ГЕРБ иска оставката на Мая Манолова, тя отговори, че целта е да се бави законът за МВР

Мая Манолова

© Юлия Лазарова

Мая МаноловаДепутатите от ГЕРБ внесоха в парламента искане за предсрочното освобождаване на Мая Манолова (БСП) като зам.-председател на Народното събрание. Според тях тя системно нарушавала правилника, а днес надминала всички норми и правила, като не давала думата на опозицията.


Манолова отговори, че депутатите на Бойко Борисов следват старата си тактика - "нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии". И се извини на българските полицаи, че личността й се оказала за депутатите по-важна от проблемите на МВР. В пленарната зала вече втори ден се разглежда на второ четене новият закон за вътрешното министерство.


Със същите аргументи от ГЕРБ искаха оставката на Манолова в началото на декември. Тогава в парламента разглеждаха държавния бюджет за 2014 г. Искането им беше отхвърлено.
Оставката на ръководството на Народното събрание според парламентарния правилник трябва да се гласува в първото заседание след внасянето му.


"Акценти и мотиви за оставката – дал Господ", заяви пред журналисти депутът от ГЕРБ Снежана Дукова. По думите й Манолова "не дава думата на опозицията, позволява си да запушва уста, да наказва, да обсъжда, да манипулира, да прекъсва, да не дава думата, да гледа вляво, да неглижира поведението на депутатите в центъра и по никакъв начин да не дава думата на колегите от дясното пространство".


По думите й колегите на Манолова в "Коалиция за България" нееднократно били унижавани от нейното желание да бъде първа писта за кариерно развитие и желанието й да стане председател на парламента.


"Тя бърка арената на 42-рото Народно събрание със селския мегдан на кюстендилско Трекляно, или там както се казва селото. И с дупнишката правна школа, която няма нищо общо с принципите и законите", каза още Дукова.


"Тя не може да намери дар слово, защото речевите характеристики, които хвърля в залата, не са словесна салата, а нещо по-страшно – защото, когато си депутат, макар и от "Коалиция за България", това е отново недостойно поведение", продължи депутатът от ГЕРБ.


Колегата й Владимир Тошев добави, че се е почувствал лично дискриминиран от факта, че Манолова не давала думата при обсъждането на Закона за МВР. "Не може да говори повече от всичките си депутати, взети заедно. Това е статистика, която показва, че в последните два дни по един закон, по който въобще не би трябвало да си отваря устата – закона за МВР, тя коментира през изказванията на депутатите, над тях, зад тях, прекъсва", заяви Тошев. "Считам, че е дотегнала и на тяхната група. Какво ще стане в нейната партия, си е тяхна работа", коментира той.


Целта на ГЕРБ е ясна, отговори на обвиненията Манолова. "Да препятстват всячески приемането на закона за МВР, закон, който българските полицаи очакват с нетърпение, защото решава проблеми с техните социални придобивки и кариерно израстване", добави тя. "Нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии. Искам да се извиня на българските полицаи, че личността ми се оказа по-важна от проблемите на МВР", допълни тя.


Днес за тези, които са следили парламентарния дебат, е ясно, че се съгласих с всички предложения на опозицията, които бяха на ръба и отвъд чертата на парламентарния правилник. Всички техни искания за гласувания, за прегласувания, процедури, лични обяснения бяха удовлетворени с риск това да загуби допълнително време и да попречи на закона за МВР, каза още Манолова.

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5280 Неутрално

  подкрепям ОСТАВКА НА Мая- та !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  пчеличката Мая ще произведе закон за МВР по подобие на Избирателния кодекс? Хахахахахахахахахахаааааааааа.... ДС, до кога ще ни пробутвате изметта си?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на barona3
  barona3
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Да се маха, тази коза нахална.

 4. 4 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тази пък Мая откъде ни се натресе?

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#0:"мая"]Целта на ГЕРБ е ясна, отговори на обвиненията Манолова. "Да препятстват всячески приемането на закона за МВР, закон, който българските полицаи очакват с нетърпение, защото решава проблеми с техните социални придобивки и кариерно израстване", добави тя. "Нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии. Искам да се извиня на българските полицаи, че личността ми се оказа по-важна от проблемите на МВР", допълни тя.[/quote]


  мая мисли за електората.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Целта на ГЕРБ е ясна, отговори на обвиненията Манолова. "Да препятстват всячески приемането на закона за МВР,

  Ако това е така браво на депутатите в никакъв случай не трябва да се дават повече права на милиционерите, те и без това достатъчно бият.

  писнало ми е от левичари
 7. 7 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "ТЯ" всъщност е "ТО" - и не говори, а казва М-е-е-е-е-е-е. Защото е оФца.
  Дали ще доживея тези уроди да пуснат кокала...?

 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не я барайте, бе! Нека се резили, давайте и трибуна. Това работи във вреда на БСП, добре дошло е

 9. 9 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Целта е оставката ти, госпожо махленска тарикатке.
  Ясно и просто като теб.
  Вън, барабар с цялата ви шайка ПОМИАРИ / както се изрази вчера един от вашите комунистически издънки/.

 10. 10 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Сутринта хванах прякото предаване от парламента по телевизията... то не беше ярко електриково облекло, то не беше нагло поведение... Страшна е тая овца.

 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Не съм и фен, ама ме кефи как бъзика Бойко !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на barona3
  barona3
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Мен ме кефи Бойко как бъзика Станишев, пък.

 13. 13 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 561 Неутрално

  С просташката си арогантност, Мая е по-подходяща за продавачка на кооператинвия, от колкото за парламента. Макар и че, обективно погледнато, целия парламент си е на ниво селски кърски сплетни.

  Общо взето повечето като гледам са си най-много второ поколение с обувки.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 14. 14 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Хареса им на ГЕРБ как Бисеров / стоматолога хирург/ си тръгна, но Мая Манолова/Кюстендилската рапърка/ е костелив орех ! Няма да е лесна борбата, зад нея стои цялата армия/ и военния министър лично/ !

 15. 15 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 904 Неутрално

  "нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии".

  Абсолютно точна диагноза на работата на цялото НС. Само трябва да се добави - и уреждане на частни и партийни интереси.

 16. 16 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 706 Неутрално

  тая къде е завършила правото, което е практикувала из Кюстендилско преди да пристане?...

 17. 17 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Мая - Ксостинбродската .........женица е един бушон , който не се слави с голяма интелигентност

 18. 18 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1070 Любопитно

  Тази Дукова или Дудукова,както се казва там,за пръв път я чувам.Ама е доста устата.Не ще да е причината само в прилагането на правилника.

 19. 19 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 512 Неутрално

  "нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии"

  Под самоцелни парламентарни разправии другарката вероятно разбира опитите на ГЕРБ да повлияят по някакъв начин върху работата на парламента, дневния ред или съдържанието на приетите документи. Както и върху спазването на правилника. Вероятно претупването на избора на Пеевски за 15 минути е пример за ефективна работа.

  Дори да има мотане, което е нормална практика на всяка опозиция, това по никакъв начин не може да бъде основание да се отнемат правата на депутатите от опозицията. Например правото им да внасят процедурни предложения. И според мен това изказване е дори признание за недемократичните нагласи и стил на работа на другарката Мая. Все пак помним, как беше самоволно прекъснато едно заседание, когато нямаше достатъчно депутати от управляващата шайка в залата. За съжаление, повечето хора не осъзнават, как в парламента мнозинството на БСП, ДПС и ДС всекидневно потъпква демократичните принципи с нарушаване на правилника и правата на депутатите на опозицията.

 20. 20 Профил на greengoblin
  greengoblin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  то само тя да беше. впиянченият и колега се държи и репликира все едно , че е на селския мегдан. все е имало простотии , но такова гаменско и просташко поведение на председателстващите нс никой не си е позволявал за последния четвърт век.

 21. 21 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3284 Весело

  Няма да се подигравате на цвета на БеСиПе - ту , на фирмения знак на столетницата , на нежнуто лице на Партията !

  Да не се намирате на мястото на опозицията ,че да плюете така бившата мис Кюстендилска слива , пардон, череша !!!

 22. 22 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Мая подарк за РД! Честито - подавай оставка и не се бой!

  www.soundcloud.com/x2805
 23. 23 Профил на Terry bear
  Terry bear
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#7] от "jtbg":

  Колега, уФсъта издава звук Б-е-е-е-е-е-е.
  Звук "м-е-е-е-е" издават козичките

  http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 24. 24 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#23] от "Terry bear (Интернет Лумпен в Катарзис)":

  Ха-ха-ха, вярно е - разсмях се от сърце
  винаги приемам градивна критика!

 25. 25 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Това упражнение вече го играхме.
  Успешно.

 26. 26 Профил на jaro22
  jaro22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мая да се стяга за морето

 27. 27 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#2] от "Къти":

  Предлагам да отхвърлят Закона за МВР и след това да изхвърлят/изметат / и Майчето не само от председателското място,а и от Парламента!А най добре ще е - всички ВЪН!
  ИЗБОРИ !!!!

 28. 28 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 506 Неутрално

  интересно ми е да се запозная с родителите на нашите политици. за царя знаехме кои са маика му и баща ми. а кои са родителите на костов, на мая манолова? баба, дядо? това е много важно, за да знаеш какво можеш да очакваш от човека. друго е родителите ти да са почтенни и културни хора, друго е да са неграмотни. съзнавам, че винаги има изключения, но е интересно да си разказват биографиите, а не да се намърдват в народно събрание и инститиции непознати хора.

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 29. 29 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нали някои гербери подкрепяха закона, бил много добър. Оу, за малко да се отплесна, добър е, ама не и за герберите. И за да избягат от сериозните дебата, които биха загубили те решиха да поискат оставката на Манолова, колко долно!

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 30. 30 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално
 31. 31 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 506 Неутрално

  и да си продължa мисълта- хората куче да си вземат гледат да е от род, нашите политици от "кол и въже". кои са родителите на волен? братя, сестри? какво е това да ни управляват някакви дето ги е срам да си покаят родителите?

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 32. 32 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Големият букет рози си е бодлив. Ама и тя бая се разчекна. Другарите решават кръстословици...

  От идиоти отговор не чакам
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3727 Неутрално

  Ами тази фръцла иска толкова много да мине законът, да вземе и да си подаде оставката и да се разкара от председателското място.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3727 Неутрално

  [quote#11:"comandante"]Не съм и фен, ама ме кефи как бъзика Бойко ! [/quote]
  Щото са ти такива разбиранията за политиката.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1999 Весело

  Цитат от коментар #0:""Тя не може да намери дар слово, защото речевите характеристики, които хвърля в залата, не са словесна салата, а нещо по-страшно – защото, когато си депутат, макар и от "Коалиция за България", това е отново недостойно поведение", продължи депутатът от ГЕРБ."

  Госпожи и господа, моля за превод!!! Такъв "висок" изказ, дори Местан не може да сътвори май! Моля да бъде открит курс по дешифриране на парламентарното словотворчество!

 36. 36 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  [quote#12:"barona3"]Мен ме кефи Бойко как бъзика Станишев, пък.
  [/quote]
  Явно си имат някаква техна закачка !
  Сергея си го е харесал !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 37. 37 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 506 Неутрално

  хората, които са задкулисие са много прости и избират прости хора. няма един свестен човек, които да може да се промъкне в политиката. ето и иваило калфин бе отстранен. какво искате тогава?

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK