Цацаров: Прокурорът не е трябвало да възлага на ДАНС проверка на президента, а да се позове на Конституцията

Главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в държавното обвинение.

© Анелия Николова

Главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в държавното обвинение.Главният прокурор Сотир Цацаров е бил сигнализиран на 15 май от администрацията на президента Росен Плевнелиев, че е образувана проверка за срещата на държавния глава с представители на EVN.


На 16 май е било издадено разпореждане за прекратяване на проверката, а основанието е конституцията, заяви Цацаров. По-късно днес той ще се срещне с обвинителя, образувал проверката, и с градския прокурор на София Христо Динев. Досега това не се е случило.


Сигналът е от бившия водещ и нов политик Николай Бареков, потвърди главният прокурор.
"Прокурорът от Софийска градска прокуратура (СГП) не е следвало да възлага проверка на ДАНС, а да се позове пряко на Конституцията (член 103 който казва, че срещу президента и вицепрезидента имат абсолютен имунитет). Отделен е въпросът, че между предмета на проверката, който е зададен от прокурора, и въпросите, отправени до администрацията на президента, има доста значителна разлика", заяви Цацаров.


Вчера "Капитал" съобщи, позовавайки се на източници от дипломатическия корпус в София че прокурор от Софийската градска прокуратура (СГП) е образувал предварителна проверка за държавно предателство срещу президента Росен Плевнелиев.


Сигналът на Бареков е бил свързан със срещата на Плевнелиев през март с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц. Прокурорът от градската прокуратура, чието име, Цацаров отказа да назове, издава постановление, в което има конкретни указания как ДАНС да продължи проверката.


Те бяха прочетени от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов: да се снеме подробно обяснение от Николай Бареков, в което той да посочи всички известни  факти и доказателства относно изнесеното в сигнала,  да се приложат всички налични документи, ако той притежава такива и да се установи фактическата обстановка.


Бареков така и не е бил разпитван, а ДАНС (лично председателя Владимир Писанчев) изпраща писмо до администрацията на президента. От изявлението на главния прокурор става известно, че от агенцията са разширили обхвата на проверка по свое усмотрение. Представителите на държавното обвинение не цитираха какво е пишело в писмото до президентската администрация и насочиха към ДАНС и "Дондуков 2".


Попитан за мотивацията на неизвестния прокурор да образува проверка, Цацаров заяви че не става въпрос за злоумишлени действия или политически подбуди.


"Не мога да кажа, че той не познава закона, защото, както ви беше прочетено, параметрите на проверката, които са били зададени и които се дължат по всеки сигнал, а този сигнал съдържа данни и за други лица, са зададени – вие чухте как. Параметрите на проверката такива, каквито са били съотнесени към държавния глава, макар и чрез администрацията, са значително са по-широки", повтори Цацаров.


След като е сезиран от президентството на 15 май, на следващия ден Цацаров изисква преписката е прекратена на основния чл. 103 от Конституцията. Защо още тогава главният прокурор не е поискал обяснение от наблюдаващия обвинител или неговия пряк ръководител - градския прокурор Христо Динев не стана известно.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ATR
  ATR
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Акцията е за сваляне на доверието в президента. Никой не си прави илюзии, че реално ще бъде съден.

 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Добре Цацаров, сега по същия параграф да бъдат обвинени националните предатели, на които Газпром им пише законопроектите. И в тюрма за 15 лет.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 497 Разстроено

  "Проверката е започнала по сигнал на Николай Бареков и е била възложена на ДАНС...."

  разбираЙ, проверката е поръчана от Дудук БюрекоФ !
  И целиЯ дЪржавен апарат започва (ох чудо на чудесата) да работи на високи обороти !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Ама това е ясно,обаче не е достатъчно.Народните верни синове на болшевишка Москва трябва да бъдат съдени.Иначе само констатираме поредното окъкване на нардните верни синове на болшевишка Москва.

 5. 5 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Това само налива вода в мелницата на Цацаров,че действа както трябва.Друг е въпроса,че президента се издъни с тази среща в Австрия и защото не трябваше да я крие и защото не е негова работа да решава споровете на ЕВН с НЕК.

 6. 6 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Как е възможно?! Бъдещия министър-председател да остане с пръст в устата?....И няма да вкара в затвора Президента, Бойко, Цецо, Фидоска, ......Че за какво ни е такъв калпав Дудук...

 7. 7 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 551 Весело

  Прокуратурата на Цацаров вместо да се занимава с Президента на Р България и да търси "под вола теле", да каже защо мошениците от "Сапард" ,М. НиколОФ и КО още не са в затвора след като техните "съратници" в Германия вече си излежаха присъдите, защо се протака делото срещу Масларова, Батко и Братко, Лупи, БисерОФФ и т.н.крадци ,и как стана така ,че "братя" Галеви избягаха вместо да са в затвора?!
  Списък въпросите е много дълъг, разбира се, затова спирам до тук.

 8. 8 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  А пък някои пркурори и Писанчев да вземат да я прочетат тая конституция ,най-нарая.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 9. 9 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Прокурори и ДАНС , не знаят законите?
  Тези които трябва да пазят държавността. Вън от държавните служби.

  [quote#1:"ATR"]Акцията е за сваляне на доверието в президента. Никой не си прави илюзии, че реално ще бъде съден. [/quote]

  А може ли триото създали този прецедент , да бъде съдено за клевета, антидържавно поведение , т.е предателство?

 10. 10 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Цацаров си туря ламарина на дъ-то.
  Няма как да не е бил уведомен.
  Всички са в кюпа.
  Национални предатели!
  Гнус!
  Обвинете за държавна измяна тези, които променят законодателството под руска диктовка!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 11. 11 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Абе за каво да четат конституцията като не спазват закона.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  [quote#0:"статията"]Поведението на градските прокурори е абсолютно необяснимо предвид конституцията, според която държавният глава има абсолютен имунитет и не може да бъде разследван, коментира "Капитал".[/quote]
  Все повече става ясно колко извън контрол са ужвластващите от БСП/ДПС/Атака и техните марионетки от Барековото съзаклятие!
  В момента те са като петел с отрязана глава, които се мятка на всякъде като си мисли, че се бори.
  Горките! Дали усещат колко обезглавени изглежат от страни!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Съвсем обяснимо е поведението на прокурорите - не познават конституцията.
  Интересно дали Цацаров е отговорил на въпроса на Румен Петков, затова как едновременно засекретяваш производството и в същото време медиите научават как някой ( в случая Петков) е привикан на разпит за купуване на гласове.
  Макар че и да е отговорил и да не е, ние знаем, че щом има избори, значи на ход е прокуратурата - след изборите...е както се случи и вероятно и според резултата от тях.
  Това сме ние в областта на правосъдието, да не говорим за КС, за съда въобще и не докладите на ЕК ни пречат, а сами се лутаме като патки в мъгла.

 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  [quote#10:"Питанка"]Всички са в кюпа.
  Национални предатели!
  Гнус! [/quote]
  По-скоро всички са платени! Много платени от руските подлоги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#9] от "rorikabc":

  "Прокурори и ДАНС , не знаят законите?"

  З@.би законите. Те Конституцията явно не са чели. Е, така на- за обща култура

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 16. 16 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Ха ха -прокурор да чете конституция-това не съм го чувала нито виждала.Те да четат НК и НПК стига им.Като ги боднеш малко за тълкувателни решения на ВКС подскачат като ужилени.Камо ли конституцията.Или е обратното-прокурорчето не е толкова просто,а просто изпълнява поръчки.Човекът с поръчките отговоря на името КОЙ.

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  [quote#5:"moloko_"]Друг е въпроса,че президента се издъни с тази среща в Австрия и защото не трябваше да я крие и защото не е негова работа да решава споровете на ЕВН с НЕК. [/quote]
  Разбира се, този въпрос няма нищо общо с предателските действия на БСП/Атака/ДПС. Плевнелиев няма никакви законодателни права, което го прави съвсем неспособен да забие сатраната, така както както вече го направиха БКП/БСП/ДПС/Атака!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#14:"Храбър"]По-скоро всички са платени! Много платени от руските подлоги! [/quote]

  Не само.
  Просто разбойници които крадат от държавата и я управляват в свой интерес , в частност на други държави. .

 19. 19 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не били компютри, а компоти.
  Ама това го разбрахме по-късно, иначе за ДАНС са си били компютри...

 20. 20 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Поведението на градските прокурори е абсолютно необяснимо предвид конституцията.
  Е, щом и висши прокурори нарушават Конституцията ....

 21. 21 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Трябва да го предложат за уволнение този прокурор - не стига грозният политически слугинаж ами и в нарушение на конституцията.

 22. 22 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 388 Неутрално

  както е обичайната практика в България, обаче, вместо на конституцията, прокурорът се е позовал на инструкциите намерени заедно с рублите в плика

  zenrus.ru
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  Вече стана очевадно, че прочистването на кадрите на БКП трябваше да започне от съдебната система!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  Т.е. някой прокурор е допуснал професионална грешка!
  Какви ще бъдат последствията за него?
  Аз, ако допусна професионална грешка, ще бъда изритан.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 25. 25 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  [quote#3:"detchopora"]разбираЙ, проверката е поръчана от Дудук БюрекоФ ! [/quote]

  Бареков винаги е бил момче за поръчки.Чак пък толкова да му е пораснала работата,че той да поръчва,не ми се вярва.

 26. 26 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  С радост очаквам времената, в които на Бареков ше му се ще никога да не е тръгвал да се бута в политиката...а те, няма да са много далечни...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 27. 27 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#15:"Dexx"]З@.би законите. Те Конституцията явно не са чели. Е, така на- за обща култура [/quote]

  Това имах предвид.Конституцията нали трябва да най Висшия , Първия закон в държавата
  А и ония в Народното събрание дето коват законите на държавата, правят комисия , което също е незаконно.кОЛКО ОТ Колко от тях имат юридическо образование?
  Ех , кога ще започнем да избираме специалисти в държавата?
  Избират се кукли на конци, подчинени на престъпното задкулисие.

 28. 28 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  [quote#24:"grand funk railroad"]Т.е. някой прокурор е допуснал професионална грешка!
  Какви ще бъдат последствията за него? [/quote]

  В същата "конституция" пише:никакви. чл.132.

 29. 29 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 949 Любопитно

  Цаца, защо още държиш прокурор, който НЕ познава Конституцията на работа, ве?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Весело

  Ъъъ ... нещо не ми е ясно ...

  Господин Плевнелиев, като министър, когато се разбра, че министър председателят му го е подслушвал тайно, за да не крадяли, (това е цитат!), каза на всеослушание, че няма нищо против, че било нормално и че нямало какво да крие.

  Сега същият господин Плевнелиев дига пара и ни обясняват, че не било нормално. При това не да го подслушват и претръскват тайно и нерегламентирано, а институционално и дискретно.

  На какво да вярва вече човек? ОбъркАх се ...

 31. 31 Профил на anni_geo
  anni_geo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Надявам се проверката да бъда обстойна и ако има дадени нарушения, то те да бъдат установени и нарушителите санкционирани.

 32. 32 Профил на ATR
  ATR
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#9] от "rorikabc":
  Не знам дали може, но трябва.

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Неутрално

  [quote#10:"Питанка"]Цацаров си туря ламарина на дъ-то.
  Няма как да не е бил уведомен.
  Всички са в кюпа. [/quote]
  Ъъъ ... за кюпа, в който са се овъртяли - съгласен.

  Но и там си има слоеве, скупчвания, омотвания на чревцата, течения и тем подобни.
  Може и да не са го "сондирали" Цацаров, не е задължително ...

  Прочее ... ще се разбере. Със сигурност със закъснение, но "професионалното развитие" на прокурора ще покаже дали и доколко Цацаров е в тази игра ...

 34. 34 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 485 Весело

  До коментар [#6] от "hinin37":

  Какъв бъдещ министър-председател бе?! СЪвсем изтрещя народа...

 35. 35 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#9] от "rorikabc":


  [quote#9:"rorikabc"]Прокурори и ДАНС , не знаят законите?
  Тези които трябва да пазят държавността[/quote]
  Знаят ги те, ама не ги спазват

  П.С. Малце оф топик, една добра новина:

  http://www.dnevnik.bg/comix/079206/?p=0#addcomment
  До коментар [#33] от "xm...":


  До коментар [#32] от "ATR":


  До коментар [#31] от "anni_geo":


  До коментар [#29] от "majorman Волен - в Сибир!":


  До коментар [#28] от "vjacho":


  До коментар [#27] от "rorikabc":


  До коментар [#26] от "Γαλλα":


  До коментар [#24] от "grand funk railroad":


  До коментар [#23] от "Храбър":


  До коментар [#22] от "SPQR":


  До коментар [#21] от "Skydiver":


  До коментар [#20] от "ivanalex2":


  До коментар [#19] от "theanalyser":


  До коментар [#16] от "dolna4erti4ka":


  До коментар [#15] от "Dexx":


  До коментар [#13] от "tsvetko_51":


  До коментар [#11] от "deepblue":


  До коментар [#7] от "redrock":


  До коментар [#6] от "hinin37":


  До коментар [#5] от "moloko_":


  До коментар [#4] от "chicago514":


  До коментар [#3] от "detchopora":


  До коментар [#2] от "virakocha":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 36. 36 Профил на hristovata78
  hristovata78
  Рейтинг: 225 Неутрално

  е, какво се оправдавате сега?

 37. 37 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 442 Неутрално

  тея не са тъпи а платени - и извънземните ще съдят ако им плати някой...

  www.soundcloud.com/x2805
 38. 38 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  прокуратурата реагира само на "правилните" сигнали - условен рефлекс от недалечното минало, което май се завърна.

  слугите на мАсква пак са на власт.

 39. 39 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 768 Весело

  А каква санкция ще понесе прокурорът?

 40. 40 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 497 Неутрално

  КОЙ е този прокурор и защо не му казват именцето?
  КОЙ му е поръчал тая ПР акция?
  КОЙ? КОЙ? КОЙ?

 41. 41 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  В тази държава, само бой с тояги, бой, и бой, и бой... ше оправят нещата.. Докато не бъдат строшени няколко глави на продажни политици, прокурори и съдии... няма оправия..

 42. 42 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Отделен е въпросът, че между предмета на проверката, който е зададен от прокурора, и въпросите, отправени до администрацията на президента, има доста значителна разлика", заяви Цацаров".
  "От изявлението на главния прокурор става известно, че от агенцията са разширили обхвата на проверка по свое усмотрение."
  Опааа, още по-голям скандал. КОЙ е инструктирал ДАНС?

 43. 43 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Какъв е този прокурор, който не познава конституцията? Аз на този човек вяра не мога да имам. Според мен би следвало да бъде изхвърлен от системата.

 44. 44 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Не е лошо да има проверки. Законни, разбира се.

 45. 45 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#12:"Храбър"]БСП/ДПС/Атака и техните марионетки от Барековото съзаклятие!
  В момента те са като петел с отрязана глава, които се мятка на всякъде като си мисли, че се бори. [/quote]

  Страхотно точно и картинно описание!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 46. 46 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 388 Гневно

  Не е за вярване!Всеки ден изцепки от такъв характер,а нито една оставка досега!!!Е гати държавата!!! По-олигофренски народ от нас няма!!!

 47. 47 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  С една дума и прокуратурата, и ДАНС си правят каквото им скимне, без да се съобразяват със законите. Особено ДАНС се мъчат още повече /а то , всъщност може ли повече от това/ да изпълняват политически поръчки. Прокуратурата, в това отношение отдавна се е отчела на господарите си

 48. 48 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Ако прокуратурата и съдебната система като цяло, обслужват корпоративни интереси - България НИКОГА няма да тръгне на добре. Незвисима, реформирана, достойна съдебна система е първото условие да имаме правова държава. без нея сме само територия - село без кучета...

 49. 49 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Мили некадърници с червени тоги,
  наричани според Конституцията на Република България: Прокурори. Вие сте срам и позор за крехките демократични традиции на една страна, която на всичкото отгоре е и член на ЕС от 2007 г. Повода за тази очевадна констатация е следния:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/05/19/2303234_prokuraturata_probvala_da_razsledva_prezidenta_za/

  Първо-вашата юридическа некомпетентност е явно придобита в някой ПУЦ или свободен университет, като знания, защото такова понятие в НПК като "предварителна проверка"-НЯМА. Избийте си от главите един текст от ЗСВл, който го прилагате избирателно и прилагайте ЕДИНСТВЕНИЯ НОРМАТИВЕН АКТ свързан с процедурите за разследване на престъпления.
  Второ-Държавния глава има АБСОЛЮТЕН ИМУНИТЕТ и само в строго ограничени случаи, посочени в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ този имунитет може да бъде свален. При това не от вас, като орган-оказва се за щастие.

  Показахте се жалки, некомпетентни, явно политически заинтересовани. с нетърпение очаквам да обявите името на прокурора/те набъркани в този овчедушие и мечта за слава.
  За написаното по-горе не можете да образуване нито проверка, нито досъдебно производство срещу мен, защото не осъществява нито един състав на престъпление от Особенната част на НК, или пък дори и первезно съществуващия още в правния мир УБДХ.
  Без поздрави, без уважение, но с една молба: тоя прокурор/те които са направили това, да си върнат заплатите платени от данъкоплатците т.е. суверена избрал Президента, а не вас-достатъчно охарактеризрани по-горе.
  И къде спи т.нар. Висш съдебен съвет?

  Бог да пази България от Вас!

 50. 50 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Сега последно ще разследват ли срещата на президента с ЕВН или не?

 51. 51 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Костинброд 2 се отлага.. за сега

 52. 52 Профил на anna.georgieva
  anna.georgieva
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Такива са ни институциите, по принцип работят избирателно.

 53. 53 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Много им бърка в очите президента - единствения лигитимно избран представител на власта.

 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  Море Цацаровци , всичко е ясно и разбирате всичко много добре ти и Лисанчев не се правете на невинни каквито не сте!

  klimentm
 55. 55 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Сега да го хваща тоя "прокурор" за яката и да го изхвърли с шут от системата. Как може човек, призван да пази държавността, да не знае конституцията? Че и шефа на ДАНС, мамин Писанчо, веднага изкозирувал и както със справката за Пеевски - веднага заизпълнявал. Много боклук има за изриване.

  "Я з москалями не балакаю!"
 56. 56 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  За Писанчов, наследника на Делянчо(, който явно си е останал де факто на мястото шеф на ДАНС дори и след скоропостижното и безславно двудневно управление): ОСТАВКА!!!

 57. 57 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ако не се справим с разпада на държавността, скоро ще избираме не кой да управлява държавата, а на коя друга държава да си харижем суверенитета.

 58. 58 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1720 Весело

  До коментар [#49] от "save_knforest":

  Бре, като че ли пише Президент?!

 59. 59 Профил на grozd
  grozd
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Цацаров, до кога ще пазиш ББ ЦвЦв и ирландската пастирка? Толкова ли си зависим от тях??? Или благодариш за назначението?

 60. 60 Профил на Nach
  Nach
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Цацаров е комунист! Вече съм сигурен!

 61. 61 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Здравните органи най после трябва да се намесят и помогнат на Бареков! Надяваме се да се отнесат хуманно с бъдещия мин. пред. ! Имаме много добри специалисти в психиатрията ! Вероятно Бареков е преуморен от дългото турне из България и това е отключило зависимоста му към подаване на сигнали до прокуратурата ! Да бъдем търпеливи и толерантни към новия политик !

 62. 62 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ясно е, че волен иска президентския пост и ще поиска разширяване на правомощията до създаването на президентска република. май всички подвластни на кремъл държави са президентски и има логика в това, защото в този модел подкупват само президента за разлика от парламентарната република, където трябва да подкупваш няколко партии, които на всичкото отгоре се сменят с други няколко.

  Global Genocide Forget Heaven
 63. 63 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 442 Неутрално

  а волен и бареков вече са намерили и сигурния общ враг - дпс, защото доган и пеевески имат най-голям дял в мафията и който отстрани дпс взема и дела им

  Global Genocide Forget Heaven
 64. 64 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#30] от "xm...":

  Тука случая е друг. Явно иде реч не за официална, а за частна среща с познат. Според както пишат, май се познава с човека с юдейската фамилия от по - преди - http://www.monitor.bg/article?id=422949

 65. 65 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#24] от "grand funk railroad":

  Да бе, това е все едно докора да ти обърка главата с крака... то може да си некомпетентен ама това е безумие...

 66. 66 Профил на astonis
  astonis
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Предизборната активност затваря своя кръг и Цацаров разбира се бе "активиран". Диригентите вътре се познават по техния почерк и набелязаните жертви...

 67. 67 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#6] от "hinin37":
  "......Че за какво ни е такъв калпав Дудук..."
  ++++++++++++++++
  Тоя индивид дори Конституцията не познава, а се натиска премиер да става...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 68. 68 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Весело

  До коментар [#52] от "anna.georgieva":
  .... Такива са ни институциите, по принцип работят избирателно....

  Да, бе!
  От кога пък ганьовските интрижки станаха "работа"?

 69. 69 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 497 Неутрално

  а волен като ходи в русия и се кичи с ордени, това какво е ? за какво са му дали орден? и кои е прокурорът? не може да се крият един друг и да обслужват един ненормален, които трябва да е вече осъден заради костинброд.

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 70. 70 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#5] от "moloko_":
  Алооооо, Президентът затова е президент, защото може да прави всичко, което намери за добре и в съответствие с интересите на българската държава. Без да е длъжен да дава отчет на Сульо и Пульо за всяко свое ходене до тоалетна... Той е единствената институция, която е пряко избрана от суверена, на мажоритарен принцип. Ето защо има абсолютен имунитет!
  Вие от БСП май забравихте, че вашият президент Гоце ни натресе с ходене до МАсква такъв "голям шлем", че оттогава насетне все повече затъваме в енергийна зависимост от Кремъл. Тогава къде бяхте да оспорвате функциите на президента???...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 71. 71 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1720 Любопитно

  Колко струва един държавен глава, на който избралата го нация му няма доверие?! Колко струва доверието в една нация, на която държавният глава отказва да обяви водените от него преговори свързани с жизнени интереси на същата нация, а тя продължава го държи на поста му.
  НИЩО! Нито нацията, нито държавният и глава струват нещо. НУЛА ДОВЕРИЕ!
  А колко струва Президент, който с такава охота обезценява доверието в нацията, която го е избрала? МНОГО!
  Колко ли е цената за една обезценена нация?!?! КОЛКО?!
  При нациите с достойнство, такива държавни глави СИ ОТИВАТ В ОСТАВКА! Следва РАЗСЛЕДВАНЕ. Без имунитетът на длъжността. И съд. И присъда - осъдителна ако е необходимо.
  Умните държавни глави, останали без доверие СИ ПОДАВАТ ОСТАВКАТА. За останалите става чрез национални действия. Включително, предвидени в конституцията.
  Нека Плевнелиев поне да се направи на умен!
  Светът няма да се срине, ащо той не е Президент!
  Доверието в нацията и на нацията е много по-важно!
  !

 72. 72 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Щом е незаконно да се проверява президента, защо е образувана преписка? Тя не е ли незаконна?

 73. 73 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#5] от "moloko_":

  Традиции. Сегашния президент даже е хрисим, предишния не само си правеше срещи с бизнесмени, ами и подписваше цели договори за милиарди, все едно държавата му е бащиния!

 74. 74 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Интересно е, че СЕГА Цацаров се позовава на Конституцията!... А защо в предизборната атмосфера на майските избори от м.г. той сам погази изборните клаузи на Конституцията. Както скандала с подслушванията, така и Костинбродския, се оказаха спукани балони. Но спукани от една силова структура като Прокуратурата, те всяха страх у избирателя и предрешиха изборите. Защо сега Цацаров обръща руля? Може би защото Путин е пред катастрофално поражение и руските тайни служби у нас вече нямат такова влияние? С една дума: ДА ЖИВЕЕ СВЕТОВНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!!!...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 75. 75 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Цацата се прави на умряла лисица. Не нам

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 76. 76 Профил на emiromar
  emiromar
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не виждам нещо лошо да има в това да се направи проверка. Как е направена това е друг въпрос

 77. 77 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  До коментар [#24] от "grand funk railroad":

  в случая грешката на прокурора води до задействане на държавната машина ,иначе казано опит за сваляне на президента ,което си е чист опит за държавен преврат ,какво пише в законите по този повод ,може би пак същия прокурор ще ни каже ,или пък г-н главния прокурор .

 78. 78 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Цацаров: Какво е наказанието за не компетентност в прокуратурата?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 79. 79 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Прегръдката между Пеевски и Борисов дава резултати.

 80. 80 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#5] от "moloko_":

  Кой Ви информира,че е уреждал някакви спорове???
  Самият Дудук или прокурорът,който е бил нетърпелив да покаже дейност пред НАЧАЛНИКА СИ????нямам предвид Цацата,макар ,че и той сътвори сума гафове!
  Кога ще разберем произхода на парите на Дудука??Или пак сме на принципа:"КРАДЕЦЪТ ВИКА -ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!"

 81. 81 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 550 Неутрално

  За да бъде разследван един обикновен депутат е необходимо парламента да свали имунитета му ! За президента също има процедура за разследване ! Не е на лице такъв акт на парламента и никой няма право да разследва Президента !

 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  [quote#76:"emiromar"]Не виждам нещо лошо да има в това да се направи проверка.[/quote]
  всъщност има , много лошо . в противен случай онова нещо с ясно разписаните правила наречено конституция е излишно , КС , НС също излишни . уви мръсния хари е само екранен образ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на hristovata78
  hristovata78
  Рейтинг: 225 Неутрално

  и какво се оправдавате сега? Плевнелиев да си каже, какво мълчи. Цялата работа е заради него. Ако беше обяснил нещата, сега нямаше да се случват такива тъпотии

 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Защо ми се струва, че изпускате най-важната причина за бързото спиране и замазване на проверката.
  "позовавайки се на източници от дипломатическия корпус в София че прокурор от Софийската градска прокуратура (СГП) е образувал предварителна проверка за държавно предателство срещу президента Росен Плевнелиев."
  Пак от вън са натиснали за малко законност.
  Вчера ми скачахте като подчертавам, че Пеевски не е шеф на ДАНС поради горните причини- натиск от вън, дипломати, партньорски служби...а не заради хората на улицата.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 85. 85 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#51] от "Big_Villager":
  Събота не е дошла!! не бързай.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 86. 86 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 889 Неутрално

  А ако не беше станало известно това разследване докъде щеше да стигне работата?И още-ще започне една такава акция и гл.прокурор няма да знае!Хайде де!Да не се прави разследване на някой крадлив циганин,че гл.прокурор няма да бъде информиран?Глупости на търкалета изговорени от най властния човек в Бг.

 87. 87 Профил на pavaroti
  pavaroti
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Така де, ама защо президента да е неприкосновен, независимо какви простотии прави по време на мандата си.

 88. 88 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#87] от "pavaroti":

  Тази Конституция беше сътворена от ВНС,в което имаше мнозинство на БСП.Тогава всичко беше ...,абе мамата си...Имаше и хора,които не подписаха това творение на другарите,но това е друга тема.

 89. 89 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  За националните предатели които зад гърба на народа си въртят далаверите с Газпром не се изисква разрешение от Конституционния съд.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 90. 90 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Мирише откъм Лубянка

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 91. 91 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Мирише откъм Лубянка

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 92. 92 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  Чувал съм от някого,че прокурорите трябвало да имат най-малко юридическо образование!Този тук,който според думите на Главния прокурор, нарушава ДРАСТИЧНО ОСНОВНИЯ ЗАКОН НА СТРАНАТА ще понесе ли някакви санкции?Или при такива случаи се минава само с констатация на шефа,дори не ИЗВИНЕНИЕ!
  Нещо ми мирише на "измиване на ръце" и Лясковец!
  Както и на ЯВНА ПОДЧИНЕНОСТ НА НЕЗАВИСИМАТА ПРОКУРАТУРА на нечие ЗАДКУЛИСИЕ / не че не се знае точно на кое/!

 93. 93 Профил на 404_not_found
  404_not_found
  Рейтинг: 388 Любопитно

  някой знае ли телефона на либийския генерал който неотдавна подпали либийския парламент?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK