Борисов: Това го говоря отдавна, не може мен да обвиняват в дестабилизация на държавата

Бойко Борисов вчера дори предложи да се изтегли един заем от 5-6 млрд. лева за стабилизиране на банковата система.

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов вчера дори предложи да се изтегли един заем от 5-6 млрд. лева за стабилизиране на банковата система.След като вече втори ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прави изявления, че държавата фалира, днес БНБ изпрати съобщение към политиците изобщо да не коментират ситуацията около банковата система у нас. Въпреки това Борисов написа статус в профила си в социалната мрежа "Фейсбук", с който твърди, че с изявленията си подкрепя мерките за стабилизиране на системата и не разбира защо е обвиняван.


"Наглостта на управляващата коалиция вече минава всякакви граници. Виждам, че не са си извлекли никакви поуки, не са си отчели никакви грешки и се опитват да прехвърлят отново вината от болната глава на здравата. От една година твърдя, че с псевдопремиер Орешарски и това недоразумение за финансов министър Чобанов нищо добро не очаква държавата. Не съм го казал за първи път днес, за да може това да бъде използвано срещу мен с обвинения за дестабилизация на финансовите институции. Всички знаят – и БНБ, и банкерите, и експертите, че се опитвам всячески да подкрепя техните опити за стабилизиране на системата", написа той във "Фейсбук".


И добавя: "Това обаче не отменя категоричното ми право да искам хората и международните партньори да имат доверие в заслужаващи ги управници. Тези, които в момента са на власт, доказаха, че не могат да управляват и затова нямат право да преговарят с международните институции".
Уважаеми читатели,


решихме да оставим форума отворен, тъй като вярваме в необходимостта от спокойна дискусия по същество за ситуацията около банките. Напомняме ви, че заради ограниченията на Закона за кредитните институции, "Дневник" е уязвим при коментари, които могат да се тълкуват като уронващи доброто име на банките и доверието в тях.  Всички коментари, съдържащи непроверени факти или твърдения, както и тези, които не отговарят на правилата на форумите в "Икономедиа", ще бъдат изтривани. Ще сме благодарни на читателите, които докладват коментари с неприемливо съдържание през бутона във форума.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK