Цветанов: В МВР дописват името на Пеевски, че е идвал на срещи с мен

Цветан Цветанов показва изборни резултати

© Анелия Николова

Цветан Цветанов показва изборни резултатиБившият вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че в МВР сега дописвали името на Делян Пеевски във вътрешните документи, за да докажат, че двамата са имали толкова много срещи. А всичко, което му се е случило през последната година като дела и проверки, било по поръчка на задкулисието (без да назовава кого визира). 


Депутатът от ГЕРБ, който беше в студиото на "Тази сутрин" по Би Ти Ви твърди, че справката, която депутатът от ДПС поиска и получи от вътрешното ведомство,


не е вярна "около 70%" 
и че той не е ходил в МВР събота и неделя, както и че имало данни за негови срещи с Пеевски, когато е бил в чужбина. 


На въпрос дали това означава, че в МВР фалшифицират документи, Цветанов заяви, че това е станало практика в МВР, и коментира, че не е нормално дневниците да бъдат вземани от главния секретар и да са в кабинета на министъра. 


Той не показа своята справка от министерството и коментира темата с неохота. Бившият вътрешен министър не беше питан за темите и резултатите от тези срещи, независимо колко са те. 


След като през миналата година в пленарната зала започна публичен конфликт между Пеевски и Цветанов, стана ясно, че първият е ходил на срещи в МВР при тогавашния вътрешен министър. Пеевски твърди, че Цветанов го е привиквал по всяко време, дори през нощта, натискал го е за определени услуги през медиите, и след това извади официална справка от ведомството, че двамата са се виждали там 40 пъти. Пеевски заплаши преди година Цветанов в парламента, че всичко ще стане ясно и че двамата много добре се познават. 


Днес Цветанов заяви: 


Бях поръчан от парламентарната трибуна 

имайки предвид изказванията на Пеевски. Тогава били дадени напътствия на данъчните и прокуратурата за действия срещу него, твърди бившият вътрешен министър. Според Цветанов управляващите искали да го отстранят, за да разбият сектор "Сигурност". 


Убеден съм, че делата срещу мен ще завършат с оправдателна присъда, защото през целия си съзнателен живот съм се придържал към българското законодателство, обясни настоящият депутат от ГЕРБ. Вчера той беше оправдан по едно от тях - за присвояване. 


Дали днешните коментари на Цветанов ще предизвикат ответна реакция от Пеевски не е ясно. В последните пъти на словесни сблъсъци между тях той коментираше темата само пред агенция "Пик". 


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK