Медиите не отразяват кампаниите на независимите кандидати, оплака се Виктор Папазов

Медиите не отразяват кампаниите на независимите кандидати, оплака се Виктор Папазов

© Георги КожухаровСобствениците на медиите не се интересуват от идеи, позиции или програми, ако няма подписан договор за медийно отразяване, оплака се независимият кандидат за евродепутат Виктор Папазов.


"Журналистите са в унизително положение, защото предлагат платени публикации по време на предизборната кампания. Като добавим в публичното пространство и платените социологически проучвания, които така и не отразиха факта, че има независими кандидати, става дума не за битка на идеи, а за премерване на портфейли", коментира той на заключителната си пресконференция.  


Така, според Папазов, не е имало дебат за мястото на България и българите в Европейския съюз. Според него псевдодиспути по третостепенни въпроси са изместили основните проблеми и начините за излизането от кризата в здравеопазването, създаването на жизнен малък и среден бизнес, ефективната борба с корупцията, намаляването на бюрократичните пречки пред бизнеса, откриването на нови работни места в страната.  


Срещите и разговорите, които имах през предизборната кампания ме убедиха, че българите не познават своите представители в Европейския парламент и какво те са направили през своя мандат, коментира още Виктор Папазов. Те се фокусират върху огромните им по българските стандарти заплати, а не с какво са ги заслужили, защитавайки интересите на страната. А това е единственият критерий, посочи независимият кандидат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK