Турските авиолинии откриват лятната си летателна програма до Варна на 30 май

Турските авиолинии откриват лятната си летателна програма до Варна на 30 май


На 30 май Турските авиолинии (Turkish Airlines) откриват въздушна линия Варна - Истанбул, която ще може да бъде използвана в рамките на активния туристически сезон.  Това съобщиха от компанията днес.
Първият самолет ще кацне на летище Варна на 30 май. До момента самолети на Турските авиолинии летяха само до София.


Turkish Airlines оперират по линията Истанбул-София от 1984 година като три пъти седмично се изпълняваха  2 редовни полета.


Turkish Airlines започват своето развитие в света на авиацията през 1933 година с 5 самолета. През годините флотът на компанията се разраства и в момента надхвърля 240 пътнически и карго въздухоплавателни средства. Самолетите на THY са най-новите в сравнение с всички европейски авиокомпании, твърдят от компанията. Тя следва програма за постоянна модернизация и повишаване на качеството на услугите, с която намалява възрастта на летателните средства. THY имат подписани договори с Airbus и Boeing за доставка на 252 нови самолета до 2020 година.
През последното десетилетие Turkish Airlines направиха сериозни инвестиции като строгата им финансова политика е свързана с добра дисциплина за намаляване на разходите. От дружеството твърдят, че заради географската даденост на Истанбул като естествен мост между Изтока и Запада, Turkish Airlines има 30% по-ниски разходи в сравнение с европейските авиокомпании.


Към края на 2013 самолети на Turkish Airlines летят до 244 точки (202 международни и 42 вътрешни). За последните 10 години компанията е увеличила дестинациите, до които пътува, като през 2003 година те са били 104, а през следващите пет години те трябва да достигнат 300. Това превръща Turkish Airlines в превозвача с най-широка мрежа като изпълнява полети до 105 държави на 5 континента.


Въпреки трудностите, които изпитва глобалния пазар на въздухоплаването, броят на пътниците, които Turkish Airlines превозват, продължава да нараства, като достига ръст от 11% през 2011 година. През 2003 година компанията е обслужила 10,4 милиона пътници, през 2008 година техният брой достига 22,5 млн. През 2012 година Turkish Airlines е обслужила 38 млн. пътници.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK