоха на САЩ 7-и реактор в Козлодуй без пари.

  Червените слугуват на който им плаща, това е по-лошото.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 29. 29 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  [quote#3:"naiden_pravdev"]Все пак, БСП е единствената по нашите ширини партия. Другото е вождизъм, сектантство, популизъм, психопатология, корпоративен фамилизъм и т.н. [/quote]

  Ти добре ли си? БСП е всичко друто, но не и партия! Мафиотска структора, управлявана от некадърник с апаратни хватки, бягащ от реални избори за Председател!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 30. 30 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#26:"Think Pink 18X ☺"]БСП-2, 3, 4 - колкото повече, толкова повече.[/quote]
  На тебе Калфин, Първанов и плевенският пияница, може да са ти идоли, но за мен са същите рашисти, като националният предател и бъдещ осъден за национално предателство Драгомир Стойнев!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 31. 31 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  "ГЕРБ пропусна шанса да облекчи положението на най-уязвимите в социално отношение групи, което му струваше и падането от власт".

  Чудесна статия - браво Дани !


  ГЕРБ падна от власт
  след извършен държавен преврат,
  по ка-ге-бейски сценарий: флашки; "подслушвания"; референдум; АЕЦ; долнопробен журналистически джихад ...... и тоталното не-разбиране на ЕС, че оставен сред море от акули Борисов не може да се справи сам.

  - Сега и ЕС са наясно с това след модифицираният азитски вариант на държавен преврат при анексирането на Крим.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  [quote#0:"статията"]В заключение, през изминалата година БСП заложи на ницшеанска стратегия – каквото не ни убива, ни прави по-силни. С това тя изостави най-силната страна на една левица – капацитетът за прогресивна, позитивна социална промяна. [/quote]

  Абе опитват се нещо, ама тази работа само със заеми не става! Колкото повече заеми взимаш, толкова повече плашиш хората, защото тези заеми трябва да се връщат, а няма български гражданин който да не знае, че всичките ни сегашни дългове все от ком-социалисти са трупани…..И не от тях са връщани, а все от бедните и отрудени хора.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на emiromar
  emiromar
  Рейтинг: 367 Неутрално

  БСП са по-лоши от всички останали.

 34. 34 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Гей Дмитриевич се затвърди като истински аутсайдер сред съпартийците си в Европа, където вече знаят, че е водач на родоотстъпническата клика в България, която продава европайските ценности на турци и руснаци, за да остане на власт. Знаят също, че е корумпиран, изпълнявайки заповедите на Моника, като дори се наложи да връща евросредства. Той е срам за всички, а неговата БСП се превърна в посмешище от което се гнуси дори такъв доносник и лакей като Гоце.

 35. 35 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 418 Гневно

  До коментар [#1] от "Георги - Цензуриран от червеният модератор!":

  Няма смисъл да я забраним,защото и вдигаме акциите,а просто не гласуваме за нея!

 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До тук не видях нито един коментар от фен на БСП, а БСП има достатъчно гласоподаватели да управлява България в момента - явно има и достатъчно хора които ислят .че не е по-лоша от другите. Ха кажете ми едни, дето са по-стока от БСП ... и се замислете, защо дори и да има - не могат да съберат подкрепа да си приложат идеите. ГЕРБ не ги бройте въобще - направо да си милиционерска пожарна команда, която се възползва от пожара в политиката след Костов, Царя и тройната коалиция та дойде на власт, защото нямаше никой читав ни в ляво, ни в дясно. Сега какво имаме ???

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 680 Неутрално

  БСП е партията на олигарсите, с това е различна. Тя защитава големия капитал, който по исторически причини е главно престъпен.

  Упадъкът на СДС започна, когато Костов започна да се бори с олигарсите и за тях се оказа, че БСП е правилният избор. Така БСП въведе плоския данък - типично дясна мярка. Милионерът Гергов пък е шеф на БСП и т.н. привидни странности.

  За да привлече електорат, обаче, БСП е длъжна да бъде популистка.

  И така БСП е олигархична и популистка партия.

  Тя не просто е по-лоша, БСП е туморът в политическата тъкан на страната, който не позволява да възникне нито истинска лява, а заради това и истинска дясна партия.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 38. 38 Профил на mi6o74
  mi6o74
  Рейтинг: 209 Неутрално

  Дано дпс получат наи-малко гласове,иначе лошо за българия.Само джамий правят.Вквартала в които живея също направиха-кв.аспарухово.Преди беше много хубав квартал сега вечерно време не можеш да мръднеш от дома си.Само турци и цигани

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Любопитно

  Не мога да го разбера този на снимката козирува ли, поздравява ли, сянка ли си пази…? И защо по дяволите се е ухилил като репа!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Весело

  [quote#36:"dark'star"]а БСП има достатъчно гласоподаватели да управлява България в момента[/quote]
  Това самовнушението е хубаво нещо, ама действа до време.
  После, като се събудиш……краката ти отвити!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Гласувайте! Ако не ги изметем час по-скоро, има опасност и бизнесът да се отчае и тогава и 10%-ният данък няма да го задържи в България. Долу превратаджиите!

 42. 42 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 213 Неутрално

  БСП е една деструктивна партия, и за България и себе си. Станишев ще я довърши с болните си амбиции и реваншизма си. Приземяването и наближава. Ще се поЧувства по-скоро като удар със земята. След това ще е и погребението на тази мухлясала партия. До къде ще доведе България обаЧе?

 43. 43 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 558 Неутрално

  БСП днес, е върха на политическия цинизъм в общия ни живот...
  Дейците на тази партия отлично разбират това,
  но никога няма да признаят тежкият идеен и
  поколенчески дефицит, който виси на шиите им...
  С очевидно отсъствие на своя градивна Идея за обществото,
  БСП винаги ще се оказва,
  повече Хунта, отколкото Локомотив,
  на идеята за Общо развитие ...
  Реализирането на такава идея не е работа за един,
  Изборен ден... 44. 44 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#30] от "Георги - Цензуриран от червеният модератор!":

  Еее, добре де. Ти социалист ли си? Ако не си - написаното в подписа ми не се отнася за теб.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 45. 45 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4300 Неутрално

  Отвратителна партия дето закопа България!
  Срамота че още ги траем! Лидера им е откровен слуга на Москва!

  klimentm
 46. 46 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Не само по лоша , ама и отвратителна Гнус ме е от вас

 47. 47 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#36:"dark'star"]Ха кажете ми едни, дето са по-стока от БСП [/quote]
  Мутантите имат много лица. Като изключим останалите креатури на Държавна сигурност - ДПС, ББЦ, Атака и други еднодневки, отговорът е - ВСИЧКИ!

 48. 48 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1368 Весело

  [quote#9:"Колаборационист"]А титюшките[/quote]

  по нашите ширини са едни лепилари , които са силни само като са 10 на 1. Когато Варадеров изпотроши Софийския Университет си спомням ,че тия колко бяха смели пред ония деца , толкова като видяха колко народ се насъбра да защити СУ , се разбягаха един през друг. Спринт , ама спринт истински през докторската градинка дори не поглеждаха дали някой ги гони

  15.02.1989 - 07.02.2018
 49. 49 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  "ГЕРБ пропусна шанса да облекчи положението на най-уязвимите в социално отношение групи, което му струваше и падането от власт".

  >>> Нищо подобно. Като почнем с това, че изплати високите пенсии, гласувани от Тройната преди да загуби изборите и свършим с това, че не направи НИТО ЕДНА РЕФОРМА. Някак си си самият стил на Даниел Смилов носи онзи полъх на съботно-неделните партийни семинари, на които на нашия управляващ елит се промиват мозъците, че:

  "Успешният политик е този, който се задържи на власт най-дълго, а не този, който ще остане в историята с нещо полезно свършено"

  Съответно за "бест практис" се дават примерите на Ахмед Доган, Тодор Живков, Муамар Кадафи, Сталин, Ким Ир Сен и Фидел Кастро. После да се чудим на резултатите и още повече, защо всички мразят Бареков. Ами, Бареков просто ги бие в тяхната им игра.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 50. 50 Профил на rrrrrr
  rrrrrr
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Мечтата на хранениците на "Америка за България", "Конрад Аденаруер", "Ханс Зайдел" и подобните им фондации и тръстове е коалиция ГЕРБ-РБ. Но и сред хранениците има сериозни противоречия. Например чест прави на Генчо Дайнов, че не отстъпва от тезата си, че ново управление на ГЕРБ ще означава катастрофа за България. Тук е моментът да припомня анализ на Дайнов, озаглавен "Десните идиоти":

  "Скоропостижно се спомина и установената в последните две десетилетия дясна интелектуална общност в България.

  Дълго време тази общност бе автор на българските модернизационни нагласи, разбирания, проекти и програми. Вече не е. Защото поне половината от нейния личен състав се посвети на най-ретроградния и реакционен проект: да ни убеждава, че ГЕРБ са онази политическа десница, която трябва да подкрепим (т.е. срещу БСП), за да се спасим от комунистите, ДС и руснаците. Нямали сме били друг избор и пр. Никакви рационални аргументи не се оказаха способни да отвърнат въпросните наши съратници от отдадеността им към ГЕРБ. (...)

  Когато през февруари и март десни интелектуалци наричаха протестиращите „тия лумпени”, те ни съобщаваха обичайното: че не са като тях, че са по-висши същества.

  И веднага, разбира се, попаднаха в капана на казионността: след като не си от „тълпата”, няма къде да ходиш, освен да станеш „от властта”. От „тия лумпени” до „Бойко да ни спаси” се оказа една много, много малка крачка, направена неусетно и буквално за минути.

  Борисов светкавично усети този повей и отново се преопакова като „антикомунист”. С което пък даде възможност на дясната интелигенция да се чувства по-малко гузна – ето, каза си човекът, мрази комунистите... Тук обаче лъсна недопустимото лековерие на десните. Оказва се че всеки „михлюзин” (по Захарий Стоянов), минаващ наоколо, стига да викне „долу БКП”, веднага е припознаван като „десен”. Това, че за да си десен трябва да притежаваш определен набор от ценности и качества, се оказва без значение. Може по своите нагласи да си най-фундаменталния възможен комунист, но ако викнеш „долу БКП” незабавно ставаш „от наш’те”.

  Дясно-интелектуалната подкрепа за Борисов се оказва вкоренена в почвата на психологията (и на комплексите за непълноценност). Затова рационалните „десни” аргументи, изплували на повърхността, се оказват точно толкова здрави, колкото е сламената къща на първото прасенце. И нямам никакво намерение отново да се занимавам с тях – нещо, което правих седмици наред, но което не доведе до резултат, тъй като подкрепата на дясната интелектуална общност за ГЕРБ не е, както видяхме, явление от рационален порядък.

  Именно изключването на централния мозък доведе до краха на дясната интелектуална общност на Избори-2013."

 51. 51 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 440 Неутрално

  На 25 май БСП ще бъде пратена в историята.....

 52. 52 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Гласуваш за БСП - печелиш Путин! С гарантирани високи монополни цени, наложени от Газпром, Лукойл, РоссАтом и т.н. олигарси...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 53. 53 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#29] от "lz2":

  Все пак, потърсете малко информация за ролята на партиите в обществото, мисля, че тогава ще рзберете, че емоцията в някои случаи трябва да отстъпи на разума. Демокрацията е мъжество на разума, т.е. обединяват се едни хора с идеи и водят спор с други хора с други идеи. И т.н и т.н. и вижте кои ще отпаднат от класацията - всички мутанти на партийното строителство, които визирах по-горе.

 54. 54 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 604 Любопитно

  Прост тест:
  гласувате за ГЕРБ(-),
  гласувате за всички останали (+)
  АБВ,БСП,ДПС,РБ,АТАКА,НФСБ.ББЦ.

  Да пробваме.

  Мисълта ражда действието.
 55. 55 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  [quote#52:"Анализатор - КАСИРАНЕТО беше мирния изход!"]Гласуваш за БСП - печелиш Путин![/quote]

  Аха.
  Честито на печелившите.

  Да гласуваме всички - да объркаме сметките на партиите на статуквото.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 56. 56 Профил на генка стефанова
  генка стефанова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Хааах, колко болка е излята тук! Сори другари, изборите на 25 май нямат никакво значение кой ще управлява! Спестете си омразата и отровните епитети- три години има да сИ драскате в тоя форум, много бързо ще се изчерпите:)))))

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 57. 57 Профил на генка стефанова
  генка стефанова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До 54 --- подобни бебешки тестове тук вкарваха Костов едва ли не като най- голяма сила в парламента на предните избори! Видяхме резултата! Не се хаби- драскащата орда тук е една много, много малка част от българския народ, от която нищо не зависи. И са гъбари, гаранция, само в лозунгите са силни и заклинанията...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 58. 58 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Нали всички създадени партии са деца на БКП,а такава е повелята на коминтерна-разделяй и владей.

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  [quote#50:"walrus"]Тук е моментът да припомня анализ на Дайнов[/quote]
  Не! Тук не е моментът да копираш и пействаш, понеже няма какво да кажеш!
  Ако имаш да кажеш нещо съществено го кажи, но не се опитвай да замазваш пробитите дупки на БСП проекта. Вече всички видяха, че те нямат и най-малка идея за оправяне на положението. Самият факт че ги е страх от предизборен дебат и бягат като мишки от потъващ кораб от него е достатъчно показателен.
  Твоите действия междувпрочем показват същото!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  [quote#57:"zorzaman"]И са гъбари, гаранция, само в лозунгите са силни и заклинанията... [/quote]
  От разсъждения като твоите България изпусна най-удобното време да има истински дясно правителство, което щеше да я пренасочи на значително по-правилен коловоз. Сега да бяхме десет пъти по-добре, ако не бяха царското нищоправене, краденето по времето на тройната коалиция, герберските оправдания както и манипулациите, и ината на сегашните ужексперти!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на rrrrrr
  rrrrrr
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#59:"Храбър"]Не! Тук не е моментът да копираш и пействаш, понеже няма какво да кажеш! [/quote]
  Не бе, аз просто се радвам, че сред хранениците на "Америка за България" се намират и разумни хора.

  [quote#59:"Храбър"]Ако имаш да кажеш нещо съществено го кажи, но не се опитвай да замазваш пробитите дупки на БСП проекта. [/quote]
  Моят коментар се отнася за алтернативата на БСП проекта и за дупките в нея.


 62. 62 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Добър анализ за т. нар. "лява" партия в БГ! На БГ й трябват презареждане, както на лявото, така и на дясното.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 63. 63 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 367 Разстроено

  Не се заблуждавайте, БСП направи много СРЕЩУ гражданското общество и в законодателството, и чрез изпълнителната власт. Време е за реставрация,поне, и за сериозна лустрация.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 64. 64 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#56] от "zorzaman":
  Де Майдан, де!...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 65. 65 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Грешката на всички партии е една - власт на всяка цена, самоцел. И има защо - големи комисионни от международните сделки, солидни привилегии, бонуси и дивиденти. Много алчни и лакоми са българските политици. Основна грешка. А следващата е - статуквото. Време е старите да направят път на младите, на новите идеи и виждания.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 66. 66 Профил на Iv Varbanova
  Iv Varbanova
  Рейтинг: 381 Весело

  Обичам да слагате такива потресаващи снимки като тази! Спокойно може да мине и за някой позаслабнал Ким!

 67. 67 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#3] от "naiden_pravdev":

  за коя точно "партия" говориш ... за тази която всички скърцаха със зъби и после повръщаха кръв , когато серголет им натресе Пеевски , за тази "единствена" партия ли говориш...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 68. 68 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 989 Весело

  Ало др. Найденов, бе научете го този човек да козирува. Държи дланта си като лъжица...

 69. 69 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 989 Весело

  какво нещо е навика...

 70. 70 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 989 Весело

  А да, сега забелязах, според строевия устав, гологлав не се козирува. Два непоряда!

 71. 71 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 655 Весело

  Според мен БСП/БКП не е партия, а религиозно-сектантска организация! Доказателство:

  Влизайки в едно българско гробище никога не можете да познаете дали един починал човек приживе е бил националист, либерал, консерватор и тн.... но веднага можете да познаете, ако е бил КОМУНИСТ!

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 72. 72 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 684 Любопитно

  [quote#53:"naiden_pravdev"] всички мутанти на партийното строителство, които визирах по-горе.[/quote]
  Абе от известно време вашето "по-горе" е мое "по-долу".Само при мен ли се получава така?Не Ви репликирам,просто питам.

 73. 73 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#8] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  БКП е най-голямото зло , което ни е сполеятло за последните 600 години"

  -Най-вече пръкналият се от нея ГЕРБ:комуно-мутро-милиционерско некадърно недоносче.
  Сретен оправдан и освободен-малииий,Боко!!!

 74. 74 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Това да си го четат в БСП,на мен не ми е интересно.

 75. 75 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  [quote#50:"walrus"]Мечтата на хранениците на "Америка за България", "Конрад Аденаруер", "Ханс Зайдел" [/quote]

  Лично съм засегнат, че "Фридрих Науман" я няма в списъка. Толкова ли не струваме ) ?

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#51] от "1_bulgarin":

  Как? Ниска избирателна активност на евровота + нищо не значещи евроизбори. БСП е оцелявала в къде по-сложни ситуации. Дори като ги накаже материала на парламентарни избори, за 4 години са забравили всичките им кражби, връзват се на долнопробните им манипулации стил флашка и Костинброд и айде пак 4 години крадене.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 78. 78 Профил на Divaka
  Divaka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Хахахахахахахахаххахахайаайхахайахайаха!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  一期一会
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8141 Неутрално

  "...кога левицата ще излезе от модуса "сървайвър", кога ще се разграничи от корпоративно-овладяната ДПС, кога ще се отвори за истинска про-европейска модернизация."
  Никога!В чипа им е заложено.

 81. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  "Вторият негатив за социалистите е влошената им коалиционна валентност."

  Не съм съгласен с много от тезите на Смилов, но този проблясък направо удря другите в земята. Колкото повече БСП преминава в режим "сървайвър" както го определя г-н Смилов, толкова повече се подобрява коалиционната им валентност. Вярно че желаещи за коалиция освен ДПС няма, но нали и в това е се крие гения на Доган - да открива възможности там, където другите не ги виждат...

  I Want To Believe
 82. 82 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  [quote#36:"dark'star"] БСП има достатъчно гласоподаватели да управлява България в момента - явно има и достатъчно хора които ислят .[/quote]


  бесипету е с 90% купен мангалски електорат... толкоз!
  ... една катафалка ше стигне за всичките...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 83. 83 Профил на dixell
  dixell
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Пак ли този смешник ми навирате в очите?Нито мъж-нито жена , плужек научен да живее на друг гръб!

 84. 84 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Ще ви се, ще ви се.......
  Ако кризата продължава, а тя ще продължава заради намесата на САЩ и НАТО в Украйна, няма кка БСП да не става все по силна...... Битието определя съзнаниего, както казваше един джентълмен преди време.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 85. 85 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 521 Разстроено

  На мен ми е обидно, пък за чугунчетата не знам. Цяла Европа ври и кипи в предизборни страсти, а шефчето на ПЕС се спотайва по разни храсти и паланки и никой не забелязва отсъствието му. Дори лекенцето Гоце не му цепи басма. За Доган да не говорим. Е, с това (обида по избор) ли искате власт и доверие...

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 86. 86 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Колкото и да е парадоксално фактът, че не можем да ги изметем при всичкото което направиха и правят за загиването на страната, независимо, че са много силни с парите си и цялата им система подчинена и законово и организационно на тях, показва че сме много, още много далеч от истината.

 87. 87 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2599 Весело

  На тия избори ще има шах , дори да избегнат мата с помоща на обрязаните офицери на извънредните избори ще има туше а след още няколко годинки застаряващия им електорат няма да понесе нокаута !!!

 88. 88 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#67] от "too_many":

  Ами на това му се вика партиен живот. В другите абревиатури да сте видели разночтения, борби вътре в структурата, оспорване на лидерството, различни течения, разномислия между центъра и периферията и какво ли още не.

 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  За Даниел Смилов от неолибералния Център за Либерални Стратегии това е нормалната тирада.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 989 Весело

  [quote#84:"boby1945"]Битието определя съзнаниего, както казваше един джентълмен преди време..... [/quote]


  И при тебе е така. Само че е питието...

 92. 92 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2599 Весело

  След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата , да не говорим за партийните секретари - пари без грам свършена работа на ползу роду ! Един хамалин прост и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестациите когато ги привика Станишев!!!

 93. 93 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Що е то: едричко, червеничко, на запад гледа, на руски говори; неспечелило избори - на висок стол седи, незагубило избори - аха да падне; за малки хора приказва, за големи комисионни мисли; Европа му все в устата, както и на Путин тръбата; големи айдуци преследва, но с не по-малки такива; на две се рядко разцепва, но после пак го залепват; и нищо старо не забравя, с чекисти май ще е до края?

  хахах - много добре казано

 94. 94 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#3] от "naiden_pravdev":

  московска правда днес това ли написа?
  о,да . това са опоните точки спуснати от кпсс

 95. 95 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#89] от "socialen":

  саше, Европа ще я видиш през крив макарон.

 96. 96 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  БСП – не по-лоша от всички останали?
  ----
  Не може да се каже, че БСП не е по-лоша от всички останали.
  Но определено не е по-лоша (нито пък по-добра) от Атака, ДПС, Цензурата, АБВ и партията на телевизия СКАТ. Това е така защото тия уж различни партии са всъщност едно и също - организации на комунистически престъпници и рубладжии. Цялото е разделено на 4-5 части за да не се загубят гласове на утайката, която смята въпросните "партии" за различни.

 97. 97 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#36:"dark'star"]БСП има достатъчно гласоподаватели да управлява България в момента - явно има и достатъчно хора които ислят...[/quote]
  Ако 'ислят' значи мислят, не си познал. Гласуващите за БКП (без значение за кое подмножество - БСП, Атака, ДПС, цензурата ..) рядко мислят. Това е утайката на обществото - глупавите, мързеливите, професионално безработните, изобщо тия дето за нищо не стават. Ако мислят за нещо, то е кога ще си получат помощите.

 98. 98 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  БКП- БСП е най страшната организация за България. С истинския и лозунг "Русия над всичко" ще досъсипе изстрадалата ни държава. ДПС,Атака, ББЦ и т.н са само дребни франкенщайновци създадени от БСП по поръчение на руските тайни служби. Хора който е в България по изборите, гласувайте, изхвърлете предателите на България в небитието.

  chavo64
 99. 99 Профил на oziris7
  oziris7
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Поздравления за уводните думи на статията. Пожелавам на БСП да слязат под прага за влизане в парламента. Ако може веднага. Тогава може и да се оправим.

 100. 100 Профил на vk1946
  vk1946
  Рейтинг: 213 Неутрално

  тоя мамин хубавец от снимката не знае ли че на празна глава ( без шапка ) не се козирува , с една дума кирчо ( кирлив новобранец)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK