"Долни Вадин се изложи... 20 продадоха гласа си на ДПС"

Кметът на село Долни Вадин Иван Спасов на общоселското събрание на 30 май, на което се обсъждат резултатите от евроизборите. Снимката е от страницата на Долни Вадин във "Фейсбук" - "с. Долни Вадин... най-готиното селце!!!"

Кметът на село Долни Вадин Иван Спасов на общоселското събрание на 30 май, на което се обсъждат резултатите от евроизборите. Снимката е от страницата на Долни Вадин във "Фейсбук" - "с. Долни Вадин... най-готиното селце!!!"Долни Вадин се изложи...20 продадоха гласа си на ДПС". Репликата е на възрастен мъж по време на общоселското събрание в края на май в оряховското селце, а поводът - резултатите от евровота на 25 май. На тези избори за първи път в Долни Вадин има гласове за ДПС и то 20 при 90 гласували.


Село Долни Вадин се намира в община Оряхово, Врачански избирателен район. Сред 212-те му жители  и 186 избиратели няма представители на малцинствата, а кметският наместник Иван Спасов е начело от 1999 г. - ту пряко избиран, ту назначаван от общинския кмет. За себе си той казва, че не е имал вземане-даване с партии и обикновено е участвал като независим, но сега е назначен от кмет на ГЕРБ.


Резултатите от евровота, на които в селото ДПС получава 20 гласа, ГЕРб - 17, БСП - 16, България без цензура - 9, Реформаторският блок - 7, стават повод Иван Спасов да се замисли за оставка и да свика общоселското събрание на 30 май. Видеозаписи от сбирката са публикувани в страницата на Долни Вадин в социалната мрежа "Фейсбук", където Спасов среща подкрепата на съселяните си.
В община Оряхово


ДПС взима 681 гласа и с тях на местни избори би имала 3 общински съветника


От изказванията на събранието става ясно, че в селото се говори за купуване на гласове за ДПС и не само в Долни Вадин, а и в околните Остров, Лесковец и Селановци, за по 20, 30, 50 лв. Лични ангажименти в столицата станали причина да не е в селото в деня за размисъл и едва в късния следобед на изборния ден кметът разбрал, че "нещо става". "Нямам против, когато някой гласува по съвест... Не ме е яд, че ДПС спечели, ако гласовете са дадени наистина по съвест", обръща се Спасов към съселяните си. "Превърнахме държавата в заложник на Ахмед Доган... но какво направи ДПС за Долни Вадин, че да й дадем тия гласове", възмущава се той.


Кадърът е от страницата на Долни Вадин във "Фейсбук" - "с. Долни Вадин... най-готиното селце!!!"

Кадърът е от страницата на Долни Вадин във "Фейсбук" - "с. Долни Вадин... най-готиното селце!!!"


И отбелязва, че и 100 лева да са взели за гласа си, парите свършват, но хората остават да живеят в това село. "Колко по 30 лв. от мен са изскочили така - всеки един съм го возил, карал, не съм искал искал отсреща услуга за това, нито пък съм казвал как да се гласува... Нека да гласуваме по съвест, нека пак да е за ДПС, ама да е по съвест".


Гласуването е важно, независимо за коя политическа сила, но дайте своя глас по съвест, за да не се създават такива нереални изборни резултати. Дори и за ДПС, ама да го чувстваш със сърцето си, че това са хората, които ще помогнат", продължава кметът. И споменава за проект за 5 млн. лв. за път от Долни Вадин до Остров, който е стигнал за одобрение в Разплащателната агенция, но е отхвърлен от "един на 28 годинки", който казал: "За какво ще правим път към нищото". Втори път същият проект го внасяме и не ни го одобриха, защото кметът на община Оряхово е от ГЕРБ. Сега проектът се преработва за връзка с римската крепост в района Валериана, за която да се осигурят и средства за разкопки.


Представям си каква лудница и какво безумие ще бъде на парламентарните избори


не спира с възмущението си кметът. И си спомня за случай от първия му мандат, когато местният иманяр бай Стоян Стотинката му предлагал 10 000 лв. да вземе жената и детето си и за една седмица да излезе от село, докато в това време той копае на крепостта, а после да го съобщи в полицията. Няма да го направя сега, няма да го направя и в бъдеще.


Спасов споделя пред съселяните си, че негов колега го подигравал: "Поръчал съм ти 20 феса за Долни Вадин". "Как се почувствах аз... Ако смятате, че някой друг може да свърши повече работа - нека, напускам", хвърля оставката си той.


"Няма проблем, ако се гласува по съвест за ДПС, те са българска партия в българския парламент, не искам злобни коментари. Говорим за купуването и продаването на гласове - това е болната тема. Сега са ги купили ДПС, другия път може да ги купят ГЕРБ, "Атака", СДС", казва кметът по-късно в дискусията.


"Който няма съвест, няма смисъл изобщо и в селото да живее. Излагаме и нашето село, нямаме и един турчин, а има 20 гласа специално за ДПС.


Това е голяма излагация


навсякъде бяхме на първо място, само добро се говореше, сега ще ни подиграват" - така възрастна жена обобщава мъката на хората в Долни Вадин. Призовава дори кметът да построи джамия за 20-те гласували за партията на Лютви Местан.


Снимката е от страницата на Долни Вадин във "Фейсбук" - "с. Долни Вадин... най-готиното селце!!!"

Снимката е от страницата на Долни Вадин във "Фейсбук" - "с. Долни Вадин... най-готиното селце!!!"


"Купуването и продаването на гласове е престъпление! Вярно е, че няма кой да ги съди тези, които са си продали гласовете, но вярно е, че ние продадохме нашето хубаво селце с нашия добър кмет, ние го изложихме в общината", допълва я друга жена. И предлага подписка до кмета на Оряхово Росен Добрев в защита на Иван Спасов, защото "ако нашият кмет си подаде оставката, има вероятност оряховският кмет да ни назначи кмет от друго село... кметът ни е кадърен, може и трябва да остане на този пост".


"Не мога да си обясня и не ми е в съзнанието, че има някой да се продава така. 20 бюлетини е много нещо, защото много не са гласували... За това, че вадинчани не излязоха да гласуват се посрамихме", коментира възрастен мъж. Според него Вадин се излага като село и това трябва да е за урок, защото "ДПС никога няма да ни оправи".


Да се гласува по съвест и чест, призовава на финала кметът Спасов. И предупреждава, че ако това нещо се повтори на други избори, независимо за коя партия се продават гласове, ще се оттегли от поста.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 938 Весело

  Госпожа Рилска греши! Д(п)С НИКОГА няма да наруши закона с купуване на гласове изобщо, и в това селце в в случая

  Просто тези 20 гласоподавателя са гласували за Д(п)С защото са харесали преуспелия 33 годишен мъж, това е толкоз просто и логично

  И тези 9 гласували за BG WC не са купени! Просто на тези хора им се иска да се върне казармата, НРБ и монархията

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 2. 2 Профил на 1452
  1452
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Щом в Долни Вадин се заражда гражданско общество, значи има надежда...

 3. 3 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ашколсум на такъв кмет! Де всички да бяха като него

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 4. 4 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  "защото "ДПС никога няма да ни оправи".

  Но, ще оправят себе си и стотиците престъпници, гравитиращи около тях

 5. 5 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Евала на кмета.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 6. 6 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Дневник, а нещо за случея с Данчо Ментата във Варна. Що за журналистика, няма ли най-после да се разследва това и да му се даде гластност.

 7. 7 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Гневно

  На места с нула потенциален електорат турската партия започва да вади по 20% от гласовете. Дали защото са много Убави ?!

 8. 8 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#2] от "Dimov":

  Да, интересни гледни точки. Любопитни са и позициите за БСП (след поредния крах, породен от тяхно правителство).

 9. 9 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#6] от "foxa5":

  Що е станало таме?

 10. 10 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Тезата, че либералите купуват гласове, а останалите водят честна кампания е доста странна. Истината е, че гласове купуват всички партии и мащабите на купуването зависят от ресурсите, с които разполага дадена партия.

  При условие, че най голямата корупция в държавата беше по времето на управлението на Герб и рушветите за управляващите, за които се говореше бяха шокиращо големи, нормално е те да купуват най-много гласове.

 11. 11 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#4] от "daam":
  хилядите искаше да кажеш май...

 12. 12 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Я, имало и такива кметове! Браво, поздравления!
  Заслужава да отиде в народното събрание.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 13. 13 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Община Хайредин, област Враца:
  с. Хайредин
  ДПС - 380
  БСП - 110
  ГЕРБ - 72
  ББЦ - 66
  с. Михайлово
  ДПС - 327
  БСП - 65
  ГЕРБ - 42
  ББЦ - 33
  с. Манастирище
  ДПС - 222
  БСП - 88
  ГЕРБ - 66
  ББЦ - 74
  с. Бързина
  ДПС - 89
  ГЕРБ - 11
  БСП - 8
  ББЦ - 24
  с. Рогозен
  ДПС - 174
  БСП -52
  ГЕРБ - 49
  ББЦ - 63
  с. Ботево
  ДПС - 23
  ГЕРБ - 11
  БСП - 10
  ББЦ - 1

 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Браво на кмета на това село, още веднъж срам за основната група негласуващи: студент, завършил в София и останал тук на работа, но не си сменил постоянния адрес, а му се свиди нафтата да пътува в изборния ден. Особено ако е от женски пол, % на негласуващи клони към 100%. Без капка съвест, че закопават и останалите. Ако ей сега ги питаш защо го прави, той няма да каже "свиди ми се нафтата" или "пропуснах срока да се преместя в списъка", а ще изломоти нещо от сорта на "Ко да им гласуваш уа, то който и да доди на власт, ся ша иска да та пляка в дупьето!"

 15. 15 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#2] от "Dimov":
  Да и мен това най много ме зарадва!!!


 16. 16 Профил на vomit
  vomit
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ами ето такива трябва да са хората в правителството - със съвест.

 17. 17 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#14] от "cinik":

  И що трябва да плаща нафта (или билет за автобус, влак; да прекосява половин или цяла България), вместо процедурата за смяна на адресната регистрация и съответно подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес да бъдат облекчени - примерно по електронен път? Аргументът, че затягането на режима (до безумието при смяната на регистрацията да присъства и собственика на имота, с нотариален акт) пречи на фалшификации, се опровергава на всички избори.

 18. 18 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  "Няма проблем, ако се гласува по съвест за ДПС, те са българска партия в българския парламент, не искам злобни коментари."

  Ами не съм съгласен!
  Като са толкова сериозна партия, защо ДПС купуват гласове?!
  Горчивата истина е, че хората в такова село са буквално като крепостни. Все едно да не знаете кой как гласува в семейството ви...

  I Want To Believe
 19. 19 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2104 Весело

  Ха-ха-ха-ха! Долни Вадин! Цветанът на мисълта е затъмнен от други електорални организатори. Малий, а какъв вой издава "демократичната" преса без да се стеснява от расистката пропаганда, че видите ли, българи могат да купуват гласове, но на турчолята е забранено. Опомнете се бе, таварисчи.

 20. 20 Профил на today
  today
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Много хубаво им го е казал, ще вземат по 30 или по 50 лева, ще спечели ДПС, после ще си "избие" даденото тройно и петорно.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 21. 21 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Де да имаше повече такива кметове,България щеше да е далеч по-добро място за живеене.

 22. 22 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Бих го предложил за Общински кмет, даже столичен.

 23. 23 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 497 Неутрално

  община Криводол, област Враца, всички секции
  ДПС - 1585
  БСП - 902
  ГЕРБ - 499
  ББЦ - 927

  Една от секциите е в с. Ракево
  ДПС - 395
  БСП - 48
  ГЕРБ - 48
  ББЦ - 40

 24. 24 Профил на don_horhe
  don_horhe
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Браво, кмете! Те такива хора ни трябват.

 25. 25 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Резултатите от общините Борован, Бяла Слатина, Кнежа, Роман и други са сходни. При положение, че няма турци, а циганите все още не са мнозинство в региона. И никой не разследва масовото купуване на гласове от ДПС и ББЦ.

 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#13] от "Jeremy Irons":
  До коментар [#23] от "Jeremy Irons":

  Мойте уважения към г-н кмета но явно не е добре запознат с шумкарската тактика.
  Комунетата като не могат да махнат някой веднага на първите избори си отмъщават с целенасочено гласуване не по съвест а по съвет от партийния лидер или стотник - десетник.
  Другият вариант е деленето на партията майка и клониране на други партии патерици така стана и с НДСВ и с ГЕРБ а сега най - вероятно е задействана такава процедура и то не е с купуване на гласове а с пренареждане на статуквото и понеже Сидеров го отсвириха а на Бареков нямат доверие червените са прелели гласове в ДПС / с най - много агенти на ДС / която си е рожба на БКП.
  Нищо ново под слънцето поне за мен при нас се постарах да предвидя как ще се прелеят от БСП към НДСВ и след това към ГЕРБ и сбърках само с 5 - 6 гласа а на тези избори познах, че повечето от предната Синя коалиция ще се прелеят към Бареков и една част към ГЕРБ благодарение на работодателските способности на ГЕРБавия ни кмет.
  Търси и урежда държавна и общинска работа на всички които може да гласуват лично за него но по правило да са с основно образование.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 27. 27 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#7] от "ТМаринов":

  ,,На места с нула потенциален електорат турската партия започва да вади по 20% от гласовете. Дали защото са много Убави ?! ,,

  Това на мен ми намирисва на Костинброд 2. Подмяна на протоколи в ЦИК с предварително изготвени другаде.

 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#13] от "Jeremy Irons":

  Ясно, ДПС и Барека са плячкосали каскетите на БСП, както съм ги предупреждавал много пъти - както тук, така и чрез общи познати, че точно така ще стане. Защото те си мислеха, че производството на невежи маси е гаранция за вечна власт.

 29. 29 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#17] от "Читател":

  Ако човекът не желае да се отбие в общината за 10 минути, няма да го направи и с електронен подпис. Аз съм маниакален ползвател на електронен подпис и докато им науча на всичките сайтове цаката, станах луд. С каквито АctiveX настройки влизаш в ТР, със същите не те пуска в онлайн банкирането, а с тези от банката после не можеш да влезнеш в сайта на НАП. Един мързел, който няма вътрешна нагласа да се отбие до общината, да не би изрусената му простакеска да му вдигне скандал къде се губи, няма да седне да се занимава и с електронен подпис.

  Разбира се, най-добрият вариант е да уредим дистанционното гласуване и така да не се налагат подобни маневри, но за целта първо трябва да се гласува масово по класическия начин, за да влезнат в парламента хора, които биха се заели с тази работа. От небето няма да падне, това е сигурно...

 30. 30 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "ние продадохме нашето хубаво селце .. ние го изложихме в общината" - ето значи кой си е продал гласа, ама защо една четвърт от хората са докарани дотам, че да си продават гласа?!! Кои са те, кои са плащали?! Защо останалите не гласуват?!! И не е само там.. ДПС нищо няма да направи, а Герб какво направи освен за кметовете си - най-голямата мизерия.
  Когато Герб отхвърлил проект, то е защото е към нищото, а когато ДПС пак са го отхвърлили, то е защото е от Герб!

 31. 31 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  "Долни Вадин се изложи... 20 продадоха гласа си на ДПС"
  ....................................................................................................

  ,,Сред 212-те му жители и 186 избиратели няма представители на малцинствата, а кметският наместник Иван Спасов е начело от 1999 г. - ту пряко избиран, ту назначаван от общинския кмет.,,

  При 212 жители в това село няма как да се скрия че съм купен.
  Всички се познават и си знаят кътните зъби дори.
  Преди изборите се заговори за подготовката на акция ,,Костинброд-2,,
  Всички си мислехме за надпечатани бюлетини и т.н.
  Никой не обърна внимание на това, че целия ЦИК беше подменен.
  Много по лесно е да се подменят протоколите, особено когато полицията ти е подчинена в лицето на самия министър. А че БСП и ДПС си имат свои хора в цялата система на МВР и то по цялата стълбица си е публична тайна.

 32. 32 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не само ДПС. Никой няма да ви оправи. Оправянето сам си го постига човек.
  Иначе браво на хората.
  Много ме изненадаха тия 7 гласа за Реформаторите в това село...

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 33. 33 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#26] от "Танас":
  До коментар [#28] от "cinik":

  Хората които са останали в тези общини и села са бедни и неграмотни. На предишни избори са гласували къде по носталгия по комунизма, къде защото кметове и администрация назначават роднини за метачи и пъдари. ДПС направи пробив още на изборите през 2009 и това им позволи да започнат с посочване на кметски наместници. След това започнаха да обграждат циганите с пари и чалга концерти, внушиха им, че ще имат закрила от ДПС. През 2013 изсипаха близо 2 млн в директно купуване на гласове и организация. Цената на един глас стигна до 80 лв. И при всяко управление не срещат никаква съпротива, няма разследване, няма осъдени. Пълен отврат! Лошото е, че циганите се чувстват недосегаеми, крадат, убиват защото знаят, че имат покровители. А на евроизборите гласуваха и доста българи за ДПС и ББЦ по логиката, че 30 лв. са си 30 бири или 6-7 кила салам кучешка радост. А без хич?

 34. 34 Профил на i12805
  i12805
  Рейтинг: 439 Неутрално

  "... и 100 лева да са взели за гласа си, парите свършват, но хората остават да живеят в това село. "

  респект!

 35. 35 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#29] от "cinik":

  Преди беше работа за 10 минути. Отделно пътуването дотам (щото не всички са на нафта). Трябва да присъства и собственикът на имота - ако работи, да си отдели цял ден, както и да носи нотариалния акт на имота. Няма пълномощно, ала-бала, всичко лично, на място.

  Вярвам, че може да се реши и без е-подпис.

  Колкото до е-гласуването - това няма да стане при достигане на наситеност в Парламента със съответните хора, а по целесъобразност. Защото битката на лобита и хвърлянето на ресурси за това е ожесточена. Както виждаш, Станишев повдига въпроса, ама пропуска електронния елемент, за който пък се застъпват от ГЕРБ. Позицията на РБ не е ясна, ДПС май са за е-вот. Неясни са и ББЦ. Скептичен съм, че при задължително гласуване картината ще е драматично по-различна - просто невалидните бюлетини ще отговарят на сегашния процент негласували. Работата става с мотивация, а не зорлем.

  Все пак, ако се въведе е-гласуване и задължение, дори мажоритарен елемент, това определено ще повлияе. Тогава феноменът "15/15" ще бъде като детска игра за статуквото, предвид това, което ще им се случи.

 36. 36 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2972 Неутрално

  До коментар [#25] от "Jeremy Irons":

  Тъжна работа.Ако има задължително гласуване,за ДПС ще са двойно.

 37. 37 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#36] от "hodounski":

  Задължителното гласуване има и плюсове и минуси и трябва много внимателно да се обсъди преди да се приеме или отхвърли. За съжаление в момента само се политиканства по темата. Не съм сигурен, че тежестта на ДПС или ББЦ ще се намали. Един глас струва средно около 50, а партията прибира за 4 години 44 лв субсидия за него. Ако има задължително гласуване трябва да се намалят субсидиите поне наполовина..

 38. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2972 Неутрално

  До коментар [#37] от "Jeremy Irons":

  Който ,е политически необразован и неангажиран ,ще се продаде много лесно.Ще има наддаване.

 39. 39 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Докато не започнем да шибаме комунягите от всички "партии" и на всички нива, те ще ни шибат! Хубавото в случая е, че в това село, започват да се замислят...

 40. 40 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Сами се подлагаме на турско робство, ей!!Но какво да се учудвам, като познавам млади, образовани хора, които са готови да се издигнат в кариерата с помощта на ДПС, без да чувстват отвращение.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 41. 41 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Браво на кмета и на тези, които публично са вдигнали глас! Явно гражданско общество при нас има. И то на село!

  А на 20-те продажници, "поздрав" с този цитат:

  "...не сме народ, а мърша..."

 42. 42 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 660 Неутрално

  ПС: ако си кажат кои са, обещавам, ще им изпратя за подарък вазелин! А също - безплатен проект за джамия.

 43. 43 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#18] от "2.5":

  аз не разпитвам кой как гласува в семейството ми, мислех че е лично право

 44. 44 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#35] от "Читател":

  Ти ми говориш за нормалната адресна регистрация по временен адрес. Значи за 10 години не са се регистрирали поне един път, къде живеят официално. Ако имаха временен адрес, той е достатъчен за преместване по временен адрес. Няма нужда никакви хазяи да идват, за да се преместиш в списъка. Не прави грешни внушения, че и без това мършите само си търсят поводи да не гласуват, ти им даваш несъществуващи такива, като замесваш хазяи в цялата работа.

 45. 45 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2196 Весело

  Ако кметът Спасов реши да подаде оставка заради морала на съселяните си, с радост ще го подкрепя за кмет на София!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 46. 46 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#41:"irons"]Браво на кмета и на тези, които публично са вдигнали глас! [/quote]
  браво, браво... ама в деня на изборите си дигнал чуковете към София, та бил "изненадан"... Да не е бил на "Стамболийски" 2?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 47. 47 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  И споменава за проект за 5 млн. лв. за път от Долни Вадин до Остров, който е стигнал за одобрение в Разплащателната агенция, но е отхвърлен от "един на 28 годинки", който казал: "За какво ще правим път към нищото".
  ----
  Вероятно са им внушили: Гласувайте за ДПС и ще получите пътя

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 48. 48 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#6] от "foxa5":
  Там ги хванаха с 140 000 лв. и се замълча.Даже после се произнесоха,че няма престъпление.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 49. 49 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#43] от "ungeheuer":Аз също не питам.Знам със сигурност как гласуват.Това е резултат от забраната ми да се гледа Слави,да се четат определени вестници....Израстнаха умни и културни деца.Сега сами не го гледат,че бул простак.Как да им възразя.На жена ми и купувам гласа...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Има нещо недоизречено в интервюто на този кмет.

  klimentm
 51. 51 Профил на hotentot
  hotentot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Метакстазите на ДПС се разрастват. Докато ги очакват в Родопите и Делиормана, те никнат в Северозапада. Там никой не ги подозира. И дали гласовете са купени, или просто фалшифицирани - така излиза по-евтино.

 52. 52 Профил на hotentot
  hotentot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ще ми се да попитам

  Какво стана с ХРИСТО БИСЕРОВ???

 53. 53 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#14] от "cinik":

  Андрешковците сред студентите съвсем не са малко...

 54. 54 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#52] от "hotentot":

  Пиши до главния Прокурор, той ще ти отговори...

 55. 55 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#44] от "cinik": Не се казва временен, а настоящ адрес. Избирателните списъци са по постоянен. За да гласуваш по настоящ трябва да подадеш заявление(може и по Интернет, ако имаш електронен подпис).

  http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/05/10/2296486_srokut_za_zaiavleniia_za_glasuvane_po_nastoiasht_adres/ 56. 56 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#55] от "fec32306340":

  Благодаря за указанията, значи опцията с електронния подпис си я има. Остава единствено, в рамките на 10-15-20 годишния си престой в София да вземеш най-накрая да се регистрираш някъде с настоящ адрес.

 57. 57 Профил на Писна ми
  Писна ми
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ПЕТ ПРИНЦИПА, КОИТО ЩЕ СТАБИЛИЗИРАТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ В БЪЛГАРИЯ. АКО ТЕ СА ПРИЛОЖЕНИ ЕДНОВРЕМЕННО И В ПАКЕТ, С ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ИЗГУБЕНОТО В СТРАНАТА ДОВЕРИЕ В ПАРЛАМЕНТАРИЗМА, А ОТ ТУК - И В ДЕМОКРАЦИЯТА.

  1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ - включително парична санкция за всеки, който не участва в избори, в които трябва да вземе участие като гражданин на България
  2. МЕРКИ СРЕЩУ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ - партии, чиито представители са доказано уличени в купуване на гласове, се отстраняват от участие в избори за определен (например десетгодишен) период.
  3. МЕХАНИЗЪМ ЗА ОТЗОВАВАНЕ - всеки гражданин на България, назначен на изборна длъжност, да може да бъде отзован, ако за това са се произнесли не по-малко от 50% от избирателите на база съответната квота, с която е направен избора.
  4. МАНДАТНОСТ - най-много два мандата за всички преки изборни длъжности - без изключение, включително и за народните представители
  5. ПРОГРАМНИ ПРАВИТЕЛСТВА - до стабилизиране на България на база общоевропейските норми и правила на икономически и обществен живот - провеждане на серия от парламентарни избори с определен мандат, като още при насрочване на изборите ясно са определят целите, които трябва да бъдат постигнати за мандата и задачите, които ще се решават за постигане на целите.

 58. 58 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1367 Весело

  [quote#43:"ungeheuer"]аз не разпитвам кой как гласува в семейството ми, мислех че е лично право [/quote]

  Някъде да съм твърдял, че разпитвам или, че не е лично право?

  I Want To Believe
 59. 59 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 442 Гневно

  Отдавна е ясно, че партиите в БГ лъжат и крадат народа!
  Но защо продължаваме да се хващаме, вместо да наложим мажоритарните избори?
  До кога ще продължава това?

 60. 60 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Да, подобни текстове са истинска изненада за мен. Не съм очаквал в малко селце да се провежда подобна дискусия и анализ на изборни резултати. Твърде оптимистично!

 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  Няма да се уморя да повтарям,че всичко,което ни се случва,че положението,в което се намира държавата,унижението,това,че сме винаги последни в Европа,всичко,всичко, се дължи на нашата безотговорност,на липсата ни на политическа култура и самочувствие.Ние не се научихме да поемаме отговорност за държавата си,търсим наивно някой да ни оправи и ходим за гъби,когато трябва да сме до урните.Няма на кого да се сърдим,освен на себе си.

 62. 62 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 605 Любопитно

  До коментар [#6] от "foxa5":

  Потулването на случая с Христо Бисеров е по-интересно! И по-неудобно за ДПС.

  Драконови закони ще оправят държавата!
 63. 63 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Която партия не подпише споразумине, че няма да прави коалиция с етнически и купен вот, не бива да се допуска в НС.

 64. 64 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Ей този Спасов ако се кандидатира за парламента ще гласувам за него.

 65. 65 Профил на ivanspasov
  ivanspasov
  Рейтинг: 5 Неутрално

  За коментара на № 46 - део : Не господине, не съм ходил по никакви Стамболийски! Бях на летището за да изпратя сина си на бригада в Англия, Защото тук нямам възможност да го издържам!!!
  Съжалявам, ако съм Ви разочаровал, но досега инструкции от никой не съм получавал и смятам така да продължа и в бъдеще!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK