Организиране на урната или за триумфа на ДПС в... Дългопол

Ахмед доган, 2009г.: "Да организираш урната е много сериозно нещо. На самотек не можеш да я оставиш."

© Анелия Николова

Ахмед доган, 2009г.: "Да организираш урната е много сериозно нещо. На самотек не можеш да я оставиш."В шест от дванадесет общини във Варненска област Движението за права и свободи е първа политическа сила. Тази новина бе сред най-големите изненади след обявяването на резултатите от изборите за Европейски парламент на 25 май. Данните от преброяването на гласовете показват, че най-много членове и симпатизанти партията има в общините Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол и Суворово. Анализът на подадените гласове обаче очертава интересна картина.


В протоколите от двете избирателни секции в гр. Бяла например в полето на ДПС са записани "0" гласове. Не така стоят нещата в малките населени места във вътрешността на общината – селата Горица, Господиново, Дюлино и Попович. Най-силна обаче е подкрепата, която ДПС е получило на тези избори в община Дългопол. Там гласовете, подадени за движението са 2971 при 6002-ма гласували от общо 12 109 избиратели.


Взрив на доверие
В общинския център - Дългопол има седем изборни секции. Резултатите за ДПС, които те са отчели след края на изборния ден, са впечатляващи. А сравняването им с тези, получени точно преди година в извънредните парламентарни избори, илюстрира истински взрив на доверието към партията, ръководена сега от Лютви Местан.


Така например в една от секциите при нито един глас, подаден за ДПС през 2013г., сега гласувалите за партията са шестдесет и двама. Точно толкова са и в друга секция, където преди година за движението са гласували само двама души. И това съвсем не е всичко! В секциите, отбелязани с номерата 3, 4, 5 и 6 резултатите сочат лавинообразно нараснало доверие към ДПС през последната година на фона на драматичния срив в доверието към правителството, в което партията участва. В първата от тези секции на 25 май са гласували 110 души повече, отколкото през май 2013г., във втората – 103, в третата – 66, а в четвъртата -57 души повече отколкото преди година.


Така се оказва, че само в рамките на година в града с население от 4900 души Движението за права и свободи е увеличило електората си с 510 души при само 26, подкрепили политиката му през 2013г.


Изключението


На фона на впечатляващата разлика, с която в национален план изпревари БСП, в Дългопол ГЕРБ е претърпял сериозно поражение. При събрани 587 гласа преди година, сега партията на Бойко Борисов е спечелила само 381. Но най-странното в този "погром"е, че за него няма логично обяснение за разлика от случилото се с електората на Коалиция за България и Атака.


При 1129 гласа подадени за левицата преди година, сега електоралната им подкрепа се е свила до 268 гласа (и още 34 за формацията на президента Георги Първанов АБВ).


От 265 гласа през 2013г. сега Атака се е оказала привлекателна само за 77 души от Дългопол без видимо изтичане на гласове към конкурента на Сидеров Валери Симеонов и неговия национален фронт за спасение на България. При това положение, в градът, известен най-вече с това, че се намира в близост до язовир "Цонево" - един от най-големите в България, в изборите за европейски парламент всички парламентарно представени сили у нас – и управляващи и опозиция се оказаха губещи. С едно единствено изключение – ДПС.


Помощ от приятел


На гребена на вълната в Дългопол след изборите от миналата неделя се понесе и партията на Николай Бареков "България без цензура". В седемте изборни секции в града тя е отбелязала ръст от нула до 236 гласа. Но в протоколите на три от тях отчетливо личи отпечатъкът от пръстта на съдбата. Комисиите във всяка от тези секции са преброили точно един и същи брой бюлетини, подадени за новите лица в българската политика – по 39.


От "България без цензура" не пожелаха да коментират това съвпадение. Вероятно защото все още не са добили увереността на Движениета за права и свободи. Своя изборен "бум" от партията обясняват така:


"Успехът ни на тези избори се дължи преди всичко на перфектната организация, каза областният лидер на ДПС във Варна Ерджан Ебатин. А ако говорим за Дългопол, там разчитам на помощ от много близък мой приятел".


Според Ебатин пожънатият успех бил част от по-мащабен план за подготовка на още по-впечатляваща победа на следващите парламентарни избори. "Започнали сме подготовка още от сега, каза той. Целта ни е да разширим влиянието на ДПС в областта – говоря за география, етноси и социални групи, обясни той. В момента повечето ни избиратели в Дългопол са българи – християни".


Четири години по-късно


Кампанията на ДПС за предпоследните европейски избори у нас беше ръководена все още от Ахмед Доган. На 22 май 2009г. той пристигна на централния градски площад "Митрополит Симеон" във Варна с кортеж - два джипа "кубче", още няколко черни мерцедеса, луксозен сив автобус с отличителните знаци на ДПС и както винаги - с демонстративна охрана.


"Усещам, че в големите населени места хората изчакват ситуацията около изборите, но в малките и в села интересът към изборите е голям, а активността – явна, каза тогава Доган, в отговор на въпроса, какво го е впечатлило най-силно по време на срещите, включени в предизборната му обиколка из страната. Избирателите проявяват интерес към Европарламента, както и европроектите, въпреки че са далеч от идеята за тях. И въпреки това евроизборите са все още далече от интересите на обикновения българин", уточнява Доган.


Да организираш урната


Сега – четири години по-късно се оказва, че не е бил прав. Или, че за четири години, "интересите на обикновения българин" от малките населени места на Североизтока са сериозно преориентирани към дейността на Европарламента. Или пък, че добре са чули напътствията, когато тогава им завеща Доган:


"По време на кампанията бъдете прецизни, каза им той. Давайте прогнози. Ако е нужно използвайте принципа на Мойсей – на шамара отвръщайте с шамар, или принципа на Христос – отнесете се с повече великодушие.Важна за успеха е тръпката, състезанието. Политиката не е за заспи. Ако си такъв, иди на плаж, нещо гадже-кириз намери. И аз го правя понякога, но само за развлечение.Сега обикалям, за да създам тази първична, базова вълна", обясни преди четири години почетният Ахмед Дотан. След това открито, пред публиката си в залата на варненския Драматичен театър инструктира водачите на местните си организации така:


"Да организираш урната е много сериозно нещо. На самотек не можеш да я оставиш. И без купуване на гласове! - да не си помислите, че правя такива намеци!".


Сега, областният лидер на движението във Варна буквално повтаря думите на Доган:


"На организацията на изборите ще разчитаме и от тук нататък каза Ерджан Ебатин. Това което планираме е много сериозно. Нямаме никакво намерение да отстъпваме от вече завоюваните позиции на първа политическа сила в половината от общините на Варненска област. На следващите избори те вече трябва да са повече от половината".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Организацията на ДПС не е проблемът за нищо, проблемът е обща ниска избирателна активност. Иначе поздравление за ДПС и за желязната организация - в град в Полша, от 231 гласували има 231 гласа за ДПС.

 2. 2 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  Масонска ложа! Това са ДПС. Сигурно са събрали къде що има цигански гласове, но вероятно и се увеличават нашенските ефендита от сорта на Данчо-ментата.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 3. 3 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Така е от ДПС са факири в изборите ! БСП толкова години другарува с тях и нищо не са научили , само Мая държи изборния фронт , ама един Кюстендил не стига......

 4. 4 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Туй нищо не е! Четохте ли за полското градче Ленкница, където от 2600 жители 600 са български проститутки. ДПС има 100% от вота без нито една грешка. Явно ромските проститутки са по-грамотни от студентите в Ст.град.

  http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_68/%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%82%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%94%D0%9F%D0%A1-%D0%B2%D0%B7%D0%B5-100_342257.html#ad-image-0

 5. 5 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 772 Неутрално

  На базата на прочетено между редовете в статията, си мисля, че ДПС няма да иска предсрочни избори тази година, въпреки силните си "мотивационни" възможности за "организиране на урната".
  Просто ще трябва малко време за да си напълнят касичката за новите разходи.

 6. 6 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1007 Гневно

  Ами ДАНС,МВР и разни други
  шушомиги като спят на следващите
  избори ДПС ще е първа сила.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 7. 7 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#1] от "kamenpavlov":

  Покрай секцията в Лекница има и една жалба до ЦИК от някой си Асан Ибрям Асан, който се е нарекъл представител на .... българската общност в Колобжег. В жалбата господинът подканва ЦИК да не забравя ... българите в чужбина.
  Да се чудиш и маеш!

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  Това е специалното помахване с ръка на Доган към милионите българи начело с гастарбайтерите от провинцията, живущи от по 10 години в София и нито си сменили постоянния адрес, нито им се дават пари за нафта до вкъщи, нито са отишли навреме в общината, за да ги прехвърлят в софийските списъци. А на въпроса дали ще гласуват, отговорът е като от калъп излян: "Ко да хода да им гласувам, то който и да доди на власт, сье ша иска да та ибье!"

 9. 9 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#1] от "kamenpavlov":

  "Разрастването" на тумор като ДПС, не е повод за похвала. За съжаление дори "капацитет" като батман не може да го оперира сполучливо. Сметките на ДПС не излязоха по време на изборите 2009 и това си личеше на физиономията на прехваления агентът-атентатор-водарчик. Хубавото е, че "партия" като движението, не може да надскочи себе си впреки големия ресурс и това много добре го знаят. Когато и електората български го разбере ще има движение напред - справка 1997 - 2001!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 10. 10 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1234 Гневно

  Не мога и не искам да си представя що за българин трябва да е един човек и да си продаде гласа на ДПС. Гладен, гол, бос, мизерстващ, затъпял, оскотял, озверял ...?!? И въпреки това, и то на ДПС?!? За едни мизерни 50 лева, с които при най-големи икономии ще залъгва търбуха максимум седмица. След което пак ще е в същия батак, докато тези преяждат с власт, плюят му в мутрата гяурска и " повръщат " от охолство.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 11. 11 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1162 Разстроено

  Баси селянията

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 12. 12 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Продажно племе, за 30 лв и майка си ще продадат

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 13. 13 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#6] от "Амброзия(аман от профани)":

  Не бой се брате! Те не искат да управляват държава, искат да менажират средствата й

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  ДПС откакто има избори фалшифицира протоколите. Имаше фрапиращи случаи как от село с 2000 човека, половината са в Турция, 500 в Холандия и 500 са останали в селото. Но по списък са 2000 и накрая има 1800 гласа за ДПС. Както се казва, важно е кой брои. А там цялата комисия е от техни хора и си пишат каквото си искат. А държавата си затваря очите.

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Да беше само Варненско с мед да ги намажеш !

  В наше село кмета е етнически Булгар пръв ДеПеСар (бивш СеДеСар) - и в изцяло българска секция (в смисъл мангали и турци йок - те са в другата маала с другата секция) - ДеПеСе бие !!!

  ПП. ДПС е тумор (рак) и се храни от властта - Баце им беше отрязал голяма част от паричните потоци ,вярно не всичките ,но и това беше достатъчно да намалеят с 1/3 ,втори мандат на ГРОБ щеше да ги смали още ,затуй и му спретнаха Костинброд - сега вече е късно

 16. 16 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#9] от "argosan":

  Не ги харесвам, но знаят как се правят избори. А "умният, красив" електорат, като е толкова умен, да отиде да гласува. Като не искат...ще ставаме все по-диво място и около блоковете ще се издигат телени мрежи и пропусквателни пунктове - ще пазят "умните, красивите" от кражби, убийства, изнасилвания и т.н. Ако ги опазят...До 10-15 години ще заприличаме на Анадола, като единствения що-годе ред ще се дължи на членството ни в ЕС. В Германия имам толкова познати, които не отидоха да гласуват...ами наемете една кола, ако не им се плаща скъп билет за влак и гласувайте.

 17. 17 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#10] от "bee":

  Става въпрос предимно за фалшификации и по-малко за купуване. И колко българи мислиш са останали в Дългопол. Там е пълно с цигани-бургуджии. Християни и досега не са гласували масово за ДПС, но дъпъсъто е на принципа "циганин ли е , купи му гласа".

  Няма шики-мики.
 18. 18 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#5] от "marker":

  Аферим, след 15 постинга, най-накрая налучка....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 19. 19 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#17] от "15 лалета, 15-ти ред... и мястото заето...":

  Не говоря конкретно за Дългопол, а фалшификациите са едно на ръка, но ето и колегата от пост 15 пише за етнически българи продали гласа си на ДПС. И при Цветков слушах днес един човек говореше как в тяхното село при тотална липса на цигани и турци ДПС имали колко броя гласове. Не знам оскотяването ли е свирепо, или причината е друга?!?

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 20. 20 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#18] от "boby1945":

  Не си спомням да съм писал 15 коментара по темата, ама се радвам, че оценяваш положително.

 21. 21 Профил на pavel717
  pavel717
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#10] от "bee":

  българин, не ....но виж мангалите ...

 22. 22 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#16:"kamenpavlov"]Не ги харесвам, но знаят как се правят избори[/quote]

  Знаят как се манипулират избори! Позлвай правилните термини за да не забравяме с каква болест аджеба си имаме работа. Не мога да разбера защо, който и да било уважаващ себе си човек, ще използва прилагателни изплюти от фъфлещи другари в поредния опит да поставят разделитена линия между нас.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 23. 23 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#16] от "kamenpavlov":

  То и колата много не помага. Виждал съм как идва пълна кола и излиза шофьорът, гласува, връща се и пита останалите "Ама сигурни ли сте, че не искате? Не боли." Без ефект.

 24. 24 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#19:"bee"]Не знам оскотяването ли е свирепо, или причината е друга?!? [/quote]

  Почти всички големи партии, мисля само без РБ, купуват. Все едно им е на кого ще продадат гласа си, важно е да вземат повече пари.

 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  [quote#2:"emil"]Масонска ложа! Това са ДПС. Сигурно са събрали къде що има цигански гласове,[/quote]
  Чувал съм да кават в русенско :
  -няма турци или цигани всички сме мюсюлмани ! Така ,че партията им е по скоро ислямистка по модел от Реджеп Тайип Ердоган като неговата Партия на справедливостта и развитието (ПРС)
  Типичните масонски парти у нас са всички останали които нямат авторитетни лидери а 100% задкулисие !
  ДПС поне се знае ,че Доган винаги ще и дърпа конците.


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Номерът не е толкова дълбок ..
  Насочиха се към циганските мааали във ВСЯКА община , дори СЕЛО- и плащат , плашат, обещават ..Това е планът на доган ...
  Цигани има НАВСЯКЪДЕ - и при намаляващите турци - ТЕ са новият резервоар на мафията - доган ..А там има ред ..,.на който прокуратурата не обръща внимание и се прави на ..ампе ...

  BIG AL
 27. 27 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#23] от "kykyyy":

  Ужас...и простотия.

 28. 28 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 524 Неутрално

  За кой ли път , казвам. Трябва да им се спре, кранчето с парите.

 29. 29 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Проучете какъв е реда за гласуване на "наблюдателите", и защо могат да гласуват по 5-10-30 пъти!!! и ще си обясните резултата на ДПС и ББЦ.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 30. 30 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Суха фактология...Спасов кого се опиташ да впечатлиш???...работодател или четящите Дневник???...ако не друго заработи едни стотинки...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 31. 31 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не помага , гласуването , хора.
  Не помага.
  Опитва народа. Като му писне излиза, ама тия пак остават.
  Остават защото държавните пари отиват при тях.

 32. 32 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1312 Любопитно

  Нещо с тези избори резултата на ДПС започва да намирисва. Какво имам предвид:
  Във Руша дълги години кавказците се държаха отвратително и абсолютно безнаказано. Но малко след началото на второто президентство на путин утихнаха като със магическа пръчка! И после агресията, натрупана във руснаците, бе канализирана срещу Украйна.
  Сега нищо чудно БСП да е решила да обязди националистическия вот на следващите парламентарни избори и да е наредила на голяма част от най-верните си последователи да гласуват за ДПС! Това е влог за следващите парламентарни избори! Да бъдат окончателно насъскани българите срещу ДПС и да гласуват всички против ДПС!
  Голем праз евродепутат - майката ме у нашия Парламент! Той управлява България.
  пп Знам, че звучи невероятно, но .....

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 33. 33 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Не разбирам кое му е странното?В посочените населени места живеят основно турци,всъщност там българска реч не се чува,автобусите минаващи от там са за или от Турция,не знам как да ви го обясня но по тези места имаш чувството че не си в България.На тази картина като наложиш,че ДПС е царя и пъдаря,че работните места по държавните програми зависят от лоялността ти към ДПС.
  Сега си представете как живеят българите в подобни райони и дали не са по ниски от тревата.Ако изборите бяха през есента или зимата в тези райони подкрепата за ДПС щеше да е 70-80% поради факта,че тогава се прибират младите работещи в чужбина или по строежите на черноморието.

 34. 34 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#33:"tosho_toto"]тогава се прибират младите работещи в чужбина или по строежите на черноморието...
  -----------------
  ...е,това обясни на Спас...комсомолски и комунистически функционер...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 35. 35 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#34:"Tod"]комсомолски и комунистически функционер...
  --------------------------
  за протокола...сега е "вива ДСБ"...метаморфози,такъв е живота...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 36. 36 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1007 Гневно

  Ами ДАНС,МВР и разни други
  шушомиги като спят на следващите
  избори ДПС ще е първа сила.
  До коментар [#13] от "argosan":


  [quote#13:"argosan"]Не бой се брате! Те не искат да управляват държава, искат да менажират средствата й
  [/quote]

  А то не е ли едно и също?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 37. 37 Профил на dkolov
  dkolov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#8:"cinik"]живущи от по 10 години в София и нито си сменили постоянния адрес, нито им се дават пари за нафта до вкъщи, нито са отишли навреме в общината, за да ги прехвърлят в софийските списъци[/quote]

  Ти опитвал ли си някога да си смениш постояния адрес. Обикновенно общината работи от 8.30 до 17.30 или нещо такова. По това време всички други също са на работа и ако си под наем ще трябва да убедиш хазайна си да излезе от работа за да донесе норатиален акт в общината и да се съгласи че живееш там.

  Освен това излизането на хазайна ти трябва да се синхронизира с твойто излизане, а в много фирми такива излизания са трудно постижими.

  При тези условия цялата мотивация тотално отпада защото общо взето няма никакви ползи освен възможността да гласуваш на избори.

 38. 38 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На простият българин простия циганин му е виновен. И накрая - Доган бил Айнщайн

 39. 39 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6558 Неутрално

  то ако беше само дългопол и бобов дол , добре ще е , НО ДПС имат не само пари , а много пари и за това купиха доста от НЕ грамотното население .

 40. 40 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#36] от "Амброзия(аман от профани)":

  Не разбира се! Едното изисква интелект, другото - благоприятни условия! ДПС е паразитен орагизъм, той може да убие приемника си при по-остра проява - пример: резултатите на БСП и АТАКА. Просто ни трябва по-добра хигиена и всичко ще си дойде по местата.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 41. 41 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  [quote#37:"dkolov"]При тези условия цялата мотивация тотално отпада защото общо взето няма никакви ползи освен възможността да гласуваш на избори.[/quote]

  Да, освен тази малка и несъществена възможност да се гласува на избори, ако изобщо си струва да си кълчим езика, за да завършим изречението. Всичкото добре, ако не се налагаше да свършиш тази работа еднократно - веднъж и завинаги.

  Ако не искаш децата и внуците ти да се занимават със същата глупост, ще се наложи да се прежалиш, така че в парламента да се събере мнозинство за електронно гласуване, гласуване от автомат, от пощата или както искаш го наречи, но да не се налага да летиш из странта, за да задраскаш едно квадратче и едно кръгче.

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  [quote#36:"Амброзия(аман от профани)"]Ами ДАНС,МВР и разни други шушомиги като спят на следващите избори ДПС ще е първа сила. [/quote]

  Първите в списъка на спящите са т.нар. "българи" - най-интелигентният народ на света, според Менза интернешънъл втори по интелигентност след Израел. Емпиричният тест на база 2,5 милиона гласоподаватели показа, че освен по-работливи и по-способни на самоорганизация, малцинствата са и доста по-интелигентни от българите - 15/15 не се случи в градината на ДПС. Индикации за това е имало и по-рано. Тук съм писал на няколко пъти за случаи, в който българи си намират работа в Западна Европа в турскоезични цигански бригади, които слугуват на старата турска емиграция там. Българи учат турски и цигански, за да могат да ги вземат в бригадата.

 43. 43 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#26] от "BIG AL":

  Абсолютно. ДПС масово пазарува ромски гласове и още по-лошото е, че им втълпява, че са мюсюлмани. Но така става, когато вместо службите да пресичат такава дейност, те играят за ДПС.
  Дългопол е едно супер циганско градче от селски тип. Такива са и Суворово, Вълчи дол, Долни чифлик. И всичките са селски общини, в които селата са пълни с цигани, има и малко турци/мюсюлмани. Ветрино е българско село, но селата Белоградец и Доброплодно са турско-цигански. Познавам доста добре района. Но това са все малки общини. Ако големите градове гласуват с поне 60 %, резултата на ДПС би бил доста по-скромен.

 44. 44 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#29] от "chichka":

  С на Майчето ИК, така е. Имаше около 60 хиляди "наблюдатели", които ходеха с удостоверения и гласуваха на по няколко места, защото имаше указание да им се връща удостоверението. Познайте защо?

 45. 45 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3158 Неутрално

  ,,Организиране на урната или за триумфа на ДПС в... Дългопол,,

  Това е разработване на нова стратегия ца печелене на избори.

 46. 46 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ДПС си гледа работата и то си я гледа добре като резултат. Вече изместиха съюзника си БСП от малките градове и села.
  Причината за успеха им е не етническа, а финансова , имайки предвид тоталната мизерия и беднотия в България.
  Нали знаете : Прост народ - слаба държава. Когато народът освен прост е и беден става още по страшно.
  Крайно време е останлите политици да разберат, че София не е България.

 47. 47 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#42] от "cinik":

  ++++++++++++++++++++ за коментара. Няма какво да се сърдим на ДПС, турци, цигани и прочие. Нали знаете - на крива ракета и космосът и пречи. Българинът като личност и манталитет върви рязко надолу. Имам много приятели и познати турци . Знаете ли, че при тях образованието е издигнато в култ. Ценностната им система - в смисъл възпитание на деца, уважение към родители, предприемчивост, морал е доста на ниво. Имат самочувствие.
  На този фон ние имаме какво да наваксваме. Не се ли променим на ниво семейство, религия, образование - не ни чака добро бъдеще.

 48. 48 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  До коментар [#46] от "drago62": Статистически разрез на отделните електорати. Гледай какво става:

  1) Пенсионерите - в БСП
  2) Безработните - изненадващо в ДПС и ББЦ (вероятно купени цигански гласове); сред комунягите безработни много малко - по-малко като дял и от ГЕРБ. Може да са заблудени, но си бачкат хората...

  3) Майките в отпуск - при ДПС и ББЦ, явно циганските истории

  4) Барека е купувал процентно повече цигани от БСП, да не се прави, че го "предали", защото статистиката доказва обратното

  5) при ГЕРБ ромите са 1,9% от гласувалите за тях, а при РБ даже статистиката не хваща такива....

  http://pressadaily.bg/userfiles/images/Clipboard05as.jpg

 49. 49 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Все повече се убеждавам, че гласуването трябва да стане задължително

 50. 50 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 708 Весело

  До коментар [#32] от "skara":

  Силна конспирация за партия, която не може да обясни на електората си как да попълни квадратчето и как - кръгчето.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 51. 51 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 898 Неутрално

  [quote#47:"drago62"]drago62
  Няма какво да се сърдим на ДПС, турци, цигани и прочие. Нали знаете - на крива ракета и космосът и пречи. Българинът като личност и манталитет върви рязко надолу. Имам много приятели и познати турци . Знаете ли, че при тях образованието е издигнато в култ. [/quote]
  Драго, според мен си абсолютно прав. Самият аз работя с изключително интелигентни млади хора, но като погледна настрани виждам тотално опростяване на хората. Даже се чудя тези при мен откъде са се взели
  Какъвто и да беше социализмът тогава средното ниво на образование и култура беше по-високо, затова и нашето поколение успешно се справи навсякъде където можа да отиде през първите години след падането на ограниченията за пътуване. Сега се получава голямо разделение - имаме известен брой много високо образовани и интелигентни хора и огромна маса простаци, които обаче по форумите твърдят колко тъпи били американците за разлика от нас умните българи. Достатъчно е да се погледнат само правописните грешки и езика който се използва в постингите и става ясно какво е образователното и интелектуалното ниво.

 52. 52 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Президентът даде решение.
  Задължително и електронно гласуване ще решат проблема.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 53. 53 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 810 Неутрално


  Ние сме си виновни...

  Я излезте да гласуваме на 80%, пък да ги видим къде ще са потурнаците...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 54. 54 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#48] от "cinik":Благодаря за инфото!

 55. 55 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#51] от "nigel":

  Прав сте! Никога не съм си падал по другарите и не съм бил партиен член. Но поне образованието при тях беше в пъти на ниво пред сегашното.
  Като добавим към лошото образование липсата на морал, нездравата семейна среда, липсата на авторитет от страна на църквата, липсата на елементарна справедливост в държавата, аморалният и лаком "политически елит", неефективните закони и съдебна система се получава взривоопасна смес която даже може да ликвидира българската държава.

 56. 56 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Относно резултатите от евровота в неделя, социологът Мира Радева коментира, че ДПС стремглаво покачват гласовете си. "Когато видиш резултатите след изборите по секции става много ясно от къде идва това – от ромските махали. Те гласуват основно за две партии – на първо място ДПС и след това за БСП”, заяви Радева.

  "Аз се потресох от неспособността на комисиите по места да решат който и да било проблем. Това бяха абсолютно нови и неподготвени хора, които не знаеха какво да правят. Според мен подмяната им беше с цел увеличаване броя на фалшивите бюлетини”, допълни социологът.

  Според нея единственият шанс да се спасим от тази ситуация е незабавно въвеждане на мажоритарния вот. Народът ни е интелигентен, но политиците, които го управляват не са му на нивото, коментира Радева.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 57. 57 Профил на wowbagger
  wowbagger
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Честит Имен Ден на автора! Да е жив и здрав и да продължава със своите честни, информативни и интересни статии.

 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3720 Неутрално

  [quote#55:"drago62"]Никога не съм си падал по другарите и не съм бил партиен член. Но поне образованието при тях беше в пъти на ниво пред сегашното. [/quote]
  Интересно, в момента не са ли другари?

 59. 59 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Случайно ми беше попаднал учебник по математика за зрелостници през 1927 година. Там имаше и изискванията за да вземеш диплома за средно образование. Разбрах, че тогава зрелостниците са знаели математика много по-добре от сегашните студенти, завършващи математика! При нас всеки министър на образованието "надсира" "лайната" оставени от предшественика му!

 60. 60 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Отговорът е прост, преди махалите гласуваха за ГЕРБ, сега за ДПС. Политиката на ГЕРБ беше да не се допускат търговци на грасове. Появили се някой, по думите на Искра Фидосова "Викаме качулките"! А "качулките" са или държавните или местните главорези с бухалки. Към 5 часа в денят на изборите, като се види, че няма търговци се приемаше офертата на ГЕРБ да се гласува за 15-20 лв., а ако се откаже заставаха биячите и не пускаха циганите да гласуват за други. Както каза някой след изборите май 1013 г. "Това бяха единствените избори при които се биеха хора не за да гласуват, а за да не гласуват".

  Сега ГЕРБ не е на власт и ДПС и Ценцурата блажиха от циганите, а и циганите блажиха от тях. Дето се вика веднъж да има доволни и от банкер!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 61 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#47] от "drago62":

  +++++

  Абсолютна истина ! Моя много близка от " смесено" село във Варненска община, българска туркиня, по повод изборите ми сподели : " Те циганите са дето си продават предимно гласовете. По 100 лева получили семейството на ...еди си коя, циганка, похвали ми се оня ден. Чух я със собствените си уши. Те са трима души в къщи, това са 300 лева , много пари са туй. " Питах я тя гласувала ли е. Да, беше отговора. Щото вика, ако се направиш на разсеян и не отидеш, от секцията идват на вратата ти да те подканят. Питам я дали вътре можеш спокойно да си гласуваш без да те притесняват или напътстват. Отговорът беше пак "да". И добави усмихнато " Пък на нас никой не ни предлага пари".
  Това е нашата картинка, циганите са най- уязвими и там върлуват най-много партийните брокери. Няма държавност - има продажни хора !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 62. 62 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тия определят кой за кого да тлусува. С пари. Така че да не предизвикат война, но да са на власт.

 63. 63 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#47] от "drago62":

  Хулаво ги възпитават да печелят избори с покурки за партия начело с купчина ДС кадри.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK