Ето ви мейли, четете

Ето ви мейли, четете

© ShutterstockНе бихме обръщали внимание на която и да е дописка в blitz.bg (все пак там вчера пишеше, че извънземните са отворили портал в небето), но публикуваният в сайта мейл от Иво Прокопиев до хора от "Капитал" и "Дневник" заслужава внимание по няколко причини.


Изваден от контекста на целия разговор, някой може да остане с впечатлението, че това са едва ли не някакви безусловни нареждания, безпрекословно изпълнени от журналистите. Нищо подобно. По-надолу публикуваме цялата ни кореспонденция по темата - не само мейла на издателя, но и отговорите на журналистите. Ще е добре, ако след това прочетете и текстовете, които са се появили в "Капитал" и "Дневник" по темата - тя е важна. Ще видите, че след мейла на Иво Прокопиев редакциите на различните издания са проверили всички твърдения от него. Някои от тях се доказват, други не. Някой изводи са верни, други не. Материалите отразяват това.


Публикуваме кореспонденцията си, защото имаме това право и всички копирани се съгласиха. Такова право обаче нямат тези, които са извършили нерегламентиран достъп до пощите ни. Ето защо, още утре ще сезираме главния прокурор за извършено престъпление по чл.171 от Наказателния кодекс, който криминализира незаконният достъп до кореспоненция, каквото деяние е налице в случая.
Лидерът на БСП Сергей Станишев не се поколеба да използва изтеклата в резултат на престъпление кореспонеденция за политически цели. Същият този Станишев, който преди година взе мандата с обещанието да се пребори със страха, полицейщината и безконтролното подслушване, показа, че полицейщината, подслушването и страха са неговите методи.


"Единственият истински скандал, който виждам е проникването в чужда електронна поща. Този, който го е направил е извършил престъпление. Това е скандалното и недопустимото. Както се вижда и от съдържанието на публикуваният и-мейл, в него няма нищо лично, обидно или нередно", казва основният потърпевш в случая Иво Прокопиев. "Напълно нормално е по значими теми, да се водят подобни вътрешни обсъждания. Подчертавам, това е само част от по-голяма вътрешна дискусия. Във всяка медиа се води такъв обмен на мнения и факти. Споделил съм личното си мнение какво мисля за показната акция с отнемането на лицензите на ЕРП преди изборите - че това ще доведе до хаос в икономиката и разходи за данъкоплатците и стоя зад него. Истеричната политическа реакция показва всъщност, че не журналистите в "Капитал" и "Дневник", а управляващите политици има от какво да се притесняват", е мнението му по случая.


Истината е, че такива разговори водим всеки ден – по мейла, или на живо. С хора от редакцията, или извън нея. Всеки е свободен да ни сподели каквато информация е стигнала до него и мнозина го правят. Ние преверяваме всичко и решаваме какво пишем. Ако искате да ни пратите идеи, информация, или документи  – действайте смело. Адресите виждате по-долу. 


Ivo Prokopiev <[email protected]> 6 май 2014 г., 12:06


До: Teodora Vassileva <[email protected]>, Velislava Popova <[email protected]>, Ilin Stanev


Як: Alexei Lazarov <[email protected]>, Stanka Tosheva <[email protected]>, Galya Prokopieva


Здравейте всички,


Темата с лицензите на ЕРП се развива по "Костинбродски сценарий".


По потвърдена от два източника информация - среща на Бобева с посланици от ЕС седмицата преди този уикенд, и източник на ЕВН от МИЕТ, има план лицензите на трите ЕРП да се отнемат на 15 май, непосредствено преди изборите.


Ето някои мои разсъждения по темата:


Както при скандала с бюлетините, идеята е да се създаде максимално напрежение и популистка вълна, от което да спечели правителството и партиите от управляващото мнозинство преди изборите. Вероятно има правена социология, която показва подкрепа за такива действия, които подкрепят намаляването на цените на тока, защитават бедните от монополите, наказват алчните чужди инвестори и оставят "фирмите в България на българите".


Причината да се стигне до тук, е нежеланието на ДКЕВР да отчете разходите които НЕК е дръжен да направи за на покрие на ЕРП разходите които те правят за изкупуване на енергия от ВЕИ.


Нежеланието идва от политически натиск да не се увеличават цените на тока. Този момент беше ясно коментиран в писмото на Йотингер, че ДКЕВР не е политически независим орган.


Поради липсата на компенсаторен регулаторен механизъм от ДКЕВР, но наличието на законово задължение и договори, както от ЕРП към ВЕИ, така и от НЕК към ЕРП, ЕРП се оказват между чука и наковалнята и започват насрещни прихващания. По този начин в НЕК започва да се трупа сериозен дефицит и декапитализация. Виновен за този дефицит е ДКЕВР, който отказва да включи тези разходи в цената на тока.


С процедурата по отнемане на лицензите ДКЕВР се опитва по административен път да принуди частните ЕРП да поемат дефицита и да се декапитализират за сметка на НЕК. По този повод ЕК в писмото до Стойнев посочва, че частните спорове между търговски фирми трябва да се решават в съда, а не от регулатора.


Освен политическите мотиви има и икономически. През ЕРП минават огромни парични потоци, които при отнемане на лицензите и назначаване на администратор ще се насочат към банката на властта КТБ. По подобен начит парите от таксата, която парламента наложи върху ВЕИ се събира по сметка на ДКЕВР в КТБ и не се ползва.


Застраховките на активите на ЕРП ще се насочат към Виктория от групата на КТБ, която печели повечето застраховки в държавната енергетика през последните години.


Строителството и ремонтите на ЕРП ще се насочат към строителните фирми на Пеевски и Василев - Водстрой и Техноекспортстрой, които прибират голяма част от обществените поръчки в инфраструктурата в последно време.


Изобщо, явно има създадена стройна организация, която обаче създава значителни рискове и ще струва скъпо на всички.


Първо, отнемането на лицензите не е законно. Установяването на това обаче ще отнеме години съдебни дела в България и чужбина. Цената ще я платят данъкоплатците, защото след приключване на делата, държавата ще трябва да изплати инвестициите в пълен размер. Общата стойност на направените инвестиции от трите ЕРП е поне 4 млрд. лева.


ЕРП са ключов контрактор в икономиката. Отнемането на лицензите ще създаде тотална правна несигурност, защото ще постави на риск хиляди договори за доставка на ток, изкупуване на ток, множество други договори за изпълнение.


Само един пример: Отнемането на лиценза на страната, която има законов ангажимент да изкупува (по договорите за изкупуване на ел. енергия) е събитие на дифолт по договорите за банково финансиране на съответния проект. Трите ЕРП са страна по ВЕИ проекти с договори за изкупуване с поне 2-2.5 млрд. лева банков дълг.


Освен удар по инвеститорите във ВЕИ, това е удар по финансиращите банки, защото те трябва да да заделят провизии и посрещат регулаторната несугурност с капитала си. Подобен размер провизии представлява системен риск за банковата система в България.


Такава демострация в лицето на ЕК, след писмото на комисаря Йотингер, ще е нов удар по репутацията на България като предвидим партньор и със сигурност ще засили международната изолация.


Най-вероятно ще последват искания за оставка на Станишев като лидер на ПЕС, защото като основен партньор в управляващата коалиция, той носи лична отговорност за създаването на хаос и погазването на европейското законодателство в енергийния сектор.


Това по съществото.


Организационно: Моля, направете нужната организация за утре или най-късно в другиден да осветим предварително този сценарий. Явно това ще е един от основните акценти преди изборите.


Търсете посланици от ЕС за впечатления от срещата с Бобева, Калина Трифонова от ЕВН е на разположение за неофициален коментар, търсете и другите ЕРП.


ДКЕВР и МИЕТ дано кажат нещо. Може да пробвате и Бобева и Орешарски.


Красен Станчев от инициативата "Да спасим енергетиката" ще говори със сигурност.


Основните стейкхолдъри - инвеститорите в ЕРП, инвеститорите във ВЕИ, банките, синдикати, потребители.


Подгответе серия от статии за Дейли през седмицата и нещо обобщаващо за седмичния К. В Дневник е хубаво да излезе сценария в началото, после както Вели прецени, според развитието с мнения и коментари. Може би Дневник да се фокусира върху политическата страна.


Медиапул също пишат по темата. Те знаеха за срещата с посланиците. Май интерес е проявил и Уолстрийт Джърнъл. Предполагам тук на място Ройтерс и Блумбърг ще са активни, защото е голяма и има много засегнати.


Потърсете и политическите сили - ГЕРБ и РБ. За тях това също е възможност за изява и радикализация, продполагам поне РБ ще реагират, защото за тях няма потенциални вреди.


Търсете също и ЕК, ето пак телефона на говорителката на Йотингер - Сабине Бергер (+32460792792). Предстои вероятно втора среща между Стойнев и Йотингер по тази тема и Южен поток преди да се вземат решителните действия. Важно е те как ще коментират. Да се пробваме да намерим писмото на Йотингер до Стойнев. Може би евродепутатите от ГЕРБ и РБ го имат. Пробвайте и от офиса на Кристалина Георгиева да го потърсите.


Търсете и представители на ПЕС да коментират по темата. Те са в доста разкрачено положение.


Velislava Popova


06.05 (преди 8 дни)


Отговор


до Ivo, Teodora, Ilin, Alexei, Stanka, Galya


Здравейте,


Говорихме с Теди - тя ще се опита поне Бобева да чуе днес. И ако има какво да се пусне за начало за срещата.


Останалото ще организираме и разпределим утре сутрин на живо кой кого и какви текстове къде.


Дано Медиапул не ни изпреварят.


Поздрави, Велислава


Sent from my iPhone


Ilin Stanev


07.05 (преди 7 дни)


Отговор


до Velislava, Ivo, Teodora, Alexei, Stanka, Galya


Аз ще бъда на работа към 12:00 освен ако нямам една среща.


Sent from my iPhone


Velislava Popova


07.05 (преди 7 дни)


Отговор


до Ilin, Ivo, Teodora, Alexei, Stanka, Galya


:)


http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%BA%D0%B5%D0%B2%D1%80-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D1%80%D0%BF-%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-15-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-news176923.html


(Линкът е към дописка в близката до Пеевски медиа "ПИК", която твърди, същото като "опорните точки")


Ilin Stanev


07.05 (преди 7 дни)


до Ivo, Teodora, Velislava, Alexei, Stanka, Galya


Никой в БСП не знае за токова решение, но то и не трябва да се взима формално. Интересното е, че само Куюмджиев се тупа по гърдите, че има такова. Но той винаги се прави на важен (***)


Среща между Бобева и посланиците никога е нямало и не е била предвиждана.


Утре ще проверя дали наистина има определени вече особени управители, както се твърди. Но едва ли. В главите им цари хаос и безумие.


Ilin Stanev


07.05 (преди 7 дни)


Отговор


до Ivo, Teodora, Velislava, Alexei, Stanka, Galya


упс пуснах мейла недовършен. 


Това, което е газирало ЕРП-ата е, че НЕК им е изпратил доста странни идентични писма да избягват всякакви правни квалификации докато тече разглеждането на случая в ДКЕВР. Те си мислят, че се опитват да ги притискат. Но може и да е опит да им кажат да си мълчат до след изборите и тогава да се реши проблема. ДКЕВР вече намекнаха, че ще се реши.


Освен това НЕК изобщо е отказал да коментира предложенията на ЕВН, Но пък *** не са отчаяни от разговорите си с НЕК. А те винаги знаят повече. ***


*** пасажите отбелязани със звезди са скрити защото засягат трети лица, или компании


Ето и текстовете, публикувани след кореспонденцията:


Брюксел: Не изполвайте лицензите на ЕРП с политически цели


Еврокомисията препоръча казусът с лицензите на ЕРП-тата да не се използва политически


Има ли сценарии зад хаоса в енергетиката

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иво Мирчев
  Иво Мирчев
  Рейтинг: 541 Весело

  Само Станишев вижда "опорни точки" в писмото на Прокопиев. Жалки са в БСП. Между тази кореспонденция и "опорните точки" на БСП с цел дискредитиране на протеста няма нищо общо. Съжалявам хората в БСП, които са принудени да повтарят като папагали "опорни точки" изработени от не съвсем грамотни политически и в обществен план хора!

  http://www.ivomirchev.com
 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Гнусна тролска акция...
  Икономедиа, не се плашете...нападат ви, защото сте Силните на деня !!!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Не ми се четат чужди мейли.
  Вярвам в добронамереността и обективността на Икономедия.... Не вярвам на Прас Прес!
  Просто е!

  the more we learn, the more we die...
 5. 5 Профил на Иво Мирчев
  Иво Мирчев
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Троловете се включиха с минусите... "Елате повече..." ))

  http://www.ivomirchev.com
 6. 6 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ... хм, те тъй работи "независимиА" джурналиС... или зависимиА...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Потресена съм от "колегиалността" в гилдията. За кой ли път се радвам, че излязох от нея... Малко приличам на един нещастен човек тук във форума, който чат-пат изпада в самовъзхвала, задето се отказал от българското си гражданство. Милия той. И милата аз. Жалка история.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 662 Гневно

  [quote#0:"Иво Прокопиев"]Темата с лицензите на ЕРП се развива по "Костинбродски сценарий"...[/quote]

  И кой е той?
  В медийното ни пространство са спуснати повече опорни точки, отколкото дупки по цялата третокласна и четвъртокласна пътна мрежа!
  Зомбиране от ляво, от дясно, от горе, от долу!
  ЕРП - тата са ангели небесни, а ние туземците ги цоцаме, възползваме се от тях и почти сме ги фалирали!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#2:"Γαλλα"]Икономедиа, не се плашете...нападат ви, [/quote] Точно. Всички "смислени" хора, които познавам, четат Дневник, Капитал и Офнюз.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не знаех, че още има хора, които посещават парцала blitz.bg. Толкова е гнусен, че компа ми разви някаква алергия и седмица отказваше изобщо да посещава български сайтове.

 11. 11 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#3:"ARRI"]и у Афера са ви понапсували...
  -------------------
  Ти и Афера ли четеш???...Веска е перманентно под влияние на алкохола...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 12. 12 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 541 Весело

  нормална кореспонденция м-у Управител и служители във фирмата ....къде е проблема ?


  това дори не са внушения,камо ли императиви...

  Нима някои от вас - уважаеми наемни работници би възразил на личните разсъждения на работодателя,
  само защото не съвпадат с Вашите ??

  как става ???

  както казва жена ми в такива случаи...
  "Аз съм демокрацията"

 13. 13 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 566 Любопитно

  Там е проблема - blitz.bg защитават един олигарх, дневник - друг, а никоя медия не пише в интерес на народа!

 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Мурзилките налазиха :)
  Путлеристките сили на територията се борят със зъби и нокти да угодят на кремълските си господари. Не ги оставяйте на спокойствие и за миг!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  О, Дневник, ами добре, че се опарихте, че бяхте се отплеснали леко в полза на правителството. Ей го, на, сега и на вашия гръб се стовари необуздания СерГей СтаниШеф.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 16. 16 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#7:"Гласувайте! Don't get mad, get even! (dogwoman)"]Потресена съм от "колегиалността" в гилдията.[/quote]
  ... поздрав, че си бегАла от гилдиАта... Свобода на медии ли- да бе, да.... Етичен кодекс ли- егаси... 'сичко са свежда до т'ва, к'во сака собственика на медиАта... т'ва е "истината" за джурналиста.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 17. 17 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Браво Дневник, браво Капитал! Бъдете горди вие защитавате българските интереси. Вижда се, че собственика помага, казва какво знае и моли нещата да се доизяснят и да се пише за това. Само така продължавайте напред!

 18. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  След този текст спрях да чета.Ценностите в които аз вярвам не съвпадат с тези на другаря Станишев.В делото заведено срещу Станишев има текст:“по непредпазливост е станал причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна, съдържаща се в справка относно действията на лица и кръгове, указващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.Станишев не може да бъде ментор и морален съдник,на когото и да било.

 19. 19 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#13:"_dan_"]а никоя медия не пише в интерес на народа!
  ---------------------
  ...и какво по точно???...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 20. 20 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 488 Неутрално


  Мейловете са в известна степен разочарование за лоялните ви, непредубедени читатели Икономедия. Но понеже няма безгрешни хора, сме склонни да ви простим.

 21. 21 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#12:"Афоризъм"]нормална кореспонденция м-у Управител и служители във фирмата ....къде е проблема ? [/quote]

  Именно.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 22. 22 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#11] от "Tod":

  Не ве...кликнах да видя къде и как се развива драмата из нета....Та и на аферистката попаднах....Верно ли е пиянде русата кака....не знаех, че до там е изпаднала...мухахахаааааа

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 23. 23 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1489 Весело

  "Дано Медиапул не ни изпреварят."

  Казват си го най-откровено!
  А дано, ама надали...

  I Want To Believe
 24. 24 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#20:"kotrag"]Мейловете са в известна степен разочарование за лоялните ви, непредубедени читатели Икономедия. Но понеже няма безгрешни хора, сме склонни да ви простим. [/quote]
  лоялността и непредубеждението не са извинение

  живеем в 2014 ...

  априлският пленум беше през 1956 год

 25. 25 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 662 Гневно

  [quote#16:"dzwer"] 'сичко са свежда до т'ва, к'во сака собственика на медиАта[/quote]

  А кои са тези собственици? Има ли разлика между Пеевски и Прокопиев? И ако всички правят връзка мужду ДПС, КТБ и Прас прес, то как Прокопиев направи богатството си?
  Не на олигарсите като медийни собственици независимо от цвета им. Да си гледат ДАДЕНИЯ бизнес и да спрат да облъчват!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 26. 26 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 488 Весело

  Темата с лицензите на ЕРП се развива по "Костинбродски сценарий"
  ---------------------------------------

  Ооооо! Имаме новина. Случая Костинброд според Прокопи бил сценарий.

  ... но това само в частни разговори. Интересно ми е какво говори Прокопи в частни разговори за Цв.Цв.

  - Опитват се да сготвят Президента Плевнелиев по сценария "Цветан Цветанов"

  Еми, скандален е изтеклия мейл. Една дума не съм прочел в Дневник в защита на ГЕРБ по случая Костинброд. Напротив - даже наливаха масло в огъня. Ама сега и те се опърлиха и квичат. Ха-ха

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1466 Любопитно

  Аз чужди мейли не чета ,въпреки че са доброволно показани.

  Притеснявам се само ,че БКП стават особено агресивни към абсолютно всякаква опозиция. Предвид ограничения им интелектуален потенциал , скоро когато видят ,че няма да могат да ликвидират всяка опозиция в държавата и да накарат всички да ги заобичат да не да не прибегнат до някоя радикална глупост - завой на изток , излизане от ЕС , масови арести на опозиция и т.н.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 29. 29 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Тази позиция на Прокопиев щеше да тежи, ако си беше останал издател и журналист и ако не се беше набъркал във ВЕИ проектите.
  ... Но сега да ми обяснява, че Пеевски, Василев и Ко са лошите ( и без неговите опорни точки го знам ) , а той целият в бяло ... ?!?!? Съжалява ... Не му вярвам, защото е икономически обвързан с ЕРП-тата, заради плащанията им към ВЕИ. ... С други думи - той е страна в спора
  ... И на друг да разтяга локумите за независимата журналистика в неговите издания. ... Това БЕШЕ отдавна, някъде в началото, когато все още купувах редовно Капитал..

 30. 30 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Единственият истински скандал, който виждам, е проникването в чужда електронна поща. Този, който го е направил е извършил престъпление. Това е скандалното и недопустимото.
  Подобна беше и репликата на Борисов при излизане на скандалния запис с Кокинов. Тогава форумът беше на друго мнение, май. Или се лъжа?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 31. 31 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1035 Весело

  Браво на работещите в Икономедия!

  Това е правилният начин да се борите с ежедневната дезинформация на прас-прес!

  Истината страхува всички политици от БСП, ДПС, Атака и BGWC, които действат по поръчка на икономическите кръгове около КТБ, Виктория, Виваком, Булгартабак, прас-прес и подчинените им съд и цацаратура.

 32. 32 Профил на lalouve
  lalouve
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Едва ли някому е необходимо да чете кореспонденцията между собственика на "Икономедиа" и подчинените му журналисти, за да стигне до извода, че кръгът "Капитал" и приближеният му президент Росен играят мръсна лобистка игра в полза на ЕВН. Нищо ново за олигархията, впрочем. Прийомите са едни и същи и при Пеевнски, и при Прокопиев.

 33. 33 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Кой подслушва и краде е-мейли?

  БСП (Станишев) - "+"
  ГЕРБ (Б Борисов) - "-"

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 34. 34 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#20:"kotrag"]Мейловете са в известна степен разочарование за лоялните ви, непредубедени читатели [/quote]

  Винаги съм била на мнение, че Дневник не е нищо по-различно от Телеграф. Но като за по-интелигентни читатели, манипулациите и лъжите са изпипани. Тези мейли само затвръждават мнението ми.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 35. 35 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1987 Любопитно

  Само мен ли ме втрещява фактът, че шефовете в Икономедия си водят служебната кореспонденция през gmail?
  Извинявайте, но това е покъртително несериозно, та чак граничи с абсурда. Така че не се правете на ощипани госпожици, че някой ви е хакнал мейла.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 36. 36 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 566 Любопитно

  [quote#19:"Tod"]...и какво по точно???... [/quote]

  Истината - и то БЕЗПРИСТРАСТНО!

 37. 37 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#25] от "Самуил Литов - Овцете в България са 1 081 605!":

  ... ми точно т'ва пиша и язе... Сагата с ЕРП-тата мно'о изнервя Прокопиев. Притеснен е, че мо'е да загуби мно'о пари... те ти цитат: "Застраховките на активите на ЕРП ще се насочат към Виктория от групата на КТБ, която печели повечето застраховки в държавната енергетика през последните години.

  Строителството и ремонтите на ЕРП ще се насочат към строителните фирми на Пеевски и Василев - Водстрой и Техноекспортстрой, които прибират голяма част от обществените поръчки в инфраструктурата в последно време."

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Причината да се стигне до тук, е нежеланието на ДКЕВР да отчете разходите които НЕК е дръжен да направи за на покрие на ЕРП разходите които те правят за изкупуване на енергия от ВЕИ.[/quote]
  Ето този "малък" факт ще им изяде главата на БСП/ДПС/Атака. И докато манипулацията около бюлетините в Костинброд беше само в България, сега наглостта на гореизброените стига до там да обвързва и чужди бизнеси и икономически интереси на други държави.
  Очевадно е че се играе "Вабанк" защото започнаха твърде на високо. Разгарянето на този скандал от страна на червените цели както окончателното загробване на НЕК, така и манипулиране на избирателите точно преди изборите.
  Ето защо подкрепям напълно ГЕРБ в изразяване на недоверие в действията на това правителство в областта на енергетиката, а както се вижда и не само в тази област.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Радко ще се радикализира в чупенето на Орешарските орехи !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#34:"Think Pink 18X ☺"]Винаги съм била на мнение,

  че Дневник не е нищо по-различно от Телеграф.

  Но като за по-интелигентни читатели, манипулациите и лъжите са изпипани. Тези мейли само затвръждават мнението ми.[/quote]

  който Не чете вестници-не е информиран
  който чете вестници е Дезинформиран
  ..........
  Вестникът е стока като всяка друга..
  който плаща / Поръчва ........

 42. 42 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз също няма да чета чужди мейли.
  Дневник, не подценявайте читателите си. Те сами избират коя медия да четат и на кого да вярват. И определено засичат информациите в няколко медии, защото не пасат райграс по асфалта.
  Не влизайте в махленски разправии с "конкуренти". Или със Станишев.
  Достойнството не се харчи на дребно. Зарежете ги, има си прокуратура.

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  [quote#37:"dzwer"]Сагата с ЕРП-тата мно'о изнервя Прокопиев. Притеснен е, че мо'е да загуби мно'о пари...[/quote]
  Ако схващаше колко смешно изглежда изсмуканото от пръстите ти писание! Без факти, без цитати, без препратки, без каквато и да е логическа връзка с историята и известното до сега около икономическото състояние на НЕК.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#30:"запетайката"]Единственият истински скандал, който виждам, е проникването в чужда електронна поща. Този, който го е направил е извършил престъпление. Това е скандалното и недопустимото. [/quote]
  ... ми то и у други пощи бе прониквано...т'ва не пречеше на джурналята да препредават, удобни за чорбаджиите им чужди кореспонденции...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 45. 45 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#21:"doneva_a"]Именно.[/quote]
  което е Право...и Богу е драго

 46. 46 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Дневник трябва ли да сме съпричастни с товаНие мислим че си знаете работата

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  [quote#29:"Булаир"]... Но сега да ми обяснява, че Пеевски, Василев и Ко са лошите ( и без неговите опорни точки го знам ) , а той целият в бяло ... ?!?!? Съжалява ... Не му вярвам, защото е икономически обвързан с ЕРП-тата, заради плащанията им към ВЕИ. ... С други думи - той е страна в спора [/quote]
  Първо ВЕИ-тата са неправомерно натоварвани от държавата и второ защо държавата не желае да върне обещаните от нея доплащания на ЕРП-тата във връзка с тока получаван от ВЕИ? А знаеш ли колко дължи НЕК на ЕРП-тата във връзка с това неплащане.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#30:"запетайката"]Подобна беше и репликата на Борисов при излизане на скандалния запис с Кокинов. Тогава форумът беше на друго мнение, май. Или се лъжа?[/quote]

  Според теб съдържанието на записа с Кокинов може да се справнява по скандалност с тази кореспонденция? Щото реално във втората няма нищо дискредитиращо, освен явните реверанси към ГЕРБ след яката отрицателна позиция спрямо същата партия, която изданието винаги е заемало, особено допреди предните избори.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 49. 49 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#22:"ARRI"]Верно ли е пиянде русата кака...
  ------------
  Питай човече, с питане се научава повече...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 50. 50 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "Ето защо, още утре ще сезираме главния прокурор за извършено престъпление по чл.171 от Наказателния кодекс, "

  Същия Прокурор , който така добре си свърши работата по кюстендилската далавера и вкара същите ....завераджий в затвора, или онзи Прокурор, същия де... дето още не може да открие загуибил лие СерГЕЯ документите или не..

 51. 51 Профил на генка стефанова
  генка стефанова
  Рейтинг: 434 Неутрално

  След цял ден гузна тишина това ли успяхте да измислите!? Като на заверата в Банкя- не е важно какво говориш, важно е защо си разбрал! Тия хора- без имена, защото веднага заминавам в пореден бан- са готови не България да срутят и продадат, а майка си и баща си, само и само да запазят откраднатото, да избегнат затвора и да продължат да живеят като императори! Наглост и безочие! И точно те пуснаха лафа с опорните точки!? Явно личния опит е голям...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 52 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#1:"Иво Мирчев"]Само Станишев вижда "опорни точки" в писмото на Прокопиев. Жалки са в БСП.[/quote]
  не, само вие тук не виждате опорните точки .. няма проблеми, никой не е безгрешен...

 53. 53 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  Малко да поинтриганствам и поклюкарствам......Ако приемем, че ПИКльовците са на прасеевски, явно коалиционните партньори са се изпокарали....Тук направо я обезкостяват тантелената серголета...мухахахааааааа.....

  Първо в ПИК! Бащата на Станишев в контакт с терористи! Ето как и с чия помощ Сергей яхна БСП! (документ)

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D1%81-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B8-%D1%81-%D1%87%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9-%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%81%D0%BF-news179569.html

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 54. 54 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Да не говорим, че писмата на Прокопиев са нищо особено - споделил човека мнение между колеги.. Е и ?

 55. 55 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#43:"Храбър"]Сагата с ЕРП-тата мно'о изнервя Прокопиев. Притеснен е, че мо'е да загуби мно'о пари...- цитат на коментар #37 от “dzwer”

  Ако схващаше колко смешно изглежда изсмуканото от пръстите ти писание![/quote]
  ... ама ти или не прочете размислите на Иво или не го разбра... Ако бе само издател, да речем, че не задава опорни точки... ама той е крупен инвеститор у ВЕИ...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 56. 56 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 662 Гневно

  [quote#43:"Храбър"]Ако схващаше колко смешно изглежда изсмуканото от пръстите ти писание! Без факти, без цитати, без препратки, без каквато и да е логическа връзка с историята и известното до сега около икономическото състояние на НЕК.[/quote]

  Какви факти? Пак ли ще питаме: КОЙ? А останалото ще го пропускаме? Изобщо, както и в предишни случаи се разчита на овчедушие и гърбави опорни точки!
  Не беше важно, че ББ нарежда на Танов да наруши закона, не беше важно, че ББ иска от Кокинов да наруши 4-5 закона, а беше важно да се знае КОЙ ги записа? Смях!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 57. 57 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 488 Весело

  Аз лично съм много доволна, че това се случва. И това е само първия мейл - сигурно има още много - и ще ни ги пускат на час по лъжичка.

  Ето защо съм доволна:

  В Дневник:
  "Аз завърших училище в Банкя, не можах като Станишев да уча в Москва", заяви Борисов. Допълни, че затова и не се научил да говори като Станишев, нито като Първанов.


  Истинските думи:
  " Но за съжаление майка и татко бяха много бедни хора и аз завърших училище във Банкя. Не можах като Станишев във Москва, във Лондон - да ме изучат така, че да имам по-добър език. Някой път греша много и много ме е яд. А иначе пък, от друга страна, съм благодарен на господ и на нашите, че са ми дали воля и характер, все пак хората избират и знаят – по-добре да кажеш някоя глупост, но да я кажеш със душа и сърце, отколкото префърцунено да обясняваш, или както Първанов – да говориш един час и всъщност да не кажеш нищо"

  ------------------------------
  Всеки, движил се по опорните точки на Моника, в един момент бумерангът го тресва по главата - КЕФ!

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 58. 58 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Това да не би да е Костинброд-2? Питам просто,за да знам достатъчно ли нерви хабя или да си ги пазя за по-после,около 24.05?! ....Щото покрай новината от следобеда с ДКЕВР и ЕРП-тата си бях помислила,è ето това е то голямата помия,но не би!
  Ама и аз ква съм наивна,то ще има и други л...на,да си пазя нервите дотогава

  Дневник-токсичният сайт
 59. 59 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#42:"inadilov"]Достойнството не се харчи на дребно. Зарежете ги, има си прокуратура.[/quote]


  Цялото изказване е безупречно!
  Сал' последното изречение ме вкара в лют размисъл

  the more we learn, the more we die...
 60. 60 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#35:"Хриси"]Извинявайте, но това е покъртително несериозно, та чак граничи с абсурда. [/quote]

  Извинявам се, ама и спелчек не ползват. Така че не ми се вижда много абсурдно.

  Което го казвам за кой ли път като градивна критика, специално по темата акламирам статията и действията на редакцията.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 61. 61 Профил на wwwto4kacom
  wwwto4kacom
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ох ,как мразя да чета чужда поща...
  Четох с огромно отвращение)

 62. 62 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#41:"Афоризъм"]който Не чете вестници-не е информиран
  който чете вестници е Дезинформиран [/quote]

  Това основно важи за България и някои други развити демокрации.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 63. 63 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Това си е стенограма от "планьорка" на вестник...
  Началството е пропуснало да отбележи,
  че тази тема ще заработи срещу всеки,
  който мъчи да я "обобществява" с предизборна цел...
  Дай Боже,
  да не стигнем до Съдебни санкции от Континента,
  защото и всякак "изработените",
  ще сме ние ...

 64. 64 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#27:"virgin"]но често тръгвахте и на наказателни операции с масово изтриване докато се стигне до едномесечен бан.[/quote]

  Значи аз съм герой на социалистическия труд,от другарите тук съм имал(преди няколко месеци) бан от ..забравих,но беше най-малко 3 месеца..!! Преди това 1-2 пъти по 1 месец ,няколко пъти по 1 седмица и т.н.!
  Не съм почитател на пладнешки крадци -нито на червени,нито на сини,нито на пембени...!Точно обратното..съм!

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Любопитно

  [quote#51:"zorzaman"]След цял ден гузна тишина това ли успяхте да измислите!?[/quote]
  Би ли ми обяснил по-точно с какво е виновен Прокопиев и защо да е гузен?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#53] от "ARRI":

  ПИК не е на Пеевски. На Трактора е. А той си играе неговите игри.

  В момента държи пас към ГЕРБ и РБ, че знае ли - утре Цецо мое и да се върне. Плюва яко комунистите, атакистите и Орешарски - те са си пътници. И хвали яко ББЦ.

  Но по принцип, то там журналистите са леко безмозъчни - та в някаква степен са и независими.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 67. 67 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Ако някой не е разбрал, телефонът на Сабине Бергер е:
  +32460792792.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Весело

  добре,какво е там само една Глина и другите "придобивки" след него?! Я скоро да видя 3те ЕРПета в ръцете на този доказан експерт и кудесник на социалистическия...пардон,на капиталистическия труд!
  Разбира ги,вижда ги,умее ги нещата руменото момче..какво повече?!
  Доказан НАШ кадър е,съмнения няма в това и грам..защо не се използва,защо да не поеме по-голяма отговорност на полза роду ?!
  Много ви моля!!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2094 Весело

  [quote#24:"Афоризъм"]априлският пленум беше през 1956 год [/quote]

  Е да, ама вече започнаха "катарзисите"

 72. 72 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Блиц са долна медийка от най-гнусен вид, в това спор няма. Обаче в едно нещо ви водят със 100 на нула!!!
  А именно, че там НЯМА ЦЕНЗУРА на коментарите и всеки може СВОБОДНО ДА ИЗРАЗИ своето мнение, пък било то и да напсува сочно самата им редакция. Факт!

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 73. 73 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#66] от "Think Pink 18X ☺":

  Еми не знаех чия е медията....прочетох от коментиращите, че била на прасеевски...А то не била негова...И как така да плюят по атака, като по 3 интервюта на ден взимат от сидера, даже и го рекламират за евро изборите....По едно време си мислех, че ПИКльовците са на сидера...без майтап.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 74. 74 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1473 Весело

  До коментар [#27] от "virgin":

  Само да кажа, че съм имал два профила във форума на "Икономедия", този и един по-стар (който няма да споделя, защото веднага ще скочат разни самозвани "демократи", да обясняват, че не е възможно това да съм аз). Първия го изтрих след като изпратих писмо до редакцията защо го правя - баннаха ме за глупости, и като цяло модераторчето нещо си ме преследваше. И с този профил вече излежах няколко бана. Можете да ми прегледате мненията и да видите дали те са били, понеже съм фен на Станишев, Орешарски, Путин и т.н...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Сергеевчетата са напълнили гащите. Изловиха ги че Газпром им пише законопроектите и това може да им докара бой и от Европа и за национално предателство оттук. Затова сега се чудят как да отклонят темата. Отделно явно че очакват не добри резултати от изборите и опитват с Костинбродския номер пак, само че този път ги изловиха.

  Мъка голяма!

  "Я з москалями не балакаю!"
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2094 Весело

  [quote#33:"The Core"]БСП (Станишев) - "+"
  ГЕРБ (Б Борисов) - "-" [/quote]

  "И двете дядо попе, и двете" – и +

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  Основното заключение което си правя е, че червените се навират на всякъде и се чудят от къде да довлекат вода за да им заработи мелницата.
  Очевидно са усетили провала си на изборите и изпадат в паника!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#59:"v_vendeta"]Сал' последното изречение ме вкара в лют размисъл [/quote]

  Лют, лют, колко да е лют?

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  До коментар [#74] от "Тюфлекчия":
  При мен е същото положение, с изключение на това че все още си карам със стария си профил.
  Отношението е еднакво към всички. Не виждам каквато и да е разлика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Явно сте настъпили яко някого, след като са прибегнали до подобни гнусни мерки. Което пък означава, че сте на прав път.
  Успех, и да не ви пука от грухтенето на прасетата.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2094 Весело

  [quote#38:"Храбър"]Ето защо подкрепям напълно ГЕРБ в изразяване на недоверие в действията на това правителство в областта на енергетиката, а както се вижда и не само в тази област. [/quote]

  Ами нали Слънцето ви, каза в прав текст, че Той пръв е започнал борбата с ЕРП-тата, даже ги е глобил с 1 000 000 лъва, а сега БСП и Ко искат да му отнемат "първенството". Как може да не чувате истините от устата на Вожда!

 87. 87 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  [quote#48:"doneva_a"]Според теб съдържанието на записа с Кокинов може да се справнява по скандалност с тази кореспонденция? [/quote]
  Разбира се, че може да се сравняват, не по съдържание (такова според закона не съществува!), а по вид "активно мероприятие". И двете "акции" са с един и същ автор (ДС) и се цели дискредитацията на определени хора, медии, институции, партии. И двете са престъпления, нарушения на основни конституционни права - чл. 32 и чл. 34 КРБ.
  Който не го е разбрал и търси само жълтинките в "съдържанието", не е за тук. Уикенд и Блиц са му достатъчни.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 88. 88 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#61:"4uk4a"]Ох ,как мразя да чета чужда поща...
  Четох с огромно отвращение)[/quote]

  що ,не четете ли всеки ден тукашната медия ?
  то е същото,бе! Поща !

 89. 89 Профил на iu
  iu
  Рейтинг: 381 Неутрално

  50 милиона. глоба за ЕРП-та в замяна на половин милиард евро. надписани/откраднати...решили са го проблема.Вота за Евро изборите е ОК,Плевнелиев е ОК,както разбрахме и съпруга на приятелката на жената на президента е ОК.Плащачите-народа да го духа под водица.

 90. 90 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Гневно

  Поздравявам Дневник,Капитал Дейли и Капитал за ясната позиция!
  Позор за Станишев и сие,които погазват законите за неприкосновеност на кореспонденцията.Иво Прокопиев има позиция и като собственик,и като гражданин,и като колега,да обсъжда своята позиция и препоръки.
  Препоръчвам да заведете дело срещу Станишев!

  Tony
 91. 91 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Дневник, излагате се.
  Влязохте в "обяснителен режим", с което само правите услуга на недоброжелателите си.

  Имам много различия с грантово-редакционната ви политика, но ви чета с ясното съзнание и приемане на кусурите ви такива, каквито са.
  Това, че ползвате същия изключително слаб ПР екип като Президента* обаче ми е трудно да го приема, наистина!

  * Той също има сериозен комуникационен проблем с нормалното представяне на разни дребни неща, с което дава шанс на лошите да ги обърнат в големи (уж-)проблеми за него самия...

 92. 92 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 662 Весело

  [quote#80:"Храбър"]Основното заключение което си правя е, че червените се навират на всякъде и се чудят от къде да довлекат вода за да им заработи мелницата.
  Очевидно са усетили провала си на изборите и изпадат в паника! [/quote]

  Опорна точка!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 93. 93 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2094 Весело

  [quote#85:"Храбър"]Имаш ли завършен първи клас? [/quote]

  Вероятно е висшист! Словото му идва "отръки"!

 94. 94 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#54] от "bestbuy":
  А като си спомним колко сълзи се изляха тук за журналистичèската етика, за свободата за изразяване собственото мнение, за коледните подаръци...
  Пък то каква била работата..
  Пей сърце

 95. 95 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 765 Весело

  [quote#13:"_dan_"]Там е проблема - blitz.bg защитават един олигарх, дневник - друг, а никоя медия не пише в интерес на народа![/quote]

  Дежурното всички са маскари, не си струва да се борите, оставете всичко, както си е

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 96. 96 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#42] от "inadilov":

  Прокуратурата шест години кандилка Станишев за предадените от него на организираната престъпност документи с гриф "Строго секретно". Какво да очакваме от нея и Станишев.

 97. 97 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 662 Весело

  [quote#95:"clint_eastwood"]Дежурното всички са маскари, не си струва да се борите, оставете всичко, както си е[/quote]

  Не всички са маскари. Просто няма разлика между ИП и ДП. Добри олигарси няма. Дори и в ... Русия

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 98. 98 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 662 Весело

  [quote#96:"Uprsport"]Прокуратурата шест години кандилка Станишев за предадените от него на организираната престъпност документи с гриф "Строго секретно". Какво да очакваме от нея и Станишев. [/quote]

  Опорна точка!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 99. 99 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#95:"clint_eastwood"]Дежурното всички са маскари, не си струва да се борите, оставете всичко, както си е [/quote]

  всички,да,но всички от така формираните,изфабрикувани и композирани -неясно от кой и с какви средства-партизански банди!!
  И инвестицията ПРЕДИ,инвестицията ВИНАГИ във всяка една от тях е многократно по-малка от печалбата им ПОСЛЕ...
  Тук за народ и страна не говорим,народът и страната са ИМ "просто" платци!

 100. 100 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#95] от "clint_eastwood":

  Отлично казано! Просто "обожавам", когато при дискусия по дадена тема (на живо), някой дълбокомъдро заключи, че "който и да спечели - те всичките са комбина". Демек - варете ракия, почивайте на Южното Черноморие, пратете детето в чужбина и пЦувайте на воля. Дзен-будизъм по български.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK