УНСС отпразнувал с чалга концерт за 25 хил. лева годишнината си

В студентски блогове пише, че на сцената на концерта са изпълнявани песни с цинични текстове, сред които "Майната ти". На снимката: Поп фолк певицата Емануела.

© Минко Чернев, Блог "Новата журналистика"

В студентски блогове пише, че на сцената на концерта са изпълнявани песни с цинични текстове, сред които "Майната ти". На снимката: Поп фолк певицата Емануела.Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е отпразнувал 90-годишнината си с тържествен концерт с поп фолк и естрадни изпълнители за над 25 хил. лева. Ежегодни коктейли от няколкостотин до хиляди левове в Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Все по-големи разходи за командировки в страната и чужбина в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (СУ).


Това са данни от финансовите отчети от 2007 до 2013 г. на студентските съвети към изброените висши учебни заведения, които "Дневник" получи след заявления за достъп до обществена информация. Мълчалив отказ на две искания беше получен от Химико-технологичния университет и Националното представителство на студентските съвети в България.


Бюджетът на всеки студентски съвет е не по-малко от 1 на сто от общата сума на събраните такси за обучение, т.е. колкото повече студенти, толкова повече пари. Всеки студентски съвет отчислява средства за членство в Националното представителство на студентите. Разходите се одобряват от ръководствата на университетите, заради което често студенти се оплакват, че съветите не са достатъчно независими от ректорите. Например миналата година имаше протести на студенти против увеличението на таксите за обучение в няколко университета, което беше одобрено от студентските им съвети.
През 2010 г. УНСС навършва 90 години и през октомври Студентският съвет организира безплатен концерт в двора на висшето училище с патрон тогавашният ректор проф. Борислав Борисов. В него участват поп фолк изпълнителите Надя Казакова, Емануела, Крум, Борис Дали, ДесиСлава, естрадният певец Дичо, група "Щурците" и хаус DJ Balthazar. На събитието присъства тогавашният министър на образованието Сергей Игнатов, но отсъства ректорът.


На концерта присъства тогавашният просветен министър Сергей Игнатов.

© Минко Чернев, Блог "Новата журналистика"

На концерта присъства тогавашният просветен министър Сергей Игнатов.


Според отчета, с който "Дневник" разполага, "мащабният тържествен концерт", както самите организатори го определят в свое прессъобщение, струва 25 260 лева. Сумата е над една четвърт от изхарчените средства от студентския съвет за годината - 95 818 лева. "Тържественото честване на юбилейния празник на УНСС", както е наречен концертът в отчета, е и най-големият разход за годината.


В икономическия университет ежегодно се провежда и конкурсът "Мис и Мистър УНСС", за който са се похарчили между 4 и 7 хиляди лева. Във финансовите отчети от 2007 до 2010 г. има разходи за коледен коктейл за членовете на студентския съвет.


Коктейли се организират и в УАСГ. През 2007 г. събитието за членовете на студентския съвет на архитектурния университет е струвало 500 лева и се е провело преди коледните празници. През следващата година коктейлът се е провел през октомври и е струвал общо 3100 лева, през ноември 2009 г. са похарчени 3449 лева, през декември 2010 г. - 620.26 лева.


Миналата година имаше протести в няколко университета против увеличението на таксите за обучение. На снимката е кадър от недоволството в УНСС, където студентският съвет беше подкрепил ръководството на университета.

© Георги Кожухаров

Миналата година имаше протести в няколко университета против увеличението на таксите за обучение. На снимката е кадър от недоволството в УНСС, където студентският съвет беше подкрепил ръководството на университета.


През 2011 г. разходите за традиционния коктейл се припокриват с пътуване на членовете на студентския съвет. В документите е уточнено, че и двете събития от началото на ноември са организирани от един и същ студент, на чието име са отчетени авансите. За разходите по коктейла са похарчени 7782.67 лева, включително за озвучаване и наем за фотоапарат. Към туристическа агенция са изплатени 3250 лева и отделно за превоз към частна фирма - 1018.80 лева.


Във финансовия отчет за 2012 г. има само два платени аванса - 3028.54 лева за коктейл по повод дипломиране на студенти и 867.74 лева за коктейл без да е описан поводът. След датата и на двете плащания - 9 октомври, няма данни за доплащане на събитията.


Студентският съвет при Софийския университет "Св. Климент Охридски" харчи в пъти повече пари за командировки в сравнение с останалите университети, от които "Дневник" получи финансови отчети.

© Юлия Лазарова

Студентският съвет при Софийския университет "Св. Климент Охридски" харчи в пъти повече пари за командировки в сравнение с останалите университети, от които "Дневник" получи финансови отчети.


Сред разходите на студентския съвет на Софийския университет се открояват разходите за командировки в страната и в чужбина, които в сравнение например с УНСС, са високи. През 2007 г. от Алма матер отчитат 31 812 лева за пътувания зад граница и 807 лева у нас, на следващата година съответно 22 689 лева и 7997 лева. През 2009 г. командировките в страната надделяват и са на стойност 23 221 лева, а за чужбина - 10 539 лева.


През 2010 г. студентският съвет на Софийския университет отчита за пътувания в чужбина 31 483 лева и в страната за 24 329 лева, на следващата година съответно 17 280 лева и 41 387 лева. През 2012 г. разходите са 19 636 лева и 20 241 лева.


По-късно от Студентския съвет на Софийския университет уточниха, че средствата за пътувания се отпускат за участие на студенти на университета в симпозиуми, конференции и други научни събития.


За сравнение в следващия по брой студенти УНСС членовете на студентския съвет обикновено отчитат около 7 хил. лева общо за командировки, като само през 2012 г. са отчели повече - 12 684 лева за командировки в страната и в чужбина.

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  "...УНСС отпразнувал с чалга концерт за 25 хил. лева годишнината си..."

  Мисля, че ако от утре преподавателките излязат да четат лекции по монокини, на никого няма да направи лошо впечатление, този факт...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 2. 2 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Весело

  Яли,пили и се веселили.

 3. 3 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 645 Весело

  Академична работа отвсекъде.

 4. 4 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Весело

  Колегата по форум Владимир Йосифов твърди че който не може да се забавлява,и за работа не става.Мисля си да е прав.

 5. 5 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  А тъй
  както се пее:
  Промоция в У Не Се Се
  три изпита за двеста марки и едно прасе

 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Маркетинг? Нагледно обяснение на закона за търсенето и предлагането.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 7. 7 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  отново. образованието в България е невероятен провал, защото бълва полуграмотни хора, лесно манипулируеми и неразсъждаващи, с много лоша обща култура и познания за света, почти никакви аналитични способности и възможност да разбират как работят нещата.

  образованието ще започне да се оправя, която има конкретни програми, проекти и цели, които да се постигат от училищата, университетите и измерители дали целите се постигат.

  колкото повече частни институции, толкова по-добре. но стратегията е най-важна преди всичко

  РЕФОРМИ !
 8. 8 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 861 Весело

  Хаха, какво ли ще е в Нов български университет с космическите такси.
  :]

 9. 9 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#0:"В крак с времето"]В студентски блогове пише, че на сцената на концерта са изпълнявани песни с цинични текстове, сред които "Майната ти". На снимката: Поп фолк певицата Емануела. [/quote]
  [quote#1:"Γαλλα"]Мисля, че ако от утре преподавателките излязат да четат лекции по монокини, на никого няма да направи лошо впечатление, този факт...[/quote]

  всичко трябва да е "в крак с времето" ........
  каквито студентите , такива и преподавателите,такива и Родителите...

  такива и ценностите

  за съжаление "светила" като изтъкнатият проф. Драгомир Драганов - СУ

  дават по-друг прочит на т.н. реномирани ВУЗ-ове , барабар с "посланията" на чалгаджийката Емануела (от първата снимка)

  сутринта говорих с позната - вчера завърнала се от Албания...

  говори "лоши" неща за Албания ...
  "недемократична,нетолерастна,почистена,
  осветена"
  ............
  лош човешки матрЯл

 10. 10 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това сигурно е част от обучението - нямаш ли чалга съзнание, няма как да получиш еврофондове.

 11. 11 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Уви, цялото ни висше образование (с много малки изключения) е чалгализирано. Жалко за изгубеното време на студентите.

 12. 12 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1405 Разстроено

  Малко ме е срам ,че съм негов възпитаник

  15.02.1989 - 07.02.2018
 13. 13 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dantos":


  [quote#8:"Dantos"] Нов български университет с космическите такси[/quote]
  Ха ха надай се НБУ е под покровителството на Бизнеса.Може и Мис свят да си спретнем

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1405 Весело

  [quote#8:"Dantos"]Хаха, какво ли ще е в Нов български университет[/quote]

  Това не е университет , така че може и футболен мач да си спретнат

  15.02.1989 - 07.02.2018
 16. 17 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1180 Любопитно

  Мискинлъци! И това е само пяната на повърхността.... В хонорарите за изпълнителките влиза ли и диплома за ВИШУ?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 17. 18 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Въпросът за образованието и студентите е малко като въпросът за кокошката или яйцето

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 20 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Стати Статев празнувал ли е по време на чалга концерта? още ли е главатар на университета?

  РЕФОРМИ !
 20. 21 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Значи излиза, че УНеС-арските министри на Орешарски наистина са експерти. Експерти по разпускане в двора на училището под ритъма на чалгата. Он кампъс.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 22 Профил на mitko.dedov
  mitko.dedov
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Въпросът е, че няма кой да окаже натиск. Нямате си и на представа какво разводняване се е получило - от кол и въже събрани хора. Аз винаги съм казвал, че висшето образование е в известна степен елитарно и отредено за тези, които са носители на ценностите на академизма: старателни, упорити и мотивирани. Сред студентите будните са около 10-20%, дори това ми се струва много. Всичко друго е измет.
  Решение: граждански натиск. Падна ли прасето Пеевски - падна, ослушаха ли се за Карадере - ослушаха се, побърка ли се Боклушарски от протести - полудя направо. Ето граждански натиск. Системно прилаган в продължение на повече от пет години е рецептата за успех.

 22. 23 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Народа си сака чалга и тва е положението..

  Fail with honour then succeed by fraud
 23. 24 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Срамота, но от Утре-Носете-Съответната-Сума и с ректор, който стана известен като агент на ДС, гордеещ се с тази си принадлежност и приканващ студентите му да емигрират, не очаквам нищо по-различно.

 24. 25 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 594 Любопитно

  И това защо е новина?
  УНСС е меката на селянията от 'време оно'.

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 25. 26 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 691 Неутрално

  е... така се изгражда бъдещето ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 26. 27 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Чалга комуняги на чалга концерт се радват...

 27. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 29 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1419 Гневно

  Браво, другия път да покани Азис и Кончита Вурст.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 29. 30 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Каква управата на държавата-такива и студентите.

 30. 31 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До коментар [#9] от "Ганю From Левуново":
  А да не би да е "каквито преподавателите - такива и студентите"?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 31. 32 Профил на Balderdash
  Balderdash
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Мисля, че всякакъв друг вид концерт би бил крайно неподходящ за УНСС.

 32. 33 Профил на ДДД
  ДДД
  Рейтинг: 441 Гневно

  Ужас, безумие и ... съвършенна тъпота!

 33. 34 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 689 Весело

  Оная тапа от ДС там ли беше? Стати "Колеги що не ме търсите" Статевото имам предвид.

  Идиот до идиота в тая държава

  България, къде е нашия change we can believe in?
 34. 35 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ай ся да не се правим на изненадани ... вие да не сте очаквали джаз или класика. Докато у нас университетското образование е за всеки, няма защо да търсите елита на нацията в университетите. Каквото е навсякъде, такова е и там.

 35. 36 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 692 Весело

  По-добре Емануела от колкото Кончита Вурст...

 36. 37 Профил на vava
  vava
  Рейтинг: 381 Неутрално
 37. 38 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 587 Весело

  Квото учебното заведение, такава и музиката...

  911,959,964,993
 38. 39 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Няма нищо лошо, нито срамно да се празнува. И събитието да бъде заплатено по достойнство. Учудвам се, че още има хора, които се ...учудват на "чалга" в ивентите. Това не е музикално явление. Много, много отдавна чалгата стана социално такова. От времето, когато момиченцата мечтаеха за силикон и да станат чалга певици, мина време. Онова чалга поколение вече има свое поколение. И аз не се учудвам как е било възпитано това, което в момента празнува.

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 39. 40 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Ами че отива им... не ли?

  УНСС = чалга!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 40. 41 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1184 Весело

  УНСС винаги е било средище на чалгата.
  Чалгари влизат, чалгари излизат, а България остава без икономисти.
  Това е положението.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 41. 42 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#39] от "inadilov":

  Приемате спокойно ситуацията, явно, а оттам до пълното приемане на статуквото крачката е една.
  Поразмърдайте се малко, хора...!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 42. 43 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 538 Неутрално

  "Като не ви харесва, емигрирайте" - думи на ченгето-ректор на УНСС към протестиращите студенти преди няколко месеца.
  Така че няма защо да се учудваме...

 43. 44 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  С чалга ритми,крепостта наука няма да ни устои!

 44. 45 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Защото са корумпирани преподажателите им.Ако бяха почтенни щяха да празнуват с Хард Рок и Хеви метъл.

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 45. 46 Профил на elmarini
  elmarini
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ми то не само там (УНСС) е чалга. В другите икономически висши училища положението не е по-добро. Изобщо, "икономическо образование в България" все повече звучи като оксиморон

 46. 47 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Щом студентите, интелектуалният елит на нацията, са в плен на чалгата, какво да очакваме от останалите млади?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 47. 48 Профил на ВаняХр
  ВаняХр
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Кога Студентския съвет се превърна в ивент агенция? Жалка история.

 48. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 50 Профил на e.russeva
  e.russeva
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Ще се разрева

  Life begins at the end of your comfort zone, http://runner.bg
 50. 51 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#42:"Dr. G."]Приемате спокойно ситуацията[/quote]

  Как приемам ситуацията не е обект на тази статия, нито на този разговор. Ако трябваше да се прави нещо, трябваше да се направи преди 20-25 години.
  И какво значи: "поразмърдайте се малко, хора"? Не ви питам вие какво правите, но да сте "извънстоящ" може и да е удобно, за сметка на това - не върши работа. Мисленето и възпитанието са продукт на много години труд. И на избор. Никой насила не ги е карал да изберат "чалгата", говоря за организаторите, но така са си осигурили одобрението на по-голямата част от студентите. И не ми е интересно какво ще се случи с тези, които се припознават с тази естетика. Интересува ме какво ще се случи с останалите, тези, с които ще се видим напр. на Аеросмит. Защото, ако някой може да донесе промяна в статуквото, това са (ще направя заемка) "сърдитите млади хора", а за тях Дали е испански сюрреалист.

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 51. 52 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Срамна история...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 52. 53 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 758 Весело

  "УНСС отпразнувал с чалга концерт за 25 хил. лева годишнината си".
  Това заглавие не е добре редактирано,май се споменаваше Софийската филхармония,солисти от Операта.....

 53. 54 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 922 Весело

  А сега вече 334 дни чалга "концерт"изнасят преподавателите на УНСС в цяла България за цяла Европа.

 54. 55 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Изобщо не желая да защитавам УНСС, но от статията се разбира че:

  1. концертът е бил през 2010-та при стария ректор
  2. на концерта е имало и други не-чалга изпълнители

 55. 56 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 434 Неутрално

  По - впечатляващо щеше да е ако целия випуск се бе изкачил на Черни връх.

 56. 57 Профил на Nikolay Spasov
  Nikolay Spasov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Нито 25 000 лева са толкова много за отбелязване на юбилей, нито това че е имало чалга изпълнители е толкова учудващо (в крайна сметка това е най-популярната музика в страната ни, no?). При годишнината на един университет в Холандия да не мислите, че опера са пели - имаше си популярна музика, както и електронна и хората си се напиваха на кампуса (о, какво възмущение щеше да цари, ако това беше в УНСС) и си се кефеха, даже направиха голямо нощно парти в библиотеката - и това не пречи учебното заведение да е едно от доста елитните в Европа според класациите. С други думи проблемът не е в 25 000 лева и че е имало чалга изпълнители, проблемът беше че и Андреа Бочели да беше пял, УНСС и нивото му пак щяха да са си все толкова ниски.

 57. 58 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Най-тъжното не е, че чалга университет празнува годишнината си с чалга, а че Щурците са били на една сцена с гореизброените. Какво ли се учудвам - орденът, който приеха от Гоце, беше навярно най-голямата чалга в съвременната ни история.

  Hang on tightly, let go lightly
 58. 59 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Не знам защо чалгата ви е проблемът. Тя не е. Истината е, че ако създадеш нечисти практики в университета си, чалгата не е показател, че си не много читав, а е само сламка, за която да се хванат псевдоморализатори. Истина е и че от УНСС излизат добри специалисти, но поради демографското положение в страната, те трябва да приемат всички - нали се сещате, че никой ректор няма да си треже субсидията, за да запълни университета си с качествени студенти. Нивото ще пада още повече...друг е въпросът между другото как стоят нещата с достъпа на университета до качествени онлайн бази с данни - научни издания, периодични издания, статии и т.н. Би трябвало да се внедрят в университетите по-добри връзки с подобни бази с данни, но за това е нужно желание, което се трансформира в употребяването на 25 000 лв за организиране на празник, който е целогодишен за студентите в този студ. град.

 59. 60 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dantos":

  В Нов български никога няма да поканят чалгаджийки.
  Но, нали, лесно е да се хейтва, без да си запознат с атмосферата в този университет.

  Продължавайте да си искате бастионите на комунизма СУ и УНСС.

 60. 61 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#41] от "Dr. G.":

  Е, как да остава без икономисти?!!
  Виж, видните кадри на УНСС- Петър Димитров, Орешарски, Стойнев и др. доказали се деца на партията.

 61. 62 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 381 Неутрално

  КАКВОТО ИМ Е ВЕСЕЛИЕТО
  ТАКОВА ИМ ПРЕПОДАВАНЕТО
  ТАКОВА ИМ ПОВЕДЕНИЕТО
  ТАКИВА ИМ ТУДЕНТИТЕ
  ТАКИВА ИМ ЗНАНИЯТА
  *МАЙНАТА ТИ* Е БИЛО ПОЗДРАВ
  ЗА РЕКТОРА

  ЖАЛКО ЗА 10% чИТАВИ СТУДЕНТИ

 62. 63 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Всъщност се извинявам - сега погледнах онлайн ресурсите на УНСС - добри са, заблудил съм се заради неадекватността при други университети. Не знам до колко студентите ги използват, но моя позната писа курсова работа с доста стари данни - може би не са разпространени подобни платформи. Има имена в икономиката, които биха дошли да изнесат курс или семинарни упражнения в УНСС за по-малко от 25000лв. Това не значи хората да не празнуват - и в други страни си пийват, забавляват и т.н. Друг е въпросът дали това трябва да става със скъпи изпълнителни въобще.

 63. 64 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Нивото на образованието пада, срива се трагично

 64. 65 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#1:"Γαλλα"]Мисля, че ако от утре преподавателките излязат да четат лекции по монокини, на никого няма да направи лошо впечатление, този факт...[/quote]
  Определено не си наясно как изглеждат част от преподавателките в УНСС. Поради което няма как да се досетиш какво би се случило, ако се метнат по монокини на академичния плаж

 65. 66 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Чалгата над всичко, това май е днешното мото на УНСС...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 66. 67 Профил на Десислава Антонова
  Десислава Антонова
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#57] от "finchybg":

  Точно за Холандия ми дойде пример. Моят университет тази година празнува 100 години. През октомври и ноември имаше партита и купони, организирани и платени от университета всяка седмица. И не, не беше класическа музика, понеже идеята е студентите да се забавляват, съответно се подбира музика, която да им харесва. Междувременно, всичко се случва в кампуса, емоцията се споделя и с преподавателите, които се веселят наравно със студентите. Нищо, че музиката им едва ли е по вкуса им. Всеки вторник, с финансовата помощ на университета се организира студентско парти в местен бар. В допълнение, за 3-ти път в последните 7 месеца от моя департамент ни организират тийм билдинг, на който и хапнем, да пийнем, да се видим и да се повеселим. не знам защо у вас битува мнението, че университетът е само и единствено за лекции и всякакви извънкласни дейности, свързани с веселие биват представяни като нещо ужасно.
  Второ, насочено към Дневик: Уважаеми автори, информацията представена от вас е некоректна. Разходите за командировки в чужбина, които представяте, не са разходи направени от членовете на СС, а са разходи, с които са финансирани редица студенти, отбори от студенти за техни участия в международни конференции и състезания. Някои в Европа, други в САЩ. Студентският съвет на Софийски университет е финансирал редица такива пътувания, защото идеята на СС е да помага на студентите. И аз съм за това, да се дават още повече пари за "командировки в чужбина", ако това ще осигури на повече студенти участие в престижни конкурси, състезания и конференции, където преди всичко, те представят университета си.

 67. 68 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1550 Разстроено

  Още в далечната 1999 г. един приятел бе казал, че в УНСС няма студенти, а клиенти. За мен е неразбираемо на купон на истински студенти присъствието на описаните "певци", с изключение на "Щурците" и Дичо. Друг е въпроса за изгубеното достойнство на "Щурците", та да се съгласяват да пеят заедно с другите.
  А най-големия проблем са студентските съвети. В този си вид те са нонсенс. Абсолютно са зависими от ректора и те работят за ръководството на университетите и против интереса на студентите. Т.е. явяват се наказателен отряд на ръководството. Което за едно училище е абсурд. Това се видя при протестите на студентите миналата година. В момента Стати Статев може да бъде махнат само от Пеевски или Цветан Василев.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 68. 69 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2040 Разстроено

  Чалгата като манталитет не може да бъде допускана до учебно заведение, без значение дали е детска градина или университет! Пошлият вкус на част от преподавателите и студентите си е техен личен проблем и могат да се отдават на хоби и забавления в свободното си време и да плащат, колкото преценят за участие в подобни "веселби". Не може да се налага и вкусът на малцината културни студенти, дори да е безупречен. Скандално е да се плащат толкова много пари за "концерти", средства, които биха могли да подпомогнат студенти и преподаватели в нужда, ако няма, да ги дарят за наука. Командировките и пътуванията са много по-адекватна дейност на СУ - участие в конференции, студентски състезания, връзки с чуждестранни университети.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 69. 70 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 534 Неутрално

  УНСС е един от ''магазините'' за дипломи у нас. Предвид нивото на студентите им напоследък, чалгата е напълно естествена за това учебно заведение.

  Too much цензура Баце.
 70. 71 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 452 Неутрално

  В единия университет чалгари, в другия пияници ... на 33 години си супер преуспял с диплома от университет, който беше последната спирка на момчетата кандидат студенти, преди да се примирят, че ще трябва да ходят в казармата ... за какво изобще се чудим защо сме на това дередже?

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 71. 72 Профил на zlatka1
  zlatka1
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Този Стати Статев както и Гумен Речев са ченгелаци от 6 - ти отдел==затова не се и учудвам че чалгарията е превзела УНСС

 72. 73 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 861 Весело

  Трябвало е да поканят Лили Иванова да пее, кажи-речи са набори с университета. ))

 73. 74 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#60] от "journey":

  Аз не твърдя подобно нещо в коментара си. Нито пък хейтвам.
  Хейтърските коментари са доста по-различни и доста "по-цветни" словесно.

 74. 75 Профил на Здравко Здравков
  Здравко Здравков
  Рейтинг: 595 Неутрално

  За мен чалгата е проблем. Проява на лош вкус е.

 75. 76 Профил на cat_empress
  cat_empress
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Каквато държавата, такова и нивото на университетите като УНСС!

  «El mundo era tan reciente que muchas cosas carecían de nombre, y para nombrarlas había que señalarlas con el dedo»
 76. 77 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Весело

  Уважаемият Трактор е преподавател по фирмена сигурност там !

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 77. 78 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#15] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Много ми е интересно защо винаги има някакъв хейт към НБУ? (Не съм го завършил и като цяло не ми пука особено).

  Но от това, което съм видял, е единственият частен университет, който е силен (първи) в доста специалности, кани интересни преподаватели и като цяло е доста по-свободен и отворен към новото.

  Освен това е частен, което само по себе си е добре, и за да тръгне образованието ни нагоре, това трябва да сполети всички университети.

 78. 79 Профил на petyo_yonchev
  petyo_yonchev
  Рейтинг: 12 Разстроено

  Както се пееше в една песен на Ъпсурт:
  Опа, живота ми е поп-фолк!

 79. 80 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#31:"Daniboy"]А да не би да е "каквито преподавателите - такива и студентите"?[/quote]
  [quote#30:"sospecha"]Каква управата на държавата-такива и студентите.[/quote]
  прави сте , така е

 80. 81 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#12] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  и мен....

 81. 82 Профил на Ivan Koutzaroff
  Ivan Koutzaroff
  Рейтинг: 8 Весело

  Светлото бъдеще на KLETA MAJKA BALGARIQ!

 82. 83 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 267 Весело

  Меката на селянията е Свищов!

 83. 84 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Неутрално

  Не знам защо , не съм изненадан!

  klimentm
 84. 85 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#84] от "klimentm":

  За Свищов ли?

 85. 86 Профил на SStan
  SStan
  Рейтинг: 444 Разстроено

  Чалгаджийницата обхвана цялото общество! Факт!

 86. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Като обучаваш чалгаджии,какви да поканиш на празника.

 87. 88 Профил на jorosrabskia
  jorosrabskia
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#12] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  И мен ме срам, но УНСС не е това което беше до 2000 г

 88. 89 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Архитектите май се е наложило да позатегнат коланите (ако проследим харчовете им от 2007) вследствие на спукания ипотечен балон, нещо което не изглежда да е раазмътило водата в УНСС...

  I Want To Believe
 89. 90 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Има ли учудени за УНСС? Това заведение просто трябва да стане институт и да се влее в някой истински университет - СУ или ТУ.

 90. 91 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Вопиющ академизъм. Долни щракачи.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK