Кой е 15-ият в листата на БСП Момчил Неков

Кадърът е от личния профил на Момчил Неков във "Фейсбук"

Кадърът е от личния профил на Момчил Неков във "Фейсбук"Момчил Неков, който беше нареден на 15-то място в евролистата на БСП и получава най-много преференциални гласове, с които е на път да измести водача Сергей Станишев, е най-младият кандидат на левицата.


Роден е през 1986 г. в Силистра, завършил е Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. В момента е докторант към Философския факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Автор е на две книги - "4х4 – БСП след 1989" и "От първо лице". Втората представлява анализ на организационното развитие и вътрешнопартийната демокрация върху всички основни партии в България след 1989 г.


Неков е член на БСП в столичния район "Изгрев" и работи в Комисията за защита на личните данни.
"Изборът на 27-годишния Момчил Неков от Силистра показва само едно - БСП не успя да обясни на своите симпатизанти как да гласуват. Технологията на избора, преференциите и дори невероятните 3.6% за Българската евролевица показват, че ни липсваше добра разяснителна кампания", написа активист на БСП в социалната мрежа "Фейсбук".


Изборът на Момчил Неков се дължи почти изцяло на съвпадението на поредността му в бюлетината с номера на БСП - 15, макар че младежите в Софийска област организираха кампания в негова подкрепа.


По време на предизборната кампания Неков обяви, че смята да строи паметник на хан Тервел в Брюксел. Пред "Дарик радио" днес той заяви, че първо иска да обсъди ситуацията с партийното ръководство на "Позитано" 20 и след това ще дава изявления.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK