ЦИК доказа, че обслужва управляваща коалиция, смятат от "Протестна мрежа"

Снимка на билбордовене, направена от "Протестна мрежа"

© Протестна мрежа

Снимка на билбордовене, направена от "Протестна мрежа"С решение, с което отхвърли подадения сигнал за нарушения на Изборния кодекс от страна на политическа партия "Атака", Централната избирателна комисия доказа, че е нарочна функция на един Изборен кодекс, създаден с цел да обслужва управляващата коалиция ДПС, БСП, АТАКА, се казва в становище на "Протестна мрежа". В него се посочва, че аргументите на Комисията не са по същество и са "напълно неподходящи за институция от подобен род".


"Твърдението, че общите билбордове на партия "Атака" и телевизия "Алфа" не представляват призив за гласуване, е несериозно – призивът за гласуване е сбор от елементи, които съставят такова послание, но незадължително изписано "гласувай за". Посланието в случая се съдържа в поставения номер на бюлетината за гласуване на билбордовете по автомагистрала "Тракия", смятат от организацията.


От "Протестна мрежа" посочват също, че е задължение на ЦИК да провери подадения сигнал за наличие на поставени номера на бюлетина върху билбордовете, вместо да внушава възможна манипулация на снимките. От организацията казват, че ще обжалва решението на институцията, тъй като тя не оборва нито един от фактите, описани в сигнала.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK