Европейският избор при махленско-балканско-проруското безобразие

На 9 май пред паметника на Съветската армия

© Юлия Лазарова

На 9 май пред паметника на Съветската армияОсновните политически играчи очевидно схващат идващите европейски избори като схватка на местния терен, за властта в националната държава. И затова хвърлят в огъня на своето противоборство всичко, което им е под ръка. Всеки пали пожар, в който се надява да изгорят другите. Все някой от играчите ще излезе от пожара по-малко обгорял от останалите. Но кой печели и кой губи от изборите – това няма да е равно на печалба за обществото. Защото в огньовете, запалени от парламентарните партии, гори националният интерес.


Вече впрочем се виждат повече и по-малко обгорели играчи, стига човек да знае как да гледа.


Силен печеливш засега
е Волен Сидеров
който направи хеттрик, докато другите още не могат да си подредят краката.


Първият му гол беше успешното изнудване на БСП по повод изработването на декларация за положението в Украйна от външнополитическата комисия на Народното събрание, председателствана от Янаки Стоилов. ДПС хитро отсъства (без обяснение) от въпросното заседание, а ГЕРБ присъства, само за да захлопне капана върху БСП. А това си е капан, защото навръх Деня на Европа социалистите от БСП и неофашистите (не го казвам аз, а Марин льо Пен) от "Атака" сглобяват по същество антиевропейска и пропутинска декларация. И не само я сглобяват, но и я публикуват. От името на парламентарната комисия.


Вторият Воленов гол беше създаването на изумителната анкетна комисия, чиято цел е да изобличи президента Плевнелиев в "нерегламентирани контакти" с ЕРП-та. И "сини", и "червени" конституционалисти вече обясниха, че тази комисия е противоконституционна. Но тя съществува и освен това е под председателството на атакистката Ташева. Която на свой ред отдавна трябваше да е следствена за насаждане на междуетническа омраза (заради тезата й, че "сирийските бежанци са канибали").


Политически погледната, ситуацията с анкетната комисия е също толкова ясна, колкото и конституционната. С негласната подкрепа на ГЕРБ и явната на БСП най-фашизираната персона от неофашистката партия "Атака" оглавява комисия за разследване на държавния глава. Навръх Деня на Европа. А самият държавен глава е не къде да е, а в Германия, на гости не на кого да е, а на германския държавен глава. Който пък не е кой да е, а самият Гаук, чиято репутация в Европа не е несравнима с репутацията на Нелсън Мандела в света. И който никога, при никакви обстоятелства, не би поканил за свой гост нито Сидеров, нито Пеевски, нито кой да е от останалите карикатурни гномове, ритащи се по кокалчетата по повод европейските избори.


Третият гол на Волен беше демонстративното издърпване на русофилския вот от БСП. Защото в Деня на Европа прочутото движение "Русофили" се оказа пред паметника на шмайзера не с БСП, както винаги е било, а с неофашистите от "Атака".


Във всичките тези ходове Сидеров очевидно се радва на


негласната подкрепа
на ГЕРБ и ДПС


Причината е ясна: всичките голове на Волен са във вратата на БСП. А и ГЕРБ, и ДПС са си внушили, че е в техен интерес на тези избори БСП да се представи зле. За да могат после те, ГЕРБ и ДПС, да налагат волята си над социалистите.


Което щеше да си бъде чисто партиен проблем на БСП (щом са стигнали дотам да се водят по акъла на Волен...), ако в кашата не беше се оказал замесен държавният глава – единствената институция, от която в последните месеци чуваме смислено политическо говорене. И от която вече, искаме или не, свикнахме да очакваме периодично препотвърждаване на елементарния факт (който основните политически партии се опитват да скрият), че България е член на ЕС и НАТО. Не е самотно сираче, оставено на студа и дъжда, чудещо се дали да се подслони в Москва или в Брюксел. А е част от най-справедливата, богата, свободна и мощна цивилизация в света.


Намесвайки президента, всички парламентарни партии прокарват


нова разделителна бразда


Всички, защото бившите приятели на президента от ГЕРБ очевидно участват в заверата за неговото сваляне. Инак нямаше да задействат вицепрезидента Попова като своя пета колона в институцията "Президент".


Така от едната страна са се струпали БСП, ГЕРБ, ДПС и "Атака". От другата се оказва държавният глава.


Техният, на партиите, разчет е очевиден: да направят така, че в очите на гражданството Плевнелиев да изглежда като отцепник, рушител и разединител. Защото всички те, партиите, са срещу него. Получава се обаче друг, неочакван ефект. Заставайки рамо до рамо, БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" демонстрират на гражданството, колко те самите си приличат една на друга – еднакво свадливи, еднакво кресливи, еднакво невъзпитани, с еднакви плоски шегички и дребни номерца. И колко различен от тях е (вече) президентът. За илюстрация, просто сравнете онова, което Плевнелиев е говорил в Германия около Деня на Европа, с простотиите, които тук върху нас изсипаха парламентарните партии. Той говореше за Европа и XXI век. Те говореха или за Русия, или за XIX век, или един за друг, или просто ръсеха някакви глупости.


При все това ритането на президента по кокалчетата все пак създава рискове за националната сигурност. Защото се оказва, че докато Европа е застанала лице в лице с нов враг (Путин), който бута нещата към нова студена война, у нас


политическият елит се подрежда срещу държавния глава
и върховен главнокомандващ


И, подреждайки се, повечето парламентарни политици намират начин да смигнат към Кремъл: "Вижте ме, другари, как здраво го ритам този ваш враг, дето говори против вашите троянски коне..." Никак не е случайно, че поредните фойерверки от сериала "Ще строим Южен поток напук на всички еврогейове" се случиха точно на 9 май; и че в тях с удоволствие участваха всички парламентарни сили (освен комай ДПС, хитро оставило останалите да вдигат пушилката покрай вечната българо-съветска газова дружба).


Европейските избори у нас
се оказват балкански


Не става дума за формирането на бъдещи политики на ЕС, а за групови политически сметки.


Сметката на Сидеров е отново, както миналата година, да изскочи от политическия гроб, умело използвайки изострената политическа ситуация. За да може после да упражнява властта като нечий балансьор.


Сметката на ДПС е при отслабена БСП да може да наложи по-решително своята воля върху състава и посоката на правителството.


Сметката на ГЕРБ е при отслабена БСП – и с подкрепата или поне при доброжелателния неутралитет на ДПС – да наложи предсрочни избори "две в едно", т.е. за парламент и за президент едновременно.


Сметката на БСП е... Не се вижда такава. Май там не умеят да смятат и затова социалистите изглеждат, поне засега, като основните обгорели в пожарите, в чието палене участваха.


Нашата, на гражданите, сметка е за по-добра, силна и развита Европа. Парламентарните партии не ни предлагат нищо такова. Съвременно държавническо говорене чуваме предимно от президента, но той пък не се явява на тези избори.


И все пак е добре, че поне някой овластен субект държи европейския фронт на тази балканска територия. Така се виждат разликите в нивата. И остава възможността рано или късно във властта да влезе политическа партия, която също държи европейския фронт. Защото, макар махленско-балканско-проруското безобразие в политиката днес да е доминиращо, това не може да трае вечно.


На тези избори обаче европейският избор може в най-добрия случай само да бъде обозначен. И това е истинският смисъл да се гласува, вместо да се ходи за риба.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (197)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Да не ми се сърди г-н Евгени Дойнов, ако си го кажа направо:
  В немският печат не ми се е случвало да чета такъв вид статия. По принцип най-харесвам статиите на Ройтерс, понеже са неутрални и показват фактите, каквито са си, всичко друго в коментарите. Тази статия не е неутрална.

  Ако се публикува в немски форум, преведено правилно, ще има да чудят немците. Понеже начина на мислене не съвпада със немският.

  Сума ти метафори, за всяка отделна партия. Целта на всяка партия е да спечели гласове, затова за тази цел гледа да излъже да привлече повече гласоподаватели. В крайна сметка всичко опира до председателя на партията, най-добре него да опознаеш.

  В Германия е на повече нива, има и фракционни председатели, при SDP Зигмар Габриел е председателя със много слаба роля, Щайнмайер е показващ посоката.

  Es muß Geld fließen!
 2. 2 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Тръпки ма побиват какво щеше да стане сега у нас,ако не бяхме в ЕС....Той поне е неква спирачка за настъплението на простотията и ретроградността у нас...

 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Статията е добра и за съжаление това е реалност.

 4. 4 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Активен съм в Dnevnik.bg и още един български всекидневник от 2008 г. В началото тука можеше без ъкаунт да публикуваш мнение. Имаше доста простотии и селянии, но обиди или спрямо нормалните етични правила беше много рядко. Но не съм и бил много често, по веднъж седмично, тогава. Не знаех, че имаме толкова българи с толкова лош български, като: "к'во ми се правиш на отворко". Както тогава, така и сега, не може да се редактира мнение, човек пише бързо и допуска грешка.

  Откакто влезнахме в ЕС, в последната една година, има много значително подобряване на тона спрямо отпреди 6 години. На вас там не ви прави впечатление, пишете на 20-30 форума, аз на 4 български и дузина чуждестранни. Тона между чуждестранните и българските е много различен, не мога по едно и също време да пиша едновременно и на двата.
  Има подобрение, в положителна посока.

  Es muß Geld fließen!
 5. 5 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Анализът на Дайнов звучи обективно и убедително. Силен е защото се опира на общоизвестни факти които могат да оспорят само комунистите (но те всичко могат да оспорят - колкото и абсурдно да е). Силен е и заради това, че не се вижда пролука в логиката на тълкуването им. Дано стигне до съзнанието на повече наши сънародници!

 6. 6 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Въпреки всичките безобразия, дето натвори - скандали по летища, ресторанти, плажове и пр. - Сидеров пак ще се класира на тези избори. Електората не се отличава с особен интелект.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Абе не знам,но Дайнов е объркал понятията. Атака не е неофашистка партия, а проруска, неокомунистическа. Второ- БСП чудесно вижда сметката и няма намерение да я плаща, нито сега, нито в бъдеще. От 20 години са във властта и ако това е неразбиране на сметката.....Дайнов този път не разбрал нещо - БСП, ДПС И АТАКА са едно и също котило целта на което е да изпивамозъка на сдухания електорат и да богатее без да работи.

 9. 9 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Само не разбрах този път къде са забъркани руснаците и Путин лично

 10. 10 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Впечатляващо! Дайнов се нахвърля върху всички. Явно с президента служат на един и същ господар, но боже колко малко са останали. Човек лесно може да ги преброи. След като не намери в Б-я съмишленици, пред които да излива антируската си злоба Плевн отиде в Германия при техния президент. Нали той беше първият който бойкотира олимпиадата. Какво са си говорили обаче знаят само немците. Едва ли са били единодушни.

 11. 11 Профил на ImenA
  ImenA
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#9:"agl52316780"]

  Само не разбрах този път къде са забъркани руснаците и Путин лично [/quote]

  Путин е виновен за всичко! И за разпадането на ЕС пак него ще обвинят...

  Libera te tutemet ex inferis
 12. 12 Профил на koskol
  koskol
  Рейтинг: 225 Гневно

  Така наречения ни "политически елит" е като динена кора седяла дълго време на лятното слънце-прокиснала и миризлива,всеки се гнуси да я ритне защото сам ще замирише.Прав е автора наистина се налага да я махнем от пътя си.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#11] от "a.millefolium":

  Не се притеснявай за ЕС, колкото и да ви се иска на чугун-оф-интербригадистите, БГ е член на ЕС и се намира в Европа, а не при североизточниците неандерталци.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1563 Разстроено

  Мои приятели бяха 2 седмици на път, в един пусти ЕС. Видяха какво е Великден там, както и други разни "мурафети".
  Без допир с пу6илките, които се вдигат из БГ.
  Преди 10 дни се прибраха "в кацата с лайна", по тяхните думи. И с всички сили се опитват да стоят на страна от "посланията" на тази пасмина, която се е само-обявила за "политически елит".
  Констатацията че "толкоз можем" като нация е доста тъжна, но реалистична. А матрЯлът е достатъчно зомбиран, обеднял и озверял, че спокойно 6те прегърне поредния "спасител", който му запее песньовката за "хубав живот без много работа". И ЕС би напуснал, само да не си развали хатъра, нал тъй...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3394 Неутрално
 18. 18 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#15:"dark'star"]а и всички българи като цяло са русофили[/quote]

  Трудно се къса с миналото, видно е от общия знаменател и смелата генерализация, като резултата е подобен на:

  " - Всички луди - на борба за мир! "

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 19. 19 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#15] от "Consumer":
  Не се притеснявай ... Бяхме с Кайзера, бяхме с Фюрера, бяхме със СССР = това не е константа , а променлива Константата е , че сме между Европа и Русия и периодично надмощието се променя - Нищо не е вечно = Нито Византия, нито арабския халифат, нито Османците, нито Австроунгария , нито СССР ... Само България е вечна Още много промени ще видим !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 20 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вярна, но тъжна статия. БГ съвсем го е закъсала след като точно сегашния президент е останал единствения читав политик в държавата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Причината е ясна: всичките голове на Волен са във вратата на БСП. А и ГЕРБ, и ДПС са си внушили, че е в техен интерес на тези избори БСП да се представи зле. За да могат после те, ГЕРБ и ДПС, да налагат волята си над социалистите.

  Така от едната страна са се струпали БСП, ГЕРБ, ДПС и "Атака". От другата се оказва държавният глава.

  Дайнов пак дрънка неземни простотии в опит да омаскари ГЕРБ. Не че съм учуден.

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#8:"SSS"]Дайнов този път не разбрал нещо - БСП, ДПС И АТАКА са едно и също котило целта на което е да изпивамозъка на сдухания електорат и да богатее без да работи. [/quote]

  И ти не си разбрал - пропускаш ГЕРБ!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 23. 23 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Че е замислена на една ракия, това ясно!
  Въпросът е, на колко я е завършил!

 24. 24 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Показателно е как всички форумни комуняги хвалят статията и Дайнов. Целта ачик-ачик се да се сложат в един отбор ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака. Защо се прави това е ясно на всеки малко по-умен.

  Жалка история.

  Няма шики-мики.
 25. 25 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 388 Неутрално

  ПРОФЕСОРЕ
  НЕщО СЪщЕСТВЕНО ЛИПСВА в писанието

  реформаторският блок
  не мога да повярвам,че случайно си го
  изпуснал
  ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ Е САМ
  разделителната линия е- ПРОРУСКИ ,АНТИБЪЛГАРСКИ партии

  и ПРОЕВРОПЕЙСКИ,НАЦИОНАЛНИ
  в 2 група май,май остана само РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК
  пропускснето на този факт и отсъствието му от
  анализа е НЕГЛАСНА ПОДКРЕПА НА РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА

 26. 26 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#22] от "dustman":

  Много добре разбрахме стратегията , другарю. Жалкия ви хор е прозрачен.

  Няма шики-мики.
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  "Заставайки рамо до рамо, БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" демонстрират на гражданството, колко те самите си приличат една на друга ..."

  ... ами как няма да си приличат, като са клонирани от един и същ организъм - на вечно живата БКП/ДС?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  [quote#7:"a.millefolium"]Тук е България и за ЕС няма място.[/quote]

  Тъй ли бе, тавариш? България Е част от ЕС, ако не си разбрал. И това е много положителен факт, който не е по силите ви да промените.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Заставайки рамо до рамо, БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" демонстрират на гражданството, колко те самите си приличат една на друга – еднакво свадливи, еднакво кресливи, еднакво невъзпитани, с еднакви плоски шегички и дребни номерца.

  Пропуснал е да добави еднакво крадливи, еднакво национално безотговорни, еднакво корумпирани и еднакво некадърни.

 30. 30 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 388 Неутрално

  до петолъчката /9/

  забъркани са там от където идваш

  чОМАДАН=ВОКЗАЛ=СИБИР

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  [quote#15:"dark'star"]всички българи като цяло са русофили[/quote]

  Това е също толкова вярно, колкото и че България при бай Тошо е била пета индустриална сила в света.

  Русофили са носталгиците по еднопартийния комунизъм, защото гледат с надежда завръщането на еднопартийния фашизъм в Русия и се надяват, че и тук ще стане така. С надеждите ще си останете, другарчета.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Интересно как червените безбожници станаха първи християни. По заръка от Москва както изглежда.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 34. 34 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 713 Неутрално

  "И все пак е добре, че поне някой овластен субект държи европейския фронт на тази балканска територия. Така се виждат разликите в нивата. "
  ... Ами точно това е проблемът - че европейският фронт го държи толкова невзрачен индивид като Плевнелиев. ... И, че тези които държат този фронт, някак срамежливо, почти незабележимо мрънкат (а най-често мълчат), когато става въпрос за българските интереси в "европейското семейство". Нещо като руска агентура, на с обратен знак.
  ... Та, затова повечето мислещи на тази територия са отвратени и от едните и от другите.

 35. 35 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 860 Весело

  [quote#1:"slan"]Да не ми се сърди г-н Евгени Дойнов, ако си го кажа направо:
  В немският печат не ми се е случвало да чета такъв вид статия.[/quote]

  Не му се сърдете на г-н Дайнов. С нещо трябва да си оправдае центовете в джоба, било и със злоба

  Евроатлантида
 36. 36 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Накратко:
  1. всички са маскари
  2. но има един бащица облечен в бяло (Р. П.) който бди и се жертва за нацията
  3. който не е съгласен с автора е най-малко роднина на В. Путин желаещ минимум разпадане на ЕС

  И в морето ми е до колене .....................
 37. 37 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#31] от "dark'star":

  Ами, аз затова пиша, че БГ съвсем го е закъсала щом този е читавият политик...

 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#30] от "btl56358577": " чОМАДАН=ВОКЗАЛ=СИБИР"
  Практиката показва обратното:
  ЧЕНОДАН = АЕРОПОРТ = ТЕРМИНАЛ-2
  ... кеф ти Италия, кеф ти Испания ...
  Не казвам, че е за добро ... Това което остава в България няма къде да ходи и най-доброто което е видяло е СОЦа и доброто иде от Русия, а не от ЕС !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  ИЗБОРИТЕ СА ОПОРОЧЕНИ още преди да са започнали.
  НАД ЕДИН МИЛИОН МЪРТВИ ДУШИ.
  С които УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЕ МАНИПУЛИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ
  И НИКОЙ НЕ ОБЕЛВА И ДУМА ЗА ТОВА.

 40. 40 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz": " Русофили са носталгиците "
  +++ ТОЧНО ! Прав си ... никога нищо не се е върнало в същия си вид ... , но "Русофилите носталгици" висят като дамоклиев меч над главата на русофобите и я секат всеки път, когато не са в час. Нашето общество не приема безработицата и грабежа за нормално състояние = за това всичко "дясно" се проваля ... Чуждо е на начина на мислене на критична маса хора. "Десните" да си сверят часовника според условията или заминават в историята!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 41 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Защо Попова да е пета колона на ГЕРБ?!!! Напротив! БОйко се отърва от Попова като мислеше, че тя ще се кротне като Вице. Само че тя ОЧЕИЗВАДНО е на хранилка към Генералското движение на БСП. Затова постоянно се меси там, където не и е работа!

 42. 42 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Какъвто народа такива и управниците.Ние ги избираме и преизбираме и им се радваме на простотиите.Особено в последната година с гафовете които направиха никоя държава не би ги държала а ние им се радваме че са продали интересите на държавата и пак като послушни овце ще гласуваме за тях.Ще трябват стотици векове докато народа ни проумее че той е фактора който определя курса на държавата а не политиците.

 43. 43 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Любопитно

  /#/Цитат от статията:
  "Всички, защото бившите приятели на президента от ГЕРБ очевидно участват в заверата за неговото сваляне. Инак нямаше да задействат вицепрезидента Попова като своя пета колона в институцията "Президент".

  А когато очевидното НЕ Е ДЕЙСТВИТЕЛНО какво правим?!
  Или внушенията са допустими когато трябва да се омаскарят личности или партия?!?!
  Питам автора?

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 44. 44 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#32:"Norman Granz"]Русофили са носталгиците по еднопартийния комунизъм,[/quote]


  не е точно така. Русофилството е вид КАРИЕРНО позициониране. Всички знаят в БГ, че има група, която е директно към КГБ(например Генералското движение в БСП). Тази група коли и беси на принципа РУСОФИЛИ и Русофоби. По-важни тук са русофобите. Те са системно ограничавани и гонени от общестевни позиции, държавна администрация и бизнес, ако Генералското движение ги заподозре в Русофобия. Защото, казват си в КГБ, когато ние си върнем обратно България тези хора не трябва да имат позиция, от която да ни противодействат. Затова е толкова важно деленето на Русофили и Фоби още от Освобождението насам. Така просто Имперска РУсия си подбира КАДРОВИЯ АПАРАТ В (новата) Губерния. Има си съвсем конкретни списъци от София до най-малкия град кои хора(русофоби) не трябва да бъдат допускани ДО НИКАКВА ДЪРЖАВНА ПОЗИЦИЯ. И това е факт стар колкото нова България(от 1878).

 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1388 Любопитно

  Снимката горе, с българското знаме преливащо в руско е гнусна. Какво искат да ни кажат държащите го, че искат да се присъединим към Русия? Каква изобщо е идеята?
  Аз съм русофил, но не искам присъединяване към Русия нито към която и да е друга държава. Дивотии.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#7] от "a.millefolium":

  Тук е Европа и винаги е било. Бегай си ти в Азия, при другите азиатски варвари.

 47. 47 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#15] от "dark'star":

  Как пък реши, че народа са русофили... Това, че една клика, облажвала се по време на комунизма и некадърна да свърши нищо сама в свободния свят е русофилска не го бъркай с българския народ. Това, че на тия хорица толкова им е акъла и ходят да скачат пред паметника с руски знамена изобщо не означава, че останалите ги подкрепят. Или за използвам вашата опорна точка - побелелите дементирали старци и стотината платени (или натягащи се за партиен пост) дебили дето палиха европейски знамена на 9 май не са българския народ.
  А иначе на Дайнов коментарът ми е малко странен, особено в частта за ГЕРБ. Знам пристрастията на Дайнов и неизразената насока за гласуване, но някакси изглежда нелогично ГЕРБ да си сваля собствения президент. Особено, когато той печели подкрепа за партията сред мислещите хора. Ако ударят президента директно ще загубят тази част от електората си, а именно тя им дава преимуществото пред другия, които разчитат на предимно не особено мислещи и първосигнално действащи хора.

 48. 48 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1388 Любопитно

  заради тезата й, че "сирийските бежанци са канибали"
  ******************

  Дали са канибали - не знам, но че са джихадисти е без съмнение.

  Финансово разузнаване засякло съмнителни преводи към „бежанци“ у нас, схемата е типична за терористи

  http://www.segabg.com/article.php?id=698354

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 49. 49 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Смехотворна статия, смехотворна, защото Дойнов се опитва от един средностатически гешефтар, какавто е Плевнелиев, да направи някакъв визионер или дори европейски стратег, което не е по силите му. Ако не бяха дописките в Дневник едва ли щях да разбера, че Плевнелиев е бил в Германия, защото големите немски медии не отразиха по никакъв начин това посещение. И с право!

 50. 50 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Забравихме Барекоглу! А пък ако Сидероглу отново спечели, както при предишните избори ще е най-добре май отново да дойдат турците!

 51. 51 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1388 Любопитно

  [quote#15:"dark'star"]Про-европейската (разбирай анти-руската)[/quote]

  Такова разбиране на нещата, че проевропейското значи антируско, битува само в България и в някои страни от източна Европа, и винаги ми се е струвало идиотщина.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 52. 52 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#40] от "dark'star":

  Кое определяш като "дясно", аз така и не го разбрах през тия години на преход. Истинско "дясно" имаше в Полша, Чехия и Унгария, а у нас пребоядисано червено и нескопосан център.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#47:"ugi"]

  До коментар [#15] от "dark'star":

  Как пък реши, че народа са русофили... Това, че една клика, облажвала се по време на комунизма и некадърна да свърши нищо сама в свободния свят е русофилска не го бъркай с българския народ. Това, че на тия хорица толкова им е акъла и ходят да скачат пред паметника с руски знамена изобщо не означава, че останалите ги подкрепят. Или за използвам вашата опорна точка - побелелите дементирали старци и стотината платени (или натягащи се за партиен пост) дебили дето палиха европейски знамена на 9 май не са българския народ.
  А иначе на Дайнов коментарът ми е малко странен, особено в частта за ГЕРБ. Знам пристрастията на Дайнов и неизразената насока за гласуване, но някакси изглежда нелогично ГЕРБ да си сваля собствения президент. Особено, когато той печели подкрепа за партията сред мислещите хора. Ако ударят президента директно ще загубят тази част от електората си, а именно тя им дава преимуществото пред другия, които разчитат на предимно не особено мислещи и първосигнално действащи хора. [/quote]
  Е къде са тези многото еврофили по евровотовете? Нали видяхме активността на гласуване. Повишение с цели 2% беше отчетено като сериозен успех. )
  Пък за Роската какво да кажем, като още ми е пред очите вечерта когато беше избран за президент. Бокич седи и се изказва вместо него. Вместо държавния глава. Плевнелиев изглеждаше адски жалък, когато Бокич му казаваше "Нали така, Роска?". Най-жалкия държавен глава който сме имали.

 55. 55 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#1] от "slan":

  от твоя пост и минусите към него , ясно се вижда ,че мат'ряла в България е в изобилие .. Ти им посочваш нещо важно като обща култура , което е похвално , но те ти плющят минуси ..Ако ги питаш "минусарите" , ЗАЩО - 99 % от тях ще кажат само едно муууу ...

  Минусари , сега разбирате ли защо масово се напуска тази Държава .. трудно се живее сред глупаци като вас....и не е причината "тежката" икономическа обстановка , не е причината , че "всички са маскари" .. това са само оправданията ...Причината е ,че сте прекалено много и задушавате в зародиш малкото интелект , който се топи като лански сняг ...
  За това вие ще ставате повече и по бедни , а останалите ... останалите просто ще ви махат за сбогом , с огромна тъга в душите си....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 56. 56 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#47] от "ugi": " Как пък реши, че народа са русофили... "
  Българите (без малцинствата) по някои данни са 95% русофили ... Приемам да са и 85% ... Това са реалностите = Другото е митично подвеждане ! В някои маргинални общости русофобията мже да е и 200 % ... може да мразят всичко руско и съветско в червата си, може да има и солидна група кресливи лакеи с "правилните" крясъци. Опитвам се само да ви сверя часовника. Още от преди 1000 г. - времето на покръстването = еврооптимиста Владимир Расате и приятелчето му Людовик Благочестиви - който погледне на запад го ослепяват в тъмница!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 57. 57 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално
 58. 58 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Както старата любов ръжда не хваща, така и старата вражда (или нещо повече??) при Дайнов също ръжда не хващат.
  Само ще припомня едно мнение на Дайнов за ГЕРБ, написано и публикувано, в което той сравняваше ГЕРБ с нов оркестър, в който има добри изпълнители, но не са се сработили. Това беше в периода 2010-2011. В последствие мнението му за ГЕРБ се обърна на 180 градуса и това разбира си е негово право.
  Само не мога да схвана едно - как той, като еднозначно не наивен човек, не забеляза как последователната му борба против ГЕРБ, някак неприлично съвпадаше с кампанията на БСП срещу ГЕРБ. Да не можеш да направиш разлика между ГЕРБ и БСП, ако не в друго поне в разделителната линия ЕС/евраазийски съюз, отказа от Белене/непрекъснато възраждане, макар и на думи, приемане и до днес в Германия и САЩ/пълна изолация на днешните управляващи ми се струва че е доста под възможностите на човек, който винаги е бил близко до политическия живот на страната.
  Така че, преднамереното набъркване на ГЕРБ, уж покрай Атака, да отидеш толкова далеч в конспиративни хипотези, че видиш ли ГЕРБ бил искал при/след падане на Плевнелиев, избори две в едно за президент и парламент, ми се струва доста измислена работа.
  Г-н Дайнов, ако в момента случайно ви се струва, че страната не върви на добре, нито в икономически, нито външнополитически, би трябвало да си дадете сметка, че без да преувеличавам вашето влияние около последните избори и предшестващите ги събития, все пак и вие имате, макар и малък пръст в постигнатия резултат, който тежи на всички ни и до днес.
  И ако случайно се съгласитъе с мен по това последното, не е ли редно, да не повтаряте подобни мантри - неколкократното настъпване на мотиката не е белег доказваш висока интелегентност.

 59. 59 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#51:"Bacillus_Bulgaricus"]Про-европейската (разбирай анти-руската)- цитат на коментар #15 от “dark'star”


  Такова разбиране на нещата, че проевропейското значи антируско, битува само в България и в някои страни от източна Европа, и винаги ми се е струвало идиотщина. [/quote]
  Не съм много съгласен, след като в Съюза ни се чудят, че хем сме про-западно настроени, хем сме и с източни симпатии. А източните ни симпатии се изразяват единствено в бизнес отношенията. Такива, каквито има и ЕС към изтока.
  Да блокират ЮП, а в същото време СП и газът през Украйна да си тече за съюза, както и изпълнение на поетите поръчки за Русия от западни компании за мнооооого парички си е политическо мърсуване на най-високо ниво. Но България е най-виновната, че поддържа ЮП. Защо ли така остро не осъждат и Австрия?
  После ме убеждавайте, че не ни използват за натриване на носа на Москва, като ни говорят какъв важен европейски партньор сме.

 60. 60 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#53] от "a.millefolium":

  Демонстрираните познания за границите на БГ през вековете са пълна нула, пресечена. Колкото и да ви се иска на чугун-пролетариата в посока северо-изток най-далечното разширение е Тулча.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 61. 61 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 879 Весело

  Напразно се хабиш бай Дайнов. България е Православна страна от 855 година насам, част от Ориента, никога не е приемала западните номера и никога няма да ги приеме...
  "Южните" кърстоносци бяха разгромени от цар Калоян в 1205 година, "Северните" от св.Александър Невски 1242 година.....
  Така че дам трябва да разбираш...... алафрангите нямат място в България, подробности при дедо Вазов в романа.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 62. 62 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Махленско-балканските внушения на Ев. Д.

 63. 63 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 879 Весело

  До коментар [#46] от "gmranger":

  Не си прав, никога не е била......
  Никога не е било, нито при Византия, нито при Крум, нито при Борис Михаил, нито при Симеон Велики, нито при Калоян, Иван Асен 2, нито при Османската империя.
  Те ВИНАГИ са воювали за независимост от западните навлеци на страната на Православието .....

  Нито пък днес ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 64. 64 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#61] от "boby1945":

  И като е православна какво от това?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 65. 65 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#55] от "too_many": "Минусари , .. трудно се живее сред глупаци като вас ...Причината е ,че сте прекалено много"
  +++ И аз това им казвам ! Имай предвид , че този форум е гнездото на "десните" = над 80 % .... Познай какво става другаде или в групата НЕ позваща Интернет, но ГЛАСУВАЩА на избори ! Имаме народ изпълнен с русофилия и носталгия по величието и промишлеността на СОЦа ... и малкоа група европеиски ориентирани кресльовци в тон с шепата управляващи марионетки на либерастията от всички партии. Няма как да се разберат с народа си и да угодничат на Запада. За това е шизофрения

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 66. 66 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 400 Неутрално

  А поне нищо европейско не виждам на идващите избори ...

 67. 67 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Весело

  До коментар [#57] от "Отнесен":
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Евровизия - Европа избра музикален идол
  ... по свой образ ... и по свое подобие ...
  Венец на хубост, печат на съвършенство!
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Как ЕС няма да се опълчи на ЕврАзия

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 68. 68 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#45] от "Bacillus_Bulgaricus":

  На мен ми е странно защо се празнува победа на съветската армия.... Нали на тази дата капитулира Хитлер, защо не се празнува примерно победа на американската, английската, норвежката армия или пък освобождението на Франция. Защо трябва да се празнува победа на една диктатура над друга. Докато в на запад 9-ти май е ден на Европа. Празнуват края на диктаторския режим. То БСП и Атака празнуват победа на диктаторския режим на сталин над диктаторския режим на хитлер.... И каква братска победа при положение че ссср не ни признава за съвоюваща страна а ни пише загубила страна. Демек според ссср сме им били враг съюзник на Германия, пък сега пропагандата им говори братска победа.

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  [quote#61:"boby1945"]България е Православна страна от 855 година насам, част от Ориента, никога не е приемала западните номера и никога няма да ги приеме... [/quote]

  Затова е толкова бедна и изостанала. И мръсна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#1] от "slan":
  В грешка си за немския печат. Не че пишат много за България, но за последната седмица излязаха две големи статии в първокласни медии за България, в които основното е критика на българските партии и управляващи за случващото се в енергетиката, позицията за Украйна и да.. пак корупция на високо ниво.

 71. 71 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#65] от "dark'star":

  Групата неползваща интернет и носталгиците, това са "непотребни" за едно съвременно общество и включва - неграмотни, неквалифицирани, мързеливи и безидейни, изкукуригали дъртаци и т.н.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 72. 72 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  На другарите им остана последния лаймотиф : Много сме , силни сме , ние русофилите :)
  Нито са много , нито са силни : поглеждаш статистическия ВЪЗРАСТОВ състав на БКП_БСП - и го разбираш ,..На изживявавне са ..:
  Старите фуражки / като бех млад , Я -как командвах !! / ,си отиват, а децата и внуците им - знаят какво да искат- не диктатура , всеки случай :) затова са и бесни ...

  BIG AL
 73. 73 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "Инак нямаше да задействат вицепрезидента Попова като своя пета колона в институцията "Президент".

  Дайнов, не знам защо бягаш от истината, но Попова определено не е "пета колона" на ББ и Цветанов. ( възможно е да е на някакви други сили в ГЕРБ, но не и за тези )л Попова още като беше министър определено саботираше. Факт е че тя беше една от основните саботьори на елетроннот правителство, което би направоло съдебната система много по-прозрачна.

 74. 74 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#56] от "dark'star":
  Е де... преувеличаваш малко Но ще ти кажа едно - българите биха били в по-голяма степен русофили, ако не бяха гадориите около Белене (а тепърва предстоят и нови) и около газовите ни договори в т.ч. и Южен поток. Проблемът е: твърде много пропаганда в даден момент и отчайващи резултати след година две.

 75. 75 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#73] от "evkalipt":
  А бе... има една хипотеза, че Боко Тиквата иска да стане президент на мястото на Плевнелие и то предсрочно... защото не му се очертава възможност да е премиер отново.
  Иначе си прав за Попова и елект. правителство

 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#66] от "Отнесен":" Аз поне нищо европейско не виждам на идващите избори ..."
  Това е целата - да се удави европейската проблематика в махленски клюки = Защото малоумницте политици не виждат начин да се вградят в ЕС и да защитят интересите на България - могат само да крадат на местно ниво и да се карат кой бил окрал повече. Основния вътпрос на ЕС - федерация или конфедерация , повече местен протекционизъм или повече евро либерализъм НЕ ги вълнува и не ги касае. Политиците ни са ниво крадци от банкомати в ЕС, а не на Европейци

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  На оръжие , пак извадиха старата теза :
  1. Колко е лоша Демокрацията - ТЯ ви направи бедни ...
  2,.Ние ви обрахме няколко пъти, но това е ТАЙНА .
  .Ние , червените другари ...
  Пак искат с един куршум - два заека ..:)
  Да оберем народа , но и да му внушим ,че не НИЕ , а Демокрацията е ..виновна ..)

  САМО че , номерът е стар и вече НЕ минава ..
  Имаме Съдебна система ,но ТЯ не ни съди- следователно сме "невинни" , ние олигарсите..Пропускат обаче , да кажат - НАШАТА съдебна система, НЕ ни осъди ..:
  Е , някой ФАРС - като хората на Гоце , крали ЕС мангизи - може и да има , чат-пат - за заблуда на крепостните и защото в Германия имаше процес ..

  BIG AL
 78. 78 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Точен анализ ! Дано отвори очите на повече хора !

 79. 79 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дайнов, не виждам засега атаки от ГЕРБ -към президента ..Какъвто и да е - един ЕВРОПЕЙСКИ глас , сега в България , при "напаричилите" се руски агенти - е ВАЖЕН и НУЖЕН..
  Все пак "измива" мисленето на АБОРИГЕНА - всички искат да са в ЕС- само руският агент в България - НЕ иска :)!!??
  САМО руският агент е прав !!??Интересно , иам ли друга държава в Европа , която да НЕ иска да е в ЕС..)
  Става дума НЕ за 2-3 богати държави ...
  А Швеция , Норвегия - се замислиха дълбоко - КЪДЕ са - при аспирациите на Путин ..)
  Английските АНТИ-ЕС партии , имат други основание - и ТЕ не влечат Англия - към Евразиа :), като нашите сидеровци..

  BIG AL
 80. 80 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 879 Весело

  До коментар [#64] от "Consumer":

  Ами това че хората в България, преобладаващата част, не приемат шменти капелите на западняците, затова със зъби и нокти през вековете са защитавали Православието.....
  Ако ги приемаха, щяха да са, например католици..... като хърватите и словенците например.......
  Апропо сърбите също са Православни, както и гърците и румъните, за руснаците да не говорим......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 81. 81 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#74] от "Дамян": "Е де... преувеличаваш малко"
  Дамяне, и да преувеличавам е със съвсем малко = за да се освети по-добре проблема се изследват граничните състояния и инфлексните точки. То там е интересното. Естествено , че не всичко важи с пълна сила за монотонната част на функцията. Няма претенции да съм носител на абсолютната истина за Вселената, нито да съм безпристрасния т мъдрец на връх планината. Така или иначе трябва да живеем в тези условия, с този народ и с този "елит". Зная, че е по-добре да бъдем като в примерите в учебника , а не хейтърите и лузърите на ЕС

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 82. 82 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#80] от "boby1945":

  Същото това православие което руските комунисти се опитаха да забранят и изкоренят. И После путин лицемерничи и се прави на пазител на религията която България е дала на руснаците...

 83. 83 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#70] от "Дамян":

  Още един репортаж имаше по ARD-Die Erste: ставаше въпрос за купените медии в България. За това , че свобода на словото няма и журналисти, които си позволявят критичен материал биват преследвани ! И това в Европа , в 21 век, където демокрацията е уж най-важна. Ето с такива репортажи се прославяме в Европа! ..за съжаление.

 84. 84 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Силно казано са и успехите на воленчо ..Вече го възприемат като палячо, който със сетни усилия иска пак да влезе - НЯКЪДЕ- с лупинги, телевизия , плакати и глупости ..Джуджето усеща края си - а не възхода си ..:)
  Иска русофилските гласове- вярно - но това са опити на вече удавен полуфабрикат ..)
  Българинът , бедният , НЕ обича богати мошеници да го водят ..) Това вече и в БКП-бсп , се чувства ..
  П.С. Още един хонорар ми се дължи от Дарик радио:
  ВЧЕРА в новините ИЗПОЛЗВАХА моя ЛАФ :още един пандизчия "НАПУСНАЛ по СВОЯ ВОЛЯ "- един затвор ...)
  Демек възирал, но го хванали маркототевеца ..)

  BIG AL
 85. 85 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#80] от "boby1945":

  И кои държави са по-добре, православните или католическите, Русия е изключение от всяко едно правило. И друго, православността ни в какво се изразява - по великден и коледа в засиления интерес към храмовете, в които голямата част не влиза през останалото време или изпълненията на БПЦ. Накрая, на останалите православни държави не им пречеше да ни го нач....т през годините.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 86. 86 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Весело

  Най-весело е, когато комунистически издънки поучават народа.

 87. 87 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#7:"a.millefolium"]Тук е България и за ЕС няма място.[/quote]
  Колега, понеже не сте забелязали - България е част от ЕС, така че горецитираното просто няма смисъл!

 88. 88 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#75] от "Дамян":

  "Тиквата" заяви много ясно, че докато Плевнелиев иска да е президент той няма никога да са кандидатира за такъв. И докато иначе не сме свикнали на достойни и ясни изявления в българкската политика, а тъкмо обратното - само номера и измекярщина, то "Тиквата", който може и да си е сменял мнението по политики, досага по абсолютно "тикварски" ( ще рече нетипично български ) си държи на достойнството.

 89. 89 Профил на rpkanev5
  rpkanev5
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Чета и се чудя... Цялата тази артилерийска подготовка, лавина от справедлив гняв (с който съм съгласен) срещу БСП-та, ДПС-та и особено разни Атаки...
  И накрая к'о?
  Имали сме велик президент (с който дайновци си бършеха... краката по време на протестите).
  Лесно се купува (принуждава) един човек. От Посолството са казали - Той е!
  Но все си мисля, че ако Плевнелиев си пусне брада, лепне си една перука и си направи и миглите а'ла Кончита Бахур, ще има по-голям шанс да се услади на народа.

  аман от неграмотници...
 90. 90 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално

  [quote#77:"BIG AL"]На оръжие , пак извадиха старата теза :
  1. Колко е лоша Демокрацията - ТЯ ви направи бедни ...
  2,.Ние ви обрахме няколко пъти, но това е ТАЙНА .[/quote]
  Проблема е, че не си се вгледал в демокрацията, особено западната. Не нашата. И дори за момент не си забелязал тежките рецидиви - наркомафия, търговия с хора, търговия с органи, разврат, търговия с оръжие, финансови машинации, тероризъм, ВОЙНИ - все в огромни мащаби. Искаш или не искаш, това се пише на сметката на демокрацията, а кръчмаря вече идва. А за бедността - ние не сме бедни, просто на Запад живеят по стандарти над нормата, поради печалби за трилиони годишно от гореизброените дейности.

 91. 91 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#61:"boby1945"]Напразно се хабиш бай Дайнов. България е Православна страна от 855 година насам, част от Ориента, никога не е приемала западните номера[/quote]

  А кога Русия ще признае, че българите сме създали Кирилицата и че те имат Православие на славянски език, защото Българите сме дали на света Кирилицата и правото за богослужение на Български език! КОГА? Никога! Докато е кремълската хунта на Путин, руснаците никога няма да признаят историческите факти, а ще ги преиначават! Путин на 24 май трябва да излезе С ДЪЛБОК ПОКЛОН пред Кирил и Методий, но най-вече пред Борис І и Симеон Велики. Да каже, че без тези БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ и държавници нямаше да има СЛАВЯНСТВО, писменост и православно християнство! Е като направи това Путин го признавам, че акъла му е малко повече от на плазмодий!

 92. 92 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Да пропагандираш "преимуществата " на източните царе или генерални секретари , това вече е такъв анахронизъм , че само руските агенти ОЩЕ не са го разбрали...
  Само старите фуражки и дребни полически мошеници го пробутват ..
  В европейска България !!??
  Отиват си , заедно с идеологията си , с путинизма , с източното си крепостничество ...Нямат място в 21- вия век , но още има рубли - за тях ..Още малко време ..)

  BIG AL
 93. 93 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално

  [quote#83:"k.walther"]Още един репортаж имаше по ARD-Die Erste: ставаше въпрос за купените медии в България.
  ...
  И това в Европа , в 21 век, където демокрацията е уж най-важна. Ето с такива репортажи се прославяме в Европа! ..за съжаление.[/quote]
  Ако се потрудиш да съставиш списък с въпросите относно нередностите на западните демокрации, които въпросната германска телевизия прикрива, ще ти падне шапката чак. Дето са казали, крадеца вика дръжте крадеца.

 94. 94 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#77] от "BIG AL":
  Предстои ви велика радост = БСП ще изяде страхотен ритник от червените ... Само , че вие ще го изтълкувате погрешно ... Не е намаляла нито носталгията по СОЦа, нито са намалели русофилите, нито са се народили бол еврофили ... БСП, правителството и Станишев говорят това което се очаква от тях от Европа , а такива приказки не понасят на червените , ама хич, ама никак ... За това БСП. ДПС, ГЕРБ ... че и Атака са в един кюп с РБ, ББЦ, АБВ ... дори НФСБ полека смени плочата.От горе нямат избор,от долу не приемат

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 95. 95 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#80] от "boby1945":

  Айдеее, Боби.... ти сега и вярващ ли стана ? Как се връзва комунист с вярващ ?! Интересна работа..... За твое сведение в доста западни държави се проповядва и евангелситката религия ,която е доста по-поносима от католичестката. Силно католически са само Испания и Италия ,с които никога не сме имали нещо общо . Да не забравяме , че по времето и на двете световни войни България се е била от страната на Германия ! Тези две държави са имали доста общo.

 96. 96 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#81] от "dark'star": Леле къде си учил математически анализ? Аз при Тагамлицки в мат. факултет.
  На мен анализът на инфлексните точки ми показва, че поне едно нещо е вярно - Атака привлича леви гласове - крайно леви. И ще смъкне резултата на БСП с поне 50 хил. гласа. Това не ме радва, нито ме натъжава... просто математика


 97. 97 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#88] от "evkalipt":

  Ключовата дума тук е "иска". Струва ми се, че скоро Плевнелиев ще поиска да не е президент Бих се хванал на бас за това... мисля че е справедлив бас, защото самият аз оценявам вероятноста 50:50

 98. 98 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#93] от "Отнесен":

  че кой казва , че гледам само тази телевизия ? Тази я гледам от време на време, защото сме принудени да я плащаме. Има достатъчно други независими ,който не прикриват нищо(особено пък списание Фокус ) . Освен това става дума тук за Българската политика -не за немската.

 99. 99 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#90] от "Отнесен":

  И дори за момент не си забелязал тежките рецидиви - наркомафия, търговия с хора, търговия с органи, разврат, търговия с оръжие..)
  ..............................
  С УЧАСТИЕТО и на руската мафия , на НАШИ ДС другари , с по- малкото уастие на итал.мафия и ..
  с УЧАСТИЕТО на един на 100 000 нормални ГРАЖДАНИ в ЦЯЛА Европа ..
  ВИНАГИ има и ще има криминални , но у НАС_ТЕ управляваха ..)- това за по- младите , не за теб ..)
  И недей по тази линия - защото от КГБ ,ДС и БКП - мафията - няма по- голяма в Европа ..НЕ е имало..)
  А ако и в България иМАШЕ гражданска война , но после да ВИ нямаше , нямаше и СЕГА да сме в дъното на Европа ..Имахме горяни , но и съветска армия, сталинисти, които ни ЗАБИХА в дъното - за 45 години ..
  Войните в Европа - Втората - сталин хитлер ги започнаха ..:
  И ме интересува България - тази е темата сега - не разводнявай ..)
  Онези мафиоти поне не ВЛАДЕЯТ ЦЕЛИ държави, докато нашата , червена МАФИЯ -владееше цели държави :))

  BIG AL
 100. 100 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2480 Весело

  До коментар [#87] от "nenad": " Колега, понеже не сте забелязали - България е част от ЕС"
  Колега , понеже не сте забелязали - мнозина или не са разбрали да сме в ЕС ... или още по-лошо = ЕС им е таковал таковата. Хайде по-нормално.
  Затварянето на очите пред реалностите не е на добре, а за говорене напук се плаща прескъпо ... виждате как изчезват партии , които не желаят да чуят хотата и как се провалят политики, поради неадекватност граничеща със садизъм.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK