От коя партия е тази сутрин Даниел Георгиев

Снимката, на която Николай Бареков (ляво) се ръкува с Даниел Георгиев, е разпространена от пресцентъра на "България без цензура". Тя е направена във вторник вечер на предизборно събитие в Бургас.

© ББЦ

Снимката, на която Николай Бареков (ляво) се ръкува с Даниел Георгиев, е разпространена от пресцентъра на "България без цензура". Тя е направена във вторник вечер на предизборно събитие в Бургас.Винаги съм бил с ГЕРБ и ще си остана в ГЕРБ, заяви депутатът за втори мандат Даниел Георгиев в сутрешния блок на "Нова телевизия". През последните дни той застана в центъра на вниманието, след като "България без цензура" на два пъти обявява, че той се е отцепил и се присъединява към тях, а самият Георгиев първо депозира молбата си за напускане на партията, а след това, в същия ден, подаде молба да остане в ГЕРБ.


"Членувам в политическа партия ГЕРБ", заяви тази сутрин Даниел Георгиев. И обясни, че е присъствал на вчерашното събитие на "България без цензура", защото имал път към Бургас и решил да подкрепи лидера на партията Николай Бареков, но не е имал намерение да става член. По думите му явно е имало неразбирателство между него и Бареков, след като бившият водещ и нов политик е решил, че Георгиев окончателно ще стане част от "България без цензура".


На въпрос приятели ли са с Николай Бареков той отговори, че се познават, но не са толкова близки. Георгиев допълни, че веднага след като е излязъл на сцената и се е здрависал с Бареков, той е отишъл пред журналистите и е обяснил, че остава член на ГЕРБ. И отхвърли твърденията, че е бил бит и заплашван, като ги нарече несериозни.
Той отново разказа, че от месеци срещу него тече медийна атака от различни политически сили за неговото напускане на ГЕРБ и присъединяването му към друга партия. "С това, че в един ден едно след друго пуснах заявления за напускане и след това за оставане, показах, че не искам да се гледа в моя джоб и оставам в ГЕРБ", обясни Георгиев.


"Един субект чака от месеци наред да входирам подобно заявление. Така показах, че не ме е страх нито от единия, нито от другия ход, но държа на втория", обясни депутатът и допълни, че не може да си обясни защо има такъв интерес към него. "В политиката нещата понякога се случват с мръсни ходове, а аз съм много лоялен и дипломатичен", заяви още Георгиев.


Даниел Георгиев подчерта, че не са му предлагали пари, за да напусне ГЕРБ. "Нито една партийна централа не разполага с толкова пари, по простата причина, че не съм за продан", заяви той и допълни, че все пак е имал предложения да се присъедини към други партии, и то не само към "България без цензура".


Депутатът разказа, че баща му, в момента кмет на Ботевград, дълги години е ръководил предприятие за производство на тухли, с които е изградена почти цялата София и по тази причина прякорът му е Малката тухла.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK