Тоя победен човек да ми вземе кафеварката... И още 19 цитата от Бойко Борисов

Бойко Борисов в прекрасно настроение по време на пресконференцията на ГЕРБ

© Надежда Чипева, Капитал

Бойко Борисов в прекрасно настроение по време на пресконференцията на ГЕРБНа днешната пресконференция след изборната победа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира видимо задоволство и добро настроение. "Дневник" представя 20 цитата от речта му и от отговорите на журналистически въпроси днес.

- Имам три кабинета готови – за самостоятелно управление, несамостоятелно, за сянка, за слънце – четири кабинета. БСП няма. Няма по-дълга скамейка от специалисти от моята.
(На въпрос готов ли е с проект за кабинет и дали би поел поста министър-председател)


- Лошо е да си крехък като БСП. Бит си на парламентарните избори, обаче Мишо Миков иска да се качи, да седне на Цецка на стола! И веднага е готов не да му сложат въженце на шията, да го удушат е готов, само да седне на Цецка на стола. Мая Манолова какво ли не би дала да се покатери там, да покаже ново костюмче? Представяш ли си какъв гьонсуратлък е да се качи Миков да ми дава думата той... Тоя победен човек! И да ми вземе кафеварката!

- Това да платиш смешни клипове и да ги въртиш, не значи, че правиш кампания. Обиколили сме всички градове и села, това е кампания.

- Ако БСП започнат да правят нормална кампания и спрат с тези смешки - дуелирания, боксове... Ми сега, ако ние сме като тях, да се облечем в едно трико, да сложим по едни ръкавици, да почнем тука да се нокаутираме, да падаме, да ставаме, само че в обратния вариант. Какъв клип можем да направим? Тоя от БСП лежи и един го удря по главата и вика: "Ставай и си легни пак, ставай и си легни пак".... Народът казва - който нож вади, от нож умира! Тотален нокаут за БСП! Мат за БСП и тежко прободени от ГЕРБ!
(в коментар за предизборната кампания на БСП)

- И ако медиите държат на своят авторитет и чест, аз не мога да им препоръчам, но би било честно, когато каниш Кольо Колев от "Медиана", преди това да кажеш: "Непозналият нито един резултат от последните 5 години ще ви говори как БСП ще стане първа сила". Това е коректното към българския слушател и читател.


Кънчо и Андрейчо вчера ми харесаха – след изборите дадоха най-висок резултат на ГЕРБ и най-нисък на БСП! Само в рамките на един ден. Тези, които с червени бузки, обясняваха как ГЕРБ си е заминал. Имаше и една "Сова Харис" агенция, но "Медиана" са ми любимите. Но иначе това, което Дончев казва – по телевизията говориха, говориха, слушам – за кого говорят, те говорят за нас? Толкова неадекватно!
- Към политолозите – да си направят партия, да се видят колко струват.
(за прогнозите на социолозите в кампанията и изборната нощ)


Тоя победен човек да ми вземе кафеварката... И още 19 цитата от Бойко Борисов

© Анелия Николова- ДАНС и МВР трябва да се разформироват и на тяхно място да се поканят всички разследващи журналисти, а многоуважаемата прокуратура да ги попита защо взимат заплати. Как може журналистите, не, че ги подценявам, сигурно особено криминалните са много над служителите в ДАНС. Как може те да филмират престъпленията, а ДАНС по 3 хил. лв. заплата да няма нито една операция, задържани и обявени? Това е видна некадърност.


- Хората трябваше да разберат, че ДАНС и МВР журналистите ги надиграха повече, отколкото ние – БСП.
(за нарушенията и репортажите за контролиран вот в предизборната кампания)


- Понеже Станишев отказа да отговори на въпросите вчера – ЕНП има 214 депутати, ПЕС – 189. Но няма да плача на чужд гроб.
(За отказа на лидера на БСП Сергей Станишев да отговори дали ще остане в Брюксел като евродепутат)

- Към Господа имам една молба – дълго време още Станишев да председателства БСП. Истински се моля да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш удоволствието да подадеш оставка.

Тоя победен човек да ми вземе кафеварката... И още 19 цитата от Бойко Борисов

© Анелия Николова- Доброто възпитание и толерантността не са нито коалиция, нито анонс.

(За кафето с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали)

- Не знам какво трябва да подкрепям от Бареков за "Чисти ръце". След като народът ни поставя толкова високо, значи нашите ръце са много чисти! Най-вероятно това сме го приели много отдавна.


- "Горд ГЕРБ победил столетницата" с целия й финансов и властови и всякакъв ресурс. За кой път - оставям ги да броят в следващия клип. Там "колко пъти си падала и ставала", имаше една песен дори...
(Коментар върху заглавие във вестник след изборната победа на ГЕРБ в неделя)

- В тези условия, чакай да го кажа с европейски думи, победих нашите опоненти по безспорен и категоричен начин. И ако сега има капка свян Орешарски, сега трябва, гледайки ме, да пише – да се маха оттам! Седнал е на чуждо място!


- ГЕРБ, след предсрочни избори, когато състави кабинет, така, както народът ни е подредил, изрично подчертавам, Томислав Дончев влиза в плановете ми за министър поне. Такава ми е уговорката, когато го излъчихме за водач. Така че ясен ли съм? А и в Брюксел е дъждовно, облаците са ниски... С Московски и с Делян Добрев, той говореше в неговото изказване, че в Брюксел е дъждовно, не го харесва, щото облаците ниски и кво беше още, кво беше, бе, Иво? Дъждовно. А ние седиме в Брюксел тримата, то едно слънце, едно приятно, сме седнали на едно кафенце така... И Иво се обажда... Разсърди се тогава! И викаме, абе много е облачно, много вали дъжд, бе, и пускаме едни есемеси. Селфи си правихме.


- Работа, работа, работа. А другото е бокс, фехтовка, шах.
(В отговор на въпрос защо ГЕРБ все печели, печели, печели, а Станишев все губи, губи, губи)

- Веднага след предсрочните избори трябва партията победител да изпрати човек. Това е все едно да изпратим левскарите отбора в Шампионската лига, а не "Лудогорец" .

(В отговор на въпрос за това редно ли е управляващите да издигнат българската кандидатура за еврокомисар)

- Дали има живот в правителството? Няма никакъв живот, това вече се е сгърчило там и не знае къде е. Ползвам алегории, нали така беше? Метафори... Оня ден Цветанка Ризова ме засече с една дума, после се сетих, че като главен секретар съм я употребявал...

Тоя победен човек да ми вземе кафеварката... И още 19 цитата от Бойко Борисов

© Анелия Николова


- Ние сме политическа партия, не сме шпионска централа, БСП са по тия работи. Иначе щяхме един запис да пуснем.... Нищо не изтече. То и аз вече говоря, все едно по телевизията приказвам.
(За липсата на компромати в предизборната кампания)

- Тогава имах часовник, тоя път немах време да купя, ако трябва, ще взема от Московски.
(В края на пресконференцията Борисов припомни изборите през 2011 г., когато заради бас подари часовника си на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов)


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK