Бай Ганьо в задкулисието

Бай Ганьо в задкулисието

© Иван Кутузов"Прощавай, снизходителний читателю! Ти ще срещнеш в тази книжка някои цинични думи и сцени, аз не можах да ги избягна; ако ти можеш да изобразиш бай Ганя без цинизми - заповядай!"…


"Да основем една банка! - изтърсва Данко Харсъзина… Работата е лесна - ще издадем за пет-десет милиона акции, ще приберем парата, на тогоз назаем, на оногоз назаем, разбира се, с добра лихва, на търговци, на общини, па ако се намери правителството натясно - и нему някой и други милион. Ами! Ще речем да напишат един устав, половината кяр за нас, половината за акционерите. Башка - акции ще си задържим, пари я вложим, я не. Ти, бай Ганьо, си влиятелен човек, ще се изкашляш на две три капии и свършено!"


Алеко Константинов
I.


Години по-късно, някъде из София:


- Бай Ганьо, да не ти са уруки, но откакто взе банката си се поизточил, поокастрил си мустака и си захванал по-умни приказки да редиш. Как го правиш, бе, майка му стара – аз все дебел и рунтав си стоя, па кат си отворя устата - или се смеят, или ги страхувам!


- То, Данко, и аз ти се чудя – природен феномен ли, си, що ли – ни се облагородяваш, ни се очупваш, ни на катарзис се поддаваш, бе? Диплома за висшо от Благоевград купихме ли ти? Купихме. Вестник и телевизия да те кипрят купихме ли?


- Купихме, бай Ганьо, как да не сме...


- А оня серсем Бочоолу руски трактир искаше да отваряме.


- Бошлаф, и с квас клиентела щял да примамва. Друго си е банка и вестник! Ама, Ганьо, нали наскоро вестника го продадох, хи-хи-хи! Умна глава си, ей – да турим сина на Бочоолу за собственик, а него за редактор-стопанин. Чиста работа – ни лук яли, ни лук мирисали. Той Бочоолу си знае: журналистче някакво го питало дали ще могат да пишат вече за Данко Харсъзина, за мене, демек. И Бочо като ревнал: "Пишете бе, майка ви стара, ама гледайте само някой да го не прочете, че зъбите ви ще разкъртя". Ха, ха, ха.


- Нейсе, вместо вестникът малко ум да ви налее, вие на мурафети само го научихте! И без друго не се чете вече – все едно в помия влизаш! Па не може ли малко по-така, по-европейски. То и повече дикиш ще хваща, че от вашите попръжни на хората вече бахтън им дойде.


- А, сакън, бай Ганьо, в редакционни работи да се не месиш! Знам аз - без попръжня не става. Ти я засучи едно хубаво, вкарай майка му и сестра му, па гледай как литва тиража... За псувни като бъде - остави го на мен! Ще те изпсувам тъй, че бъбрека ще те смъдне. Мати-маскара направя човека. Ама било право, било криво, и окото ми не мига.


- Не ми дрънкай много-много, Данко! Ти си ми дерта. Защо ти трябваше да излизаш толкова налице, бе? Кой кряскаше глупости по мегданите из турските села?


- Ами че нали все заедно бяхме бе, бай Ганьо, нали ти ми ги каза тези работи, защо си кривиш душата?


- И как ти дойде на ума шеф на полицията да ставаш?! Данко-о-о, Данко-о-о, цяла година не можем да замажем резила! Като ревнаха онези младите с очилцата по улиците, като надуха зурните и тъпаните, и глухите в Брюксел разбраха каква сме я свършили. Бандит на държавна служба не щяли!


- Аз тези със зурните и тъпаните...Пуста сопа неокастрена! Аз да ги пипна тях, че...


- Стой мирно, Данко...


- П... п-п-ррах и пепел...


- Остави ги сега, недей! Седни си на мястото. Има време.


- Да, да, бай Ганьо, има време! То станалото – станалото... Ама как да не се изкуши човек за полицията, бе, майка му стара, като гледа онова Руското с бузките и наболата брадичка. Политик ми било! Стои и кърши пръсти, и хем му се иска да си отмъсти на Бокал Хайван, хем го е шубе, та ще се ... разбираш ме. И вместо да тропне по масата и да каже, "аз на оногова таковата ще му таковам", той взел да се гъне и мънка "да му таковам ли таковата, или да не му таковам таковата". И му викам аз тънко, психологически: а бе, ако мe туриш мене за шеф на полицията, Бокал Хайван ще стане кротък като мишка, ръка ще целува и за прошка ще те моли. Че като му светнаха очилцата на Руското, че като каза – "Верно ли бе, г-н Данко? И ръка ли ще целува?" – разбрах, че работата е опечена...


- Опечена тя, ама препечена...Знаеш ли колко пара потроших оттогава за тая ваша опечена работа, бе, Данко? То не бяха контра-зурни и тъпани, не бяха на Вочо Лудото скъпите хотели в Париж с гювендиите и другите му екстри, та чак и в австрийски парцали интервюта давах, че ме омаскариха по цяла Европа, бе. А за телевизията на Маймун Хасан да не говорим – сега от нея тръгнах партия да правя, а Маймуна за лидер турих, че е нали по-речовит и има албинис... Пара трябва за всичко туй, пара!


- То, Ганьо, аз за Маймун Хасан съм ти малко сърдит, да ти кажа. Защо той, ами че аз на гроб камък ли съм! Аз съм пък хептен либерал, а ти на него все преднина му даваш, бе, майка му стара. Да не искаш да мe подхлъзнеш мен, бе, Ганьо, да мe пратиш в Брюксел ли, в Плоещ ли, пък тук вие да я завъртите помежду си. Та седя си и го гледам Маймуна как се кълчи, как кебапчета и курбан раздава, и ми идва да му тупна един в суратя и да му нахлупя казана на главата.


- Е-хе, ти пак патки пасеш. Как не разбра, че избори идват, че трябва да избираме правителствени. Нали пак Руското с Али Язовира ще редим в правителството, бе. Как без гласове тази работа ще я нагласим – Вочо Лудото съвсем за резил стана, а и за карагьозчийството му вече неща да плащам. Маймун Хасан ще се покълчи, покълчи, но с него най-лесно коалицията ще стане. А ти кахър нямай – докато държиш здраво Али Язовира, без тебе нищо не можем да направим. Прави си кефа.


- То че е тъй, тъй си е, но пак Маймун много ме дразни: на мен взел да се репчи, министър-председател ще става, правителства ще сваля... Ама Ганьо и ти пък как се сети да го събереш с Кочо Македончето, Роско Смръкни-лежанката и Гуньо Пелтека, бе. Сърдя се, сърдя се, ама като го видя с тая панаирджийска тайфа и на смях ме напушва. Еле пък и Свежка Гюбекбухалкова като превърти очи и рече: "Ванга го видя министър-председател на Пловдив, за руското ако държи...", направо почвам да се търкалям по пода...


- То на тебе да се търкаляш да ти дадат. Ама едно ще ти призная – тая работа с Магара Папазооглу в президентството хубаво я нареди. Ашколсун бе, Харсъз, да живейш! Немското студентче хич и не разбра как сме го изпързаляли, пък и на Бокал Хайван акъла му колко е. А бе, ахмако, че аз, един Хайван, ако не метна, кого ще метна? Оня ден Магара като подхвана студентчето в ТВ-то, та да ходи в парламента ли не щеш му вика, да приема контра-зурните в кабинета си... сложила пердето, плюе и сече без да гледа. И стои и чака да махнем студентчето, че тя да му седне на стола.


- Налудничава ми се вижда тая Магара, бе, Ганьо...


- Господ да поживи лудите, Данко-о-о, че без тях щяхме ли да стигнем дотука.


II.


- Данко, тичай и викай Маймун Хасан, Гуня, Роско и Бочоолу да умуваме за деня на размисъл, че пак наближава. Хората очакват нещо голямо, няма да ги разочароваме, я – хи-хи-хи. А тя сега така се е разбъркала, че ако окаляме още малко всички, все някой и за Маймун Хасан ще се реши да гласува.


- Тука са вече, бай Ганьо, бях ги извикал овреме.


- Здравей шефе, каква си я намислил пак?


- Прави си кефа, Маймуне, ако ме слушаш, от тебе европейски политик ще извадя!


- Бай Ганьо, от тоз Маймун нищо не става, да ти кажа аз...


- Млъкни, Данко, запуши я.. знам ги аз твоите дрънканици. Стой кротък сега!


- Видяхте ли как бившето министърче на Гочо Чифтеархара го погна полицията? Извикали го в неделя рано сутрин уж за свидетел по купуване на гласове. А пък на мен Дребнорибков от прокуратурата ми се обади и вика: "Прати някоя по-устата репортерка да го повърти малко на шиш, купувал ли е гласове, или не е купувал. Те него хората го знаят – и да не е купувал сега, никой вяра няма да му хване".


- То туй, Бочо, добре го направихте, ама дали Дребнорибков пак ще играе с нас в деня за размисъл – туй е въпросът? И как да я засучем тъй, че и за Маймун Хасан келепир да има от цялата работа?


- Аз викам, бай Ганьо, да теглим един хубав бой на Маймун Хасан в деня за размисъл, а може и с кофа лайна да го залеем, както лани – за по-голям ефект. Пък после Дребнорибков ще погне опозицията и Бокал Хайван като побойници, и ще ги вкара в кауша пред камерите. През туй време Маймуна – разсополивен и кървав – ще се пени по телевизията, а Бочоолу от вестника ще се дере, че демокрацията е в опасност и трябва здрава ръка. Пък мене пак за шеф на полицията може да турим...


- Данко, пак се забрави! Какви лайна, какъв шеф на полицията ти се въртят из главата, бе? Тук е Европа, да не е Русия или Диарбекир – как не увира таз твойта глава дебелата!


- Аз бой и лайна не ща, бай Ганьо. Аз съм най-висш менажер и ако може по друг способ...


- З..з-з-защо бе, Маймуне? Нали каза, че и жертва си готов да станеш?


- Гуньо, ти като много знаеш защо да не набием тебе, а? То вярно, че за един пелтек много шум няма да се вдигне, но, ако ви набием двамата с Бочоолу, може да го представим като атентат срещу свободата на словото.


- Спрете дрънканиците и слушайте сега бая си Ганя! Най-напред да видим социолозите какво казват, как стоим, да знаем колко пушилка да вдигаме. Роско, докладвай!


- Е па добре сме, Бай Ганьо. Всички казват, че водим – и Пурпурното, и Зализан Цеко три процента напред ни дават, пък опозицията никаква я няма. А Маймун Хасан трета партия изкараха.


- Бошлаф, ти тез не ги гледай – кажи на Запенен Антей и Станойча Крокета хората какво вадят!


- Те се за паритет говорят, бе Ганьо. Аз туй го чета като Руското да е наравно с Бокал Хайван.


- Нищо не разбираш, Роско! Верно, че от много смъркане ти се е размекнал мозъкът, бе! Ах, тези серсеми – щом за паритет говорят, значи Руското е три пункта назад най-малко!


- Бре, какво ще правим Бай Ганьо – то май, май ний сме я отървали!


- Прави си кефа, Маймуне, слушайте сега..


- Да набием, Маймуна, бе, Ганьо – сигурна работа е това!


- Мълчи, Данко, и си седни на стола! Най-първом, Бочоолу ще пусне в парцала си едно ентрефиле за Пашата и за далаверите му с Бокал Хайван. Да пише нещо за Пехливан Арена, за европейски фондове, за един два милиона прибрани от Пашата и Самбиста.


- То хубаво, Бай Ганьо, ама не помниш ли, че за Пехливан Арена и ти дослук прави с Пашата, парите за сделката през банката минаха, а и башка п...п-правителствени депозити от Кьорсофра Електрик при нас п...п-преместиха.


- Мълчи, бе Гуньо! Той Бочоолу за това няма да пише, а пък тези неща кой ли ги знае. Ще пуснем по телевизията и Антихайдука да разправя врели-некипели за Пашата и Бокал Хайван – на техен фон, аферата "Пехливан Арена" ще изглежда съвсем реалистично.


- Прав си, Ганьо, то след тоя пишман Антихайдук всичко по-реалистично изглежда!


- Туй, запомнете, става в петък сутринта. През нощта срещу събота Дребнорибков арестува Пашата...


- А-а-а, Ганьо, такованката, ами ако му се размине на Пашата, нали този кръволок ще ни изкара ч...ч-червата, бе.


- Стига трепери бе, Гуньо – ако искаш спи у Данка в петък. Той ще те варди. А в събота – в деня за размисъл - Маймун Хасан ще е цял ден в студиото на телевизията. Да се изкъпеш, ей, и да не се блещиш и пениш: ще се държиш на положение! И само ще повтаряш "ограбиха ви, граждани, пладнешки апаши ви ограбиха, а пък само ние мислим за вас, плачем за вас, кебапчета и таблети раздаваме".


- Ама, Ганьо, то в деня за размисъл Маймуна няма да го пуснат в студиото, бе. Затуй си мислех, че е по-добре да му хвърлим и един бой за всеки случай.


- Данко, Данко, не я разбра ти високата политика, затуй по-добре в Брюксел да поседиш малко, та белким там те поочупят...


- Ганьо, а защо да не арестуваме нап-п-право президента, бе?


- Гуньо, ти не си бил толкоз загубен, колкото изглеждаш, да ти кажа...


***


Европейски избори са това, любезний читателю! Не се смей, а гласувай и не подценявай Бай Ганьо, че от повече от сто години все той се смее последен!


А.К. Junior


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Едно към едно Мустака и Пеевски.

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "...откакто взе банката си се поизточил, поокастрил си мустака..."
  "...аз все дебел и рунтав си стоя..."

  Препоръчвам четивото...Поздрави на автора!!!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  Кефи ме името на автора. Дали не е анонимен

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 4. 4 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  "Али Язовира" е готино… Но… сатирата в България никога не е била разбирана. Сега накокържения Пеевски дали няма да убие "автора" си?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1649 Весело

  Не знам автора ли е толкова добър, че го е докарал хем напълно да прилича на Алеко, хем да е актуално и прозрачно, или историята ни се надсмива.

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  Браво Младши.Европейски избори са това, любезний читателю! Не се смей, а гласувай и не подценявай Бай Ганьо, че от повече от сто години все той се смее последен!

 8. 8 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Благодаря на автора! Не бях се смял така от много време!!!
  За всеки случай ще си го копирам,че ръката на бае ти Ганя е дълга и сурова, да не зачезне я материала, я сайта... Или направо да купи Дневник - знае ли човек какви ги мисли бае ти Ганя, този титан на мисълта...

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 9. 9 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 607 Весело

  Тоя списвача голям серсем се извъди кай. Глей какви ги е изтипосал по редовете кай. Направо на реалистични чиляци мязат кай.

 10. 10 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  " Данко, тичай и викай Маймун Хасан, Гуня, Роско и Бочоолу да умуваме за деня на размисъл, че пак наближава. Хората очакват нещо голямо, няма да ги разочароваме, я "

  На маимуни ни направиха.
  Всичко е много точно написано

 11. 11 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3406 Неутрално

  "Европейски избори са това, любезний читателю! Не се смей, а гласувай и не подценявай Бай Ганьо, че от повече от сто години все той се смее последен!"
  ––––––––––––––––
  За 25-ти май - на всеки гъбар, по една отровна гъба!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 552 Гневно

  До коментар [#11] от "Д 241 - КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ!":

  Сутринта разбрах, че тази година риболовния сезон ще почне от 24-ти май въпреки, че пролетта беше по-хладна и даже се налага да се удължи....

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 13. 13 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1602 Весело

  Приликата с действителни лица и събития е новолна или случайна?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 14. 14 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 426 Весело

  Яко, е това е точно по моя вкус! Смях се от сърце. Но да спомена и в оригинал да четете Алеко, нищичко, ама нищичко не се е променило в българския политически маниер. Същите схеми и комбинации. Трябва матурата да е всяка година по гениалния Алеко.
  А авторът на този текст е уцелил право в целта!

 15. 15 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1602 Весело

  До коментар [#11] от "Д 241 - КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ!":

  Недей с лошо. Аз отивам за гъби. Минавам през секцията да гласувам и отивам за гъби. Че след тия дъждове ще има богат урожай, а не се знае колко ще траев хубавото време.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 16. 16 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Разстроено

  Пак се "вклинява" образа на Бай Ганьо в нашата литература.
  Няма патетика,няма приповдигнато настроение,а е Пролет.

 17. 17 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Ако не беше толкова ужасно страшно, щеше да е смешно.
  Не излезете ли да гласувате, обаче, ще стане НАИСТИНА ужасно страшно и на никой няма да му е до смях, разберете.
  Последните проучвания показват, че територията е на ръба.. и се готви да направи решителна крачка напред - към обятията на Матушка! А за измъкването оттам, както (надявам се) ви е известно, са необходими минимум 45 години!
  ГЛАСУВАЙТЕ, БЕ!!!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 18. 18 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  Бравос! Ашколсун бе авторе!

  klimentm
 19. 19 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Весело

  Ее те веке костинброд 2 направиха с Цецко сега. Ще чакаме да видим Маймун Хасан и Али язовира какво още ще измислят

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 20. 20 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Само не разбрах кой е Гуня от историята, ако може малко помощ

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 21. 21 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Весело

  Поздравления за Junior-а, нямаше да го напиша по-добре.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на yossarian1
  yossarian1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "toffeetwr":

  Аз и Бочоолу не разбрах кой е?

 25. 25 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#24] от "yossarian1":

  Сидер Ага Ибрикчията

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 26. 26 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Браво, духът на Алеко е жив!

 27. 27 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Браво на автора! Точно в десятката!

 28. 28 Профил на bolivar
  bolivar
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Много добро! Развеселих се. После ми стана тъжно.

 29. 29 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 426 Весело

  Сатира. Това е то, да пишеш за нещата такива, каквито са.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 30. 30 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дневник ми трият коментарите, но ще напиша още един.
  - Алеко пише Бай Ганьо като сатира в която заедно с нас се присмива над един от нас.
  - Тази статия е написана за да засегне и обиди противника.
  - Алеко пише Бай Ганьо преди 120 години на език който да достигне до българина според нивото му от онова време.
  - Тази статия е написана на език, според нивото на българина днес.
  Възниква въпрос: Наистина ли българина не е претърпял развитие през последните 120 години?

 31. 31 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Поздравления !!!!

  Мога да кажа, че А.К. Junior е надминал родителя си!

  Ама то пусто, кат толкоз много материал и в наше време!

 32. 32 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#20] от "toffeetwr":

  Любен Дилов-син

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Няма да умре Бай Ганю в българина,няма и няма.Години минаха,страдахме и се надявахме,но когато не искаш да се промениш,никой не може да ти помогне.

 34. 34 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 564 Весело

  Страхотно е!! Всички прилики с действителни лица, са случайни!

 35. 35 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Добре е, но можеше и с истинските имена.

 36. 36 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#35] от "yorddj":

  То и така не е особено трудно да се сети човек кой кой е, пък и прякорите са много добре подбрани

 37. 37 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 760 Весело

  До коментар [#30] от "dissident":"възниква въпрос: Наистина ли българина не е претърпял развитие през последните 120 години?"
  А ми като четеме каво си написал, наистина...

 38. 38 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  До коментар [#30] от "dissident":

  Никакво развитие не е претърпял нашего брата. Ама хич!

  klimentm
 39. 39 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#37] от "joro4900":

  Аз анализирам. Не пиша статии.
  Познай откъде е тази извадка:

  — Как тъй „сериозно ли“? Ами че как инак? Разбира се, че сериозно! Че голям мурафет ли е един вестник да се издава? Тури си едно перде на очите (па и няма нужда), па псувай наляво и надясно. Ами как!

 40. 40 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#39] от "dissident":

  Ааа, напреднал е българинът, бе! Напреднал е, как да не е напреднал! Вече и перде не му трябва!

 41. 41 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Скоро не съм се смял така!Ама бай Ганя не го резили-той истинският ми е мил!

 42. 42 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Браво за творбата! Отдавна ми се искаше да прочета нещо подобно. Мисля, че е добре да се направи седмична колонка на Бай Ганьо. Материал у нас колкото искаш. Пък после може и книга да излезе.

 43. 43 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Любопитно

  Данко = Пеевски, това ясно;

  А.К. Junior - псевдоним на автора, ще рече Алеко Константинов младши, и това ясно;

  Но кой е бай Ганьо? Лютви Местан или Цветан Василев?? Или Ахмед Доган?...

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 44. 44 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "онова Руското с бузките и наболата брадичка. Политик ми било! Стои и кърши пръсти, и хем му се иска да си отмъсти на Бокал Хайван, хем го е шубе, та ще се ..."

  Станишев и Цветанов??

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 45. 45 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "на Вочо Лудото скъпите хотели в Париж с гювендиите и другите му екстри" да се чете на Волен Сидеров масрафите и леките жени...

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 46. 46 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "Нали пак Руското с Али Язовира ще редим в правителството, бе."

  Али Язовира = Хидроинженер Доган.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 47. 47 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Любопитно

  "в президентството хубаво я нареди. Ашколсун бе, Харсъз, да живейш! Немското студентче хич и не разбра как сме го изпързаляли, пък и на Бокал Хайван акъла му колко е"

  Немското студентче = Росен Плевнелиев

  Бокал Хайван - Бойко Борисов?

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 48. 48 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "...Магара Папазооглу в президентството... И стои и чака да махнем студентчето, че тя да му седне на стола"

  Маргарита Попова за нов Президент вместо Плевнелиев?

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 49. 49 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "бившето министърче на Гочо Чифтеархара го погна полицията? Извикали го в неделя рано сутрин уж за свидетел по купуване на гласове. А пък на мен Дребнорибков от прокуратурата ми се обади..."

  Румен Петков, Георги Първанов и Сотир Цацаров

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 50. 50 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "А Маймун Хасан трета партия изкараха"

  Лютви Местан и ДПС

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 51. 51 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Любопитно

  "Кьорсофра Електрик" - НЕК?

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 52. 52 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  [quote#16:"xalikarans"]Пак се "вклинява" образа на Бай Ганьо в нашата литература.
  Няма патетика,няма приповдигнато настроение,а е Пролет. [/quote]

  Дадох ти + заедно с още само 3-ма. Останалите не са те разбрали за мрачната действителност.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 53. 53 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Неутрално

  [quote#25:"toffeetwr"]До коментар [#24] от "yossarian1":

  Сидер Ага Ибрикчията [/quote]

  Нееее, Сидер Ага е Вочо Лудото.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 54. 54 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Добре. Така трябва да се бият тия негодници.

 55. 55 Профил на Николай С
  Николай С
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Хубав разказ.
  Тези ги разпознах
  Ганьо - Цветан Василев
  Данко Харсъзина - Д. Пеевски
  Руското - С. Станишев
  Бокал Хайван - Бате Бойко
  Вочо Лудото - В. Сидеров
  Маймун Хасан - Н. Бареков, цензурата
  Али Язовира - А. Доган
  Кочо Македончето, Роско Смръкни-лежанката и Гуньо Пелтека - К. Каракачанов, Росен Петров, Л. Дилов-син
  Свежка Гюбекбухалкова - Н. Робева
  Магара Папазооглу - М. Попова
  Немското студентче - Р. Плевнелиев
  Гочо Чифтеархара - Г. Първанов
  Дребнорибков - С. Цацаров
  Пурпурното, и Зализан Цеко - Кольо и другия БСП-социолог
  Запенен Антей и Станойча Крокета - ГАЛАП
  Пашата и Самбиста - Същите
  Антихайдука - Антимафия пред.

  Бочоолу - Може би П. Блъсков ?

 56. 56 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Весело

  Четвъртък - ден на графомана.

 57. 57 Профил на galbi
  galbi
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#55] от "nikolayds":
  Много символика!
  Как ли ще изглежда всичко това ,ако се използват истинските имена!
  Само кой е бай Ганьо!

 58. 58 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Ако не беше трагично, щеше да е комично.
  Поздравление за текста!

 59. 59 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  "Хем понякога ми става смешно,
  Хем се натъжавам.
  Почнало е, почнало е нещо
  и си продължава...
  Една след друга ни водиш на дансинга,
  в прегръдка дълга, колкото песен.
  Не ни е никак, не ни е никак
  не ние никак лесно..."
  Богдана Карадочева

 60. 60 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Бай Ганьо сред българите е като циганите, племе което от 600 години е по нашите земи и не ще да се интегрира и не ще , ни с добро, ни с лошо !!! Бай Ганьовците избират все някой като тях да ги управлява и затова милата родна картинка не еволюира с достатъчно бързи темпове !! Затова който се смята за патриот и не е доволен от ситуацията у нас нека да отиде до урната и да гласува по съвест !!!

 61. 61 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#16] от "xalikarans":

  Що... има и патетика и приповдигнато настроение у Бай ти Ганя. И на тези избори ще е победител... И руското ще го подкрепи и Данката може да спре да му разваля имиджа и някой скандалче да си спретнат Али Язовира и Маймун Хасан в деня на размисъл...

  До коментар [#55] от "nikolayds":
  В грешка си маймун хасан си е даскалчето - Местанчето с витиевати си фрази без много мисъл в тях...

  www.soundcloud.com/x2805
 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Хубаво написано!
  В Ориента, където се намира България от 1300 години, няма начин Бай Ганьо да не е сред първите на изборите..... най-близко е до душевността на електоралните единици.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Cool Jr! Ама ми идва в повече да ме плашат със страхотиите дето щели да ми се струпат на главата ако не гласувам! Това все пак са избори за Европарламент, нали! Ако изборите помагаха, щяха да ги забранят! Лозето иска мотика!

 64. 64 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#62] от "boby1945":

  Вие се съгласихте - тъкмо си викам, това са на Боби кумурите.... Нещо странно става тук...

  www.soundcloud.com/x2805
 65. 65 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 999 Весело

  Само едно БЛАГОДАРЯ на автора.
  Уникално!

 66. 66 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 999 Весело

  А имената на героите са -ФЕНОМЕН.

 67. 67 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 999 Весело

  Ако системата позволяваше щях да дам поне 5 препоръки за прочитане.

 68. 68 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#62] от "boby1945":

  България изобщо не е в ориента - Вие искате да е в ориента...

  www.soundcloud.com/x2805
 69. 69 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#68] от "x2805":

  На изток и на юг от Вуковар, Мако и Земун се простира Ориентът от край време.....
  Там където има мухи, боза, кебабчета и чешмички по пазарите....
  географски така да се каже, не става с искам и не искам...
  Можеш и сам да провериш разходи се по магистралата Ниш, Белград, Загреб....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 70. 70 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#69] от "boby1945":

  Хахахаха - там където има комунисти да ни дърпат на Изток нали...
  Тук винаги сме били Европейци. Това, че после са дошли червени инагли крадци/народоотстпниц като описаните по-горе е друга боза. Но Вие ще подкрепите бай Ви Ганя на изборите нали? Като любим образ...

  www.soundcloud.com/x2805
 71. 71 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Ха-ха много добро четиво. само така.
  Сатирата е силна и върши добра работа.
  Маймун Хасан ха-ха Точно казано.

 72. 72 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Бай Ганьо, Данко и Маймун Хасан е ясно кои са в живота.
  Много от останалите "герои" - не можах да позная...
  Колеги помагайте?

 73. 73 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#70] от "x2805":

  Били сте на върба...
  Още цар Симеон 920, цар Калоян 1205, цар Иван Асен 2 1236 изцибаха европейците - католици в дън земя....
  Цар Калоян прекрати южните кръстоносни походи в 1205, както св. Ал. Невски северните в 1242 .......
  Даже униятите на Драган Цанков бяха изритани без извинение, ако и България да беше в Османската империя.....
  България ВИНАГИ е била в ОРИЕНТА......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 74. 74 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Автора, автора.... браво! Наистина ли е Любен Дилов-син? Не съм му фен, но този памфлет ще промени мнението ми.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 75. 75 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 437 Неутрално

  [quote#73:"boby1945"]България ВИНАГИ е била в ОРИЕНТА...... [/quote]Много ти е грешна класификацията на делението, Бобчо...
  Ама хайде и на тебе - честит да ти е 24 май - най-светлия и чист български празник!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 76. 76 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#73] от "boby1945":

  Аз не съм бил аз съм европеец Вие щом сье смятате за нещо друго си е Ваш личностен проблем. Границите за разлика от лелеяния от Вас период са отворени - прав Ви път. Mother Russia Ви чака...

  www.soundcloud.com/x2805
 77. 77 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#76] от "x2805":

  Преоблякъл се Илия, огледал се, пак в тия.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 78. 78 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#77] от "boby1945":

  Видя се какво направихте на изборите - една бюлетина не може да попълните...

  www.soundcloud.com/x2805
 79. 79 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#78] от "x2805":

  Пък ти самия да не си "снесен" от Марс?
  И ти си от тези на които се смееш "европеецо" тип алафранга.... подробностите прочети при Вазов....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK