"България без цензура" била на второ място в областните градове след ГЕРБ

Николай Бареков беше в НДК тази вечер преди да даде пресконференция от централата на "България без цензура".

© Георги Кожухаров

Николай Бареков беше в НДК тази вечер преди да даде пресконференция от централата на "България без цензура".Искам да помоля медиите наистина да имат известен, да не кажа абсолютен, респект към хората гласували за нас, защото за нас са гласували нормални българи. Това обяви лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков.


Пресконференцията беше в централата на партията, а не в НДК като Бареков обясни, че той и коалиционните му партньори си направили нощна разходка из София от уважение към репортерите, които чакали пред централата. 


До мен са хората, които играха ключова роля макар и на заден план заради моето им, но поради липса на време и средства трябваше да акценитраме върху мен, за да е по-целенасочена кампанията, обяви в началото Бареков. Той специално поздрави Румен Йончев, който напусна БСП като му каза, че днес се вижда, че е направил правилен избор, защото тази вечер на ул. "Позитано" било тихо.
Аз не съм вярвал, че в политиката може да има приятелство и партньорство, каза Бареков по адрес на коалиционните си партньори.


Той посочи, че оглавяваната от него партия има голямо присъствие в областните градове, където е взела толкова гласове, че се нарежда на второ място след ГЕРБ.  


Най-голям процент жени са гласували за нас, за което смятам, че и аз имам заслуга. Така че внимавайте с жените, призова Бареков.


Той посочи като своя неприятна изненада това, че ромите не са гласували за партията, а той влязъл на места, където никъде не бил ходил и където в 21 век имало болни от туберкулоза. Така, по данни, които той цитира, 38% от ромите гласували за ДПС, а 28% - за БСП, за ГЕРБ, които по думите му смазали ромите, гласували 12 на сто от тях и едва 7% - за "България без цензура". Това обстоятелство Бареков обясни с факта, че той им казал, че няма да им плати.


Според данните, които цитира, 18 на сто от избирателите на Меглена Кунева сега дали гласи си за "България без цензура" както и 12% от предишните избиратели на ГЕРБ.


Най-голямата гордост на партията било това, че много млади хора - между 18 и 30 г. гласували за нея.


Една партия победител има днес и това е ГЕРБ, поздравявам ги, но това се постигна заради пълното безхаберие на БСП и ДПС. Провалът на Станишев е логичен и заслужен и безалтернативен, обясни още Бареков.


Той специално заяви, че БиТиВи, в която преди работеше, е осквернила и "малкото, което има като уважение" към него. Живея трети живот – възкръснах след БиТиВи, възкръснах след Костинборд и днес възкръсвам за трети път с тези избори, обяви Бареков. Той разказа, че снощи казал на майка си, че днес отива на заколение и й поръчал да занесе по кутия бонбони и бутилка вино на съседите, а той отива с бяла риза да гласува и "каквото сабя покаже".


Той обясни, че това, което трябва сега да се случи, е четирите партии, които печелят места в европарламента, трябва да седнат с посредничеството на президента Росен Плевнелиев и да начертаят план за излизане от кризата. Той мотивира предложението си към президентската институция с това, че парламентът вече не е място за дебати.


Така тези политически сили трябвало да изберат одобрен от президента служебен кабинет и да се върви към предсрочни парламентарни избори през  следващите 2-3 месеца.


Нова зима с настоящото управление е авантюра, заключи той. Телевизионното излъчване на неговата пресконфереция беше прекъснато от започването на тази на БСП в НДК. Тя се предаваше дори от ТВ7, където доскоро работеше Бареков преди да обяви влизанет оси в политиката.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK