И управителят на БНБ Иван Искров е на срещата при президента, очаква се позиция за банките

Иван Искров и Калин Христов (най-вляво на снимката) на срещата на президента с партиите

© Президенство

Иван Искров и Калин Христов (най-вляво на снимката) на срещата на президента с партиитеУправителят на БНБ Иван Искров, както и заместникът му Калин Христов са на консултациите на партиите и президента.


Това се потвърждава и от снимките, публикувани в сайта на институцията.


От тях става ясно още, че лидерът на ГЕРБ
Бойко Борисов е придружаван от Владислав Горанов


(двамата стоят един до друг). Той беше зам. финансов министър по времето на правителството на Борисов и след това депутат от ГЕРБ, но напусна парламента изненадващо през февруари тази година. В началото на тази седмица, "Капитал Daily" съобщи, че Горанов ще стане изпълнителен директор на Общинска банка.


Участието на двамата банкери от БНБ потвърждава, че


фокус на срещата е и ситуацията в банковата система


При започването на консултациите в 14 часа лидерът на БСП Сергей Станишев заяви "очаквам държавата днес, в лицето на всички институции, да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща сигурността на банковата система, защото това е елемент от националната сигурност" и каза, че също така очаква конкретен план от БНБ.


Очакваше се около 17 часа да има изявление от срещата по темата със ситуацията в банковия сектор и гаранции за стабилността на системата и влоговете, но все още няма официална декларация на президента и партиите.


След като приключат тази тема, консултациите трябва да продължат с обсъждането на предсрочните избори.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK