КТБ: Напрежението започна след блокиране на сметки, несвързани с Пеевски (обобщение)

Илиан Зафиров и Георги Христов, изпълнителни директори на КТБ, дадоха пресконференция по повод проведените разпити на нейни висши служители през миналата седмица и публикациите за междуособици между мажоритарният й собственик Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски

© Георги Кожухаров

Илиан Зафиров и Георги Христов, изпълнителни директори на КТБ, дадоха пресконференция по повод проведените разпити на нейни висши служители през миналата седмица и публикациите за междуособици между мажоритарният й собственик Цветан Василев и депутата от ДПС Делян ПеевскиШестима отговорни представители на КТБ са били разпитвани през миналата седмица, съобщиха от ръководството на банката, след като досега не беше известно колко са били. Те са били извикани в качеството им на свидители. Те са били призовани в същия ден (11 юни) и час, в който беше насрочено общото събрание на акционерите на КТБ.


Връчването на призовки беше нескопосано шоу. Трябваше да се покаже, че управителния съвет на банката го няма на събранието, защото е на разпит, разказа Христов.


На никого от призованите не е било предварително разяснено какъв е законният повод за тяхното призоваване.
Единствено по публикации в медиите можем да съдим, че става въпрос за регулярна проверка по широко тиражиран сигнал на неформалната организация "Протестна мрежа", обявиха от ръководството на банката на специална пресконференция, която се провежда в момента.


От банката посочиха отново, че не са иззети никакви документи. По време на разпитите пък служителите били питани по общообразователни въпроси, чиито отговори можело да се намерят в интернет.


В петък, 13 юни, в 10 ч. е имало опит за връчване на призовка на Цветан Василев, съобщи Любомир Денев, член на надзорния съвет на банката. Банката към момента е перфектно работеща институция. Нито ще съдим държавата на този етап, нито имаме такива намерения, допълни Денев.


Христов от своя страна също обяви, че банката ще съдейства на всички органи занапред. Той обяви, че от петък насам не са й били искани документи от никакъв правораздавателен орган.


От банката посочиха, че Цветан Василев е само един от акционерите на КТБ, макар и мажоритарен чрез дружеството си "Бромак" ЕООД, а институцията обслужва бизнеса на десетки предприятия, които генерират значителна част от БВП на страната.


Убива ли се длъжник


Кой убива длъжника си бе, хора, това е нелепо, заяви изпълнителният директор Георги Христов в отговор на въпрос, свързан с твърденията от миналата седмица, че мажоритарният акционер Цветан Василев е поръчал убийството на депутата Делян Пеевски. По думите на Христов напрежението между двамата е започнало заради две експозиции към "лица, които формално нямат нищо общо с Делян Пеевски".


"В резултат от това, че плащанията спряха, ние предприехме мерки за блокиране", посочи Христов.


Той обясни, че въпросните проблемни кредити са за общо около 25-28 млн. лева и те представляват 0.52% от кредитния портефейл на банката. Те са били отпуснати на "Булгартабак" и до преди месец са били редовно обслужвани.


Кредитите на Цветан Василев


В банката няма проблемни кредити, отпуснати на Цветан Василев или на други, свързани с него компании, обясниха още от КТБ. На въпрос за депозити и кредити на фирми на депутата Делян Пеевски Георги Христов посочи, че не му е известно като юрист Пеевски да има право да има фирми. Той посочи, че само знае за медийната империя, притежавана от майка му Ирена Кръстева. Наскоро Кръстева посочи, че е продала вестниците, сред които "Телеграф" и "Монитор".


Журналисти от тези вестници задаваха критични въпроси днес, с които се намеква, че отпускани от банката кредити на някои дружества после се дават на свързани с тях лица, намеквайки, че с такава дейност се занимават дружества на Цветан Василев.


Георги Христов посочи, че твърденията за отпускане на кредити на свързани предприятия са само в медиите и самата банка можела да проверява наличието на свързаност само чрез документи и го правела. Той отрече цитирани във въпроси на журналисти информация, че кредитната експозиция на дружества, свързани с Цветан Василев, към 2011 г. е около 1 млрд. лв., което надхвърля допустимите размери по закон за акционер на банката.


Репортери тъкмо от вестниците "Телеграф" и "Монитор", за които наскоро Ирена Кръстева обяви, че е продала, попитаха защо, след като е било обявено, че на пресконференицята ще присъстват представители на банковата асоциация, тях ги няма. Другият изпълнителен директор - Илиан Зафиров,  посочи, че се предвиждало от асоциацията да дойде Виолина Маринова, която е и директор на Банка ДСК, но изключително натовареният й график не позволил това.


В отговор на въпрос Христов обясни, че парите на държавните дружества в банката са около 10 - 15% на сто от кредитния й портфейл. От банката призоваха да не се надценяват парите на държавните дружества.


"Булгартабак" не взима вече заеми


"Булгартабак холдинг" и свързани с него дружества не взимат нови кредити, съобщи още Христов. Преди седмица стана известно, че Цветан Василев се опитва да смени ръководството на контролирания от Пеевски холдинг.


Като част от "напрежението" от последната седмица Христов посочи и сумата от 80 млн. лв., свързани с искането да не се разпределя печалбата на "Булгартабак холдинг". Искането е от страна на мажоритарния собственик, който е "някакво физическо лице", неясно дори за Комисията за финансов надзор, обясни Георги Христов.


В края на март стана известно, че 80% от активите на тютюневия холдинг са вече собственост на физическо лице от Лихтенщайн, чието име се крие зад регистрирана компания в офшорната зона.


Нямам данни за налични средства в банката на холдинга и неговите дружества, но ако имаше депозирани средства, нямаше да взима кредити, обясни Христов. В отговор на повечето въпроси, свързани с кредити и депозити на определени личности и дружества, той се позова на банковата тайна.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на today
  today
  Рейтинг: 829 Неутрално

  И какво са ги питали?
  - Работите ли в банката?
  - Ами да, работим.
  - Еми добре, работете си.

  Цялата работа е да се вдига медиен шум, в случая против банката, защо нямаше разпити как тази банка толкова време държеше голяма част от депозитите на държавните дружества?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 2. 2 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 535 Любопитно

  След толкова време,изведнъж полиция и прокуратура се задействат и го правят толкова публично.А ние трябва да повярваме,че това няма нищо общо с Пеевски и с това което каза един от шефовете на банката,че Пеевски има огромни кредити които е спрял да плаща?

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Прокуратурата като бухалка.Не очаквам някакво задълбочено разследване.Сигналът на Протестна мрежа може да се провери по документи.Какви свидетели разпитват?

 4. 4 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Тези оперети не са ми интересни вече .

 5. 5 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 1316 Весело

  Преди време спасяваха ПИБ от БГ мама. Сега ще спасяват КТБ АД от ПМ. Смях в залата.
  Търсете другите разковничето на проблемите.

 6. 6 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Да вземат да разпитат поръчителят - Пеевски - на тази оксиморонна пиеса.
  А след това да изпозаключат половината Прокуратура
  До живот!

 7. 7 Профил на dr.davidhunter
  dr.davidhunter
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Говори лошо за Дневник, че се хващат на евтините трикове на прасето...

 8. 8 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 465 Весело

  "На никого от тях не е било предварително разяснено какъв е законният повод за тяхното призоваване."

  Че защо да им бъде разяснявано? И какво да им бъде...като и полицията не знае какво да търси. Ако стане за "подготвяно убийство", стане. Ако не стане - заради протестната мрежа. Заради наводненията...Важното е да има новини и Европа да види как громим лошите. После ще пратим говорителите да обясняват, че по сигнал...И че рутинно в България се проверяват институции, фирми и граждани, ей така за спорта.

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 9. 9 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Изпълнителният директор на банката Георги Христов посочи, че всичко изговорено за банката в последно време е недопустимо за банкова институция.
  –––––––––––––
  А всичко, направено ОТ банката, допустимо ли е за банкова институция? Като например монополно положение на финансовия пазар при обслужване на бюджета, нелоялна конкуренция, невярно деклариране пред надзора, необезпечени и лоши кредити...
  С една дума - пирамида!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 458 Разстроено

  [quote#0:"банката"]"а тя самата обслужва бизнеса на десетки предприятия, които генерират значителна част от БВП на страната."[/quote]
  Поне си го признавате - хванали сте държавата за гушата!

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 11. 11 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  България, ще служители тръгне напред, когато започнем да разпитваме и служители на КГБ

 12. 12 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Извинявам се нещо се пейстна;

  България, ще тръгне напред, когато започнем да разпитваме и служители на КГБ

 13. 13 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1103 Гневно

  Вие сте позор!!! Оставка и затвор!!!

  (Прокуратура, правителство, комунисти и прочие мафиоти)

  Няма шики-мики.
 14. 14 Профил на chikostia
  chikostia
  Рейтинг: 233 Неутрално

  нали ви е ясно, че Пеевски не само, че няма намерение да връща едни пари, а напротив, иска да вземе направо главата на кредитора си - това не го прави добър, определено.

 15. 15 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ха, Икономедия, какво е чувството да сте от една и съща страна на барикадата с медиите на Пеевски?

 16. 16 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#13] от "Черен Гологан":

  Предполагам под комунисти и прочие мафиоти имаш предвид Б.Борисов, който направи чудеса за да бъде избран любимецът му Цацаров за главен прокурор.

 17. 17 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#3:"hodounski"]Сигналът на Протестна мрежа може да се провери по документи.Какви свидетели разпитват?[/quote]

  Разбира се, че може. На практика обаче ще стане ясна ролята на три правителства във възхода на тази банка. Затварянето на очите от страна на банковия надзор и набутването на парите на маса държавни предприятия там. Мен дриго ме притеснява. Не си ли дават сметка тези малоумници, че клатят банковата система. Очевидно заради дълговете на "мамка му и прасе" може да се жертва всичко.

 18. 18 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  А фактура за "Авансово плащане за поръчково убийство" не са ли намерили още?

 19. 19 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 402 Неутрално

  По фокус: „Става въпрос за проверка без да разполагаме с конкретна информация”, каза Зафиров като допълни, че въпросите зададени в Софийска градска прокуратура са били предимно от общ образователен характер, отговорите, на които спокойно бих били намерени в интернет.

  Прокуратурата....

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 20. 20 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#9:"Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!"]Като например монополно положение на финансовия пазар при обслужване на бюджета,[/quote]
  Човече, не знам, какво ти се върти в главата, като си написал тази глупост, но може да се направи много лесна справка на страницата на НАП и да се види, че нито една Териториална Дирекция не се обслужва от КТБ. Нито една. За местните данъци не знам, как е, но за републиканските това е положението.
  Така че, хайде по-внимателно с опорните точки. Някои от тях са лесни за проверка.

  Get Carter (Mike Hodges)
 21. 21 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Титаник потъва.
  Цветан Василев и Дудука да на грешния кораб.
  Какво ли ще стане когато и БНБ си свърши работата.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 22. 22 Профил на chikostia
  chikostia
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#15] от "buran":

  много добре зададен въпрос - кой сега е врага, свинята или мустака

 23. 23 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 490 Весело

  [quote#18:"1107"]А фактура за "Авансово плащане за поръчково убийство" не са ли намерили още?[/quote]
  За момента от Прокуратурата могат да предоставят само „намерена" след обиските проформа-фактура, тъй като, казаха, ставало въпрос само за намерение, което не се било осъществило.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 24. 24 Профил на mali13
  mali13
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "На никого от тях не е било предварително разяснено какъв е законният повод за тяхното призоваване" - и защо, нали имат право да знаят.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#1] от "today":

  Ама това са много лоши въпроси. Трябва да отговарят бат Серго и Боце, а те отговори нямат.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2018 Любопитно

  [quote#14:"chikostia"]Пеевски не само, че няма намерение да връща едни пари, а напротив, иска да вземе направо главата на кредитора си - това не го прави добър, определено.[/quote]

  До коментар [#14] от "chikostia":

  То така, ама защо банката му е давала кредити?
  Явно са си имали доверие?
  Или бъркам?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 27. 27 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  [quote#16:"svoboden"]Предполагам под комунисти и прочие мафиоти имаш предвид Б.Борисов, който направи чудеса за да бъде избран любимецът му Цацаров[/quote]

  До коментар [#16] от "svoboden":

  И Станишев, и Местан, и Волен ага.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 28. 28 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Подобен водевил като оня с Огнян Донев и Любо Пъпката. Малко пушилка и толкоз. И сентенцията :"Прост народ ,лабава държава." вече е "Няма съдебна система, няма държава."

 29. 29 Профил на iu
  iu
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Друга версия,че Цецоу е в чужбина и не се връща в България,защото тук му готвят покушение,точно обратно на това което се "пее" от казионните в хор,....подобно на Кюлев,Илия Павлов и т.н.Но има теч на информация и към двета лагера,Цецоу е избягал,а тук изпреварващо,всички от бойковите медии "изпльоскват" контрадезинформация за да покрият подготвения атентат срещу него.Затова сега Василев е в Европа,а не обратното.Все пак Цв.Василев е известна публична личност,"Интерпол","Европол"...ала бала,ако настояваха щяха да го върнат,но никой не го изисква."Свинята" е заложил картата..."блъф" с атентат срещу себе си,като зад него е цялата съдебна власт и служби,под опеката на Доган,предполагам и най-голямото посолство.Скоро имаше размени в менижмънта на футболния "Ботев", и баскетболния "Левски" което е знаково.Днес се говори за нов акционер от ДПС-"Водстрой 98" във футболния "Левски",не е ясно дали го води само Доган/Пеевски или зад ъгъла не се усмихва Боко,резултат от крепката дружба на двата баш бакана в задкулисието.

 30. 30 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#7:"Иван55"]С бързото спихване на балона за взаимните поръчвания все повече ме гложди подозрението, че всъщност тази сага е една съгласувана атака срещу банката. Кой какво би спечелил или загубил от фалита и? Замитане на следи или домогване до средствата на обслужваните фирми, или и двете?[/quote]

  Това коментирах вчера. Днес стискам палци за банката.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 31. 31 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Нека си припомним как се озовахме тук...Оставка, заплаха за убийство и...Звучи познато, защото Буда от парламентарната

  трибуна през февруари миналата година заяви, че Доган го е поръчал. Специален софтуер наречен "детектор на истината"

  разчете, че подаващият оставка премиер и сочения от него за най-добър политик готвят убийство съвместно и подготвят подходящата медийна среда с пълния монопол над версиите за случващото се. Извадете изводите с поредната оставка и героите, а след това не вярвайте...

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 32. 32 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#6:"tolex"]А след това да изпозаключат половината Прокуратура[/quote]

  Е защо половината, а не цялата? Съдебната система трябва не да се реформира, а разформирова и да създаде на ново по напълно различен принцип. Съдиите трябва да са обучени от немски и/или холандски юристи и да назначени след конкурс, и детектор на лъжата.
  Тотално изхвърляне на прокурорите, както е в Англия и използването на наети адвокати от държавата. Случайно жури от хора по знакови дела, които вземат крайното решение за изхода.
  Други мерки биха продължели прехода още 20 години.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 33. 33 Профил на Storm Of Change
  Storm Of Change
  Рейтинг: 1205 Весело

  Гледах я тази пресконференция на живо. Абе, май, май "Бугартабак" ще се окаже ябълката на раздора и всичко друго, което се изписа, е ала-бала.

  Разни хора - разни алкохоли!
 34. 34 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ..."напрежението между двамата е започнало заради две експозиции към "лица, които формално нямат нищо общо с Делян Пеевски".

  Лъсна Делянчо, лъсна и прокуратурата. Значи какво излиза - когато банката си иска парите, ти и спретваш разпити в прокуратурата... Де да го можеха това всички длъжници...

 35. 35 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Парлама! Това е думата, с която най - точно се описва всичкия този тюрлю - гювеч. Турцизмите използвам не случайно. Някакви имали фирми и холдинги, взимали били кредити от други някакви, дето пък имали банки. Обслужвали кредитите, ама другите щели да ги гърмят. Добре ,ама нали си имаме прокурори и милиционери, не успели с отстрелването. Глупости за наивници. целящи да изместят общественния интерес от истинския проблем - ОСТАВКАТА!

 36. 36 Профил на Венко Пройков
  Венко Пройков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Значи има вече версия, че Пеевски е застрашен от Цветан Василев. Накратко това е белег, че руските тайни служби ще го ликвидират, както след известна употреба ликвидираха Луканов и Илия Петров.

  Пушач (пуша лула и пури, никога цигари)
 37. 37 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  май това е причината-Цветан Василев се е опитал да смени контролния съвет на Булгартабак,дето прасцо си го има зе негов-следва империята на прокуратурата отвръща на удара.

 38. 38 Профил на mali13
  mali13
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Може да има напрежение, както казват, но това за убийството си беше измислица.

 39. 39 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "По време на разпитите пък служителите били питани по общообразователни въпроси, чиито отговори можело да се намерят в интернет."

  Интересно, защо са ги викали на разпит точно в деня и в часа, в който е имало насрочено общо събрание на акционерите и това е било известно? Даже на молбата им разпита да се проведе в същия ден, но в по-късен час, от прокуратурата отговорили "не става". Толкова ли не са могли да зададат "общообразователните" въпроси в друг ден и час? Тук има нещо...

 40. 40 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 571 Неутрално
 41. 41 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#7] от "dr.davidhunter":
  Вие какво?
  Ще се месите в редакционната политика на Дневник?
  Те си спазват указанията за провеждае на правилната редакционна политика , и това е тяхно право

 42. 42 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  цацаратурата вече открито изпълнява най-древната професия.

 43. 43 Профил на Dimitar Kanariev
  Dimitar Kanariev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Хммм...? Дългата ръка на батето застигна и Иво. Щото турците са много прагматични и техния интерес е само в близък хоризонт. Новата управленска коалиция (за сега) е ясна: РБ (на Иво и Росен) и ДПС (дори неофициално като среден златен пръст) ...остава само "неясно" решението на Бойко, но дори и да спечели сам мнозинство е невъзможно да игнорира сокола.

 44. 44 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#21] от "lazy_and_sleepy":

  Лейзи, не бих заложил на Пеевски в тая сага - той и по размери си е цял Титаник, душко, а е ясно какво му се случи като се сблъска с айсберг Много си повярва мамин прасчо и още повече се изхвърли... Цял народ чакаме с нетърпение трагичното му потъване

 45. 45 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ''той се позова на банковата тайна.''

  Акибиците тук си проветряват .....клавишите само.

 46. 46 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Цветан Василев вече ми е симпатичен.

 47. 47 Профил на petrov_pv
  petrov_pv
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#32] от "The sphere":

  Предлагам Европейският Съюз да назначи във всеки областен град по 1 съдия, 1 прокурор и 5 полицаи, които да работят по европейското законодателство. Всичките те да бъдат командировани от Европа. Заплатите ще си ги взимат от бюджета на правосъдното министерство, за сметка заплатите на нашите търтеи /юрист-хотелиери, юрист-малоимотен, юрист-крайно нуждаещ се и други подобни юристи-../

 48. 48 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Теглете си парите оттам.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 49. 49 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#47] от "petrov_pv":

  Недей така, брато... За нула време ще ги "развратим"! Сега поне имаме опция нашата правораздавателна система като се олее, да се жалваме в европейския съд за правата на човека.

 50. 50 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#48] от "Thermobee":

  На теб Делянчо ли ти плаща?

 51. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#48] от "Thermobee":

  Ей са ше те изядат... Пък и модераторът ще се включи...


  До коментар [#50] от "abygale":

  Ей го и първия...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 52. 52 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тони!":

  Надявам се да не съм последния, брато... Не ти ли става ясно какво цели прасанчо и подопечните му, та и уж интелигентен човек като теб му припява?

 53. 53 Профил на black_and_gold
  black_and_gold
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Не виждам защо част от управителния съвет на КТБ трябваше да отговаря и на въпроси за Цветан Василев, по повод обвиненията срещу него за убийства и други подобни безумия от последните дни? Но, както и да е. Все пак тези двамата наистина могат да носят отоговорнсот с твърденията си само за КТБ и нейната цялост. Предполагам, че Василев ще даде официално изявление по-натам, ако не осъди преди това Пеевсеки за клвета. Честно казано темата започна и да се позичепрва, а мен ме дразни че се отмества общественото внимание от основната тема - Оставка и нови избори.

 54. 54 Профил на black_and_gold
  black_and_gold
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#42] от "хм":

  Ахаха, о да. Ама нали помниш на кой беше израза "ти си го избра.." и КЪМ КОГО беше оттправен...

 55. 55 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 490 Любопитно

  [quote#53:"black_and_gold"]Предполагам, че Василев ще даде официално изявление по-натам, ако не осъди преди това Пеевсеки за клвета.[/quote]
  Как да го осъди, като нали пак български съд ще трябва да гледа делото?

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 56. 56 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 402 Весело

  Балкански ни работи!
  Кой какъв е в този цирк не знам. Едно е ясно, делят се много пари и непозволени средства няма.

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#52] от "abygale":

  Доста трудно ще ме обвиниш да припявам на Пеевски. Неговата същност не променя същността и на банката. Нека не се втурваме в един черно-бял режим - цялата им бивша групичка е една гнила ябълка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на chikostia
  chikostia
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#53] от "black_and_gold":

  напълно си прав - оставката е по-наложителна

 59. 59 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#44] от "abygale":

  Единственото, което ми дава надежда, че гудето ще стане на паржоли и факта, че е много прост, но обективно погледнато в момента е много силен.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ако имахме работеща съдебна система, и Цветан Василев и Пеевски трябваше да търкат наровете в затвора. Докато не се изясни кой с какви пари е започнал бизнеса си и да излезе на светло произходът на парите им, няма да има справедливост в тази страна.Аз съм за експроприиране на незаконно придобитото имущество.

 62. 62 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Губещия е Пеевски в дългосрочен план защото го осветиха.......... В близък план кой ще е губещия ще разберем днес след излизането на Пеевски от разпита му в следствието.......

 63. 63 Профил на olivia14
  olivia14
  Рейтинг: 402 Неутрално

  КТБ пое и Петрол Холдинг, част от която е и авиокомпания Еър Лазур. Банката продаде самолетите. Служителите са без заплати от месец ноември 2013 г. На служителите не са превеждани социални, здравни и всякакви осигуровки към НАП и НОИ от месец април 2013 г.
  Повечето служители са съкратени без да им бъдат изплатени обезщетенията съгласна закона. За справка - делата в СРС.
  Много лоши модели на управление.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Кой убива длъжника си бе, хора" - ми мафията бе, бате, мафията.

 66. 66 Профил на positive999
  positive999
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "...От банката посочиха отново, че не са иззети никакви документи. По време на разпитите пък служителите били питани по общообразователни въпроси, чиито отговори можело да се намерят в интернет..." И от банката са смешни и от другата страна на цирка е смешно. Но в общия план ми се стъжни от глупостта на безсъдържателната гротеска. Тези хора са поставени да въртят в полза на Човека, а то сега излезло, че искали и да му правят поръчка. Няма такава драма, драги зрители. #Оставка#

 67. 67 Профил на black_and_gold
  black_and_gold
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#63] от "olivia14":

  Вас ви срещнах, като мнение и то абсолютно същото, и в Оффнюс. Какво точно целите?? Банката и без това е достатъчно компроментирана, с това си изказване нищо не постигате. КТБ придоби Петрол Ходлинг от началото на тази година - след погрома, който претърпя дружеството в следствие на поредица от неправилни и нефектини "модели на управление" от Ершидов и предшественици. Така, че заплатите от миналата година не са били отговорност на КТб. За продаването на самолети, не съм чувала такова нещо, но след като се е налжило, това е изцяло в правото на новите собственици - съкращение на разходи. Така, че тепърва ще става ясно, как още ще се преструктурира Петрол Холдинг и какво ще му се случва занапред, а подобни акции в стил копи-пейст са ни отданва познати.

 68. 68 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Не разбирам защо продължават да се тиражират глупости!
  Човек с оборотните пари на Цветан Василев, ако наистина е искал да поръча Делянчо, отдавна поръчката да е изпълнена, с посредничеството на трети лица извън България, от професионалист чужденец, който по осигурен канал от други чужденци моментално ще е напуснал страната. И нямаше да разчита срещу 50 000 лева ?! да получи от охранителите му информация за маршрутите по които прасчо се придвижва ами щеше да си опече сам работата и да си я свърши - чисто и бързо!
  Ей, те Кенеди убиха и така и нищо не се разбра, та наш ли прасчо?....

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 69. 69 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Зад Василев стоят руски и катарски капитали, няма да е лесно на човека който стои зад Пеевски, въпреки че както изглежда командори цялата прокуратура.
  А иначе и двамата са за затвора де, ама няма кой да ги вкара.

 70. 70 Профил на chikostia
  chikostia
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#68] от "300g":

  да, Пеевски би могъл да бъде гръмнат от километри - все пак е 350 кила чисто свинскоправ си Това са глупости

 71. 71 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#21:"lazy_and_sleepy"]Титаник потъва.[/quote]
  А ти си му застраховател и ще плащал от джоба си един фалит на КТБ. Защото влоговете до 200 х. лв. са гарантирани от нарочен фонд (разбирай бюджета). Така че не бързай да се радваш на срутването на която и да е банка, защото сметката ще я платиш ТИ!

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 72. 72 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 538 Неутрално

  и кво стана ся-Пеевски и Боко най-накрая се разкриха че играят комбина -чрез фирмата Водстрой 98 взимат т.нар. отбор на народа!!! Нали ДПС и ГЕРБ се гласят да уптравляват заедно и засеага първо се заеха да спасят любимия си тим.
  ФК Левски -отборът на ДПС!

 73. 73 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#72:"cocco"]и кво стана ся-Пеевски и Боко най-накрая се разкриха че играят комбина -чрез фирмата Водстрой 98 взимат т.нар. отбор на народа!!! [/quote]Отдавна се знаеше, че пиенето на кафе не е просто пиене на кафе

 74. 74 Профил на chikostia
  chikostia
  Рейтинг: 233 Неутрално

  че доволно говорене на глупости виждам в коментарите досега. Какви ли не манипулации, слухове, мълвене...нима се мислите за толкова големи разбирачи? Защо не промените съдбата на България? Напишете нещо за Орешарски, който ни затри, а?

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9137 Неутрално

  Колкото повече чета,толкова повече нищо не ми е ясно.Само знам,че такива като Пеевски и Цветанов нямат място в бизнеса.Мястото им е там,където не могат да пречат.И не само тяхното.

 76. 76 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#65] от "dutch":
  Хау.
  Ако дължиш прекалено много, прекалено дълго, а накрая преценят че няма от къде да ги върнеш, те убиват поне за назидание на останалите.
  Иначе всеки ще взема и няма да връща.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 77. 77 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#67] от "black_and_gold":
  Ершов. Денис. И Митко Събев. Това бяха дълги години собствениците на Петрол.
  Съгласен съм, че е опасно да се клати банка с размерите на КТБ, пък и друга да е.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 78. 78 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Всичко е цирк за канонизиране на Пеевски.

 79. 79 Профил на rosy_rosenthal
  rosy_rosenthal
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Как пък нито един от тези импотентни журналисти не се сети да попита как Цв. Василев, като кредитор, е искал да сменя управителния съвет на длъжника му, т.е. на Булгартабак? Как стават тези работи. Означавали това че си е отпуснал кредит сам на себе си?

 80. 80 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 723 Весело

  Аз, като един скромен страничен наблюдател, стигам до извода, че дръндарската икономическа школа не е последвала един стар локален принцип:
  Преди да лапнеш някое и друго чуждо говно, премери го на задника си. Дали пък ще го изкараш, колкото и тлъсто да ти е оръдието.
  Ама, когато си посредствен продукт на откачалките от ДС, как да мислиш реално по традиционно народен ноухау?!?

  Navigare Necesse Est
 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Другарите комунистически тролове, които до вчера възхваляваха Цацаров ,сега са много възмутени от действията на прокуратурата по отношение на любимата им банка-кърмилница. Какви вопли на възмущение, какво чудо ! Сега ще си изсърбате докрай попарата на коалиционния си партньор, с когото се мляскахте по митингите.

 82. 82 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Значи, както политиката съсипва бизнеси, така и бизнеси съсипват политики!

  goblenka
 83. 83 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3167 Весело

  Като гледам така, надничарите още не могат да решат с прасето ли са или са с мустака. Дат ис дъ куешчън.

 84. 84 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 922 Неутрално

  До коментар [#7] от "dr.davidhunter":

  Триковете на се на Пеевски а и защо да не информират какво става.Ако не пишат ще се каже ,че Дневник взима страна.

 85. 85 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 922 Весело

  И да кажат за харчовете около анти -протестите ,за да знаят новите "управляващи' колко ще им струва ако речат да си слгат кой ,където...
  Не друго ами да си направят сметката о'време.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK