Обстановката в Добрич се нормализира, но бедственото положение остава

Снимката е от петък

© Лъчезар Богданов

Снимката е от петъкНормализира се обстановката в Добрич, но бедственото положение остава, съобщиха от пресцентъра на общината. Все още няма ток в четири блока на жк "Югоизток", в които има 420 апартамента, причината е залят от тинята трафопост.


Доброволци и техника изнасят кал и отпадъци от квартала. От тази сутрин работи автогарата в града. От Регионалната здравна инспекция съобщават, че остава в сила препоръката да се ползва преварена или бутилирана вода, а не от водопровода.


В Зона "Север" на Добрич положението все още остава критично. Нивото на водата в дерето видимо е спаднало само с 15 см. Оттокът е много бавен и затруднен поради силно оводнени и заблатени местности по разлива му към изхода на града в посока село Врачанци.
Екипите на пожарната продължават да се отзовават на всички сигнали на граждани и фирми, като същевременно работят на терен в координация с общината. Почистването на улиците в целия град е съчетано с измиването им. Община Добрич търси помощ от фирми за осигуряване на фадроми, бордови камиони и самосвали.


Чрез Междуведомствената комисия се търси съдействие за предоставяне на препарати против вредители – комари и гризачи. Ще се премине към дезакаризация на пострадалите райони и измиване с дезинфектанти. Осигурени са 2 тона белина, с които ще се пристъпи към дезинфекция на улиците.


Община Добрич продължава да приема заявления за временно настаняване в общински жилища. Служители на дирекция "Социално подпомагане" обхождат пострадалите имоти за отпускане на еднократна финансова помощ.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK