Николай Бареков, "България без цензура": Искам да взема държавата... Искам аз да решавам за "Южен поток"

Николай Бареков

© Анелия Николова

Николай БарековСред интервютата с водачи или кандидати за евродепутати, "Дневник" реши да разговаря и с председателя на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков, заради реалните шансове, които му дават социолозите за евровота в неделя. Според последното проучване на "Алфа рисърч" по поръчка на "Дневник", партията на бившия тв водещ, близък до банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски, има шанс за двама евродепутати.


Искахме да разберем каква е позицията на лидера и водач на листата по важните европейски теми, които пряко касаят и България. В своята кампания Бареков не направи изключение и дори най-щедро обеща неща, които излизат извън правомощията на евродепутатите. Той често има притоворечащи си тези, опитвайки се да се хареса ни всички. Около партията и финансирането й също има много противоречиви, и неизяснени неща. При разговор с него последните не стават по-малко. Напротив  той рядко дава конкретен отговор.


В интервюто Бареков цитира хора и техни твърдения, които не са публично потвърдени и "Дневник" ще потърси допълнително коментар и от тях.
Европейските проблеми и въобще европейски дебат отсъства в кампанията за изборите на 25-ти май. И вие обещавате неща, които не могат да се изпълнят от евродепутат. Това не ви ли притеснява?


- Не, защото ние сме единствените честни хора. Аз казах, че отиваме на избори, за да предизвикваме предсрочни. Казах да гласуват за мен, за да бутнем правителството. Изборите са врата към влизането на България в нова политическа ситуация.


Голямата тема в тази кампания станаха отношенията България - Русия. Каква е вашата позиция за тях и за идеите за Евразийския съюз?


- Категорично против всякакви евраазийски съюзи с участието на България. Ние сме част от Европа и от Европейския съюз. Знаете ли защо толкова ухажват "България без цензура", защото спряхме появявата на националистическия вот в България. Благодарение на ББЦ, "Атака" ще има нисък резултат. Много хора идваха в началото и казваха, че трябва да извадим България от Европейския съюз - аз ги гонех.


Аз съм проевропейски политик, американски възпитаник, обичам Русия. Но и съм американофил, обичам американската демокрация, обичам да ходя в Америка и да виждам какво правят. Виждам, че демокрацията може да работи.


А за действията на Русия спрямо Украйна?


- Не е работа нито на Америка, нито на Китай да решават проблемите в Украйна. Това е украински проблем. Украинците се набутаха в тази история заради Европа, Европа им обеща членство, такова няма.


Каква трябва да е съдбата на проекта "Южен поток"?


- Пълно замразяване на тези проекти до ново правителство и нова Европейска комисия. Искам за "Южен поток" аз да решавам, а не Орешарски или Бойко Борисов, които са известни със своята непоследователност.


Аз съм за всякакви пари в българската енергетика - искам руски, американски, китайски централи. Всички искам да взема. Трябва да строим, трябва да имаме три атомни централи.


Какво мислите за идеята за общ енергиен съюз, която се обсъжда в последния месец?


- Много ми се иска да го вярвам, но какъв съюз при положение, това са големи приказки, като Германия и Русия си работят перфектно. Мислите ли, че Германия ще изостави руските интереси, за да прави общ енергиен съюз. Да, аз съм за общ енергиен съюз, аз съм за федерация, но това е невъзможно. България ще трябва да си защитава националните интереси в Европа с българско правителство и да не вярва в неща, които ще могат да станат след 20-30 години. Искам да се преборим за силен еврокомисар - земеделие, енергетика, ако трябва външна политика.


Каква трябва да е политиката на България и на Европейския съюз във връзка с чужденците, търсещи закрила?


- Против съм границата да бъде разграден двор, трябва да си вдигнем оградата и всеки да си минава през граничния пункт. Защото като мине оттам, отива в Европа. А като мине през браздата остава в България.


А не трябва ли да окажем помощ на тези хора, България е подписала различни документи?


- Ами да им оказваме помощ и после да си вървят по пътя. Няма как да стане това - трябва да спрем напливът на чужденци през границата.


Оградата ли е решението?


- Не. Тези, които бягат от война трябва да минават през КПП-то, а не през браздата. Отидете, вижте. Тези, които идват през браздата са икономически бежанци. Аз съм за защита националната граница на България. Всеки който иска да влезе, да влезе през КПП-то, защото така след това той ще отиде да си търси препитания, а България не може да му го осигури, България е бедна държава. Те идват тук, за да отидат в Англия и Германия.


Николай Бареков

© Анелия Николова

Николай Бареков


Разговаряме с вас една година след скандала в Костинброд, чието лице бяхте вие и все още няма отговор на въпроса: откъде знаехте за случая. А сигналът е бил внесен от Мая Манолова в прокуратурата. Това притеснява ли ви?


- Притеснява ме, естествено. Кой иска да стои с Мая Манолова на един ред. Аз казах и тогава - сигналът ми беше от самата печатница. Но докато проверят дали такъв сигнал има реален и докато ми се потвърди от службите, минаха часове. Аз получих сигнала в петък някъде към 8-9 вечерта. После ми потвърдиха от прокуратурата, но след няколко дена, че господин Плевнелиев е знаел от сутринта в петък. Той защо си е мълчал. Тука трябваше той да излезе. Иначе Мая Манолова какви сигнали е давала… нищо чудно нищо да не е давала, а да я използват за парлама. Мая Манолова там няма връзки, няма контакти в тоя край.


А на вас службите ви потвърдиха в деня за размисъл, така ли?


- Не в петък, в 12 часа вечерта ми го потвърдиха. И аз на другия ден трябваше да пратя журналисти и да проверя дали това е вярно с очите си. И като разбрах, че нещата отвсякъде съвпадат и се правят на две и половина. И реших да действам, и да информирам хората за тази измама.


Но година след това няма последствия...може би освен изборния резултат?-


- Това го обяснявам с мудната работа въобще на българското правораздаване и с добре изпипаната схема. В нея основното действащо лице е Цветанов, с абсолютната подкрепа на Борисов, участвали са местни лидери на ГЕРБ по много места.  Аз нямам никакво съмнение за аферата "Костинброд" и изпълнителят е един - Росен Желязков. Той ще опере пешкира, както казах и преди.  Това е тъжно, защото той няма да издаде своите ментори. Президентската администрация е действала в абсолютен синхрон с хората от ГЕРБ. И затова сега искам служебно правителство за тези избори, които надявам се предстоят, което да бъде консенсусно, да го назначи господин Плевнелиев, но да бъде избрано от партиите, които са спечелили европейските избори и имат места в Европейския парламент.


Кой е консенсусният премиер според вас ?(бел. ред. - Докато влизаме в кабинета на Бареков, той дава интервю за "Дарик радио", в което обяснява, че трябва да бъде избрана консенсусна фигура за служебен премиер. По-малко от два дни по-късно той заяви, че предлага това да бъде вицепрезидентът Маргарита Попова)


- Е, трябва да го измислим. Вижте сега, планът е следният: Ако на 25-ти оправдаем нашите резултати, аз мисля, че те ще са много високи, искаме предсрочни избори. Трябва да ги постигнем с цената на национален консенсус в парламента. В противен случай аз ви казвам и това не е заплаха, че 14 - ти юни ще им се стори детска играчка.


Ако ДПС и БСП си мислят, че тяхната авантюра ще продължи, или ще я сменят на ДПС с ГЕРБ, както се готвят, авантюрата ще бъде платен от българския народ идната зима. И тука идеята е да се подпише пакт за предсрочни избори с партиите, които са изкарали гласове на европейските избори плюс тези в парламента. Чувам, че господин Сидеров например в това правителство си има квота и си има министър.


Кой?


- Е, кой сега. От хубавите министерства е... дето държат голям ресурс, където има строителство, инфраструктура, където влакове минават… хубаво е да си имаш министър в правителството.


Казвате, че е министърът на регионалното развитие или?


- Нищо не съм казал. Понеже си има квота в това правителство, дайте в служебното всеки да предложи качествени, читави хора, а не да крадат и да приведат страната към едни нормални избори. Значи събираме се при господин Плевнелиев, той предлага някакви хора, всяка партия си предлага някакви хора и това става служебно правителство за следващите три месеца.


Николай Бареков

© Анелия Николова

Николай Бареков


Ще седнете на една маса с ДПС, БСП, ГЕРБ, които сега така атакувате…


- За да изберем правителство до изборите. След това кой каквото.


Какъв резултат на изборите за "България без цензура" би бил за вас провал и би ви отказал от идеята за предсрочни парламентарни избори?


- Под двуцифрен резултат, но това е абсурд. Аз се видях със стотици хора по залите за последните шест месеца. Ние имаме кауза, имаме си подготовка, това ми е шеста обиколка за последните две години, имаме структура. Хората са мотивирани.


Очаквате ли избиратели на ДПС от предишни избори да прелеят гласове към вас?


- Турци - да, но не знам дали са избиратели на ДПС. Това са турци, които са гласували за ГЕРБ. Половината турци изпитват тотална ненавист към ДПС и няма да гласуват за тях, защото крадат и нищо не остава за надолу. Хората си го виждат, тук има турска интелигенция и те виждат кои хора застават по предните редици.


Не искам да обиждам хора, но половината депутати на ДПС не знаят български. Това че те не знаят български тук не е проблем на национална идентичност, а на някакво образование. Има отлив от ДПС, който е сериозен.  Голяма част от турците са гласували за  ГЕРБ, а сега голяма част ще дойде към нас.


С ДПС не виждате възможност за коалиране, така ли?


- Не, не това може да го запишете с големи букви. ГЕРБ и хора там - да, с БСП, мога да ви дам конкретни примери - Страхил Ангелов, Жоро Кадиев.


Те ще напускат ли партиите си?


- Не, няма, Но с тях можем да намерим общ език. И с много читави кметове и депутати от ГЕРБ. Като излезе това интервю към нас ще е дошъл още един депутат от ГЕРБ (към момента на сваляне на записа на интервюто депутатът от ГЕРБ  Даниел Георгоев все още не е взел категорично решение дали минава към ББЦ, а ГЕРБ го изключи от партията -бел.ред.). Там натискът е огромен, бе хора. Влади Горанов защо не остана в парламента, Моника Панайотова защо напусна така безславно сцената…


Откъде идва натискът?


- От Цветанов и Борисов.


Не е от Делян Пеевски например?


- Не-е-е, Делян Пеевски търсете неговите връзки с Цветанов и Борисов, не в парламентарната им група. Там са, без да е обидно, дребните риби. Тука говорим за други сфери на влияние, по-небесни.


Вие с Делян Пеевски не си ли общувате?

- Не, не си общуваме.


През януари казахте: "С Пеевски сме толкова близки, че поиска услуга от мен, когато бях шеф в TV7. Да те назнача на работа. Той ми се обади, честити ми поста и ми каза следното: "Мартин Радославов работи с Кулезич и е добре да я вземете в TV7"

- Аз бях с него близък… Сега близък какво означава: имали сме общи гаджета. Преди 15 години. Когато Делян Пеевски беше фино момче, фин младеж. Не беше такъв здравеняк, какъвто е сега. И беше лидер на младежкото НДСВ. Да не забравяме този факт. След това контактът, който съм поддържал с него беше, когато стана този скандал с Румен Овчаров и Ангел Александров. Ако си спомняте си тогава Жоро Коритаров зае страна и започна да подкрепя Лачев, а аз реших да поканя другата страна и му се обадих. Той взе, че ми вдигна телефона и отказа да дойде при мен. И после години не сме се виждали.


Това, което стана в ТВ 7, е че Люба Кулезич е работила при него във вестниците и са били приятели. И аз знам това. И когато тя тръгна да напуска "Нова тв", те са имали информация явно, ми се обади да лобира за нея. Тя и Люба ще потвърди тази история, не знам защо не е потвърдила.


И ви се обади и ви помоли да я назначите?


- Да, това е единствената услуга, която е искал от мен.


Защо? Защото ви е имал доверие или…


- Не, защото харесвах Люба Кулезич… аз също исках да я вземем.


Днес (бел. ред. - интервюто е направено в събота) Татяна Дончева каза, че всъщност вие сте проектът на Цветан Василев..


- Бях ДПС 2, бях на всички. Аз съм проект на самия себе си. Няма човек, който да ми диктува в слушалката. И като журналист нямаше такъв човек. Това е партия. За жалост партията почти отива да е лидерска вече. Аз не исках да правя такава партия. Но всички искат с мен да общуват. След 25-ти ще я направя малко по-не толкова лидерска.


Аз съм толкова силен в партията си, че няма кой да дойде на мое място и да диктува вместо мен.


Приличате на ГЕРБ. Вие от Борисов ли сте се учил?


- Не, учил съм се от него - какво да не правя. Аз му казах, че е неграмотен човек, когато го избраха и не става за министър-председател. Тогава ме викна неговата жена госпожа Бориславова и ми каза: Този човек е опасен, ако ти го подкрепиш, ако ходиш да му говориш, че е годен за премиер, той ще разруши държавата и всички ще се влачат по корем по улицата. Аз му казах, че е необразован, неграмотен, не може да управлява държава и няма опит. Тогава се виждахме редовно и ми каза, че го е измислил как ще стане. Всяка вечер ще събирам едни папки, ще ги подслушвам всички министри и който е откраднал, ще го отстранявам. Това беше неговата представа за управление. (Бел.ред. Николай Бареков беше първият журналист, който поздрави Борисов за победата през 2009г. и направи интервю от къщата му в Банкя, веднага след обявяване на резултатите, в което му подари букет)


Как да разбираме, че вие сте се виждали с него, а в същото време от ефира на телевизията, твърдяхте съвсем различни неща.


- Не е вярно, правих разследвания.


Те бяха при падането на ГЕРБ от власт.


- Не, само да ви кажа, явно вие сте забравили. Сега вече получавам информация, че съм бил уволнен от БиТиВи под натиск от Борисов. Една година не бях в ефир, надявам се, си спомняте. Аз бях емигрант. Бях в Щатите, върнах се и поех ТВ 7 и то беше минал половината мандат.


Точно в ТВ7 вашите добри отношения си проличаха?


- Края на 2010 година той имаше гостуване при мен и се изпокарахме и повече не стъпи. Това беше за зърнопроизводителите, които му пуснах в ефир. Нека да ви припомня: 2011 година е разследването за лекарствата - че благодарение на държавата, един бизнесмен оскъпява цената на лекарствата (поредицата от предавания на ТВ7 тогава бяха използвани за натиск върху издателите на Труд и 24 часа - Огнян Донев и Любомир Павлов, за да бъдат разследвани и да продадат вестниците - бел.ред). Тогава Борисов прехвърли вината на министъра на лекарствата.


Тогава позицията ви и вашите разследвания единодушно съвпадаха и бяха отразявани с темата в медиите на Делян Пеевски


- Така си е преценил Пеевски, така е направил. Господин Пеевски беше много близък с господин Борисов, бе това не го ли знаете. Дори и неофициално.


Неофициално ние знаем, че е близък с него (Пеевски с Борисов - бел.ред.) и с вас...


- С мен, не. Не съм ходил, нито в дома му, не съм се чувал по телефона. Един път съм го канил за предаване "Пред банята" и един път е идвал при мен.


Николай Бареков в компанията на Делян Пеевски и Цветан Василев (Снимката е публикувана на различни места в интернет, но никъде няма посочен автор и източник)

© Скрийншот, Скрийншот

Николай Бареков в компанията на Делян Пеевски и Цветан Василев (Снимката е публикувана на различни места в интернет, но никъде няма посочен автор и източник)


А с Цветан Василев кога за последно сте си говорили?


- С Цветан Василев за политика не съм си говорил. Говорили сме си за бизнес, когато прехвърли собствеността на "Алегро кепитъл" и аз трябваше да вляза като изпълнител.


Всъщност, че телевизията е продадена на "Алегро" ми каза Борисов. Обади се и заяви: "Аз съм се разбрал с Василев, "Алегро" влизат в телевизията, той няма да е повече собственик". Тогава бях директор на новините, после получих потвърждение от борда на директорите, в който не помня кой беше. Впоследствие ми казаха, че те искат да поема телевизията. Имахме няколко срещи, показах им какво сме постигнали…


Аз поех телевизията и тогава си говорих с Василев по повод взаимоотношения, които телевизията имаше с него, защото исках горе долу да видя какво е финансовото състояние, какви са балансите. Оттам нататък не съм говорил - никакъв Пеевски, никакъв Борисов, никакъв Василев. Имаше си "Алегро", които още стоят в телевизията. Аз си подписах договорите с тях, това са мениджърски договори, сериозни. Знаете какво е да си мениджър и нали си давате сметка, че аз като съм си платил данъците и съм си извадил парите на светло, това са от реални доходи.  Иначе нормално би било веднага да ме арестуват. Може ли някой да извади толкова пари. Аз се отказах от половината си неустойка и срещу половината от сумата си прекратих договора.


Каква е сумата?


- Аз ви казах колко съм внесъл и какви данъци съм платил.


Не чухме сума.


- Половин милион данъци съм платил.


Т.е. сте получили около пет милиона?


- Вие сте грамотни хора. Всичко е в български банки, не е в КТБ да сте спокойни. А и да беше там, аз не виждам нищо лошо. Това е една хубава българска банка. Бих работил и с български банки, но получих най-добра оферта от "Райфайзен банк". Нямам офшорни компании, нямам пари кеш. Ако бях имал пари на черно и бях инвестирал на черно, нямаше да ми задавате тези въпроси. Аз ви притесних, защото съм платил данъци.


Не сте ни притеснил…


- И вие ми скочихте, защото съм си ги платил. Аз не съм журналист, но бях изпълнителен директор на два борда на директорите, с по пет човека във всеки борд.


За коя година сте платили данъците си?


- Не мога сега да ви кажа. В НАП се проверява всичко. То стана на ръба на двете години.


Кои години?


- 2013 и 2014. Аз си прекратих договорите през 2013, но формално приключихме 2014. Как мислите, че се прекратява договор от 200 страници.


Т.е вие сте имали милионна компенсация?


- Естествено.


От друга страна отчетите на телевизията от последните години не показват тя да е на печалба…


- Няма как да е на печалба…


Увеличават се загубите с всяка година…


- Увеличава се гледаемостта. Значи, аз бях планирал загуба на телевизията за сметка на гледаемостта.


Доволен съм от това, което направи вестник "Капитал", защото бяхте единствените, които коректно показатехте ръст от 300 или 600 % ръст на гледаемостта на телевизията. (Колегите от "Капитал" предположиха, че Бареков има предвид тази публикация, в която обаче се говори за ръст на рекламните инвестиции, а не на гледаемостта - бел.ред.)


А загубата за 2012 е над 30 милиона..


- Ние  инвестирахме много пари. Значи може да попитате всички продуценти, които дойдоха да работят, че те дойдоха и тези хора получиха много работа, хонорари и нито един човек не им поиска нито лев комисионна. И много хора ми казаха: ти си супер странен човек, ние работим най-лесно с теб. Ти се разправяш с нас, за да защитаваш интересите на инвеститора и не си поискал пари под масата.


Излиза, че "Алегро кепитъл" са финасирали кампанията ви?


- Не. Аз съм си я финансирал.


Тв турнето ви "България без цензура", от което започна партията през миналата година беше финансирано от телевизията?


- Това беше част от сделката - понеже те не ми платиха цялата неустойка, както ви казах, се разбрахме да остана с едно предаване тримесечно, което за мен беше тест: обичат ли ме хората. Аз бях много разочарован от това, което се случи с Костинброд, от това правителство, от тези протести с чупенето на техниката.


И реших за себе си това да е един тест и видях, че хората идват при мен, от сърце ми се радват и ме харесват. Видях и отношението към мен и реших, че мога да си позволя да вляза в политиката.  А ако хората не ме харесваха и бяха казали, че не ставам, нямаше да се захващам с това.


Николай Бареков ББЦ

© Анелия Николова

Николай Бареков ББЦ


Не продавате ли илюзии?


- Продавам надежда и вяра. Хората са крайно обезверели. Много бяха излъгани от последния месия и в момента им трябва някой, който да им вдъхне вяра.


Какви са разликите между вас и Борисов?


- Разликата е огромна. Борисов и тогава, и сега е бил един крадец и е злоупотребявал с парите на Столична община. Аз никога не съм злоупотребявал с обществени ресурси. Второ - аз съм грамотен човек, много специализирал, много учил, много книги съм чел и имам богат опит. Господин Борисов е един необразован неграмотник. И аз мисля, че с тези две разлики може да спрем, а и трето - не съм участвал в криминални групировки.


Но като се изправите пред хората нито им цитирате от книгите, които сте чели, нито...


- Как да не им цитирам. Какво очаквате да им цитирам …. Адам Смит? Напротив, аз казах нещо ключово, което се надявам, да сте отбелязали. С неолибералния модел приключихме. Идва нов модел, свързан със засилена социална политика и връщане на ролята на държавата в социалната политика и регулация там, където се създадоха едни огромни мастодонти- монополи. Разберете, че просто се създаде огромно пространство от монополи. Аз нямам против нито един инвеститор или бизнесмен, но те трябва да се учат, че в България трябва да има такова законодателство, което да пречи на капитала да става монополистки. И ви дам, конкретен пример: тук и турски, руски, азиатски, европейски и американски капитали да дойдат, стават монопол.


Монопол има в медиите, и то забележете, в телевизиите какво има.  Американо-европейски - две телевизии държат 90 % от пазара, това какво е. Като не поканят Нова телевизия и БиТиВи, те няма за хората. Никой не иска да има лов за вещици, особено за бизнеса. Аз към бизнеса ще приложа един грижовен модел. Само искам да спазват правилата и да участват при равни пазарни условия помежду си.


Аз искам пазарна цена на електроенергията. След като може АЕЦ Козлодуй да произвежда евтина електроенергия, ще купуваме оттам. Защо държавата трябва да дотира инвестициите на американците в ТЕЦ-овете.


Но нали стана ясно как се формира цената на тока и не е проблем..


- Как да не е проблем. Това са безумни цени…


Т.е. ви казвате, че цената може да пада?


- Трудно ще падне, това са едни скъпи инвестиции, които един безумец е решил да се направят. И той си има име - Иван Костов. Трябва да се разрови и да се видят къде може да се източват пари. Чувам, че в енергетиката се източват от партиите безумни пари, безумни. Там спрем ли кранчето, ще има отражение върху цената. Лов на вещици в бизнеса няма да има, но в политиката, ще има - затова им е неприятно. Откъде крадат ГЕРБ и ДПС от енергетика и обществени поръчки - навсякъде където ГЕРБ има кметове, те са се прегърнали двете партии.


Възможно ли е те да направят коалиция?


- Да, и то в рамките на този парламент


Приемате ли, че може да играете ролята на "Атака"?


- Абсурд. Между мен и Сидеров разликите са от земята до небето. Той отиде и се продаде на ДПС. Взе от турците едни пари и ги подкрепи. Това са абсурдни истории. Ние сме дълъг проект, искаме да растем и да акумилираме доверие. Обикновените хора вярват в нас и те няма да ми простят лупинги Искам да стоя дълго време в политиката.


Тези промени, които обещавате, по груби изчисления струват милиарди. Как ще ги осигурите?


- Това са милиард- два. Само за да има социална политика. Ако трябва да се говори за по-голямо увеличение на ръста за здравеопазване, това означава да се реформира системата. Системата е батак. По наши изчисления за парите в енергетиката и обществените поръчки плюс митниците и границите се злоупотребява с около 10 млрд. на година.


Откъде все пак ще дойдат парите, за  това, което обещавате?


- От идването на държавата на мястото й. Като се спрат кражбите ще дойдат пари.


Как ще спрете краденето?


- Ами, ето давам пример с наш представител, няма да казвам на какъв пост е от Велико Търново. Човекът печели европейски проекти и от това се издържа. През 2012 година отива да му одобрят проекта. Казват му, че ще го пуснат, но няма да е за 660 хил . лв. а за 500 хил. И няма да стане по този начин, а ще пуснеш тази фирма да влезе. И човекът вика: аз трябваше или да платя рушвет, или да се принуда да взема това и да се принудя да работя на такава печалба, която ще ми позволи да назнача по-малко хора и човекът избрал вторият вариант. Ето откъде крадат.


Не питаме откъде крадат, а как ще намерите парите?


- Няма да се краде.


Как?


- Като не краде големия, няма да краде и малкият… Ще съкратим администрацията, ще подменим администрация, ако трябва. Няма да се краде, разберете.


Много е сериозно да обещавате такива неща, а да не може да кажете как ще ги изпълните?


- Гаранция е "Законът: Чисти ръце". Това е тоягата за всички. Тогава  всички ще станат зависими от прозрачността. Това е нещо много неприятно.


Да се хванем за една дума. Казахте прозрачност: няколко пъти казахте, че сте смъкнали банковата си тайна, отказахте пресконференция по темата, а за НАП не сте смъкнал банковата си тайна.


- Да, от НАП твърдят, че не съм я смъкнал за вас. Като са готови НАП с проверката, ще ви я пусна.


Т.е. в крайна сметка не е смъкната банковата ви тайна


- За вас, медиите няма да я смъкна. За НАП я смъкнах.


Това звучи съвсем различно на хората.


- Както и да е звучи. Това не е новина. Не искам медиите да правят спекулации и циркове с моите лични авоари. Вие това целите.


Какъв може да е сеирът от вашите лични авоари?


- Ами колко съм бил спечелил от мениджърските договори. Защо не задавате въпроса редно ли е Станишев и Борисов да имат общо 19 хил. лв. двамата на влог. Това е цинизъм.


Как се издържате в момента?


- Нямам доходи, нямам проблеми с издръжката, защото като партиен ръководител, аз съм длъжен да провеждам политиката на партията и пътувам си с колата. Имам и лични спестявания, с които си плащам бензина.


Колко са?

- Е, ся колко са. Не са 14 хил. лв.


Колко струва кампанията ви?


- Всички големи партии ще изкарат между милион и два разходи за изборите. Никой от нас няма да премине закона. При нас идват по две линии от четирите партии средства. С най-много пари участват ВМРО, те дадоха и цялата субсидия. Длъжен съм да подхвана войводите. Трите партии събираме парите през дарения, като през нас минава основно през желаещи симпатизанти и членове на партията. Имаме дарители, с по-големи суми.


Дайте примери, кои от богатите ви приятели?


- Богатите ми приятели не са дали пари. Но например Тезджан Наимова дари 10 хил. лв. и аз съм дал толкова. Сестра ми дари по-малка сума. В сдружението аз съм основният дарител. Искам да променим закона, за да може всеки човек, уважаващ себе си бизнесмен да дарява пари на партии, но това да става публично и да се знае.


Защото какво се случва в момента? Има забрана бизнес структури да даряват на партии, но те дават под масата. Идвали са да ми предлагат и на мен, но аз така пари не мога да взема. Не ми ги позволява моето виждане. Даже ако трябва да падне таванът за кампаниите. Сега какво се случва - всички ще декларираме какво сме дали за кампания, но най-много ще декларират тези, които са купували гласове, Ние сме декларирали, че няма да купуваме. ГЕРБ, БСП и ДПС ще купуват като изоглавени.


Реформаторският блок и НФСБ няма да купят също, защото нямаме средства. Аз самият искам за себе си да видя реално как стоя. Аз съм влезнал и играя голям мач. Искам да взема държавата, да управлявам държавата. Това с купени гласове няма как да стане, аз съм си направил моята сметка, искам да видя колко хора реално вярват в мен на тези избори. Искам да си направя социология, а ако нямам гласове, аз се оттеглям и на 25-ти - най-малкия ви проблем ще съм аз. Аз се надявам да имам 10-15 %, а на другия ден да имам 30%. Хората ще гласуват за нова политическа сила. Иначе очаквам ниска избирателна активност, да влезем четири партии и най- първата ще има около 400 хил. гласа, а последната - 250. Ние според мен ще сме трети, можем да направим изненада. ГЕРБ и БСП им се клатят краката.


Централата ви дарение ли е?


- На нисък наем, просто е под пазарните условия. Така са пожелали хората.


Колко е месечната издръжка?


- Не знам, не се занимавам с това. Нямаме скъп офис, най-хубавите офиси са във Варна и Пловдив. Пловдив дойде по линията на дарител, който е помагал преди това на СДС и реформаторите, във Варна дойде от БАСТА


Кой е този дарител?


- Недей, че ще му спрат поръчките в общината.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (238)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Много си е повервАл тоя чалгаджия...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  Абе и аз искам да ти тегля един бой заради популистките ти приказка, ама сигурно няма да стане!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 3. 3 Профил на Кирил Динев
  Кирил Динев
  Рейтинг: 426 Весело

  на 4ти километър са съгласни с неговите искания и го очакват с нетърпение да дойде при тях за.........

  Най жалко е ,когато червеят си помисли че е змия. В този форум с червеи пълно !
 4. 4 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Бареков,внимавай,да не ядосаш някоя фея.Виждаш Орешарски не е в добри отношения с феята Дарина и нещата му не се подреждат от първи път

 5. 5 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Весело

  Браво на Бареков, казват пациентите от няколко клиники

 6. 6 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  ....Искам да взема държавата... Искам аз да решавам за "Южен поток"....
  -----

  Прекалено много "искам","аз".....

  Не.

 7. 7 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Боже, прибери си версиите и много, много те моля, Боже дай повече ум и разум на тия, които ще отидат до урните в неделя!

 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5020 Неутрално

  искаш , искаш , искаш...... Ана Марс искаш ли да те пратят твоите благодетели с еднопосочен билет .

 9. 9 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Уж се страхуваше за живота си , а не минава ден и час без да напомни за себе си.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 10. 10 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  А да намажеш дебело филията искаш ли?

 11. 11 Профил на rachonka
  rachonka
  Рейтинг: 374 Разстроено
 12. 12 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  "Николай Бареков, "България без цензура": Искам да взема държавата... Искам аз да решавам за "Южен поток"
  ––––––––––––––––––
  А аз и още няколко милиона искаме платените кресливи популисти да ги няма. Че ми обиват като камъче в обувката, докато бързам да си хвана влака за Истинската Европа...
  Но на 25-ти вечерта ще броим. И се надявам моето и на няколко милиона искане да е по-силно от твоето!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 13. 13 Профил на Shkembechorba
  Shkembechorba
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ники дудука - новият проект на Цветан Василев, след като не успя с Малка му и прасе - дуетът Кръстева - Пеевски.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Абе тоз след като толкоз много може да финансира да земат нападжиите да минат да го проверят какви доходи е декларирал през посл. 10 г.

 15. 15 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Разстроено

  Доповръща ми се!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 16. 16 Профил на tokki
  tokki
  Рейтинг: 222 Неутрално

  "Искам да взема държавата... Искам аз да решавам за "Южен поток"

  А дано, ама надали

  Питам има ли власт,
  която да дава живот и на вас.
  Колко път ни дели
  аз съм човек, а кукла си ти.

 17. 17 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Бареков,искам да се лекуваш.Искам да си в пандиза,за национално предателство.За това се готви.Няма да могат да те направят това,за което бълнуваш.

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  Уффффф, ма мноооо дълго туй "Ща!", бе!
  И само китната ни Българийка и Патока ли "Ще", че както се е развихрил може да става дума дори и за Вселената да е пощял

  То нема лошо, че политкоректно пускате и Дудука, ама биваше да е по-сбитичко.
  Така и така аудиторията няма да се задълбава в "посланията".
  Най-малкото от хигиенни съображения ...
  А пореди невъзможността да му се сбъднат щенията - няма да ни се наложи ...

 19. 19 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  [quote#3:"Кирил Динев"] и го очакват с нетърпение да дойде при тях за.........[/quote]
  Клизма?...
  Пардон, за кли- кли- климатичните проблеми, имах предвид.
  За съжаление к-к-к-клавиатурата ми е съ-съ-със синдром на Сто-стойнев-О-о-о-решарски и на мо-мо-мо-менти зацикля.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  За скандала в Костинброд:

  "После ми потвърдиха от прокуратурата, но след няколко дена, че господин Плевнелиев е знаел от сутринта в петък. Той защо си е мълчал."

  За какво е знаел Плевнелиев? За сигнала, или за надпечатаните бюлетини? Шегичка

  А наистина, защо си е замълчал Плевнелиев?

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 21. 21 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 530 Неутрално

  А АЕЦ Белене на кого го оставаш ....?.>>>

 22. 22 Профил на wwwto4kacom
  wwwto4kacom
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Този яко плаща...
  За това интервю също добре е платил

 23. 23 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  "Ако ДПС и БСП си мислят, че тяхната авантюра ще продължи, или ще я сменят на ДПС с ГЕРБ, както се готвят"

  РБ май изпадат окончателно от сметките ...

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 24. 24 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 918 Неутрално

  и да ни дадеш вкупом на 'преуспелия' ти началник,неуспял шеф на данс...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 25. 25 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  "Приличате на ГЕРБ. Вие от Борисов ли сте се учил?"

  Е, па сеа. Може ли такъв въпрос? Бареков бил приличал на Борисов. Коо? Ньеее!!!

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 26. 26 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  А да сменя химна периодично с най-актуалния поп фолк кючек не иска ли?!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 27. 27 Профил на Калояна
  Калояна
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Пие по 10 редбула на ден и има крила...

 28. 28 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Весело

  Със свинско копито забито в задника кукления театър е като картина на Гоя. Ужас ! На куклата "Бареков" са и объркали текста.

 29. 29 Профил на emiromar
  emiromar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Според мен трябва да се направи един референдум по този въпрос. Така ние ще решим какво трябва да стане. А този който напраив референдума, ще спечели!

 30. 30 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 688 Весело

  В Аптечен Склад са свършили психо лекарствата или все пак част от 'апчетата през Свиленградската митница са пробили... Друго обяснение за дневните халюцинации на Ники Кавали няма!

  the more we learn, the more we die...
 31. 31 Профил на wwwto4kacom
  wwwto4kacom
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Поредният .....
  Мисля си, че от всички лумпени, царят май беше най-свестен...

 32. 32 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Гневно

  Искам да спреш и ти да искаш !
  Всички искате, давате, поучавате, вярвате си...
  Има ли край с тези празноглави, оядени български политици ?

 33. 33 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 374 Неутрално

  дневник, ви е сте съучастници в антиевропейския
  ЗАГОВОР,ТОВА Е РЕКЛАМА притова платена ,НО
  ОТ ДНЕВНИК
  една ДУМА ОТ ТОВА ,което казва не е вярно

 34. 34 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  "Всяка вечер ще събирам едни папки, ще ги подслушвам всички министри и който е откраднал, ще го отстранявам."

  Хах, добре, че го припомни това. Бяхме забравили, че Борисов си беше признал, че си слуша министрите. Тогава Плевнелиев, беше казал, че нямало проблем за него. Той (Росен) нищо лошо не вършел

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Булгар - булгар,този е от типа хора коита са на принципа -Аз не знам как е,ама и така не е.

 37. 37 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  Трагикомичен образ.

  Свобода за Надежда Савченко!
 38. 38 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 747 Весело

  глупак...
  не бил ничий.
  Една молба - дай разходооправдателни документи.

  Eff U Greta
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1133 Весело

  Бюрека ще сключи съюз и с извънземните, с които вече има контакти Разбрал се да ни дадат безплатно стронций, с който ще си платим дълговете. Извънземните ще ни изстрелят в космоса и ще станем най-космическата нация. Извънземните ще платят ангажимента ни към "Южен поток" и ще открият много работни места на нормална европейска заплата от по 2-3 000 евро и 4 часов работен ден за 4 дневна работна седмица.

 41. 41 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3085 Неутрално

  ОТ ДУДУЧЕ

  ДУЧЕ НЕ СЕ СТАВА

  От КОНФЕРАНСИЕ В КЕБАПЧИЙНИЦА

  С ДУДУК и МАЙМУНКА

  Премиер може да го играеш само в

  НЯКОЯ САПУНЕНА КОМЕДИЯ

 42. 42 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 479 Неутрално


  Нямам думи, така наречения преход , какво роди!

  Народе,
  Кой те в таз люлка , люлее?

 43. 43 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Народ, който избира корумпирани самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  "Пеевски беше много близък с господин Борисов, бе това не го ли знаете. Дори и неофициално."

  Верно бе, как може да не се знае това?

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 46. 46 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#37:"GogoPG"]Трагикомичен образ.[/quote]

  Лошото на трагикомедията му е, че е риалити...и не можем да напуснем салона през антракта...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 47. 47 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  една голяма боза от глупости , това е бареков , вместо да се оправя политиката става пълен кенеф , жалко за хубавата ни родина . Родината ни е тежко болна , а ние бягаме от нея , изоставяме е , вместо да ги изкореним тези политици

 48. 48 Профил на anitamihaylova
  anitamihaylova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Има някой адекватни и добри отговори.

 49. 49 Профил на turmion_katlot
  turmion_katlot
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Просто искаш да се набуташ при големите пари това е. Интервюто с извинение няма как да го прочета

  ... wide awake, but still asleep, always a stranger in the crowd!!! .أبو فرح
 50. 50 Профил на Четвърти километър
  Четвърти километър
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#22:"4uk4a"]Този яко плаща...
  За това интервю също добре е платил[/quote]
  Вярно, че плаща - 58 лева за членство в партията му. Днес ми предложиха. Утре - повече подробности, като се запиша. Барек, полвин агънце хапвам... за тебе не гласувам.

 51. 51 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  НЕЩАСТНИКЪТ САМ СИ ГО КАЗА: Украйна сама си е виновна, не ни трябва общ енергиен съюз, трябва ни Южен поток, бил и американофил и русофил, не бил за евразиййски съюз...
  Разбра ли сега любезни читателю, каква е задачата на Дудука?
  Да обере гласовете на тези, които няма директно да гласуват за ЧервеноРуската мафия, като важното е да не гласуват против тях

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 52. 52 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1052 Весело

  Ало Дневник, да не забравите да дадете двоен надник на журналистките взели това интервю ... и поне седмица отпуск за психо релакс ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 53. 53 Профил на Сабака Баскервіляў
  Сабака Баскервіляў
  Рейтинг: 419 Неутрално

  В края на краищата народът ще реши. А като гледам Бареков не е като да няма подкрепа.

  Ще не вмерла Україна
 54. 54 Профил на martin4y
  martin4y
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Съдържателно интервю! Дава много поводи за размисъл

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7145 Неутрално

  "Искам за "Южен поток" аз да решавам."
  Този отначало ми беше смешен,но взе да ме плаши.Има по-голямо его и от Борисов.И не,той няма нищо да решава,ще решава този,дето сега дава парите.И тогава пак ще се чудим,откъде ни е дошло.
  Моля ви,гласувайте,не оставяйте и този да се упражни на гърба ни.

 56. 56 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Бареков как България е бедна държава като лично вие харчите по 2 милиона за няколко месеца

 57. 57 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Този хумункулус иска да управлява държавата "честно", но така и не казва, кой го плаща.

 58. 58 Профил на martin4y
  martin4y
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#31] от "4uk4a":

  Ти осъзнаваш ли какво казваш? Че от всички досегашни точно Той е най големия и безсрамен грабител

 59. 59 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Доста забавно интервю. Като цяло влизането на Бареков в политиката е нещо по-скоро позитивно, като журналист някой заблуден зрител можеше да се подлъже да го приеме на сериозно, като политик такъв риск няма.

 60. 60 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 987 Неутрално

  За съжаления нямах нервите да прочета цялото интервю.Толкова лъжи и врътки са излизали единствено от устата на ченгето Жорж Ганчев.Не ми се ще да мисля ,че "дудука" е вербуван в службите след 10 ноември поради което закона забранява да бъде разкрит като такъв.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 61. 61 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Така става, когато не се взимат редовно хапчетата...)

  Това момченце е много болно и ЩЕ направи некоя пакост, ако некой не го спре !!

  С това момченце, ще береме ядове , усещам !

  П.П. Между другото да попитам, какво стана с онова предложение за преминаване на задължителни психотестове на тия симпатяги в Парламента ?

  Май и до обсъждане не стигна ?

 62. 62 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ти нямаш право да решиш ква манджа да има за вечеря, бе мойто момче...

 63. 63 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1845 Весело

  Това интервю звучи като Догановото "Аз давам парите в държавата". И ще изиграе същата роля...
  А малко по-сериозно- кашата в главата на този нещастник е по-голяма от тази на Жорж, Яне и Волен, взети заедно.

 64. 64 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  [quote#51:"Уточнител"]Да обере гласовете на тези, които няма директно да гласуват за ЧервеноРуската мафия, като важното е да не гласуват против тях[/quote]

  Да, общо взето между Атака и BG WC единствената значима разлика сред тоновете неизпълними популистки лозунги, е отношението им към Русия/ЕС. Едните ще оберат про-руския лумпенски вот на склеротични пенсионери, другите про-европейския лумпенски вот на неориентирани гастербайтери.

 65. 65 Профил на Arcopix
  Arcopix
  Рейтинг: 374 Весело

  Те това е политик. Казва, че от вторник никой няма да краде и готово.. Ако трябвало щял да смени и администрацията.

  ...
 66. 66 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#46] от "Γαλλα":

  "Лошото на трагикомедията му е, че е риалити...и не можем да напуснем салона през антракта..."

  През антракта трябва да отидем и да гласуваме,вместо да хабим нерви и клавиатура, принуждавайки се да вземаме отношение към подобни явления, което винаги се оказва след дъжд качулка...

 67. 67 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Ко? Не!
  Баси, не го пускат в селото, то за попската къща пита...
  Иска ми се партийката му да не вкара нито един депутат в ЕП, та дано му присветне нещо тогава, макар че...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 68. 68 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  'България без Хапчета' . Мани ,бегай.
  Психиатрите незабавно да свикат извънреден конгрес, защото трябва коренна промяна в тяхната работа и нови критерии за задържане за принудително лечение.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 69. 69 Профил на vainooo
  vainooo
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Да пази Бог!

  Дневник, дневнииииик, дневник!
 70. 70 Профил на pavaroti
  pavaroti
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Иска се голяма смелост за такова изказване!

 71. 71 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Боже Господи, пази и варди!
  Що за наглост нигде нечувана и невиждана!?

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 72. 72 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#68] от "Dr_Doolittle":
  За да се стигне дотук, май психиатрите у нас са крайно недостатъчни.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 73. 73 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 582 Неутрално


  "....в България лудите считат за умни....."

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#71] от "Другарката Михайловна":

  Да се помолим на Господа
  Да гласуваме
  И пак да се помолим

  Заговори, за да те видя!
 76. 76 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 903 Неутрално

  "Аз съм за всякакви пари в българската енергетика - искам руски, американски, китайски централи. Всички искам да взема. Трябва да строим, трябва да имаме три атомни централи."
  -----
  Леле, три пъти се прекръстих! Опазил Бог!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 77. 77 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Опитах се да си представя Мамин Делянчо, като " фино момченце"..

  Ееее, да Ви кажа честно вкарах в употреба цялото си налично въображение и нищо, мамка му )))))))

  Интересно, как ли е изглеждал тоа тюфлек.. преди време, да речеме ???

  Или като малък пак си е бил същият прасчо ?

  Не че се връзвам на Барековите приказки, ама ми стана интересно... ))

 78. 78 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Много ме съмнява че пловдивските олигарси му дават кеша, а Митрополита кове народа чрез църковните служители.

 79. 79 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Гневно

  До коментар [#6] от "xmm":
  [quote#6:"xmm"] ....Искам да взема държавата... Искам аз да решавам за "Южен поток"....
  Прекалено много "искам","аз"..... [/quote]
  =======================
  Куклата на конци говори само в първо лице , ед.ч. !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 80. 80 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 426 Разстроено

  С лудостта си , този ще съсипе и малкото хубави неща ,които все още има България и със сигурност ще прогони още повече от малкото останали свестни и способни хора. Тъжна работа!

 81. 81 Профил на greengoblin
  greengoblin
  Рейтинг: 436 Неутрално

  бааа, ква уста е отворил капута. целия свят иска да лапне.
  то бива мегаломания бива, ама неговото е ... баси мааата

 82. 82 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  [quote#70:"pavaroti"]Иска се голяма смелост за такова изказване![/quote]
  ... или празна глава )

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 83. 83 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Поздравявам редакцията за съдържателното интервю. На първо време, ако сте медия, обслужваща интересите на обществото, а не нечий аморален корпоративен фамилизъм, бихте изяснили докрай въпроса защо е мълчал преди година президентът ни?

 84. 84 Профил на tifany
  tifany
  Рейтинг: 236 Неутрално

  БОЖЕ, БОЖЕ, ОПАЗИ НИ ОТ ТАЗИ КАРИКАТУРА И НЕПОПРАВИМ ЛЪЖЕЦ !!!

 85. 85 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1600 Весело

  Дудука няма никакъв проблем да го хванат че лъже!
  Толкова безочлив е, че за него противоречие в собствените му думи не представлява никакъв проблем!
  Ключът към успеха му е, в арогантността - просто няма спирачки...
  Не знам дали, след като си изиграе ролята, чичковците ще му кажа само едно чао! Току виж го сполетяло и някое "бау"

  I Want To Believe
 86. 86 Профил на pornpig
  pornpig
  Рейтинг: 217 Неутрално
 87. 87 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 582 Неутрално

  [quote#70:"pavaroti"]Иска се голяма смелост за такова изказване![/quote]

  Не смелост. За да избълваш това море от глупости се изисква да си голям глупак! Или добре да се преструваш на такъв. В случая май е първото. За някои просто няма как да се преструваш!

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 88. 88 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нарцистично личностно разстройство като по учебник...

 89. 89 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 374 Неутрално

  " Искам да взема държавата... Искам аз да решавам .."

  Ами.. така става, Уважаеми Дами и Господа, когато един народ не знае какво иска всъщност...

  И някак си е естествено да дойдат на власт " едни хора със сресани перчеми и неестествени мустачки "да оправят нещата " ! (

  И, които започват да крещят на език, на който нормалните хора разговарят само с конете си.)))))

  Надявам се, умната част от хората тук, да се е досетила на мига , Кого ВИЗИРАМ !

  И това, ако не е поличба ?

 90. 90 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това интервю е като безкрайно дълга анамнеза за кратката диагноза.
  Няма да я напиша, защото ще ме тресне бан за цял живот по всички медии, но се характеризира с "проблеми с емоционалността, проблеми в отношенията със средата, лъжи и манипулация, коморбидност"

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  В горните постове е казано всичко. Просто ужас!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 92. 92 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Ние му се смеем на този малоунмия, но той и такива сухи пръчки като него отдавна са взели държавата.

 93. 93 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Често срещано самочувствие на една обикновена посредственост ...)
  Дърво , което и за шоумен не става ..
  Нито учило право или икономика , нито има ясни идеи , мисъл и възгледи , нито ..
  Едно голямо НИЩО ...Разпасал се овчар с логорея ...Самозабравил се глу..к .
  Шут на на рсуки мустаци зад него ..Посредствен лъжец и измамник..
  Той е ЗА всичко - ЗА всички ..)))) , но най- много за себе си ...

  BIG AL
 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  [quote#14:"Ф.Нинов"]...да земат нападжиите да минат да го проверят какви доходи е декларирал през посл. 10 г.[/quote]
  Аз просто недоумявам как е възможно да се допуска каквото и да е политическо движение, което не желае да декларира финансовите си източници!?
  Ами ако Бареков е спонсориран от талибаните?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  "Искам да взема държавата... Искам аз да решавам за "Южен поток"

  Жалко, но с ръкави, вързани на гърба лесно ще решиш, но трудно ще подпишеш.

 96. 96 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#90:"inadilov"]Няма да я напиша, защото ще ме тресне бан за цял живот по всички медии...
  -------------
  Няма страшно ако публикуваш истини...
  https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10302056_301694486652858_1249879470491812736_n.jpg

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 97. 97 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2920 Весело

  Ротаа, мирно равнииссс. Идва Бог-ът, втория Напальо, царът Николай Бареков да спаси Българите.

 98. 98 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  "Казах да гласуват за мен, за да бутнем правителството. Изборите са врата към влизането на България в нова политическа ситуация"

  На думи звучи добре. Обявил се е за предсрочни избори. Хайде да видим след изборите ако вкара евродепутати къде ще му ги броят ДПС и БСП. Към техните или към тези които са за сваляне на правителството. По ми се струва че ще има едно яко извъртане от бюреков. Други неща ще вземат да станат по-належащи.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 99. 99 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Интересно.
  Като го прочетеш втори път и наратива почва да ти звучи познато: "Аз построих, аз направих, аз открих...."

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 100. 100 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Мдам.

  Пак че ручаме жабета. То се е видело. Явно ни се услаждат.

  "Я з москалями не балакаю!"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK