ЦИК остави без решение казуса "Бобов дол", нямало кого да накаже

Говорителите на ЦИК Александър Андреев и Камелия Нейкова, Росица Матева (БСП) и Румен Цачев (ГЕРБ)

© Велко Ангелов, Капитал

Говорителите на ЦИК Александър Андреев и Камелия Нейкова, Росица Матева (БСП) и Румен Цачев (ГЕРБ)След петчасови спорове по репортажа на "Нова телевизия", който показа уреждане на корпоративен вот в мините "Бобов дол" дни преди евроизборите, Централната избирателна комисия (ЦИК) остави казуса без решение. В три гласувания различни членове на комисията отхвърлиха предложенията да установят предизборна агитация в държавно предприятие, да поискат информация кои са хората, които уговарят работници в мините да гласуват с определен номер, и дори да изпратят сигнала до прокуратурата, тъй като тя вече се била самосезирала.


В разгара на дискусиите Ивайло Ивков (Реформаторски блок) обяви, че всичко е ясно - началниците в мината искат работниците да гласуват с номер 25. В бюлетината той съответства на БКП. Веднага след това Ивков се поправи, като каза "15" и уточни, че става дума за "Коалиция за България", която е с номер 15. Росица Матева (БСП) подвикна, че номерът бил 10 (номерът на Реформаторския блок), а колегата й Румяна Сидерова (БСП) обвини Ивков, че не постъпва колегиално и че членовете на комисията не спазват решението да не се обявяват номера. "Такива са фактите, видяхме го", отговори Ивков.


В репортажа, излъчен на 20 и 21 май, се показва как всеки ден вместо инструктаж за работата миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват. Четирима началници обясняват на работниците, че след вота на 25 май "всеки месец ще се получават парите редовно". Щели да получат и аванс. Медията скрива със звуков сигнал споменаването на номера на формацията, за която се урежда вотът, както и името й.
Днес членовете на ЦИК не се разбраха дали уреждането на гласове е в държавно предприятие, или в частно, началниците в репортажа началници ли са, или не, и дали има данни за престъпление, за което трябва да бъде уведомена прокуратурата. А Румяна Сидерова обяви, че записът е манипулиран, сглобен от поне две части, едната от които се отнася към предишни избори, а медията е заблудила зрителите, като е съобщила, че работниците получават подобен аванс за първи път.


Зам.-председателят на ЦИК Маргарита Златарева (ГЕРБ) пък обвини колегите си, че се опитват да забавят решаването на казуса за след изборите, за да може хората в мините да гласуват, както им е указано. С този аргумент тя гласува против идеята да се назначи проверка, с която да се уточнят имената на началниците.


Държавни ли са мините - справка в "Уикипедмедия"  


Златарева предложи комисията да излезе с решение, че в репортажа се нарушават две забрани – за агитация в държавно предприятие и за агитация от член на работодателска организация на избираема длъжност на работното му място. Според Златарева такъв е началникът на рудника, заснет със скритата камера. Тя предложи в решението да се запише и коя е партията, за която агитира началникът.


Росица Матева възрази, че не е ясно кой ще понесе отговорността за нарушенията, след като мините са в несъстоятелност и нямат търговска дейност. Тя се позова на Кодекса на труда, според който служителите можели да са служители само ако имат трудови договори и това трябвало да се установи, преди да се говори за държавно предприятие.


Подкрепи я Румяна Сидерова (БСП) която се позова на официалния сайт на община Бобов дол. Там пишело, че мините били дадени под наем на частна фирма, а забрана за агитация в частни фирми в Изборния кодекс няма. "Не става дума за "Мини Бобов дол", а за частно предприятие", подчерта Сидерова. По-късно уточни, че не гледала интернет страницата на общината, а "Уикипедмедия".


Това, че някой под наем осъществява дейност в това предприятие, не го прави частно, отговори Златарева и настоя ЦИК да накаже синдика на дружеството. Мария Бойкинова (ГЕРБ) допълни, че репортажът съдържа данни не просто за агитация, а за търговия с гласове, което е престъпление.


Не можем да накажем нито партиите, нито фирмата, нито началника, чието име не знаем


Според Ерхан Чаушев (ДПС) запис със скрита камера не можел да бъде доказателство, а "някой си на изборна длъжност" било твърде обща формулировка. "Защо партията да е виновна? Защо да споменаваме името на партията? За да я стигматизираме ли", попита Чаушев и добави: "Стигмати ли ще слагаме ние тук в момента при определен тип деяние на конкретно лице?"


По думите му не било ясно и дали "началникът" в репортажа бил началник на рудника, или просто началник смяна. Във втория случай не можело да се говори за изборна длъжност в работодателска организация. Не му знаели и името, защото от записа то не ставало ясно.


Чаушев допълни и че ЦИК не може да накаже партията, за която се агитира, защото няма доказателства, че тя е организирала агитацията. Отговорността не можело да носи и фирмата – единствено началникът, за който не е ясно какъв е.


Да обявим ли за коя партия говорим?


В репортажа на "Нова телевизия" не се споменават името на партията, както и номерът на бюлетината, който работниците трябва да отбележат. ЦИК обаче разполагаше със запис на репортажа без допълнителния звуков сигнал.


Цветозар Томов (ГЕРБ) предложи членовете на комисията да изгледат пълния запис, но след като формулират проект на решение, за да не се повлияят от информацията за партията. Според Иво Ивков от Реформаторския блок пък те трябвало да се запознаят с репортажа, преди да го обсъждат.


Идеята предизвика бурни спорове и на няколко пъти членове на ЦИК заплашваха да напуснат заседанието. Ивилина Алексиева (БСП), Александър Андреев (ГЕРБ) и Ерхан Чаушев (ДПС) настояваха, че въпросът е принципен и няма значение коя е партията. В крайна сметка записът беше излъчен, но камерите, които излъчват пряко заседанията на ЦИК, бяха изключени.


Според Изборния кодекс и правилника на ЦИК заседанията се излъчват пряко онлайн, с изключение на случаите, в които може да се наруши Законът за защита на личните данни.


След излъчването Ивков обяви номерата 25 и 15, а Росица Матева - 10. Томов, който е говорител на ЦИК, настоя комисията да излезе с решение, в което да му разреши да обяви номера, защото ще трябва да отговаря на журналистически въпроси. Мотивът му беше, че дни преди изборите ще започнат спекулации с трите споменати номера. Предложението му обаче беше отхвърлено.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Пълен батак!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1469 Гневно

  Има ли някой изненадан? Аз не съм.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Не съм много сигурен какви точно права има ЦИК по конкретния случай. Едно обаче съм сигурен, че прокуратурата трябваще на минутата да арестува този дорогар за да знаят подобните му и да си опичат акъла. А тази сутрин Нова телевизия показа как Сарафов лениво прибра флашката, усмихнато им благодари и си го премести в другия крачол. С това темпо мерки се вземат на върба.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на joodi
  joodi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ЗАЩО ЛИ СЕГА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ОПРЕДЕЛЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ БАРАБАР С ПЧЕЛИЧКАТА МАЯ ТРАЯТ....

 8. 8 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Безскрупулни са БСП-то! Да ги накажем с повсеместно гласуване!

 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1332 Гневно

  скапана червена измет

 10. 10 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1885 Весело

  Ивков се поправи, като каза "15" и уточни, че става дума за "Коалиция за България", която е с номер 15.
  Росица Матева (БСП) подвикна, че номерът бил 10 (номерът на Реформаторския блок).

  Матева ще изкара още малко, че миньорите ще гласуват и с преференция № 2, което принципно е в тяхна полза. Дай Боже във всяка мина такива миньори и агитпропчици!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Всеки гласувал - пирон в ковчега на БСП/ДПС/Атака/Кондома. В Неделя юнашки да ги отвеем с глас за РБ или ГЕРБ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3834 Неутрално

  До коментар [#1] от "Черен Гологан":
  +++++++++++++++++++++++++
  Повръща ми се от тези политически престъпници!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Гневно

  Защото и ЦИК е рожба на червените кхмери и сие.След ясни доказателства на Нова ТВ.И още защо Прокуратурата не се самосезира?
  Тъжно,жалко,докога ще търпим това?

  Tony
 16. 16 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1885 Весело

  До коментар [#14] от "Черен Гологан":

  Може да боли Ворни, но Реформаторският Блок няма нито един потенциален глас в Бобов дол, за разлика от ГЕРБ, чиято реакция липсва.

 17. 17 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 918 Разстроено

  И тия са същите мишки като ГРАО, СЕМ, Сметната палата, и т.н.т ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 18. 18 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1885 Весело

  Матева е права подозренията си за Реформаторския блок, понеже само Синята Коалиция защитаваше ТЕЦ и добиването на енергия от местни източници в кампанията на референдума. Докато БСП и 76 депутати от ГЕРБ, искаха "Белене" както и Южен поток. Все неща разни, които трудно се свързват с лопати, миньори и добив на въглища.

 19. 19 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Весело

  Ми да накажат БСП ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 20. 20 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Като няма виновници,
  остава да бъде потърсен работодателя, като такъв...
  ЦИК не бива да зяпа календара ...
  Огледа ли се,
  бързо ще установи, че ако не при Дикенс,
  днес българина живее поне във времето на Зола...

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1591 Весело

  До коментар [#18] от "▀█░█▀█░ ░█░█░█░ ░█░█▄█░ Ηаправи избор":


  [quote#18:"▀█░█▀█░ ░█░█░█░ ░█░█▄█░ Ηаправи избор"]Матева е права подозренията си за Реформаторския блок,[/quote]
  Тия кои бяха...и с коя бюлетина ще гласуват миньорите за тях, че не се сещам?...
  И на какъв език ги агитират...щото чувам, че Корман агитирал на турски...пък той май е лицето на деформаторите...

 23. 23 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  За тази комисия се сещам една детска разговорка :
  Ала бала портокала ,
  баба ти се напикала !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Гневно

  Дали вече има някой, който да се съмнява в манипулаторските и подмолни цели на БСп/ДПС/Атака?
  То да бяха един или два…."пропуска", "неразбиране", липса на "достатъчно информация" и всякакви подобни най-тъпи извинания и "пропуски"!
  Тези трябва да ги изхвърлиме с тояги и камъни! Наглостта и арогнатността им надминава всякакви граници!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1332 Гневно

  Нова да не се халосват, а да пуснат по погрешка нередактирания запис... ай сиктир бе... Костинброд Но кой стана вече?
  Цацаратурата, ко ше ни кайш... ше търсим ли дебело дърво

 26. 26 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Според Ерхан Чаушев (ДПС) запис със скрита камера не можел да бъде доказателство
  ..........
  На тоз не му е чист косъма...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 27. 27 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 919 Неутрално

  [quote#2:"virtual brain"]Пълен батак! [/quote]
  Меко казано

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  Има ли поне едно действие на тези подлоги от ЦИК, с което те да не са подоходили или замазали в полза на узурпаторите от БСП/ДПС/
  Атака!? Има ли поне едно решително действие на тази псевдо комисия!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Това само показва с тази ЦИК какви избори ни чакат. Да напомня и какво решиха за плакатите на Болен чак съдът се наложи да се намеси.

  И искам да попитам ръководителите на партиите в РБ, не изпитват ли поне малко срам че на предишните избори те играха заедно с БСП/ДПС срещу ГЕРБ и така доста помогнаха сега да имаме такава ЦИК? Да напомням ли непрекъснатият рев как изборите ще бъдат опорочени, как ще бъдат фалшифициране, външни наблюдатели и комисия където бяха ЗАЕДНО с БСП? Сега какво, по-честни ли ще са с ТАЗИ ЦИК? Къде им са наблюдателите които поканиха тогава?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  [quote#25:"extraCACA"]Цацаратурата, ко ше ни кайш... ше търсим ли дебело дърво[/quote]
  Мога да си представя какви пари се шарят сега под масата и на купувачите на воттова, и на цацаратурата!
  Долен народ има предостатъчно….и все на изгодни места са разпределени!

  п.п. Онзи платения от Бареков дето се изметна последно сигурно е най-тъпия, щом не се е ориентирал до сега! Мога само да си представя какво яйце му се пече на задника ако ГЕРБ спечели изборите…..
  То той затова се е двоумил толкова време! Лошо време настана за ветропоказателите. Мама му стара! Ветровете станаха прекалено силни и много променливи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  [quote#26:"СДС"]На тоз не му е чист косъма...[/quote]
  То пък на кой ли там "му е чист косъма"!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#29] от "Fred":
  ГЕРБ издълба пропастта със собствените си ръце и после падна в нея
  има само един начин да заличите пропастта - като я заровите сами

 33. 33 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#6:"ARRI"]Коментарът ми съдържа нецензурни квалификации и обиди.....!!!
  Да ********* на столетницата и цик-льовците !!!![/quote]
  Изпревари ме

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Гневно

  [quote#32:"raytcho"]има само един начин да заличите пропастта - като я заровите сами [/quote]
  Няма проблем! Стига само в ямата да са партиите на статуквото и блатната воня БСП/ДПС/Атака!
  За такова едно погребение на партиите на ДС ще участваме и ние партиите от РБ, защото само така България може и да успее!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#30:"Храбър"]То той затова се е двоумил толкова време! [/quote]
  Тц, не разбираш от драматургия. Пазеха си го като апотеоз за денят за размисъл но решиха, че прекалено шаблонно става и го изместиха по-напред.

  Не им гледам л@@@@@ната телевизия но си представям как са го раздували това по нея. Дудука като нов Месия огрян от слънцето на подиума и този деПУтатин прозрял Истината и отиващ да получи Благословията МУ... амин.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 36. 36 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 561 Гневно
 37. 37 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#32] от "raytcho":

  Абе не си спомням ГЕРБ да са заставали до БСП в денят за размисъл нито в комисии за проверка на вота.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 38. 38 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1885 Весело

  [quote#22:"BGman1"]Тия кои бяха...[/quote]
  Тия бяха онези, за които гласуват миньорите на Ковачки. Добре, че бяха те, за да си възстанови Столична община собствеността върху Общинска банка.

 39. 39 Профил на antonova
  antonova
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#29] от "Fred":

  Каква е разликата между комунистите от ГЕРБ и БСП?
  Защо членството в БКП на Борисов, Цачева, Цветанов и всички останали лидери на ГЕРБ да е по-симпатично?
  Нормално е смислените хора да очакват измами и от едните, и от другите.

 40. 40 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#18:"▀█░█▀█░ ░█░█░█░ ░█░█▄█░ Ηаправи избор"]понеже само Синята Коалиция защитаваше ТЕЦ и добиването на енергия от местни източници[/quote]
  Не съм го гледал още филмчето но май че става дума за миньорите на Ковачки. Ако са те по-добре да я закриват мината, що субсидии се излапаха там доживотна заплата да им дадем пак по-евтино ще е. Така че не спекулирайте с това "запазване на работни места", то трябва да е икономически оправдано.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 41. 41 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 408 Неутрално

  навсякъде има цигани , ама такава цигания сторена от бсп,дпс и т.н. няма никъде

 42. 42 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ванина":

  Тези "мисли" ви изхвърлиха от парламента и ако така продължавате и следващият няма да ви има. Пишете се антикомунисти а всъщност сте най-добрата патерица на БСП. Доказахте го на предишните избори.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Комуненцата както винаги действат по почина и заръките на дедите си - популярните крадци на селски мандри. Нищо ново под слънцето.

 45. 45 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 544 Неутрално

  МАСОВО ГЛАСУВАНЕ, това е лекарството срещу контролиран, купен и малоумен вот.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 46. 46 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Горките миньори, след подобен инструктаж всеки ден сигурно са започнали да завиждат на колегите си в Турция.

 47. 47 Профил на ramboto
  ramboto
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Четвъртата власт в действие-хвърлят сензацията, ама без да назоват виновните и ние сега да се чудим. ДПС ли е, БСП ли, ГЕРБ ли. Някое от тия производни на БКП ще да е, да питаме Ковачки освен, да каже с кой се е спазарил?

 48. 48 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 745 Гневно

  Как после гражданите да спазват законите , като държавните институции са обсебени противозаконно ?!
  Гражданско неподчинение е нужно явно ?!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3877 Неутрално

  До коментар [#3] от "Черен Гологан":

  Черньо за тази работа требе закон който да задължи при предизборна кампания ако някоя медия аткрие нещо такова като купуване на гласове и има звуков или друг запис да показва за коя партия става дума.
  А то сега, какво имаме запис на разговор имаме картина, ама няма да кажем зя коя партия става въпрос.
  Само когато се задължат всички медии да показват за коя партия става купуването на гласове само тогава ще се оправят нещата с изборите

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3877 Неутрално

  До коментар [#26] от "СДС":

  ,,Според Ерхан Чаушев (ДПС) запис със скрита камера не можел да бъде доказателство ,,

  А бе тази телмевизия да вземе да пусне записа заедно със звука да разберем за коя партия става въпрос. Нека цял народ да чуе записа па нека да не е доказателство пред съда, по голям съд при такъв запис от НАРОДА няма. Това с помоща на камера и звук да покажеш, че става въпрос за коя да е партия, тази партия я пиши умряла, само най заблудените за нея ще и гласуват.

 52. 52 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Напалм трябва за всички и то в много големи количества.

  Срам, резил и позор, и то за едни избори, от които нищо не зависи. Я сега си представете какво се случва на общинските и парламентарните......

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 53. 53 Профил на metzanviolinov
  metzanviolinov
  Рейтинг: 494 Любопитно

  До коментар [#7] от "joodi":

  Абе и аз това се питам! А къде са разтревожените партии, които имаха извънредни пресконференции след преврата "Костинброд"?

 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  Абе то БСП скоро ще продаде цялата държава барабар с населението ,че едни бедни миньори ли няма да купи?!
  И как всички се правят на умрели лисици и не смеят да кажат ГЪК!

  klimentm
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  [quote#52:"epoc"]Я сега си представете какво се случва на общинските и парламентарните......[/quote]
  Там ще се продава и купува майка плаче ! Не ми се мисли даже!

  klimentm
 56. 56 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Tова е купуване на гласове.

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 57. 57 Профил на Angel Parvanovski
  Angel Parvanovski
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Трябва хората да гласуват.Ако няма голяма активност в неделя, безсилието и яростта ни ще се задълбочат безгранично....

 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  [quote#52:"epoc"]за едни избори, от които нищо не зависи[/quote]

  ааа, немой така, нали соц боклука требе да е представен с всичките си фракции в ЕП... я поогледай мераклиите - Достена, Радев, Пеевски

 59. 59 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Малей, горките хорица, трябва да си наистина паднал най-ниско, че да станеш депутат. Да изкорубиш от себе си не понятия като съвест, достойнство и прочее, то това така и така, ами способността да разсъждаваш като бял човек. Как иначе ще се вадят такива малоумни аргументи само и само нещо да не се случи. Да не стане. Е, то нали за това сме на това дередже, сърбаме попарата на партията.

 60. 60 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 459 Гневно


  Ха, мислех ги за интелигентни хора, а те се държат като индивиди със забавено умствено развитие. Не можели да кажат, да разберат, не видели, не чули, не разбрали, в Интернет се ровят и пак не намират отговорите.
  Мале-е, каква свещенна некадърност!
  А какво могат тези така скъпо платени държавни чиновници?
  И дали са държавни ,или са партийни, всъщност?

 61. 61 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 381 Гневно

  Уикипедмедия?!?!? Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

  То ясно, че властта в момента е ръцете на треторазрядните команистически неграмотни апаратчици, дето 25 години бяха 9-та дупка на кавала в БеСиПе-то, ама явно плъзват и по цялата държавна машина. Умните и компетентните команяги се накрадоха, оттеглиха се и сега останаха "кол и въже"-тата Мая, мъжъ й, баща и син - малоумните Гечеви, Куюмжиев - разбирач на ЗДП, либийския Стойнев, Таско, пиянката Миков, Курнелия Булгартабака, четачката на новини Йотова и т.н. и т.н. и т.н.

 62. 62 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 381 Гневно

  Купуването на гласове е престъпление, а един мармот завива шоколад ...

 63. 63 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Закона е врата у поле , а една лилава швейцарска крава пасе точно пред вратата и ЦИК не може мине през нея / вратата.. / !>>

 64. 64 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  както е написал по горе един ,купуването и продаването на гласове е престъпление ,но не и ,когато е за комунистите и е заловено ,последствия няма да има ,както никога досега не е имало ,сега е важно да се съди Цв Цв ,щото пречи

 65. 65 Профил на vante
  vante
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-н Никифор Вангелов е "собственик" на мини Бобов дол, а в същото време е дясната ръка на небезисвестния ви г-н Ковачки, който пък от своя страна е създател на партия Лидер. Отворете гугъл и свържете всички тези факти за 2мин. точно се прави.

 66. 66 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Що така? Щото не е свързан с ГЕРБ, а с друга партия, която не е заплаха за "мнозинството"? Стига де! Чак пък толкова тъпи не сме! Айде да си намерят един аршин за всички и за всичко!

  goblenka
 67. 67 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  От Нова телевизия трябваше да пуснат записа изцяло. Иначе какъв е смисълът да го пускат, без да се разбере за коя партия става дума.

 68. 68 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#67] от "daam":

  Явно, не са посмели! Ще ги глобят!

  goblenka
 69. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  М-да-а-а, явно купуването и продаването на гласове НЕ е престъпление!

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 70. 70 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 924 Неутрално

  изненада-избраната от БСП ЦИК отказва да накаже БСП.Защо ли не съм изненадана.Нали партийно поръчение изпълняват хората.Те си имат и писате-той казва Партията е права дори когато греши.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 730 Неутрално
 73. 73 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Нима някой вярва, че всичко около четирите основни етапа на изборите - агитация, гласуване, броене на бюлетините и отчитане на резултатите, се върши честно, без манипулации и натиск, без измами и "не съвсем коректни" действия? Нима стилът и методите на Бай Ганьо не са актуални? Те са основната част от наръчника за провеждане на избори на съвременните партии. А сега да се палим около сигнали за корпоративен вот, открити манипулации и измами, използване на лични данни... И да очакваме реакциите на т.нар. съответни органи да са нещо различчно от безразличие, безочие, наглост... Хайде-хайде. Нека включим gpsa-a и погледнем координатите.
 74. 74 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#7] от "joodi":

  Интересът клати феса!!!От прокуратурата е като от умрял да чакаш писмо!

 75. 75 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1959 Разстроено

  Куче влачи, диря няма! Костинбродската завера, Бобовдолската афера, кое не му е "наред"? Мафията си има държава и си я "колани" по мафиотски!
  Вие си стойте пред клавиатурите и чакайте да ви "оправят"! Щото все "другите" са виновни, а ние целите в бяло!

 76. 76 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 508 Неутрално

  БСП, ДПС и Атака, активно подпомагани от Барекоглу, взеха власта с явни фалшификации на изборите! Да ама това хич не им попречи да пращат полицаи изверги, които да пребиват (понякога до смърт) протестиращите срещу тяхното управление! Освен това взеха 1 милиард евро заем за да плащат контра протести, на престъпниците полицаи, на наркомани провокатори, на Барекоглу да си направи партия и т.н.т.
  Сега оня шопар Цацата се прави на ощипана мома...

 77. 77 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Боже, колко продажност има в тази страна, Боже!
  Любопитно ми е може ли да се направи качествено социологическо проучване каква част от населението е склонна към продажност.

 78. 78 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 748 Любопитно

  "Цветозар Томов (ГЕРБ) "
  ???!!! - Това трябва да е грешка.Отдавна съм станал,мил съм си очите,кафе съм пил,потичахме с кучето,не съм в леглото,а на компютъра,значи не сънувам.
  Дано да е грешка.Иначе този го помня с крилатата фраза"Някои хора от ГЕРБ ще лежат в затвора.Защото няма как държавата да бъде така ошушкана в рамките на закона."

 79. 79 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 513 Неутрално
 80. 80 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#71] от "4i4e":

  Значи щом за Дянков е могло, защо да не се допусне и сега?
  Всъщност след като едно време е имало и лагери като Белене, защо да не го направим и сега?

 81. 81 Профил на mitkoha
  mitkoha
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Сериозно? За допълно отпечатани бюлетини - показна акция в деня за размисъл, предавана пряко по телевизията с гръмки изказвания, че "печатницата е на ГЕРБ".

  За открити заплахи да се гласува за БКП - "ама не трябва да казваме преди изборите да не влияем на вота". Хората имат право да знаят, че Партията си служи с такива методи. Как иначе ще направят информиран избор?

  И Цацаров... Просто не знам какво да кажа за това леке.

 82. 82 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 701 Весело

  Обявяваме поръчка за сценарий на таен запис "ГЕРБ купуват гласове за изборите".

  Спешно е, записът трябва да е готов за деня за размисъл. Плащаме добре. Ако заличим ефекта от горния резил "от един бобов дол дренки" - плащаме двойно.
  Позитано 20.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 83. 83 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Весело

  Най-стойностната ЦИК, която съм виждал! Изхвърлиха Алекс Алексиев от изборите (заради което България ще бъде осъдена), затварят си очите за скандала в Бобов дол, завират си главите в пясъка пред всяко предупреждение за разнообразните възможности да бъде организиран контролиран вот... Евала! Ей затова им беше тъй неистово нужен кодексът на Манолова!

  Свобода за Надежда Савченко!
 84. 84 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Държавата официално обяви, че изборните манипулации няма да се разследват и наказват, а тормозът над бедните и зависимите ще се толерира.
  Очаквам ЦИК да обяви, че БСПДПС печелят с поне 60%. Сигурно и за повече биха се пресрамили при съществуващата обстановка.
  Това е началото на края, драги съфорумци. Никак не съм оптимист за бъдещето.

 85. 85 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#67:"daam"]

  От Нова телевизия трябваше да пуснат записа изцяло. Иначе какъв е смисълът да го пускат, без да се разбере за коя партия става дума. [/quote]

  Че от Лидер не отрекоха, че подкрепят БСП:
  http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%A1%D0%BB%D1%83%D1%85-%D1%87%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%91%D0%A1%D0%9F_334309.html
  А ПЕС-овецът мълчи като...

 86. 86 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  Защо ли до сега всички изтекли флашки бяха в полза на БСП!

  подпис
 87. 87 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 451 Неутрално

  дано ме разберете - родителите ми ме посъветваха след загубата на костов на изборите да намеря начин да отида в чужбина и ако е възможно, да остана...послушах ги, дори се отказах от бг гражданството си и с всяка изминала година им благодаря за съвета, но...все пак те останаха да живеят в бг и няма как да не се интересувам какво им готвят за вечеря от москва...хора, само погледнете това ястие, което ви се поднася...всички, които живеете в бг и бедни и богати трябва да се срамувате от отношението към вас на готвачите...

 88. 88 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  ГЕРБ явно са леваци, щом не могат да пуснат тази флашка в мрежата.

  подпис
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 427 Неутрално

  над 60 % избирателна активност оставя Бареков и Каракачанов под чертата, а ДПС с един евродепутат. Т.е. без Делян Пеевски. Хайде сега отегчените и омерзените да идат пак за гъби.

 91. 91 Профил на alieng
  alieng
  Рейтинг: 434 Неутрално

  и какво постигна Нова ТВ с този репортаж, едно голямо НИЩО. Защо скриха името и номера? Без тях само губят времето на хората, всеки път едно и също.

 92. 92 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 442 Гневно

  ЦИК=ФАРС

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 93. 93 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Като няма кого да накажат - наказват електората, то е ясно!

 94. 94 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Нерешителната реакция на ЦИК,даде възможност на Ана Цо с решителни истерично-хлъцливи напъни да си извоюва бонусче.

 95. 95 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#94:"dedo pepo"]Нерешителната реакция на ЦИК,[/quote]
  Как нерешителна бе човек!?!
  Какво по решително?????
  Да забранят другите партии ли???
  Или да възкресят Тодор Живков ???
  ----------------------------------------------
  Стига сме писали и стачкували
  давайте да гласуваме

 96. 96 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Дневник, за това няма ли да нипешете нещичко?

  http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=1268054

 97. 97 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 962 Гневно

  " нямало кого да накаже "
  Ми извикайте мая-ма Нулева и бюречето , те са спец по такива казуси!!!

  Оставка!
  Гласувайте

 98. 98 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 999 Гневно

  Това е пълен ЦИ(р)К! Но не се изненадвам. Управляващите успяха да напълнят комисията със своите хора. А оня Томов, дето мрънкаше в сутрешния блок е адски зависим.

  Затова хора, гласувайте. Явно няма друг начин да преборим контролирания вот.

 99. 99 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  задкулисието е превзело държавата току пред блеещия поглед на електоралния добитък.

 100. 100 Профил на Адриана Димова
  Адриана Димова
  Рейтинг: 758 Гневно

  [quote#4:"kas. аз гласувам, а вие?"]Има ли някой изненадан? Аз не съм. [/quote]

  Аз щях да се изненадам, ако бяха излезли с решение, а това положение е толкова типично, че няма как да ме изненада!
  Контейнер с лъскави боклуци - ЦИ(Р)К/макар, че циркът е прелестно изкуство!/

  Не причинявай другиму това, което не искаш да се случи с теб!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK