Изборната нощ: БСП призна загубата, Пеевски се оттегли като евродепутат, ГЕРБ и реформаторите искат оставки

Изборната нощ: БСП призна загубата, Пеевски се оттегли като евродепутат, ГЕРБ и реформаторите искат оставки

© Георги КожухаровРепортерите и редакторите на "Дневник" проследиха развръзката от гласуването за евродепутати на 25 май.


Вижте обобщението на случилото се в НДК, където основните политически сили направиха първи изявления след обявяването на прогнозните резултати от вота. 


1.55ч. Пресконференциите приключиха. Централната избирателна комисия започна да обявява официални резултати на базата на обработени протоколи от секционните комисии. В понеделник по обед се очаква изявление на ГЕРБ, както и на АБВ. 
Ето още веднъж резултатите според социологическата агенция "Алфа рисърч" при паралелно преброяване на 100% от гласовете:


1.28ч. Водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева отговаря на въпроса дали резултат от малко над 6% не е малък за толкова широка коалиция с думите : "Изчакайте парламентарните избори и ще видите". Допълва, че европейските избори не са показателни за нагласите на избирателите и че няма европейски политик, който да не се е доказал първо в страната си и изразява увереност, че Реформаторския блок ще се представи убедително на предсрочни избори.1.14ч. Краят на това правителство дойде и предсрочните избори идват до края на годината, декларира лидерът на СДС Божидар Лукарски.


Фотогалерия: Походът на Реформаторите >


1.08ч. Резултатите от изборите са погром за антиевропейския проект и мощната антиевропейска кампания, коята се разгърна в България в последните месеци. Всички партии, които застъпваха тази идея, останаха без представители. Единствената друга партия, който ползваше тази реторика, претърпя исторически погром, заявява лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев.


Той допълва, че на базата на изборните резултати не може да се говори за кабинета в сегашно или бъдеще време. "Пламен Орешарски е бившият министър-председател на България", казва Кънев и повтаря прозвучалия няколко пъти тази вечер призив за оставка на управляващите и предсрочни парламентарни избори.


Представителите на Реформаторския блок (отляво надясно): Светослав Малинов, Меглена Кунева, Петър Москов и Радан Кънев

© Дневник

Представителите на Реформаторския блок (отляво надясно): Светослав Малинов, Меглена Кунева, Петър Москов и Радан Кънев


1.03ч
Реформаторският блок заема местата си на масата на пресконференции. На всички табелки с имената на участниците в блифинга има надпис #оставка.


Фотогалерия: Делян Пеевски в изборната нощ в НДК >


0.54ч На Пеевски отново е зададен въпросът "Кой ви предложи за шеф на ДАНС?". Той отвръща: "На изчерпани въпроси няма да отговоря". След това пожелава "Лека нощ" и представителите на ДПС напускат залата.


0.47ч. Делян Пеевски отговаря на въпроса какво ще прави оттук нататък и дали ще започне да ходи на работа в Народното събрание с думите: "Работя за моите избиратели, както и досега"


0. 46ч. ДПС няма да иска разширяване на властовите си позиции, уверявам ви, декларира Местан. Той не изключва преразглеждане на кабинета "Орешарски". Подчертава, че първо мандатоносителят БСП тряюбва да се произнесе по въпроса, о после и движението му е готово да свика ръководството си да се произнесе.


0.44ч. Лютви Местан отказва да назове името на заместника на Искра Михайлова, но уверява: тя ще бъде заместена от "много, много стойностен министър". Допълва, че новият министър "няма да е партийна номинация, а ще покрива изцяло профила на експерта и това качество ще доминира над партийния признак". 


Делян Пеевски на пресконференцията на ДПС

© Анелия Николова

Делян Пеевски на пресконференцията на ДПС


0.39ч. - Делян Пеевски обявява, че няма да стане евродепутат, въпреки, че е избран. Отстъпва мястото си на екоминистъра Искра Михайлова, която е на пето място в листата на ДПС. 


Преди да обяви решението си държи кратка реч, в която неколкократно благодари на избирателите на ДПС за доверието и посочва, че вече цяла година е незаслужено обвиняван в недоказани грехове. 


"Така и не разбрах какво направих. Да оглавя ДАНС беше решение да дам нещо на България. Видяхте, че като се появи недоволство, сам се оттеглих. И оттогава слушам само "Кой?". За кое "Кой"? За една година не чух нито едно стойностно обвинение срещу мен или някой да извади нещо срещу мен. Постоянно се заливат институциите с фалшиви сигнали за проверки срещу мен и семейството ми. И когато всичко свърши, кой ще ми се извини?", попита риторично Пеевски. Допълва, че тъкмо атаките, които се правят по поръчка на враговете му, са го съхранили.


0.33ч. Оттук нататък всяка политическа сила, която чуе "ДПС", ще се сеща за няколко неща: коректен, предвидим, лоялен партньор, казва Местан.


0.27ч Надявам се тази вечер да сме погребали мита за зависимостта на ДПС от някакви автобуси. ДПС е устойчива трета политическа сила, без автобуси, подчертава Местан. Видимо доволен, той повтаря една от лючимите тези на почетния председател на партията - Ахмед Доган, че движението разширява географията си и има добри резултати в области, които далеч не са традиционни за партията.


0.22ч. Въпрос на зрялост е как останалите партии ще възприемат безспорния успех на ДПС, заявава видимо доволен лидерът на партията Лютви Местан. "Какво още трябва да направим, за да бъдем признати за българската партия, за най-последователната евроатлантическа партия в България?", пита риторично той.


Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева търси тихо кътче в НДК, за да говори по телефона

© Дневник

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева търси тихо кътче в НДК, за да говори по телефона


0.15ч. ДПС заемат местата си на масата за пресконференции. Заедно с лидера Лютви Местан е и Делян Пеевски. Това е първата публична изява пред медиите на вече избрания евродепутат след проваления му избор за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) на 14 юни миналата година, която отприщи многохилядни антиправителствени протести, продължили месеци.


23. 55ч. Изявлението на БСП приключва. Станишев така и не отговори еднозначно на многократно задавания му въпрос дали той ще е кандидатурата на България за еврокомисар. 


23.38ч. В отговор на репортерските въпроси Сергей Станишев казва, че не възнамерява да подава оставка като лидер на БСП и на ПЕС. Допълва, че предстои сериозен анализ на резултатите от изборите, след който предстои да се взимат подобни решения. Повтаря многократно, че знае как се носи отговорност. 


Сергей Станишев обяви резултатите на партията си за разочароващи

© Дневник

Сергей Станишев обяви резултатите на партията си за разочароващи


23. 22ч. Лидерът на партията-мандатоносител, изпреварва въпросите за бъдещето на правителството и обявява, че трябва да се направи сериозен отчет на едногодишната дейност на правителството. Говори за тежките реформи, които предстои да се направят, като посочва образованието, здравеопазването и индустриализацията.


23.11ч. Станишев обвинява АБВ на Георги Първанов за загубата на БСП. Посочва, че освен битката с основния политически опонент, партията е загубила заради нанесения "удар в гърба" от бившия лидер на левицата и президент: "Те не получиха доверие в достатъчна степен, но разколебаха много наши членове - не само тези, които гласуваха за тях, но и тези, които не гласуваха".


Изборната нощ: БСП призна загубата, Пеевски се оттегли като евродепутат, ГЕРБ и реформаторите искат оставки >


23.11ч. Лидерът на БСП и Партията на европейските социалисти Сергей Станишев признава, че резултатът на левицата е разочароващ. Поздравява първата политическа сила на вота - ГЕРБ и всички партии, които ще изпратят депутати в Европарламента.


23.05ч. Снимка на деня: вторият в листата на ДПС Делян Пеевски се появи в НДК. Вече избраният евродепутат, когото журналистите безнадеждно чакаха на публични прояви по време на кампанията, влезе в сградата през страничен вход и досега не е коментирал резултатите от изборите.


23.01ч. Николай Бареков свиква пресконференция в централата на партията си в опит да изпревари изявленията на партиите в НДК, които се дават по реда на резултатите. По този ред "България без цензура" трябва да застане пред микрофоните едва четвърта. Телевизиите излъчват пряко началото на брифинга, след което го прекъсват, за да излъчат БСП.


Междувременно Бареков обявява, че ще замине за Страсбург като вече избран евродепутат, за да се възползва от възможността да говори от парламентарната трибуна. 


Настоява отново за оставките на БСП и ДПС и повтаря тезата си, че вицепрезидентът Маргарита Попова е много подходяща за служебен премиер. Доста по-внимателно се изказва за ГЕРБ, като заявява, че е поставил условия на ГЕРБ, за да седнат на една маса за преговори. Едно от тях било приемането на закона "Чисти ръце".


Делян Пеевски в щаба на ДПС в НДК. до него е зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, която дълги години беше пресаташе на ДПС

© Велко Ангелов

Делян Пеевски в щаба на ДПС в НДК. до него е зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, която дълги години беше пресаташе на ДПС


22.38ч. Очаква се пресконференциите да започнат в 23ч с БСП.


22.11ч. Пред НДК има около 40 души, които скандират оставка. Протестът, свикан чрез социалната мрежа "Фейсбук", е до пилоните на НДК. Най-отпред протестиращите са разпънали транспаранта с надпис "България каза: Орешарски, върви си", познат от летните протести след неуспешния избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. 


21.45ч. "Алфа рисърч" потвърждава четвъртия мандат на ДПС . Финалното разпределение на мандатите според социолозите е 6 за ГЕРБ, 2 за "България без цензура" и 1 за "Реформаторския блок". 
При паралелното преброяване на 100% от гласовете разпределението в подкрепа по партии и коалиции изглежда така: ГЕРБ - 29, 8 %, БСП - 19, 5 %, ДПС - 17, 8 %, "България без цензура" - 10, 8 %, Реформаторски блок - 6,5 %.


21.38ч. Зам.-председателят на Народното събрание и една от ключовите фигури в БСП - Мая Манолова, влиза в НДК във видимо лошо настроение. "До този момент в Кюстендил бием ГЕРБ, това мога да ви кажа", коментира лаконично тя и допълва, че истинският анализ ще се прави, след като станат известни официалните резултати от изборите.. 


21.35 ч. В 104 училище в София тонерите на копирната техника са свършили и не могат да се разпечатат протоколите. Това разказа пред Нова телевизия член на една от избирателните секции. Тя посочи, че тези принтери са за домашна употреба и затова не могат да се използват в такива ситуации. Очаква се от общината да бъдат осигурени тонери.


21.25ч. Социологическата агенция "Галъп" обявява, че при паралелното броене на 80% от гласовете ДПС изравняна резултата на БСП - 19.2% срещу 19.3%. По данни на агенцията Реформаторският блок остава с 5.7% от гласовете, което означава под изборната бариера от 5.88 на сто от действителните бюлетини. 


21.02ч. На влизане в НДК лидерът на ДПС Лютви Местан прави двусмислено изявление в коментар на въпроса дали изборните резултати могат да се окажат повод за предсрочни избори. 


Местан заявява, че няма да коментира резултатите, тъй като все още не разполага със сигурни данни. Не отхвърля обаче категорично възможността за нови избори, а от думите му се разбира, че ДПС очаква да увеличи мандатите си.  "Ще бъдем изправени пред различни реалности, ако ДПС е реализирала 3 или 4 мандата, както се надяваме", коментира Местан. Припомня, че движението е "коректен коалиционен партньор", но и "ще уважи волята на суверена".


21.00ч. Обрат в резултатите: ДПС е на път да вземе и четвърти мандат за сметка на Коалиция за България - това сочат данните на "Алфа рисърч" при паралелното преброяване на 50% от гласовете 


20.55ч. Бойко Борисов направи десетминутно изявление с анализ на резултатите от изборите, по време на което многократно повтори, че ще коментира данните утре, а не днес. Това беше на практика първата пресконференция за изборната нощ. 


Бойко Бориков дава изявление

© Дневник

Бойко Бориков дава изявление


20.44ч. В изявление пред медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще даде пресконференция утре, като ще изчака официални резултати. "Изборите показват, че ГЕРБ е първа политическа сила. Трябва да поздравя Бареков за постигнатото от него, ДПС са в отлична форма както и ГЕРБ. БСП губят. Ние победихме не БСП, победихме лидера на Партията на европейските социалисти", гласеше краткият обзор на Борисов за изборните резултати.


"Псевдомпремиерът и псевдопредседателят на Народното събрание незабавно да подадат оставка и да освободят местата, които са заели незабавно. Да се махат", призова лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че според резултатите хората не искат и "Атака" и тя няма право да остава в парламента.

20. 38ч. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков се съвещава с коалиционните си пратньори в централата на партията. Коалицията ще даде пресконференция в 22.30ч., уточнили от ББЦ пред репортер на телевизията. 


20.36ч. АБВ се отказва от пресконференция тази нощ и ще изчака официалните резултати


20.35ч. В социалната мрежа "Фейсбук" тече организация за протест на пилоните на НДК в 21.30ч. под наслов "Оставка и незабавни избори". "Гражданите се произнесоха. И на избори. Олигархично-политическия монопол, който издевателства над България близо година беше осъден на политическа смърт. Ние настояваме за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И ИЗБОРИ. Елате да им го кажем в лицето, както го правим от 14 юни. Ще бъдем непримирими в искането си в 21.30 на пилоните на НДК", се казва в призива за събитието, чийто организатор беше сред дейните ,участници в летните протести след проваления избор на Делян пеевски за шеф на ДАНС.


20.29ч. Все още не е известно кои от политическите формации ще дадат пресконференции в изборната нощ. По-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му ще запази мълчание до излизането на данни за ромските гласове. Малко след 20ч. от партията свикаха представители на медиите извънредно. Малко след това се оказа, че са поканени само камери и оператори, но не е репортери. 


Атмосферата около НДК в късния следобед

© Дневник

Атмосферата около НДК в късния следобед


20ч. В НДК започват да влизат представители на партиите-участници във вота, макар че присъствието им още е доста рехаво. Водачът на листата на реформаторския блок Меглена Кунева пристигна заедно с лидера на ДСБ Радан Кънев (който е на символичното последно място в същата листа). Двамата отказаха коментари засега. Малко по-късно в щаба на реформаторите пристигна и председателят на СДС Божидар Лукарски.  От БСП в НДК засега са само членът на Изпълнителното бюро Антон Кутев и кандидатите за евродепутати Илияна Йотова и Петър Курумбашев.


Изборната нощ: БСП призна загубата, Пеевски се оттегли като евродепутат, ГЕРБ и реформаторите искат оставки

© Георги Марчев


19.55ч. Около сградата на НДК се събират хора. Около двадесетина души са застанали на загражденията от страната на "Витошка" и скандират "Оставка", "Бойко, Бойко" и "Червени боклуци". Те носят български флагове и знаменца на ГЕРБ. На двадесетина метра от тях има около 50 души без знамена или отличителни знаци


19.45ч. Засега представителите на основните политически сили се въздържат от коментари. От БСП обявиха, че ще изчакат поне първи данни за паралелно броене, за да обсъждат гласуването. Партията-мандатоносител засега се движи втора с 21% от гласовете, като изостава сериозно - с близо 7 на сто от ГЕРБ. 


19.33ч. Според социолозите избирателната активност е била около 33%, а от правото да избират с преференция са се възползвали между 30% и 40% от избирателите.


19.31ч. Пет формации - ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "България без цензура" и Реформаторският блок, ще изпратят свои представители в Европейския парламент. Това сочат прогнозните данни на основните социологически проучвания, обявени веднага след като падна законовата забрана за огласяване на данни в 19ч. 


Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Оставка!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Сега, всички социологически агенции да върнат парите, които прилапаха за шаманските си брътвежи...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Днешният ден трябва да бъде новото
  Начало на гражданският Протест на обществото,
  за Справедливост в политикото ни общуване...

 4. 4 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 462 Неутрално

  ЛОООЛ и при ниска активност комунделите падат, де факто печелят щото са безродници (за справка сегашният парламент), но въпреки това личният интерес рано или късно си казва думата и седянката бавно и славно ще се разтури.

  This is the place where puddings die.
 5. 5 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Комунетата да подават оставка.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 6. 6 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Реформаторите искат оставка? Източник?

 7. 7 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Боко как изгаври Сергей преди малко. Каза - искам още един път да честитя на Станишев, че е избран за евродепутат

 8. 8 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Извинете,
  в горния ми постинг става реч,
  за политическото ни общуване в модерно Обшество...

 9. 9 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "carpypd":

  докато една голяма номенклатура и една малка, но силовашка такава си обменят примитивни подмятания, народ изчезва, татковина, всичко надолу. как може да се кефиш на простотиите на един комунист, който се дразни с друг, от когото има комплекс, щото бил по-нагоре в комунистическата стълбица?

 10. 10 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ПА ДА СИ ЛАПКАТЕ БОЙЧЕ,Е НЕМА КАК

 11. 11 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1880 Весело

  До коментар [#6] от "m_todorov":

  Изчезвай бе тролороид?

  БСП четЯри места, хи-хи?

 12. 12 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  Бареков- 10% ?! Знаех си че възможностите на българския избирател са Безгранични!

  klimentm
 13. 13 Профил на Сабака Баскервіляў
  Сабака Баскервіляў
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Реформаторите май не им е много сигурно мястото в ЕП.

  Ще не вмерла Україна
 14. 14 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Бойко Борисов най-сетне изрече,
  проблемата за необходимостта от
  Двуполюсен модел на политическото ни общуване...
  Ти го чу, Боже мили...
  Иначе и по този начин, не биваме...

 15. 15 Профил на asito
  asito
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Оставка!!! Ама това са комунета-превратаджии, хич и не се надявам...

 16. 16 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  браво на ГЕРБ и десните , потенциала е голям за извънредните избори ,а те ще са факт ,защото ,ако БСП задържи топката ,на изборите за парламент могат да паднат и под ДПС ,няма да рискуват

 17. 17 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Весело

  "Бойко Борисов направи десетминутно изявление с анализ на резултатите от изборите"

  ...и както коментира един от студиото на бтв, Борисов отново си представя че има 51% от избирателния вот, че няма идея какво е коалиция и бърка резултатите от изборите с резултатите от футболен мач.

 18. 18 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8992 Неутрално

  и ние искаме ОСТАВКАТА на тройната хунта .

 19. 19 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#7] от "carpypd":
  [quote#7:"carpypd"]Боко как изгаври Сергей преди малко.[/quote]

  Боко се изгаври най-вече с българския народ, брато. Само като му слушах махленския тон с мутренско стакато ...и хората гласуват за това чудо?

 20. 20 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Борисов май беше вдигнал кръвното.

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4533 Неутрално

  НЕ САМО ОСТАВКИ
  ВСЧИКИ РУСКИ ПАРТИИ,
  Като БСП и АТАКА
  Чиито кампании биват ОПЯВАНИ ОТ КРЕМЪЛСКИ ПРИДВОРНИ АГИТ-БРИГАДИ
  Да вървят на избори за ВЛИЗАНЕ В РУСКАТА ДУМА
  Такива НЯМАТ МЯСТО В ЕВРОПАРЛАМЕНТА !!!!

 22. 22 Профил на boris333
  boris333
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Има нужда да хвърчат глави!

 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4533 Весело

  ПАТКА ПО ПЕКИНСКИ

  ЗА ТУКАШНИТЕ РУСКИ ПАРТИИ

  Кеф,мааму стара,кефффффф

 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  ДОЛУ БСП!!! ОСТАВКА!!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на anitamihaylova
  anitamihaylova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  А всъщност реформаторите имат ли депутат?

 29. 29 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1088 Неутрално
 30. 30 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 426 Неутрално

  хора - територията бг е дадена на чужди сили и това е безвъзвратен процес...бъдете разумни, не хабете усилия по избори , просто всичко тук е приключило...срещу всяко разумно действие злите сили имат противопоставяне, което разрушава ценостите...образовайте поколението след вас, научете ги да бъдат в синхрон с християнските повели и поне така ще спасят душите си...другото е суета и...безвремие на тази територия, която най-искренно се надявам да бъде прокудено именно от младите...жалко обаче за нас, които отдадохме енергията си и наистина можехме да направим страната си цветна градина...

 31. 31 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Внимание, колеги:
  Колко изненадва факта,
  че след 19:00,
  Водещите на Нова ТВ спряха темата за Престъплението ?...
  Обяснението трябва да търсим в ДПС, а не в неговите "млади"...
  Разследването на това тежко Явление в общия ни живот,
  трябва да продължи до край, какъвто и да е той...
  Стига компромиси с навеждания...
  Сега да ни пуснат дописка за циганите и одма
  ще им струпаме вината за всичките ни несгоди в политиката...
  Баста...

 32. 32 Профил на fitkov
  fitkov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#19] от "abygale":

  Евала...българите са странен народ...преди година изрита отзад Мутрата и не искаше да го види повече, а сега е най-готиния пич...ужас!

 33. 33 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Оставки искаме много. Но дали и кой ще ги подаде предстои да видим.

 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4104 Любопитно

  Изненадан съм от високият процент на ГЕРБ!Но от друга гледна точка пък слабото представяне на Атака е напълно логично!

 35. 35 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 426 Неутрално

  не се обиждайте хорица, ама...няма, ама наистина няма по прост и елементарен народ от бг...чудо...всичко има граници, предел, ама това е вече нечовешко...да гласуваш за някой, който те е мачкал е....има нещо сбъркано тук, има огромен проблем в манталитета...

 36. 36 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не само те искат оставка!

 37. 37 Профил на enero
  enero
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Е, струваше си днес пътя до посолството...
  макар че времето беше идеално за риба
  хахаха
  ( шегувам се. риба се лови с харпун. а тука нема условия)


  ама, какви са тия 10 проСтоцента, бе!? Какви са тия чудеса?!

  Нищо. 16 плюс 10 не са повече от 30 плюс 6

  .
 38. 38 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4533 Неутрално

  [quote#34:"bat_plamen"]Но от друга гледна точка пък слабото представяне на Атака е напълно логично! [/quote]
  Руската кампания.
  Откриването й от Москва.
  Опяването й от ЕВРЕИНЪТ КОБЗОН
  И КРЕМЪЛСКАТА АГИТ-БРИГАДА ЛЮБЕ
  Скандиранията "РАС-СИ-Я"
  Веенето на РУСКИ ЗНАМЕНА.
  Всичко това изяде главата на ВОЛЕНДЬОНУШКА и компания.
  Похвално е,че не са чак толкова много заблудените.
  Които ще плюят на българското си самосъзнание.
  За да направят кефа на РУСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ.

 39. 39 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1096 Весело

  [quote#35:"avalon2468"]не се обиждайте хорица, ама...няма, ама наистина няма по прост и елементарен народ от бг...чудо...всичко има граници, предел, ама това е вече нечовешко...да гласуваш за някой, който те е мачкал е....има нещо сбъркано тук, има огромен проблем в манталитета...[/quote]

  От 1945 та досега. Кой мачка народа кой, кой кой?!

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 40. 40 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1056 Весело

  #ФОСТАТА!!!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 41. 41 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Медийната помия достигна най ниското си ниво от началото на Прехода, нещата стават все по-зле.

  I'm addicted to the truth.
 42. 42 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1637 Разстроено

  Как да отпадне купуването на гласове, а и влиянието на ДПС -- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!!!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 43. 43 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  [quote#35:"avalon2468"]има нещо сбъркано тук, има огромен проблем в манталитета... [/quote]

  манталитета на тези които гласуват - 18-20% от всички в БГ. Кой е това - циганите, ДПС електората, и пенсовете + 5-6% от нормалните хора, коите не могат да оборят вота на предните 3 групи.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 44. 44 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Въпросът е как при 20% активност изборите са валидни и се вкарват депутати в ЕП. И колко нагла тиква трябва да си за да се изкарваш победител, визирам Б.Б. при положение че 80% от хората не искат нито теб нито останалите артисти от този цирк.

  Too much цензура Баце.
 45. 45 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#44] от "townboy":

  не е съвсем така. На 80% не им пука как ще се развива България.

 46. 46 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 475 Весело

  Къде е съсела да направи миша физиономия и да обясни как са спечелили изборите

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 47. 47 Профил на iu
  iu
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тва не ли са активистите на "Протестна мрежа.И са по всички студиа на телевизиите.Уж случайно подбират зрителите,а те всички са активисти.С две ръце гласувам за оставка на БСП правителството,ако го искат средностатистически български неаполитичен студент.Тея са платени от "Отворено общество".Да го духат под водица.По фаталното е че в България има още един като Борисов,тва е Бареков.Тва е големия проблем на България.

 48. 48 Профил на Roro
  Roro
  Рейтинг: 374 Весело

  СерГея е абсолютно ненормален и тотално аут от действителността! Няма такъв дискурс след такова ебане!

 49. 49 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#32] от "fitkov":
  Евала...българите са странен народ...преди година изрита отзад Мутрата
  -------------------
  Изрита?
  След като въпреки Костинбродски афери в предизборния ден и прочие пак си ви биха ?
  Аре у лево, превратаджии нещастни...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 50. 50 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#46] от "doctor_v_ispania":
  Къде е съсела да направи миша физиономия и да обясни как са спечелили изборите
  ---------------
  Всъщност точно това прави, обяснява как всъщност не са ги загубили....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 51. 51 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Правителството е редно да си подаде оставката и нови избори

 52. 52 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  днешните избори показват истинската изборна активност, в България изборите нямат кворум от поне десет години и се нагласяват все на 51% гласували, просто за тези избори решиха да оставят нещата такива каквито са. това е нашата действителност.

 53. 53 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8992 Неутрално

  г-н ПЕС стига го увърта , загуби да кой ли път , подай си ОСТАВКАТА и тръгни към родината си .

 54. 54 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  2 реплики на Станишев-"хората не разбират", "че всичко е наред" ... без коментар, освен, че същото би могъл да го каже и Боко

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 55. 55 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Битката за промяна на Европа продължава,в която БСП ще отстоява тя да е осезаема,явна.

 56. 56 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Местан заявява, че няма да коментира резултатите, тъй като все още не разполага със сигурни данни. Не отхвърля обаче категорично възможността за нови избори, а от думите му се разбира, че ДПС очаква да увеличи мандатите си. "Ще бъдем изправени пред различни реалности, ако ДПС е реализирала 3 или 4 мандата, както се надяваме""
  Вижда се че разочаровнието в хората се увеличава с весеки следващ избор. ДПС с константният си електорат, ще получава все повече и повече проценти и на вътрешно ниво.
  Но поне ако ще е така, на следващите избори да отидат само активистите и платените, с избирателна активност 10%.

  I'm addicted to the truth.
 57. 57 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 384 Неутрално

  с тези избори БСП обират плодовете на предателството, което извършиха спрямо българския народ, последното от които коалициата с ДПС и АТАКА.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Еврейчето върти на пръста си цяла България.

 60. 60 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Станишев може 10 часа да говори и нищо да не каже. Мазен лъжец и демагог. Дано да не си подаде оставката. С него комунистите са муцка.

 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1880 Любопитно

  Станишев каза, че АБВ им е отнело 4%, което според него е 80-100 хил. гласа. Реципрочно БСП има 400-480 хил. гласа за 19.5% с които управлява.

 62. 62 Профил на stolar
  stolar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Нищо не е признал. Той трябваше да подаде оставка още днес, а не да се кипри на масата в НДК. Този човек обвинява всеки, но не и себе си. Той си мисли, че се намира в революционна ситуация и трябва всички да са в ЮМРУК около него. Ама няма такова нещо, бе г'осин Станишев. Всичко е нормално и всички ви чакат да си подадете оставка, а вие се опитвате да убедите всички, че стоите да ни "спасявате" от нещо. Нема нужда.

  Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие. Оскар Уайлд
 63. 63 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Няма нищо по-хубаво от това да гледаш другаря Станишев как му трепери брадичката от яд.Нещастник, който мрази народа си...

  The things you own end up owning you
 64. 64 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 740 Неутрално

  резултата на БКП не е "разочароващ", а е катастрофален провал. Ако премахнем циганските гласове и гласовете а ла Бобов Дол, БКП всъщност е четвърта или пета политическа сила. Като се вземе предвид възрастовата специфика, изглежда ролите ще се сменят и БКП ще е малкото братче на Атака и цензурата - а не обратното, както е все още. Въпреки това в момента Сергея обяснява по телевизора как няма да подаде оставка, но щял да понесе отговорността
  Явно БСП вече не е основната притегателна сила за неспособните, неуките и мързеливите. Цензурата и Атака са предпочитани от младите лумпени. Погледнато отгоре това е без всякакво значение защото БСП, ДПС, Атака и цензурата са всъщност едно и също нещо - но все пак е любопитен факт.

 65. 65 Профил на stolar
  stolar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  А на пресконференцията каза, че ГЕРБ правели диверсии??? и клатели държавата????? А ти когато правеше "диверсии" и "клатеше държавата", тогава беше добре, нали?

  Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие. Оскар Уайлд
 66. 66 Профил на Redneck
  Redneck
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Къде са кутевчетата в момента? Още не са готови опорните точки ли?

 67. 67 Профил на Roro
  Roro
  Рейтинг: 374 Весело

  ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#60] от "5149mich":

  рихтиг. 6тиме 100% цу!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#13] от "Сабака Баскервіляў":

  100% са вътре! Qrac moj ti razumes!

 73. 73 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Добре бе, разбирам ГЕРБ спечелили, ама как може да се пъчи някой при такава ниска активност и толкова много купен вот отвсякъде и то всички?
  Всъщност какво се спечели?
  Не съм за никоя партия, подкрепям евроскептиците по принцип.
  Ама ми е чудно.

  I'm addicted to the truth.
 74. 74 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 374 Весело

  Яко насран е комунистът.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 75. 75 Профил на stolar
  stolar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Той ще си игнорира 1/3 от българите и ще си дрънка свойте украйнски песни до 2-ро пришествие. Голям демократ, голям социалист. Демагог от н-та степен.

  Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие. Оскар Уайлд
 76. 76 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 654 Весело

  Съсела, след още два-три избора начело на бесепето накрая и сам за себе си няма да гласува.
  Дет се казва да иляди като вожд на другарета. А и песоглавците да му берат и те гайлето. Нас, истинските му опоненти чудесно ни устройва ината на сс. Колкото по го бият, толкова по-упорито се дърпа от най-нормалната демократична постъпка.

 77. 77 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Никой с чиста съвест не може да отрече че ДПС са може би най-големите играчи и напипват пълса на обстановката много добре......
  Всъщност в тия избори победителите са ДПС....

  I'm addicted to the truth.
 78. 78 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Алооо ДРУАРЕЕ Е ДРУАРКЕее лай-----мета Станишев пак се оср....ьа. БКП -БСП миришете на ПОГРЕБЕНИЕ. Според ЦРУ стигнете ли 9% при парламентарни избори сте МЪРТВИ ... Началото на КРАЯ ви дойде.!!!!
  Финтирахме и КУНЕВИЦАТА ... !

  Claus von Stauffenberg
 79. 79 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 492 Неутрално
 80. 80 Профил на iu
  iu
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тоя ко си отвори устата от там ще излязат такива гадории че в България ще има политически убийства и самоубийства още тази вечер,а на банкенския,ще му трябва шапка невидимка,ако го намери Сретан Йосич.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1085 Разстроено

  Снимката е "велика"! Срам за България!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 83. 83 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1023 Весело

  До коментиращите! Проявете разбиране! Това не е нито слон, нито екзотичне бизнесмен! А рожба на американската хранителна култура и на българската бизнес и политическа реалност!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1679 Любопитно

  Европеевски такъв обрасъл ли ше оди в ЕП... да го бяха объснале баре... достоен представител на гъбарите, освен да им пожелая да му се ненарадват

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Няма да ходи. Предрекох го!

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 88. 88 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Дилянчо проговори! Само на мен ли това ми причинява позивни за повръщане?
  На 65-те процента негласували, да им е честит новия депутатин! Дано в Европата поне го научат да се къпе!

 89. 89 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  Жалко, че представителят на олигарсите и путинофилите няма да отиде......Щяха да го видят европейците в цялата му прелест.

 90. 90 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Пеевски се отказа.
  Местан показа, че може да направи и едно прасе евродепутат. Хитро и арогантно поведение...
  Интересно към кого ли е знак това?

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 91. 91 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 531 Неутрално
 92. 92 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Един срам по-малко (това, че прасчо се отказва от ЕП).

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 93. 93 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#90] от "Кирето":

  Към никой, от АЛДЕ са му казали, че не го искат.

 94. 94 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Добър анализатор съм. Предугадих този ход. Ще се почерпя.

  "Я з москалями не балакаю!"
 95. 95 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  Отдавна беше ясно, че Пеевски няма да ходи евродепутат. На първо място, целта на вкарването му в листата явно е била да се "капсулира" електората... И второ - ами в ЕП трябва да се работи.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако Пеевски изглеждаше, като Борисов, щеше да е премиер, ако Борисов изглеждаше като Пеевски, щеше да е на централна гара.

  I'm addicted to the truth.
 98. 98 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#93] от "sadparrot":

  Да, знам че не го искат и няма да го изпрати.
  И все пак си мисля, че номинацията му беше демонстрация на "сила" от страна на Местан в две посоки. Едната на докаже на всички протестиращи, че не му пука от тях и втората е или към Станишев или към Борисов...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 99. 99 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Играе си Доан. Направо се подиграва. И циганин без образование може да направи депутат. А на нас за пореден път доказа, че е имало защо цели пет века да ни мачкат.

 100. 100 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Борисов: Победихме не просто БСП, а лидера на ПЕС! Да се махат!

  Claus von Stauffenberg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK