Огнян Минчев: Оздравяването минава през редуциране на ДПС

Огнян Минчев

© Юлия Лазарова

Огнян МинчевОздравяването на българската политическа сцена преминава през редуцирането на ДПС до мащабите на неговото реално етнополитическо влияние, като втората част от тази задача, разбира се, е освобождаване на българските турци и българските мюсюлмани от монопола на Ахмед Доган и неговата политическа и корпоративна йерархия и позволяването на българските турци и мюсюлмани да се ползват от благата на демокрацията, от които етническите българи се ползват от 1989 г. насам."


Това заяви в интервю за "Фокус" политологът Огнян Минчев по повод решенията на консултативния съвет при президента, на който беше решено предсрочните парламентарни избори да се проведат между 28 септември и 12 октомври.


Според него ДПС е набъбнала до степен, в която контролира решаващ брой активи както на държавата, така и на националната икономика, и "докато се съхранява тази уродливо набъбнала роля на ДПС в българската политика, не можем да очакваме създаване на национално отговорно правителство, което да преследва отговорна национална политика".
На въпрос дали е възможно ГЕРБ да успее да спечели пълно мнозинство в следващия парламент, той казва: "Това би могло да се случи, разбира се, в рамките на една успешна кампания за ГЕРБ, но на този етап не може да се каже със сигурност дали това ще се случи или не. По-скоро ще има относителна победа на ГЕРБ и ще се наложи създаването на определена коалиция, чийто състав ще зависи от представянето на останалите политически сили."


Според него БСП е в една изключително тежка криза. "По всяка вероятност ще бъде проведена сесия на конгреса на БСП, на която сесия те ще се опитат да спасят по някакъв начин положението, да изведат ново ръководство и т.н. Но като цяло БСП за пореден път е на власт, за пореден път закономерно се проваля и за пореден път нормалното очакване на следващите избори е тя да се представи недобре, на долния праг на своите възможности, въпреки мобилизацията, която ще се опитат да осъществят", смята още политологът.


По думите му не бива да се забравя, че този път за разлика от май 2013 г. няма кой да да подари 200 000 гласа на БСП, защото "ДПС ще си ги пази за себе си". "Така че второто очакване на изборите е относително лошо, в смисъл на ниско ниво представяне на БСП. Големият проблем на българската политика е непрекъснатата експанзия на корпоративно-политическата структура, наречена "Движение за права и свободи", наричано иронично от някои наблюдатели "Движение със свободи" само", коментира политическата ситуация Минчев.


Според него "Атака" се е представила възможно най-лошо на последните избори от началото на своето съществуване. "Колаборационизмът на "Атака" с ДПС и БСП през последната година на практика отчужди от партията решаваща част от нейните избиратели, остава да се види дали Сидеров ще може да си върне част от тях. Що се отнася до "България без цензура", това е един корпоративен проект, който има статута на ГМО политически проект. Тази партия постигна впечатляващ резултат на европейските избори с огромно количество инвестирани пари."


Минчев добавя: "Ще видим дали съпоставимо количество пари ще бъде инвестирано и в нейната предизборна кампания за парламентарните избори, което ще определи и възможностите й да се представи на тези избори по по-добър или по-семпъл, по-ограничен начин."


По думите му относителният успех на Реформаторския блок на европейските избори предполага той да бъде засилен, да бъде стабилизиран и да се представи поне на същото равнище на предстоящите парламентарни избори въпреки вътрешните разделения, които съществуват там, и периодично се засилват и намаляват.


Политологът смята, че изборът на дата за изборите наесен е "в рамките на разумния избор, защото опитите да се пробутат летни избори бяха или безумни, или прекалено непочтени поради простата причина, че никой не провежда избори през лятото, когато хората са ангажирани и на практика пред урните се озовават минимален брой избиратели." Според него е било важно да се уточни и датата на оставката, защото "в последните дни видяхме толкова много скокове и салто морталета от страна на управляващите понастоящем България, че техните устни ангажименти не създават вече никакво доверие".


Минчев определи като глупости предложението служебният кабинет да бъде съгласуван или съставен с партийни квоти спрямо резултатите от евровота. "За това правителство отговорност носи президентът и президентът назначава хората в него. Политически сили, участващи в служебен кабинет – това е оксиморон, това е "дървено желязо"."

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Да де - да престанат комунистите да правят коалиции с тях и като не влезнат няколко пъти в управлението ще секнат мангизите от краденото във властта.
  Това важи за всички политически сили, но най -много за червените тиквеници.

 2. 2 Профил на anthony68
  anthony68
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Интерсни избори ни очакват. И още по-голяма нестабилност.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3195 Неутрално

  Много сложно бе Оги.Електронно гласуване,мажоритарен избор с преференция и поте 70% гласували.След четири такива избора,БСП и ДПС ще се редуцират до санитарния минимум.

 4. 4 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 336 Неутрално

  ако разбирам правилно , предлага се една партия на етнически принцип? браво.....

 5. 5 Профил на emiromar
  emiromar
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Оздравяването минава през изпаряването на ДПС !

 6. 6 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Редуциране трябва да се замени със заличаване.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 7. 7 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2823 Неутрално

  "Но като цяло БСП за пореден път е на власт, за пореден път закономерно се проваля и за пореден път нормалното очакване на следващите избори е тя да се представи недобре, на долния праг на своите възможности, въпреки мобилизацията, която ще се опитат да осъществят"

  За съжаление има достатъчно наивници, които за пореден път ще гласуват за БСП. Единственият начин да бъдат преборени е високата изборна активност.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 8. 8 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ами въведете електронното гласуване и ще ги редуцирате до 1 милион гласа.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 9. 9 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Сигурно е така. Това, което наблюдаваме обаче в последно време е редуцирането на държавата от страна на ДПС. Държавата е редуцирана до придатък към бизнес интересите на движението.

 10. 10 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Любопитно

  Махнете 4-процрнтовата бариера и ще видите как бързо ДПС ще се "българизира" на н-броя фракции

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 11. 11 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Като гледам как повечето хора дори не смеят да говорят,че Ахмед Доган стои за всичко а повтарят Пеевски това,Пеевски онова.Не съм оптимист,че скоро ще има редуциране властта на ДПС.

 12. 12 Профил на vainooo
  vainooo
  Рейтинг: 442 Гневно

  Искам електронно гласуване!

  Дневник, дневнииииик, дневник!
 13. 13 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 608 Неутрално

  ДПС си е грешка на прехода . Ще трябват доста усилия за да се възтановят щетите .

 14. 14 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Най.вероятният изход от изборите е - ГЕРБ 40 процента, ДПС -18,
  ББЦ -15, БСП-12, РБ-8....Атака-2процента и 6 десети

 15. 15 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Разсъжденията са правилни. Но ДПС е рожба на много интереси и трудно ще бъде минимилизирано влиянието й.

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  какво отключи катарзиса у минчев . чий ли беше бронебойния патрон разколебал вярата му в партията .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Така е , но зад ДПС стоят БСП и Атака. И ще стоят и в бъдеще, въпреки театрото което играят.И трите са скачени съдове.

 18. 18 Профил на pavaroti
  pavaroti
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Всъщност ДПС има ли работа в българската политика.

 19. 19 Профил на Писна ми
  Писна ми
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ПЕТ ПРИНЦИПА, КОИТО ЩЕ СТАБИЛИЗИРАТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ В БЪЛГАРИЯ. АКО ТЕ СА ПРИЛОЖЕНИ ЕДНОВРЕМЕННО И В ПАКЕТ, С ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ИЗГУБЕНОТО В СТРАНАТА ДОВЕРИЕ В ПАРЛАМЕНТАРИЗМА, А ОТ ТУК - И В ДЕМОКРАЦИЯТА.

  1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ - включително парична санкция за всеки, който не участва в избори, в които трябва да вземе участие като гражданин на България
  2. МЕРКИ СРЕЩУ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ - партии, чиито представители са доказано уличени в купуване на гласове, се отстраняват от участие в избори за определен (например десетгодишен) период.
  3. МЕХАНИЗЪМ ЗА ОТЗОВАВАНЕ - всеки гражданин на България, назначен на изборна длъжност, да може да бъде отзован, ако за това са се произнесли не по-малко от 50% от избирателите на база съответната квота, с която е направен избора.
  4. МАНДАТНОСТ - най-много два мандата за всички преки изборни длъжности - без изключение, включително и за народните представители
  5. ПРОГРАМНИ ПРАВИТЕЛСТВА - до стабилизиране на България на база общоевропейските норми и правила на икономически и обществен живот - провеждане на серия от парламентарни избори с определен мандат, като още при насрочване на изборите ясно са определят целите, които трябва да бъдат постигнати за мандата и задачите, които ще се решават за постигане на целите.

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3166 Весело

  ... Политологът смята, че изборът на дата за изборите наесен е "в рамките на разумния избор, защото опитите да се пробутат летни избори бяха или безумни, или прекалено непочтени, поради простата причина, че никой не провежда избори през лятото ...

  Видният отвсякъде корифей по нАучен капитализъм и новопокръстил се кейнсианец би ли бил така добър да ни светне що за изключение са Евроизбори 2009, на 7 юни ; Парламентарни избори 2009 - на 5 юли; Парламентарни избори 2013 - бяха насрочени за 7 юли, но ги изтеглиха за средата на май, че на всички им отърваше да са по-скоро?

  Оги да си пие гинкобилобата! Явно му е време!

 21. 21 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#1] от "SSS":
  Не са само коалициите с тях. Процесът ще е дълъг и труден. ДПС са пуснали пипалата си навсякъде - съдебната система е превзета от Доган, голяма част от обществените поръчки отиват традиционно към обръчите на Доган (дори и през управлението на Борисов), местната власт в смесените райони е в ръцете на Доган, тютюна, горите и т.н... Всичко това трябва да се пресече!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 22. 22 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Komunistite(DS) sazdodoha DPS, za da sabotirat prehoda. Edan absolutnio etnicheska partia, i.e., protivokonstituzionna. Znaeha, che izbirateli i shte glasuvat sa tiah nezavisimi kakvo praviat. Uspiaha. Ravnostmetkata- obezkarvena Bulgaria, stotitise hiliadi bulgaria izvan stranata. Mizeria, bezzakonie i lipsa na perespektiva v Bulgaria. Ironiata e, che DPS moje bi ste doprinese za stopiavaneto na BSP(BKP). Sled tova i dvete bi triabvalo da izcheznat. Dano!

 23. 23 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  "Според него ДПС е набъбнала до степен, в която контролира решаващ брой активи както на държавата, така и на националната икономика,"

  И настоящата цел на тази уродлива медуза в момента е КТБ!

 24. 24 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Що се отнася до "България без цензура", това е един корпоративен проект, който има статута на ГМО политически проект. Тази партия постигна впечатляващ резултат на европейските избори с огромно количество инвестирани пари."

  След като някой инвестира огромно количество пари в такава ,,партия" направо ме е страх да си помисля какви пари очаква да измъкне (да се чете открадне) ако дойде на власт.

 25. 25 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  Уви прекалено дълго продължи разрастването на корпорацията ДПС!

  klimentm
 26. 26 Профил на guinness1
  guinness1
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Огняне,Огняне...като знаем кой партньорски посланик е заченал ДПС,и от къде ти плащат,се чудя тва дето го казваш,мислиш ли го.Ама кат си казал "А",кажи и "В",да знаят всички кой създаде ДПС,за да могат всички да си обяснят ролята им в политиката.

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3166 Весело

  [quote#3:"chicago514"]Много сложно бе Оги.Електронно гласуване,мажоритарен избор с преференция и поте 70% гласували.[/quote]
  Само едно се чудя ...
  Какво ще да е туй хем мажоритарен избор - хем с преференция?
  Някакви навици от последното гласуване ли искате да затвърдите?

 28. 28 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#14] от "bizon":

  Ако гласуват 60% от избирателите резултатите ще са : Герб 52-53%, БСП 12-13% , ДПС -7-8% , РБ 6-7% и другите не минават 4% бариера !

 29. 29 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Задължителното гласуване е в полза на БСП, затова ГЕРБ обезумяха и се отказаха. Те искат реално да мине само електронното, защото там могат да се фалшифицират стотици хиляди гласа.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 30. 30 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Много добре казано. Трябва да се преосмисли сериозно ролята и влиянието на ДПС в политиката. Ако това вече въобще е възможно на този етап.

 31. 31 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Весело

  [quote#28:"adze"]Ако гласуват 60% от избирателите резултатите ще са : Герб 52-53%,[/quote]
  Трябва да пиеш повече лекарства

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 32. 32 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#28] от "adze":

  Невъзможно е 60 процента да гласуват, иначе е вярно това, но надали повече от 45 -50 процента ще гласуват

 33. 33 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 931 Любопитно

  [quote#14:"bizon"]Най.вероятният изход от изборите е - ГЕРБ 40 процента, ДПС -18,
  ББЦ -15, [/quote]
  А ако на бюрека му секнат парите? 1,5%, или 0,5% за BG WC? Или такъв сценарий не съществува в опорните точки да дудучетата?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 34. 34 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#18:"pavaroti"]Всъщност ДПС има ли работа в българската политика. [/quote]

  ДПС, в този му вид и ръководство бе регистрирано през 1990 г от единствената тогава партия БСП

 35. 35 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#26:"guinness1"]Огняне,Огняне...като знаем кой партньорски посланик е заченал ДПС,и от къде ти плащат,се чудя тва дето го казваш,мислиш ли го.Ама кат си казал "А",кажи и "В",да знаят всички кой създаде ДПС,за да могат всички да [/quote]


  Бабуваха двама посланници - единият дожъл от югоизток, а другия от североизток

 36. 36 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#34] от "Петър Иванов":

  Ле-ле, ама наистина ли? Че СДС и кой го регистрира, докато баце Бойко си вардеше партийната книжка, а Костов работата като преподавател по политикономия?

  ДПС ги регистрира българският съд с малко по-друго име. След това депутати от БСП поискаха от КС забрана за движението, а съдиите от квотата на СДС и Желю гласуваха против и така с равен брой за и против беше отхвърлено искането.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 37. 37 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 931 Любопитно

  До коментар [#29] от "др. Иванов":
  [quote#29:"др. Иванов"]Задължителното гласуване е в полза на БСП, [/quote]

  Що така мислиш бе, другарю? Щото така ще имате повод да изкарате всичките червени пенсионери на носилки, за да пуснат червената бюлетина? С лозунга-Партията се грижи да не ви спрят пенсията ако не гласувате, АМ?!?

  Щото мургавите 'можеш ги накараш да гласуват само с пари, тях закон (в случая за задължително гласуване) не ги лови!

  До коментар [#29] от "др. Иванов":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 38. 38 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2367 Весело

  “...позволяването на българските турци и мюсюлмани да се ползват от благата на демокрацията, от които етническите българи се ползват от 1989 г. насам.”

  Минчев се е изказАл като Шекспир!
  Остава да каже на колко души от въпросния електорат това изречение говори нещо?! За р@заните изборите са курбан + тениска и шапка вкл. гастроли с едни важни хора, които ги дават по телевизора... Силно се съмнявам в Рибново някой да си зададе въпроса, за кого да гласувам. В този смисъл, може да се твърди, че и гласовете не са техни, затова са си безгласен електорат! М@нгалите поне са твърдо комерсиализирани и ще си загубят бизнеса...

  I Want To Believe
 39. 39 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1412 Любопитно

  Атака е свирена - Волен осиротя.
  Атакистите ще гласуват за Бойко - от - до.

  Жената е покана за щастие
 40. 40 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Много е прав Огнян Минчев. Ако ДПС не се редуцира до етноса си и не се отърве от влиянието на зловщия Ахмед Доган ,трябва да поискаме от Европейския съюз да забранят със закон двойното гражданство за европейците с гражданство на държава извън Европейския съюз. Само тогава тези не говорещи и не разбиращи "български "турци с турски паспорти гласуващи за ДПС ще загубят правото си да ни решават съдбата .

 41. 41 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Логиката на г-н Минчев е грешна!

  По същата тази логика значи на Дясното му е спукана работата!

  Защото 1.5 милиона души (20.4% от населението) живеят под прага на бедността, с доход от 215 лева на месец!

  Следващите 2.5 милиона души (34.2% от населението) живеят под минималната работна заплата, с 340 лева на месец!

  Следващите 2.3 милиона души (31.5% от населението) живеят под екзистенциалния минимум от 585 лева на месец!

  Само последните 1 милиона души (13.7% от населението) живеят с повече от 585 лева на месец!

  При 6.6 милиона, имащи право на глас, и при тази бедност и безработица Лявото би трябвало да има абсолютно мнозинство.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  [quote#31:"Митко Василев"]Трябва да пиеш повече лекарства[/quote]
  или поне по-малко градуси

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Оздравяването минава през специална диета, на хора, които от 1/4 век все ни ръсят мозък, а ние все затъваме ли затъваме?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 44. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2567 Неутрално

  ГЕРБ и Реформаторите трябва ясно да заявят че един от основните им приоритети при спечелване на изборите и да направят промени облекчаващи закона за референдумите и да свикат референдума за който 500 хиляди граждани се подисаха. Броят на подписите необходими за задължително свикване трябва да е не повече от 200 хиляди и референдумът да бъде свикван с някой от трите основни избора без да има изискване за активност. Щом парламента може да се свика с 10% активност откъде накъде ще има изискване за референдума.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Етническа партия няма място в българската политика,особено турска.Колкото и български еничари да привличат,няма да заблудят никого.Те са мафия и обръч от фирми,не са никаква партия.

 46. 46 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  ДПС буквално преяде с власт, защото все се намира някой лаком да се коалира с тях, и те с чуждия мандат правят каквото си искат, и после другите носят негативите.
  Лакомото дупе - **** ****!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5112 Любопитно

  [quote#20:"xm..."]Парламентарни избори 2009 - на 5 юли[/quote]
  А ти изпи ли си гинко билобата? Защото тогава пак на власт бяха комунистите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 48. 48 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Весело

  [quote#36:"др. Иванов"]ДПС ги регистрира българският съд с малко по-друго име. След това депутати от БСП поискаха от КС забрана за движението, а[/quote]


  И като е така,
  вие от БСП-то сте вече 25 г д...пе и гащи с ДПС.
  Иванов, много те харесвам като хитруваш. Правиш го като впародия.

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  [quote#0:"Огнян Минчев"]"България без цензура", това е един корпоративен проект, който има статута на ГМО политически проект. Тази партия постигна впечатляващ резултат на европейските избори с огромно количество инвестирани пари." [/quote]
  Съмнявам се, че на извънредните избори "България без цензура" ще успее да постигне подобен резултат!
  Първо, защото вече станаха известни редица тайни съзаклятия между Бареков и прекалено богати и властови фигури, които разбиха ореола на борец за честност и справедливост, който бараката се опита да си създаде.
  Второ, защото тази ужпартия все пак трябва да заеме някаква позиция в политическата скала, а да кажеш че си ляв или десен неминуемо води до загуба на поддържници…...

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Според него ДПС е набъбнала до степен, в която контролира решаващ брой активи както на държавата, така и на националната икономика, и "докато се съхранява тази уродливо набъбнала роля на ДПС в българската политика, не можем да очакваме създаване на национално отговорно правителство, което да преследва отговорна национална политика".

  Това се знае и е абсолютно вярно. Но как ще се редуцира тази уродливо набъбнала роля на ДПС. Тази партия по всички правила е незаконна. Няма такава в нито една държава член на ЕС, нито пък в която и да е нормална държава, освен в Македония, Босна и Херцеговина, Косово. С една дума балкански синдром, който обикновено е свързан с етническо напрежение.

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Весело

  [quote#41:"socialen"]При 6.6 милиона, имащи право на глас, и при тази бедност и безработица Лявото би трябвало да има абсолютно мнозинство.[/quote]
  Хе-хе!
  Кое ляво? Къде е то?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Имам няколко въпроса към този тюфлек!!!
  Ами, Оги-Боги какво ще кажеш за другите напълно етнически партии като БСП, ГЕРБ, Атака и др?
  Те не са ли, много по-етнически от ДПС - ЕООД?
  Тях какво ще ги правите?
  Туршия, или тюрлю гювеч!?!?

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 53. 53 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 658 Весело

  "На въпрос дали е възможно ГЕРБ да успее да спечели пълно мнозинство в следващия парламент, той казва: "Това би могло да се случи, разбира се, в рамките на една успешна кампания за ГЕРБ"

  Нееее, този отдавна го подозирам че нещо в кафата му е дало на късо, но фантазиите му наистина нямат край.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 54. 54 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 713 Неутрално

  ДПС е само дъщерна фирма в корпорацията БКП/БСП/ДС/КГБ. Регистрираха я с идеята да отнемат от набиращото инерция СДС, гласовете на българските турци. Потъпкаха закона безцеремонно, по комунистически. Цялото ръководство от ДС. Структорите от районните комитети на БКП. В началото милиционерите работеха само за заплата, по убеждения, но трябваше да се сваля правителството на Филип Димитров и да се отпочне големия грабеж/ Беровото управление, 1993г./.Нужна бе по сериозна мотивация и комунягите поразвързаха кесията. Доган и подопечните му захлебиха. Пък и им се услади. Съградиха фирми, холдинги, обрачи, комисионни, проценти. Пожелаха министерства. Получиха. Колелото се завъртя. Дисциплината и единоначалието/ за разлика от БСП, където всеки краде, колкото може/, ги направи приказно богати. Днес купуват гласове, а с тях получават и повече власт, която да превръщат в пари. Според мен това им качество е забелязъл и Путин, и вероятно Доган е неговия човек в Булгаристан.

 55. 55 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#50] от "baxter":

  Ей, ако остане на вас, нас "другите" в газови камери ще ни пратите,нали!?!?

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Любопитно

  [quote#55:"bedniaka"]Ей, ако остане на вас, нас "другите" в газови камери ще ни пратите,нали!?!? [/quote]
  Къде видя "газови камери" в написаното?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#55:"bedniaka"]Ей, ако остане на вас, нас "другите" в газови камери ще ни пратите,нали!?!? [/quote]

  Това го казваш ти. Ако вие "другите", както се самоопределяш ти, няма ли да ви е по добре ако се освободите от крепостничеството на Доган и да се почувствате като всички останали.

 58. 58 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Разстроено

  "На въпрос дали е възможно ГЕРБ да успее да спечели пълно мнозинство в следващия парламент"

  Опазил ни, Господ!!! Само това ни трябва!!! Още опушено човешко месо и самоизтребили се семейства!!!! Пази ни, Боже, от такива герберосани тиквеници!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 59. 59 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#57] от "baxter":

  Ние си се чувстваме като всички останали!!! За нас няма проблем!!! Аз, за вас се безпокоя!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 60. 60 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#56] от "Храбър":

  Образно, образно казано!?!?

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 61. 61 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#59:"bedniaka"]Ние си се чувстваме като всички останали!!! За нас няма проблем!!! Аз, за вас се безпокоя!!! [/quote]

  Защо се безпокоиш за нас, да не сте решили да ни правите на сапун?

 62. 62 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#61] от "baxter":

  Не, помагаме ви да ухаете на Гюл!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 63. 63 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#2] от "anthony68":

  Крах на Червената Мафия и Путлерская лизоблюд!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 64. 64 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#62:"bedniaka"]Не, помагаме ви да ухаете на Гюл!!! [/quote]

  Горките ние, че допуснахме вие да ни ароматизирате. Играта още не е свършила. Българинът е специалист по оцеляване. Ще оцелеем и след това управление на ДПС. Пък току виж ни дошъл акъла.

 65. 65 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#60] от "bedniaka":

  "Образно, образно казано!?!? "

  Неокастрена дряновица .... и 100 жълтици, или 100 кила сол, или 100 тояги на голо пред Царя!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 66. 66 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#65] от "Captain Shakespeare":

  А, аз си мислех че, ще изкарате някоя гаубица!?!?

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 67. 67 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#64:"baxter"]Българинът е специалист по оцеляване.[/quote]

  Само, вие,,,,,!?!?

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 68. 68 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#55] от "bedniaka":

  Еднопосочен билет до матушката.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 69. 69 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#66] от "bedniaka":

  Тя и тоягата ви стига.
  Толкова за една крадлива банда от "бедняци",

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 70. 70 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Любопитно

  До коментар [#68] от "Captain Shakespeare":

  Коя по-точно!?!?

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 71. 71 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#69:"Captain Shakespeare"]Толкова за една крадлива банда [/quote]

  Е, не сме чак колкото вас!
  Крадем за да се наядем!
  А, вие крадете за удоволствие,май!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 72. 72 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#52] от "bedniaka":

  Късно е ,чадо!
  Мандалото ще хлопне.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 73. 73 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Любопитно

  До коментар [#72] от "Captain Shakespeare":

  Ей,,,, голям,,, праз!!! Само след година друга песен ще пеете! Ама, нейсе! Къса е паметта на някой,,, хорица, май!!!Нищо повторението е майка на,,,, немотията!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 74. 74 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 388 Любопитно

  До коментар [#72] от "Captain Shakespeare":

  "Бивш инженер по ядрена електроника и мрежови комуникации"
  Сходни позиции!
  И защо бивш?? Ако не е тайна!?

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 75. 75 Профил на Мара Попович
  Мара Попович
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "докато се съхранява тази уродливо набъбнала роля на ДПС в българската политика, не можем да очакваме създаване на национално отговорно правителство, което да преследва отговорна национална политика".А това "уродливо набъбване" не се ли дължи на български уродливи политици,като започнеш от Бисеров и Данчо Ментата та до новата евродепутатка от ДПС и Пеевски

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK