Русия граничи с когото си иска, а не иска никого. Иван Кръстев и Адам Михник за капаните пред демокрацията

Адам Михник

© Георги Кожухаров

Адам МихникКогато Владимир Путин анексира Крим, той загуби Украйна поне за петдесет години. Никога не е имало толкова силни антикремълски настроения в Украйна, казва полският публицист, историк и дисидент Адам Михник.


Окупацията на Крим беше ясно съобщение, че светът се е променил. Но и европейците имат усещането, че историята се е обърнала и е дошъл краят на нещо, което сме имали досега, отговаря българският политолог и директор на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев.


В четвъртък вечерта в София двамата участваха в дискусия на тема "Европейските капани пред демокрацията. Русия, Украйна, корупция", организирана от Полския институт в София и Европейския съвет за външна политика.
Основен капан пред демокрацията днес, когато посттоталитарните революции са тръгнали в различни посоки, е влечението към авторитаризма, смята Михник. Изхождайки от възхода на антидемократичните настроения в Европа, той отчита две опасности, които идват от Москва – международната активност на Путин и успехите му в самата Русия.


"Когато Китай нахлу във Виетнам през 1979 г., Русия определи това като агресия. Тогава измислихме виц:


Агресия е, когато една страна напада друга без одобрението на Съветския съюз,


спомня си тогавашният полски дисидент. И веднага добавя втори виц - "С кого граничи Русия? С когото си иска. А кого иска по границите си? Никого."


Русия никога не анексира, тя освобождава, шегува се той. В отговор на въпрос не е ли прекалено едностранчиво и погрешно да се говори за "анексия" на Крим, отговаря: Тезата, че анексията не е анексия, е оригинална, но не е нещо ново в традицията на руската дипломация".


Путин вижда призрака на Майдана на Червения площад в Москва


и това обяснява активността му в Украйна, казва Михник. И уточнява, че изказва позицията на "антисъветски русофил".  Според него Путин все пак е анексирал Крим въпреки интересите си, за да компенсира загубата на бившия президент Виктор Янукович - "своя човек".
Той определя събитията в Украйна като "постколониална", а не антикомунистическа революция – против зависимостта от Русия, но и против престъпленията на властовия елит начело с Янукович.


Михник изпитва страх, че Путин би могъл да корумпира всички страни в Европейския съюз – било чрез шантаж, било като развива "специални отношения с бизнеса", било като корумпира ключови хора, както е направил с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, поел пост, предложен от руската енергийна компания "Газпром".


Същевременно руският президент се радва на одобрение в собствената си страна. Той се разправи с олигарсите, казва Михник, но добавя, че сега те са подчинени на генералите на КГБ, които умеят да подслушват и да проследяват, но не и да управляват икономиката.


Полският интелектуалец отбелязва, че модел, подобен на Путиновия, се радва на успех в Унгария -


путинизъм, но в по-"софт" версия,


въпреки че дясното правителство на Виктор Орбан е радикално антикомунистическо.  Но това е пълзящо унищожаване на демократичната система, казва той. В последните години Орбан неведнъж беше критикуван от европейските институции за спорните ограничителни медийни и банкови закони, въведени в Унгария.


Той изтъква успехите на Полша, която, по думите му, не е била толкова добре в последните 400 години. Въпреки това в страната съществува т. нар. култура на воплите - "все нещо не ни е наред". "Лех Валенса веднъж ми каза:


Ако полякът не се оплаква, значи е почти мъртъв.


Е, все още мърдаме".


По думите му демокрацията трябва да бъде пазена. "Ваймарската република се провали, защото твърде малко хора искаха да я защитават. Трябва да защитаваме своите републики".


Според Иван Кръстев историческите юбилеи често задават контекста, в който мислим за сегашните събития. Ако 1989 г. не беше 200-та годишнина от Френската революция, думата "революция" тогава щеше да се използва по-внимателно, казва той.


Ако събитията на Майдана в Киев бяха през 2017 г., интерпретациите щяха да са различни -


век след Октомврийската революция. А 1914 г. - тъкмо преди сто години – поставя началото на "колективното самоубийство на Европа", припомня Кръстев в контекста на опасностите пред Европа днес.


По думите му руската инвазия в Крим, с която Путин очевидно губи Украйна, е силно и ясно съобщение, че светът се е променил. Това усещане имат и европейците.


Свикнахме с идеята, че политиката не трябва да произвежда смисъл,


а че трябва да прави хората богати и доволни. Събитията в Крим отново обърнаха тази представа и в Европа, и в Киев, казва Кръстев.


И така търси отговор на въпроса защо антиолигархичната революция в Украйна завърши с пълна легитимация на олигархията в страната – избирането на милиардера Петро Порошенко за президент. Олигархията се оказа най-големият гарант за стабилността в Украйна, отбелязва той.


Според Михник олигарсите играят ролята на гарант, защото, ако руският бизнес навлезе в страната, от тях нищо няма да остане. Те защитават собствените си интереси.


Мисля, че в момента олигарсите в Украйна наистина могат да бъдат привлечени, казва полякът. След това ще трябва да се спазарим с тях, добавя той.


Михник, който е сред участниците в Кръглата маса в Полша през 1989 г., признава, че революциите развалят бастилии и изграждат нови, и остава привърженик на диалога.


Ако противникът ми е сатанизиран, олицетворение на злото, а аз съм агелизиран - образ на доброто, между двете страни няма място за разговор. Още по-трудно е, когато е намесена и религията, отбелязва той. И за склонността си към диалог добавя:


"Знам, че през 1989 г. много хора ми казваха: ти не си болшевик, ти си меншевик. Отговарям им: по-добре меншевик, отколкото идиот."


Михник вярва, че Русия има голям демократичен потенциал. "Мисля, че тя бавно тръгва по пътя на демокрацията, но й предстои труден преход", казва той в отговор на въпроса може ли страната да се управлява по начин, различен от Путиновия.


Внимавай какво си пожелаваш,


предупреждава Иван Кръстев. "Един човек хванал Златната рибка и тя му обещала да изпълни три желания. Той поискал да е принц, да има до себе си красива принцеса и тя да го заведе на чудно пътешествие. Събудил се от призив: Франц Фердинанд, време е да тръгваме към Сараево!"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ''Русия никога не анексира, тя освобождава, шегува се той''

  Русия прави нови съюзи, извива ръце, анексира /нещо което 25 години прави само САЩ/и всичко това в очите на противниците се вижда като фашизъм.
  Естествено това е играта на другия отбор. На запад са изненадано ощипани и в момента все още плачат като госпожички.

 2. 2 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#1:"stratosfera"]Русия прави нови съюзи, извива ръце, анексира /нещо което 25 години прави само САЩ/[/quote]

  Да ми кажеш само какво е анексирал САЩ през последните 25 години, че не се сещам.
  Иначе против съюзите никой нищо против няма, а и Русия никакви съюзи не е направила - тя е сама.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 3. 3 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  Цитат от коментар #0:"Според Михник олигарсите играят ролята на гарант, защото, ако руският бизнес навлезе в страната, от тях нищо няма да остане. Те защитават собствените си интереси.
  Мисля, че в момента олигарсите в Украйна наистина могат да бъдат привлечени, казва полякът. След това ще трябва да се спазарим с тях, добавя той."

  Нямам думи! Олигарх-"демократ" и меншевик - спазаряват се се и настава една демокрация! Спазарена!

 4. 4 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#1:"stratosfera"]Русия прави нови съюзи, извива ръце, анексира /нещо което 25 години прави само САЩ/[/quote]

  Да, САЩ извиват ръце, но има една разлика с извиването на ръце практикувано от Русия - САЩ извиха ръцете на престъпници като талибаните, Саддам, Милошевич, Кадафи. Русия извива ръцете на народи и държави които искат да се развиват самостоятелно и независимо от нея. Условието е само да може да ги докопа.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 5. 5 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Това ,което направи Путин в Крим бе капитална глупост. Украинците имаха проблем с националната си идентичност: кои са те? Национална митология се създава с история за страдание и противопоставяне на другите. Нашата , а и не само нашата история са писани по този сценарий за добро или лошо. Предишният украински президент Юшченко се опитваше да им създаде национален мит около глада от 30те години. Не успя. Сега Путин успя да ги унизи така , че всеки ден да виждат загубена украинска територия и да знаят кой я им е взел. И малко по-малко ще си изградят историята около тази тема. Е, честито на Путин, направи това ,което и най-върлите украински националисти не успяха.

 6. 6 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#3:"batzdravo"]Нямам думи! Олигарх-"демократ" и меншевик - спазаряват се се и настава една демокрация! Спазарена! [/quote]

  Няма нищо лошо. Още Гай Юлий Цезар го е казал - целта оправдава средствата. Целта батюшката ви да бъде наритан от Украйна е добра цел. Демокрацията също е нещо добро, демокрацията е правото да си избираш кой да те управлява. И няма значение как ще дойде - винаги е добре дошла.
  Така че запази си "справедливото", леееко намирисващо на лицемерие възмущение за себе си.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3516 Неутрално

  [quote#2:"Ian Smith"]Да ми кажеш само какво е анексирал САЩ[/quote]
  петролни залежи броят ли се за територия ? ами не са

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ian Smith":

  Свиквай.Русия направи услуга на САЩ създавайки ЕАС.Имайки световен опонент в лицето на ЕАС ще се стабилизират и оттатък океана.

 9. 9 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#4] от "": "САЩ извиха ръцете на престъпници като талибаните, Саддам, Милошевич, Кадафи"
  Айдид разправяше, че и друго са извивали ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#0:"Михник"]Никога не е имало толкова силни антикремълски настроения в Украйна[/quote]

  Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти направи!

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  Империята на Злото залязва и затова са тези драми. Преживявали сме и много по-страшни, като СССР например. Руснаците сами са си виновни за всичко, което им се случва.

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#7:"deribeev"]петролни залежи броят ли се за територия ? ами не са [/quote]

  Никакви петролни залежи не е анексирал САЩ. Освен марксистко-ленински папагалства трябват и факти.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 13. 13 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2098 Весело

  До коментар [#6] от "Ian Smith":"Няма нищо лошо. Още Гай Юлий Цезар го е казал - целта оправдава средствата."

  Много вярна мисъл, "демократична"! И казана от най-големия демократ!

  "Така че запази си "справедливото", леееко намирисващо на лицемерие възмущение за себе си."

  Случайно да си модератор?!

 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Поправка, Русия иска да граничи със себе си!

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 15. 15 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ian Smith":
  Престъпниците Садам, Кадафи, Бин Ладен бяха първи дружки със САЩ, преди да станат неудобни. Забравихте ли?
  Ами династиите в Саудитска Арабия и Катар, да не би да управляват по-демократично от Путин? Убийствата с камъни... Обаче слушкат и купуват американско оръжие..
  Толкова за демократичните ценности...

 16. 16 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#11:"Позитаник потъна"]Преживявали сме и много по-страшни, като СССР например[/quote]
  В момента живеем в СССР-втора версия .И не сме сателит,а направо член ,но периферен и то такъв какъвто и Узбекистан не е бил в първата.

 17. 17 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Поляците са достойна и велика нация, възраждащи и развиващи с най-бързи темпове държавата си сред Европа.
  А една от предпоставките е , че имат достатъчно много личности - родолюбиви демократи, какъвто е Адам Михник.

 18. 18 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Любопитно

  [quote#8:"stratosfera"]Свиквай.Русия направи услуга на САЩ създавайки ЕАС.Имайки световен опонент в лицето на ЕАС ще се стабилизират и оттатък океана. [/quote]

  С какво ли пък трябва да свиквам ?!?!
  Какво мен като българин ме вълнува ЕАС ( хеле пък САЩ ?! ) ?!
  Това е съюз с много малка икономическа тежест. Има тежест като територия за добив на суровини. Е какво пък - ще си добиват суровините, ще ги изнасят за развитите държави ...

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 19. 19 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ian Smith":"батюшката ви да бъде наритан от Украйна е добра цел."
  Наистина в Украйна има и добри цели- батюшката на националната гвардия = генерал някакъв на хунтата се разлетялетя заедно с с хеликоптера си към "вечните бойни степи на бандеровците" ... и сотника Микола от Одеса го докопа съпротивата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#8:"stratosfera"]Имайки световен опонент в лицето на ЕАС[/quote]

  ХАХАХАХАХХАХА

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#2:"Ian Smith"]Да ми кажеш само какво е анексирал САЩ през последните 25 години[/quote]
  Асандж: САЩ анексират целия свят чрез шпиониране

 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#16:"stratosfera"]В момента живеем в СССР-втора версия[/quote]

  Ти да не си в някаква паралелна реалност?

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#15:"bilbotorbins"]Ами династиите в Саудитска Арабия и Катар, да не би да управляват по-демократично от Путин?[/quote]

  А така да са тръгнали да анексират някого?

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Весело

  [quote#9:"dark'star"]Айдид разправяше, че и друго са извивали ...[/quote]

  И какво ти хортува Йадид от отвъдното. Разправи ни да се посмеем

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 25. 25 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  САЩ не анексират, те само крадат. Да анексираш нещо означава да полагаш грижи за него, освен да го ограбваш. САЩ не искат това, на тях им стига да сложат правителство с което да подпишат договори за десетилетия или за колкото е необходимо до пълното изчерпване на ресурса на страната, а след като оберат в суматохана всичко незаковано, да се изнесат максимално бързо от страната, защото пред казармите се появяват гладуващи жени и деца, просещи храна, а за САЩ това е нелоялна конкуренция, който гладува да ходи в Пица Хът, а не на армейския казан.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 26. 26 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#18:"Ian Smith"]Какво мен като българин ме вълнува ЕАС[/quote]
  Ами като българин в момента си в ЕС,който е обикновена болонка на САЩ,а пък голям процент на икономиката и зависи от Русия .Така си го казаха от ''гаварит Брюксел''

 27. 27 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#13:"batzdravo"]До коментар [#6] от "Ian Smith":"Няма нищо лошо. Още Гай Юлий Цезар го е казал - целта оправдава средствата."

  Много вярна мисъл, "демократична"! И казана от най-големия демократ![/quote]

  Няма значение дали е бил демократ или не - бил е изключителен човек, много интелигентен. Няма нужда да одобряваме напълно един човек за да приемаме когато е казал нещо разумно.
  Казвам ти, остави плача за демокрацията - не ти се удава.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 28. 28 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3259 Неутрално

  "Когато Владимир Путин анексира Крим, той загуби Украйна поне за петдесет години."

  Зугуби я както СССР загуби източният блок и републиките, има много пъти още да се пука гнойният северноазиатски мехур. И това ще са не антикомунистически, а антиколониални революции!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 29. 29 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#26:"stratosfera"]голям процент на икономиката и зависи от Русия [/quote]

  И какъв точно е този бальшой працент? Кажи да се посмеем

  The best way to predict the future is to invent it.
 30. 30 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#15:"bilbotorbins"]Престъпниците Садам, Кадафи, Бин Ладен бяха първи дружки със САЩ, преди да станат неудобни. Забравихте ли? [/quote]

  Няма такова нещо. Саддам и Кадафи бяха съветски ( сега Русия ) съюзници и приятели. Има огромен доказателствен материал за това. Не - колосален. Само комунист може да твърди нещо напук на всички факти.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 31. 31 Профил на Елица Саксанова
  Елица Саксанова
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Путин не загуби Украйна. Путин я спечели. По-точно - поднесоха му я точно тези, които кряскат за независима от Русия Украйна. Може би е крайно време да почне да се прави разлика между политици и народ. Какво иска народа на Украйна, мисля че започва да става ясно. И нямам предвид само прословутия Юго-изток.

 32. 32 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#22] от "Позитаник потъна":

  Не знам защо си правиш труда да отговаряш на различни лозунги от епохата на късния Брежнев. Загуба на време и амортизация на клавиатура. От тези лозунги положителното е ,че хората които ги повтарят забравят да различат кръг от квадрат и къде що срещнат го надписват с номер 15.

 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2353 Любопитно

  До коментар [#11] от "Позитаник потъна":"Империята на Злото залязва и затова са тези драми. "
  Загубата на статут на "първа сила" също

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#19:"dark'star"]Наистина в Украйна има и добри цели- батюшката на националната гвардия = генерал някакъв на хунтата се разлетялетя заедно с с хеликоптера си към "вечните бойни степи на бандеровците" ... и сотника Микола от Одеса го докопа съпротивата [/quote]

  Ами дават жертви хората. Важното е че Путя ще гледка Украйна през крив макарон.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 35. 35 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#1:"stratosfera"]Русия прави нови съюзи, извива ръце, анексира /нещо което 25 години прави само САЩ/и всичко това в очите на противниците се вижда като фашизъм. [/quote]
  Водещите у нас професионални русофоби стават все по внушителни ! Да не говорим ,че Путин за сега си е взел само Крим който си е руски от където и да погледнеш и исторически и етнически ... ама компаниите от опознавателните знаци на войника си бяха харесали Крим!
  http://1.bp.blogspot.com/-EbBeq1wssEQ/Uuh02KnTt5I/AAAAAAAAIGo/dtdWMT9fVIs/s1600/bases+Us.jpg

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 36. 36 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#25] от "др. Иванов":

  Чудесно е да започне човек деня си със здравословна порция смях
  Както винаги поднесена от обичаен заподозрян, апологет на ....абе просто D.R.I.
  Често се питам дали изобщо вярвате на писаното от вас или го играете някакъв провокатор

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 37. 37 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ами, всичко добре с този разговор за путинизма в Русия и путинизма в Унгария, ама къде се слага Иван Кръстев да анализира путинизма, след като самият той беше един от бащите на българския путинизъм в лицето на генерал бащицата?? Аз лично не съм чул Кръстев да е казал нещо по въпроса за автократа, който помогна да създаде и който ще тежи като воденичен камък на врата на българите за деситилетия, ще ги разделя и ще сее хаос и истерия. Генерал бащицата и неговата "партия" са копие на руския бащица и "партията" му.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#21:"stratosfera"]Асандж: САЩ анексират целия свят чрез шпиониране [/quote]

  Аха, шпионирането което практикуват всички без изключение е равносилно на заграбването на чужди територии.
  Абе вашите шпиони ги изловиха по бели гащи във САЩ бе. Къде си тръгнал.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 39. 39 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#35] от "comandante":
  Ма верно Крим е създаден от Екатерина Велика и Потьомкин. Те са го насипали, носели са пръст и камънье от подмосковието и са го изградили
  А некви татари например? А това, че преди идването на Златната Орда в Крим е имало само няколко поселища, и то останали от древногръцките колонии? А, то излиза, че Крим е гръцки накрая

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 40. 40 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1343 Весело

  "по-добре меншевик, отколкото идиот" - това е култово. Иначе Михник прави добър анализ на глупостите, извършени от Путин и последствията за световната политика.

 41. 41 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#25:"др. Иванов"]САЩ не анексират, те само крадат.[/quote]

  Дай пример.
  Казвам ви - само с папагалстване на марксистколенински клишета не става.
  Едно време контролирахте обществото и никой не смееше да ви опонираше, но сега така не става.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 42. 42 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ian Smith":" И какво ти хортува Йадид от отвъдното. Разправи ни да се посмеем"
  ...бил умрял от венерична болест ...
  ... от "любов към авиацията"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 43. 43 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#26:"stratosfera"]Ами като българин в момента си в ЕС,който е обикновена болонка на САЩ[/quote]

  Дрън, дрън ярина.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 44. 44 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  До коментар [#8] от "stratosfera":


  [quote#8:"stratosfera"].Русия направи услуга на САЩ създавайки ЕАС.Имайки световен опонент в лицето на ЕАС ще се стабилизират и оттатък океана. [/quote]ЕАС не е опонент на нищо.Има БВП колкото на средноголяма държава от ЕС.Това е поредния опит за възкресяване на мъртвия СССР.А историята не върви назад.Юстиниан се е опитал да възстанови Римската Империя.И в някаква степен успял,с цената на непрекъсанти войни и разходи,които разорили Византия.След смъртта му всичко рухнало-това чака следпутинова Русия.

 45. 45 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  До коментар [#16] от "stratosfera":


  [quote#16:"stratosfera"]В момента живеем в СССР-втора версия .[/quote]Ако беше така,в момента щяха да звънят на врата ти от ДС,за да те арестуват.

 46. 46 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Любопитно

  [quote#19:"dark'star"]батюшката на националната гвардия = генерал някакъв на хунтата се разлетялетя заедно с хеликоптера си към "вечните бойни степи на бандеровците" ... [/quote]
  Никой от хунтата не е недосегаем , а рашките са отмъстителни по природа, никога не забравят военнопрестъпниците!
  Ако искаш победа трябва да убиваш генерали а не деца,жени и лесни мишени като камион ранени протестиращи !  Libertarianism is just anarchy for rich people
 47. 47 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  До коментар [#27] от "Ian Smith":"Казвам ти, остави плача за демокрацията - не ти се удава."

  Виждам, че на теб ти се "удава". Запленен от бъдещето и настоящето си на полусляпа и глуха каракачанка на олигарсите, при първия лай, почваш да лаеш "демократично-олигархично"

  Цитат от коментар #0:
  "И така търси отговор на въпроса защо антиолигархичната революция в Украйна завърши с пълна легитимация на олигархията в страната – избирането на милиардера Петро Порошенко за президент. Олигархията се оказа най-големият гарант за стабилността в Украйна, отбелязва той."
  Олигархът е гарант единствено на олигархията си!

 48. 48 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Той изтъква успехите на Полша, която, по думите му, не е била толкова добре в последните 400 години. Въпреки това в страната съществува т. нар. култура на воплите - "все нещо не ни е наред". "Лех Валенса веднъж ми каза:Ако полякът не се оплаква, значи е почти мъртъв.

  Мрънкането и хленченето са характерни за човешкото племе. Чувал съм германци и канадци да се оплакват от държавите си. Гледаш го и му се чудиш на акъла.

  Няма шики-мики.
 49. 49 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 551 Весело

  Около тези кръгли маси вече се събират кръгли идиоти,които се правят на пророци... "Мислите" им приличат на съскания на пепелянки и усойници с отрязани опашки...

 50. 50 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Любопитно

  [quote#45:"yanne"]в момента щяха да звънят на врата ти от ДС,[/quote]
  Айпито на всеки е на масата на ДАНС.Подслушването и прибирането на нелоялните и неполиткоректните по бели гащи става в реално време с къртене на вратата и просване на земята с шутове.Демократични де.

 51. 51 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#15:"bilbotorbins"]Ами династиите в Саудитска Арабия и Катар, да не би да управляват по-демократично от Путин?[/quote]

  Само малко по-демократични са, наистина
  За разлика от народа на Русия който живее в мизерия, народите в тези държави тънат в охолство.
  Да, прилага се шариата, но изглежда мнозинството го приема. Когато започне да го отхвърля, тогава САЩ ще имат основание за намеса както например направиха в Египет и Тунис и там се мина с малко кръв.
  Отделно, че властите в тези държави не разпалват нито война, нито тероризъм.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 52. 52 Профил на block
  block
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#8] от "stratosfera":
  [quote#8:"stratosfera"]Имайки световен опонент в лицето на ЕАС....[/quote]
  оо не мога! хахаха световен опонент, моля ти се имай милост

 53. 53 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Весело

  [quote#25:"др. Иванов"]САЩ не анексират, те само крадат. Да анексираш нещо означава да полагаш грижи за него, освен да го ограбваш. САЩ не искат това, на тях им стига да сложат правителство с което да подпишат договори за десетилетия или за колкото е необходимо до пълното изчерпване на ресурса на страната[/quote]

  Абе Иванов, ти къде си видял крдец да подписва договори

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 54. 54 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#25] от "др. Иванов":
  Другарю,стани шеф на БСП.
  Перфектен си!

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 55. 55 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#39] от "clutch":
  По твоята логика и Америка е на индианците ама по това време са били изклани до крак , и са докарали роби от Африка за да я построят !  Libertarianism is just anarchy for rich people
 56. 56 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 878 Весело

  Могат да си приказват колкото искат двамцата, но Светът се измени радикално от 1989 насам...... новите условия, искат нови политики.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 57. 57 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  До коментар [#50] от "stratosfera":


  [quote#50:"stratosfera"] прибирането на нелоялните и неполиткоректните по бели гащи става в реално време с къртене на вратата и просване на земята с шутове.[/quote]Това с кой се случило?!Пак си гледал някакъв съветски филм за ВСВ.

 58. 58 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#25:"др. Иванов"]САЩ не искат това, на тях им стига да сложат правителство с което да подпишат договори за десетилетия или за колкото е необходимо до пълното изчерпване на ресурса на страната[/quote]

  Иванов, ресурсите са за да се изчерпват и да носят пари. Мигар Путя не прави така.
  Какъв е смисъла да имаш ресурси, ако си стоят в земята, а хората мизерстват.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 59. 59 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 630 Весело

  "Русия граничи с когото си иска, а не иска никого."
  цитат на коментар #0 от “Михник”

  Интересно какво мислят в Пекин по въпроса.

 60. 60 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2001 Весело

  До коментар [#54] от "El Chuncho":


  [quote#54:"El Chuncho"]Другарю,стани шеф на БСП.
  Перфектен си! [/quote]Аз мисля,че Иванов е някой от лидерите на БСП-имам съмнения за Кутев или Кирчо Добрев...

 61. 61 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Весело

  [quote#25:"др. Иванов"]а след като оберат в суматохана всичко незаковано, да се изнесат максимално бързо от страната, защото пред казармите се появяват гладуващи жени и деца, просещи храна, а за САЩ това е нелоялна конкуренция[/quote]

  Иванов, ти май сбърка САЩ с Красная армия в Източна Европа

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 62. 62 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2098 Весело

  До коментар [#57] от "yanne":Това с кой се случило?!Пак си гледал някакъв съветски филм за ВСВ.

  Не бе, Яне. На МВР-пикчърс е. Той не е ли задължителен за ГЕРБческото воинство?

 63. 63 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Весело

  [quote#31:"Аря"]Путин не загуби Украйна. Путин я спечели. По-точно - поднесоха му я точно тези, които кряскат за независима от Русия Украйна. Може би е крайно време да почне да се прави разлика между политици и народ.[/quote]

  Крайно време е да започнете да правите разлика между фантасмагориите си и това което ви наби в тиквите Работническо дело от една страна и реалния свят от друга

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 64. 64 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#60] от "yanne":
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 65. 65 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 605 Весело

  същото като у нас, в очакване на месията ББ

  plamenhristov5
 66. 66 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#59:"2029"]Интересно какво мислят в Пекин по въпроса[/quote]

  Мислят да заселят Сибир и Далечния Изток с "трудолюбиви китайци".

  The best way to predict the future is to invent it.
 67. 67 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#59:"2029"]"Русия граничи с когото си иска, а не иска никого."
  цитат на коментар #0 от “Михник”
  Интересно какво мислят в Пекин по въпроса. [/quote]
  Дали в Пекин някой се интересува от това, какво е казал Михник?
  Съмнявам се дали има 1 китаец,който да се интересува от това.

 68. 68 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#56:"boby1945"]Могат да си приказват колкото искат двамцата, но Светът се измени радикално от 1989 насам.....[/quote]

  Точно, няма СССР, няма Варшавски договор, няма СИВ.... И никога вее няма да има

  The best way to predict the future is to invent it.
 69. 69 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 561 Любопитно

  "Михник, който е сред участниците в Кръглата маса в Полша през 1989 г., признава, че революциите развалят бастилии и изграждат нови, и остава привърженик на диалога"
  Това ми хареса най-много,но много хора все още вярват в чудеса.

 70. 70 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#23] от "Позитаник потъна":

  Ами бунтовническата сган в Сирия кой я финансира? Не избиха ли тези главорези над 200 000 мирни сирийци?
  Ако не си намерил досега отговорите на тези въпроси при толкова много източници, няма какво да споря с теб.

 71. 71 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Весело

  [quote#42:"dark'star"]До коментар [#24] от "Ian Smith":" И какво ти хортува Йадид от отвъдното. Разправи ни да се посмеем"
  ...бил умрял от венерична болест ...
  ... от "любов към авиацията" [/quote]

  Явно си говориш с някой друг - Айдид го претрепаха като куче при боевете в Могадишу.
  Братчед, ти съвсем добре ли си ?! Притеснявам се за теб ! Рухването на социализма доведе доста народ до ... особени ментални състояния

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 72. 72 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#51:"Ian Smith"]Само малко по-демократични са, наистина
  За разлика от народа на Русия който живее в мизерия, народите в тези държави тънат в охолство.
  Да, прилага се шариата[/quote]
  Вие професионалните русофоби вече започнахте да изпадате в делириум !
  На мен ми е трудно да разбера защо ООН и целия Северен Алианс не се противопоставя на убийствата на честта които се изпълняват почти на всякъде в ислямския свят и най-вече в страните сюзници на САЩ ! Или за демокрацията това са дребни неща?

  Да живееш в България и постоянно да сочиш Русия като страна в която се живее мизерно е доста лицемерно към собствения ни народ!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 73. 73 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#71:"Ian Smith"]Рухването на социализма доведе доста народ до ... особени ментални състояния[/quote]
  Всеки който се загледа след рухването на соца в посоката към която вървят парите , човешките и природни ресурси на източните колонии е с ментални изменения и ще да му хлопа дъската!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 74. 74 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 630 Весело

  [quote#66:"Позитаник потъна"]Мислят да заселят Сибир и Далечния Изток с "трудолюбиви китайци". [/quote]

  Доколкото знам, вече им го предложиха като част от газовата сделка.

 75. 75 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  [quote#72:"comandante"]Вие професионалните русофоби вече започнахте да изпадате в делириум ! [/quote]
  Съветофоби си е коректния термин.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 76. 76 Профил на tuvene
  tuvene
  Рейтинг: 228 Весело

  До коментар [#68] от "Позитаник потъна":


  [quote#68:"Позитаник потъна"]Точно, няма СССР, няма Варшавски договор, няма СИВ.... И никога вее няма да има [/quote]
  http://btvnews.bg/article/bulgaria/500-000-imota-v-iztochna-balgariya-sa-sobstvenost-na-ruski-grazhdani.html

  Когато свърши търпението,започва издръжливостта. Конфуций
 77. 77 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#44:"yanne"]Юстиниан се е опитал да възстанови Римската Империя[/quote]
  Споко. Третия Рим /Масква/ срещу Третия Картаген/лондон/ще гледаш на живо.

 78. 78 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  До коментар [#70] от "bilbotorbins":

  А кръволока Асад кой го поддържа? Кой?

  The best way to predict the future is to invent it.
 79. 79 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#70:"bilbotorbins"]Ами бунтовническата сган в Сирия кой я финансира?[/quote]

  Саудитска Арабия и Катар финансират хора които се борят за свободата си от един престъпен ражим който изби 160 000 сирийци и прокуди милиони, и не са сган -това е доста по-различно от това да окупираш чужди територии.
  Повтаряй си - да подпомагаш хора които се борят за свободата си е добро, да окупираш чужди територии е лошо. Така сбъркания ти свят може да вземе да се оправи.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 80. 80 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#77:"stratosfera"]Третия Рим /Масква/[/quote]

  Рим? Или китайска провинция Мос-ква-джоу?

  The best way to predict the future is to invent it.
 81. 81 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#76:"hadjipencho /Kok_borü/"]http://btvnews.bg/article/bulgaria/500-000-imota-v-iztochna-balgariya-sa-sobstvenost-na-ruski-grazhdani.html[/quote]

  На Путин ли са? Или на руснаци, дето са си били камшика от Матушка? Щом бягат от рая на земята в бедна България, предсатвям си какво е в Русия. ХАХАХАХХАХА

  The best way to predict the future is to invent it.
 82. 82 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#72:"comandante"]Вие професионалните русофоби[/quote]

  Аз съм непрофесионален съветофоб и путинофоб.

  The best way to predict the future is to invent it.
 83. 83 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#51] от "Ian Smith":


  До коментар [#30] от "Ian Smith":

  Пожелавам ти да поживееш в демократична СА. Идея си нямаш от "живота в охолство" там. Особено ако не си мюсюлманин. Предполагам и за другите неща, за които пишеш толкова компетентно, познанията ти не са по-големи.
  Отричаш, че САЩ и Кадафи са били приятелчета? Чети:
  On Monday, Gaddafi accomplished one of history's great diplomatic turnarounds when Secretary of State Condeleezza Rice announced that the U.S. was restoring full diplomatic relations with Libya and held up the Great Socialist People's Libyan Arab Jamahiriya as "a model" for others to follow. Rice attributed the ending of the U.S.'s long break in diplomatic relations to Gaddafi's historic decision in 2003 to dismantle weapons of mass destruction and renounce terrorism as well as Libya's "excellent cooperation in response to common global threats faced by the civilized world since September 11, 2001."

 84. 84 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#80] от "Позитаник потъна":

  Немският консервативен философ Карл Шмит твърди, че същността на „политическото” е посочването и „дефинирането на врага”. Неспособността да се „посочи врага” говори за „политическа смърт”.
  Работата е там, че идеята за Третия Рим е българска идея..хе-хе-хе

 85. 85 Профил на tuvene
  tuvene
  Рейтинг: 228 Весело

  До коментар [#81] от "Позитаник потъна":


  [quote#81:"Позитаник потъна"]На Путин ли са? Или на руснаци, дето са си били камшика от Матушка? Щом бягат от рая на земята в бедна България, предсатвям си какво е в Русия.[/quote]
  Не, мисля си дали няма да направят една партийка подобна на ДПС.
  Като им стане напечено, дали няма да се появят някакви зелени човечета да ги бранят. Нали са рускоезични.

  Когато свърши търпението,започва издръжливостта. Конфуций
 86. 86 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#70:"bilbotorbins"]Ами бунтовническата сган в Сирия кой я финансира? Не избиха ли тези главорези над 200 000 мирни сирийци? [/quote]

  Обясни ми моля те, що за правителство е това ( на Асад ) което разполага с огромна армия натъпкана с тежко въоръжение и под носа на това праивтелство някаква босонога сган е избила 200 000 граждани на страната и това праивтелство нищо не може да направи.
  И не трябва ли толкова некадърно правителство наистина да даде път на други, по кадърни.
  Истината е че огромната част от жертвите в Сирия са избити от правителствените сили и въпреки всичките си напъни вие няма да прикриете тези престъпления както не можахте на Ленин, Сталин, Мао Дзе Дун, Пол Пот и цяла плеада други ваши "вождове".
  И що за човеци сте вие които се мъчите да правите това .

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 87. 87 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Любопитно

  [quote#72:"comandante"]Да живееш в България и постоянно да сочиш Русия като страна в която се живее мизерно е доста лицемерно към собствения ни народ!
  [/quote]

  Ами аз соча Русия и нейните подлоги тук и като виновна и за нашето мизерно живеене.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 88. 88 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#85:"hadjipencho /Kok_borü/"]Не, мисля си дали няма да направят една партийка подобна на ДПС.
  Като им стане напечено, дали няма да се появят някакви зелени човечета да ги бранят. Нали са рускоезични[/quote]

  Ами затова сме член на НАТО и имаме НАТО бази. Вежливите човечета ще бъдат избити за норматив

  The best way to predict the future is to invent it.
 89. 89 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#72:"comandante"]На мен ми е трудно да разбера защо ООН и целия Северен Алианс не се противопоставя на убийствата на честта които се изпълняват почти на всякъде в ислямския свят[/quote]

  Ами Рассийката що не се противопостави. Запада каквото е могъл е направил - дайте и вие някакъв принос. Ама не - вие само за заграбване на чужди територии мислите.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 90. 90 Профил на Елица Саксанова
  Елица Саксанова
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#63] от "Ian Smith":

  [quote#63:"Ian Smith"]Крайно време е да започнете да правите разлика между фантасмагориите си и това което ви наби в тиквите Работническо дело от една страна и реалния свят от друга [/quote]

  Може би вие да се отървете от това, което ви е набито в "тиквата" от Работническо дело? Не съм чела този вестник по простата причина, че не съм била родена тогава и точно това ми позволява да съумявам да видя нещата извън клишетата, с които вие сте били възпитавани - да си търсите враг и покровител винаги и на всяка цена и с лекота да сменяте един голям брат с друг. Точно реалния свят гледам. И виждам как на обикновените хора по цял свят им писна от демократи, европейци и ценностите им. Ако, недай боже, утре пратят вашите деца срещу децата на други хора, сигурно ще излезете със знамето на европейския съюз на площада да приветствате убийствата в името на демократичните ценности? Въпросът е реторичен, и като чета разсъжденията Ви, предпочитам да не ми отговаряте, важно е да си отговорите за себе си.

 91. 91 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#79:"Ian Smith"]Саудитска Арабия и Катар финансират хора които се борят за свободата си от един престъпен ражим който изби 160 000 сирийци и прокуди милиони[/quote]
  Ама ти искрено ли си вярваш в тези приказки ? Защо бежанците гласуват за този режим като са в чужбина и са избягали ? Ютуб е пълен с курбани на ислямисти в Сирия с рязане на глави а ти наричаш това борци за свобода!
  А да си чувал ,че цялата арабска лига си отзова дипломатите от Карар защото са свързани с финансирането на Мюсюлманското братство ( جميعة الإخوان المسلمين ) , Боко Харам и други изключително опасни секти и организации извършващи престъпления срещу човечеството?
  А тук в нашата страна някои политици сребролюбци ходят ги канят за инвеститори !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 92. 92 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#90:"Аря"]Точно реалния свят гледам. И виждам как на обикновените хора по цял свят им писна от демократи, европейци и ценностите им. [/quote]
  Проблема не е в демокрацията а в нейните носители ! Такива като Ian Smith са част от пропагандторския авангард на икономическите пънкари (анархисти) които масово вменяват на хората ,че либерастията във всичките и форми е демокрация в която хората да вярват ! Малко е смешно ,че вадят наръчници от 1990г. с опорни точки и аргументи като вестниците Работническо Дело , Комсомолская Правда и не пропускат автомобилите Лада и Масквич!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 93. 93 Профил на galbi
  galbi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Какво толкова взеха да цитират поляци тук!!
  Да си гледат Полша!
  А и в Полша антиевропеиските настроения не са малко!
  Поляк ще дава пример Унгария!!
  Нещо си е помислил!
  Поляците са много по назад от унгарците в всяко едно отношение!
  Унгарците показват рационалност и прагматизъм.
  Не робуват на догми!
  Гледат си сметката , и няма нужда един поляк да им я прави.
  За нас няма какво да говорим!!
  Коментарите говорят--последно ниво на глупост! И то типично неповторима и няпонятна за другите.
  Граничеща с лудостта.

 94. 94 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#32:"drake"] От тези лозунги положителното е ,че хората които ги повтарят забравят да различат кръг от квадрат и къде що срещнат го надписват с номер 15.[/quote]
  Ако добавят в бюлетината и един триъгълник, циркът ще е пълен...

 95. 95 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Достави ми удоволствие прочитането на текста

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 96. 96 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  Харесвам изказванията на интелегентни хора.

 97. 97 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#90:"Аря"] Точно реалния свят гледам. И виждам как на обикновените хора по цял свят им писна от демократи, европейци и ценностите им. [/quote]
  Като гледам наплива на имигранти към ЕС и другите демократични и богати държави, си мисля, че някои хора живеят в пропагандния свят на руските сайтове и никога не са излизали оттам.

 98. 98 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3086 Весело

  Искрено се забавлявам да чета начетени умници - либертарианци!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 99. 99 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  До коментар [#77] от "stratosfera":


  [quote#77:"stratosfera"]Споко. Третия Рим /Масква/ срещу Третия Картаген/лондон/ще гледаш на живо. [/quote]Тази битка е приключила отдавна-отдавана обикновените руснаци са казали кой е победителя-като са се преселили с милиони в нормалните западни държави.

 100. 100 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#99:"yanne"]отдавана обикновените руснаци [/quote]
  колко да са обикновени...с по няколко стотици/милиарди/ милиони евра в офшорките?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK