Новият шеф на Сметната палата иска да бъде проверен предшественикът й

Лидия Руменова, председател на Сметната палата

© Красимир Юскеселиев

Лидия Руменова, председател на Сметната палатаИзбраната в края на април за председател на Сметната палата Лидия Руменова съобщи пред ТВ7, че ще настоява за цялостна ревизия на дейността на институцията и на предшественика й на поста – Валери Димитров. Руменова ще се обърне към Народното събрание с искане да бъде създена комисия от независими експерти - не депутати, която да направи пълен одит на Сметната палата. 


По времето на ГЕРБ колегиалната форма на управление на Сметната палата се оказа неудобна и тогавашният председател Валери Димитров наложи еднолично управление на институцията, заяви новият шеф на палатата. За последните пет години парламентът не е разгледал нито един отчет на институцията, което показва пълна незаинтересованост към това как се харчи общественият ресурс, посочи тя. 


Ще бъдат проверени всички обществени поръчки на палатата, каза Руменова. Тя даде за пример цялостния ремонт на сградата, който вместо 6 млн. лв. излязъл 12 млн. лв., както и некачествената информационна система, като каза, че похарчените суми надминават здравия разум. 
Според нея трябва да се направи и нова проверка на дейността на "Авиоотряд 28", за който, по думите й, има излезли три взаимно противоречащи си разпореждания. Руменова не изключи вероятността за нов одит на авиоотряда, но не се ангажира със срок, в който той да бъде извършен. 


Руменова, която беше юридически съветник на Сергей Станишев по времето, когато беше премиер, а след това се включи като съавтор и в подготовката на новия закон за одитната институция, по силата на който беше избрана на поста, каза, че не се смята за политическо назначение и повтори, че никога не е била партиен член.


Тя увери, че ще подбере заместниците си според професионализма и способността да работят в екип, а не по партиен признак.  Информира, че в момента в Сметната палата има сто свободни работни места, за които ще бъде обявен конкурс.

Ключови думи към статията:

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3118 Весело

  Тая е от политическите назначения на новата тройна - тип попово прасе , дето "изядоха" калинките !!!

  А ако сте псували преди това калинките - да не забравяме , в природата те унищожават листните въшки и в края на краищата маи ще ни домъчнее накрая за тях !

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Ех, другарко, много бързаш да покажеш рогата, де. От кумова срама поне си мълчи известно време!

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1078 Гневно

  Колко неочаквано. Комунизъм в действие. Сега ще почнат преследванията на неудобния бивш пеф и на неудобните опозиционни общини. Нали за това беше цялата дандания със смяната на закона и шефа на Сметната палата. Сега ще трябва да се отблагодари на комунистическите си господари. И да почне плюене и преследване на неудобните на властта.

  ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ!!!

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Поредната, "силно мотивирана" лелка...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  ТЪПО. Можеше спокойно, като Бойко да плюе през целия си мандат предишните, а службата да и върви, фул екстри.

 6. 6 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1099 Весело

  Другарката е объркала опорните точки, първо трябва да се провери Цв. Цв.

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 7. 7 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 525 Неутрално

  На един дъх споменава и предшественика си и авиоотряда. Ако това не е политическа поръчка, здраве му кажи. Точно това беше причината за несъгласието с новия закон за сметната палата - че ще изпълнява политически поръчки.

  А защо не се разследва авиоотряда преди 2009 година? Другарят Станишев не е разпоредил?

 8. 8 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Кой знае колко нарушения ще бъдат разкрити, но наказания няма да има, както обикновено.

 9. 9 Профил на today
  today
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Съвсем очаквани действия, да си променят законите, да си назначат техни хора и да си правят каквото си искат. Див комунизъм!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 10. 10 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#2] от "Гласувайте! Don't get mad, get even! (dogwoman)":

  Няма нищо по-опасно,страшно и зловещо отБЕЗПАРТИЕН КОМУНИСТ,какъвто другарката отрече да е!
  Ще работя професионално и безпристрастно!Няма да се поддавам на натиск и внушение ат никой!Браво,Другарке,много бързо забравяш какво декларираш!!!!

 11. 11 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#1] от "SS":

  "А ако сте псували преди това калинките - да не забравяме , в природата те унищожават листните въшки и в края на краищата маи ще ни домъчнее накрая за тях ! "

  Няма начин да ми домъчнее за:
  - пикла с фалшива диплома и очевидни психически проблеми, назначена на пост, отговорен за раздаването на милиарди, само защото баща й е пожарникар;
  - друга пикла, завършила преди година Нов български университет със специалност бакалавър по екология, назначена за шеф на надзорния съвет на АЕЦ Козлодуй, защото е дъщеря на семеен приятел на министъра на икономиката (май беше);
  - плейбой с незнайно образование, станал шеф на Напоителни системи, защото баща му е крупен спонсор на ГЕРБ.
  .......
  Допълвайте надолу колкото искате. И сегашните правят същото, но да твърди, че ще ни домъчнее за предишните може само човек от същото котило.

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7270 Неутрално

  и тая комунистка се е засилила да показва " мускули " на обикновения българин - ето виждате ли ............

 13. 13 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1080 Весело

  "Безпартийната" другарка и бивша съветничка на станишев Лидия Руменова вече изпълнява политическата си поръчка!

  ОСТАВКА наглеци!

 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#6] от "#оставка":

  Там вече няма "хляб" ! Напред с други ОПОРНИ ТОЧКИ !!!Напред към ЕВРАЗИЯ !!!Жалко,че този цирк се развива точно в Деня на Европа,когато точно преди 64 години непримиримите врагове Франция и Германия си подават ръка и обещават да работят за една съвсем нова и модерна Европа,в която омразата да изчезне завинаги ! Това се отнася,разбира се,за мислещи и интелигентни хора,а не за КРЕПОСТНИЦИ на една ретроградна Евразийска доктрина - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!!

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#10] от "doroteus": Напълно съм съгласна!

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Разбира се, интервюто на "безпатийната" шефка е за "безпартийната" Тв7.
  Нещо опорната точка тук не е добре разяснена. Предшественика й фактически е назначен от предната тройна. Герб не са слагали свое назначение.
  А с този авиотряд вече стават смешни.

 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#11] от "grajdanin1":

  Нали целият цирк с изборите е да бъде вкаран най-едрият КАЛИНЧО със средно незавършено образование - КАТОЛИЧЕСКИ КОЛЕЖ???Вярвам,че се сещате за кого говоря - др.МАРТИН ШУЛЦ ,който ще направи Европа "по-богата и по-справедлива".
  Поне да имаше ВИСШЕ ПОЖАРНИКАРСКО ОБРАЗОВАНИЕ пък и МАГИСТРАТУРА ! Не виждам защо се набляга на професията - пожарникар???Тя е много по-отговорна,опасна и почтена от ПЛАТЕН СОЦИОЛОГ НАПРИМЕР,или от СПЕЦИАЛИСТ ПО РУСКИТЕ УНИФОРМИ ! Не говоря за възпитаниците на АОНСУ !!

 18. 18 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#17] от "doroteus":

  Не става въпрос за пожарникар, а за дъщеря на пожарникар с измислена диплома. А наблягам на думата "пожарникар", защото тя е ключова за нейното назначение - признаха си, че са я назначили, защото баща й се е познавал с Б.Б именно по пожарникарска линия.
  С другото съм съгласен - пожарникар е много отговорна и достойна професия. Жалко, че Б.Б не я е практикувал. Ако имаше и ден като достоен, редови пожарникар не би пропуснал да се похвали, че и снимка да покаже. Най-ранните му снимки, които съм виждал е като горила - телохранител на Тодор Живков и Симеончо.

 19. 19 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 880 Неутрално

  тази никаква работа няма да свърши!!!

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 20. 20 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#18] от "grajdanin1":

  Това пък е още по-отговорно!Току виж се случило нещо с Тато или не дай Боже със Симеон - ченгето и Спасител на България???Ще преживеем един пожар ,както сме преживявали много неща и то по-страшни!Но да загубим тези САМАРАДНИ БЪЛГАРСКИ СЪКРОВИЩА?????Помислете за отговорността!
  Не се шегувам!!! Ако се беше случило нещо ,може би вече щяхме да сме в Евразия и Волен Сидеров да е Президент или Премиер!Пък защо не и Бареков???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK