Добрич отправи призив за помощ, търсят се минерална вода и трайни храни

Снимката е от 20 юни, петък

© Лъчезар Богданов

Снимката е от 20 юни, петъкДобрич се обръща с призив към всички за набиране минерална вода, на пакетирана трайна храна, готова за пряка консумация, консерви в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани и други, съобщи пресцентърът на общината. Бедственото положение продължава трети ден, след като в четвъртък и петък наводненията в града взеха една жертва.


Община Добрич се нуждае и от почистващи дезинфекциращи препарати, гумени ботуши, работни ръкавици, чували, четки и пособия за почистване, криви лопати, поцинковани и пластмасови кофи. Доставките ще се приемат в областния склад на Българския Червен кръст в село Победа край Добрич. Доброволците от града могат да носят своите дарения всекидневно в пункт на БЧК на улица "Отец Паисий" 19 с телефон: 058/602247.


Повече информация за приемане на помощите: тел. 0885 6201 – Валя Закова, 0888 21 84 58 – д-р Артюн Еринозов.
В общината се организират мобилни пунктове-автомобили за предоставяне на пакетирана храна и вода на пострадалите от наводнението. Такива има в следните райони: Северен – улици "Копривщица", "Стоил Войвода", "Индже войвода", "Кубрат", "Александър Кръстев", "Бузлуджа" в района на ХГ, Югоизток – улици "Арда", "Осъм, "Изгрев", "П. Р. Славейков", "Тунджа", "Вит".


Екипи на Дирекция "Социално подпомагане" извършват социална оценка на пострадалите на място по домовете в засегнатите райони, за да бъдат еднократно подпомогнати с парична сума за най-неотложни битови нужди. Доброволците се насочват от оперативния щаб в общината за подпомагане на пострадалите райони. Общината припомня, че водата все още не е годна за пиене.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK