Правосъдното министерство ограничава достъпа на районни съдии до новата им сграда

Методи Лалов - председател на Районния съд

© Красимир Юскеселиев

Методи Лалов - председател на Районния съдМинистерството на правосъдието е ограничило достъпана съдии и служители от Софийския районен съд (СРС) до новата сграда на бул. "Цар Борис III". Влизането ставало само след снемане на самоличността на магистратите.


Това стана известно по време на изслушването на председателя на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов във Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка със сградния проблем.


По думите му заместникът на Зинаида Златанова - Сабрие Сапунджиева, дори е заявила, че ако зависи от нея, съдиите и служителите нямало да влязат в сградата.


След като представи проблема, съдебният съвет подкрепи председателя на районния съд и прие становище, с което ще настояват Министерството на правосъдието да отстрани пречките и недостатъците при ползването на сградата и да се предприемат мерки по опазване на имуществото на съда.
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK