Георги Кадиев: Станишев спаси себе си

Георги Кадиев: Станишев спаси себе си

© Юлия ЛазароваКапитанът напуска кораба. Сергей Станишев спаси себе си, постави личното желание над всичко останало. Не може да обясняваш шест месеца как няма да идеш в Брюксел и как България ти е по-важна и изведнъж да го направиш. Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви бившият депутат от БСП Георги Кадиев.


Той подчерта, че не съжалявам, че е напусна парламентарната група на БСП, защото там нивото е станало много ниско с подвиквания в парламента като "цървули", но съжалява, че е напуснал Националния съвет на партията, защото е могъл да им каже още много неща. "Почувствах се срамно. Един политик трябва да си държи на думата. Тук чух обяснения за нови роли, за нови реалности. Ами като има нова реалност, това значи ли, че аз трябва да отида в ГЕРБ примерно", попита Кадиев.


Според него трябва да се предприемат оздравителни действия за БСП, за да се пресекат някои зависимости при хората от Националния съвет на партията - службогонство, кариеризъм, клиентелизъм, корпоративни интереси. "Но това Станишев или хората около него не могат да го направят. Всички приближени до Станишев трябва да се махнат, да излязат и да затворят вратата след себе си, до края на седмицата трябва да се случи това", заяви Кадиев и подчерта, че наследникът на Станишев не трябва да е посочен от Станишев и трябва да не е един, а да са няколко.


Според Кадиев в момента единственият шанс за БСП е голяма коалиция с ГЕРБ – за да се спасят няколко души около Станишев. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK