МВР призна, че не може да разпознае маскираните си служители

Практиката полицаи да носят маски беше многократно защитавана от ръководството на вътрешното министерство, като министър Цветлин Йовчев дори стигна до циничното обяснение, че те крият лицето си, защото им е... студено.

© Георги Кожухаров

Практиката полицаи да носят маски беше многократно защитавана от ръководството на вътрешното министерство, като министър Цветлин Йовчев дори стигна до циничното обяснение, че те крият лицето си, защото им е... студено.За протестиращите вече повече от година срещу правителството, а и не само, нощта между 23 и 24 юли 2013 г. ще бъде запомнена като "нощта на белия автобус". Парламентът тогава беше обграден от хиляди , които искаха оставката на правителството и отбелязваха и 40-ия ден от началото на протестите. Тогава полицията се опита неуспешно да изведе блокираните в парламента депутати с бял автобус.


Малко преди 3 часа сутринта започна операция по разпръскване на протестиращите. Не бяха изолирани случаите, при които полицаите, голяма част от които с поставени маски на лицата, използваха сила срещу хора, които се оттегляха мирно от градинката между парламента и Софийският университет. Удари от полицейски палки получиха и журналисти, които отразяваха събитията.


След като кадрите от събитията обиколиха медиите, главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че държавното обвинение се е самосезирало и е образувало наказателно производство за престъпления,  извършени от служители на реда.
В крайна сметка на съд беше предаден един  полицай - Веселин Денчев, който работи в специализираните полицейски сили. Година по-късно процесът, който трябваше да започне днес, беше отложен за след средата на октомври.Според обвинителния акт Денчев е превишил властта си на полицейски служител и без предупреждение
нанесъл удари с каучукова палка по главата и по дясната мишница на протестиращия Кирил Димов. Вследствие на това на Димов е нанесена лека телесна повреда. Пред съда и пред журналистите Денчев отказа да коментира случая.


Инцидентът е станал между 2:30 и 3:00 часа сутринта на 24 юли миналата година, когато след неколкочасова обсада на Народното събрание от протестиращите и безуспешен опит депутатите да бъдат изкарани с бял автобус, полицията започна "разчистване" на района около парламента. Така за около половин час и с употреба на сила служители на реда изпразниха градинката между Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Народното събрание, откъдето в крайна сметка част от народните представители бяха изведени в коли на жандармерията.


Вътрешното разследване на нощта на белия автобус - пълен хаос
Веселин Денчев е и един от двамата полицаи, срещу които започна и дисциплинарно производство след събитията. Миналия август той е бил наказан с "писмено предупреждение за срок от три месеца", но наказанието е било отменено преди три месеца с решение на Административен съд - София град. Мотивите на магистратите са, че по време на дисциплинарното производство са допуснати множество нарушения и МВР в крайна сметка не е успял да докаже нарушенията на Денчев. От делото става ясно, че подсъдимият полицай е отказал да се запознае със заповедта за уволнението си, което било удостоверено с подписите на трима свидетели.


Нощта на белия автобус

© Красимир Юскеселиев

Нощта на белия автобус


От съдебното решение, с което "Дневник" се запозна, става ясно, че вътрешната проверка по случая е пълна с пропуски и че МВР на практика е в невъзможност да разпознае… собствените си служители, защото е допуснало те да носят "нерегламентирани атрибути" - маски, които да скриват лицето им. 


По време на проверката, която между другото е назначена чак две седмици след злополучните събития, например е изготвена справка за събитията. Тя е приложена по делото в два екземпляра. Съдът обаче констатира, че в уж идентичните екземпляри… има множество разлики. Били са объркани датите на събитието - вместо юли е записано, че събитията са през юни. Различни са и вменените на Денчев нарушения - в единият екземпляр пише, че в противоречие с нормативните изисквания той е прикрил самоличността си с бяла маска, а в другият - че е използвал правомерно помощни средства (гумена палка), но не е изготвил докладна записка за това.


От решението става ясно, че всъщност нито един от полицаите, които са участвали в операцията, не е изготвил такава докладна, въпреки че са имали законово задължение да го направят, а използване на помощни средства в нощта на белия автобус със сигурност имаше.


Най-големият проблем, който става ясен от съдебното решение и доклада на дисциплинарна комисия, е, че тя хем приема, че Веселин Денчев е полицаят с бялата маска от кадрите на Би Ти Ви, хем, че "не може със сигурност да посочи, че именно полицай Веселин Денчев е лицето с поставена бяла маска, което е заснето на репортажа на Би Ти Ви".


Самото вътрешно министерство се е съгласило с доводите на съда и не е обжалвало съдебното решение.


Практиката полицаи да носят маски беше многократно защитавана от ръководството на вътрешното министерство, като министър Цветлин Йовчев дори стигна до циничното обяснение, че те крият лицето си, защото им е... студено.


Подобна законова възможност (за запазване анонимността на полицейски служители) се предвижда само за служители на отряда за борба с тероризма, и то в изолирани случаи. България вече е била осъждана в Страсбург заради невъзможността да бъде установена самоличността на полицаи, участващи в полицейски операции, в които е употребена неправомерно сила.


Източници на "Дневник" в МВР коментираха, че е следвало да бъде потърсена отговорност на началниците, които са допуснали техни подчинени да участват маскирани.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Полицаите и да не се знае кои са, се знае кои са били началниците им. Нека да ги осъдят, да видим следващите ще издават ли такива заповеди!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 2. 2 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Още малко диктатура и полицейщина. Вижда му се края !

  EU now have 1 GB empty space
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Весело

  Носели „нерегламентирани атрибути“ ???!!!!Това не може да е истина!А регламентирани „атрибути“ дали са имали ,или са им ги откъснали с суматохата?

 4. 4 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 765 Неутрално

  МВР призна, че не може да разпознае маскираните си служители

  Ами те не могат да разпознаят записани на видео с открити лица делегати които натиснаха Енимехмедов, вие очаквате да разпознае маскирани.

 5. 5 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Гневно

  Много им е удобно да не се разпознават!
  Ето затова никое правителство не реформира МВР - защото им е много удобно такова за лични цели.

 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  " той е бил наказан с "писмено предупреждение за срок от три месеца"
  и по-нататак
  "От делото става ясно, че подсъдимият полицай е отказал да се запознае със заповедта за уволнението си, което било удостоверено с подписите на трима свидетели"
  Как и кога е наказан полицаят ? А, иначе е ясно, че под мъдрото ръководство на Йовчев, полицията се специализира да тормози, бие и унижава мирни граждани, докато престъпниците, те управляват

 7. 7 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 605 Разстроено

  "Атрибути" на българската власт :
  а) униформа, палка и маска
  б) костюм, бухалка и издател

  на всеки според заслугите...

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 8. 8 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  Йовчев си призна, че той е разпоредил редовите полицаи да ходят маскирани и без опознавателни знаци. Сега чакаме Цацаров отново да се самосезира и да му потърси отговорност за престъпление по служба!!!
  Ало, Цацаров! Извади ли си бананите от... ушите?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  та не разбрах - виновни няма да има предполагам? Нито полицаи, нито началници, нито министри, обясняващи, че е правилно да се нарушава закона. Вероятно и промени в нормативната уредба, които да задължат служителите да носят каски/щитове/униформи с номера, няма да има.

  Не ме търсете преди обяд
 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Разстроено

  Поредния Параграф 22 от управляващата ни хунта. Полицаи бият протестиращи и крият лицата си с маски, но не се нзае кои са, защото имат маски. Хунтата и Йовчев ни поднасят поредния абсурд ни лук яли, ни лук мирисали. И лошото е че номерата им минават!!!

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1046 Разстроено

  Не сме и очаквали нещо друго от фуражките...

 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#9] от "nikidimi":

  Виновни няма. За виновни началници забрави. йОвчев пък е невинно амурче с палка вместо лък. А редовите полицаи носеха маски защото през юли е много студено и удряха протестиращите с пали за да се стоплят. И да стоплят и протестиращите. Самая гуманная милиция в мире. Спасибо йОвчев.

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Освен всичко останало Йофчеф има и слабо зрение?

  klimentm
 14. 14 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Чета статията и не мога да повярвам в мащабите на малоумието, в което е затънало МВР.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 15. 15 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1105 Разстроено

  [quote#8:"Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!"]Сега чакаме Цацаров отново да се самосезира и да му потърси отговорност за престъпление по служба!!! [/quote]

  Ще има да чакаме , от умрял писмо!

 16. 16 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 450 Весело

  Ние нали се преборихме със страха и полицейщината? Моля, моля! Веднага сега едни опорни точки, че маскирани не е имало и всичко е визуална илюзия на дрогираните 'лумпени'.

 17. 17 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 868 Неутрално

  А служебни номера, нямат ли на униформите си ?

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 18. 18 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  С маски или не, полицаите в нормалните държави си имат номера! Само в държавата на мафията те приличат на бандити с маски...неразпознаваеми.

 19. 19 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  добре, че бТВ имат заснето видео как полицаите налагат без причина мирни граждани, иначе можеше да излязе и версия, че протестиращите са ги нападнали с камъни и тояги...

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Има виновен, когото всички разпознават! Името му е йовчев!
  Оставка йовчев! И съд трябва но не Български, за да си понесеш отговорността! Злоупотреба с власт му се казва на това!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 22. 22 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Те имат всичките номера на каските.

  Анонимни номера, имам предвид.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 23. 23 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Поредното доказателство, че под фуражка акъл не вирее

 24. 24 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 491 Неутрално

  [quote#8:"Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!"]Ало, Цацаров! Извади ли си бананите от... ушите?[/quote]

  Да беше само той... за 25 години се смениха 4 гл.прокурора и нито един не направи каквото и да е за превръщането на България в ноемална европейска държава.
  1. Таратчев се интересуваще повече от македонските ешмедемета и държанието в стил "войвода" (стрелби във въздуха и т.н.)
  2. Филчев се занимаваше най-вече със собствените се демони (както казваше баща ми "Не може от толкова удари в главата нещо да не се повреди там!" (Филчев се е изявявал като боксьор извесно време))
  3. Велчев... мии той... някак не се разбра, че има главен прокурор в държавата - 7 години - НИЩО
  4. Цацаров се сезира, самосезира, взира... иии ... ми нищо (агейн както казват на остова), та бананите неслучайно са там, за новият ни прокурор те са си на мястото

 25. 25 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  всички занем защо престъпниците носят маски - за да не ги разпознават !

 26. 26 Профил на don_horhe
  don_horhe
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Искам си данъците обратно - чрез тях съм платил за обществена услуга, коят очевадно не получавам, затова трябва да ми се върнат.

 27. 27 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Имаше много по-брутални сцени които не са филмирани. Пред очите ми трима високи едри полицаи бяха обградили един човек и жестоко го ритаха. Беше в най-лявата част на градината съвсем близо до оградата и тротоара, там където започват големите дървета.

  Той паднал на земята, опрял гръб на дървото и прикрил главата с ръце а те го ритат зверски. С кубинките в бъбреците, знаете ли колко боли и как се съсипват бъбреци за цял живот! Ритаха го зверски, с омраза, да го осакатят! Дори нямаха маски но там беше тъмно и никой не ги е снимал.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 28. 28 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  [quote#24:"jagal"]3. Велчев... мии той... някак не се разбра, че има главен прокурор в държавата - 7 години - НИЩО[/quote]
  Парадокс, но червеният Велчев е най-свестният от всичките в смисъл че поне не направи бели. А Цацаров ще се окаже най-гадният и вредният.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 29. 29 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Още чакам омбудсманът да пита МВР защо нарушава закона.

 30. 30 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  Крайно време е "скиртата камера" да стане нормално доказателство в съда. Може и в комплект с един правосъден ЕС борд за два-три мандата...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 31. 31 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 516 Неутрално

  как се наричат въоръжени и маскирани лица, които не могат да бъдат разпознати и вършат престъпления безнаказано? правилно, башибозук.

  proudly built in Bulgaria
 32. 32 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 907 Неутрално

  И какво?

  Да им пришият по няколко баркода!
  Голямата философия! Въпрос на желание!

  Да разлая троловете!!
 33. 33 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#2] от "ASTYLE":

  Още малко диктатура и полицейщина. Вижда му се края !"

  -А!
  Взирам се,ама то-пак мъгла,че даже по!

 34. 34 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Йовчев къде са тези анонимници сега и защо ги няма във Варна ?
  Там трябва да се охранява имущество и да се разчиства или ходят само дето има да се бият мирно протестиращи граждани а защо не ги виждаме също и Гражданска Защита след като се вля в МВР край изгубиха се ?
  ОСТАВКА ВЕДНАГА !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 35. 35 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 491 Неутрално

  [quote#28:"Fred"]Парадокс, но червеният Велчев е най-свестният от всичките в смисъл че поне не направи бели. [/quote]
  Парадокс е и да мерим прокурорите по това, че не са направили ГОЛЕМИ бели, а не по това какви ГОЛЕМИ ДОБРИНИ са направили (спасили примерно народа от разни изро...ди (пак ще ме делнат ).

 36. 36 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  """ МВР е допуснало те да носят "нерегламентирани атрибути" - маски, които да скриват лицето им. ""
  ===================

  Значи НЕРЕГЛАМЕНТИРАНОТО МВР
  изисква НИЕ да сме РЕГЛАМЕНТИРАНИ !

  Ха сега де !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 37. 37 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Като не се разпознаватда си се отстрелват взаимно при акции.Друг е въпроса,че така могат да се дегизират и протестиращи с цел шантаж.Тези маски са като оная работа с фереджетата .

 38. 38 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4331 Гневно

  Човек да се смее или да плаче след това безумно изказване от страна на МВР!

 39. 39 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1849 Весело

  До коментар [#31] от "Real Adventure Machinery":

  Не позна. Наричат се ГАНГСТЕРИ!

  !

 40. 40 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 477 Неутрално
 41. 41 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Полицаите не носят ли на униформите си номера, по които да се разпознават?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 42. 42 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1849 Любопитно

  До коментар [#41] от "Lady Zeppelin":

  Преди акция ги махат .... да не ми ги били откъснели или загубели ли, някакви такива мъгляви обяснения бяха.
  !

 43. 43 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Разстроено
 44. 44 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "AzDebil":
  Нормално точно при акция би трябвало да имат номера.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 45. 45 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1849 Весело

  До коментар [#44] от "Lady Zeppelin":

  Е да де, ама НЕ!

 46. 46 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1159 Гневно

  Милиционерчетата пак ще се измъкнат! Баси държавата!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  [quote#1:"today"]Полицаите и да не се знае кои са, се знае кои са били началниците им. Нека да ги осъдят, да видим следващите ще издават ли такива заповеди![/quote]
  За съд са началниците разрешили маскирането на служители на МВР. Това не е антимафиотска акция и маскирането е очевадно нарушение на закона!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Да бяха пратили 30 х. (половината от състава) да помагат в наводнените райони, щях да им простя простотиите. Но не, те са велики само на жълтите павета с маски

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 49. 49 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  Интересно, Министърът се ориентира бързо към кой политик да плонжира , до доста трудно кои са служителите му...

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  [quote#41:"Lady Zeppelin"]Полицаите не носят ли на униформите си номера, по които да се разпознават?[/quote]
  Премахването на тези номера точно преди началото на акцията е очеваден зов за безнаказани действия на полицаите, а това е подсъдно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "МВР призна, че не може да разпознае маскираните си служители"

  Е,нали ви вършат работа,какво значение има...даже така маскирани ви вършат далеч по-добра работа,нали така!!

  И за в бъдеще ще продължават да са маскирани,неразпознати,но палките ще играят разпознаваемо върху определени хора-маскирани или не...

 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2941 Любопитно

  "МВР на практика е в невъзможност да разпознае… собствените си служители"
  Ако МВР не си знае служителите, то гражданите как да ги отличаваме от престъпниците? Щото и последните ходят с маски, а понякога дори с полицейски униформи и автомобили.

 53. 53 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ей тъпи 4енгета са , нИе заради нас си самите ли сме на улицата нали И от това се о4аква 4е И технИя жИвот към по добро бИ се променил ако успеем а те садистите като бесни псета на каи6ка 6те се обявят за жертви дори

 54. 54 Профил на Radical
  Radical
  Рейтинг: 450 Гневно

  Скоро няма да си разпознаят и немаскираните, като ги запукаме.

 55. 55 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 638 Гневно

  Тези почнаха съвсем да се ебават с народа си.Аз съм за радикална промяна с кръв...

 56. 56 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  [quote#41:"Lady Zeppelin"]Полицаите не носят ли на униформите си номера, по които да се разпознават?[/quote]
  Може и номерата да не разпознават като чета какви справки пишат.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 57. 57 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  поредната подигравка с демокрацията и суверена от страна на шиб....о корумпирано правителство и на шиб....а прокуратура

  ОСТАВКА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 58. 58 Профил на Александър Тодоров
  Александър Тодоров
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Този полицай е като котката на Шрьодингер. Едновременно Е и НЕ Е полицаят с бялата маска. Перфектен пример за скапаната ни правораздавателна система.

 59. 59 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Я, тоя Йовчев като Путин в Украйна.
  И той така нищо неможе да разпознае, нито да различи, кой кого бие, кой кого убива и защо...

  Школата е една, инструкциите на другарите от Масква също!

 60. 60 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 625 Неутрално
 61. 61 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Гневно

  Всички тези пропуски по делото са направени абсолютно умишлено , за да може агресивното ченге и подобните нему колеги, да се измъкнат от всякаква отговорност.Най-виновни са обаче техните началници, най-напред с министъра и главния секретар на МВР.
  В България няма полиция, както в нормалните държави, които да ти окажат помощ, да те предпазят или упътят.Нашето е милиция - мнителна, агресивна, пренебрежителна, корупционна.Всяко едно правителство използва това министерство за разчистване на сметки, за сплашване и всяване на страх.Изобщо - МВР е държавна мутра.
  Йовчев пък е еманацията на всички досега вътрешни министри.Подмолен, наглед разбиращ, но всъщност осъждащ, нагъл, подъл и долен човек.А главният секретар е с коефицент на интелигентност не повече от 45.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 62. 62 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#20] от "comtec":

  Държавата се тресе именно заради подобни случки, драги!Това не е изолиран случай, а практика, а МВР трябва да следи за реда и спазването на законите, а не самото то да ги нарушава непрекъснато и да му се разминава всеки път.
  Тресяла се държавата, а?И според теб това няма нищо общо?!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 63. 63 Профил на Георги Георгиев
  Георги Георгиев
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#27] от "Fred":

  С кубинките викаш са го ритали? Тези (кубиннки) които им ги е купувал със своите данъци? ОТВРАТ! Трепането им е малко!

 64. 64 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 564 Весело

  Маскирани или не, те са си БЕЗЛИЧНИ! Как тогава да ги разпознаеш???

 65. 65 Профил на vovka
  vovka
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Ами да осъдят и накажат началниците, които са ги маскирали и изпратили. То е елементарно. Но май виновни няма и всички са доволни.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 566 Гневно

  Полицията може единствено да изпълнява политически поръчки от сараите, друго нищо не може!

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Любопитно

  "МВР призна, че не може да разпознае маскираните си служители"


  мхм... ако МВР не разпознава каатегорично маскираните като свои служители какви са те тогава? Йовчев... кого пусна по улиците бря?

 70. 70 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Ще ги познаят когато си отиде това правителство и подопечната му слугинска главна прокуратура.

 71. 71 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Още миналата година имаше предложение служебните номера на минцифайките да се гравират на подметките на кубинките им. Така всеки бит ще има вдлъбнато доказателство за бияча си върху челото.

 72. 72 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Щом полицията може незаконно да носи маски, значи това може да прави всеки в страната.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 73. 73 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  По тази логика, и за напред ще се закачулвати ще си махат обозначителните знаци! Така безнаказана ще бият и дори - убиват! После: кой беше? Не личи! Не го разпознаваме! И, защо само срещу един е повдигнато обвинение, като имаше една руса полицайка, която беше.... Бе, руса нинджа! Вихреше се с кеф! Беше на всякъде и като мелница! Не се спираше! И нея ли не разпознаха?

  goblenka
 74. 74 Профил на iksvel
  iksvel
  Рейтинг: 237 Неутрално

  И какво какво ново съобщихте? Барем дайте да чешем език с новия "закон" за МВР, а че ако нямаш синузит - не те вземат на служба в "компетентните органи".
  Ама то май и в това, че всеки народ си заслужава синузита, няма нищо ново.

 75. 75 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тя (полицията) надали може да разпознае и министъра си...и главсека си...

 76. 76 Профил на iksvel
  iksvel
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Бях там в деня преди белия автобус. Имаше едно момче, чужденец някакъв, ...кротък. Снимаше и не се чувстваше на място. Изсипаха се бронирани жандарми. Сритаха го и той нещо изпротестира. Имаше един офицер, черничък, слаб. Около 40-43 год. мисля подполковник, С открито лице. Много лично го взимаше. Повика двама маскирани и им посочи чужденеца. След около 30 мин видях човека с кървава глава и готов за още бой.

 77. 77 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Приоритетна задача на новото правителство трябва да бъде разследването, осъждането (ако може и Народен съд по примера на комунистическия такъв) и вкарването в затвора на престъпници номер едно и две в държавата - Шишарски и йОвчев.

  Пазете се от доносника vesolr
 78. 78 Профил на bkbelchev
  bkbelchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След като не може да установи служителите, вината понасят началниците им. Ако и тях не могат да разпознаят го отнася гл. секретар. Това е военнизирана структура и нещата са изяснени много точно.

 79. 79 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 821 Гневно

  Тогава следващия път на протести и ние ще сме маскирани

  За едни благата, за други ла*ната
 80. 80 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ами те нали затова са маскирани!

 81. 81 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 921 Неутрално

  подигравка с правосъдието.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK