Архивите на Народния съд оживяват в интернет

14 септември 1943. Акад. Богдан Филов, братът на покойния цар Борис Трети княз Кирил и генерал Никола Михов /от ляво на дясно/ полагат клетва пред Народното събрание като регенти на малолетния цар.

© "Изгубената България"

14 септември 1943. Акад. Богдан Филов, братът на покойния цар Борис Трети княз Кирил и генерал Никола Михов /от ляво на дясно/ полагат клетва пред Народното събрание като регенти на малолетния цар.Документите от заседанията на Народния съд, който е действал от ноември 1944 до април 1945 в България в 13 състава в София и други градове, стават достъпни в интернет в новия сайт http://archives.bg/narodensud от платформатна "Архивите говорят" на Държавна агенция "Архиви".


Проектът започва  с документите на Първи състав в София


като поетапно ще продължи до Дванадесети софийски състав.
Сайтът беше публично представен в понеделник в агенцията.


Като начало е дигитализирана цялата документация на първи състав на Народния съд, който е сформиран за съдене на министрите от всички правителства за периода от 1941 г. до 9 септември 1944, също и регентите на малолетиня цар акад. Богдан Филов, генерал Никола Михов и братът на цар Борис Трети княз Кирил, както и  дворцовите съветници.


Изправени пред Първи състав са общо 51 души.
Това са целите  правителства - двете на акад. Богдан Филов (декември 1940 - септември 1943),
- на Добри Божилов (септ.1943 - 1 юни 1944),
- на Иван Багрянов (юни 1944 - 3 септември 1944) 
 -на Константин Муравиев (3 - 9 септември 1944).


Регентите, всички министри и първите трима премиери са осъдени на смърт, спасява се само Константин Муравиев с 15 години затвор. От 11-те царски съветници се спасява със затвор само един Петър Коларов.
Присъдите са произнесени на 1 февруари 1945 и същата нощ са разстреляни в яма останала от бомбардировките край Централните гробища.


Депутатите са изправени пред втори състав на Народния съд, чиито архиви предстои също да бъдат дигитализирани.


Значението на документалните материали от Народния съд като исторически извори е пряко свързано както с обществения и научен интерес към изминалите събития в България от средата на 40-те години на ХХ век, така и с въпроса


за историческата памет и нейното използване в публичното пространство


коментира при представянето на сайта председателят на ДА "Архиви" Иван Комитски.


Подбраните документи разкриват в 14 301 архивни листа сърцевината на съдебното досие на всеки обвиняем, протоколите от съдебните заседания, разпитите на свидетелите. Според ръководството на агенцията документалното наследство на Народиня съд ще свали емоционалиня елемент от обсъждането на историческото събитие. Напомнено беше, че Народиня съд не трябва да се гледа изолирано от останалите събития в другите страни и че такива съдилища за съдене на виновниците за Втората световна война са били създадени във всички държави - от Франция, мине се през Нюрнбергския процес, и се стигне до Япония.


Тази интерпретация обаче е оспорена с документи в


обемистата монография за Народния съд под заглавие "Българската гилотина"


издадена през 1994 г.  от проф. Диню Шарланов и Поля Мешкова, след детайлно проучване на архиви на Коминтерна, на БКП и на международните събития от онова време. Според авторите съпоставката на българския Народен съд с Нюрнбергския трибунал е неправилна, тъй като Лондонското съглашение между победителите СССР, Великобритания, Франция и САЩ за съдене на германските военнопрестъпници е подписано на 8 август 1945 г.,  докато българският Народен съд приключва дейността си април 1945. Освен това трибуналът Нюрнберг изправя на съд 24 души, като осъжда 13 на смърт. Докато в България, която при това единствена от съюзниците на Третия райх не е участвала във войната срещу СССР, осъдените на смърт са над 2 хиляди души.


С други думи, онова, което със сигурност няма да видим в протоколите от съдебните заседания е и най-същественото за българския Народен съд - че присъдите са диктувани от Коминтерна, оглавяван тогава от Георги Димитров, който по онова време се е намирал все още в Москва. Което пък води до извода, че Народният съд за България е бил използван за подготовка на страната за съветизация чрез ликвидиране на голяма част от елита - интелигенцията и офицерството,  от които е можела да се очаква морална и действена съпротива.
Обвинителите са викани в ЦК на БКП


Председател на Първи състав е бил Богдан Саздов Шулев, в състава са още 12 съдии.
Главен народен обвинител (прокурор) на процеса е бил Георги Петров с двама помощници народни обвинители - Никола Гаврилов и Атанас Армянов. Народните обвинители почти след всяко заседание са били викани да информират ЦК на БКП за хода на процеса и да получават инструкции,  е видно от монографията "Българската гилотина".Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Никога не забравяйте извращенията на тази система, братя!!!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1073 Гневно

  Разлепете архивите върху сградата на Позитано 20!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 5. 5 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Любопитно

  "Оправдать никого не следует!”
  http://decommunization.org/Documents/Chistka2.jpg
  http://www.decommunization.org/Documents/NarSud1.jpg
  Така нареченият "Народен съд” е създаден незаконно и против действащата българска конституция, която изрично забранява създаване на извънредни съдилища или следствени комисии в България под никакъв предлог и наименование (съгласно чл.73, ал.2).

  Телеграма на ЦК на БРП до Георги Димитров в Москва, 25 септември 1944

  Готов е законопроектът за народния съд. Приета е най-кратката процедура, но докато започне да действа, ще мине известно време. То може да бъде използвано за негласна ликвидация на най-злостните врагове, което се провежда от нашите вътрешни тройки. Контрареволюцията трябва да бъде обезглавена бързо и решително.

  ЦДА, КМФ 40, инв.№ 937/430, к.49 (Оригиналът на руски е тук).

  Наредбата-закон, с която "народният съд” е утвърден на 6 октомври 1944 с Указ 22, е подписана от нелегитимно регентство, което нито е утвърдено според чл. 27 от Конституцията на България, нито пък регентите отговарят на изискванията на чл. 29.

  "Народните обвинители" се назначават от Министерския съвет, а "народните съдии" се избират от областните комитети на Отечествения фронт, доминирани от комунистите, без да се изисква задължително юридическо образование или квалификация.

  Присъдите се определят от централното и от местните ръководства на компартията, но под диктовката на Москва, която иска определен брой смъртни присъди. Подсъдимите са лишени от правна защита и от свидетели, само обвинението има право на свидетели. Обвиняемите нямат право на обжалване, смъртните присъди се изпълняват още същия ден.

  Всъщност, този зловещ фарс, наречен с гръмкото име "народен съд" е създаден с една-единствена цел – да „узакони” извършваните от 9 септември натам убийства без съд и присъда.

  Телеграма на ЦК на БРП(к) до Георги Димитров в Москва, 1 октомври 1944

  Във връзка с известно недоволство, изразено от нашите мекотели съюзници по повод революционното ликвидиране на фашистката агентура, решихме:

  чистката да продължи още една седмица, след което ще започнат да работят народните съдилища и чистката ще тръгне по законни пътища.

  (ЦДА, КМФ 40, инв.№ 937/430, к.60)

  До създаването на "народните съдилища”, в които чистката тръгва "законно", в България са убити 40 хиляди души.

  От тях – 17 хиляди с висше образование и 8 хиляди със средно. За една немноголюдна земеделска страна със селско население, това означава само едно: избит е целенасочено цветът на нацията, интелигенцията и образованите хора.

  Телеграма на ЦК на БРП до Георги Димитров в Москва, 13 септември 1944

  В първите дни на революцията стихийно бяха разчистени сметките с най-злостните врагове, попаднали в наши ръце. Сега се вземат мерки с това да се занимават съответните наказателни органи. Министърът на правосъдието работи по създаването на народни трибунали.

  ...От въоръжени партийци и комсомолци ще бъдат негласно създавани ударни групи за особено отговорни задачи.

  (ЦДА, КМФ 40, инв.№ 937/430, к.12-13)

  ‘Народният съд” е предшестван от арести и масови убийства на български офицери.
  http://www.mediapool.bg/opravdaty-nikogo-ne-sleduet-news175468.html

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 6. 6 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Прокълната страна сме...тези правителства, които се нуждаят от най-страшният съд, едва ли ше бъдат "уважени"...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 7. 7 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 521 Неутрално

  По добре късно , отколкото никога да излезнат в Интернет , какви са ги вършили нашите социалисти/комунисти/...как са се разправили "законно" с цвета на българската нация и опозиционните сили..!!>>

 8. 8 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 470 Неутрално

  След като миналото лято директорът на архивите беше сменен от червената метла на Станишев, вместо документите на Държавна сигурност се публикуват документите на манипулирания от Коминтерна Народен съд. Заместник директорът на агенцията дава интервщ, в което говори за това, че имало справедливи присъди, и че не бива да има реабилитация, защото това би реабилитирало и политиката преди септември 1944.

  Народният съд е безспорно изключително интересно събитие, но официалните документи не съдържат истината, а пропагандата на комунистите за утвърждаване на колониалната власт на Москва в България. На подсъдимите не име дадена реална възможност за защита. Тоест, пак имаме подмяна на истината с лъжите на червените боклуци. ОСТАВКА!!!!!

  ****
  "На осъдените, преди да ги убият бе отнета последната надежда да видят отново близките си, тъй като семействата бяха депортирани и това бе причината, поради която поисках да ги видя един по един преди екзекуцията…
  …Ескортът беше подреден в двора на Съдебната палата от входа към ул. Алабинска. По този път се простираше конвой от шест камиона, към които бяха отправени жертвите. Беше дадена заповед да се удря и убива всеки, който протестираше, повишавайки глас. Един млад депутат, Иван Батембергски, извика: „Помощ“, но веднага му бе счупен черепа с приклад. Друг, министърът Тодор Кожухаров, инвалид от войната и блестящ писател, вървеше, опирайки се на бастун; изведнъж извика: „Не трябва да плачем за нас, а за България.“ И запя националния химн „Шуми Марица“. Бе убит с удар от револвер. Тримата регенти Кирил, Филов и Михов бяха изведени последни заедно с двама тежко болни осъдени. Качиха ги на един полупразен камион. Духаше леден вятър.

  …В гробищата на София бяха паднали няколко бомби, отваряйки много широки ровове. Осъдените бяха накарани да слязат на малки групи в близост до тези „вече готови“ ями. Някой, не виждайки строен наказателния взвод, попита дали ще трябва да чакат на това място и с този ужасен северен вятър. Бе отговорено набързо, че ще бъдат убити един по един. Наистина, двама екзекутори бяха готови с автомати в ръце. …

  …Изглежда, че на всеки убит [проф. Ал.] Станишев е проверявал пулса и слагал ухо на сърцето му. Има върховното себеотрицание да повтори това задължение толкова пъти, докато остане сам и последен, за да бъде убит.."

 9. 9 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#2:"10036"]Продадохте България, избихте българската интелигенциа и аристокрация, унищожихте цял един народ! Господ да ви съди.[/quote]
  Нямам време да чакам божията справедливост. Трябва първо наложим човешката такава!!!
  Възможно най-бързо.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Трябва лустрация и Иван Комитски няма да управлява и държи Държавния Архив.
  Всичко е направено въпреки такива като него от предшественика му Мартин Иванов а сега няма въобще да се учудя ако прикрива или проскубва архива.
  Лично неговият подпис стои на документ издаден ми но прикрити или от престъпно небрежие ''пропусна '' да ми издаде един протокол и ''случайно'' не е намерил дневник и представил данни пред Централна Комисия на Репресирани Лица към Министерство на Правосъдието с което възпрепятства и съдебното дело.
  Тогава беше Директор ДИА - Дирекция Информация и Архив към МВР.
  ОСТАВКА ВЕДНАГА НА ДС КАДЪРА отговарящ за Архивите на България.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Свалям шапка на хората, които направиха това възможно - къртовски труд за едно българоугодно дело! ПОЧИТАНИЯ!

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Дано и децата в училище попрочетат малко за това престъпление и за тези престъпници. Техните наследници управляват/грабят днес България...

  Тази информация трябва да се публикува и разпространява, за да не може никога вече слуги на Москва да рушат България.

 13. 13 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Зам.председателят на "Архивите" подкрепя т.нар. Народен съд. Както и шефът на Конституционния съд. Нямат спиране. И нормално, след като няма нито един - нито един! - осъден за престъпленията на предишния режим.

 14. 14 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Любопитно

  [quote#7:"adam1966"] какви са ги вършили нашите социалисти/комунисти/[/quote]
  Българската държава има официален международен документ че е член на тристранния пакт Германия, Италия, Япония.
  Българи руски шпиони са предатели на българската нация за времето до 9.09.1944г. по законите на държавата. По време на война предателството и държавна измяна се наказва със смърт.
  По НК държавна измяна в полза на чужда държава е съд и затвор.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 15. 15 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Гневно

  Станишев, четеш ли бе?!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 16. 16 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Коя партия приема, че е управлявала тогава и си пише тези действия в актива?
  И сведващият логичен въпрос - не трябва ли такава партия да бъде забранена като противоконституционна?
  Според червените тролчета в Украйна имало фашисти, защото местните колаборирали с немските окупатори.
  А какво е имало в България по време на окупацията на Червената армия по време, когато войната е приключила???

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 678 Любопитно

  Сега внуците на тези сатрапи управляват ( продават) България.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 18. 18 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2607 Разстроено

  Мисля , че точно този
  ""Народен съд""
  трябва винаги да се изписва с кавички !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 19. 19 Профил на Ѧниматорът®
  Ѧниматорът®
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Нищо от миналото, не трябва да бъде забравено!
  Днешните червени шмекери, също трябва да са наясно, че нищо няма да бъде забравено!

  Мъдър е този, който знае не много, а нужното. Есхил
 20. 20 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Като гледам как мафията се е разпищолила тотално на територията България, нямам особена надежда за възмездие тук на земята. Макар че някои ги застрелват от време на време. Но това не е наказание. Наказанието е за този, който остава жив и страда.
  Но пък като християнка мога да се надявам на възмездие там горе. Господ да ги накаже.

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Разстроено

  В Нюрнберг 13 осъдени на смърт,в България 2000.Не броим избитите без съд.Не трябва да има давност за комунистическите престъпления!

 22. 22 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Част от наследниците на екзекуторите управляват страната днес.
  Това е колосална несправедливост и подигравка с държавноста, правото и социалният исторически фактологизъм.

 23. 23 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не бива да забравяме, че подсъдимите са били унижавани, била им е отнемана думата и не са могли да се защитават. Обвинителите са използвали процеса за комунистическа пропаганда. А присъдите са били решавани в Москва.

 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  СМЪРТ НА КОМУНИЗМА!!!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#8] от "sanlivko":

  Поне паметник на разстреляните да имаше на лобното им място. Комунягите и това не са позволили и така остават изгубени останките на убитите. И там, и на Белене, и на други места.

 26. 26 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 778 Неутрално

  издадена през 1994 г. от проф. Диню Шарланов
  =====================================
  ДинЮ и той като ЖелЮ, бивши членове на БКП, хора, "произхождащи от бедно селско семейство", изведнъж открили през 1994 г. че партията в която са драпали да ги приемат не била цялата в бяло.

 27. 27 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Да не забравим, че скоро е подготвено издигането на паметника на Червената Армия в София на Орлов мост, която направи всички тези престъпления възможни.

  Това е благодарствен знак за възможности и приспособяване на една рядко срещана престъпна, просъветска и прокомунистическа клика управлявала България насилствено, безпардонно и просташки цял половин век.

 28. 28 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Достойна проява на ДА "Архиви". Позорно съдилище!

 29. 29 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Каква е гаранцията, че утре няма пак някоя банда алчни лайняни садисти няма да си спретнат пак една кървава оргия ? Никаква. Никаква защото всички знаем, че в така нар. държава българия всякакви свинщини са оставали без последсвтия.

  veni vidi fugi
 30. 30 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#28] от "oakleaf":

  Това не е съдилище, а позорен престъпен акт на самозванци, които имат зад гърба си подкрепата на същите родени на север в Азия.
  Това никога нямаше да се случи, ако североазиатските окупанти небяха подкрепили едни мозъчни девианти и престъпни блюдолизци да заемат управленски позиции в България тогава.

 31. 31 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 778 Любопитно

  Между другото, познавам лично един племенник на генерал Михов. Качествен, прекрасен човек. Няма да казвам кой е той, защото нямам неговото разрешение, но някои хора във форума ще се досетят.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 32. 32 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#8:"sanlivko"]…Изглежда, че на всеки убит [проф. Ал.] Станишев е проверявал пулса и слагал ухо на сърцето му. Има върховното себеотрицание да повтори това задължение толкова пъти, докато остане сам и последен, за да бъде убит.." [/quote]

  До коментар [#15] от "Freedom of Speech":
  [quote#15:"Freedom of Speech"]Станишев, четеш ли бе?! [/quote]
  Я кАжи ми "Серж", и не обиждай споменатият в коментара проф. Ал. Станишев.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 33. 33 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#27] от "convince":

  Това за сега ли говориш или са ПСА?

  До коментар [#29] от "zabejko":

  Чети историята по-внимателно, колега (има доза истина в думите ти, ала не може да се обобщава - конкретно за периода преди 09.09.1944 г.).

 34. 34 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#29] от "zabejko":

  Гаранциите днес са ЕС и НАТО, които са достатъчно способни да ликвидират веднага подобни попълзновения естествено с подкрепата на гражданите на България.

 35. 35 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#18] от "Чардо":

  Да и децата вътре ще четат че в името на народа са изчистени злодеите и враговете на народа.Какво разминаване на същността на думите.
  Ужас.
  Това историята е нещо много збръкано!
  Опорни точки.

 36. 36 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#33] от "Читател":

  Паметника на марионетните наставници е издигнат само 8 години по-късно, като знак за преклонение и благодарност от подставените пионки тук, за да извършат преориентиране на обществото в позициите на анормалните политически приспособявания, никога не основани на икономически приоритети, цели 48 години.
  Затова политическата ориентация и задкулисната инерция днес е огромна в същата посока.

 37. 37 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#3] от "И такаа":
  ха-ха, колония на САЩ, от къде пък го измисли това?

 38. 38 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#30:"convince"]
  До коментар [#28] от "oakleaf":
  Това не е съдилище, а позорен престъпен акт на самозванци, които имат зад гърба си подкрепата на същите родени на север в Азия. [/quote]

  Съгласен напълно.
  Все пак смятам, че основната вина пада върху нашите палачи. Чуждото вмешателство само ги превръща и в национални предатели. При вглеждане по-отблизо се разкрива поразителна лична надъханост да се разправят с хората, които са ги превъзхождали.

 39. 39 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Архивите на Народния съд оживяват в интернет"

  Архивите оживяват(които не са запалени),ама хората избити не могат!!

 40. 40 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#2:"10036"]Господ да ви съди.[/quote]


  на Господа ли се осланяте,чакате..надявате?!
  А съд и присъда,справедливост на тая земя-за палачите,за убийците?!

 41. 41 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#26] от "Каишков - Гласът на Америка":
  а, още малко и да защитиш народният съд, прав ли съм?

 42. 42 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#25] от "Читател":
  [quote#25:"Читател"]Поне паметник на разстреляните да имаше на лобното им място. [/quote]
  Прекалено много лобни места е имало Но има андарта/мемориа на жертвите на тоталитарния режим:

  http://www.dnevnik.bg/live/galeriiotvas/2013/02/12/2000974_fotogaleriia_memorial_i_paraklis_v_parka_na_ndk/?pic=1#picture

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 43. 43 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#9:"Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!"]Продадохте България, избихте българската интелигенциа и аристокрация, унищожихте цял един народ! Господ да ви съди.- цитат на коментар #2 от “10036”
  Нямам време да чакам божията справедливост. Трябва първо наложим човешката такава!!!
  Възможно най-бързо.[/quote]
  както казва един приятел и на Господ трябва да му се помогне понякога
  въпреки, че Господ връща когато най-малко очакваш и по начин който дори не можеш да предположиш

  Cogito ergo sum :)
 44. 44 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#25] от "Читател":

  Като костите на Ботев , Левски, ...
  Разпиляни по българската земя.
  Мракобесие вилняло по земята ни, вилнеещо и днес. .
  Мракобесие , което продължава и днес.прокудило от земята ни 2 млн българи.

 45. 45 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#34:"convince"]Гаранциите днес са ЕС и НАТО[/quote]
  Тя и Франция
  е била гаранция.
  Аз съм против членуването в ЕС и НАТО, но в случая не оспорвам това вие да сте на различно становище. Просто призовавам към реализъм. Реално погледнато ЕС и НАТО не са кой знае каква гаранция за "попълзновения", както се изразявате.

 46. 46 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#43:"michael"]както казва един приятел и на Господ трябва да му се помогне понякога [/quote]

  Нямаше ли една друга приказка?
  Господ дава , ама в кошара не вкарва.

 47. 47 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  [quote#12:"nea"]Дано и децата в училище попрочетат малко за това престъпление и за тези престъпници. [/quote]

  Не, това задължително трябва да се изучава. Иначе няма спасение за България

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 48. 48 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#45] от "oakleaf":

  Сигурен съм, че се уповавате на СССРОССИЯ отново, няма да оспорвам становището ви, но исторически не е добре подплатено, нито икономически, нито политически.

 49. 49 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#44] от "rorikabc":

  Това стана възможно благодарение на умствените възможности на управлявалите страната 70 години. Има и други държави, които незаслужават чедата си.

 50. 50 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#43] от "michael":

  Това е така. Нито един комунист няма да остане ненаказан от Съдбата, много от тях вече понесоха личните си трагедии, като кръста по пътя към Голгота.
  Примерите са стотици...

 51. 51 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  А техните наследници ни управляват днес....

 52. 52 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Какво ли мисли историк по въпроса дали архивите са автентични? Преди време оспорваше документи от Държарния архив на СССР...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 53. 53 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1444 Любопитно

  Питам се, ако НВ Цар Борис III, не беше починал така внезапно и при съмнителни обстоятелства, дали щеше да има преврат, Народен съд, етс? Все ми се струва, че не, макар че, в историята няма "ако", нещата са такива, каквото са и трябва да се помнят и изучават, за да не се повторят.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 54. 54 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Истината за Народния съд не трябва никога да се забравя.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 55. 55 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 418 Разстроено

  [quote#47:"шапчица"]Не, това задължително трябва да се изучава. Иначе няма спасение за България [/quote]

  То добре, ама тези, които наистина се учат - или го правят в чужбина, или пък - отиват в чужбина след като се изучат тук.
  А в България остават тия, които преди 30 години като ги питаш "Каква дата е 6-ти септември?" ти отговаряха - "Ами три дни преди Девети!"... Или - техните днешни еквиваленти...

 56. 56 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#53] от "Barcelina":

  НЕ СЕ СЪМНЯВАЙ, те му изровиха гроба и го унищожиха вече мъртав, какво ли щеше ако беше жив.

  Обесване, разстрел, ликвидиране по най-жесток и безмилостен начин, за да дойде един самозванец, който бе балсамиран и години наред, умствените недоносци се възкачваха на гробницата му за да приветстват народа.

  ДИВАТА азиатщина бе парализирала разсъдъка на стотици и хиляди. Това е една психична недостатъчност, масово аномално състояние на организма.
  Мозъчна болест, за която лечение няма.

 57. 57 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#54:"Lady Zeppelin"]Истината за Народния съд не трябва никога да се забравя. [/quote]

  А лагерите , а изчезналите горяни, а преврата на Горуня, а ...

  Къде в историята го пише? Нали трябвало да минат 50 г. давност .
  А коя година сме днес? Минаха 70 години.
  Трябва историята всяка година да се актуализира след 50 г и нито ден повече. Иначе агонията се удължава , както днес с 15-20 фатални години. Това трябва да е задачата на историците, поне колкото история ни е останала.

 58. 58 Профил на 2last
  2last
  Рейтинг: 367 Гневно

  А дядо Мони-Имотски така се прегърна със социалистите, че тия които платиха с живота затова, че са му били регенти сигурно се въртят като агне на шиш в гробовете си! Но Господ не забравя, да гледаш първородното си дете в инвалидна количка!

  Сега разбирате, че не може един крадлив цига*ин да се представя за честен и голям политик, като Стамболов." - Никола Филчев
 59. 59 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1444 Любопитно

  До коментар [#56] от "convince":

  Aз пък си мисля, че царят щеше да съумее да обедини хората и да даде отпор, като не позволи да се извърши преврата. НВ е бил мъдър и силен човек, щял е да се справи някакси, поне така си мисля... но, както казах, в историята няма "ако".

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 60. 60 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#53] от "Barcelina":

  Да ама все още четеш , че това са годините на национални катастрофи. Национални катастрофи когато държавата ни е била в редиците на белите държави, когато българите са имали по 3-4 деца.
  Днес обаче когато 2 млн българи ги няма не е катастрофа.

 61. 61 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1444 Любопитно

  До коментар [#60] от "rorikabc":

  Е, то затова хората имат акъл, та да не приемат за чиста монета всичко, което четат, а да търсят и алтернативни източници. По време на царуването на НВ Цар Борис III България е била в челните места на Европа по всички показатели. Това са фактите, които няма как да бъдат променени.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 62. 62 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#55] от "opt_02":

  Всеки ден е важен. Тези които гиняма тук ще намерят начин да прочетат истината. Но тези които са тук са длъжни да знаът , тези които им дават 30лв за избори кои са!

 63. 63 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4320 Неутрално

  Не мога да повярвам че царя се върна и се съюзи с убийците на чичо си и регентите! С убийците на толкова невинни хора!
  Срамота!

  klimentm
 64. 64 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1851 Гневно

  Комунистите в ада да горят!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 65. 65 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#63] от "klimentm":

  ОПткъде си сигурен че е дошъл за да се съюзи. Това с ие неговата борба. Знае с кого си има работа.
  Е, грешката му беше е си мислеше че ще стане за 800 дни. НО не се е отказал от борбата си.

 66. 66 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Защо спасените евреи не защитиха спасителите си?

  Защо спасяването на българските евреи в днешните граници на родината през пролетта на 1943 г. е най-дълго укриваната тайна от историята на Втората световна война, пита еврейският историк Михаел Бар Зоар?

  Т.нар. Народен съд, макар и нелегитимен, изобилства от съдии и членове на съда все... спасени евреи.

  Повечето от 43-мата депутати от тогавашния парламент, начело с Димитър Пешев, организирал подписка в защита на евреите, 63 интелектуалци и писатели, сред които Елин Пелин, БПЦ, екзарх Стефан, митрополит Кирил, професионални и творчески съюзи, че дори и ФК “Славия”, са гилотинирани с присъди от Народния съд, стигматизирани от деветосептемврийската власт и заклеймени от тогавашната идеология.

  http://www.bnews.bg/article-58670

 67. 67 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#25] от "Читател":

  ,, Поне паметник на разстреляните да имаше на лобното им място. "

  Такива паметници на тариторията на България няма , но за това пък в сърцето на София има паметник на Съветската Армия !
  Мама му стара , ако имах необходимото под ръка с него отдавна да сме се простили макар , че мразя екстремизма и по принцип съм спокоен човек .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 68 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1304 Любопитно

  Аз ей така. Чудно ми е ако на уважаваните съфорумници им се отдаде да съдят сегашното правителство и депутати какви присъди щè издадат.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 69. 69 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ДА НЕ ЗБРАВЯМЕ,
  че потомците на ония убийци продължават да управляват България и до днес - известни са като "ЧервеноРуска мафия"*, дедите им-убийци, са известни с крилатата си фраза: „Тази власт с кръв сме я взели и само с кръв ще я дадем“...
  За такива като тях Матушка Русь е истинската Родина, свещено понятие. Готови са да избодат очите на всеки, който засегне Матушката. Те плюят на България и са готови да тъпчат гробовете на дедите си в името на Русия. Защото Русия е единствената им опора и надежда в този враждебен („хамерикански“, „евромайдански“, „еврогейски“...) свят. Това са индивиди отначалото на 20 в.. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, останала им е злобата към другомислещия и завещаната от дедите жажда за кръв. Затова нека си припомним мъдрата народна мисъл: "ОТ КОМУНИСТ НИЩО ДРУГО НЕ СТАВА"
  Така например Червената сган са готови с телата си да бранят паметника на престъпната Червена армия в София. Истуканът противоречи на честта и достойнството на българския народ. НЯМА на света друг народ, който да издига паметници на своите окупатори. Това е паметник, който АБпФК са издигнали на своите благодетели - червеноармейските грабители.Затова нека да си остане техен - да си го инсталират в задния двор на Дома на АБпФК на Позитано.
  Ако Путинската паплач навлезе в България, те ще я посрещнат с хляб и сол. Освен презрение, тази сган нищо друго не заслужава. Защото ние сме християни и не ни подобава да си служим с техните методи: терор, преследвания, убийства.
  Често се задава въпросът: “номенклатура“ или „АБпФК“?
  "Номенклатура" е вторично понятие, без конкретен смисъл. Навсякъде трябва да се заменя с:
  "АБпФК, потомци, роднини, слуги и клиенти, заедно с КДС/КГБшпионите -всички вкупом Руски агенти".
  Защото "номенклатурата" СЕ НАЗНАЧАВАШЕ САМО ИЗМЕЖДУ АБпФК и посочените първи две категории (потомци, роднини). Последните две категории (слуги, клиенти) се радваха на тези привилегии изключителна рядко. Защото това бяха наистина огромни привилегии, освен осигурените първи служби в страната: спецмагазини, вкл валутни, спецпрехрана, отстъпки при „лични“ строежи, специални жилищни кооперации, привилегировани училища, където децата на АБпФК влизаха по специален член от закона. Децата на АБпФК бяха над 80-90% от пратените да учат зад граница, като в капстраните техния брой наближаваше 100% от общия. От последните (най-вече внуците) сега е съставено ЯДРОТО на ЧервеноРуска мафия, която управлява страната през последните 23 години.
  Институцията АБпФК е уникално изобретение на българските комунисти, гениално средство за оцеляване и сплотяване на комунистите и техните потомци по генеричена признак. Комунизмът си отиде, но институцията си остана и то - ПОД ФОРМАТА НА ВЪТРЕШНО, НЕФОРМАЛНО УБЕЖДЕНИЕ, КОЕТО СВЪРЗВА И СТАРИ И МЛАДИ И ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ БОРЯТ ЗА БЛАГАТА И ПРИВИЛЕГИИТЕ СИ ТАКА УСПЕШНО И СПЛОТЕНО, КАКТО ГО ПРАВЯТ ВЪЛЦИТЕ В ГЛУТНИЦАТА....Това е своеобразна Ал-Кайда на българския комунизъм.
  Страната се управлява и номинално и юридически от ЧервеноРуската Мафия (наследниците и слугите на АБпФК, вкл. агентурата на КДС/КГБ), която и преди и сега държи икономическата власт, администрацията, медиите , службите, съдебната власт, науката ( хуманитарната преди всичко), армията и т.н., като същевременно пряко се подкрепя от руските тайни служби. Така например почти 100% от собствениците на банки и финансови компании са от АБпФК, 60-80% са в службите, МВР, армията, за МВнР да не говорим, повече от половината началници на БАН, средните нива на администрацията също на 50-70% са от АБпФК и т.н и т.н. Това са князете, аристократите на Партията – БКП/БСП. Този корпус осигурява интересите на Русия в България, като в замяна им се гарантира неприкосновеност и имунитет.
  Русия смята да осъществи вековната си мечта - придобиване на контрол над територията „България“. Разработен е план (т. нар. „Пъклен план“) – подробен и конкретен, подобен на приложения вече в Украйна. Разбива се единството на българския народ, забранява се историческата памет, не се честват велики събития (най-важното събитие в историятя ня Третата българска държава – 100 годишнината от Балканските освободителни войни беше отбелязана ... с оглушително мълчание, 1000 годишнината от смъртта на цар Самуил - също). Внушава се чуство за национална малоценност, като непекъсната се твърди, че съществуваме благодарение на Русия, че видите ли Русия сама решила и ни освободила. От тази чудовищна лъжа веднага следва, че жертвата на близо 200 000 български воини в ПЕТ войни за национално обединение през 60 години не съществува, че те никого не са свобождавали.Пъкленият план сега насърчава изкупуване на българска земя от руснаци, защото се знае, че те не се приобщават към българското общество, а се обособявата в анклави, като им осигуряват бъдеща екстериториалност. Вече си създават собствени училища и детски градини в обособените си селища. Вече се чуват искания за „собствена охрана“, защото „циганите ги крадели“. От друга страна се създават опорни бази маскирани под различна форма. Първата е вече факт - "детската почивна" база Камчия. В Русия се смята, че тази политика ще навлезе в решаващ етап, когато рухне Главният враг – САЩ, а след това ЕС и НАТО се разпаднат. Но нищо чудно, ако започнат „по-рано“, събитията в Украйна го доказват.... А пък и последното развитие около престъпния „Южен поток“ и краха на КТБ, с възможността от директно овладяване на енергетиката ни от руски държавен финансов капитал.
  Какво да се прави?
  Изглежда остава САМО ЕДНА възможност
  ___________________________________
  *потомците и роднините на АБпФК(закоравели убийци), техните слуги и клиентела, заедно с КДС/КГБшпионите - всичките вкупом Руска агентура

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 70. 70 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  [quote#66:"Раковски"]Т.нар. Народен съд, макар и нелегитимен, изобилства от съдии и членове на съда все... спасени евреи.[/quote]

  Бе чета в Уикипедиата, не виждам много еврейски имена. Да не сте се объркали нещо.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 71. 71 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#57] от "rorikabc":
  [quote#57:"rorikabc"]а изчезналите горяни, а преврата на Горуня, а ...[/quote]Горуня няма НИЩО ОБЩО с горяните, напротив!

  Горяните са били анти'комунисти. А Горуня е бил супер'дупер'ултра' откачен просъветски комунист, за който политиката на бай Тошо е била "отклонение от линията"!!! СъвеЦката!!! И за туй е организирал няколко откачалки около него, за да свали бай Тошо и да България да копира мот'а'мо СССР. За късмет това не се е случило

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 72. 72 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#71:"Мойше! Толкоз!!!"]Горуня няма НИЩО ОБЩО с горяните, напротив! [/quote]
  КОЙ..."УМНИК" е поставил минус тук?!? Който мисли с гръбнаният си мозък КАКВО ОБЩО ИМА ГОРУНЯ С ГОРЯНИТЕ БЕ...."УМНИК"?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 73. 73 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#70] от "biss Mark":


  [quote#70:"biss Mark"]Бе чета в Уикипедиата, не виждам много еврейски имена. Да не сте се объркали нещо. [/quote]
  Този с готиния ник "Раковски" е....%§*()(*§€%€§*()(*§§*()

  П.С. Ако напиша к'во е той, 'Ша м'Ъ баннат поне за седмица Свиркай, и игнрирай тролчета

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 74. 74 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2045 Любопитно

  "Подбраните документи разкриват в 14 301 архивни листа сърцевината на съдебното досие на всеки обвиняем, протоколите от съдебните заседания, разпитите на свидетелите."

  ах... подбраните от другаря ДС-ар Комитски архивни документи разкривали сърцевината на нещо си... аре мерси за историческата "памет", селекционирана от соц. гниди...


  Напомнено било, че Народния съд не трябвало да се гледа в разрез с партийните директиви хаха

 75. 75 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8299 Неутрално

  сега на всичките от така наречен народен съд деца и внуци ни управляват .за тях трябва да има съд .

 76. 76 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  [quote#2:"10036"]Мамка ви мръсна комунистическа![/quote]
  Да!++++++++++++++++++++
  Никакво друго обръщение към тази сган не е адекватно!
  Съсипаха страната ни и я поднесоха на тепсия на ссср.
  Господ да ги съди!
  И ще ги осъди поединично до последния мръсен комуняр - ето например онзи, който поемаше "вината с мезетата" - пое Божието наказание за вината на баща си, главореза, убиеца - лично.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 77. 77 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2045 Любопитно

  [quote#75:"peni_nikol.53."]за тях трябва да има съд [/quote]

  и като как ще стане тая работа като архивите се прочистват от отрочетата на ДС, към които спада и настоящия шеф на ДА?

 78. 78 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#59] от "Barcelina":

  Много наивитет има, защото не се познават историческите нагласи за пълната ликвидация на "монархо-фашизма" и установяването на "диктатура на пролетарията".

  Това е дългоочакван ден за българските комуноприспособенци, тези същите, които взривяваха църквата св. Неделя и сринаха държавноста и нормалното развитие също като духовните и физически уроди от ЧК на НКВД.
  Те искаха да строят върху развалини, установявайики нов обществен строй базирана идеология, безплатен труд и повсеместно централизирано управление.

  НВ цар Борис Трети си е отишал щастлив, спасен от позора на един жесток акт на разстрел, който сполетя цялото народно събрание, брат му и регентите. Както и целия състав на смъртните присъди в размера на един малък български град.
  Хората днес немогат дори и да си представят, че такова нещо е могло да се случи или че вече, може да им се случи.

  Няма да споменавам за последващите репресии продължили до средата на 60-те години на минаия век, изкривили психиката и съзнанието на целокупния български народ до ден днешен.

 79. 79 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#77] от "extraCACA":

  ПЪРВОТО прочистване стана със запалването на т. нар Партиен дом в София.

  Всичко особено престъпно и сметнато за компрометиращо изгоря в пламъците на запаления от СЛУЖБИТЕ НА ДС пожар.

 80. 80 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 470 Гневно

  Защо ги няма червените тролове под тази статия? Да защитят най-престъпния и зверски режим в цялата човешка история.

 81. 81 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#48:"convince"]Сигурен съм, че се уповавате на СССРОССИЯ отново, няма да оспорвам становището ви, но исторически не е добре подплатено, нито икономически, нито политически.[/quote]

  Отде сте сигурен? Първо ми приписвате становище, после щедро заявявате, че няма да го оспорвате, след което го оспорвате. Или може би смятате, че като не посочвате доводи, а отричате декларативно, не оспорвате? Извинете, но и манипулативността трябва да се отличава с що-годе интелигентност.

 82. 82 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1321 Разстроено

  В заглавието трябва да се добави "или кога и как започва създаването на Троянския кон (магаре)"...

 83. 83 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#56:"convince"]ДИВАТА азиатщина бе парализирала разсъдъка на стотици и хиляди[/quote]

  Не е зле да се напомни, че идеологията всъщност произхожда от Западна Европа.

 84. 84 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Апропо, трябва да изискаме (дори през съда в Хага!!) на ни се върнат архивите отпреди 9-ти септември. И да се напише една обективна и изчерпателна история на ком диктатурата. И да се учи в училище, за да не се забравя!!

 85. 85 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#23] от "sanlivko":

  Трябва добре да прочетеш мирните договори след войната и ще разбереш кой е настоявал за тези съдилища

 86. 86 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#83] от "oakleaf":

  Идеологията - да, но ДИВАТА североазиатщината, на която сме свидетели и днес произлиза само от едно покварено място на анормалници, няма да споменавам кое е то, защото го познаваш прекрасно.

 87. 87 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#81] от "oakleaf":

  Няма да се натрапвам на хора убедени в противното, това са само констатации и то общоизвестни.
  Сигурно страдате от липса на хора около вас, които да коригират някои "случайни" заблуди.

 88. 88 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#87:"convince"]Няма да се натрапвам на хора убедени в противното[/quote]

  Определено не оповавам на Русия (ни на СССРОССИЯ), пък вий си байте, квот си знайте.

 89. 89 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#85] от "goshogoshev":

  Т. нар "народен съд" превишава правата си и се превръща в саморазправа и позорно издевателство на хиляди хора.
  Комуноизвергите непознават нито граници на справедливост, нито морални принципи.

  Това са садистични екзекутори със средовековните приоми на конкиста и светата инквизиция.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#86] от "convince":

  Нали, драгий ми convince, и ако през ВСВ, да речем, българският Цар и правителство бяха избрали да се уповават на САЩ, Англия или Франция за гаранция, че те като демокрации ще ни защитят от "ДИВАТА североазиатщина", този процес нямаше да го има? Щяха да си развалят достлука заради нас.

 93. 93 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  [quote#85:"goshogoshev"]Трябва добре да прочетеш мирните договори след войната и ще разбереш кой е настоявал за тези съдилища [/quote]
  Ген. Винаров през 70-те години казва на Судоплатов, под чието ръководство работи по време на войната- "Ние използвахме вашият опит и унищожихме всички десиденти, преди те да успеят за избягат на Запад" За никакъв Народен съд не става дума, а унищожение. Това е целта и тя е изпълнена.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 94. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2045 Любопитно

  [quote#90:"damage_case"]са заслужавали да бъдат разстреляни по два пъти [/quote]

  а баба Цола колко пъти според теб го е заслужила, и колко пъти е амнистирана от т.нар "изроди"... как изобщо доживя до памперса?

 95. 95 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  Лошото е, че потомците на убийците, сътворили "народният съд" и до днес управлямат България.

 96. 96 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2045 Любопитно

  [quote#91:"damage_case"]им се отдаде да съдят [/quote]
  "народния" съд е съдел... и по какво?

 97. 97 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  [quote#84:"charlesdegaulle"]на ни се върнат архивите отпреди 9-ти септември.[/quote]
  Казват, че това били "военни трофеи" и отказват. На Гоце му дадоха 20-на листа и го накараха да си плати ксерокса

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 98. 98 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  До коментар [#90] от "damage_case":

  И как прецени че са си "заслужавали" ,като ония с каскетите с двата пръста чело ли ? За да се докаже нечия вина е нужен съд, но не "народен," съставен от червени неграмотници и в противоречие на закона и под диктовката на Сталин.

 99. 99 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#94:"extraCACA"]а баба Цола колко пъти според теб го е заслужила, и колко пъти е амнистирана от т.нар "изроди"... как изобщо доживя до памперса?[/quote]

  Баба ти Цола не помня да е обявявала война на САЩ или Обединеното кралство, с което да е предизвикала бомбандировки, смрт на цивилни и разрушение. И е била достатъчно хитра селянка, за да забременее когато трябва, за да бъде помилвана.

 100. 100 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  До коментар [#83] от "oakleaf":

  Идеологията произхожда от Западна Европа, но практиката е от полуазиатска Русия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK