"Стоящ активизъм" ще промотира кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019г.

Мобилната точка за културни контакти "МОТО" във Варна, създадена, за да промотира кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019г.

© LiveVarna

Мобилната точка за културни контакти "МОТО" във Варна, създадена, за да промотира кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019г.На 29 май точно в 20ч. eкипът, работещ за кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата ще се включи в премиерата на най-новото мобилно приложение на холандското дизайн студио "Hubbub"за стоящ активизъм "Standing"!


Екипът на "Варна 2019" ще застане неподвижен в името на кандидатурата на града за Европейска столица на културата! На 29 май в 19.30 часа на входа на Морската градина във Варна пред т.нар. мобилната точка за културни контакти "МОТО" ще бъде проведен "стоящ" курс за всички, които искат да участват в събитието.


"Standing" (от англ. - стоя) позволява да застанете неподвижно на произволно публично място и по този начин да заявите подкрепата си в името на избрана от вас кауза. Мобилното приложение отчита къде и колко време сте стояли и го публикува в реално време в глобалния сайт на инициативата getstanding.com. Този запис остава като доказателство на вашия принос, което лесно може да бъде проверено.
На 29 май точно в 20ч., към общ акт на стоящ активизъм ще се присъединят хора от цял свят, които ще направят същото – ще стоят в името на собствена кауза. Времето, което всички заедно ще акумулират ще може да бъде проследено на "тактически" дисплей в холандската столица Амстердам, разработен от "Hubbub".


Стоящият акт на 29 май във Варна ще бъде рефлексия на събитията на истанбулския площад "Таксим" от лятото на 2013, но в осъвременен формат и с положително послание "за" каузата на Варна – Европейска столица на културата 2019.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK